Találatok a következő kifejezésre: 12 hetesen ultrahangon. Mikor (31 db)

12 hetes ultrahangon mit lehet már látni a babából?

mikor lehet már baba alakot látni?

Legjobb válasz: 12 hetesen már mindent! Akár még a nemét is.:)

12 hetesen már mindent! Akár még a nemét is.:)
Szia!Igaz én 14 hetesen voltam mert elszámolták, de azért belinkelem neked...:) http://www.kepfeltoltes.hu/view/120711/556258_34541577551223..
12 hetesen már mindent látni. :) Nekem akkor saccolták meg, hogy lány. :) És bizony az lett, ma már nyolc hónapos nagylány, itt kiabál mellettem. :)
12 hetesen már babát látsz:)
Már egy pici baba. Jár keze-lába. Nagyon érdekes, én sem gondoltam volna, míg nem láttam. Hihetetlen élmény!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Már annyira várom, bár addig még van két hetem. :) )

12 hetes ultrahangon mit néznek, és mennyi idő, apuka bejöhet, és csak hasi?

Legjobb válasz: Általában hüvelyi a 12 hetes, nekem is úgy kezdte a doki, aztán mondta, hogy nagyon jól fekszik a hasihoz, ezért azzal folytatta a vizsgálatot. Mindent néznek rajta, ami ilyenkor már látható, a fontosabbak: tarkóredõ mérete, orrcsont van-e, a szívet, gerincét megnézik, koponya és hasüreg zártság vizsgálják, végtagokat számolnak, ülõmagasságot mérnek. 38 hkm

Általában hüvelyi a 12 hetes, nekem is úgy kezdte a doki, aztán mondta, hogy nagyon jól fekszik a hasihoz, ezért azzal folytatta a vizsgálatot. Mindent néznek rajta, ami ilyenkor már látható, a fontosabbak: tarkóredõ mérete, orrcsont van-e, a szívet, gerincét megnézik, koponya és hasüreg zártság vizsgálják, végtagokat számolnak, ülõmagasságot mérnek. 38 hkm
Nekem elsõnél csak hasi volt, másodiknál hüvelyi is. Tarkóredõt mérnek, végtagokat számolnak, gondolom a szívet, és a már látható belsõ szerveket. Helyfüggõ, hogy apuka bemehet-e. Érdeklõdj ott, ahová mész.
Én múlt héten voltam (12+2). Mi nem kérdeztük, hogy bejöhet e apuka? Szerintem ez természetes ha ott van velem. Neki is a legszebb élményei közé tartozik. Általában hasi UH, de hallottam olyat is, hogy valahol ezt még hüvelyin nézik. Mit néznek: ülõ magasság, a két halántékcsont közti távolságot, a tarkóredõt, combcsontot ezt mindegyiket mérik is. Aztán a doki egybõl látja, hogy ver e szíve (a párom is látta a doki monitorján, de amit én látok a tv-n azon nem látszik), megszámolják a végtagjait, nézik a csontosodást, ha jó a gép megnézik a köldökzsinórt is, hogy három erû e --> nálunk ez nem volt. Ezeket tuti! De van ahol még sok mást is. Ábrázolódik e a vese meg ilyenek. Mi a kórházban most megnéztük egymás papírjait akik máshonnan jöttek. Van ahol sok mást is néznek. DE amiket az elején írtam azokat mindenképpen.
Nálunk bejöhetett apuka! (11.ker sztk)Kb 10-max 15 perc volt, de nagyon alapos. Engem hasi és hüvelyi uh-val is néztek, mert volt terhesség elõtt is már jócskán felesleg a hasamon, és így a doki pontosabban látott mindent! Nekem nézték a nyaki redõt, hogy ábrázolódik e az orra, a lepény kialakult e már, illetve hol; nézték a hólyag telítõdéseit, az agyát, gerincét, már amennyire ezeket lehet látni, ja meg persze a szívét is! A nemét is megnézték.
Mi sem kérdeztük, hogy bejöhet-e az apuka, természetesnek vettük, hogy ott lesz, mindig jön velem UH-ra :) Nem rugták ki. Nekem hasi UH volt, a többiek már leírták, hogy miket néznek.

