Találatok a következő kifejezésre: 12-én jött a (49 db)

A 10 éves lányom augusztusban nagylány lett! Nagyon erősen vérzet és 10 napig tartott neki! úgy h 12. -én jött meg neki aztán elmúlt 17. -én.2 napig nem jött neki semmi, aztán 19. -én vissza jött neki ami megint 5 napig tartott ne!?

ebben a hónapban már csak 6 napig volt de végig erősen vérzett!nem volt étvágya,szédűlt!elvigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Én elvinném gyermek-nõgyógyászhoz - vannak ilyenek is nagyvárosokban. Már csak azért is, mert egy 10 napos, erõs vérzés akár vérszegénységet is okozhat. Valóban, ilyenkor még nem "állt be" a rendszeres ciklus, akár hónapokra ki is maradhat - de egy laborvizsgálat nem árt.Az étvágytalanságra, szédülésre, gyengeségre megtalálhatják a vérkép adataiban a magyarázatot, és orvosolható is.

A gyermek-nõgyógyász nem feltétlenül az asztalra felfektetést, és a láb széttárását jelenti. Õ többet tud a gyermeki lélekrõl, intimitásról, mint egy háziorvos.Hisz erre képezték ki. Beszélget, tanácsokat ad, szórólapot, s mint szakorvos jobban tudja a speciális problémákat, mint egy begyepesedett háziorvos. De valóban, ha nincs a környéken ilyen, akkor a laborvizsgálatot a családorvos is elvégeztetheti.
Én elvinném gyermek-nõgyógyászhoz - vannak ilyenek is nagyvárosokban. Már csak azért is, mert egy 10 napos, erõs vérzés akár vérszegénységet is okozhat. Valóban, ilyenkor még nem "állt be" a rendszeres ciklus, akár hónapokra ki is maradhat - de egy laborvizsgálat nem árt.Az étvágytalanságra, szédülésre, gyengeségre megtalálhatják a vérkép adataiban a magyarázatot, és orvosolható is.
Ilyenkor könnyen vashiányossá válhat a vérveszteség miatt, ezért lehet rosszul. Érdemes lenne valami vastabbettát adni neki.
Sajnos bizony 10-12 éves kislányt is simán megvizsgálhat az orvos fiziálisan, nemileg, többen is írták, akik átéltek hasonlót.
Ilyen fiatal korban össze-vissza is megjöhet és ez még nem jelent semmi bajt, nekem 10-12 napig tartott a mensim, 11 évesen jött meg, szóval a hónap fele mensivel ment el és mindig megjött rendesen.De igen is ha el akarod vinni nõgyógyászhoz, gyerekgyógyászt keres és nõi orvost mert nagy a valószínûsége, hogy nem csak egy egyszerû hasi uh-t fog rajta csinálni, hanem megvizsgálja. Aztán ha orvoshoz viszed, akkor tisztázd és beszéld át a kislányoddal hogy vizsgálat esetén mi is legyen, én pl 10 évesen már simán szégyenlõs voltam és az kizárt lett volna hogy alul levetkõztem volna úgy az anyám elõtt hogy majd a doki elõtte vízsgálja meg a nemiszervem, az tök intim testrész, azért azt ne nyitogassa szét a doki még a szülõm elõtt sem. 10 éves kislányt két féle képpen vizsgálhat meg a doki, vagy a hüvelyén keresztül, vagy végbélen keresztül.De ez annyiból áll, hogy megnézi a szeméremajkait, a hüvelyét, és egy ujjal vagy hüvelyébe, vagy végbelébe felnyúl, hüvelynél mintát vesz, de csak pálcát használ ehhez. Ezt a lehetõséget beszéld át a kislánnyal, hogy mi legyen, mert ha elviszed gyerekgyógyászhoz tuti behív oda a doki és ha nem csak beszélgetni akar, hanem végbélen, vagy hüvelyen keresztüli vizsgálatot akkor mi legyen, elfordulj, kimenj, vagy mi legyen.Aztán fenn áll még az is hogy a cicijét is meg akajra nézni simán. Beszéld át a kislányodat minden felmerülõ lehetõséget.