Találatok a következő kifejezésre: 12 napja egy (235 db)

Mennyi nettót kapok ha 4 órába jelentenek be heti 3 napokra vagyis 12 napra egy hónapra? Mennyire számithatok?

Legjobb válasz: Hát, nem sokat. De mondjuk azt jó lenne tudni, hogy mivel fogsz foglalkozni. Valószínûleg utcaseprõként nem annyit kapsz 12 napra mint mondjuk programozóként vagy bányamérnökként, vagy bármilyen gyakornokként.

Hát, nem sokat. De mondjuk azt jó lenne tudni, hogy mivel fogsz foglalkozni. Valószínûleg utcaseprõként nem annyit kapsz 12 napra mint mondjuk programozóként vagy bányamérnökként, vagy bármilyen gyakornokként.
A kérdező hozzászólása: minimálbérnek a 4 órás munkaideje amit kapok heti 3 alkalmakra.

Egy hivatalban felhalmozódnak az elintézetlen akták. Feldolgozásukkal megbíznak két ügyintézőt: az egyik 8 nap alatt, a másik 12 nap alatt végezne a papírhalommal. Állításuk szerint együtt 5 napnál végeznek. Igazuk van-e? Válaszát indokolja!

.

Legjobb válasz: A munka=x. Az egyik ember egy nap alatt x/8 részt végez el, a másik x/12-t. Együtt x/8+x/12= 3x/24+2x/24 = 5x/24 részt végeznek egy nap alatt. Azt állítják, hogy 5x/24 = x/5. 25x/120 > 24x/120. Tehát 5 nap nem elég kettejüknek.

A munka=x. Az egyik ember egy nap alatt x/8 részt végez el, a másik x/12-t. Együtt x/8+x/12= 3x/24+2x/24 = 5x/24 részt végeznek egy nap alatt. Azt állítják, hogy 5x/24 = x/5. 25x/120 > 24x/120. Tehát 5 nap nem elég kettejüknek.
A kérdező hozzászólása: köszi
am nem ugy van, ha x/8+x/12=x/5 közös nevezõvel:15x/120+10x/120=24x/120 /szorzod 120-al akk:15x +10 X=24x 25x > 14x és 25 x-et dolgoznának, de csak 24x-et kell, tehát nem pont az 5. napon de elvégzik a munkát

Inszeminációm volt 12 napja, ma reggel csináltam egy tesztet és sajnos negatív lett. Ez már biztos eredmény? Nincsen baba?

Kíváncsi lennék azok véleményére akiknek inszem volt, hogy ?k mikor teszteltek el?ször?

Legjobb válasz: Szia!Én inszem utáni 12.-dik napja teszteltem,de nega lett.Rá két napra(14.-dik napon)pozitív lett a tesztem.Ne keseredj el,még baba lehet belõle.Korán teszteltél.Sok sikert!Majd írd meg at eredményt!

Szia!Én inszem utáni 12.-dik napja teszteltem, de nega lett.Rá két napra(14.-dik napon)pozitív lett a tesztem.Ne keseredj el, még baba lehet belõle.Korán teszteltél.Sok sikert!Majd írd meg at eredményt!
Nekem nem volt inszemem szerencsére, de van 3 gyerekem.Nyugodj meg, szerintem korai volt még a tesztelés. A tesztek a beágyazódás után 7-10 nappal mutatják ki általában a terhességet.De ez a szervezet HCG hormon tartalmától függ.Normál esetben a 3-ik héten fejezõdik be a beágyazódás.Ha inszemed volt, akkor ez lecsökken kb 1 hétre, plusz a 7-10 nap várakozás.Így még szerintem van esélyed bõven a pozitív tesztre.Akkor tesztelj, ha már pár napot késett a mensid. Nézz körül itt:http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl Én drukkolok neked, minden jót, sok sikert.
Nekem is ez a gondom. Holnap lesz 14. napja, hogy megvolt az inszemem. Szedek utrogestant és duphastont, amiktõl késhet a mensi. Arra gondoltam talán pénteken tesztelek egyet. De jó lenne már két csíkot látnom! Ezt kívánom mindenkinek.
Elsõ vagyok.Én nem mértem hõt, mert a munkám nem tette lehetõvé.3 mûszakban dolgozom.Nem is igazán adok a hõmérõzésre.
Megint elsõ vagyok. Hányadik inszemed volt? Én márc.közepén megyek a másodikra, mert az elsõ ugyan sikerült de 7 hetesen a múlt héten elvesztettem.Spontán vetélés volt. Neked sok sikert kívánok!Poz.tesztet!
A kérdező hozzászólása: Szia, komolyan??? Ez számomra nagyon megnyugtató volt. Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad.És te esetleg mértél hõt?
A kérdező hozzászólása: Szia "elsõ" Nekem elsõ inszeme volt, és szerintem nagyon jó eredményeim voltak. 5db tüszõm volt. Nyálkahártya meg inszem napján 10 mm es volt. Sajnálom, hogy elveszítetted a babádat. Szõrnyû lehetett, hogy sikerült és még sem:((( Neked is kitartást, és szorítok, hogy a második már sikerüljön és veletek is maradjon a baba
Nyugi, az lett volna a csoda, ha +-at mutat! Mindenképp várd meg a 14. napot, elõtte nincs értelme magadat elkeseríteni!!! Drukkolok!