12 hetes ultrahangon mit kell/kellett volna néznie a dokinak?

Nekem csak a CRL-t és a tarkóred?t mérte. Olvastam kinél BDP, AC, ATD, Fl értékeket is mértek. Tudom, hogy a CRL és az NT a legfontosabb, de nem baj, hogy ezeket nálam nem mérte a doki? következ? alkalommal nézi majd? vagy addig menjek el másik dokihoz? nincs a leleten a becsült súly sem, a szívhangot sem hallottuk, de az van a papiron, hogy él? magzat, és láttam hogy mozgott.

Legjobb válasz: Nálam is ezek vannak feltüntetve a pappira viszont mutatta a gerincét a kis gyomrát és próbáltuk kivenni hogy mi is akar ott a két kis lábi közt lenni de annyira elbújt hogy végül csak a hátát láttuk vagyis hogy teljesen be volt fordulva :-)biztos neked is nézegette ezt a dokid csak nem tüntetik fel a pappira

Nálam is ezek vannak feltüntetve a pappira viszont mutatta a gerincét a kis gyomrát és próbáltuk kivenni hogy mi is akar ott a két kis lábi közt lenni de annyira elbújt hogy végül csak a hátát láttuk vagyis hogy teljesen be volt fordulva :-)biztos neked is nézegette ezt a dokid csak nem tüntetik fel a pappira
Nálam néztek BPD-t is, de egyébként csak azokat, amiket neked, - CRL, és NT. Meg hogy élõ, és mozog. :) Ennél több ilyenkor még nem kell, ne aggódj! Súlyt nekem sem néztek, sõt, eddig még sosem... 28 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam:)

12 hetes ultrahangon mit jelent a bence szó?

A fotón is rajta van, és úgy beszéltek a fejem felett róla: megint egy bence, bence csinálja itt nekünk a plusz munkát, stb. Gondolom valami mozaikszó lehet.

Legjobb válasz: Elõször is a kur.a anyjukat ez a dolguk a köcsögöknek ne, hogy már nekik álljon feljebb. Másodszor a Bence volt tavaly a leggyakoribb férfi név gondolom ezért. :D Bence vagyok én is szóval nem csak a leggyakoribb hanem a leg szebb férfi név is egyben. :D

Elõször is a kur.a anyjukat ez a dolguk a köcsögöknek ne, hogy már nekik álljon feljebb. Másodszor a Bence volt tavaly a leggyakoribb férfi név gondolom ezért. :D Bence vagyok én is szóval nem csak a leggyakoribb hanem a leg szebb férfi név is egyben. :D
De lehet, hogy nagy hülyeséget írtam ezzel a leggyakoribb szöveggel.
Nem csak az hogy megint fiú?
Szerintem is ez mint név írták rá, gondolom egymás között így hívják a babókat, vagy tényleg fiúnak gondolják, vagy akármi. Semmi rosszra nem utal, ha erre gondolsz, szerintem is csak a név gyakorisága miatt ezen poénkodnak...
Konkrétan hogy van a papíron?
miért nem kérdezted meg? Ha legközelebb mész, kérdezd meg!
A kérdező hozzászólása: Kisfiú, de ez akkor még nem látszott. Konkrétan a fényképen szerepel a sok blabla között, a leleten nem.

12 hetes ultrahangot mikor kell pontoson megcsinálni?

vagyis mennyire kell pontosan,tegnap(kedden)voltam 12 hetes,és csütörtökön lenne id?pontom,de elutazunk,és vasárnap jövünk.a hétf? kés?-e???köszi!!!

Legjobb válasz: *már NEM vetetheted el. Az lesõnek meg üzenném hogy olyan nincs hogy 4. trimeszter... TRIMESZTER vagyik "harmad".

