Találatok a következő kifejezésre: 12 hetesen tudják (11 db)

Állítólag a magzatok 12 hetes korukig ugyanúgy fejlődnek, így tudják megállapítani a terhesség korát?

Mégis vannak méretbeli különbségek. Hogy tudják így mégis megállapítani, hogy valójában mennyi id?s a terhesség?

Legjobb válasz: Ezek statisztikai adatok, amiket már "felprogramoznak" az UH gépekbe, amik irják, hogy hány hét hány napnál jár a terhesség. Tehát a statisztika sem 100%-os, de feltehetõen tudományos alapon jelentették ezt ki, hogy az elsõ 12 hétben megegyezett/hasonló volt a fejlõdés. Tehát ha a 10-12. hétben mész UH-ra, akkor a legpontosabb a statisztikák alapján, hogy a te babád mekkora méretû, akkor x hetes y napos. Ha késõbb nézik, már másképp fejlõdnek a babák, akkor már pontatlan a méret alapján történõ mérés, akár 2-3 hét eltérést is mutathat a valódi korhoz képest.

Ezek statisztikai adatok, amiket már "felprogramoznak" az UH gépekbe, amik irják, hogy hány hét hány napnál jár a terhesség. Tehát a statisztika sem 100%-os, de feltehetõen tudományos alapon jelentették ezt ki, hogy az elsõ 12 hétben megegyezett/hasonló volt a fejlõdés. Tehát ha a 10-12. hétben mész UH-ra, akkor a legpontosabb a statisztikák alapján, hogy a te babád mekkora méretû, akkor x hetes y napos. Ha késõbb nézik, már másképp fejlõdnek a babák, akkor már pontatlan a méret alapján történõ mérés, akár 2-3 hét eltérést is mutathat a valódi korhoz képest.

A 12. heten még biztosan nem tudják megmondani, hgy a babám milyen nemű lesz? Akkor mit néznek a 12 hetes uh-on? Nem a 16-dik heten kellene menni?

Legjobb válasz: Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.

Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.
A kérdező hozzászólása: köszi, mar beugrott, feledékeny vok:) pedig ezt nem kéne elfelejtenem.most nezik a nyaki borredot, ugye?mennyire pontos ez a vizsgalat?
Meg, hogy rendben van -e a gerince, és megnézik a combcsont nagyságát, fejkörméretet stb.
Szia! Úgy van ahogy az elõttem szóló írta. Többnyire pontos ez a vizsgálat, figyelembe véve az orrot is!
Nekem pontosan a 12-dik héten a négy dimenziós UHG-n derûlt ki, hogy kislány lesz. Lehet, hogy sokan ezt nem hiszik el de így van tisztán látszik a nagyított felvételen is a nuni.
Nekem is a 12. heten mondtak meg, h kukacos :)
A 12. héten nézik a nyaki redõt ami 3 mm-ig jó, ill. az orrcsontot is. Elenõrzik, hogy a végtagok megvannak-e, mekkorák, a gerinc és a hasfal zárt-e stb. Ha szerencséd van az is kiderül, hogy fiú-e vagy lány! Bár ez ebben a korai idõben még bizonytalan! Boldog babavárást!

Most 12 hetes terhes vagyok. Hányadik héten tudják megmondani, hogy fiam vagy lányom lesz-e?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 18 hetesen megmondták,hogy fiam lesz,azóta már többször megerõsítették ezt a tényt.De volt,aki csak a szülés után tudta meg,hogy milye lett,mert az ultrahangon egyszer sem fordult úgy,hogy látszódjon a micsodája.Ha szerencséd van,akkor hamar megmutatja,hogy mit rejteget a lába között.:-) 34 hetes kismama