Hogyan lehet kiszámolni Excelben, hogy pl. a paradicsom érkezett 2009.12. 01-jén és 12 nap a szavatossági ideje és MEDDIG JÓ? Ehhez kellene egy képlet. HELP!

Legjobb válasz: Szia. Ez egy sima összeadás : =D4+E4 Ahol - D4 értéke : 2009.12.01, dátumként formázva - E4 értéke : 12, számként formázva Eredmény cella, Dátumra formázva. Sok sikert. Üdv.

Szia. Ez egy sima összeadás : =D4+E4 Ahol - D4 értéke : 2009.12.01, dátumként formázva - E4 értéke : 12, számként formázva Eredmény cella, Dátumra formázva. Sok sikert. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm!:)

12. napon hány mm kell legyen egy tüsző? És a méhnyálkahártya? Ciklusaim 30-31 naposak.

Legjobb válasz: Szia! Én pont ma voltam UH-on, peteérést néztek, mert Clostyt szedtem ebben a hónapban. Ma vagyok pont a 12.napon. A legnagyobb tüszõ 21mm-es nekem, a méhnyálkahártya pedig 5,5mm. Utóbbira azt mondta a hölgy, hogy lehetne egy kicsit vastagabb. Tüszõre pedig annyit mondott, hogy ennek még nõnie kell ahhoz, hogy megrepedjen. Hogy ezek mennyire jó adatok azt sajnos én sem tudom, de azért gondoltam megosztom veled. Ja és nekem eléggé összevisszák a ciklusaim. 24-31 naposak.

Szia! Én pont ma voltam UH-on, peteérést néztek, mert Clostyt szedtem ebben a hónapban. Ma vagyok pont a 12.napon. A legnagyobb tüszõ 21mm-es nekem, a méhnyálkahártya pedig 5, 5mm. Utóbbira azt mondta a hölgy, hogy lehetne egy kicsit vastagabb. Tüszõre pedig annyit mondott, hogy ennek még nõnie kell ahhoz, hogy megrepedjen. Hogy ezek mennyire jó adatok azt sajnos én sem tudom, de azért gondoltam megosztom veled. Ja és nekem eléggé összevisszák a ciklusaim. 24-31 naposak.
tegnapelõtt, és ma voltam uh-n, pé követésen.Lényeg:Jobb petefészekben 21*17mm-es tüszõ, ami ma már nem volt ott meg megrepedt.Méhnyálkahártya:5, 5mm-es volt tegnapelõtt, ami ugye folyamatosan vastagszik...
A kérdező hozzászólása: Hmm.. érdekes.. Nekem 8 és 16 mm közötti tüszõket láttak, a méhnyálkahártya viszont 15 mm. Mondjuk nekem hosszúak a ciklusaim. Szerintetek 5 nap alatt mennyit nõhet még 1 tüszõ? Megérnek ezek addigra?
A kérdező hozzászólása: Ja, és köszönöm, h írtatok!!
Én is clostit szedek, most vagyok a 12. napon. Nekem a bal oldalon egy 20 mm-es tüszõ van, a jobb oldalin 24 mm. A méhnyálkahártya-értéket sajnos nem tudom, azt mondta a doki, hogy jó. Kaptam tüszõrepesztõ szurit is, és pénteken kell visszamennem ellenõrzésre, hogy valóban megrepedt-e. Átlagosan 25-26 naposak a ciklusaim. Még régebben azt mondta a dokim, hogy naponta kb. 2 mm-t nõnek a tüszõk.
Ja igen, és úgy tudom, hogy egy oldalon egy (a legdominánsabb) tüszõ érik be, a többi "megáll a növésben". Általában a legnagyobb méretû lesz a domináns, tehát neked szerintem a 16 mm-es lesz a befutó. Ha hosszúak a ciklusaid, szerintem teljesen jó a 12. napi mérete. És a méhnyálkahártya is vastagodik még addig.

Ha kb. kedd este felé lenne a tüszõrepedés, akkor ma az ovulációs teszten két csíknak kellene lennie? Gond ha csak egy van, amúgy 27, 28-as a ciklusom és ma a 12. napon vagyok.

Legjobb válasz: nem gond, pláne, hogy reggel is mást mutat meg délután is. Nekem 12 nap reggel negatív, este pozitív volt. Aztán megszívtam, de ez most nem ide tartozik... :)

nem gond, pláne, hogy reggel is mást mutat meg délután is. Nekem 12 nap reggel negatív, este pozitív volt. Aztán megszívtam, de ez most nem ide tartozik... :)
A kérdező hozzászólása: Este szoktam tesztelni, ma a 13. napon már látszik a csík, elég erõs de nem erõsebb a kontrollnál. Akkor most mikor legyünk együtt, inkább holnap? Miért szívtad meg?
Az egyforma erõs is jó! Ma például remek ötlet lenne együtt lenni. ;-) Azért szívtam meg, mert 5 napig pozitív volt...