Én sem tenném ki ennek a kislányom, de ettõl még a saját orvosoddal beszélhetsz, vagy simán felkeresheted a házi, gyerek orvosodat egyedül és kikérheted annak véleményed. Ezt hidd el sajnos egyik orvos sem tud intimitást és lelki segítséget nyújtani egy 10 éves kislánynak ha ott vetkõzni kell és a legintimebb testrészét megmutatni. Ha csökken a mensis napok száma az jó jel, sajna az erõs vérzés ellen nem sok tenni való van, valakinek egész életében erõs vérzése van. Vigyázz azzal is ne hogy valami hormon gyógyszert írjanak fel, mert attól kiszõrõsõdhet és akár meghízhat a gyerek, erre is jó az orvostól rákérdezni. Gondold végig és beszéld meg a kislányoddal is hogy mi legyen. Mire jutottál?Mit fogsz tenni?
Az elsõnél nekem is kb 10 napos volt, pár napra abbamaradt aztán újra (így összesen volt 10 kb) szerintem ha ebben a hónapban 6 napig volt akkor nincs baj! az elején még fura aztán szép lassan beáll. az erõs vérzés mennyire volt erõs? mert valakinek erõs, vkinek meg gyengébb... szóval szerintem nem kéne fõleg 2 hónapnyi menstruálás még a legelején fura lehet ezért az étvágytalanság stb.
De az feltétlenül a felfektetést és lábszéttárást jelentené szegény kislánynak, én nem tenném ki még ilyen traumának, hiszen nincs is igazán oka. Ha mégis ragaszkodsz ez elvitelhez, akkor legalább nõi orvoshoz vidd, hogy ne okozzon neki olyan mély nyomokat, amik aztán egész életére kihathatnak.
A saját nodokidat nem tudod megkérdezni esetleg telefonon , hogy mit javasol? Egyébként én tinikent szívesebben beszéltem volna a menzeszemrol egy gyereknogyogyasszal, mint a háziorvossal, akivel gyakrabban találkozom. De ezt gyereke válogatja. Esetleg öt kérdezd meg mit szeretne. A nõki is max ultrahangot csinál ilyenkor, "úgy " biztos nem vizsgálja meg -ha meg akarná, elsõ körben nem hagynam.
Nem kell orvoshoz vinni.
Hát Nekem szintén így volt kivéve azt, hogy az elsõ gyenge volt de sokáig tartott, és utána egész nyáron, nekem azt csinálta, hogy 1 hétig megvolt, 1 hétig nem...! Nem kell aggódni egyenlõre ha így folytatja akkor ajánlanám!
Megint az elsõ vagyok. Én nem írtam, hogy vigye a Kérdezõ nõgyógyászhoz a kislányt!
És szerintetek arra csak nõgyógyász küldheti el?
Elsõ vagyok. Igaza van a 3. válaszolónak! Egy teljes vérkép nem árt.
valóban akár vérszegény is lehet emiatt, de azt háziorvos is ki tudja vizsgálni és kezelni is tudja. Ha egyéb panasza nincs nem hinném, h elsõ lépésben ki kéne tenni egy nõgyógyászati vizsgálatnak. Ha a háziorvos úgy látja, h szükséges úgyis továbbküldi.
Nem hinném, h komoly baja van. Most alakul a hormonrendszere és ez tud ilyet csinálni. Ez ellen egyenlõre sok mindent nem lehet tenni. Akkor menjetek el orvoshoz(háziorvos), amikor rosszul érzi magát, arra kaphat gyógyszert és ha szükség van rá görcsoldó, fájdalomcsillapító injekciót.
Nagyon szívesen, kedves anyuka, a lényeg, hogy mindig beszéld meg a kislányoddal hogy mikor mire számítosn késõbb is és ha alaposan átbeszélitek és az õ igényeit is figyelembe veszed akkor sosem lesz nagy baj, tudod elõbb-utóbb majd középiskoláskorában vagy a suli után kiköt egy nõgyógyásznál és akkor is meg kell hallgatni hogy nõ vagy férfi orvosnál könnyebb számára az elsõ vizsgálaton túlesni, az õ igényeit kell majd szem elõtt tartani. Remélem a kislányod most már jobban lesz.

