Találatok a következő kifejezésre: 12. hétben Voltam (95 db)

A 12. héten voltam ultrahangon, legközelebb csak az AFP vizsgálat eredményeivel kell mennem, ami kb a 18 hétre lesz meg. Nem sok idő ez a két ultrahang között? A 12. hétig 2 hetente kellett járnom. Aggódom.

Legjobb válasz: Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!

Sajnos tényleg nincs több uh ebben az idõszakban! 12.hét, 18-20.hét, 30.hét körül, és aztán a végén 36.hét körül. Ne izgulj, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit megnyugodtam.
Igen, ez sajnos ilyen, nem viszik túlzásba a kötelezõ UH-kat:( Itt akkor kéne aggódni, ha sûrûbben hívnának, mint ami idõpontokat elõttem leírtak.:) További jó terhességet kívánok:2 hónapos pici anyukája
Ja bocsi, az elõzõ " :) " STORNO, javítva erre " :( " .

18hetes leszek vasárnap, és a 12. héten voltam utoljára Uh-on nem baj ez?

AFP-t most csináltak a héten és az még 2hét minimum vagyis 19-20hetes leszek mire meglesz...és se 16.heti UH sem 18 hetes genetikai UH?A véd?n?m mondta hogy elég csak az AFP után menni de mindenhol azt hallom és látom hogy a 16. és 18. héten is menniük kellet...

Legjobb válasz: Teljesen hivatalosan Magyarországon négy ultrahang van az egész terhesség alatt, az elsõ a 8-12. hét között, a második a 18. hét után, a harmadik a 26-28. hét környékén és a negyedik 36-38. héten. Tehát ne aggódj emiatt, nem maradtál le semmirõl.

Teljesen hivatalosan Magyarországon négy ultrahang van az egész terhesség alatt, az elsõ a 8-12. hét között, a második a 18. hét után, a harmadik a 26-28. hét környékén és a negyedik 36-38. héten. Tehát ne aggódj emiatt, nem maradtál le semmirõl.
A protokoll szerint - bár ez kórházanként változó - a genetikai UH-t csak az AFP eredményének ismeretében végzik, mivel a kettõ együtt értékelendõ és az ad pontos képet az esetleges rendellenességekrõl. Egyébként meg ha nincs magánorvosod, vagy van, de annak nincs UH-ja, a 12. hét után legközelebb a genetikai - tehát az imént említett 18 hetes - jön, amit hivatalosn a kórházban végeznek. Ha meg magánorvoshoz jársz, az többnyire minden hónapban végez ultrahangot, de nem azért, mert feltétlenül szükséges, hanem a "mozizás" kedvéért. Szakmai jelentõsége a 12, 18, 32, illetve a szülés elõtti Uh-nak van. Nyugi, minden ok lesz!
Szia! A 18. heti genetikai uh-ra úgy mehetsz, hogy viszed az AFP eredményed. Nálunk legalábbis így szokás. Nekem voltak még vérvételek is. A 16.héten szokták küldeni a kismamákat AFP-re lehet azért írtad a 16.hetet. Viszont a 18.heti uh után a következõ a 32. héten lesz. Közben csak vizsgálatok. 22 hetes kismami
Nekem is úgy jött ki a 18.heti UH, hogy a 20.héten mentem. Azt mondta a doki, hogy 18-21.hétig mindegy mikor. 16.heti uh szerintem nem szokott lenni. Az AFP eredménnyel a kezedben van a genetikai UH. Ne izgulj, nemsokára láthatod a babádat!!! Üdv, 30 hetes kismami
Szia. Annyit tennék csak hozzá az elõttem szólókhoz, hogy furcsa, hogy most volt az afp-d, mert azt a 16-ik héten csinálják, mert ha elõbb, vagy késõbb végzik el, valószínü, hogy hamis rossz eredményt adhat.
Igen... Biztos!
Igen. Már a 7. után is biztos volt.
Persze, hogy biztos.
Ha a 7. után nem volt semmi, akkor nem is értem, milyen terhességrõl beszélsz ...
A kérdező hozzászólása: De nem hüvelyi ultrahang volt.
És ha nem hüvelyi volt akkor mi van? már a 7. héten MINIMUM petezsákot kell látni hasi UH-n. 12. héten pedig már tarkóredõt mérnek hasi UH- segítségével.
Idióta vagy és beteges!!!!
Mit számolsz hetekben, ha nem vagy terhes?:D 7hetesen ver a szíve, 12hetesen meg már ember formájú és nem kis pötty csak...

