Találatok a következő kifejezésre: 12 napja szedem a fogamzásgátlót (12 db)

Az orvos a megmondhatója.
A kérdező hozzászólása: Tudom, de sajnos csak. jövõhét csütörtökre kaptam idõpontot hozzá. És nem tudom hogy addig abba hagyam - e vagy ne.. :/
Szerintem ne hagyd abba bár tényleg ezt csak az orvos tudja megmondani. Miért nem hívod fel addig is, hogy mit mond? Amúgy én is azt szedek, de nekem csak úgy az elsõ hét után volt pici köztes vérzés, de az is csak 1-2nap.

12 napja nem szedem a fogamzásgátlót. Hányingerem van. Szédülök. Nagyon sokat eszek! Irritálnak a szagok illatok. Már a kávémat sem tudom meginni. Tesztemen halvány második csík. Nagyon halvány! Terhesség?

Legjobb válasz: Bár nekem nem volt sem hányingerem, nem is szédültem, nem irritáltak a szagok, és az elsõ teszt 1 csíkos volt, most meg már 2 hónapos múlt a kisfiam!:))))))Szerintem várj még a várható menszesz ideje után 1 hetet és csinálj még egy tesztet. Furcsa a teszted, mivel általában 10 napos terhességet mutat ki, ha viszont 12 napja nem szeded a tablettát, akkor még szerintem nem lehet a baba 10 napos, bár nem vagyok nõgyógyász.

Bár nekem nem volt sem hányingerem, nem is szédültem, nem irritáltak a szagok, és az elsõ teszt 1 csíkos volt, most meg már 2 hónapos múlt a kisfiam!:) )))))Szerintem várj még a várható menszesz ideje után 1 hetet és csinálj még egy tesztet. Furcsa a teszted, mivel általában 10 napos terhességet mutat ki, ha viszont 12 napja nem szeded a tablettát, akkor még szerintem nem lehet a baba 10 napos, bár nem vagyok nõgyógyász.
Gratulálok! Nekem 5 hetesen olyan halvány volt, hogy azt hittem rosszul látok! De ott volt! Bizony váradós lettél! Vigyázz magadra, és boldog babavárást! 21 hetes kismama
Ez már biztos! Gratu!
A kérdező hozzászólása: Köszike mindenkinek...egy picit félek egy babától!!!De remélem minden rendben lesz velünk!!!Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

Normális, ha 12 napja szedek fogamzásgátlót, és nagyon megnőttek a melleim? 18vagyok, és nagyon kicsi melleim voltak eddig, de most meg 2mérettel nagyobb, ez egészséges?

Legjobb válasz: Nem lehet,hogy a gyógyszer elkezdése elõtt teherbe estél?4-5hetes terhességnél már lehet ilyen látványos a mellnövekedés. De 18 év körül egyébként is érdemes elmenni dokihoz,szerintem látogass meg egy nõgyógyászt!!!

