Találatok a következő kifejezésre: 12. hétben de ez (37 db)

Grav. S.12. ben a BPD 24 nem nagy egy kicsit? A CRL 61. táblázatokat nézve nem passzol össze a kettő. Ez a fej méret már 14hetesnek felel meg, aCRL az jó 12. hétben. De akkor utal valamire, hogy nagyobb a feje?

Legjobb válasz: A 24mm BPD 13 hetes magzatnak felel meg, a 61. crl meg 12+3 hetes magzatnak. Az a négy nap különbség elenyészõ, és nem mellesleg az uh elég szubjektív, egy mm-t odébb mozdul a szonográfus keze, és már napokban mérhetõ az eltérés. Vagyis a babádnak nem nagyobb a feje, teljesen rendben van.

A 24mm BPD 13 hetes magzatnak felel meg, a 61. crl meg 12+3 hetes magzatnak. Az a négy nap különbség elenyészõ, és nem mellesleg az uh elég szubjektív, egy mm-t odébb mozdul a szonográfus keze, és már napokban mérhetõ az eltérés. Vagyis a babádnak nem nagyobb a feje, teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen megnyugtató válaszod.

28 hetes vagyok, ha Femibion 800 szedek és hozzá Omega 3-6 E vitaminnal (1000mg halolaj) az baj? Ez 12 hétig szedhető, de maradt még belőle és szedném három naponta vagy 2 naponta

Legjobb válasz: Femibion 800-at szedtem a 13.hétig. Utána pedig Femibion 800+DHA-t szedek. A DHA halolaj. Nem értem, hogy mire írod, hogy a 12.hétig szedhetõ. Ha a Femibionra írod, az azért van a dobozon, mert a 12.hét után DHA-val ajánlják. Vagyis a vitamintabletta összetevõje teljesen megegyezik, csak van mellette még 1 kapszula(DHA) is.

Femibion 800-at szedtem a 13.hétig. Utána pedig Femibion 800+DHA-t szedek. A DHA halolaj. Nem értem, hogy mire írod, hogy a 12.hétig szedhetõ. Ha a Femibionra írod, az azért van a dobozon, mert a 12.hét után DHA-val ajánlják. Vagyis a vitamintabletta összetevõje teljesen megegyezik, csak van mellette még 1 kapszula(DHA) is.
Szerintem nem baj, bár én nem szedtem vitamint csak a 12. hétig, azt szerintem amit Te írsz, Femibionból a 12. hétig javasoltat. Amint betöltöttem a 12. hetet már nem szedtem. Végig csak C vitamint, vasat késõbb, és néha néha Magne B6-ot. Nekem azt mondta a nõdokim, ne szedjek vitaminokat, mert nagy lesz a baba. Természetes módon kell a vitaminokat magadhoz venni. Bár én télen voltam terhes ez nem volt könnyû. Sok gyümi, saláta, kevés szénhidrát, cukros. úsztam, tornáztam, egészséges 3420 g-os kislányom született. Szerintem nyugodtan beszedheted, bajotok nem lesz tõle.
Szia, én a Garavidát szedtem és nem is lettek nagyok a babák. Ami jó, ha eszel vitamint a terhesség alatt akkor utána a szoptatás alatt sem merülsz ki annyira és jobban bírod az éjszakázást és a többi strapát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én szinte minden nap szoktam salátát enni, ez abból áll hogy=saláta , uborka paradicsom, hagyma, retek, pici só , alma ecet és olíva olaj Imádom még leveshez is eszem(mindenki csodálkozik hogy leveshez is eszem) Ezt a vitamin 3 naponta gondoltam hogy beveszem
Szia! Arra figyelj, hogy 13. héttõl a Femibion 400-at kell szedni (hacsak az orvos nem mondja valamiért, hogy többet szedj)! A barátnõmnek napi 2 Femibiont kellett szednie (400-ast, mert vegetáriánus), és 2, 9 kg-val született a babája. A 400-ashoz van halolaj kapszula, 1 Femibion tablettát, és 1 halolaj kapszulát kell bevenni mindennap. Sok boldogságot a picúrhoz!
Elõzõnek: Igazad van, csak azt már nem Femibion 800-nak hívják, hanem Femibion 400-nak, és azt kell a 12. héttõl szedni. Én a szoptatás végéig szedtem és nem lett nagy baba
szia sztem semmi baj ha beszedted végül is az kismamáknak van kifejlesztve.az hogy ráírják a 12. hétig az csak egy dolog. hagy ne dobjuk ki a drága terhesvitamint mert arra "12 hétig" van írva.én szedem a 400-at is heti 1-2 alkalommal de ha a megmaradt 800-ból akad épp a kezembe azt is beveszem teljes nyugalommal. jó babavárást
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Az első terhességed missed ab volt. Összejött még egyszer. Elmentél dokihoz aki mindent rendbe talált. Már beleélted magad, hogy ezzel semmi gond nem lesz, de a 12 heti uh-n már nem élt. Van itt köztetek olyan akivel pontosan ez történt?

