Találatok a következő kifejezésre: 12 heti mit csinálnak (12 db)

Nem úgy van hogy a 12 hétig hüvelyi ultrahangot csinálnak? Akkor nekem miért csak hasi uh-ot csinált az orvos? És akkor ez most mit jelent? A Többi lent!

Sziasztok! Ha tud valaki segíteni az jó lenne!Ma voltam ultrahangon és ott ezt az eredményt kaptam: Mater hólyag kp.telt,ép szerkezetű.FS:13mm.Grav.s.6.Szívműködéskontroll jav. 1 hét múlva hívott vissza az orvos megint uh-ra

Legjobb válasz: 13 mm-es petezsák, hat hetes terhesség, és egy hét múlva a szívmûködést fogja nézni. Nem mindenhol van hüvelyi, nekem sosem csináltak, és nem is akartam, plusz a párom sem engedte volna (õ orvos), mert voltak rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Még mielõtt lepontoznak: nem minden hüvelyi uh okoz gondot, de okozhat, és ki akartuk küszöbölni mi is, meg az orvos is, ezért õ is csak nagyon ritkán használ hüvelyi vizsgálófejet. Gratulálok Neked! :) 25 hkm

13 mm-es petezsák, hat hetes terhesség, és egy hét múlva a szívmûködést fogja nézni. Nem mindenhol van hüvelyi, nekem sosem csináltak, és nem is akartam, plusz a párom sem engedte volna (õ orvos), mert voltak rossz tapasztalatok ezzel kapcsolatban. Még mielõtt lepontoznak: nem minden hüvelyi uh okoz gondot, de okozhat, és ki akartuk küszöbölni mi is, meg az orvos is, ezért õ is csak nagyon ritkán használ hüvelyi vizsgálófejet. Gratulálok Neked! :) 25 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi! csak nem értem mert 3 hónapja járok a nõgyógyászatra mert novemberben már valószínûleg elment egy babó és azóta folyamatosan csak belsõ uh-om volt és most sajnos olyan orvost fogtam ki akit ismerek (rossz tapasztalat)és õ csinált nekem külsõt? Azon gondolkozom hogy ha belsõt csinált volna akkor most már látta volna a szívet nem ahogy ver?
Lehetséges, hogy úgy jobban látta volna, ez tény. Ha aggaszt téged, akkor esetleg nézesd meg másik orvossal is! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Ne aggódj, nekem pl csak 6+4 naposan lehetett látni, hogy pulzálnak a szívtelepek, pedig hüvelyivel csinálta, szerintem a dokid csak óvatos volt veled, van akinél elõfordul hüvelyi uh.után barnás pecsételõ vérzés , lehet inkább csak óvatos volt.Meg amúgy is, ha nem vastag a hasfal akkor ott is ugyanúgy látja amit kell.

A 12. heti vizsgalat utan mikor kell menni legkozelebb? és mi az a AFP vizsgalat akkor mit csinalnak? Ez fontos ez a vizsgalat?

Legjobb válasz: a 16. héten kell legközelebb menned és igen az AFP egynagyon nagyon fontos vizsgálat mert kiszûri a down kórt.....már nem tudom pontosan az melyik vizsgálat de nagyon fontos