07.12-én jött meg utoljára, 9 hetes múltam. A 12. hetes genetikai UH-ra milyen dátumra kell időpontot kérnem? 10. 04-én leszek pont 12 hetes. Akkor arra a hétre kell az időpont?

Ott milyen ultrahangot csinálnak?

Legjobb válasz: Hüvelyit általában.Mikor felhívod õket, meg fogják kérdezni, hogy hány hetes vagy, arra figyelj, hogy BETÖLTÖTT hetet mondj, ne olyat, amit most kezdtél, vagy majd leszel.Tehát ha 9 hét 5 napos vagy, akkor az 9 hetes pl.A dátumot õk mondják majd meg, hogy mikorra kell menned.

Hüvelyit általában.Mikor felhívod õket, meg fogják kérdezni, hogy hány hetes vagy, arra figyelj, hogy BETÖLTÖTT hetet mondj, ne olyat, amit most kezdtél, vagy majd leszel.Tehát ha 9 hét 5 napos vagy, akkor az 9 hetes pl.A dátumot õk mondják majd meg, hogy mikorra kell menned.
A 12 hetes uh hasi szokott lenni. Szerintem nagyon ritka, hogy hüvelyit csinálnak. Én 12 hét 5 naposan voltam.
Elsõ vagyok.Most voltam a múlt héten.Hüvelyit csináltak.Az elsõ gyerekemnél 3 éve hasit.
Nálunk kizárolag hüvelyit, mert igy minden látható, hasin kevésbé.De az az utolsó hüvelyi, fel lehet lélegezni.:-)
Nekem is június 12-én volt meg utoljára. Július 6-án pozitívat teszteltem. Te miért nem tesztelsz?
A kérdező hozzászólása: Július 12-én teszteltem és negatív. De én azt nem értem, hogy miért van 12-óta pecsételõ vérzésem a mai napig is. Terhességi tüneteim nincsenek.

12-én jött meg a mensim.És most 21-én volt barnás folyásom, egy napig. Mi lehet ez? Lehet ennek köze a terhességhez?

Legjobb válasz: Elõfordul "köztivérzés" peteéréskor, vagy pl. ha gyógyszert szedsz és kifelejtettél egy napot.

Elõfordul "köztivérzés" peteéréskor, vagy pl. ha gyógyszert szedsz és kifelejtettél egy napot.
Elképzelhetõ, bár több részletet nem ismerek. Nekem is volt ilyesmi. Gratulálok, amennyiben igaz!
Igen, a beágyazódás folyamatát is kísérheti vérzés, a hormonális változások miatt.
Ha 12 en volt menszid akkor en inkabb a peteeresre tippelnek..az is jar barnas folyassal...a beagyazodas hosszabb folyamat es tuti nem az tortenik a menszid 9-ik napjan.

Segitenétek lányok? Julius 12-én jött meg a menstruáciom. Megvolt 4 napig. Tegnap este megint megjött. Mitől lehet?

Két hete mnetem el a dokihoz,hogy a 19.ciklusnaptól barnázok amig meg nem jön.Azt mndta méhszájsebem van.Tegnap elött voltam megint ecsetelésen,erre azt monta látja most nincs semmi féle maszat.A seb csak 2ft-osnyi,nem nagy.De azt is mondta nem tudja honnan jön a vér.Kívülr?l vagy belülröl.Nagyon meg vagyok ijedve!Kérlek irjatok ha valakinek volt hasonló.

Legjobb válasz: Ultrahangot nem csinált? Abból kiderülne, hogy belülrõl jön-e.

Ultrahangot nem csinált? Abból kiderülne, hogy belülrõl jön-e.
A kérdező hozzászólása: 27 vagyok.férjnél és van egy kislányom.bunkók kiméljetek
A kérdező hozzászólása: Nem azt nem csinált.De ijenem még sosem volt.
terhes vagy valaki rendesen megdugot téged enyi :)
Voltál eggyütt már valakivel , hány éves vagy? (nekem nyugottan írhatsz, egészségügyi vagyok..
A kérdező hozzászólása: kössz, de már kértem idõpontot magándokihoz.