Nagy a babám? A 12. heti uh-n 58g-ra mondták (4D-s uh) 63.7mm-es. (12 hét 6 naposnak felel meg, 2 nappal nagyobb mint voltam)

De mindenhol azt olvasom ilyenkor 14g a baba. Teljesen normálisan nézett ki és nem mondták hogy baj lenne. S?t erre egyátalán nem mondott semmit. Nem is kérdeztem, most olvasom mindenhol hogy 10-14g.Nektek mennyi volt?

Legjobb válasz: Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!

Nekem a 12. heti kötelezõ uh-n, 68 mm volt a babám, 12+1 voltam, de 12+6-ot írt a szonográfus. Még azon a héten elmentem 4D-ra is és nekem 69 g volt akkor a baba. Igaz én majdnem 1 héttel elõbb vagyok, mert elõbb volt pé-m. Nyugi, a babád teljesen normálisan fejlõdik!!!!
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Köszönöm :) Kicsit megijedtem hogy mi lehet.
Szia!Ne aggodj:) Nekem a 19 hetes uh-on egy 20 es fel hetes babanak megfelelo meretei voltak a babomnak. Azt mondta a doki h ez teljesen normalis, valoszinu elobb fogant a babo mint naptar szerint szamolva. Szep baba varast.30 heteske

Van valaki aki már a betöltött 12. hét előtt volt a 12. heti genetikai ultrahangon? Eddig mindenhol csak olyanokat olvasok akik 12-13 héten voltak.

Kedden kell mennem, akkor leszek 11+4 napos. Nem korai még? Fog látszani rendesen minden, aminek látszania kell?

Legjobb válasz: 11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.

11+5 hetesen voltam :)
Hivatalosan a betöltött 11+0 és 13+6 között csinálják. De ez mensi szerint. Ha a baba az uh-n láthatóan késõbb fogant akkor rendelnek vissza. Ezért ajánlják a 12. hetet, mert ott +/- 1 hét belefér. Nekem az elsõ fiamnál 11+3 naposan csinálták, minden oké volt, második fiamnál 11+5 naposan, most a lányommal 13+0-nál.
11-tõl-13.hétig végzik a vizsgálatot. Én 11+6 naposan voltam, minden rendben volt.
UI: ha fiatalabb a baba visszarendelnek egy hétre rá nekem is ez volt 11 hetsen menetem és az nem volt jo
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, bár nem igazán nyugtatott meg. Egy hete voltam az orvosomnál, akkor voltam 10+5 napos, a CRL 46 mm volt és õ mondta, hogy akkor jövõ héten kedden, azaz holnap megcsinálja a genetikai ultrahangot, a vérvétel pedig (kombinált teszt) csütörtökön lesz...Most akkor végképp nem értem...
szio én 13 hét 2 naposan voltam trakoredö mérésen minden oké volt elöbbre nem kaptam idöpontot
Nálunk (Békés megye) nem lehet hamarabb menni. Elõttem épp egy lány kesergett, mert hazaküldték, hogy jöjjön egy hét múlva. Szerintem azért, hogy pontos adatokat adjon a vizsgálat, érdemes a betöltött 12. héten menni.
Igen 11-13 hetesen csinálják! Elsõ terhességemnél 11+3 voltam most 12+3 voltam :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor csak nem lesz korai a holnap. Ezek után "csak" az eredmények miatt izgulhatok...
Én is elõtte voltam, minden ok volt. Ettõl ne aggódj!

Pénteken voltam a 12. heti vizsgálaton. Ha a menstruáció első napjától számolják 14. hétben voltam viszont a gép ill az orvos számításai alapján 12 hét 3 nap. Most akkor hogy kell számolni?