a 16. héten kell legközelebb menned és igen az AFP egynagyon nagyon fontos vizsgálat mert kiszûri a down kórt.....már nem tudom pontosan az melyik vizsgálat de nagyon fontos
16. hét Ezen a héten aktuális a kismamák által rettegett AFP vizsgálat. A várandósság alatt a magzat májában termelõdõ alfa-fötoprotein nevû fehérje átjut a méhlepényen keresztül a kismama vérébe. A vérvétellel végzett vizsgálat során a vérben nézik ennek a fehérjének a koncentrációját és ebbõl következtetnek bizonyos fejlõdési rendellenességekre. A szakemberek szerint a vizsgálat nem elég érzékeny, gyakran téves következtetésekre enged jutni, nem is mindenhol része a terhesgondozásnak. A 14-16. hét között esedékes az önkéntesen választható Down-szûrés (Integrált teszt II. fázisa) (Önköltséges, a TB nem támogatja) 18. hét Az általános vizsgálatokon – vizelet-, vérnyomás- és testsúlymérés – túl, ezen a héten orvosod vizsgálja a méh növekedését és a méhszáj állapotát, valamint a magzat szívhangját. Megkapod a beutalót a II. ultrahang szûrésre. A II. utrahang szûrés - ismertebb nevén a genetikai ultrahang vizsgálat - a 18-20. héten aktuális. A szûrésen az ultrahangos szakember hasi ultrahanggal nézi meg a magzat belsõ szerveinek a megfelelõ fejlõdését. Itt szinte minden szervet ellenõriznek. A koponyát és az agyszerkezetet, az arcot, a gerinc épségét, minden egyes csigolyát. Megállapítják a szív négy üregének meglétét, nézik a rekeszizom épségét, a hasfal zártságát, a vesék mûködését, a telt gyomrot és hólyagot, a végtagok épségét, a lepény tapadási helyét és a magzatvíz mennyiségét. Ez a szûrés ugyan idõigényes, de rendkívül fontos a magzat egészséges fejlõdésének megállapításához, ráadásul a Pocaklakót egyáltalán nem zavarja. Az AFP eredményed vidd magaddal a vizsgálatra!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!
Szia! Az AFP vizsgálat valóban fontos, de ha kicsit eltér a normáltól az AFP-szinted, nem kell megijedni. Ez egy protein, aminek a szintje folyamatosan növekszik a kismama szervezetében, tehát ha nem pontosan a 18. héten mérik, lehetnek eltérések. Nekem kicsit alacsony volt (0, 7 az alsó határ, az enyém 0, 68 volt), de az orvosom és több genetikai tanácsadó megnyugtatott, hogy ha amellett minden más leletem rendben van (genetikai ultrahangok, vérteszt), akkor nyugodjak meg, mert ezek magasan felülírják az AFP eredményét. Ha még nem vagy túl a 12. heti vizsgálaton, akkor ajánlom a kombinált, vagy integrált tesztet, nézz utána.

Mi a véleményetek arról, hogy a 12. heti uh-mat is a magánorvosom csinálja? Ehhez a gépnek kell megfelelő tudással rendelkeznie, vagy az orvosnak kell olyan végzettségűnek lennie?

Többen beleültették a fülembe a bogarat, h nem értik, miért a magánrendel?ben, a saját dokim csinálja a 12.heti genetikai uh-t. én nem azzal kezdtem a dokimnál, hogy elnézést doktorúr megmondaná milyen képesítésssel rendelkezik? Kedves orvos, bízom benne, csak ez most foglalkoztat.

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,nekem is a magán dokim csinálta a 12. UH-t.Ha nem értene hozzá vagy nem olyan lenne a gép akkor elküldene máshova.Biztos nem akar neked rosszat.Sõt a 32 hetes (lehet másnál 30) UH-t is a saját dokim csinálta. Boldog Babavárást! 34 hetes

Szia! Ne aggódj, nekem is a magán dokim csinálta a 12. UH-t.Ha nem értene hozzá vagy nem olyan lenne a gép akkor elküldene máshova.Biztos nem akar neked rosszat.Sõt a 32 hetes (lehet másnál 30) UH-t is a saját dokim csinálta. Boldog Babavárást! 34 hetes
Szia. Nekem is magándoki végzi az összes Uh-t, mondjuk amit kiad minden vizsgálat után papírt, neki rajta van, hogy milyen képesítéssel ("jogosítvánnyal") rendelkezik, vagyis hogy megvan a végzettsége a genetikai ultrahang végzéséhez.

Na most mi legyen? A szonográfus a 12. hetin azt mondta, ha van orvosom a kövit már ő csinálja. De?

De a magánba meg azt mondták, hogy a kötelez?ket a kórházban (ott ahol a 12. hetit is csinálták) kell végeztetni, így a 19 hetest majd a 30. hetit stb. Mert állításuk szerint a magán nem hivatalos, így nem fogadják el sehol. De az ottani szonográfus külön megkért, csak akkor jöjjek ide, ha nincs dokim. Akkor most hogy is van ez?

Legjobb válasz: Nekem magándokim volt, és csak 1x kellett a 18.heti genetikaira mennem a kórházba. A nõdokim u.h-s is volt, elfogadták a vizsgálatát. Szerintem ez attól függ a dokid milyen "papírt" tud adni...