Lehetek terhes attól függetlenül, hogy ma reggel negatív lett a teszt? Nov.12. -én jött meg utoljára, dec.10. -én menstruáció helyett volt egy kis rózsaszín folyás.

Csináltam dec. 10. óta 4-szer tesztet, mindig negatív lett. 3 hét késés biztos nem véletlen, de a negatív teszt teljesen elkeserített, nagyon szeretnénk babát.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de kétlem, hogy terhes vagy, a tesztnek már ki kellett volna mutatnia. Egyik hónapban nekem is sokat késett, 32 nap helyett 53 napig tartott, végig reménykedtem, vagy 10 tesztet csináltam a 20 nap alatt, majd egyszer csak megjött. Esélyes, hogy hormonzavar, menj dokihoz.

Nem akarlak elkeseríteni, de kétlem, hogy terhes vagy, a tesztnek már ki kellett volna mutatnia. Egyik hónapban nekem is sokat késett, 32 nap helyett 53 napig tartott, végig reménykedtem, vagy 10 tesztet csináltam a 20 nap alatt, majd egyszer csak megjött. Esélyes, hogy hormonzavar, menj dokihoz.
Szerintem kizárt!
A szervezet tud olyan dolgokat produkálni, ha nagyon rágörcsöltök és sokat foglalkoztok a baba gondolatával. De az is lehet hogy valamilyen hormonprobléma, menj el dokihoz, az biztosabbat tud mondani.
Attól is függ, hogy mennyire megbízható tesztet használtál. Nekem pl. az olcsóbb fajta tesztem még a vérzéselmaradás utáni második hónapban is negatív volt, pedig én is reggel csináltam meg, elsõ vizeletbõl. Mivel azonban késõbb sem jött meg, csak némi barnázásom volt, és nagyon szúrt a hasam egyik oldala, elmentem az orvoshoz. Attól féltem, baj van. Akkor állapította meg a nõgyógyász, hogy 11-12 hetes terhes vagyok, és minden rendben van velünk. :) Most 21 hetes a pocaklakóm. Õ már a második babám, az elsõ terhességemet (most lesz 4 éves a nagyfiam) már az 5. héten kimutatta a teszt. A doki szerint ez a baba lassabban ágyazódott be mint az elõzõ, azért nem jelezte a teszt.

Szeptember 12. én jött meg rendesen 28 napra. De 3 napja hányok és nagyon szúr a jobb oldalam is. Csak az előváladék ment belém, így is teherbe eshettem?

Legjobb válasz: Mint azt tudni illik az elovaladek is tele van életképes spermiumokkal igy a válasz igen teherbe eshettel eshetsz!

Mint azt tudni illik az elovaladek is tele van életképes spermiumokkal igy a válasz igen teherbe eshettel eshetsz!
Egyébként terhesség okozta rosszul létnek még nagyon korai igy nem hiszem hogy az lenne a rosszul lét oka
És mikor volt az aktus? Ha szeptember 12. elõtt, akkor nem korai tünet a hányinger, ha utána, akkor viszont az és meg kellene várni, hogy megjön e a menzesz. Ha az elõbbi él, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: A menzesz elött volt.
Csinálj tesztet szerintem is.Már bõven eltelt 14 nap az aktus óta, így bármikor kimutathatja, ha terhes vagy.

Január 12. -én jött meg, most 42 napja hogy nincs meg. Szerintetek mekkora az esélye a terhességnek?

