Találatok a következő kifejezésre: 12 hetesen ultrahangon (169 db)

Utoljára 5 hetesen voltam ultrahangon. Az orvos mondta, h élő embrioról van szo, de szívhang még nem volt, és mondta h jöjjek a 12 hetesi ultrahangra! Ha valami baj lenne a babocával (ha nem lenne szívverés, nem növekedne) megérezném?

Lenénnek tünetek v még az sem?Most nagyon félek h valami baj van!Görcsök se vérzésem nincs!Tüneteim amik voltak idáig még mindig vannak:érzékenyebb mellek,szúrkálások,hányinger(de nem mindig)...

Legjobb válasz: Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))

Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))
A kérdező hozzászólása: Külföldi vagyok és csak magánrendelõbe tudok járni mert itt nincs egészség.bíztosításom!Ebbe a magánrendelõbe meg sajna nincs ultrah!Azt a vizsgálatott otthon végeztem de olyan sûrûn nem tudok hazautazni!Jellenleg pécsen éllek!
Ha nem vérzel és nincsenek erõs görcseid, akkor biztos rendben van minden a babáddal! Ne aggódj!
Szia! Ha jelenleg pécsen élsz és nincs biztosításod és ennyire aggódsz akkor elmehetsz a Citrom utcába ultrahangra. Hozzáteszem 15.000 Ft! Ha nincsenek görcseid sem vézrésed akkor nincs min aggódni. ha lenne valami gond vele akkor azt úgyis megéreznéd, észrevennéd. Mondjuk elég érdekes hogy csak a 12.-ik heti ultrahangra hivott vissza és nem 2 hét múlva. Kihez jársz orvoshoz? Üdv: 22 hetes pécsi kismama

A 12 hetes ultrahangot meddig kell elvégezni? Nem túl késő a 13. hét betöltése után?

Ma 9 hetes és 4 napos terhes vagyok, az orvosom Dec 20ra hivott be genetikai ultrahangra. Ez ha jól számolom több mint 13 hét.

Legjobb válasz: Szerintem ennél nem nagyon számít, hogy pont 12 hetes legyen a terhesség. Ami fontosabb, az a 16. heti, az AFP utáni ellenörzõ ultrahang, de a 12. hétnél nem hinném, hogy van jelentõsége.

Szerintem ennél nem nagyon számít, hogy pont 12 hetes legyen a terhesség. Ami fontosabb, az a 16. heti, az AFP utáni ellenörzõ ultrahang, de a 12. hétnél nem hinném, hogy van jelentõsége.

Mostanában a II. Női Klinikán 12 hetes ultrahangon már hasit csinálnak?

Legjobb válasz: Voltam ultrahangon, tényleg hasit csináltak, 11 + 4 hetes voltam naptár szerint, a doki 12 + 2nek ítélte meg. Elég hamar lezajlott a vizsgálat és elõbb bejutottam, mint az idõpontom lett volna.

A kérdező hozzászólása: Voltam ultrahangon, tényleg hasit csináltak, 11 + 4 hetes voltam naptár szerint, a doki 12 + 2nek ítélte meg. Elég hamar lezajlott a vizsgálat és elõbb bejutottam, mint az idõpontom lett volna.
Szia ! Igen , hasi uh-t csinálnak úgy nézik meg a picit . Megmérik a fejét, ülõmagasságot , magzatvíz mennyiséget, végtagokat és ami a legfontosabb számomra volt a nyakiredõt .Nagyon jó látni a picit ! Minden jót !
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Adnak illetve lehet venni képet?

12 hetes ultrahang hasi vagy hüvelyi? A folsavat lehet egész terhesség alatti szedni?

Elölre is köszi:)

Legjobb válasz: SZia! Hasi ultrahang a 12 hetes. A folsavval kapcsolatban nem tudok semmit írni én nem használtam. sok sikert a babához!