Nekem magándokim volt, és csak 1x kellett a 18.heti genetikaira mennem a kórházba. A nõdokim u.h-s is volt, elfogadták a vizsgálatát. Szerintem ez attól függ a dokid milyen "papírt" tud adni...
Szerintem mindenhol másképpen mûködik. Szegeden magándokihoz járok, de a 12 hetes uh-t az sztk rendelésen csinálták, a 20 hetes uh-t a klinikán. A dokimhoz havonta megyek ultrahangra, mégis van kötelezõ "állami" vizsgálat, amin ha nem jelenek meg, nem kapok anyasági támogatást. Szerintem menj el a kötelezõkre és mondd meg, hogy a magándokid oda küldött uh-ra. Kötelesek elvégezni a vizsgálatot.
Szia! A kötelezõ vizsgálatokra nekem is szakrendelésre kellett mennem, mert így be tudták írni a naplószámot is. Egyébként ugyanaz a doki csinálta, mert magán ill. szakrendeléseket is tart.
Nem egészen értem. Ha magánba jársz és fizetsz akkor miért nem csinálja meg az orvos az UH-ot? Sajnos ma az eü-ben ezt nem szeretik, mert magánba úgymond lenyúlják a pénzt, a munkát meg az állami szférára tolják. Ez így sajnos nem fer, viszont a beteggel meg labdáznak. Ha a magán doki esetleg beutalót ad azzal elvégeznék könnyebben a vizsgálatot. Amúgy gondolom a dokinak a vizsgálatokat végzõ kórházzal van szerzõdése, esetleg fõállásban ott dolgozik? Akkor jelezd neki, hogy ezzel probléma volt.
Én kifejezetten azért választottam a magándokimat, mert megcsinálja a 12. és 18-20.hetes UH-t is. DE NEKI VAN PAPÍRJA RÓLA, HOGY EZEKET A VIZSGÁLATOKAT ELVÉGEZHETI!!! Ugyanis nem minden nõgyógyásznak van jogosultsága elvégezni ezt a 2 UH-t. Nálunk a kórházban 8 nõgyógyász van, de csak kettõ csinálhatja meg ezt a 2 UH-t. Az egyiket fogadtam meg dokimnak. Tehát ha a magándokidnak van szonográfusi végzettsége, akkor megcsinálhatja és errõl kell is adnia neked papírt, de ha nincs, akkor az SZTK-ba kell menned!
Én is járok magándokihoz, de a kötelezõ UH-ra a kórházba kellett menni. Ott is az orvosom végezte el ezeket 3000 Ft volt alkalmanként.
A kérdező hozzászólása: Bocsi tegnap már nem voltam net közelben. A helyzet: a kötelezõket a kórházban csinálják, de általában nincs bent orvos az ultrahangon csak a szonográfus. Nem járok magánba csak érdeklõdtem, mert szerettem volna magánhoz járni, mivel nálunk nincs terhes ambulancia, csak a sürgõsségi patológia, az uh a szonográfusokkal, a védõnõ és a háziorvos.
09.23-as vagyok. Ahogy olvasom tényleg kórház-orvosfüggõ ez is. Nálunk aki SZTK-ban csináltatja meg, akkor mindig ott van a szonográfus csaj is + a 2 doki közül valamelyik. De privátban is megcsinálja, mint írtam (igaz 10000 Ft), és ott nagyon alapos; 45 percig vizsgál 2D-s és 4D-s UH-val is. Utána pedig kaptam egy A4-es lapot telenyomtatva mindenféle adattal. 20 hkm

Milyen a 12. heti vizsgalat? Miket csinalnak es hogyan zajlik, mennyi ideig tart? Minden erdekel!

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt egy ultrahang, és kész :) Vérvétel még hetekkel elõtte volt, amikor bejelentkeztem terhesgondozásra. Az ultrahangon már látszott elé rendesen a Pici :)

Szia! Nekem volt egy ultrahang, és kész :) Vérvétel még hetekkel elõtte volt, amikor bejelentkeztem terhesgondozásra. Az ultrahangon már látszott elé rendesen a Pici :)
Jav: eléG
Az enyém is izgett-mozgott, kézzel-lábbal hadonászott :) A vizsgálat pedig szerintem intézmény-függõ, én 4 hetente járok tanácsadásra, és kettõ között kell intéznem a vérvételt, ultrahangot, ekg-t, mikor mi van. Pont 12 hetesen csak az ultrahang. Vigyázz magadra :)
A kérdező hozzászólása: Koszi! En bejelentkeztem nodokihoz, meg az ultrahngra, egy magandokihoz, mivel ig is ugy is kell fizetnem erte, es igy legalabb nem kell sorba allnom, varni orakat. Alig varom, hogy lassam megint a kis tunemenyemet! :)
Nekem minden alkalommal kicsordul a könnyem is :) A kis huncutkánkkal 14 hetesen is kellett mennünk ultrahangra (vérzés miatt), akkor a feje fölött tapsolt :) A 18 hetesen pedig ingatta a fejecskéjét ide-oda :) Nagyon édes, imádom! Alig várom már a 24 hetes UH-ot!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valszt! Mar van kepem a babamrol! Minden tok jol latszik, most voltam kedden uh-n, de itt irorszagban voltam, mivel itt elek. De hetfon megyek haza is, otthon is meg akarom csinaltatni a fobb vizsgalatokat. Es csak erdeklodok, hogy otthon hogy zajlik! De nagyon aranyos a babom! Izgett, mozgott, nagyon jo volt latni!

