Találatok a következő kifejezésre: 12 napja jött meg, (55 db)

Ha peteérés után 12 napra jött meg a menszim, az rövid luteális szakasz?

Vagy ez még jónak mondható?

Legjobb válasz: Azért rövid, mert 12 nap a beágyazódás? Amúgy köszi a tippet.

A kérdező hozzászólása: Azért rövid, mert 12 nap a beágyazódás? Amúgy köszi a tippet.
Szia! Én úgy tudom, hogy a sárgatest életartalma 12-14 nap tehát ennyi a lutherális fázis is. Egyébként lehet, hogy a megemelkedett hõmérsékletû napok elõtti pár napot is hozzá kell számítani, mert nem biztos, hogy a tüszõ megrepedése után rögtön nagy mértékben emelkedik a hõ. Tehát a 12 nap még jó szerintem. A beágyazódás pedig egy folyamat, aminek idõtartama személyenként változik, de a peteérés utáni 12. napra ált.be szokott befejezõdni.
Egyébként nekem a 15. napon van peteérésem és 28 naposak a ciklusaim. Járok rendszeresen orvoshoz, mérem féléve a hõmet, ebben a hónapban a peteérés elõtt és után is voltam Uh-n és hormonvizsgálaton és nem mondta hogy rövid lenne, pedig az csak 13 nap. Egyébként az álláspontok sem egyeznek az ügyben, hogy az utolsó alacsony hõmérsékletû napon van-e peteérés vagy amikor elkezd emelkedni, mert ez megváltoztatja az idõpontokat. Szerintem inkább a méhnyálka vastagsága fontos, mivel a peteérés után 5-6 nappal megkezdõdik a beágyazódás, már ekkor termelõdik egy kis HCG és a progeszteron szint is megnõ, ezért látható a terhes görbéken, hogy emelkedik a hõ. A 12. napra már magas a progeszteronszint ami miatt nem fog megjönni.
Igen, ez nagyon rövid, legalább 14 napnak kéne lenni, próbáld meg a barátcserje kapszulát, az segiteni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, most már mindent tudok, amire kíváncsi voltam! ;)

A 10 éves lányom augusztusban nagylány lett! Nagyon erősen vérzet és 10 napig tartott neki! úgy h 12. -én jött meg neki aztán elmúlt 17. -én.2 napig nem jött neki semmi, aztán 19. -én vissza jött neki ami megint 5 napig tartott ne!?

ebben a hónapban már csak 6 napig volt de végig erősen vérzett!nem volt étvágya,szédűlt!elvigyem orvoshoz?

Legjobb válasz: Én elvinném gyermek-nõgyógyászhoz - vannak ilyenek is nagyvárosokban. Már csak azért is, mert egy 10 napos, erõs vérzés akár vérszegénységet is okozhat. Valóban, ilyenkor még nem "állt be" a rendszeres ciklus, akár hónapokra ki is maradhat - de egy laborvizsgálat nem árt.Az étvágytalanságra, szédülésre, gyengeségre megtalálhatják a vérkép adataiban a magyarázatot, és orvosolható is.