SZia! Hasi ultrahang a 12 hetes. A folsavval kapcsolatban nem tudok semmit írni én nem használtam. sok sikert a babához!
Szia! A 12 hetes hasi uh. A folvasavat lehet szedni végig bár szerintem a vége felé már nem kell. Inkább az elején van jelentõsége.
Nekem a 12heti uh hüvelyi volt.27hetes kismama:)
Hasi ultrahang, ha jól tudom, csak az elsõ a hüvelyi, legalább is nekem nyolc hónap alatt csak akkor csinálták így, bár azt nem tudom, hogy az elkövetkezõ másfél hónapban fognak-e.
Szia! szerintem attól függ, hogy mennyire vastag a hasfalad /egyéni vélemény/.A barátnõm is és én is egy helyen voltunk 12 hetes ultrahangon, ugyanannál a dokinál, nekem hasit csinált, neki hüvelyit. De elõtte vele is próbálkozott a hasival. Õ erõsebb testalkatú. A folsavat én a 12.hétig minden nap szedtem, mostmár csak ritkán bekapok egyet, ártani nem árt! Gratula a babához!! 18 hetes kismama
Az, hogy hasi vagy hüvelyi nem a terhesség hetétõl függ, szvsz. A folsavat nyugodtan lehet szedni, de az elsõ néhány hét után (miután a baba gerince bezárult) már nincs olyan nagy jelentõsége.

Volt valaki akinél az 5-6 hetes elsõ ultrahangon hematomát találtak, utána panaszmentes volt és legközelebb csak a 12 hetes ultrahangon volt?

Mostanában sok helyen olvasom hogy mindenki szinte 1-2 hetente jár ultrahangra koraterhességben... Nem túlzás ez? Vagy csak én látom ezt rosszul? A 6. héten a dokim megállapitotta a terhességet, látott szivcsö pulzálást, 3mm-nek mérte és látott egy kisebb hematómát is. Azt mondta hogy ha nem görcsölök és vérzek (mert akkor azonnal kórház) 3 hét múlva menjek megint. De van ennek értelme? Ha jól vagyok és nincs semmi bajom nem ér rá a 12. héten? Szerintem nem tesz jót ez a sok vizsgálat... Van valakinek ezzel kapcsolatban jó vagy akár rossz tapasztalata?

Legjobb válasz: Az orvos jobban tudja, hogy mire van szükség szerintem mint egy laikus. Miért ártana egy plusz uh? Nem jobb tudni, ha esetleg felszívódik a hematóma? Nem aludnál nyugodtabban? Én 6 hetesen, majd 8 hetesen voltam uh-n, pedig nálam semmi gondot nem látott az orvos, de ezt tanácsolta. Anyagi érdeke sem fûzõdött hozzá, mert kórházban végezte az uh-t és nem fogadott el érte pénzt.

Az orvos jobban tudja, hogy mire van szükség szerintem mint egy laikus. Miért ártana egy plusz uh? Nem jobb tudni, ha esetleg felszívódik a hematóma? Nem aludnál nyugodtabban? Én 6 hetesen, majd 8 hetesen voltam uh-n, pedig nálam semmi gondot nem látott az orvos, de ezt tanácsolta. Anyagi érdeke sem fûzõdött hozzá, mert kórházban végezte az uh-t és nem fogadott el érte pénzt.
Én elõször 8 hetesen voltam dokinál akkor derült ki a hematóma. 5 nap múlva véreztem így újabb ultrahang, hogy megvan e még a baba. A 11. heti vizsgálatra teljesen felszívódott. Szerintem jobb ez így, én abban a 3 hétben is véreztem, beleõrültem volna, ha tovább kellett volna várni nemtudva azt, hogy jól van e a babánk vagy sem. Én inkább azt tartom értelmetlen dolognak, hogy valaki a pozitív teszt után rögtön rohan a dokihoz a 4. hétben. Na akkor mit tud megállapítani az orvos? Konkrétan csak a megvastagodott méhnyálkahártyát.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igen, ha valakinek akár csak minimális vérzése is van vagy minimális görcse akkor tényleg szó nélkül vissza kell menni. De én eddig tök jól érezm magam. Boldog vagyok, megvannak a terhességi tüneteim, nem vérzek, nem görcsölök. Ebben az esetben fölöslegesnek érzek plusz vizsgálatot. Most 8 hetes vagyok.