A 12. héten milyen vizsgálatot szoktak végezni? És akkor mit csinálnak? Hogy néz ki?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Kicsit féltem, hogy mit akarnak csinálni

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Kicsit féltem, hogy mit akarnak csinálni
Nem kell félni, mert olyan vizsgálatot nem végeznek, ami neked, vagy a babának árt. A 12 hetes az elsõ genetikai ultrahang, ahol -mint azt már elõttem írták- a Down-kórt szûrik ki. Van, ahol hüvelyi ultrahangot csinálnak, van ahol hasit, nálunk mindkettõt. Errõl már itt ment a vita, de mindenhol más. A hüvelyivel jobban látják, de van, ahol azt nem szokták, vagy csak azt. Orvosa és kórháza válogatja. Legközelebbi genetikai ultrahang 18hetesen van.
UH-on nyakiredõ vizsgálat és az orrát is mednézi.A down kórt szûrik.2mm a nyakiredõ és ha lapos a nózi az nem jó.Ha már vizsgálnak akkór a baba belsõ szerveit is megnézik, hogy jól mûködnek-e.(A nemét még nem látni.)32kismama
Azt hiszem ekkor csinálják a hûvely uh-ot.

Mit csinálnak a 12. heti genetikai vizsgálaton?

Hétfőn kell mennem genetikai vizsgálatra,mert az első gyerekem beteg lett és most a másodikkal 12 hetes leszek. Milyen vizsgálatokat csinálnak? Volt már valaki ilyen vizsgálaton?

Legjobb válasz: Ehhez nem értek, de szerintem az uh az alap, és talán aminocentézis.

Ehhez nem értek, de szerintem az uh az alap, és talán aminocentézis.
Én is úgy tudom, hogy az amniocentézist akkor csinálják, ha a 12.heti genetikai uh-on és a 16.heti AFP vérvételen nem jó az eredmény.A 12. heti genetikai vizsgálat a 12.heti uh-ot jelntheti. Ez az alap, utána kötelezõ a 16.heti AFP. Majd a 18.héten szintén van egy uh. Ha nem jók az eredmányek, akkor viszont genetikai tanácsadás, ahol javasolhatják az amniocentézist( magzatvízmintavételt).
Már elöttem leírták, miket is vizsgálnak a 12 hetes genetikai uh-on. Viszont az egyik válaszoló félretájékoztatott, mert amniocentézist, vagyis magzatvízmintavételt a 18-20. héten szokták csinálni. Javasolják azoknak, akik betöltötték a 35. évet, illetve azoknak, akiknek beteg gyermekük született vagy fogant. A 12. héten kötelezö az uh, csak nem mindig teszik hozzá, hogy ez egy genetikai uh. 11+5 hkm
Gyõrben pl. 12 hetesen genetikai uh t mi a Kyncs-ben csináltattuk meg!az uh 20 000 a vérvizsgálat 10 000 ft! néztek nyaki redõt, megnézték az orrcsontját, a szívének minden kamráját, az ereket, a ködök zsinórt, annak az ereit, megnéztük a látható belsõ szerveit, és még 4D be is megnézhettük!hallgatunk szívhangot, és kaptunk képet! ez mind magán úton ment, nem tudom a kórházba megnézik e ilyen alaposan!
Hol laksz, hogy nincs 12 hetes genetikai uh? Elvileg Magyarországon ez az egyik kötelezõ Uh vizsgálat.
Nálunk a 12. hetes uh-n nyakiredõt néznek, és egyéb adatokat. Ha elmúltál 35 éves, vagy az adatok picit eltérnek, akkor át kellett menni a folyosó végén található genetikai tanácsadásra. Itt pici beszélgetés van, illetve felhívják a figyelmet különbözõ fizetõs tesztekre (integrált, kombinált teszt), ami segíthet a kockázatokat kiszûrni. Persze egyik teszt sem 100%-os. 23 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nálunk nincs mindenkinek ilyen genetikai vizsgálat 12 hetesen!
Szia! Én tegnap voltam a 12 hetes uh-n. Elsõsorban a nyakiredõt nézik, ami a down-kór kiszûrésének alapja, valamint megnézik, hogy megvan-e keze, lába, zárt-e a gyomor és az orrcsont állapotát is.
Mindenkinek van a 12. héten genetikai vizsgálat, nem csak neked. Ultrahangoznak illetve nálunk vérvételt is csinálnak. Amniocentézist nem szoktak csinálni, csak a betöltött 40. hét után vagy indokolt esetben.
A kérdező hozzászólása: Olyan nálunk is van, hogy 12 heti ultrahang, de ez csak ultrahang. Azóta megkérdeztem és vérvétel is lesz. Nálunk nem a genetikai tanácsadónál csinálják a 12 hetes ultrahangot, hanem ahová járunk nõgyógyászhoz. Genetikára csak azt küldik, akinek indokolt.