Pontosan, minden utolsóknak igazuk van!És aki nem érzi addig hogy állapotos, nála is elvégzik késõbb a vizsgálatokat.Szerintem.az abortuszos válaszoló is jól tudja, meddig milyen esetben végzik.bár még nem volt benne részem, csak mondták.
*már NEM vetetheted el. Az lesõnek meg üzenném hogy olyan nincs hogy 4. trimeszter... TRIMESZTER vagyik "harmad".
Nem lesz késõ.Nyugi. 39 h
11-13 hét között szokták megcsinálni, és 11 hetes és 1 napos voltam.
Igen, 3 trimeszter van, biztos elírta. A hétfõ nem késõ.
de szerintem õ nem akarja elvetetni, csak kérdezi, hogy egy héttel késõbb nincs e késõ a 12-hetes vizsgálatokhoz. vagy tévedek?
Én is így értelmeztem.
Szia! Én is pont tegnap (kedden) voltam 12 hetes terhes és én Augusztus 4-én (jövõ kedden) megyek ultrahangra és genetikai vizsgálatra. A laboráns hölgy azt mondta nem gond a pár nap eltérés ebben a korban hiszen még annyira picike... Minden jót!
Én is úgy tudom, hogy a 11-13. hét között csinálják, nem napra pontosan 12 hetesen. De olvastam már 14. héten végzett 12 hetes uh-ról is. Egyébként egészséges magzatnál igaz a 12 hetes abortuszhatár, ha baja van a magzatnak, akkor engedéllyel késõbb is elveszik. De nincs baja, a kérdezõnek biztosan semmi szüksége nincs arra, hogy ilyesmin gondolkodjon.
szerintem nem késõ. Max ha van valami gond a babáddal és ha elmúltál 12 hetes már vetetheted el.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm az elõttem szólónak!!!!!!
a szövegértelmezéssel komoly problémája van egyeseknek, senki sem állította hogy el akarja vetetni, hanem azt hogy ha lecsúszik az idõrõl, akkor már nem vetetheti el ha mondjuk pl. kiderül hogy down kóros a magzata....
A kérdező hozzászólása: olyan jó volt olvasni!köszönöm.nem szeretném elvetetni, meg akarom tartani, inkább a korom miatt izgultam, hogy talán muszáj napra pontosan megjelenni az ultrahangon.36 éves leszek novemberbe.(igazából nem utazás, hanem találkozom a férjemmel, mert már nem láttam 2 hete, és ezen a hétvégén megyek hozzá külföldre):-)
ez a negyedik trimeszter és elég pontosan kéne, szerintem ez talán fontosabb, mint az utazás.....
Köszi, utolsó!igaz a második babám várom, 33 évesen, én szem.szerint örülök, hogy ebben a témában tudatlan vok, de a lányom kerülhet ilyen helyzetbe.köszi az infót, és hogy nem gonosz szándékkal válaszoltad meg az én "tudatlanságom"!!!!

A 12 hetes ultrahangon mit jelent, hogy NT:2 mm?

Legjobb válasz: Szia! Az a nyaki redõ méretét jelenti. A 2mm az jó.

Szia! Az a nyaki redõ méretét jelenti. A 2mm az jó.
Igen, a nyaki redõ. Teljesen jó 1-3 mm-ig jó az érték. Gratula a Babóhoz!
sziasztok.nekem nt:0, 9!az mennyire jo???és a bpd mit jelent?nekem ott nincs semmi??segitsetek légyszives

Vervetel, 12 hetes ultrahang hogy zaljik, mit csinaljak?

Sziasztok. 10 hetes kismama vagyok. Hetfon megyek vervetelre, a vedonotol megkaptam a beutalokat. Olyan kerdesem lenne hozzatok, sajnos nagyon tapasztalatlan vagyok, hogy a 12 hetes uh az mar terhesgondozas lesz? En az sztk-ba mennek, es nem tudom hogy hogy mukodik, annyit tudok hogy a mi varosreszunknek a terhesgondozasi ideje hetfoi nap.