Vervetel, 12 hetes ultrahang hogy zaljik, mit csinaljak?

Sziasztok. 10 hetes kismama vagyok. Hetfon megyek vervetelre, a vedonotol megkaptam a beutalokat. Olyan kerdesem lenne hozzatok, sajnos nagyon tapasztalatlan vagyok, hogy a 12 hetes uh az mar terhesgondozas lesz? En az sztk-ba mennek, es nem tudom hogy hogy mukodik, annyit tudok hogy a mi varosreszunknek a terhesgondozasi ideje hetfoi nap.

Legjobb válasz: Evileg a 12.tõl már minden vizsgálat terhesgondozás. Nekem 12.héttõl már terhesgondozás van az összes papiromon illetve kiskönyvemben. Õk nem fognak uh vizsgálat után semmit se beleirni a kiskönyvbe. Csak a védõnõ és a nõgyógyász ír a kiskönyvbe! 12hetes uh sima ultrahang ahol megnézik, hogy a baba mekkora kezeit, lábait hasát midnent lemérnek.

Evileg a 12.tõl már minden vizsgálat terhesgondozás. Nekem 12.héttõl már terhesgondozás van az összes papiromon illetve kiskönyvemben. Õk nem fognak uh vizsgálat után semmit se beleirni a kiskönyvbe. Csak a védõnõ és a nõgyógyász ír a kiskönyvbe! 12hetes uh sima ultrahang ahol megnézik, hogy a baba mekkora kezeit, lábait hasát midnent lemérnek.
elsõ válaszolónak írom, hogy a kiskönyvbe már nem írhat semmit a nõgyógyász! Július 1-tõl változott egy csomó dolog a terhesgondozásban (pl ez is). kérdezõnek: igen, ez már terhesgondozás. Nem tudom, hogy nálatok hogy mûködik, ez sok helyen eltérõ. A védõnõd biztos segít. Nálunk pl. (megyeszékhely) idõpont kellett az UH-ra, az ehhez szükséges beutalót a terhesgondozóban adják ki. UH után lehet menni a vérvételre.

12 hetes ultrahangon nálatok lehetett látni a baba nemét? Milyen megbízhatósággal?

Mi nemrég voltunk 4D-s ultrahangon, ahol azt mondták, valószín?, hogy kislány, mert nem látnak kukacot. :) Nálatok mennyire volt biztos a 12. heti ultrahang? (Akár 3/4D-s) Fiúcskáknál lehetett látni valamit? Esetleg mutatnátok képeket tuti fiúkról/lányokról? Mi böngésztük azóta a képeket, és mi se láttunk semmit. Csak agyon kíváncsiak vagyunk! Els? baba... :) Köszönöm szépen

Legjobb válasz: Szia! Nekem 12+0 naposan a genetikai UH-n azt mondtak valoszinuleg kislany, es azt hiszem 12+3 naposan mentem 4D-re, ahol megerositettek hogy lanyneveken gondolkodjak. De nem a 3D-t hasznaltak hozza, hanem a sima 2D-vel neztek hogy 2 csik van-e a laba kozott, mert ugy nez ki az ultrahangon a punci. Gugliztam neked kepet, ott a ket csik: http://4.bp.blogspot.com/-lq8Rmd22Sno/TwZNRlBNK0I/AAAAAAAAAr.. (azota a 30. hetet taposom, meg mindig lanyom lesz:D ) Bolodg babavarast!:)