Nem lehet, hogy a gyógyszer elkezdése elõtt teherbe estél?4-5hetes terhességnél már lehet ilyen látványos a mellnövekedés. De 18 év körül egyébként is érdemes elmenni dokihoz, szerintem látogass meg egy nõgyógyászt!!!
12 nap alatt 2 méret? Mit szedsz Te, sztem ezek után minden nõ olyat akar :D
A kérdező hozzászólása: Mármint, hogy eddig 70es melltartót hordtam, most meg már 80as kell.Cypromyxet egyébként.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok terhes mert voltam nõdokihoz, és õ mondta, õ írta fel a fog.gátlót is, mert volt egy kis cisztám, ami gyógyszerrel elmúlt, szal smi bajom nincsen.Lehet a túl magas hormontartalom miatt?
Utolsó hozzászóló: Szerinted ki írta fel neki a tabit???:) Szerintem nem normális mellékhatás! De úgy tudom, hogy a Cypromix olyan, mint a Diane 35, hogy nem fog.gátló, csak fog.gátló hatása van és erõsen patis, szõrös, kövér nõknek írják fel, hormonális gondok miatt! NAGYON NAGY a hormontartalma! Szerintem keress egy másik dokit, mert eléggé dilettánsnak tûnik! :O És mindenképpen mondd, hogy a Cypromix nem volt jó, alacsonyabb hormontartalmút szeretnél. Pl. Yasminelle, Yadine. Én Yasminelle-t szedek és teljesen meg vagyok vele elégedve. 4.hónapja szedem és semmi mellékhatás sem volt. Ha debreceni vagy, tudok egy jó dokit ajánlani! Nagyon jó orvos! Zatik János http://www.zatik-nogyogyasz.hu/ - 25k -
A kérdező hozzászólása: Nos nekem annyi volt a problémám, h. kicsit pattanásos a bõröm, de nem vagyok túlsúlyos, meg szõrös sem:) Az orvosom azt mondta fiatalabbaknak is felszokta írni ezt a gyógyszert.
nekem milligest van. június óta szedem, mindenféle tünet nélkül
A melled azért nõ, mert fejlõdésben vagy még! 12 nap alatt teljességgel lehetetlen! Ilyen nincs! Nem a tablettától nõ!
Bár nekem lenne ilyen bajom.
Várjál már, úgy szexeltetek, hogy benned volt a tampon? Azt a cifraragyásat. Hány éves vagy 14?
A kérdező hozzászólása: Nem 14 vagyok. És nem vagyok gyökér csak nem bírtunk magunkkal. Nem szexeltünk csak betette a végét utána ki is vette .
Nagyon kicsi a valószínûsége, hogy terhes vagy, de az áruld már el, miért lett volna olyan nehéz kihúzni a tampont mielõtt beteszi? Én akármennyire nem bírok magammal, azért egy tampont nem akarok töfködni, azt az 5 másodpercet kibírom, amíg kiveszi magának, vagy végszükség esetén (ilyen még nem volt) én is ki tudom szedni.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon egyszerû. Mert nem bírja a vért. Igen tudom h ez hülyén hangzik de nem ez volt a lényeg. De köszönöm h te értelmes választ adtál.
Azt elárulod, ha nem bízol a gyógyszeredben, akkor miért tömöd magadba azokat a hormonokat?
Fogamzásgátló mellett 12 napja megvan?! Az bizony gond!

Már 12 napja fogamzásgátlót szedek, a menstruációm első napján vettem be az első szemet. Ugye nincs rá esély, hogy terhes vagyok?

A vérzés megindulásától kezdve pár óra elteltével vettem be az els?t, azóta rendszeresen, ugyanabban az id?pontban veszem be a gyógyszert. Közben volt kis mennyiség?, mellékhatásként fellép? vérzésem. A barátom szerint nincs miért aggódnom, én mégis félek egy picit.

Legjobb válasz: ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos

ha rendesen szeded nem hagytál ki akkor nincs illetve minimális mert ugye egyik fogamzásgátló modszer sem 100 százalékos
Amíg a fogamzásgátló hatni kezd, az minimum 1 hónap, de az orvosnak el kellett volna mondania, vagy elolvashattad volna az útmutatót. Nagyon is van esélyed a terhességre, mivel ennyi idõ után még nem ad védettséget.
Ezzel vitatkoznék, kedves utolsó, ill. azzal hogy a tájékoztatóban mi szerepel. Én leglább 4 félének a tájékoztatóját olvastam már, mindegyikben az van, ha rendszeresen szeded, és sem hányásos sem hasmenéses megbetegedés következtében nincs esély rá, hogy felszívódás elõtt kikerült a szervezetbõl, akkor már az elsõ naptól lehet bármilyen más védekezés nélkül szexelni, mert már védettséget ad. Szerintem ha aggódsz emiatt, akkor az orvosodat, vagy egy gyógyszerészt kérdezz meg, biztosabb, mint a mi véleményünk.
a 2es vagy nem szedett még fogamzásgátlót vagy csak szivatni akar, 3as tökéletesen leirta
Utolsó, valóban, ezért írtam, hogy a tájékoztatót olvassa el, mivel ilyen gyógyszerrel még nem volt dolgom. Én anno milligestet szedtem és nekem még azt mondta az orvos, hogy ha teljesen biztos akarok lenni a hatásában, akkor várjak 3 hónapot. Én akkor sem gondolom, hogy egy nap után már védettséget adna, de attól még én is tévedhetek. Ezért a legcélszerûbb az orvostól tudakozódni, nem mások véleményére alapozni.