És ez alapján számoljuk tovább.Viszont amit nem értek hogy a baba 56mm 51 g (ha csak valamit el nem olvastam), és azt olvastam hogy 12 hetesen ezek az adatok 6,5cm 18g.Most akkor nem értek semmit:(

Legjobb válasz: Azt elfelejtettem leírni hogy a tarkoredõ 1,3, tehát az jó.Csak a méreteivel nem vagyok tisztában.

A kérdező hozzászólása: Azt elfelejtettem leírni hogy a tarkoredõ 1, 3, tehát az jó.Csak a méreteivel nem vagyok tisztában.
na akkor már én se értem a méreteket, enyém 12+5 naposan volt a crl: 66mm, tarkóredõ:1, 4mm, bpd: 23 cm...
A menstruációhoz viszonyítva csak akkor tudnak pontosan számolni, ha 28 naposak voltak a ciklusaid. Ha nem, abban az esetben az uh alapján kell mindig számolni. A baba méretével kapcs.-ban: mindegyik honlap más méreteket ad meg! Ha az orvos nem szól, biztosan nincs baj.
Szia, Nálam ugyanez volt.12 hetesen és 2 naposan az istenhegyibe mondták, hogy elégéé pici a baba, mert 58 mm volt rá 3 napra tehát a 13.hét betöltése elõtt 2 re meg már 6, 7 cm lett.Hozzáteszem ott azt mondták milyen szép nagy baba lessz.Na akkor tegyél igazságot.Hihetetlen, hogy milyen tempóban nõnek, és ugye ráadásul pár napon is múlhat az anyuka izgalma.Nyugi minden rendben lessz :O) 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: ANa akkor holnapra pontosan megnézem a nagyságában az 56 mm-ben biztos vagyok a súlyában nem..

12. hetes terhes vagyok, amit furcsállok hogy engem még sem az orvos sem a védőnő nem küldött vérvételre. Belgyógyászaton voltam, 12. heti ultrahang megvan. Ti hanyadik héten voltatok vérvételen?

Legjobb válasz: Mondjuk nekem a kombinált teszt miatt volt vérvételem a 12. héten, de elõtte nekem sem. 16 hetesen,amikor az AFP-hez vették, akkor adott a doki beutalót ellenanyag vizsgálathoz, mert általános vérképhez!

Mondjuk nekem a kombinált teszt miatt volt vérvételem a 12. héten, de elõtte nekem sem. 16 hetesen, amikor az AFP-hez vették, akkor adott a doki beutalót ellenanyag vizsgálathoz, mert általános vérképhez!
Betöltött 12. hét után kell menni mindenkinek, ez a protokoll, akkor vesznek vérképet, vércsoportot és genetikai kombinált teszthez markereket. Tudtommal ez mindenhol így megy, és a 12 hetes UH napján veszik le, mert annak az eredménye is kell a kombinált teszthez. Szerintem kérdezz rá...
Szia! Én is a 12. héten voltam elõször, akárcsak Uh-on is, illetve már belgyógyászaton is. Valahol már küldik a kismamákat rögtön az elején, de a 12. hét környékén biztos kellene. Ezért te is kérdezz rá, vagy kérj beutalót, akár a háziorvosodtól is, ha nem éred el a nõgyógyászodat.
A protokoll szerint a 16. héten van az elsõ vérvétel. A 12 héten ott vesznek le vért, ahol csinálnak kombinált tesztet, de nem minden intézményben csinálnak.
Én 8 hetesen voltam elõször vérvételen és vizeletvizsgálaton.
Már engem is elküldtek az elsõ trimeszterben. ellenanyagot is kértek.
8 hetes elmúltam de már volt vérvétel, belgyógyászati vizsgálat már csak fogszihoz kell mennem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elég különleges a védõnõ akihez tartozom, 12. heti ultrahangot is valahogy elfelejtette mondani. Mikor rákérdeztem, hogy az hogy mûködik , õ küld vagy magamtól menjek, csak nézett rám. Aztán azt mondta majd ráérek menni a 13-14. héten. Na én elmentem a 12. héten.