Párommal kb 2 hónapja hogy rendszeresen élünk nemi életet. El?z? hónapban 1 hetet késett a menstruációm. Most febr. 12.-én kellett volna megjönnie. Párommal mindig védekezünk, gumi nélkül sose teszi be és utána is ellen?rzi a gumit, egyszer sem szakadt ki és nem is nyúl hozzám ondós kézzel. 3 napja a melleim meg vannak duzzadva és nyomásra érzékenyek, a hátamon is megjelent ma reggelre 3 nap pattanák egymástól nem messze, ma meg mikor délután hazaértem mintha görcsölt volna egy nagyon kicsit a hasam. És ha még az esteleg fontos lenne hogy a párom egyszer szárazon tette be és kidörzsölte a hüvelyem, másnapra viszket? éget? érzést tapasztaltam, a folyásom szine viszont nem változott, pedig azt hallottam ha vmi baci kerül oda akkor sárgás vagy barnás szin? lesz a folyás. a válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 3 nap pattanák egymástól helyett 3 nagy pattanás.. bocsi elirtam

A kérdező hozzászólása: 3 nap pattanák egymástól helyett 3 nagy pattanás.. bocsi elirtam
nyugi, szinte semekkora.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:) csak ilyen hogy ennyit késett volna legutóbb 12-13 évesen volt az meg már rég volt.. kimondva elég sok a 42 nap de ha belegondolok így 11 napot késik eddig. írhattok még, ha valakinek volt már hasonló eseménye akkor az megnyugtatna, esteleg okok hogy miért késhet ennyit és normális e. elõre is köszönöm.
Szia én pont amúlthónapban jártam így: nov.24-én volt az elsõ mensi nap-december kimaradt- majd január 7-én mentem dokihoz.Január 8-án mensi :/ Dokinál ultrahang meg minden, mint kiderült nincs semmi gond de valahogy most nagy valószínûséggel 1: a pé-m pont mensire esett abban a ciklusban. 2: próbálkozik a szervezetem vagyis inkább felkészül a terhességre. ezt mondta a dokim :) de egy teljes nagy labor.vizsgálatot megér, ártani nem árt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, csütörtökön hatalmas görcsök közepette megjött, alig tudtam koncentrálni a suliban a fejem is nagyon fájt, de legalább megvan:) ha elmúlik elsõ utam a dokihoz lesz, és iratok fel tabit, nemhiányzik nekem ez az állandó idegeskedés.

Május 12-én lefeküdtem a barátommal és másnap kellett volna megjönnie. Még azóta sem jött meg. Nem vagyok terhes. De ilyenkor mi lehet a petesejttel?

Lehetőleg értelmes válaszokat kérek.

Legjobb válasz: Már túl sokat késik. Csak akkor légy biztos abban, hogy nem vagy terhes, ha nõgyógyász mondta megvizsgálás után. A tesztekre ne alapozz, nem 100%-os. Nekem gyanús a dolog.

Már túl sokat késik. Csak akkor légy biztos abban, hogy nem vagy terhes, ha nõgyógyász mondta megvizsgálás után. A tesztekre ne alapozz, nem 100%-os. Nekem gyanús a dolog.
Menj orvoshoz.Bármilyen oka lehet....Ha védekeztetek akkor a terhesség kizáró...Lehet ciszta, gyulladás, fertõzés, vírus, hormonzavar...
Doki, egyértelmû. Minél elõbb. Különben tényleg millió oka lehet. 24/N
Istenem, mégis honnan a francból tudnánk??? Szexelni azt tudsz b*zmeg, de gondolkodni már nem!
Máskor is elõfordulhat h késik a mensi. És az amúgysem a petétõl függ, mert peteérés nélkül is megjön. Csak a méhnyálkahártya újul meg, a régi amibe nem rakódott le megtermékenyített petesejt leválik. Nem mindig van mindenkinek peteérése és gyakran megesik, h késik egy kicsit, v elõbb jön meg.
hány éves vagy?
És azt honnan veszed, hogy nem vagy terhes? csak úgy mondod? egyébként simán késhet millió egy okból...
jó lérdés. vagy ott van még, vagynincs.
Mi az, hogy mi lehet vele? Épp Hawaii-n tartózkodik és napozik. Ezt a hülyeséget :)
ha nem estél teherbe, akkor a petesejttel semmi extra nem történik attól mert szexeltél, a menstruáció során szépen távozni fog. a szextõl, az izgalomtól, a feszültségtõl késhet, ha védekeztetek rendesen ne aggódj. a szex öngamában nem befolyásolja a petesejt mûködését.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!