A gyermek-nõgyógyász nem feltétlenül az asztalra felfektetést, és a láb széttárását jelenti. Õ többet tud a gyermeki lélekrõl, intimitásról, mint egy háziorvos.Hisz erre képezték ki. Beszélget, tanácsokat ad, szórólapot, s mint szakorvos jobban tudja a speciális problémákat, mint egy begyepesedett háziorvos. De valóban, ha nincs a környéken ilyen, akkor a laborvizsgálatot a családorvos is elvégeztetheti.
Én elvinném gyermek-nõgyógyászhoz - vannak ilyenek is nagyvárosokban. Már csak azért is, mert egy 10 napos, erõs vérzés akár vérszegénységet is okozhat. Valóban, ilyenkor még nem "állt be" a rendszeres ciklus, akár hónapokra ki is maradhat - de egy laborvizsgálat nem árt.Az étvágytalanságra, szédülésre, gyengeségre megtalálhatják a vérkép adataiban a magyarázatot, és orvosolható is.
Ilyenkor könnyen vashiányossá válhat a vérveszteség miatt, ezért lehet rosszul. Érdemes lenne valami vastabbettát adni neki.
Sajnos bizony 10-12 éves kislányt is simán megvizsgálhat az orvos fiziálisan, nemileg, többen is írták, akik átéltek hasonlót.
Ilyen fiatal korban össze-vissza is megjöhet és ez még nem jelent semmi bajt, nekem 10-12 napig tartott a mensim, 11 évesen jött meg, szóval a hónap fele mensivel ment el és mindig megjött rendesen.De igen is ha el akarod vinni nõgyógyászhoz, gyerekgyógyászt keres és nõi orvost mert nagy a valószínûsége, hogy nem csak egy egyszerû hasi uh-t fog rajta csinálni, hanem megvizsgálja. Aztán ha orvoshoz viszed, akkor tisztázd és beszéld át a kislányoddal hogy vizsgálat esetén mi is legyen, én pl 10 évesen már simán szégyenlõs voltam és az kizárt lett volna hogy alul levetkõztem volna úgy az anyám elõtt hogy majd a doki elõtte vízsgálja meg a nemiszervem, az tök intim testrész, azért azt ne nyitogassa szét a doki még a szülõm elõtt sem. 10 éves kislányt két féle képpen vizsgálhat meg a doki, vagy a hüvelyén keresztül, vagy végbélen keresztül.De ez annyiból áll, hogy megnézi a szeméremajkait, a hüvelyét, és egy ujjal vagy hüvelyébe, vagy végbelébe felnyúl, hüvelynél mintát vesz, de csak pálcát használ ehhez. Ezt a lehetõséget beszéld át a kislánnyal, hogy mi legyen, mert ha elviszed gyerekgyógyászhoz tuti behív oda a doki és ha nem csak beszélgetni akar, hanem végbélen, vagy hüvelyen keresztüli vizsgálatot akkor mi legyen, elfordulj, kimenj, vagy mi legyen.Aztán fenn áll még az is hogy a cicijét is meg akajra nézni simán. Beszéld át a kislányodat minden felmerülõ lehetõséget.Én sem tenném ki ennek a kislányom, de ettõl még a saját orvosoddal beszélhetsz, vagy simán felkeresheted a házi, gyerek orvosodat egyedül és kikérheted annak véleményed. Ezt hidd el sajnos egyik orvos sem tud intimitást és lelki segítséget nyújtani egy 10 éves kislánynak ha ott vetkõzni kell és a legintimebb testrészét megmutatni. Ha csökken a mensis napok száma az jó jel, sajna az erõs vérzés ellen nem sok tenni való van, valakinek egész életében erõs vérzése van. Vigyázz azzal is ne hogy valami hormon gyógyszert írjanak fel, mert attól kiszõrõsõdhet és akár meghízhat a gyerek, erre is jó az orvostól rákérdezni. Gondold végig és beszéld meg a kislányoddal is hogy mi legyen. Mire jutottál?Mit fogsz tenni?
