Találatok a következő kifejezésre: 12. hétben Voltam már (17 db)

Van valaki aki már a betöltött 12. hét előtt volt a 12. heti genetikai ultrahangon? Eddig mindenhol csak olyanokat olvasok akik 12-13 héten voltak.

Kedden kell mennem, akkor leszek 11+4 napos. Nem korai még? Fog látszani rendesen minden, aminek látszania kell?

Legjobb válasz: 11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.

11+5 hetesen voltam :)
Hivatalosan a betöltött 11+0 és 13+6 között csinálják. De ez mensi szerint. Ha a baba az uh-n láthatóan késõbb fogant akkor rendelnek vissza. Ezért ajánlják a 12. hetet, mert ott +/- 1 hét belefér. Nekem az elsõ fiamnál 11+3 naposan csinálták, minden oké volt, második fiamnál 11+5 naposan, most a lányommal 13+0-nál.
11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.
UI: ha fiatalabb a baba visszarendelnek egy hétre rá nekem is ez volt 11 hetsen menetem és az nem volt jo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, bár nem igazán nyugtatott meg. Egy hete voltam az orvosomnál, akkor voltam 10+5 napos, a CRL 46 mm volt és õ mondta, hogy akkor jövõ héten kedden, azaz holnap megcsinálja a genetikai ultrahangot, a vérvétel pedig (kombinált teszt) csütörtökön lesz...Most akkor végképp nem értem...
szio én 13 hét 2 naposan voltam trakoredö mérésen minden oké volt elöbbre nem kaptam idöpontot
Nálunk (Békés megye) nem lehet hamarabb menni. Elõttem épp egy lány kesergett, mert hazaküldték, hogy jöjjön egy hét múlva. Szerintem azért, hogy pontos adatokat adjon a vizsgálat, érdemes a betöltött 12. héten menni.
Igen 11-13 hetesen csinálják! Elsõ terhességemnél 11+3 voltam most 12+3 voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor csak nem lesz korai a holnap. Ezek után "csak" az eredmények miatt izgulhatok...
Én is elõtte voltam, minden ok volt. Ettõl ne aggódj!

Már alig várom a 12. heti uh-t. Most vagyok 8+5. (7 hetesen voltam utoljára) Ti hogy bírtátok? Vagy elmentetek magándokihoz?

Legjobb válasz: Nekem szerencsém volt engem 8. 10.és is hívott a doki uh-ra hogy figyelje fejlõdik-e a baba rendesen. Pont tegnap volt a 12 heti uh :) Szerintem próbáld meg kibírni, ne aggódj biztos minden rendben van! Gratulálok a babához! :)

Nekem szerencsém volt engem 8. 10.és is hívott a doki uh-ra hogy figyelje fejlõdik-e a baba rendesen. Pont tegnap volt a 12 heti uh :) Szerintem próbáld meg kibírni, ne aggódj biztos minden rendben van! Gratulálok a babához! :)
Én is 7 hetesen voltam utoljára és nagyon nehéz volt kibírni, de holnap végre megyek a 12 hetes uh-ra. Magándokihoz járok amúgy is és azért nem vagyunk annyira eleresztve anyagilag, hogy 2 vizsgálat közben is el tudjak menni a magam megnyugtatására. Vigyázz magadra, szedd a vitaminokat és kitartás! Eljön az a nap! Boldog babavárást!
Nemtudom honnan írsz de én elmentem a (Budapest)Blahán lévõ kórházba senki nem kérdezte hogy kerültem oda(Aszódi vok) és nem kellett idõpont elmondtam a dokinak a részleteket és nemsokkal késõbb az ultrahang elõtt ültem./engem megnyugtatott a dolog./
A kérdező hozzászólása: Vidéki megyeszékhely. Itt sztem nem viszik túlzásba az uh-t, hacsak nincs valami baj, az meg inkább ne legyen. Valahogy csak kibírom... :)
Én nem járok magándokihoz. A 7. hét után a 12. héten néztek meg, már alig bírtam ki, de végül kitartottam (sajnáltam a pénzt), most 13 hetes vagyok. Kitartás! Szerintem ne menj el elõbb, nagyon sok pénz, ha meg gáz van, az nem fogja rendbehozni a dolgokat.

14. het elejet taposom, ilyenkor mar valamivel csökken a veteles eselye, ugye? (elsö 12 hethez kepest) a kellemetlen tünetek muloban, masfel hete voltam dokinal, minden rendben.

jo lenne mar valami pozitivat hallani, nem mindig csak azt hogy "meg könnyen lehet baj".