Szia! Nekem 18 hetesen megmondták, hogy fiam lesz, azóta már többször megerõsítették ezt a tényt.De volt, aki csak a szülés után tudta meg, hogy milye lett, mert az ultrahangon egyszer sem fordult úgy, hogy látszódjon a micsodája.Ha szerencséd van, akkor hamar megmutatja, hogy mit rejteget a lába között.:-) 34 hetes kismama
Tudtommal 16 hét után látszik, de sokan beszámoltak arról, hogy a 12 hetesen már megmondták (amit én személy szerint kétlek)Nekem a 18 heti uhon mondták, bejött:-))
Szió! A 13. heti ultrahangon meg tudjak mondani, hogy pl félig van a hólyagja, meg ilyenek, de azt, h fiú vagy lány csak a 16. hét után (holnap megyek terheleses cukorra, 23.an ultrahangra, alig birok magammal, hogy megtudjam, hogy fiu e vagy lany :) ) Turelem :D egy hónap leghamarabb, és kiderul!
Szia Nekem eddig nem tudták megmondani.A 4D-nis csak annyitmondott a nõ, hogy õ lányra tippelne.Nem mutatta meg magát tutira.(ez a 19.héten volt) Jó babavárást 20 hetes kismama
Szia.Az én babám 14 hetesen mutatta meg a kukiját , képünk is van róla.Ha úgy fekszik ennyi idõsen már látják.28hetes kismami


12 hetesen meg tudják már mondani, hogy fiú lesz vagy lány?

A múlt héten voltam ultrahangon, és a doki azt mondta kisfiúnak látja. Bízhatunk még kislányba? Volt akinél ilyen korai terhességnél rosszul állapították meg a baba nemét?

Legjobb válasz: Úgy tudom, még csak ilyenkor alakulnak ki a külsõ nemi szervek. Nem hiszem, hogy láthatta a doki. Mi azt hiszem a 18 hetes uh-n tudtuk meg. De amúgy sem hallottam még, hogy valakinek ilyen korán megmondták. Pedig tök jó lenne :)

Úgy tudom, még csak ilyenkor alakulnak ki a külsõ nemi szervek. Nem hiszem, hogy láthatta a doki. Mi azt hiszem a 18 hetes uh-n tudtuk meg. De amúgy sem hallottam még, hogy valakinek ilyen korán megmondták. Pedig tök jó lenne :)
Szia! Sógornõmnek megmondták ennyi idõsen, hogy kisfia lesz.És tényleg fiú! Egyébként pont ma olvastam az egyik 4d-s uh reklámját, amire rá van írva, hogy ennyi idõsen már megtudják mondani biztosra. Nekem 16 hetesen mondták meg mindkét gyermekemnél, hogy fiúk lesznek.
Nekem is a 12. heti Uh.-án mondta a doki, hogy úgy nézi, több, mint lány.:) Én azt hallottam, hogy ha a 12 hetesen látszik valami, akkor csak fiút látnak biztosan.Ha nem tudják megmondani, akkor bármi lehet.Remélem tudtam segíteni!
Nekem is a 12. heti uh-on mondták meg, h. fiam lesz!
Szia! Barátnõm is a 12. héten tudta meg, hogy kisfia lesz, nekem a 17. héten látták, hogy kislányom! Üdv. 32. hetes kismama
szerintem még bizakodhattok.Van méég esély a kislányra.Szerintem 100%-os pontosságal nem tudják ilyen korán megállapítani! 23.hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a válaszát!
Szia, Nekem a 12. heti nyakiredõ vizsgálaton átváltottak 4D-re és ott már lehett látni a fütykösét:D 18 hetes kismami
Szia..nekem a 12 hetin kislanyt mondtak aztan szep nagy kukija nott a 16 jhetre:-)) Ne vedd meg kezpenznek:-)

Mennyire pontosan tudják megállapítani a 12 hetes UH-n a baba nemét? Nektek már látta akkor a doki, hogy fiatok lesz-e vagy lányotok?