Amióta elkeztem a 90 napos diétát, azóta vérzek (12 napja). Fogamzásgátlót szedek. Ha nem a diéta az oka, akkor milyen problémára utalhat ez?

Legjobb válasz: Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, vagyis régóta, akkor a ciklusodnak be kellett állnia, nem tudom milyen diétát tartasz, de sztem attól nem lehet,Én a helyedben felkeresném a nõgyógyász, lehet csak egy kis cysta-féle,de inkább vele beszéld meg.

Ha rendszeresen szeded a fogamzásgátlót, vagyis régóta, akkor a ciklusodnak be kellett állnia, nem tudom milyen diétát tartasz, de sztem attól nem lehet, Én a helyedben felkeresném a nõgyógyász, lehet csak egy kis cysta-féle, de inkább vele beszéld meg.
Lehet a diétától hó közi pecsételõ vérzés, ha még tornászol is melette akkor föleg, nekem is volt el fog múlni amint a szervezeted hozzá szokik a megválltozott állapothoz.A sport amikor nagy izomtömeget mozgatsz meg ösztrogént szabadít fel ezért lehet ilyesmi

Elkezdtem szedni a fogamzásgátlót szülés után 1 évvel, de már 12 napja vérzek egyfolytában, hiába szedem folyamatosan? Járt vki igy? Mit csináljak?

Úgy kezdtem el ahogy írták,a mensi els? napjától,el?tte már rendszeres volt a vérzésem.

Legjobb válasz: azt mondod elõtte rendszeres volt már? és mit írtak fel? a dokidat nem tudod felhívni? mert nem normális dolog ez a hosszú vérzés. nekem nem volt ilyen. eleve nem lenne szabad hogy ennyi ideig tartson.,

azt mondod elõtte rendszeres volt már? és mit írtak fel? a dokidat nem tudod felhívni? mert nem normális dolog ez a hosszú vérzés. nekem nem volt ilyen. eleve nem lenne szabad hogy ennyi ideig tartson.,
12 nap az már nagyon sok. Mulóba van vagy nagyon vérzel? Ha nem mûlik mindenképp menj el a nõgyógyászhoz!Vagy hívd fel!
Nekem is így volt, én egyszerûen abbahagytam. 3 nap után teljesen megszûnt a vérzés és 28 napra megjött a menstruációm. Inkább óvszerrel védekezünk, de még egyszer nem akarom felborítani a ciklusomat a bogyikkal.

Fogamzásgátlót szedek. Jövő hónapban 12-én megyek egy esküvőre, és pont aznap fog megjönni. Lehet valahogy a gyógyszer segítségével késleltetni 1 napot? Ha lehet akkor hogyan?

Legjobb válasz: Én 1-2 napot is késleltettem az elõbb leírt módszerrel. Úgy gondolom kisebb mértékben zavar be ha csak 1-2 nap csúszás van mintha 1 hét lenne.

Én 1-2 napot is késleltettem az elõbb leírt módszerrel. Úgy gondolom kisebb mértékben zavar be ha csak 1-2 nap csúszás van mintha 1 hét lenne.
1 napot nem nagyon lehet, inkább 1 hetet késleltess. Ezt úgy tudod megtenni, hogy amikor elfogy a levél, akkor nem tartod meg a szünett, hanem veszel egy új levelet és beszedsz belõle 1 hetet, nem egyszerre:) Aztán abbahagyod, megtartod a 7 napos szünetet és kész. A felkezdett levelet pedig elteszed, máskor is jól jöhet, ha késleltetni akarsz. Persze nem szabad gyakran alkalmazni ezt a módszert, de nyaraláskor például jól jöhet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
ha 3 fázisut szedsz, akkor ajánlott a következõ levelet végig szedni, ugyanis a 3 fázisuakban különbözõ hatóanyagok vannak, és az sokkal jobban bezavar ha a felénél eccerûen csak leállsz, ugyanis nem lesz meg az a rendszer ami eddig volt, h megkapja a tested a 3 különbözõ dózist.
Fél levelet beszedni nem szabad. Vagy rövidíted a szünetet, hogy hamarabb jöjjön meg (errõl már lekéstél, mert elõzõ hónapban kell) vagy pedig szünet nélkül tovább szedsz 1 TELJES LEVELET.
Nem muszáj egy teljes levelet beszedni, elég ha csak 1 héttel szeded tovább!
A kérdező hozzászólása: és ha csak 3 nappal szedem tovább? az is ugyanannyira bezavar, mintha 1 héttel tovább szedtem volna be?