Az elsõnél nekem is kb 10 napos volt, pár napra abbamaradt aztán újra (így összesen volt 10 kb) szerintem ha ebben a hónapban 6 napig volt akkor nincs baj! az elején még fura aztán szép lassan beáll. az erõs vérzés mennyire volt erõs? mert valakinek erõs, vkinek meg gyengébb... szóval szerintem nem kéne fõleg 2 hónapnyi menstruálás még a legelején fura lehet ezért az étvágytalanság stb.
De az feltétlenül a felfektetést és lábszéttárást jelentené szegény kislánynak, én nem tenném ki még ilyen traumának, hiszen nincs is igazán oka. Ha mégis ragaszkodsz ez elvitelhez, akkor legalább nõi orvoshoz vidd, hogy ne okozzon neki olyan mély nyomokat, amik aztán egész életére kihathatnak.
A saját nodokidat nem tudod megkérdezni esetleg telefonon , hogy mit javasol? Egyébként én tinikent szívesebben beszéltem volna a menzeszemrol egy gyereknogyogyasszal, mint a háziorvossal, akivel gyakrabban találkozom. De ezt gyereke válogatja. Esetleg öt kérdezd meg mit szeretne. A nõki is max ultrahangot csinál ilyenkor, "úgy " biztos nem vizsgálja meg -ha meg akarná, elsõ körben nem hagynam.
Nem kell orvoshoz vinni.
Hát Nekem szintén így volt kivéve azt, hogy az elsõ gyenge volt de sokáig tartott, és utána egész nyáron, nekem azt csinálta, hogy 1 hétig megvolt, 1 hétig nem...! Nem kell aggódni egyenlõre ha így folytatja akkor ajánlanám!
Megint az elsõ vagyok. Én nem írtam, hogy vigye a Kérdezõ nõgyógyászhoz a kislányt!
És szerintetek arra csak nõgyógyász küldheti el?
Elsõ vagyok. Igaza van a 3. válaszolónak! Egy teljes vérkép nem árt.
valóban akár vérszegény is lehet emiatt, de azt háziorvos is ki tudja vizsgálni és kezelni is tudja. Ha egyéb panasza nincs nem hinném, h elsõ lépésben ki kéne tenni egy nõgyógyászati vizsgálatnak. Ha a háziorvos úgy látja, h szükséges úgyis továbbküldi.
Nem hinném, h komoly baja van. Most alakul a hormonrendszere és ez tud ilyet csinálni. Ez ellen egyenlõre sok mindent nem lehet tenni. Akkor menjetek el orvoshoz(háziorvos), amikor rosszul érzi magát, arra kaphat gyógyszert és ha szükség van rá görcsoldó, fájdalomcsillapító injekciót.
Nagyon szívesen, kedves anyuka, a lényeg, hogy mindig beszéld meg a kislányoddal hogy mikor mire számítosn késõbb is és ha alaposan átbeszélitek és az õ igényeit is figyelembe veszed akkor sosem lesz nagy baj, tudod elõbb-utóbb majd középiskoláskorában vagy a suli után kiköt egy nõgyógyásznál és akkor is meg kell hallgatni hogy nõ vagy férfi orvosnál könnyebb számára az elsõ vizsgálaton túlesni, az õ igényeit kell majd szem elõtt tartani. Remélem a kislányod most már jobban lesz.
Szia. Szerintem simán lehetsz babás. Jókor voltatok együtt utána még nem voltatok? Mondjuk a 12. napon? Görbéd nincs?
A kérdező hozzászólása: Sajnos azóta nem:-(. Görbém az nincs. Köszi a válazt, remenykedem, hogy babás leszek, már nagyon szeretném.
A kérdező hozzászólása: Ma vagyok a 15.napnál és feszül a mellem + görcsölgetek. Lehet, hogy mégse jött össze.:_(((((