Legjobb válasz: Olyan sajnos nincs,hogy nem lehet baj... Én 35 hetes vagyok,de még mindig aggódom,és azt hiszem ez már így is marad mindaddig,míg meg nem halok.A gyermek egy egész életnyi aggódás. Nem vagyok jó vigasztaló...:-D Az orvos szerint minden rendben,akkor minden rendben.

Olyan sajnos nincs, hogy nem lehet baj... Én 35 hetes vagyok, de még mindig aggódom, és azt hiszem ez már így is marad mindaddig, míg meg nem halok.A gyermek egy egész életnyi aggódás. Nem vagyok jó vigasztaló...:-D Az orvos szerint minden rendben, akkor minden rendben.
A 16.hét környékén valószínû, hogy megszûnnek a tünetek, tele leszel energiával.Ne parázd túl a dolgot, csak pozitívan!!11 hetes babás
Igy van, csatlakozom az elottem szolohoz, mindig lehet valami, nekem mar 2x kellett az ugyeletre futnom pedig alig haladtam meg a felidot, es mindig massal...egyszeruen nincs olyan hogy hatarvonal...es akkor most innen minden csak oke lehet...lehet, de...ott a de...mindegy hanyadik hetben vagy, ez igy van!

12. hétben vagyok. Voltam már védőnőnél, de még a háziorvosnál nem. A háziorvost mikor kell felkeresnem, és ő mit fog majd nézni/vizsgálni?

Ide is írt beutalót a doki, hogy fogadjon, mert terhes vagyok.

Legjobb válasz: Szia én 18 hetes vagyok 1 hete voltam a házi orvosnál vérnyomást mért és ekg-ra adott beutalót. Boldog babavárást.

Szia én 18 hetes vagyok 1 hete voltam a házi orvosnál vérnyomást mért és ekg-ra adott beutalót. Boldog babavárást.
Az elõzöekhez még annyit, hogy megvizsgálhat még, általánosságban, meg kérdezget, van-e visszered, dagad-e a lábad, stb.De semmi extra, a lényeg az Ekg.
Szia! Én nem voltam a háziorvosnál, miért kellene odamenni? Az EKG-t a belgyógyászaton csinálták, a vérnyomást és a többit a védõnõ nézi! Én azért nem mentem, hogy bejelentsem neki a terhességemet, egyébként nem is küldött hozzá senki! :) Boldog babavárást. (28. hetes kismama)
hello! AZ ELÕZÕVÁLASZOLÓNAK NEM KÖTELEZÕ A HÁZI ORVOSHOZ MENNI, DE A HÁZI ORVOS IS MEGCSINÁLHATJA AZ EKG-T ÉS AKKOR NEM KELL A KÓRHÁZBA BEMENNED ÉRTE!

Ha 12. hét előtt vetéltetek el, milyen jelei voltak? Már csak a vérzés vagy csak egy rossz érzés és később tudtátok meg, hogy nincs szívhang? Hányadik hétben voltatok?

Jövő héten megyek 12. heti uh-ra és több helyen is hallottam, hogy 0 jellel (max egy kis rossz megérzés) ment el a baba, ami csak az uh-n derült ki. Nem akarok hisztis lenni, csak azért van bennem nyugtalanság...

Legjobb válasz: Persze hogy van ez érthetõ is, hiszen anya leszel és az ösztönök már ilyenkor mûködnek. De attól mert idegeskedsz izgulsz nem lesz könnyebb. Nyugodj meg és gondolj szép dolgokra. Nem lesz semmi baj.

Persze hogy van ez érthetõ is, hiszen anya leszel és az ösztönök már ilyenkor mûködnek. De attól mert idegeskedsz izgulsz nem lesz könnyebb. Nyugodj meg és gondolj szép dolgokra. Nem lesz semmi baj.
Nyugi mááár!!! Tuti minden rendben lesz. Sokkal könnyebb lesz mikor már érzed a pici mocorgását.
A kérdező hozzászólása: Igen, én is ezekre szoktam gondolni, ha nagyobbacska lesz, már legalább kapok visszajelzést a létérõl :) Köszi, hogy írtatok.

6hetesen voltam nőgyógyásznál, már volt szivhang. A 12. hétre rendelt vissza csak. Közben nem kellene megvizsgálni (uh), vagy csak ha baj van? És ha nem érzek semmit és mégis baj van-lesz addig?