Június óta nem szedek fogamzásgátlót babát szeretnénk. Júl. -tól decemberig a ciklusaim hossza a következőképpen alakultak: 27 nap, 26, 24, 24, 27, 26, és a decemberi 28 napos volt. Az utolsó ciklusom kezdete dec.13. és még most is tart (jan.12)? !

Ez volt a 31. nap és még menstruáció sehol . A párommal pont középidőben voltunk együtt (dec.25. ), jan.3. -án volt egy kis pecsételő vérzésem (1 héttel a nem várt előtt), és ha a leghosszabb eddigi ciklusomat nézzük, ahhoz képest már 3 napja késik. Viszont pár napja enyhén görcsöl, fájdogál a bal petefészkem, olyan, mint ha állandóan meg akarna jönni....és mégsem. 3, 2 és 1 napja teszteltem, de az összes negativ lett :(. Szerintetek van esély a terhességre...vagy esetleg valami probléma lehet? Légyszi irjatok, ha történt már veletek hasonló, vagy van ötletetek, hogy esetleg mi lehet! Előre is köszönöm a válaszokat, mert nagyon rossz ez a tehetetlenség...!

Legjobb válasz: Ismerõs a helyzeted, majdnem minden hónapban "eljátszom" ezt, az elõzõ ciklusaimhoz képest mindig 3-4 nappal késöbb jön meg a következõ, tesztelgetek ezerrel, persze negatív, majd megjön. 5 hónapja rendszertelen a ciklusom és most tervezem endokrinológushoz fordulni. Ezt ajánlom neked is, õ segíthet beállítani a ciklusod és utána már nagyobb lesz az esély a teherbe esésre. A kérdésedre válaszolva szerintem nem vagy terhes... :(