Legjobb válasz: Az elsõnél teljesen egyértelmû volt, hogy fiú, úgyhogy mondta is a doki. A második terhességnél a férjem látta és mondta is, hogy fiú, és mondta az orvos, hogy hát igen, van ott valami - de szerintem nem mondta volna magától. Ha pedig lány, akkor tutira nem mondanak semmit.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! :) Félek is megkérdezni, meg nem is, mert kíváncsi is vagyok. De az még rosszabb lenne, ha tényleg mellé lõne a szonográfus, rosszul esne ha csak nem lenne neki igaza. Úgy bele tudja magát élni az ember lánya! Még1x, köszi mindenkinek. :)
Az elsõnél teljesen egyértelmû volt, hogy fiú, úgyhogy mondta is a doki. A második terhességnél a férjem látta és mondta is, hogy fiú, és mondta az orvos, hogy hát igen, van ott valami - de szerintem nem mondta volna magától. Ha pedig lány, akkor tutira nem mondanak semmit.
12+1 naposan voltam genetikusnál és lányt mondott, két nap múlva a nõgyógyászom azt mondta fiú...2 hét múlva biztos lesz de szerintem fiú lesz(a második is:)
12 hetesen bármi lehet, de talán fiú-t mondtak. 20 hetesen lányt. Most, 29 hetesen már egyértelmû, hogy lány. A 12. hét nagyon korai még...
Nekem 12 hetesen az orvos nem tudta még megmondani, de a 4D-n a szonográfus igen:)
Nekem is mondta 12 hetesen, hogy fiú. még nem tudom, igaz-e . de szerintem tutira biztos volt a dolgában. de hozzátette, hogy ez csak tipp, még nagyon picike.
Szia! Nekem a 12. heti UH-on szonográfus egyértelmûen megmondta (és megmutatta), hogy fiú. Majd 18. hetin egy másik szonográfus (ugyanannál a cégnél) megerõsítette. 19. héten pedig a nõgyógyász mondta, hogy kukaca van. Hihetetlen, hogy 12 hetesen ennyire kész kis emberkék!!
Nekem 12 hetesen azt mondta a dokim, hogy "ebbõl még bármi lehet". Szóval nem tudta megmondani. Utána a 16.heti 4D-n mondták, hogy kislány.
Nekem 12 hetesen mondták, hogy lány, és az is lett. :) De igazából ilyenkor még nem lehet készpénznek venni, amit mondanak. Mi sem hittük el, csak amikor már 3x is lányt mondtak késõbb. :)
12 uh-n mondta a doki, hogy fiú, de annyira egyértelmûen látszott a lényeg, hogy nem is kellett volna mondania, láttam magamtól is:) )
talán láthatja, de ilyenkor ha sejt is valamit, inkább nem mondja, mert még nagyon nem biztos.

Hányadik héten tudják megmondani, hogy fiú, vagy lány lesz-e a baba? Most vagyok 12 hetes.

Legjobb válasz: Nekem kb a 22.héten derült ki, mert addig nem mutatta magát.