Éreztetek mégis valami gyanús jelet mi erre utal de csak utólag jöttetek rá? Pl. Tünetek elmúlása, néha-néha sötétebb folyás? (nem barnázás)

Legjobb válasz: Szerintem aki egyszer már elvetélt, az nem fogja magát beleélni annyira mégegyszer. Pláne nem a 12.hét elõtt. Nekem volt missed ab-m, most újra 7hetes terhes vagyok, és bár pozitívan állok hozzá, bízom benne, hogy minden rendben, de beleélni nem élem bele magam. Úgy érzem, már nem törnék meg annyira mint 1.babámmal, mert felkészültem már arra, hogy semmi sem biztos.

Szerintem aki egyszer már elvetélt, az nem fogja magát beleélni annyira mégegyszer. Pláne nem a 12.hét elõtt. Nekem volt missed ab-m, most újra 7hetes terhes vagyok, és bár pozitívan állok hozzá, bízom benne, hogy minden rendben, de beleélni nem élem bele magam. Úgy érzem, már nem törnék meg annyira mint 1.babámmal, mert felkészültem már arra, hogy semmi sem biztos.
A kérdező hozzászólása: na jó teljesen én sem éltem bele magam de idáig még nem jutottam el, hogy halhassam a szívét és ez megnyugtatott.de ahogy közeledik a 12.uh egyre nyugtalanabb vagyok.én szurkolok neked is és magamnak is!
Én is szurkolok! És tényleg bízzunk benne, hogy minden rendben lesz a 12. Uh-n is. Bár szerintem én azután is minden uh-ra izgatottan, de egyben rettegve fogok menni. Te hanyadik hétben vagy?
A kérdező hozzászólása: 10 hetes vagyok.De az utolsó kérdést nem a semmiért kérdeztem mert tényleg tapasztalok néha-néha sötétebb folyást és a melleim sem olyan érzékenyek már.holnap felhívom a magán dokim mit mond errõl a folyásról (holnap rendel) talán fogadni is tud!
Nekem 3 missedem volt 1. 5 év alatt. a 3. után dokit váltottam, aki megállapította, hogy kissé szív alakú a méhem és talán ezért haltak el a babáim. Most 8 hónap szünet után újra terhes vagyok/ kb. 4- 5 hetes/ és rettegek, de már elfogadóbb vagyok. Lesz, ahogy lesz. Tovább nem fogok próbálkozni.
gondolom kaptatok gyógyszert a terhesség megtartása miatt. Ha igen, akkor ott genetikai-fejlõdési rendellenesség van, sokkal jobb akkor korai terhességben vetélni, mint késõbb (tapasztalat). ...és tessék bízni a babátokban!


Szerintetek normalis h 30hetesen minden nap hanyok valamitol es rosszul vagyok mikor terhess lettem akkor 12 hetig tartot de most mar egy hete ugyan ugy vagyok mind 12 hetesen ez normalis?

Legjobb válasz: Nem tudom, de lehet az is. Anyósom végig hányta a terhességét sógornõmmel, még a szülõágyon is hányt, de a babával minden rendben volt.

Nem tudom, de lehet az is. Anyósom végig hányta a terhességét sógornõmmel, még a szülõágyon is hányt, de a babával minden rendben volt.
a gyomorsavadat érzed feljönni? mert én emiatt akarok állandóan hányni
A kérdező hozzászólása: nem abszolut nincs gyomorsavam csak egyszeruen hanyigerem lessz es hanyok:(
hát nem tudom akkor. a doki mit mond?

Csinálom az Air Alert 3-mat és már a 12. héten tartok, de nem látok változást. Ez normális?

