Találatok a következő kifejezésre: 12. hét el lehet (13 db)

A vernyomasnak nincs koze mert nekem mindig alacsony es nekem elmult 12 het utan..Lehet neked hosszabb ideig tart.
Ne aggódj, nem mindenkinél múlik el. Én 15 hetes 2 napos vagyok és a mai napig hányingerem van, ha nem is minden nap, de hányok, a vérnyomásom meg 102/61, bár mindig is alacsony volt. Az alacsony vérnyomás amúgy fáradtságot okoz, úgyhogy próbálj meg minél többet pihenni. A terhesség is kemény munka a szervezetnek. Egyél sok gyümölcsöt, igyál sok folyadékot, a pihenés mellett próbálj meg azért mozogni is, sétálni.
Ha az alacsony vernyomas faradekonysagot produkal akkor en 80/50es vernyomassal miert nem tudok aludni?Nem iszok terhessegem ota se kavet sem kolat, sot harsfateat kell igyak hogy legalabb valamit aludni tudjak.Ezert nem kotnem a vernyomashoz..
Az elsõ hozzászólónak üzenném, hogy olvasson már utána a vérnyomásértékeknek és a szervezetre gyakorolt hatásainak.
En tapasztalatbol irtam!Sokkal kisebb a vernyomasom mint neketek es 10-12 hetem ota nincs mar az almossag, faradekonysag!sot!
Én meg a munkám folytán (orvosi mûszereket és eszközöket forgalmazok a vattától az ultrahangig)eléggé járatos vagyok vérnyomásmérésben és a a vérnyomásmérõk világában is. Sõt, a munkámhoz tartozik, hogy tisztában legyek a vérnyomásértékek szervezetre gyakorolt hatásának. Nekem is világ életemben alacsony volt a vérnyomásom, általában 100/60 körül, néha kevesebb. Akinek ilyen "gondja" van nem biztos, hogy reálisan tudja megítélni, hogy alaphelyzetben mennyire fáradékony. A lényeg, hogy az alacsony vérnyomás egyebeken kívül fáradékonyabbá teszi a szervezetet. Ezzel légyszi ne vitatkozzatok. Bár inkább legyen alacsony, mint magas. Viszont mivel az elmúlt 2 hétben az idõjárás is elég változó volt ez is okozhatja a fáradékonyságot, úgyhogy több kisebb dologból tevõdik össze. És persze nem is mindenkinek múlik el a rosszulléte a 12. hét után, mint ahogy én is a halálomon vagyok ma is, pedig 15 hetes vagyok.
Vérnyomás ide vagy oda, nekem világ életemben a béka popsia alatt vegetált valahol, most 16 hetes vagyok és át tudnám aludni a napot! Remélem egyszer tényleg elmúlik!
Én 18 hetes vagyok, szintén nagyon alacsony a vérnyomásom, és még mindig rengeteget tudnék aludni...és alszom is. Most ennek van itt az ideje. Aztán egy jó darabig úgysem alhatunk nyugodtan...

Panasz és tünetmentesen is el lehet vetélni? Volt aki csak a 12. heti UH-n tudta meg, hogy nem él a baba, de panasza nem volt?

8hetesen voltam UH-n,akkor minden rendben volt.

Legjobb válasz: Na ezt a h.lyeséget sem hallottam még. :) Pont a 12. heti UH-ig szokták a hüvelyit csinálni, mivel a hasfalon keresztül nem mindegyik UH készülék mutat meg mindent rendesen. Nekem 4, 6, 11 hetesen is hüvelyi volt. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!