Legjobb válasz: Evileg a 12.tõl már minden vizsgálat terhesgondozás. Nekem 12.héttõl már terhesgondozás van az összes papiromon illetve kiskönyvemben. Õk nem fognak uh vizsgálat után semmit se beleirni a kiskönyvbe. Csak a védõnõ és a nõgyógyász ír a kiskönyvbe! 12hetes uh sima ultrahang ahol megnézik, hogy a baba mekkora kezeit, lábait hasát midnent lemérnek.

Evileg a 12.tõl már minden vizsgálat terhesgondozás. Nekem 12.héttõl már terhesgondozás van az összes papiromon illetve kiskönyvemben. Õk nem fognak uh vizsgálat után semmit se beleirni a kiskönyvbe. Csak a védõnõ és a nõgyógyász ír a kiskönyvbe! 12hetes uh sima ultrahang ahol megnézik, hogy a baba mekkora kezeit, lábait hasát midnent lemérnek.
elsõ válaszolónak írom, hogy a kiskönyvbe már nem írhat semmit a nõgyógyász! Július 1-tõl változott egy csomó dolog a terhesgondozásban (pl ez is). kérdezõnek: igen, ez már terhesgondozás. Nem tudom, hogy nálatok hogy mûködik, ez sok helyen eltérõ. A védõnõd biztos segít. Nálunk pl. (megyeszékhely) idõpont kellett az UH-ra, az ehhez szükséges beutalót a terhesgondozóban adják ki. UH után lehet menni a vérvételre.

12 hetes ultrahangra mentem és azt mondták hogy csak 10 hetes vagyok? Jártatok igy? Mi lett?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Megmérték a Babát és mondta a doki hogy csak 10 hetesnek felel meg,ez baj?Ez hogy lehet?Meg kéne ilyednem?(félek) Mondta a védönö hogy menjek másik dokihoz is.Nem baj ha holnap is megultrahangoznak?Két ultrahangot is csinált ma(hüvelyit meg hasit) Köszi

A kérdező hozzászólása: Megmérték a Babát és mondta a doki hogy csak 10 hetesnek felel meg, ez baj?Ez hogy lehet?Meg kéne ilyednem?(félek) Mondta a védönö hogy menjek másik dokihoz is.Nem baj ha holnap is megultrahangoznak?Két ultrahangot is csinált ma(hüvelyit meg hasit) Köszi
Szia én utolsó menzeszem szerint 14hetesen mentem 12hetes ultrahangra.Nekem is vissza irtak 2hetet mivel a dokim mondta, hogy nem a menzeszemkor estem teherbe hanem 2 hétre rá.Igaza volt mert kb. a 17.napon volt peteérésem.Szerintem ez nem gond.
Én a helyedben biztosan elmennék egy másik orvoshoz. Amikor 6 hetesen voltál, és 6, 6mm volt a CRL, akkor hallottál már szívverést? Ez egy jó kiindulópont lehet. Összesen csak ezen a két uh-n voltál? Most milyen méreteket mondtak?