Legjobb válasz: Nem akkor valamit nagyon nem jól csinálsz én a 4. héten majd meghaltam. Szabályosan csináld a gyakorlatokat Azt viszont nem hiszem el hogy szabályosan csinálod mert olyan nincs hogy valaki lazán megcsinálja az air alert 12.hetét

Nem akkor valamit nagyon nem jól csinálsz én a 4. héten majd meghaltam. Szabályosan csináld a gyakorlatokat Azt viszont nem hiszem el hogy szabályosan csinálod mert olyan nincs hogy valaki lazán megcsinálja az air alert 12.hetét
A kérdező hozzászólása: õõõ...betartom a számokat, rendesen csinálom a gyakorlatokat, van tûrõképességem, kitartásom, nem vagyok egy gyenge gebe gyerek!:)
nekemsem volt hatása... csak sima lábgyúrással és alacsoynabb gyûrûre zsákolással értem el hogy 183 magasan zsákolok:D
A kérdező hozzászólása: ugyanúgy 183 vagyok én is, de a rendes méretbe csak bele tok fogni!:S behúzni nem tom!:/
csinálj súllyal guggolásokat az jó izomcsoportra megy, így biztos hatás. ha nem vagy nagyon gyúrós akkor hamar lesz hatása. nekem 1 edzés után már volt

9 hetes vagyok. Semmi komoly problémám nincsen, csak a mellem, de ez nagyon kellemetlen.2 számot nőtt már, viszket és feszül. Ennek is vége lesz a 12. héten?

Legjobb válasz: Szia!Ez a kellemetlenség végig kisér,legalábbis én igy voltam vele!Egyszer feszülõsebb,egyszer nem.A 12.hét utántól már nem annyira fogod észrevenni!

Szia!Ez a kellemetlenség végig kisér, legalábbis én igy voltam vele!Egyszer feszülõsebb, egyszer nem.A 12.hét utántól már nem annyira fogod észrevenni!
Szia! Nekem is hasonló panaszaim voltak. Aztán a 12. hét környékére enyhültek ezek a tünetek. Ajánlom figyelmedbe a patikában készített 'cremor aquosus' krémet, ami illatanyagmentes és kitûnõen hidratál. Akkor fedeztem fel, amikor már majd megõrültem annyira feszült és viszketett a mellem. Elõtte kipróbáltam egy csomó mindent, de attól még rosszabb lett. Nekem bevált, azóta is ezt használom, de nemcsak a mellre, az egész testre is kenem.
Szia!Én a 6-9. hét között aludni sem bírtam, olyan hírtelen és fájdalmasan megnõttek.A fájdalom nagy részew tényleg megszûnik a 12.héten, de nekem azért néha még elõjön.Hol jobb, hol rosszabb.De én inkább ezt viselem el, mint a fejfájást, mert mostanában ez jött elõ. 16 hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Megpróbálok akkor hozzászokni a gondolathoz. Remélem a mérete azért már elérte a véglegest. Második! Jobbulást Neked!
A kérdező hozzászólása: Már ki is próbáltam, köszönöm szépen :) Nem állítom, hogy most aztán minden ok, de mindenképpen komfortosabb :) Köszi még1x

Holnap leszek 12 hetes, eddig semmi tünetem nem volt. Tegnap óta hányingerem van. De pont az első 12 hétben kellett volna lennie. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia én a 13hétbe léptem eddig nem voltam rosszul és most kezden kirakni a kaját folyamatosan.De ez állítólag a hormonok miatt van a 12-14hét körül,tehát ne aggódj,nem vagy egyedül.Gratula babódhoz.