Nekem kb a 22.héten derült ki, mert addig nem mutatta magát.
Szia, nekem 15 hetesen megmondták, hogy kislány :)
Nekünk a múlt héten (18. hét) a 2d uh-gon mondta a doki, hogy 90%, h. kislány. A jövõ héten megyek genetikai uh-ra, azt mondta, hogy az nagyobb felbontású, mint az õ gépe, ezért biztosat csak ott tud mondani. 19. hetes km
16 héten mondták azt, hogy fiú
Nekem már 12 hetesen 4D-n megmondták hogy kislány (bár akkor ezt nem szabad kézpénznek venni) és azóta is kislány. 34 hetes kisdömper :)
SZia! Mi még a mai napig nem tudjuk és már 29 hetes vagyok.Jövõhéten megyünk megint és remélem akkor már megtudjuk, de ha mégsem akkor már nem is fogom eröltetni a dolgot mert akkor majd megtudjuk ha világra jött.
30 hetes uh-on tudták csak megmondani, mert addig háttal mutatta magát :)
18 héttõl már biztosabban tudnak találgatni:)
A nemi szervek a 12. hétig egyformán fejlõdnek és csak utána kezdenek el különbözni. A fentiek miatt nincs túl nagy realitása, hogy a 12. héten ez ügyben bármit is pláne biztosat tudjon mondani a doki. Elõször a 16-18. hét között van reális esély arra, hogy nagy valószínûséggel biztosat tud mondani a doki. Vannak "szégyenlõs" babák akik képesek a vizsgálat alatt úgy helyezkedni, hogy ne legyen egyértelmû a dolog, így akár 30. hét tájáig is titok maradhat a dolog.
Hát én elég szkeptikusan fogadom ezeket a válaszokat. Jól emlékeztek? Én azt olvastam, hogy a 20. hétnél elõbb nem valószínû, hogy látszik. A 12. héten kifejlõdnek ugyan nagyjából a nemi szervek, de még olyan kicsi a magzat, hogy nem látszhat. A 20. héten megkérdeztem a dokit, és kinevetett, hogy ilyen korán mit akarok. Nekem a 23. héten mutatta meg. 4D-sen esetleg látszhat elõbb.
16 hét után, ha megmutatja magát. Nálunk a 18 hetes uhon mondják meg, ha látszik. Sokan mondják, hogy már a 12 hetes uhon megmondták, én rákérdzetem, a doki azt mondta, hogy ilyenkor már alakulnak a külsõ nemi szervek, de még nem mondják meg. Úgyhogy baba fejlettségi fokától függõen már látható, de még bizonytalan, ezért nem mondják, csak késõbb.
Nekem 18. héten mondták, hogy fiú. És az is lett. :)
Nekem is 18 hetesen mondták meg, hogy kisfiú és az is lett.

Ha 12 hetesen elmegyek 4d-s ultrahangra akkor már meg tudják mondani hogy kisfiú vagy kislány a baba?

Legjobb válasz: Lehet,hogy a 4D-n már látható,de nekem a 2D-s uh-on még akkor nem látta a doki.

Lehet, hogy a 4D-n már látható, de nekem a 2D-s uh-on még akkor nem látta a doki.
Nekem 14 hetesen mondták tutira 4 D-n, hogy kisfiú és azóta már 3 hónapos nagy fiú:) Lehet, hogy már látni fogják
Én 13 hetesen voltam és már meg tudták mondani. A barátnõmnek szintén. Azt mondják a lányt ilyenkor nem feltétlenül látják biztosra, de ha fiú, akkor jó esély van rá, hogy látszik.

12+6 hetes kismami vagyok. Utrogestant használtam a 12 hétig mert volt már vetélésem. Ha eddig nem volt baj ezután már nem igen lesz ugye? Már nem bánnám ha szülni mennék hogy tudjam hogy semmi baja!

Legjobb válasz: Nyugi!Ahogy telnek a napok úgy csökken a vetélés kockázata.Ha minden rendben volt eddig és jól vagy, akkor ne görcsölj feleslegesen. 15 hetes pocakos

Nyugi!Ahogy telnek a napok úgy csökken a vetélés kockázata.Ha minden rendben volt eddig és jól vagy, akkor ne görcsölj feleslegesen. 15 hetes pocakos

Miért a 12-13. héten tudják a legpontosabban megmondani, hogy hány hetes terhes vagy?

Legjobb válasz: A vélt 10-12 hétben/hétig, és ha jól tudom azért, mert addig az idõpontig minden magzat ugyan úgy fejlõdik, ugyan annyi nap alatt alakulnak ki a szerv kezdemények stb... Viszont a 12. hét után már jobban érvényesül a genetika, tehát a magzat el kezd a maga ütemében fejlõdni, és elõ fordul, hogy épp kisebb vagy nagyobb mint a vele egy idõs átlag...

A vélt 10-12 hétben/hétig, és ha jól tudom azért, mert addig az idõpontig minden magzat ugyan úgy fejlõdik, ugyan annyi nap alatt alakulnak ki a szerv kezdemények stb... Viszont a 12. hét után már jobban érvényesül a genetika, tehát a magzat el kezd a maga ütemében fejlõdni, és elõ fordul, hogy épp kisebb vagy nagyobb mint a vele egy idõs átlag...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!