Találatok a következő kifejezésre: 12 heti mit (254 db)

7 hetes vagyok. Milyen változások lesznek a 12 hétig. Mire kell felkészülnöm, mire vigyázzak?

Legjobb válasz: Szia! Gratulálok! Ha szerencséd van, akkor semmilyen változás nem lesz. Ha nem...hát lássuk csak: a 7-8 hét környékétõl számíthatsz erõs hányingerre (nem csak reggel, a nap bármely szakában), néha hányhatsz is, borzasztó levertnek és fáradékonynak fogod érezni magad. Vigyázz arra, hogy ne emelj nehezet, ne erõltesd meg magad és amikor csak teheted, pihenj! Ha még nem szedsz, kezdj el folsavat szedni, magneb6-ot (ez hányinger esetén is jó akárcsak a b6 illetve a gyömbér készítmények-keksz, tea, kapszula-), illetve ha akarsz, szedhetsz kismamavitamint(elevit,gravida, hipp natal). Amennyiben még nem voltál orvosnál a 8. hét körül keress fel egy nõdokit, majd utána menj el a körzeti védõnõhöz, õ fog adni kiskönyvet+egy csomó jótanácsot. Boldog babásodást!

Szia! Gratulálok! Ha szerencséd van, akkor semmilyen változás nem lesz. Ha nem...hát lássuk csak: a 7-8 hét környékétõl számíthatsz erõs hányingerre (nem csak reggel, a nap bármely szakában), néha hányhatsz is, borzasztó levertnek és fáradékonynak fogod érezni magad. Vigyázz arra, hogy ne emelj nehezet, ne erõltesd meg magad és amikor csak teheted, pihenj! Ha még nem szedsz, kezdj el folsavat szedni, magneb6-ot (ez hányinger esetén is jó akárcsak a b6 illetve a gyömbér készítmények-keksz, tea, kapszula-), illetve ha akarsz, szedhetsz kismamavitamint(elevit, gravida, hipp natal). Amennyiben még nem voltál orvosnál a 8. hét körül keress fel egy nõdokit, majd utána menj el a körzeti védõnõhöz, õ fog adni kiskönyvet+egy csomó jótanácsot. Boldog babásodást!
Különösebben nem kell semmire sem figyelned, csak arra hogy ne emelgess, ne igyàl alkoholt, és ne cigizz. Azonkivül mindent amihez kedved van. Én 18 hetes vagyok, és a doki még mindig azt mondja ugyanugy végezhetek mindent mint régen, csak ne erös fizikai munka(emelés stb.) Gyümölcsöt és zöldséget meg tejterméket gyakrabban beiktatok az étrendbe, rengeteg folyadék nagyon fontos(én csak szénsavasat tudok inni ) Gyakran vagyok a friss levegön. Szeddem a terhesvitaminokat, elkerülöm a stresszes szituàciot, és boldogan vàrom a babàmat! Ne feledd! ^Nem beteg hanem vàrandos vagy!
éld ugyanúgy megszokottan az életed és ne az járjon a fejedben hogy most ennyi hetessen talán hányni kellenne meg miegymás.talán én szerencsés vagyok mert a második babámmal sem produkáltam terhes tüneteket és a mai napig is bevásárolok, cipekedek(persze nem mázsákat)és minden ugyanúgy csinálok mint amikor nem vagyok terhes.28 hetes mami
Ja a màsodik vagyok:Talàn émelygés, és hànyinger , vagy hànyàs lép néha fel, meg a szagokra lehetsz talàn érzékenyebb!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, aranyosak vagytok..! Remélem hogy minden jól fog történni, és odafigyelek magamra... Nektek is kellemes babavárást !!
-szedj terhesvitamint vagy folsavat, a velõcsõ záródái rendellenesség elkerülése érdekében -ne fürödj kádban, mert fertõzést kaphatsz el és a melegvíz hatására összegyûlik a vér és kinyílhat a méhszáj -ne egyél májat, mert sok benne az A vitamin ami a magzat vakságát okozhatja -ne egyél nyers húst, félig átsült húst, hamburgerhúst, tojást.Még a fasírtmasszát se kóstold meg a toxoplazmózis veszélye miatt -gyakran moss kezet -ne lélegezz be káros anyagokat pl:hajfesték hidrogénje, fal és zománcfestékek -ha viszeresedik a lábad már most kezd el kezelni -ne cipekedj -ne idegeskedj -pihenj sokat Remélem tudtam segíteni.