Ovu teszt 11. napon pozitív, majd a 12. napon halványabb (tehát negatív), és ma a 13. napon ismét pozitív. A 11. napon pont egyforma volt a két csík, a 13. napon meg erősebb egy leheletnyit a kontroll csíknál. Ez mi? Mikor van akkor peteérés?

Legjobb válasz: szerintem ha most negatív, vagy halványabb tesztcsík jelentkezik, akkor ovulálsz, ha viszont sok napig össze-vissza jelez az LH teszt, akkor elképzelhetõ, hogy valami hormonális gondod van, attól is lehet ez. Bízzunk abban, hogy csak egy nagy ovuláció készül, és hamarosan csak negatívat tesztelsz. De ha negatív, akkor hajrá (meg most sem árt már akciózni)!

szerintem ha most negatív, vagy halványabb tesztcsík jelentkezik, akkor ovulálsz, ha viszont sok napig össze-vissza jelez az LH teszt, akkor elképzelhetõ, hogy valami hormonális gondod van, attól is lehet ez. Bízzunk abban, hogy csak egy nagy ovuláció készül, és hamarosan csak negatívat tesztelsz. De ha negatív, akkor hajrá (meg most sem árt már akciózni)!
Szia! Az LH teszt a terhességi tesztekkel ellentétben délután pontosabb eredményt ad. Én beálltam a délután 4-5 körüli tesztelésre. Fontos, hogy elõtte 2 órával csökkenteni kell a folyadékbevitelt. Ha valóban jó a teszt, és van peteérésed, akkor max 3-4 napig sötét a vonalka, aztán halványodik.

12. napon látott a doki egy 24mm-es tüszőt.20. napon volt egy csepp pirosas valamim, ma meg a 21. napon belenyilal/beleszúr a hasamba alul, de elég sokat. Lehet beágyazódás? Vagy mitől lehet?

Legjobb válasz: Szió! Nekem is ugyanez a problémám, nekem a 13. napon volt 22 mm-es, és azóta 1 csepp vér 1 hét múlva, azóta meg feszít ls szúr a petefészkem, mensi érzésem nincs, 2 napot késett.

Szió! Nekem is ugyanez a problémám, nekem a 13. napon volt 22 mm-es, és azóta 1 csepp vér 1 hét múlva, azóta meg feszít ls szúr a petefészkem, mensi érzésem nincs, 2 napot késett.

A 12. napon van az egyik oldalon egy 22mm-es, a másik oldalon egy 28mm-es tüsző. Mikorra várhatom a tüszőrepedést kb?

Legjobb válasz: Hamarosan megfog repedni. Nekem a 11. napon volt egy 23mm-es és a 13. napon repedt meg.

Hamarosan megfog repedni. Nekem a 11. napon volt egy 23mm-es és a 13. napon repedt meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Az a furi, hogy az ovu tesztem meg tök negatív :(
Pont hasonló cipõben járok én is. 14. napon volt egy 23 mm-es tüszõ, ami a doki szerint még aznap vagy másnap meg is reped. 13. napon volt tojásfehérjés folyásom, tehát nekem az elõjele az ovunak. És a 13. napon volt talán + az ovuteszt, de nem teljesen egyértelmûen, ugyhogy én is kétségbe voltam esve. A doki szerint az ultrahangnak higyjek. Lehet hogy neked pár nap múlva a 22 mmes megreped, a másik már el fog halni..
Elsõ vagyok. Nekem az ovuteszt is mutatta, egyértelmûen pozitív volt. A tojásfehérjés nyálka pedig a tüszõrepedés elõtti napon jelentkezett.

Tisztelt Főorvos Úr! 43 éves nő vagyok, egy gyermekem van, aki 11 éves. Az utóbbi 3 alkalommal 16, 13, 12 napra jön meg a menstruációm, ami 5 napig tart. Mi lehet ennek az oka, hogy ilyen rövid idők múlva jön meg újra? Évek óta van egy-másfél nap, amíg ha

Tisztelt Főorvos Úr! 43 éves nő vagyok, egy gyermekem van, aki 11 éves. Az utóbbi 3 alkalommal 16, 13, 12 napra jön meg a menstruációm, ami 5 napig tart. Mi lehet ennek az oka, hogy ilyen rövid idők múlva jön meg újra? Évek óta van egy-másfél nap, amíg ha megvan, akkor nagy darab alvadt vérdarabok jellemzik a menstruációmat, ennek mi lehet az oka? Tudna javasolni valamilyen gyógynövény jellegű dolgot, ami segíteni tudna ezekben? Köszönettel:Leila

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nőgyógyászati kivizsgálást javaslok. Ezt megelőzően semmilyen önkezeléssel ne próbálkozzék! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Első lépésben nőgyógyászati kivizsgálást javaslok. Ezt megelőzően semmilyen önkezeléssel ne próbálkozzék! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!