Na ezt a h.lyeséget sem hallottam még. :) Pont a 12. heti UH-ig szokták a hüvelyit csinálni, mivel a hasfalon keresztül nem mindegyik UH készülék mutat meg mindent rendesen. Nekem 4, 6, 11 hetesen is hüvelyi volt. Ne izgulj, nem lesz semmi baj!
Kösz a lepontozást, csak mert a kérdésre válaszoltam. Továbbra is fenntartom, mivel TAPASZTALATOKRA alapoztam a válaszomat, hogy igen, el lehet vetélni tünetmentesen! Ha azt írtam volna, hogy ne aggódj minden happy és ááá így nem lehet, akkor biztos 100%-ot kapok. Istenem...pfff
Az nem igaz, hogy hüvelyit csak 12héttõl szabad csinálni, nekem 6héttõl végig az volt 15hétig és semmi baja nem lett a babámnak. Sajnálom a barátnõdet válaszadó, de nem hinném h a hüvelyi uh miatt ment el neki. Itt Kecskeméten csak azt csinálnak mindenkinek 15hétig kb. Kérdezõ ilyenekre ne gondolj, ha rendben van minden minek jut ilyen az eszedbe, ezek nagyon ritka dolgok, indulj ki abból, hogy miért pont veled történnének meg. Ugyan! Gondoolj bele nemcsak a 12hétig fordulhat elõ ilyesmi akkor a 9 hónapot csak nem aggódhatod végig! Hidd el az a rendje a dolgoknak, hogy minden normálisan lezajlik és a végén megszületik a babád. Ez az átlagos és miért ne tartoznál az átlagba!
Off: Georgina! Ha a hüvelyi UH miatt baja lehetne a babának, akkor most nem szunyókálna a kiságyában a lányom. 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 13 hetesen is csináltak, mert lombikos a babám, és ott sokszor nézik. Ha ártalmas lenne, aligha néznék ilyen sûrûen. Kedves kérdezõ! Ne izgulj, ne is gondolj semmi rosszra, mi baja lenne? Sokszor hallunk rossz történeteket, de azért az esetek nagy többségében minden rendben van a babával! Él és virul biztosan. :-)
nem lesz semmi baj, ne gondolj ilyenekre. Megvannak a tünetek, ez a lényeg, ez jó jel. (nekem pl. 2. babánál a 10. hét környékén elmúltak teljesen a negatívabb tünetek. Így is minden rendben volt)
Igen, gyakorlatilag panaszmentesen is el lehet vetélni. Nekem nem volt teljesen panaszmentes: ájulás szerû fáradtság és még több hányás.14 hetes volt. Barátnõmnek a 12. heti UH-n derült ki. Gyakorlatilag tünet nélkül, olykor-olykor mondta, hogy fáj a hasa. A tünetek, pl hányás mindkettõnknél fennállt. Nekem a mûtét után kb 2 nappal múlt el. A HCG hormon, amely részben felelõs a hányingerért/hányásért nem percek vagy órák alatt ürül ki a szervezetbõl.
igen sajnos van ilyen az egyik bnöm a 8 hetes uh miatt vetélt el mert az hüvelyi uh volt amit csak a 12 héttöl lett volna szabad elvégezni és a 13 héten tudta meg hogy 5 hete halott benne a baba (bocsi nem ijeszgetni akartalak) nyugi ha edig minden rendben volt akkor már nem hiszem hogy lehet baj
A kérdező hozzászólása: Végül is tüneteim amik voltak, vannak. (Mellfeszülés, gyomorégés, haspuffadás néha) Jövõhéten megyek 12. heti UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le. Én zöldet nyomtam.

Honnan lehet tudni, hol helyezkedik el a picur? 13. hetet töltöm és a 12. heti uh-n kaptam képet, ott ugye vízszintesen van, de mégis merre fogjam a hasam hol van?

tudom még pici, de szeretném tudni

Legjobb válasz: Ennyi idõsen a babák döntõ többsége még harántfekvéses, jó ideig még az õ gerince merõlegesen lesz a te gerincedre. Ahogy nõ és kevesebb a hely, úgy fordulnak far, majd fejvégû fekvésbe (kivéve azok a babák, amelyek egybõl fejvégûek lesznek, meg azok, akik végig farosak maradnak). Helyileg valahol a szeméremcsontod felett picivel van a baba, ilyenkor még picike, a méhed is kb ökölnyi és alig hagyta el a szeméremcsont magasságát.