Azok a kismamák, akik az első trimeszterben veszélyeztetett terhesek voltak, mertek házas életet élni a 12. hét után? Természetesen miután az orvos sem látta ennek akadályát.

Úgy néz ki, hogy pár hét múlva már szabad utat kapunk. Viszont aggódunk. Biztosan nem lesz baj, ha az orvos is azt mondta, hogy együtt lehetünk? Leginkább hasonló helyzetben lev? kismamik válaszára lennék kíváncsi. Nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Szia, nekem az elején 2 hematómám is volt, részlegesen levált a placenta... Akkor mi nem szexelhettünk. Véreztem is a 8. hétig. Utána kaptam Utrogestet és onnantól minden oké volt :o) (kop-kop-kop) Aztán szabad utat kaptunk. Nem vittük túlzásba de voltunk párszor együtt. Utána nagyon fájt a pocakom napokig (lehet pszihés alapon is) aztán a 18. héten voltunk együtt és bumm utána 40es fájásokkal kötöttem ki az orvosnál. Onnantól szigorú fekvés, extra adag magnéziummal, 20. héttõl nospa. Szóval nálunk nem éppen jó :o( Most 23 hetesek vagyunk, pár napja jobb csak. Mi már nem kockáztatunk. Inkább kibírjuk még ezt a 17 hetet... De gondolom ez egyénenként is változik. Ha szabad utat kaptok próbáljátok ki, ha megy és jó, akkor SZUPER :o) Ha nem, akkor szerintem ne erõltessétek.