SoS! 12. éves vagyok! Még csak egyszer jött meg a menstruációm. Most ma 21. napra jött meg és ez egészséges?

Válaszokat elõre is köszönöm!

Legjobb válasz: Nincs SOS! :) Ez nem egészségtelen ebben a korban.

Nincs SOS! :) Ez nem egészségtelen ebben a korban.
Nyugi!!! Lehet, hogy még évekig összevissza fog megjönni! Az, hogy 21 napra jött meg, nem egészségtelen, csak rendkívül bosszantó. Ha sokszor jön meg rövid idõn belül, akkor nem árt felkeresni egy dokit (nem feltétlenül nõgyógyászra gondolok).
Most en is megijedtem nekem is most 18 napra jott meg, pedig eddig megvolt 3szor, , es eddig honapok voltak kozte. De ugy gondolom h ez meg normalis, legalabb annyira tekintheto normalisnak h ilyen keves ido volt a ketto kozott, , minthogy eddig mennyi sok volt, egyszer csak beall..azert remelem legkozelebb nem ijeszt ram a mikulas ilyen hamar, , nem szeretnem ha megint ilyen hamar megjonne..(14/L)
Az elején ez teljesen normális. Akár 2-3 évig is eltarthat, mire beáll a menstruáció.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)
A kérdező hozzászólása: felvilágosítást is kérek ha lehet, kösz (nem szexrõl hanem a menzeszemrõl ha megjön).
14-15 éves korodig egyáltalán nem vagy lekésve semmirõl, nagyon változó hogy kinek mikor jön meg elõször. Nem tudom, milyen felvilágosítást szeretnél, ha konkrét kérdésed van, azt tedd fel, majd válaszol valaki. Bár szerintem jobb lenne, ha ezt a családban tudnád megbeszélni valakivel, de ha nem megy, kérdezz nyugodtan. 15/L
Bátran kérdezd meg anyukád, õ válaszol bármire. :) Nekem 12 évesen jött meg elõször, de van egy barátnõm, aki 15 éves, és még mindig nincs meg neki. Ne aggódj, ezzel nem vagy lemaradva a mostohatestvéred mögött, nem kor kérdése, hogy mikor jön meg. Sõõõt, addig örülj, amíg nincs meg, ugyanis rendesen ki tud cseszni az emberrel, fõleg, mikor épp kirándulni, vagy strandolni készül. Ha anyudat nem szeretnéd megkérdezni efféle dolgokról, szólj, és (ahogy az elõzõ válaszoló is írta) szívesen válaszolok/válaszolunk. 15/L
A kérdező hozzászólása: Köszi :) hát mit mondjak.... nem annyira szeretnék efféle dolgokról anyummal beszélni.... csak akkor ha megjött, amíg nem addig nem is nagyon akarok.... inkább veletek beszélek errõl :) egyébként nem tudtok valami módszert a menzesz elõrehozása/idézésére? már rákerestem de a boros meg a citromos módszer az nem azoknak szól akiknek már megjött?
Így van, az csak azoknak való, és csak pár nappal hozhatja elõre, ha egyáltalán tényleg segít. Amit te szeretnél, arra szerintem semmilyen módszer nincs, mert azt majd a hormonjaid hozzák, ha úgy tartja kedvük. Ez teljesen kiszámíthatatlan, de bõven van még idõd. Ne akard siettetni, fogod még eleget átkozni, ha majd meglesz, mert tényleg okoz néha kellemetlenséget (nem akarok rádijeszteni, nem olyan rossz dolog ez, csak néha rosszul jön ki). Élvezd, hogy nincs még, ne görcsölj ezen, légy jóban a testeddel, akármeddig húzza is még a dolgot, mert úgy lesz könnyebb majd akkor is, amikor végül megjön. Van valami oka annak, hogy így szeretnéd már, hogy legyen? Elsõ voltam.
Így van. Annyit még hozzátennék, hogy általában(!) a mellnövekedés megkezdésétõl 2-3 év, és megjön. Persze ez sem igaz minden esetben, lásd a 15 éves barátnõm esetét, akinek már elég szép méretei vannak, még sincs menzesze. Elõtte 1 jó darabig van egyfajta "fehér folyás", amit lehet, hogy már te is tapasztaltál. Erre a sima tisztasági betét a megoldás. (A mindennapira gondolok, nem azt, amit akkor használunk, ha megvan.) Mielõtt megjön, elõtte pár nappal görcsölhet a hasad, de akad olyan ember is (például én), aki semmit nem érez elõtte. Második vagyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek minden helpet. Igen van okom, hogy megjöjjön... ahogy mondtam vikinek hamarabb jött meg mégis fiatalabb.... és a másodiknak üzenem: nekem is elég formás cicim van (de persze koromohoz képest megfelelõ)