Ennyi idõsen a babák döntõ többsége még harántfekvéses, jó ideig még az õ gerince merõlegesen lesz a te gerincedre. Ahogy nõ és kevesebb a hely, úgy fordulnak far, majd fejvégû fekvésbe (kivéve azok a babák, amelyek egybõl fejvégûek lesznek, meg azok, akik végig farosak maradnak). Helyileg valahol a szeméremcsontod felett picivel van a baba, ilyenkor még picike, a méhed is kb ökölnyi és alig hagyta el a szeméremcsont magasságát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, végre valaki meg tudta mondani nekem hol simogassam az én kicsikémet!
Lényegében bárhol lehet. Hisz ilyenkor akkora helye van, hogy képes egyik pillanatról máshová vándorolni. Nekem pl. a 12. heti UH-n szépen vízszintesben volt, majd gondolt egyet, és fejen állt. Pár perc múlva pedig már farfekvésben volt. A doki majd "meghalt a röhögéstõl", hogy milyen akrobata a kicsi.

12. hét körül el lehet úgy vetélni, hogy ne érezz semmit belőle?

Legjobb válasz: Nem! Néhány napos terhességet elveszthetsz úgy,hogy semmi nem tûnik fel, mert azt hiszed csaka szokásos mentruáció, de 12 hetesen már kialakult a méhlepény, a köldökzsinór, magzatvíz, és a magzat is kb. 5-6 centi. Ebben az idõben a vetélés már esõ vérzésel, fájdalommal jár!

Nem! Néhány napos terhességet elveszthetsz úgy, hogy semmi nem tûnik fel, mert azt hiszed csaka szokásos mentruáció, de 12 hetesen már kialakult a méhlepény, a köldökzsinór, magzatvíz, és a magzat is kb. 5-6 centi. Ebben az idõben a vetélés már esõ vérzésel, fájdalommal jár!
Nekem 10 hetesen 3 cm.
nem lehet érzés nélkül!én 11 hetessen veszitettem el, erös vérzés, és falat kapartam a görcsöktöl!rendessen tolo fájásaim voltak!iszonyu!de ha aggodsz, menj orvoshoz!
az elõzõ válaszhoz én annyit fûznék hozzá, hogy 12 hetesen nem lehet még 5-6 cm, mert épppen csak kb 2, max 2, 5 cm. De biztos lehet érezni ha annyi idõsen vetélsz el.
az elõzõ babám 10ik héten ment el, és nem éreztem semmit csak, hogy minden folyt belõlem. a második terhességem nem ment el, de az szerintem alkati kérdés, hogy kinek fáj.
A 2. hozzászólónak üzenem, hogy én 12 hetesen és 3 naposan voltam UH-on és a CLR (ülõmagasság) 65 mm volt! 6, 5 cm. Egyébként volt vetélésem is 13 hetesen, iszonyú görcsökkel és vérzéssel.
Szia!Én12hetesen vetéltem el és azon kívül, hogy elmúlt ahányingerem semmi jele nem volt.Amikor elmentem az orvoshoz akkor derült ki.

Milyen meglepetések érhetnek a 12. heti UH-án? Végül is 5 hete azt sem tudom él-e még, ott van -e még, annyi mindent lehet olvasni hogy már félek.

Legjobb válasz: ilyenekre ne is gondolj! minden rendben lesz,de ezzel szerintem mindenki ugyan így van! nyugi! boldog babavárást!