Legjobb válasz: Az úgy pont jó.A 12heti után még többet kell várni,mert a következõ csak a 18-20. hét között lesz az afp után.Én most vagyok 24 hetes,de a köv uh a kb.30-32 hét körül lesz,ma mondták a terhesgondozóba.

Az úgy pont jó.A 12heti után még többet kell várni, mert a következõ csak a 18-20. hét között lesz az afp után.Én most vagyok 24 hetes, de a köv uh a kb.30-32 hét körül lesz, ma mondták a terhesgondozóba.
Nem lesz semmi baj, ha nem érzel semmit (bár fogsz ;) ), az pont jó. A sok UH nem jó, pl. Angliában asszem összesen 2 "kötelezõ". Gondolj arra, hogy volt idõ, amikor az UH nem is létezett és mégis mind itt vagyunk. Neked babád van, õ tudja jól a dolgát, szépen növekszik majd a pocakodban. És jól érzi mindazt, amit te is. Amikor nekem rossz gondolatok jutottak eszembe, mindig erre gondoltam - most a babám is ezt érzi, vajon én akarnám, hogy egy aggódó anyukám legyen? Élvezd az áldott állapotot, egyél jókat, mozogj sokat és nézegess baba cuccokat. Képzeld el babádat bennük. Járd be a várost és nézd meg, hova fogtok majd menni sétálni, milyen játszóterek vannak felétek. Figyeld a kisbabákat, képzeld el, ahogyan ott játszik majd a tiéd is. Minden rendben lesz! UH nélkül is.
Ha megnyugtat akkor a 8-9 hét környékén menj el maszekban uh-ra, ennyi ultrahangtól nem lesz semmi baja a babának, mondjuk szerintem többtõl sem, de ebben megoszlanak a vélemények. Engem a 12.hétig 4xvizsgáltak mert volt egy kis hematóma a baba mellett. 16 hetes + 18hós
A kérdező hozzászólása: Annyira aranyosak vagytok, köszönöm a megnyugtatást

Hétfőn voltam a 12. heti UH-n. A doki nem mondta, hogy fiú-e vagy lány. Látható már ilyenkor?

Mi elkértük a felvételt és már egy csomószor megnéztem. Ma láttam valamit a felvételen amire én azt mondanám, hogy az a fügyije. Látható már ez ilyenkor, vagy még nem? Vagy csak beképzelem magamnak?

Legjobb válasz: Még nagyon korai, ilyenkor nem lehet megmondani. Majd néhány hét múlva. Türelem, bár tudom, nem könnyû! Boldog babavárást!:-)

Ne legyél elkenödve, még tényleg korai, hogy magadtol megàllapitsd hogy kisfiu -e vagy kislàny. Tuti hogy a doki megjegyezte volna, ha làt valami jelet. De még korai!
Még nagyon korai, ilyenkor nem lehet megmondani. Majd néhány hét múlva. Türelem, bár tudom, nem könnyû! Boldog babavárást!:-)
A kérdező hozzászólása: Egyébként biztosan nem beképzelem a dolgot, mert én igazából kislányt szeretnék. Úgyhogy most egy kicsit el vagyok kenõdve.
Szia! :) Én 12hetesen és 1naposan voltam a dokimnál és megkérdeztem, hogy ilyenkor lehet már látni? Azt mondta, mindjárt megnézzük. És azt mondta 90%, hogy kisfiú. De magától nem mondta volna. Lehet neked is rá kellett volna kérdezni...de legközelebb kérdezd meg! :) Kellemes babavárást kívánok!
Nekem mind a két manómnál 18 hetesen tisztán lehetett látni hogy milyen nemû, és nem 4D-s uh-n :) ) Pár hét, és ha nem szégyenlõs, te is megtudhatod.
Nem igazán lehet megállapítani , nagyon picúr még.Az orvosom azt mondta, hogy 22. 24. héten lehet látni. 4 D uh -val 18. héten már szokták. Én is kislányt szeretnék igazából, de amennyi borzalmat olvas az ember , inkább azt mondom, hogy csak egészséges legyen, és mindegy , hogy kisfiú vagy kislány!
van egy ismerõsöm aki szülés elõtt egy héttel tudta meg hogy fia lesz. addig lányt mondtak neki. tele rózsaszin cuccal meg minden:-) de azért örült neki:-)
Hàt, nem tudom, szerintem még nem làthsto ilyen koràn semmiképp, na de ez az én véleményem. Nekem a 25. hét körül mondtàk meg hogy kislànyom lesz. Van akinek màr a 18. héten is megàllapitjàk 4d uh-n, ha megmutatja magàt a pici, de az is ritka.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Mindenkink jó babavárást, illetve babázást!
Nekem mára 12. héten megmondta a doki, hogy kisfiú lesz, majd az ott kapott 4D-s képen láttam is a kis fütyijét! :) Ja, azóta is kisfiú! :) Boldog babavárást!! :)