Szia!Nekem is 2 hét különbség van.Nincsen semmi gond, egyszerûen így volt peteérésed és ekkor fogant meg.Én a mensim szerint 6 hetesen mentem elõször dokihoz és már akkor mondták, hogy 8 hetes vagyok.Én sem akartam elhinni, mert normálisan menstruáltam, pedig már akkor is babás voltam.Egy ismerõsömet is visszahívták egy hét múlva mert neki meg túl kicsi volt a babája.Ilyen nagyon sûrûn elõfordul.Veletek sincs semmi gond!!!! Nyugi és ne idegeskedj!!! Boldog babavárást!!! 13 hetes km
Szia! Én a 10. hétben vagyok, és sajnos itthon táppénzen, mert a dokik eltanácsoltak a stressztõl. :S Nos, ha ennyire aggódsz, és megteheted, akkor inkább menj el másik dokihoz is. Biztos Te is ismered: több szem többet lát! Ha ilyen állapotban vagy, az sajnos sem Neked, sem a babának nem jó. Megjegyzem a fogadott dokim nekem sem adott megnyugtató válaszokat (elsõ babát várom és túl a 30-on), szóval váltottam. Mentem 1 sztk-shoz. :) Ez általában fordítva szokott lenni! :D Fel a fejjel, keresd meg a SZÁMOTOKRA legmegnyugtatóbb megoldást, és boldog babavárást! :)
Szia! A legelsõ uh-án nekem azt mondta a doki hogy 8 hetes 3 nap múlva másik doki 11 hetet mondott utána mondtak megint 8 hetet és az utolsó doki mondott 10-et! És makk egészséges
A kérdező hozzászólása: Mit várok??Hülye kérdés. Több mint két évet vártam a Babára ugyhogy téged csak ne zavarjon hogy még szeretnék választ kapni!!
2 megnyugtató választ is kaptál. Mit vársz még?
A kérdező hozzászólása: Létszi még segitsetek! Megköszönném!
A kérdező hozzászólása: Akkor talán a 6 hetes ultrahangon mérték el?ott 6, 6mm volt.Ma másik doki volt mert az enyém szabin van. Bocs hogy sokat irok de félek..
A kérdező hozzászólása: Köszi. De nekem két hét eltérés van.Menjek holnap másik dokihoz hogy ö is megnézzen?A védönö is ezt tanácsolta mert öszerinte elmérték.Köszi
Mi a probléma? Ezen semmi megijednivaló nincs. Mész két hét múlva és kész. A babák ebben az idõben még egyformán fejlõdnek, neki még biztosan nem alakult ki amit mérni kéne, és túl kicsi volt. Elsõ babámnál én is egy hét múlva mentem mégegyszer.
ez nem baj! Valószínüleg nem középidöben fogant, hanem kicsit eltolódott. Nekem is ez volt, 12 hetesen 11 volt, 18 hetesen 17, viszont mostanra behozta a lemaradást 31+2 naposan már 31+4 napos volt. Szóval ne aggódj ettöl nincs semmi baja!:) gratulálok a kicsihez!!:) 32 hetes
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen a CRL: 6, 6mm volt.
A kérdező hozzászólása: Két hét mulva rendelt vissza a nögyogyász.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nagyon megnyugtattatok. Igen volt szivverése:) hála isten. Tegnap mintha 24mm.ert motyogott volna magában. Most indulok a nögyogyászhoz. Köszönöm mégegyszer nektek!