Szia én a 13hétbe léptem eddig nem voltam rosszul és most kezden kirakni a kaját folyamatosan.De ez állítólag a hormonok miatt van a 12-14hét körül, tehát ne aggódj, nem vagy egyedül.Gratula babódhoz.
Igen, többen vannak, akik a 12-16 hét körül kezdenek rosszl lenni. Mindenki másképp reagál... Azért a védõnõnek meg a dokinak majd szólj.
Szintén a válaszom, mint sok mindenki másnak, hogy mindent lehet, de nem KELL!!!!Örülj neki, hogy eddig nem álltál be a sorba.Gratula a babuhoz, és jó egészséget.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, akkor megyek pancsolni :) és várom ám a 12. hetet, hogy világgá kürtölhessem a nagy hírt :D
Szia. Én azt javasolnám, persze menjetek el, de azért a fürdéssel vigyázz, nagyon picúr még az a baba. Ha egy mód van rá, inkább próbáljátok kerülni a fürdést. 14 hós kislány anyukája.
persze mehetsz.
Napozni nyugodtan lehet, a baba a méheden belül védve van a káros napsugaraktól.Ha fürödni akarsz, akkor inkább természetes vízben tedd, élményfürdõben nem ajánlanám, nehogy összeszedj valami fertõzést.Amúgy az úszás mindkettõtöknek jót tesz. Jó nyaralást! És a 12.hét után tessék megörvendeztetni a leendõ nagyszülõket, ha már egyszer ilyen szép ajándékot kaptatok tõlük. :-) 39 h
Azért az élményfürdõvel vigyázz, nehogy összeszedj valami fertõzést! De szerintem nyugodtan elmehetsz, és érezd jól magad!
Szia Én is voltam élményfürdõben amikor még terhes voltam. Nagyon jól éreztem magam, teljesen feltöltõdtem. Vittem váltó fürdõruhát és amikor kijöttem a vízbõl lecseréltem, mert a bacik a nedves meleg helyeken kezdenek elszaporodni. Jó alaposan megtörölközöl, átveszed a fürdõbugyit és nem lesz semmi baj. Napozni pedig egész nyugodtan, legalább szép színed lesz. :)
Utolsó vagyok Most 10 hetes a kicsikém és a terhesség alatt egyetlen egyszer sem volt semmilyen fertõzésem sem, pedig több alkalommal voltam uszodában és élményfürdõben is. :)

Ma léptem be a 12. hétbe és a baba 55mm. Mindenki szerint szép nagy . De nem túl nagy? Ez normális méret?

Legjobb válasz: Az enyém a 12. hét elsõ napján 62 mm volt. Szerintem nem túl nagy. Sõt, örülj neki, hogy szépen fejlõdik! :)

Az enyém a 12. hét elsõ napján 62 mm volt. Szerintem nem túl nagy. Sõt, örülj neki, hogy szépen fejlõdik! :)
Teljesen jó a méret, de itt meg is tudod nézni, a késõbbiekben is!http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza..
Légy büszke rá inkább és ne félj, nem fog ez végig ilyen ütemben haladni! :) )
Normalis a meret. Az en picim 12 het 4 naposan mar 6, 8cm volt. Ennyit szamitanak a napok. Ugyhogy ne aggodj.
Én 57 cm voltam, amikor születtem, a súlyom nem haladta meg a 3 kilót, vagyis elég soványka baba voltam, de nem volt gond. Szerintem inkább a súly fontosabb, mint a hossz. Nincs baj a kicsivel, szerintem felesleges aggódnod :)

12 hetes leszek pár nap múlva, de a dokim még nem vizsgált meg "alulról", csak hasi UH volt. Ez normális? Igaz novemberben voltam rákszűrésen, és mondta hogy majd a 12 heti UH után lesz rákszűrés, de akkor is. Nem kellett volna megvizsgálnia?

Legjobb válasz: Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami

Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami
En havonta jarok magandokihoz, 24 hetes vagyok eddig meg nem vizsgalt meg alulrol..
Mit jelent az alulról való vizsgálat? Azt sem tudod, hogy a CG-d mennyi? Pedig ezt a papírodra vagy a kiskönyvedben folyamatosan vezetnie kellene, hisz honnan tudod akkor, hogy hány cm a méhnyakad és a méhszáj? Ezek fontos dolgok. Rákszûrésen én sem voltam, mert tavaly novemberben csináltak nekem. Amúgy engem eddig mindig alkalommal megvizsgált alulról is, szóval megnézte, hogy a méhszáj mekkora, méhnyak nem nyílt-e ki. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem voltak ilyenek. Hüvelyi vizsgálatra gondoltam. Eddig egy darab hasi UH volt, meg terhesgondozáson voltam, de ennyi. A kiskönyvet még csak múlt héten kaptam meg.
ha ez vigasztal, én a 35. hetet töltöttem be, és a terhességem alatt egyetlen egyszer sem vizsgált az orvosom hüvelyi úton. Amíg nincsen panaszod, görcsöd, semmid, addig nem túrkál, mert sok kismamát zavar a dolog. Nekem ezt mondta. A szervezet jelezni fog mindent, és ha odafigyelek és megbeszélek mindent az orvossal, õ pontosan fogja tudni, hogy mi mekkora és mennyire nyitott. Persze biztosan vannak más gondolkodású orvosok, de õszintén szólva engem kicsit sem zavar, hogy nem "túrkál" bennem havonta. minden probléma nélkül túlvagyok a 35 héten így is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!