Pár napja voltam a 12. heti uh-n, a nyaki tarkóredő rendben volt 1, 9 viszont azt nem mondta, hogy mi a helyzet az orrcsonttal. Volt már másnak is hogy nem említették és mégis rendben volt minden?

Ez eddig eszembe sem jutott, lehet hogy nem is látta azért nem mondta? Uh után mentem integrált teszthez vérvételre és ott se kérdezte senki, hogy miért nincs az orrcsontról írva semmi a leletemre.

Legjobb válasz: Nekem pont ugyan igy volt. Nem is emlitette hogy lemerte volna. Aztan mikor hazaertem akkor jutott eszembe hogy hat azt nem is merte le. Felhivtam (mert ideges lettem) erre azt mondta hogy , nem szolt rola mert minden a legnagyobb rendben van. Ha gond lett volna ugyis szolt volna es nyugodjak meg! Szoval ne felj. Ez egy alapveto vizsgalat es tuti megcsinalta a doki, csak mivel nem volt gond igy nem emlitette :D

Nekem pont ugyan igy volt. Nem is emlitette hogy lemerte volna. Aztan mikor hazaertem akkor jutott eszembe hogy hat azt nem is merte le. Felhivtam (mert ideges lettem) erre azt mondta hogy , nem szolt rola mert minden a legnagyobb rendben van. Ha gond lett volna ugyis szolt volna es nyugodjak meg! Szoval ne felj. Ez egy alapveto vizsgalat es tuti megcsinalta a doki, csak mivel nem volt gond igy nem emlitette :D
Nekem sem szóltak ezért rákérdeztem és azt mondta a szonográfus, hogy az orrcsont annyira relatív dolog, mert hogy sokféle lehet a piszétõl a nagyig, hogy erre annyira nem feketetnek hangsúlyt, a többi adat a mérvadó.
Nekem sem tettek említést róla annak idején és én is idegeskedtem miatta. Semmi baj nincs, egészséges babám született. Már 3 hós nagylány.:-)
Nekem a 20 hetesen nem is látszott, mert nem mutatta a kis pofiját, ezért visszahívtak kontrollra. Szerintem ne idegeskedj, mert ha baj lenne, akkor téged is biztos visszahívtak volna. Boldog pocakos napokat!

Tul vagyok az elso 12 heten, tegnap voltam UH-on es a baba izeg-mozog, ver a szivecskeje. Megnyugodhatok mar azert nagyjabol?

tokeletes a placenta es a mehem, nem vagyok veszelyeztetett terhes, sose volt verzesem, meg csak barnazas sem, es gorcseim se voltak.már genetikai okok miatt nem mehet el a babam xerintem, en meg vigyazok magamra.

Legjobb válasz: Igen megnyugodhatsz. Ne aggodalmaskodj. Én azt mondom aminek meg kell történnie, az úgyis megfog. Mi nem tehetünk ellene semmit. Csak pozitívan. Boldog Baba várást! 27 hetes km