Mi lett a 12 hetes ultrahang eredményetek?

Aki biztos a baba korában, milyen méretei voltak a 12 hetes ultrahangon? Nekem azt mondták 12+5 vagyok (közben peteérést?l számítva 12+3), CRL: 64mm, BDP: 22mm.

Legjobb válasz: Szia. A mi eredményeink: NT:1,5mm(ha jól látom te a ezt nem tüntetted fel, hisz ez a lényege a 12.heti ultrahangnak, a nyaki redõ vastagság, abból szûrik a down kórt, CRL:69mm. Boldog babavárást

Szia. A mi eredményeink: NT:1, 5mm(ha jól látom te a ezt nem tüntetted fel, hisz ez a lényege a 12.heti ultrahangnak, a nyaki redõ vastagság, abból szûrik a down kórt, CRL:69mm. Boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nekem hasi volt a 12 hetes.
A kérdező hozzászólása: De jó!!! Gratulálok!!! .-))) Nem mondták hogy 12 hét hány napos vagy?
09:54-es vagyok!! Megvolt az uh!! Olyan szép volt látszott a kis orra, szája, úgy ficánkolt alig tudta megnézni...bár az elején azt mondta nemét még nemigen lehet látni a vizsgálat közben azt mondta nagyon fürge kisfickó...hátha :) Méretei: CRL: 66, 2 mm, BDP:18mm, NT:1, 9mm
10:28-as vok! Nekem is hasi volt, itt nálunk nem is csinálnak hüvelyit, csak ha nagyon akarnak vmit látni. :S
12+4 hetesen mentem el, az eredményeim: CRL:6, 3 NT:1, 8 Itt tudsz centibõl napot számolni: http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
12 hetes uh hasi volt. Eredmények: CRL: 64 mm BPD: 21 MM Nucha: 1, 5 mm Elvileg 13 hetesnek feleltem meg, de tuti 100%, hogy kereken 12 hetes voltam mert lombikos vagyok és fixre lehet tudni a fogantatást:) Boldog babavárást mindenkinek!
Szia nt 2 crl 55 volt...megszületett 56 cm el...egészséges kilány...
egyébként nektek, hasi vagy hüvelyi uh-n volt??? eddig nekem mind 2-szer hasi volt, de úgy hallottam, hogy a 12hetes hüvelyi...
feltétlenül szólok mi volt az uh-n!!:)
Nekem ezek lettek a 12.heti eredményeim: BPD:22mm CRL:68mm NT:2, 3mm Nekem kereken 13hetet írtak a papírra. :) Boldog babavárást kívánok! 20hkm
Pont 12 hetesen nekem NT: 1, 7 volt, CRL: 55, 7
Mi se láttuk a nemet, most vagyok 15hetes, majd a 18hetes uh-n, ami még 3hét:) Hát a doki 5perces villámvizsgálata utána, csak azt írta a papírra hogy 12hét, nem igazán nézegette meg, mert pont szült az eggyik betege így rohant, szóval pontos idõt nem tudok, de ha télleg 12hét akkor jó hosszú baba lesz:)
A kérdező hozzászólása: Szorítok neked, majd mindneképp írd meg, mi volt!!!! A nemét sajnos nem láttuk.
én már nagyon izgulok, ma megyünk , 16/45-re a dokihoz, a 12 hetesre!! Azt nem modták, hogy milyen nemû lesz a baba???vagy nem látták még??
A kérdező hozzászólása: És a 69mm-re mit mondtak, hány hetes+napos vagy? :-)
12 hetes 5 naposnak írt a gép, de az elsõ számítások szerint csak 12 hetes 1 napos(vagyis tegnap) :) úgyhogy túlléptük magunkat de nem baj nõjön csak, az a dolga hogy szép nagy fiúcska? legyen :) :)

Az utolsó menstruációm szerint szerdán (18-án) lennék 12 hetes várandós, viszont a kiskönyvem szerint 11 hetes vagyok. Mikor mehetek a 12 hetes ultrahangra?

Legjobb válasz: Amit az orvos ír, ahhoz számold. Nekem is 1 héttel elcsúsztatta a szülés idõpontját, a baba mérete alapján. Ha nem vagy biztos, hívd fel az orvosod!(elsõ voltam)

Amit az orvos ír, ahhoz számold. Nekem is 1 héttel elcsúsztatta a szülés idõpontját, a baba mérete alapján. Ha nem vagy biztos, hívd fel az orvosod!(elsõ voltam)
Szerintem is akkor menj amikor a doki szerint betöltöd már a 12 hetet. Mondjuk én is akkor mentem de 15 hetes voltam mivel az elején 2 héttel kisebbnek nézték (napra pontosan tudom mikor "csináltuk" a kicsit) de hiába álltam volna le vitatkozni a dokival.... Persze ettõl még semmi baja nem lett a babának :-) 30hkm
Míg be nem töltöd a 12. tehet addig 11 hetes vagy. Ha szerdán töltöd a 12. hetet akkor onnantól mehetsz UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért vagyok kicsit megkavarodva, mert az utolsó menstruáció szerint 1 hét eltérés van ahhoz képest amit a nõgyógyász írt a papírra.
Szia! Nekem is ugyanez van! Én utolsó menstruáció alapján pénteken töltöttem a 12. hetet, viszont a doktornõ mindig egy héttel kisebbnek írt, így engem akkor hívott vissza, amikor már a 13.hetet betöltöttem. Kérdeztem, hogy nem baj-e, hogy egy héttel késõbb jövök, hiszen a crl méret is egyezik az utolsó menstruáció szerint betölött korral, de azt mondta, majd a "12.heti" Uh-on mond pontos terhesséig kort. (Egyébként a 13. héten is lehet menni a 12.hetire) Nem mondta az orvos, hogy mikor kell visszamenned?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor az lesz hogy a jövõhéten megyek az ultrahangra. Akkor mindenhol betöltöm már a 12 hetet :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!