Az első 12 hétben mit mondtatok az ismerősöknek, mikor babáról kérdeztek?

Mi elkövettük azt a hibát, hogy kikotyogtuk az ismerősöknek, babát tervezünk. Viszont mindenki előtt hallgatni szeretnénk a 12. hétig. Sorozatban jönnek a kérdések, épp most kezdett el zavaró lenni, hogy úgy néz ki, sikerült a baba.

Legjobb válasz: Azt mondtuk, hogy idõben szólunk majd ha van valami.

Azt mondtuk, hogy idõben szólunk majd ha van valami.
Vagy titokzatosan mosolyogtunk, vagy azt mondtuk, hogy majd kialakul. De egyébként, ha valaki konkrétan rákérdezett, nem tagadtuk le (egyszer mondtam annyit, hogy no komment). 13hkm
Nalam a 11.heten konkretan rakerdezett egy ismeros. En pedig konkretan letagadtam. Meg szerettuk volna varni a buvos 12. Hetet. Igy is volt par ismeros, akinek elmondtam:)
Annyit mondtam, hogy tervezzük, remélhetõleg hamarosan érkezik majd:-)
Akkor én vagyok a kivétel :-D Mi elsõ perctõl kezdve elmondtuk mindenkinek, nem csináltunk belõle titkot, mert úgy gondoltuk, ha ne adj isten történik valami, akkor az nem azért fog, mert mi elmondtuk, hogy babát várunk. Hál istennek minden rendben, azóta már betöltöttem a 19. hetet. Viszont mi azt nem mondtuk el, hogy tervezzük, csak a kész tények voltak, hogy babát várok. :-D
Mi nem mondtuk senkinek hogy tervezzük, viszont amint biztos lett hogy ott van, nem titkoltuk :) Babonásak nem vagyunk, és mindenki velünk örült :) 29 hetes kismama
Mi sem titkoltuk, mivel a 12.hét után is lehet még bõven gond, például akkor van még csak az elsõ genetikai uh, így úgy voltunk vele, hogy szerettük volna, ha mindenki osztozik az örömünkben és ha baj lenne addig vagy késõbb, akkor azt is megtudják, mert azok is mi vagyunk, a mi életünk és nem hiszem, hogy bármit is titkolni kellene.

12. hétig mit ajánlotok, mit szedjek?

Legjobb válasz: Terhesvitamint. Azon kívül mást ne, csak ha az orvos utasítja.

Terhesvitamint. Azon kívül mást ne, csak ha az orvos utasítja.
Folsav mindenképp legyen benne!!!
Terhes vitamint! A legfontosabb azokban a hetekben
Hát én az Elevitet nem ajánlom, székrekedést és álmatlanságot okoz... Nálam legalábbis. De már az elsõ terhességem alatt is ezért hagytam abba, csak elfelejtettem, és most a másodiknál megint azt vettem, de nem fogom beszedni. Most Gravidát vettem, de arról még nem tudok tapasztalatot mondani. Az elsõ terhességemnél a dokimmal állítottuk össze a vitaminszükségletet, és úgy vásároltam meg külön-külön õket. Az bevált, azt tudom, csak úgy elég drága.
Femibion 800. 36 hetes kismama
Folsav, gravida.Én ezeket szedtem.De a folsavat még most is. 18hkm


12. hétben mit vehetnék be fejfájásra?

Második napja lüktet, majd szétesik a fejem, de nem mertem bevenni semmilyen fájdalomcsillapítót. Van valami gyógyszer, ami nem árt a magzatnak?

Legjobb válasz: Panadol!