Igen megnyugodhatsz. Ne aggodalmaskodj. Én azt mondom aminek meg kell történnie, az úgyis megfog. Mi nem tehetünk ellene semmit. Csak pozitívan. Boldog Baba várást! 27 hetes km
Ezek nagyon jól hangzanak. Bár probléma történhet bármikor, de ilyenekre sosem szabad gondolni! A legfontosabb, hogy vigyázol magatokra, rendesen étkezel.... Én is igyekszem mindenhez pozitívan hozzá állni. Bár vérezgettem 6 hetesen, meg vannak apró kis problémák, de ha állandóan stresszelnék, azzal ártanék a legjobban! Hamarosan eljön az idõ, amikor már érzed is, ahogy mocorog! Az egy csodálatos érzés! :) Minden jót! 23 hetes kismami
Gratulálok a picihez! Én még csak 9hetes és4napos vagyok, és alig várom h láthassam már uh-on. Én a helyedben megnyugodnék...persze egy kis félelem mostmár mindig lesz benned...bennünk... 16hetes uh, genetika, koraszülés elkerülése, szülés komplikációk nélküli kimenetele, és onnatól...csak azt fogjuk kívánni, h soha ne legyen semmi baja:9 Végig aggódjuk az életünket:) De milyen csodás!! Nem igaz?
Én a 17. héten már éreztem, de csak a 18. héttõl folyamatosan. Most meg már kész kis vasgyúró. Nem kíméli az anyukáját! :) A 23 hetes kismami
Én az elsõ gyereket 18 hetesen éreztem. Nem volt túl aktív...mióta megszületett annál inkább az:)
Szia! Ilyenkor már nyugodj le és élvezd a terhességet, hisz az egy gyönyörû korszak egy nõ életében!!! Nekem a 16-dik héttöl kapirgált a lányom, ugy a 19-dik héttöl éreztem az intenzivebb mozgásokat! Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: és az milyen erzes amikor eloszor erzi vki a babajat?en erzem, h. aktiv, igaz, nem tudom mik ezek, de olyan lukteto vagy pulzalo erzest erzek a koldokom mellett tobbnyire jobb vagy bal felin, pedi teljesen nyugalomba fekszem kozben, a szivveresem nem gyors, nem az idegek okozzak, ezek olyan lagy luktetesek. barmi is legyen, fantaxtikus, es erezteti, h. zajlik odabenn az elet
A kérdező hozzászólása: utolso valaszolonak: en is gratulalok neked, hidd el ma-holnap azt fogod exre venni, h. mar tul vagy a 12 heten es a masodik trimexterben jarx.nagyon gyorsan telnek a hetek. ha eljon a nyar mar azt vehetem exre, h. var a szules.de nem felek tole, eros no vagyok
A kérdező hozzászólása: koszonom a biztatast. en biztos vaok benne, h.megmarad, hiszen mindennel jobban vigyazok ra, es mindennel jobban szeretem. amugy hanyadik hetben kezd el erezhetoen mocorogni?
Ugyan azt mondják tapasztalt anyukák, hogy az elsõ bébit késõbb érzi csak az ember lánya, de én már a 16-ik héten éreztem.Mondjuk nem volt nehéz, mert apró mozgást nem csinált, hanem rögtön rúgott.Nagyon különleges dolog érezni azokat a pici lábakat a pocidban! :D Én most 29 hetes vagyok, és egy egész nap ficergõ kis pocilakóm van, de én nagyon élvezem.Sikeres babavárást és szülést kívánok neked!

12 . hétben vagyok és már 2 alkalommal fordul elő, hogy a mensi idején, mikor lenne, haloványrózsaszínes folyásom lesz, vagyis pecsételgetek. Uh. -on most voltam hétfőn, mindent rendben találtak, és keddre ez elő is jött! Lehet baja a babámnak?

Gyanítottam, már kezdtem örülni, hogy 20.-ai vérezgetés elmaradt a 3 hónapra,de nem..Megint kedden,mint aug.ban is 19-én el?jött ez a fránya kevéske pecsételgetés, és egész nap ágyban vagyok, pihenek, amúltkor egy nap alatt elmúlt...most még nem..remlem holnapra semmi nem lesz már!Hétf?n néztek meg el?ször, az volt a 12.heti UH.és ott mindet rendben találtak...akkor az azt jelenti nyugodt lehetek, ez csak a mégnyálkahártya érzékenysége, memoriája még a mensire ? AZt mondják az orvosok, erre, hogy nem tölti ki még teljesen a méhlepény a méhet, ezért itt ott leválhat...még egy kis darab !?

Legjobb válasz: Ne aggódj.Nekem az egész terh. alatt,amikor elvileg megjött volna fájdogált a hasam és a derekam.Ilyenkor a pihenésen kivül csak annyit tehetsz,hogy nem hajolsz és nem emelsz nehezet.Esetleg ha erõsebb görcs vagy vérzés lép fel azonnal menj a dokihoz.

Ne aggódj.Nekem az egész terh. alatt, amikor elvileg megjött volna fájdogált a hasam és a derekam.Ilyenkor a pihenésen kivül csak annyit tehetsz, hogy nem hajolsz és nem emelsz nehezet.Esetleg ha erõsebb görcs vagy vérzés lép fel azonnal menj a dokihoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!