Szia! Nekem 12+0 naposan a genetikai UH-n azt mondtak valoszinuleg kislany, es azt hiszem 12+3 naposan mentem 4D-re, ahol megerositettek hogy lanyneveken gondolkodjak. De nem a 3D-t hasznaltak hozza, hanem a sima 2D-vel neztek hogy 2 csik van-e a laba kozott, mert ugy nez ki az ultrahangon a punci. Gugliztam neked kepet, ott a ket csik: http://4.bp.blogspot.com/-lq8Rmd22Sno/TwZNRlBNK0I/AAAAAAAAAr.. (azota a 30. hetet taposom, meg mindig lanyom lesz:D ) Bolodg babavarast!:)
Nekünk 6-ból 3-szor megmondták már a 12 hetes uh-n (két fiú, egy lány), be is jött. A másik 3-nál csak késõbb derült ki (illetve az egyik még ki sem derült).
Szia! Nekem is azt mondták a 12 hetes uhn hogy valószínûleg lány. Múlt héten voltam a dokimnal (16. Hét) és az õ gépén már egyértelmûen latszodott a 3(!) csík! :-) ez jelenti hogy kislány.
En most 35 hetes terhes vagyok es mar 12 hetesen az orvosom mondta a nemet, ami nem is valtozott es most ultrahang szerint tisztan latszik hogy ugyanaz a neme.De viszont szerinte 12 hetes korban nem biztos hanem csak 21 hetesen lehet tisztan latni es megmondani. Izgalmas addig varni :)
Szia, én hagyományos 2D-n voltam Dr. Lintner Balázsnál pénteken 12.heti genetikai uh-on, és 95%-ra azt mondta hogy lány, a szeméremdomb csontjából állapította meg. Szerintem ez hihetõbb, mint hogy van-e ott valami vagy nincs. Pláne hogy a köldökzsinór is belóghat.
Nekünk a 12.héten azt mondták, hogy ha tippelni kéne, kislány, de nem biztos, a 16.héten 80%-ra mondták, a 20.héten 150%_ra :) Most 35.héten még mindig lány.
99%-ra azt mondták h fiú, és sima 2d-s uh volt. Így is lett, fiam született :)
13hetesen mondták 99%-ra, hogy kislány, elsõsorban nem a kukac hiánya miatt, hanem a szeméremcsontok láthatósága miatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :) Nálunk nagyon lusta volt a baba, egyszerûen nem lehetett megmozgatni (bár a délelõtti ultrahangon meg nem lehetett leállítani :) ), a kezét-lábát mozgatta, majd miután bökdösték a hasam, egyszerûen hátat fordított. Nézegették, és azt mondták, hogy szerintük kislány, mert a kukacnak látszódnia illene (bár nem tette szét a lábait, csak forgás közben lehetett látni, hogy valóban nincs ott igazán semmi), de nem merte 100%-ra ígérni a doktornõ, mivel olyan pici, hogy gyakorlott szem is tévedhet ilyenkor. De akkor a tapasztalataitokból úgy szûröm le, hogy nem 100%, de nagy az esély a biztos találatra. Mindenkinek jó egészséget és boldog babázást kívánok!

Mennyire volt pontos a 12 hetes ultrahang?

Ha valaki tudja a tüsz?repedése id?pontját, ahhoz képest az orvos mennyit tévedett? Én 100% hogy 12 hét 3 napos vagyok, és 12 hét 6 naposat mondott a babámra a doki.

Legjobb válasz: Nekem napra pontos volt a 12 hetes. SZombaton volt ovu, kedden voltunk együtt, (a 18. napon) és a 12 hetes uh-n 11+3 napos voltam. És ugyanezzel a 4 nappal késõbb is született.