Szia, nekem az elején 2 hematómám is volt, részlegesen levált a placenta... Akkor mi nem szexelhettünk. Véreztem is a 8. hétig. Utána kaptam Utrogestet és onnantól minden oké volt :o) (kop-kop-kop) Aztán szabad utat kaptunk. Nem vittük túlzásba de voltunk párszor együtt. Utána nagyon fájt a pocakom napokig (lehet pszihés alapon is) aztán a 18. héten voltunk együtt és bumm utána 40es fájásokkal kötöttem ki az orvosnál. Onnantól szigorú fekvés, extra adag magnéziummal, 20. héttõl nospa. Szóval nálunk nem éppen jó :o( Most 23 hetesek vagyunk, pár napja jobb csak. Mi már nem kockáztatunk. Inkább kibírjuk még ezt a 17 hetet... De gondolom ez egyénenként is változik. Ha szabad utat kaptok próbáljátok ki, ha megy és jó, akkor SZUPER :o) Ha nem, akkor szerintem ne erõltessétek.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az! Mi is attól tartunk, hogy vmi gond lesz. Lehet, hogy inkább jobb lenne nem kockáztatnunk. Minden jót Nektek, és köszi!
Ez tényleg csak próba kérdése.Én elfelejtettem megkérdezni a múltkor a dokit.Ha jövõ héten megyek, akkor megkérdem és ha lehet, kipróbáljuk.Aztán meglátjuk.
Mi sem mertünk és nem is lehettünk együtt az elsõ 12 hétben, nagy volt a vetélés kockázata, több okból is. A 12. hét után elvileg lehetett, de vártunk még, nehogy bajt csináljunk. A 16. héten voltunk elõször együtt a fogantatás óta, de ha a doki nem tiltja meg, akkor max. havi 1 alkalommal tervezzük. Még mindig veszélyeztetett terhes vagyok, már most a 17. héten megrövidült a méhnyak és kontraktilis méhet állapított meg a doki. Nálam nem okozott külön problémát azaz egyszeri lightos szex. De jobb félni mint megijedni.
Szia!Nekem is hematómám volt az 5.héten el is tiltott a doki.sokat beszéltünk róla h ha lehet merni fogjuk e.aztán a 7. héten azt mondta a doki h szabad óvatosan.Mi szép apránként inkább eleinte csak játszottunk egymással, behatolás nélkül mert az orgazmus nem volt már akkor káros.viszont utána megpróbáltuk és nem volt semmi gond.De máig is sokszor nincs behatolás de mindenki elégedett, viszont nekünk van h minden nap, sõt.viszont arra mindig figyelünk h sperma nem juthat a hüvelyembe!Szerencsés próbálkozást!És nyugodt terhességet kívánok! Ja nekem a magne B6 ot még mindig 4-esével kell szednem.
A kérdező hozzászólása: Majd várom a fejleményeket! Köszi! :)
Nekem volt spontán vetélésem, elõször ezért nem lehettünk együtt az elsõ 12 hétben, aztán a 12 hetes uh-n látta a doki, hogy hozzáér a méhlepény a méhszájhoz, akkor meg azért nem szabadott. Most már jó helyen van a lepény, de úgy vagyunk vele, inkább nem kockáztatunk. Lehet örömet okozni máshogyan is egymásnak... :) Persze még sok idõ a végéig, de hát ez van, utána majd bepótoljuk. :)
A kérdező hozzászólása: Lányok! Ha gond van, akkor az mennyivel az együttlét után jelentkezik? Azonnal vagy késõbb? Behatolás nem volt, de orgazmusom viszont igen. Baj lehet?
Amikor 12 hetes leszel arra gondolt, mert akkor van a következõ uh.
a terhességi 12.-ik héten kell menned!!!!
Szia! Naptár szerint.
Igen, naptár szerint, ahogy a mensid bõl kiszámoltétok.
Naptárszerint és ez nagyon fontos, mert most fogják nézni a nyaki redõt.Hogyha más idõpontban mész akkor az eredmény is más lessz és ez utal a down kórra, szóval betöltött 12. naptári hét, de ne haladd meg a 13-at.
A kérdező hozzászólása: De soha nem volt rendszeres a ciklusom, és nem pontos a naptár szerinti számítás. Az nem baj?
Nem baj, én 11 hetesen voltam az uh-on, mert volt egy kis vérzésem és meg ultrahangoztak, ami már jó volt, nem kellett mennem a 12 hetesre.
Szia Amikor eloszor voltam dokinal akkor azt mondta, h csak petezsakot lat, de 5 hetes terhessegnek felel meg.Majd visszarendelt 5 het mulva.Akkor az uh-n kiderult, h a baba a meretei alapjan nem 10 hetes hanem csak 9.Es Ennek megfeleloen most is e szerinti hetbe sorol a doki, nekem nem a naptar szerint kellett mennem, mert azt modnta mivel a ciklusom nem 28 nap, igy nem lehet pontosan tudni a fogantatas idejet.De a korai terhessegnel tudjak a legpontosabban megmondani, h mekkora is a baba.Szerintem azert csorogj az orvosodra, de nezd meg /ha van kiskonyved/h esetleg nem irta e be datum szerint az idopontot, h mikor kell visszamenned, mert nekem be szokta irni. Boldog babavarast kivanok 19 hetes kismama
Az uh szerint nézik végig a terhességet, nem a naptár szerint! nekem sem volt rendszeres ciklusom így végig uh szerint számoltak, és ez stimmel is napra pontosan még mindig, pedig 32 hets vagyok. A doki szokott idõpontot is adni, nem csak így nagyjából. De az uh szerinti héten menj szerintem, de ha elõbb, vagy késõbb, abból sem lesz baj! Nekem minden vizsgálatom csúszott 1-1, 5 hetet a vidéki mivoltom miatt, és semmi baj nem volt belõle!

Az normális dolog, hogy az első 12 hétben össze vissza fírkálták a kiskönyvem, hol 9 hetes voltam, hol 10, majd kiderült, hogy 12?

Legjobb válasz: Ha tudod, hogy mikor volt az utolsó menzeszed, akkor az alapján számolják ki, hogy hány hetes vagy. Ha nem voltál benne biztos, vagy rendszertelenek voltak a vérzéseid, akkor csak a magzat nagysága alapján tudnak kalkulálni. Ezért fordulhat elõ, hogy mindig más hetet írtak be.

Ha tudod, hogy mikor volt az utolsó menzeszed, akkor az alapján számolják ki, hogy hány hetes vagy. Ha nem voltál benne biztos, vagy rendszertelenek voltak a vérzéseid, akkor csak a magzat nagysága alapján tudnak kalkulálni. Ezért fordulhat elõ, hogy mindig más hetet írtak be.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!