Ismerõs a helyzeted, majdnem minden hónapban "eljátszom" ezt, az elõzõ ciklusaimhoz képest mindig 3-4 nappal késöbb jön meg a következõ, tesztelgetek ezerrel, persze negatív, majd megjön. 5 hónapja rendszertelen a ciklusom és most tervezem endokrinológushoz fordulni. Ezt ajánlom neked is, õ segíthet beállítani a ciklusod és utána már nagyobb lesz az esély a teherbe esésre. A kérdésedre válaszolva szerintem nem vagy terhes... :(
A kérdező hozzászólása: Már 5 napja késik... Ha esetleg vmi probléma lenne, attól kimaradhat a menstruáció?
szia!!nem biztos, hogy valami probléma lenne mert elég rendszertelen a ciklusod!!és lehet attól is, hogy nem szeded a gyógyszert és még nem állt be rendesen!!én nem mondanám egyértelmûen, hogy nem áll fent terhesség!!lehet meg kellene ismételni a tesztet!!az eddigi válaszoló!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat :) ! Ma reggel is negativ lett a teszt :(... Beszéltem egy gyógyszerésszel, és azt mondta, hogy a forgalomban lévõ tesztek biztosan a menstruáció elmaradása után 2, de minimum 1 héttel tudják biztosan kimutatni a terhességet.... ááááá most már tényleg nem tudom... :(
már bocs de biztos, hogy 1-2 hetet mondott??akkor az biztos nem 10 érzékenységû!!te milyennel csináltad??
A kérdező hozzászólása: 25-össel. Hol lehet kapni 10-es érzékenységût?
szia!!az eddigi válaszadó vagyok!!mizus veled??van valami jó híred??mert igazán rám férne!!ma reggel fúl negatívot teszteltem de nem értem mert a hõm fent és a mellbimbóm ugyan úgy érzékeny!!én se kaptam 10-es érzékenységû tesztet sajnos de én clearblue-val teszteltem(25-ös ez is csak állítólag nagyon érzékeny)most nem tudom mit csináljak!!a ciszta fent tarthatja a hõmet vajon??majd holnap minden kiderül mert megyünk a dokihoz a párommal!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hát...jót sajnos én sem tudok mondani... :( Ma késik 6. napja, teszt negativ :(. Nem szeretnélek elkeseriteni, de sajnos azt olvastam, hogy a ciszta is fent tarthatja a hõt... de szurkolok neked, hogy ne az legyen!!!!!! Irj majd, hogy mi volt a dokinál! Szurkolok neked tiszta szivbõl!!!!!!
szia!!hát köszi a drukkot de már én se reménykedek!!bár én még egy tesztet csináltam de majd csak lesz valahogy!!érted??új ciklus új esély!!netti!!
a kismama vagyok: nekem a mai napig nem érzékenyebbek a melleim. Mára igaz dupla akkorák, mint voltak (most látszik, hogy van :d :) , de nem fájnak. És ezalatt a 6 hónap alatt csak egyszer hánytam, és max. kétszer ha rosszul voltam. Még kívánós sem vagyok. :) Ennyi tünetem van: hisztisebb lettem és az elsõ pár hónapban állandóan fájt a szeméremcsont fölött, pedig csak a 21. héttõl kezdett látszani a pocakom.
pecsételõ vérzés okozhat a beágyazódása a zigótának, ami jó, de akkor kimutatná a teszt. vagy okozhatja sárgatest hiány, ami nem jó, mert azt kezeltetni kell, mert amiatt nehéz a teherbe esés. Ha van a környéketeken olyan labor, ahol beutaló nélkül, pénzért is csinálnak ßHCG tesztet, abból 100 %-r kiderül, ha terhes vagy. kb. 2500 ft.
A kérdező hozzászólása: Egyébként az törvényszerû, hogy fájjon és nagyon érzékeny legyen a mell? Nálam minden mensi elõtt annyira fájt, hogy alig lehetett hozzáérni, most meg konkrétan nem érzek semmit...
szia!!nálam is ez játszódott le minden egyes ciklusba!!jelzem kb.5 hónapja rendszeres a menszim!!volt, hogy meg se jött vagy sokat késet!!bár még mindig nem teljesen pontos de kezd beállni!!nem feltétlenül van nagy probléma a ciklusaiddal!!én most töltöm a 30-at és most állt be!!(eddig nem nagyon foglalkoztam vele csak 5 hónapja kezdtünk bele a baba projektbe!!hány éves vagy amúgy??
Hát csatlakozom mert nekem is ez torténik.Késik orulok aztán megjon.Habár mult ciklusban korai vetélés volt doki szerint.:(Szerintem már kellene mutatni a tesztnek DE volt ismerosom aki hazajott dokitol megvolt az osszes vizsgálata az elso uh foto a babarol és az nap tesztel negatívat pedig igazoltan 7 hetes terhesség volt már.Azota nagylánya van 2 éves:)
Én februárban hagytam abba a gyógyszert. Aug. 20-án kellet volna megjönnie, aug. 23-án már csináltam is egy tesztet, ami pozitív lett. Azóta 25 hetes vagyok. A görcsölgetés nekem is megvolt, egészen a 3. hónapig. A belsõ változások miatt, elkezdhettél átalakulni, ha terhes vagy. Javaslom hogy vegyél 2db tesztet, az egyiket csináld meg. Pár nap múlva pedig a másikat. Sok szerencsét :) Ja, ha az utolsó ciklusodat nézem, a pecsételõ 3-án a beágyazódás miatt is.
Utolsó vagyok: Bocsi nem jutott el az agyamig, hogy már teszteltél :d :D Akkor várj az 5. vagy 6. napig. A tesztek 14 napos terhességet mutatnak ki, ha 3-án volt a beágyazódás (amikor véreztél), akkor elvileg 16-17-án már kikellene mutatnia.
A kérdező hozzászólása: 1-es, te szedtél elõtte fogamzásgátlót?
A kérdező hozzászólása: 2-es: 27 éves vagyok
A kérdező hozzászólása: 3-as: pecsételõ vérzésed volt elõtte? Barátnõm nem rég szült, 8.-án "nem jött a nem várt" :) és csak 23.-án lett elõször pozitiv a tesztje.
A kérdező hozzászólása: Utolsó: Neked elõször is gratulálok tiszta szivbõl :) ))! Hát, reménykedek én is, a nem vártnak se hire, se hamva eddig :) ). Akkor 16.-án tesztelek...:)
A kérdező hozzászólása: Szia Netti! Mi volt a dokinál??

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!