Nekem napra pontos volt a 12 hetes. SZombaton volt ovu, kedden voltunk együtt, (a 18. napon) és a 12 hetes uh-n 11+3 napos voltam. És ugyanezzel a 4 nappal késõbb is született.
Szia!A terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamitjak, nem a peteeres/tuszorepedes napjatol.Amugy az a 3 nap tenyleg nem nagy elteres :) ) Szep napot, jo babavarast! 33 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nálam nem az utolsó mensitõl nézik, mert elég érdekes hosszú ciklusaim voltak :-) Így csak a baba méretébõl következtetnek a korára (ami a doki szerint 12 hetesen a legpontosabb). És mekkora volt a babátok ekkor? Nekem CRL 65mm, BDP: 22mm.
12+6-on volt CRL 67, BPD: 24.
Nekem is hosszabbak voltak a ciklusaim. A 12 hetes uh-n 3-4 nappal volt kisebb a babám a koránál (attól a kortól, amit én számoltam). De ez nem számított, mert a következõ uh-n meg már pár nappal nagyobb volt.
utolsó vagyok crl: 49, 5 bpd: 18 11+5 naposan voltam, ekkor mondta a doki, hogy kisebb pár nappal, kb 11 hetest mondott.
12+2 naposan 69 mm volt a clr. A doki szerint teljesen jó. A nagyobbik gyerkõc 13+1 naposan volt 69 mm, õ több, mint egy héttel késõbb érkezett a kiírt idõpontnál. ála is azt mondták, hogy teljesen a korának megfelelõ. Ki érti ezt?????

12 hetes ultrahangra mentem és azt mondták hogy csak 10 hetes vagyok? Jártatok igy? Mi lett?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Megmérték a Babát és mondta a doki hogy csak 10 hetesnek felel meg,ez baj?Ez hogy lehet?Meg kéne ilyednem?(félek) Mondta a védönö hogy menjek másik dokihoz is.Nem baj ha holnap is megultrahangoznak?Két ultrahangot is csinált ma(hüvelyit meg hasit) Köszi