ilyenekre ne is gondolj! minden rendben lesz, de ezzel szerintem mindenki ugyan így van! nyugi! boldog babavárást!
Ne gondolj rosszra! Csakis kellemes meglepetés érhet, láthatod újra a kis ficánkoló bébidet :)
Szia, szerintem max az a meglepetés érhet, hogy egy emberkeszerû valami fog kalimpálni a monitoron, nem egy pötty:) Bár én ezt nem tudom milyen lehet, mert két hetente kell mennem a dokimhoz.... Nem bízza a véletlenre a 12. hétig több uhn vagyok összesen mint más anyuka... Bár nála majdnem mindenki. Így nekem nem akkora nagy meglepetés a kis emberke fejlõdése. Neked sok sikert kitartást (nyolcheteske)
Szia!Jaj, nem szabad így aggódni!Bár tény, hogy a sok tájékozatlanul adott, ijesztgetõ "jótanács" elbizonytalanít, gondolom minden kismama érez így néha...Egyébként tényleg fantasztikus lesz látnod a picidet, már teljesen emberkés a formája, ez az UH pedig nagyon fontos, mert sok dolgot tudhatsz meg a kis magzatodról!Ha láttad milyen jól érzi magát odabent a pocakodban, biztosan megnyugszol!Üdv
Te legalább már voltál ultrahangon, jó neked! De mit szóljon az, mint pl. én, aki már 7 hetes és az elsõ uh majd csak a 12.hét környékén lesz???? Én azt sem tudom milyen lehet most, megvan-e még, stb..... :(

12 . hétben vagyok és már 2 alkalommal fordul elő, hogy a mensi idején, mikor lenne, haloványrózsaszínes folyásom lesz, vagyis pecsételgetek. Uh. -on most voltam hétfőn, mindent rendben találtak, és keddre ez elő is jött! Lehet baja a babámnak?

Gyanítottam, már kezdtem örülni, hogy 20.-ai vérezgetés elmaradt a 3 hónapra,de nem..Megint kedden,mint aug.ban is 19-én el?jött ez a fránya kevéske pecsételgetés, és egész nap ágyban vagyok, pihenek, amúltkor egy nap alatt elmúlt...most még nem..remlem holnapra semmi nem lesz már!Hétf?n néztek meg el?ször, az volt a 12.heti UH.és ott mindet rendben találtak...akkor az azt jelenti nyugodt lehetek, ez csak a mégnyálkahártya érzékenysége, memoriája még a mensire ? AZt mondják az orvosok, erre, hogy nem tölti ki még teljesen a méhlepény a méhet, ezért itt ott leválhat...még egy kis darab !?

Legjobb válasz: Ne aggódj.Nekem az egész terh. alatt,amikor elvileg megjött volna fájdogált a hasam és a derekam.Ilyenkor a pihenésen kivül csak annyit tehetsz,hogy nem hajolsz és nem emelsz nehezet.Esetleg ha erõsebb görcs vagy vérzés lép fel azonnal menj a dokihoz.

Ne aggódj.Nekem az egész terh. alatt, amikor elvileg megjött volna fájdogált a hasam és a derekam.Ilyenkor a pihenésen kivül csak annyit tehetsz, hogy nem hajolsz és nem emelsz nehezet.Esetleg ha erõsebb görcs vagy vérzés lép fel azonnal menj a dokihoz.

A 12. hét körül el lehet úgy vetélni, hogy ne érezz semmit belőle?

Legjobb válasz: Sajnos azt bármikor lehet, ha a baba szive leáll. De iylenre még gondolni se gondolj, nem szabad ezen aggódni. Minden rendben lesz, és te is ezen gondolkodj csak!!