Hétfőn kell mennem kórházba a 12. heti első szűrésre. Ilyenkor mit vizsgálnak meg? Csak ultrahangot csinálnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kombinált tesztem volt: hasi UH és vérvétel. De mást nem vizsgáltak.

Szia! Nekem kombinált tesztem volt: hasi UH és vérvétel. De mást nem vizsgáltak.
Nekem ultrhang volt (hasi) és kombinált teszt (vérvétel) Boldog babavárást, 18 hetes kismama:)
Szia! Nekem csak UH-t csináltak, de szerintem kórháza és orvosa válogatja:)
Szia!Nekem csak ultrahangot csináltak, ez még hüvelyi lesz, aztán majd csak hasi ultrahang lesz.üdv19 hetes kismama

12 heti uh-án mit csinálnak?

Legjobb válasz: Megnézik a babát:-) Meglesik, van -e feje, 2 lába, két keze, gerince, megnézik a szerveit, mûködnek-e, zárva van-e a koponya, mellkas, gerinc... Szóval ez sem lesz másabb, mint az eddigi uh, kb másfél perc, és megállapítják, hogy a babád egészséges.

Megnézik a babát:-) Meglesik, van -e feje, 2 lába, két keze, gerince, megnézik a szerveit, mûködnek-e, zárva van-e a koponya, mellkas, gerinc... Szóval ez sem lesz másabb, mint az eddigi uh, kb másfél perc, és megállapítják, hogy a babád egészséges.
16 hetesen lesz az AFP, aztán 18 hetesen lesz az elsõ genetikai UH, ahol megnézik mindenét a bébinek, úh a közeljövõben kb ennyi, persze védõnõhöz kell járni, dokihoz meg havonta egyszer, aztán majd 20 héttõl jön inkább a java:)
Azon kívûl, hogy megnézik meg van-e mindene, (plussz amit az elsõ válaszoló írt) nyaki (tarkó) redõmérést is csinálnak. Uganolyan, mint a rendes ultrahang.
Tök jó csinálod de 17.30kor ne adj neki gyümit mert esetefele nem igazán ajánlott.Sárgarépa jöhet meg tejpép is.
Úristen, 7szer eszik, de jó neked!!!!! Szerintem a 16-os szoptatást és a 17.30as gyümölcsöt össze lehetne vonni egy uzsonnává, mármint, hogy ne legyen szoptatás, hanem gyümölcs v. tejpép. Vagy nem így értetted? Az én babám 4szer eszik egy nap, néha-néha 5ször.
krumplihoz adhatsz répát céklát elkezdheted "feldobni" gyümölcs üveges helyyett adj frisset almát banánt ha megszokja az ügeset rákap a te fõztödet nem eszi meg Lehet banánt babakekszel egy kis kubuval összturmixolod 8 hós korában jó lesz esti szopi elõtt adhatsz majd neki pépet ha birja a deles ebédet tol ki egyre ezt nem mind egyszerre tedd de lassan átalakithatod igy is persze hátha valaki okosbbat ir nálam:-) ui: lányom 8 hós a váltaoztatásokkal amit leirtam ugyanez a napirend a kajában

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!