A kérdező hozzászólása: Megmérték a Babát és mondta a doki hogy csak 10 hetesnek felel meg, ez baj?Ez hogy lehet?Meg kéne ilyednem?(félek) Mondta a védönö hogy menjek másik dokihoz is.Nem baj ha holnap is megultrahangoznak?Két ultrahangot is csinált ma(hüvelyit meg hasit) Köszi
Szia én utolsó menzeszem szerint 14hetesen mentem 12hetes ultrahangra.Nekem is vissza irtak 2hetet mivel a dokim mondta, hogy nem a menzeszemkor estem teherbe hanem 2 hétre rá.Igaza volt mert kb. a 17.napon volt peteérésem.Szerintem ez nem gond.
Én a helyedben biztosan elmennék egy másik orvoshoz. Amikor 6 hetesen voltál, és 6, 6mm volt a CRL, akkor hallottál már szívverést? Ez egy jó kiindulópont lehet. Összesen csak ezen a két uh-n voltál? Most milyen méreteket mondtak?
Szia!Nekem is 2 hét különbség van.Nincsen semmi gond, egyszerûen így volt peteérésed és ekkor fogant meg.Én a mensim szerint 6 hetesen mentem elõször dokihoz és már akkor mondták, hogy 8 hetes vagyok.Én sem akartam elhinni, mert normálisan menstruáltam, pedig már akkor is babás voltam.Egy ismerõsömet is visszahívták egy hét múlva mert neki meg túl kicsi volt a babája.Ilyen nagyon sûrûn elõfordul.Veletek sincs semmi gond!!!! Nyugi és ne idegeskedj!!! Boldog babavárást!!! 13 hetes km
Szia! Én a 10. hétben vagyok, és sajnos itthon táppénzen, mert a dokik eltanácsoltak a stressztõl. :S Nos, ha ennyire aggódsz, és megteheted, akkor inkább menj el másik dokihoz is. Biztos Te is ismered: több szem többet lát! Ha ilyen állapotban vagy, az sajnos sem Neked, sem a babának nem jó. Megjegyzem a fogadott dokim nekem sem adott megnyugtató válaszokat (elsõ babát várom és túl a 30-on), szóval váltottam. Mentem 1 sztk-shoz. :) Ez általában fordítva szokott lenni! :D Fel a fejjel, keresd meg a SZÁMOTOKRA legmegnyugtatóbb megoldást, és boldog babavárást! :)
Szia! A legelsõ uh-án nekem azt mondta a doki hogy 8 hetes 3 nap múlva másik doki 11 hetet mondott utána mondtak megint 8 hetet és az utolsó doki mondott 10-et! És makk egészséges
A kérdező hozzászólása: Mit várok??Hülye kérdés. Több mint két évet vártam a Babára ugyhogy téged csak ne zavarjon hogy még szeretnék választ kapni!!
2 megnyugtató választ is kaptál. Mit vársz még?
A kérdező hozzászólása: Létszi még segitsetek! Megköszönném!
A kérdező hozzászólása: Akkor talán a 6 hetes ultrahangon mérték el?ott 6, 6mm volt.Ma másik doki volt mert az enyém szabin van. Bocs hogy sokat irok de félek..
A kérdező hozzászólása: Köszi. De nekem két hét eltérés van.Menjek holnap másik dokihoz hogy ö is megnézzen?A védönö is ezt tanácsolta mert öszerinte elmérték.Köszi
Mi a probléma? Ezen semmi megijednivaló nincs. Mész két hét múlva és kész. A babák ebben az idõben még egyformán fejlõdnek, neki még biztosan nem alakult ki amit mérni kéne, és túl kicsi volt. Elsõ babámnál én is egy hét múlva mentem mégegyszer.
ez nem baj! Valószínüleg nem középidöben fogant, hanem kicsit eltolódott. Nekem is ez volt, 12 hetesen 11 volt, 18 hetesen 17, viszont mostanra behozta a lemaradást 31+2 naposan már 31+4 napos volt. Szóval ne aggódj ettöl nincs semmi baja!:) gratulálok a kicsihez!!:) 32 hetes
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen a CRL: 6, 6mm volt.
A kérdező hozzászólása: Két hét mulva rendelt vissza a nögyogyász.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nagyon megnyugtattatok. Igen volt szivverése:) hála isten. Tegnap mintha 24mm.ert motyogott volna magában. Most indulok a nögyogyászhoz. Köszönöm mégegyszer nektek!

4től-12 hetes ultrahangokon milyen eredményeitek lettek?

Eddig hány hét hány naposan voltatok uh-n, és milyen méretei voltak a babátoknak? (CRL, BDP..)

Legjobb válasz: 5+5 hetesen 3,1 mm (szívhang) 7+5 hetesen 1,66 cm (szívhang) és türelmetlenül várom a 12. hetit 8+5 hetes

5+5 hetesen 3, 1 mm (szívhang) 7+5 hetesen 1, 66 cm (szívhang) és türelmetlenül várom a 12. hetit 8+5 hetes
6 hét 5 nap: petezsák 25 mm CRL: 7, 5 mm Szívhang hallható 9 hét 1 nap: CRL: 24, 4 mm 12 hét 5 nap: CRL: 66, 2 mm BPD: 18 mm NT: 1, 9 mm
Szia! 9 hetes: CRL: 26 mm Jó FHR 12 hetes: CRL: 56 mm BPD: 21 mm Nuchóga: 2, 1 mm
Én is mint a legelsõ, és én is türelmetlenül várom a 12 hetit. Már lerágtam mind a 10 körmöm és azon gondolkodom, hogy mit kéne kitalálnom, hogy a helyi kórházban megnézzenek, de anyu szerint nem kell annyi uh. 8+4
A kérdező hozzászólása: :-)Köszönöm! Írhattok még! Utolsónak: Én egyszer voltam a kórházban, mert 9hetesen olyan érzesem volt, mintha kést szurkálnának az alhasamba. Csináltak uh-t is. Szerintem ilyen indokkal neked is csinálnak!! :-))))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!