Sajnos azt bármikor lehet, ha a baba szive leáll. De iylenre még gondolni se gondolj, nem szabad ezen aggódni. Minden rendben lesz, és te is ezen gondolkodj csak!!
Van valami gond ami miatt ilyenekre gondolsz? El kellene terelned a figyelmedet, nem tesz jót ha ezen aggódsz!Ráadásul feleslegesen.Miért lenne bármi baj?Hidd el minden ok, és egészséges a kisbabád!
Szia Nekem is sokszor eszembe jut ez a kerdes, de aztan gyorsan elhesegetem, mert beleorulnek, ha ez jarna az eszembe mindig.Es ahogy olvasgattam a valaszokat el is keseredtem, h lehetseges ilyen, de nem beszeltem meg szemelyes senkivel akinek igy tortent volna. Tuti minden rendben van nalad is, es probalj a jo dolgokra gondolni. 10 hetes kismama
NEM! A 12 hetes magzat már akkora hogy lehetetlen nem észrevenni, ha kilökõdik! Persze az más ha elhal és nem távozik a méhbõl, sajnos ilyen is van, de nem is szabad ilyenre gondolni! Ha úgy érzed valami baj van keresd fel az orvosod! Biztos nem te vagy az egyetlen aki aggódik a babájáért! Nem fog kinevetni, Te pedig megnyugszol! Majorné Zsuzsa dúla
Nem nekem 12hetesen 57mmes volt a baba, hát ez akár hogy nézzük, mert kb a tied is ekkorka, ez a nagyság már nem tudna észrevétlenül távozni, jah és fájdalom mentesen, de az elõttem szólóknak mind igazuk van.Hazudik az aki nem ismeri el, hogy ilyen kérdések nem foglalkoztatják, vagy foglalkoztatták, de így, hogy megtudtad lépj túl rajta és tényleg ne ilyenen gondolkozz, hanem, hogy milyen ügyi és egészséges babád van.Sokat kell hozzá beszélgetned:) hidd el ez nagyon jó neki is, mert érzi, hogy fontos a számodra.Gratulálok a babádhoz, egy 17hetes kismama
Nem, mert a belgyógyászati vizsgálatot be kell írni a kiskönyvbe.
Igen, mert a leleteket amit kapsz, a védõnõ írja a kiskönyvbe a kiskönyvet pedig a védõnõtöl kapod!! :) Kérsz a terhesgondozáson beutalókat(az elsõ alkalmával nem kérik még a kiskönyvet) Elmész belgyógyra, fogászhoz, vérvételre, meg kell az orvos igazolása a terhességrõl és utána irány a védõnõ aki kiállítja a kiskönyvet, és be is ír minden adatodat!
Nem. Ha elmegye a baba nem a rákszûréstõl volt.
Én barnáztam a szûrés után, de szerencsére nem lett semmi gond!
nyugi, nem :) a "hüvelyednek még nem sok köze van a babához", majd a végén beindíthatja a szülést, de elvetélni nem fogsz! Én a 8. héten voltam rákszûrésen, még a vizsgáló asztalon úgy elöntött a vér, azt hittem ott döglök meg :D ilyenkor egy pici darabot kivág a doki a méhnyakból (ici-picit) amitõl a vérzékenyebb nõk véreznek, de ez csak hüvelyi vérzés :) boldog babavárást! :) 39h km:)
9 hetesen voltam rákszûrésen, ahogy az elsõ válaszoló írta... belõlem is ömlött a vér, azt hittem felfordulok, ráadásul az uh-on nem találta a doki a babát se. Másnapra rendelt be minket a kórházba, akkor már rendben volt minden. Mondta, hogy a vérzés nem a méhbõl jön, a baba nagyon is jól érzi magát. Akkor láttuk elõször, hogy ficánkol. Sose felejtem el. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Ha a 12 heten megallapitjak hogy jol van a baba akkor el lehet menni szorakozo helyre unnepelni? Vagy mar nem ajanlott?

A helyen ahova mennenk nem lehet dohanyozni,en nem iszok.Viszont a zene es a tanc nem zavarna a babat?

Legjobb válasz: Szia. Nyugodtan menél, és érezd jól magad, no meg ünnepeljétek meg a babót is. De azért a hasadra vigyázz, nehogy meglökjenek, vagy elesél. Jó bulizást.34hetes kismama

Szia. Nyugodtan menél, és érezd jól magad, no meg ünnepeljétek meg a babót is. De azért a hasadra vigyázz, nehogy meglökjenek, vagy elesél. Jó bulizást.34hetes kismama
Szerintem nem lesz semmi probléma. Menj el nyugodtan érezzétek jól magatokat. A baba ilyenkor még nem hallja a külsõ zajokat, a tánc pedig nem árt neki.
Így van, nyugodtan mehetsz. Sokszor látni esküvõkön is táncolni olyan nõket, akinek már szinte kilóg a baba lába a lába között:-) Ne igyál, ne dohányozz és annyit mozogj hogy ne fáradj el . Ha elfáradsz , pihenj. Amúgy nyugodtan, a baba kb 15-16. héten kezd el hallani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!