Tisztelt Doktor úr! 21. napra jött meg a vérzésem, 9.napja véreztem már és az orvos Ergam cseppet, valamint Rutascorbint írt föl. Ha nem mondta az orvos, meddig kell szednem a Rutascorbint, végig szedjem? Egy kúrának felel meg? Már nem vérzek (12. nap abb

Tisztelt Doktor úr! 21. napra jött meg a vérzésem, 9.napja véreztem már és az orvos Ergam cseppet, valamint Rutascorbint írt föl. Ha nem mondta az orvos, meddig kell szednem a Rutascorbint, végig szedjem? Egy kúrának felel meg? Már nem vérzek (12. nap abbamaradt, pici folyás van most.) Az Ergam szedése alatt kell-e védekezni? Babát szeretnénk és mondta az orvos, hogy azt csak akkor szedjem, ha nem vagyok az. Nem voltam az, így elkezdtem, de ez idő alatt kell vigyázni a teherbeeséssel? Kell még várni a gyógyszer szedése után, hogy az ürüljön a szervezetből? Választ nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Rutascorbinból célszerű beszedni az összes kiváltott tablettát. Az Ergam várandósság alatt valóban nem alkalmazható, mivel méhösszehúzódásokat okoz, ami vetéléshez vezethet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Rutascorbinból célszerű beszedni az összes kiváltott tablettát. Az Ergam várandósság alatt valóban nem alkalmazható, mivel méhösszehúzódásokat okoz, ami vetéléshez vezethet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor úr! 21. napra jött meg a vérzésem, 9.napja véreztem már és az orvos Ergam cseppet, valamint Rutascorbint írt föl. Ha nem mondta az orvos, meddig kell szednem a Rutascorbint, végig szedjem? Egy kúrának felel meg? Már nem vérzek (12. nap abb

Tisztelt Doktor úr! 21. napra jött meg a vérzésem, 9.napja véreztem már és az orvos Ergam cseppet, valamint Rutascorbint írt föl. Ha nem mondta az orvos, meddig kell szednem a Rutascorbint, végig szedjem? Egy kúrának felel meg? Már nem vérzek (12. nap abbamaradt, pici folyás van most.) Az Ergam szedése alatt kell-e védekezni? Babát szeretnénk és mondta az orvos, hogy azt csak akkor szedjem, ha nem vagyok az. Nem voltam az, így elkezdtem, de ez idő alatt kell vigyázni a teherbeeséssel? Kell még várni a gyógyszer szedése után, hogy az ürüljön a szervezetből? Választ nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Rutascorbinból célszerű beszedni az összes kiváltott tablettát. Az Ergam várandósság alatt valóban nem alkalmazható, mivel méhösszehúzódásokat okoz, ami vetéléshez vezethet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Rutascorbinból célszerű beszedni az összes kiváltott tablettát. Az Ergam várandósság alatt valóban nem alkalmazható, mivel méhösszehúzódásokat okoz, ami vetéléshez vezethet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Január 12. -én jött meg, most 42 napja hogy nincs meg. Szerintetek mekkora az esélye a terhességnek?

Párommal kb 2 hónapja hogy rendszeresen élünk nemi életet. El?z? hónapban 1 hetet késett a menstruációm. Most febr. 12.-én kellett volna megjönnie. Párommal mindig védekezünk, gumi nélkül sose teszi be és utána is ellen?rzi a gumit, egyszer sem szakadt ki és nem is nyúl hozzám ondós kézzel. 3 napja a melleim meg vannak duzzadva és nyomásra érzékenyek, a hátamon is megjelent ma reggelre 3 nap pattanák egymástól nem messze, ma meg mikor délután hazaértem mintha görcsölt volna egy nagyon kicsit a hasam. És ha még az esteleg fontos lenne hogy a párom egyszer szárazon tette be és kidörzsölte a hüvelyem, másnapra viszket? éget? érzést tapasztaltam, a folyásom szine viszont nem változott, pedig azt hallottam ha vmi baci kerül oda akkor sárgás vagy barnás szin? lesz a folyás. a válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 3 nap pattanák egymástól helyett 3 nagy pattanás.. bocsi elirtam