Panadol!
Nekem is anno a Panadolt mondta a dokim.
Nekem migrénem szokott lenni, ami ugye elég kellemetlen, nekem is az orvosom Panadolt ajánlotta, mivel gyomorkímélõ, és nem árt a babábak! :)
nekem algopyrint engedte a dokim. vagy ha nem akarsz egybõl gyógyszerhez nyúlni, próbálkozz egy erõs kávéval és sétával a friss levegõn. (bár ha nagyon fáj, akkor nekem ez nem elegendõ)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kávét minden reggel iszom, elég alacsony a vérnyomásom (80-90 körül), sétálni kétszer szoktam a 2 éves fiammal. Szóval marad a Panadol...
Ben-u-ron a neve, a gyógyszerész adta, mert ilyenkor csak paracetamol tartalmút lehet bevenni.Állítólag.Bár én is vettem már be elõtte Algopirynt, felet.Az sem ártott.

Ha már betöltöm a 11. hetet, akkor már a 12. hétben vagyok? Azért érdekel, hogy mikor mehetek a 12. heti ultrahangra? Ilyenkor már igen?

Legjobb válasz: nem,a betöltött 12.hét a 12.hét.Ha 11.hetet töltöd akkor 11 hetes és x napos vagy 1 hétig,aztán jön a 12.hét és igy tovább.....remélem érthetõ volt:)

nem, a betöltött 12.hét a 12.hét.Ha 11.hetet töltöd akkor 11 hetes és x napos vagy 1 hétig, aztán jön a 12.hét és igy tovább.....remélem érthetõ volt:)
Betöltött 12.hét kell, vagyis a 13.héten vagy akkor már...Tehát a 12hét plusz pár naposan mész UH-ra.
Hát tudod ez egy nagyon jó kérdés:) Mert az én védõnõm pont aznapra hívott vissza amikor töltöm a 12. hetet de azt mondta elõtte menjek el a 12 hetes UH-ra, vérvételre, cukor vizsgálatra, fogászatra, ja és legyek szíves eldönteni, hogy hol és kinél fogok szülni. És mindenki azon csodálkozott, hogy miért vagyok ezen kiakadva...de miért ne lennék amikor ha most mennék még csak 10+5hetes vagyok és az nem a 12 hetes UH lenne, nem?

Ez után mi fog történni? A 12. hétig lennék rá kíváncsi!

Ma voltam orvosnál, és elküldött a dokim a véd?n?höz, és azt mondta, hogy majd a véd?n? fogja nekem mondani, hogyan tovább!

Legjobb válasz: A védõnõ felveszi az adataid, kitölti a papírokat, ez legalább fél -egy óra. Ad beutalót az elsõ vérvételre, ahova el kell menni a 12. hétig. A következõ lépés a 12.heti ultrahang, ami nem baj, ha késõbb van, de ha akarsz integrált tesztet csináltatni, akkor pontosnak kell lennie a 12. heti uhnak és mellette a vérvételnek. Más nincs az elsõ 12 héten.

A védõnõ felveszi az adataid, kitölti a papírokat, ez legalább fél -egy óra. Ad beutalót az elsõ vérvételre, ahova el kell menni a 12. hétig. A következõ lépés a 12.heti ultrahang, ami nem baj, ha késõbb van, de ha akarsz integrált tesztet csináltatni, akkor pontosnak kell lennie a 12. heti uhnak és mellette a vérvételnek. Más nincs az elsõ 12 héten.
Ha hosszú távra mész külföldre, akkor mindenképp közöld ezt a védõnõvel! Beszéljétek meg, hogy esetleg szükségesek lesznek-e (idõben) kint is vizsgálatok! EU-s országban elvileg minden további nélkül el kell, hogy lássanak, de lehet, hogy ki kell váltanod az EU-s egészségügyi kártyát! Ezeknek a kérdéseknek az utazás elõtt feltétlen járj utána! Egyébként gratulálok a babához! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Csak egy hétre megyek külföldre, úgyhogy elõtte mindent elintézek itthon, azt hiszem, hétfõn meg is kezdem a mászkálást. :)

Az utrogestan tablettát a 12. hétig vagy a 12. hét végéig kell szedni? Nem tudom már mit mondott a doki!

Legjobb válasz: Nekem pl. a 14. hét végéig kellett szedni, de én véreztem rendesen. Az orvosok amúgy betöltött hetekben szoktak gondolkodni. Ha azt mondta 12 hét, akkor az azt jelenti, hogy amikor betöltöd a 12 hetet. Nem tudom hány szemet szedsz naponta, de azt tudod ugye, hogy fokozatosan kell abbahagyni?

Nekem pl. a 14. hét végéig kellett szedni, de én véreztem rendesen. Az orvosok amúgy betöltött hetekben szoktak gondolkodni. Ha azt mondta 12 hét, akkor az azt jelenti, hogy amikor betöltöd a 12 hetet. Nem tudom hány szemet szedsz naponta, de azt tudod ugye, hogy fokozatosan kell abbahagyni?
A kérdező hozzászólása: Igen , azt tudom, de mi a betöltött 12? Az a nap, amikor elérem a 12-t, vagy a 12+6?
A betöltött 12 hét az 12+0. De inkább kérdezz rá, ha bizonytalan vagy. Attól nem lesz baj, ha pár nappal tovább szeded, inkább mint kevesebb ideig. Nekem pl. annyit írt fel, amennyit be kellett szednem. Elhasználtam az utolsó szemig.
Nekem Dupphastont kellett szednem (szintén progeszteron pótló) 3*1-et 12+0-ig, majd 12+1-tõl 2*1-et, rá 3-4 napra pedig 1*1-et. Majd 2-3 nap után végleg elhagyhattam.
nekem már a 12. hét legelsõ napján azt mondta a doki h abbahagyhatom.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Szia, én is utrogestan hüvelykúpot használom és addig kell szedni amíg be nem töltöd a 12. hetet. A menzesz elsõ napjára rászámolsz 12 hetet. 9+2 hetes km
nincs sok különbség. mehetsz amikor jó. az AFP-nél számít az idõ.
Betöltött 11.héttõl a 13.hét végéig teljesen jó az eredmény szempontjából.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A 12. heti ultrahang vizsgálatot pontosan mikor végzik? A 12. héten vagy akkor, amikor már betöltöttem a 12. hetet, tehát tulajdonképp a 13. héten?

Legjobb válasz: betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)

betöltött 12 hetesen, tehát már a 13. héten. Nézik a baba méreteit (crl-t - ülõmagasságot) és a tarkóredõt (down-kór szûrés)
Betöltött 12 hetesen. Én 12+3 hetes voltam.
Szia. Nekem 11+4 hetesen végezték, a vért is akkor vették le.
nekem 12 hét 2 naposan csinálták, és 12 hét 5 naposra hozta ki a baba méretei alapján.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindenkinek! A többségetek a betöltött 12 hetet mondja, viszont úgy néz ki, hogy azt a hetet én vidéken kell töltsem, munkaügyben. Ezért gondolkodtam azon, hogy elmehetnék -e picit korábban, már a 12. hét közepén. Nem tudom ugyanis, hogy késõbb már nem lenne-e késõ... (mármint a 13. hét után) És persze a védõnõ és az orvosom is homlokegyenest mást mond a kérdésben...
én kereken 13 hetesen mentem. szerintem inkabb egy picit menj kesobb par nappal, mint korabban.
Nálunk pont azon a a napon kell menni, mikor betöltöd a 12.hetet

A 12. heti uh-t mikor kell pontosan elvégezni? Betöltött 11. és 13. hét között? Vagy mikor?

Mondjatok egy tól-ig határt!

Legjobb válasz: A betöltött 12. héttõl a 13. hét végéig.De a 12. héten általános.

A betöltött 12. héttõl a 13. hét végéig.De a 12. héten általános.
11-13-ig, nekem a 11. -en csinálta az orvos.
Az orvos ír ki uhra, õ tudja. Én pl a 18 hetes uhon 19 hét 5 naposan voltam...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!