A kérdező hozzászólása: 3 nap pattanák egymástól helyett 3 nagy pattanás.. bocsi elirtam
nyugi, szinte semekkora.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:) csak ilyen hogy ennyit késett volna legutóbb 12-13 évesen volt az meg már rég volt.. kimondva elég sok a 42 nap de ha belegondolok így 11 napot késik eddig. írhattok még, ha valakinek volt már hasonló eseménye akkor az megnyugtatna, esteleg okok hogy miért késhet ennyit és normális e. elõre is köszönöm.
Szia én pont amúlthónapban jártam így: nov.24-én volt az elsõ mensi nap-december kimaradt- majd január 7-én mentem dokihoz.Január 8-án mensi :/ Dokinál ultrahang meg minden, mint kiderült nincs semmi gond de valahogy most nagy valószínûséggel 1: a pé-m pont mensire esett abban a ciklusban. 2: próbálkozik a szervezetem vagyis inkább felkészül a terhességre. ezt mondta a dokim :) de egy teljes nagy labor.vizsgálatot megér, ártani nem árt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, csütörtökön hatalmas görcsök közepette megjött, alig tudtam koncentrálni a suliban a fejem is nagyon fájt, de legalább megvan:) ha elmúlik elsõ utam a dokihoz lesz, és iratok fel tabit, nemhiányzik nekem ez az állandó idegeskedés.
Fordulj orvoshoz.
Szia! Endokrinológushoz. Megvárhatod, amíg magától helyreáll, de lehet hogy az hónapokba vagy évekbe telik. A gyógynövények ugyanazokat a hatóanyagokat tartalmazzák, mint a gyógyszerek, csak nem lehet tudni pontosan mekkora adagban.
Szia! Én ugyan így jártam.. abbahagytam a gyógyszert, elõször 35 napra jött meg, aztán 39, aztán 42... most meg már nem jött meg:) )) Kétségbe voltam esve, hogy így nem fog sikerülni, meg mikor áll be, stb... aztán tessék:) szóval van remény!
Igen! A barátcserje kapszula nekem segített!!! Reggel-este 1-1 szem 1 hónapon át és az rendezi! (legalábbis nekem rendezte) azóta óramû pontosságú, pedig fogamzásgátló elõtt össze-vissza volt a ciklusom, foggátlót pedig 6 évig szedtem.
20 és 40 nap között normális a ciklus, várd meg a kövtkezõt, és ha az is nagyon kiugrik a normálisból, fordulj orvoshoz!

Szeptember 12. én jött meg rendesen 28 napra. De 3 napja hányok és nagyon szúr a jobb oldalam is. Csak az előváladék ment belém, így is teherbe eshettem?

Legjobb válasz: Mint azt tudni illik az elovaladek is tele van életképes spermiumokkal igy a válasz igen teherbe eshettel eshetsz!

Mint azt tudni illik az elovaladek is tele van életképes spermiumokkal igy a válasz igen teherbe eshettel eshetsz!
Egyébként terhesség okozta rosszul létnek még nagyon korai igy nem hiszem hogy az lenne a rosszul lét oka
És mikor volt az aktus? Ha szeptember 12. elõtt, akkor nem korai tünet a hányinger, ha utána, akkor viszont az és meg kellene várni, hogy megjön e a menzesz. Ha az elõbbi él, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: A menzesz elött volt.
Csinálj tesztet szerintem is.Már bõven eltelt 14 nap az aktus óta, így bármikor kimutathatja, ha terhes vagy.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!