Találatok a következő kifejezésre: 12 hetesen mm (55 db)

Tegnap voltam 12 hetes uh-on. CRL:61, 8 mm, BPD:24, 2 mm, NT: 2, 4 mm JÓk ezek az értékek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem ezek voltak a 12. heti adataim: CRL:63 mm BPD:24 mm NT: 1,6 mm Van itt egy oldal ami nekem mindig segített, hogy kb. mik a jó méretek! http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Vigyázz a babádra! 32+5 hetes kismami

Szia! Nekem ezek voltak a 12. heti adataim: CRL:63 mm BPD:24 mm NT: 1, 6 mm Van itt egy oldal ami nekem mindig segített, hogy kb. mik a jó méretek! http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html Vigyázz a babádra! 32+5 hetes kismami
Szia! Én is a héten voltam 12hetes ultrahangon. Az én értékeim: CRL: 5, 1cm BPD: 1, 97cm NT: 1, 24cm. Szerintem teljesen jók a méretek, nem minden baba fejlõdik ugyanúgy. Ne izgulj!

10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

12 hetes 5 napos korban jók ezek az adatok? A doki azt mondta, minden rendben, de szeretném mégegyszer megnyugtatni magam. CRL66 mm; BPD25 mm; NT 1, 6 mm; Fc 10 mm. Pontosan mit jelentenek?

crl az ül?magasság,nt az a nyakired?. fc az a kar hossza lenne? és a bpd pedig a comb?

Legjobb válasz: Itt van egy táblázat mikor mekkora az átlag méret, pár mm eltérés nem számít, mert utolérik magukat!:) Alul pedig ott van mi minek a rövidítése. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Itt van egy táblázat mikor mekkora az átlag méret, pár mm eltérés nem számít, mert utolérik magukat!:) Alul pedig ott van mi minek a rövidítése. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

12 hetes vagyok jók ezek a méretek? GS 77, 6 mm; CRL 59, 9 mm; NT 1, 3 mm; BPD 20 mm

Legjobb válasz: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE..

A 13+5napos eredményeim találtam meg, hátha ez is segít. CRL: 75 mm, BPD: 23, 1 mm, NT: 1, 3 mm Egyébként utolsó menstruáció alapján ez a 12+6 napos eredményem, csak az értékek alapján állapították meg, hogy 13/5.
Tökéletesek az eredmények! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

12, 5 mm-es csaszarheg normalis 37 hetesen?

Illetve csaszar utan jelenlegi hegertekkel lehet termeszetes uton szulni vagy nagyobb kockazatot jelent?

Legjobb válasz: 10...? AZ én férjem orvos, azt mondta, hogy 6-7 mm lenne az, ami alatt nem engedne hüvelyi úton szülni. A 12.5 szerintem nagyon jó.

10...? AZ én férjem orvos, azt mondta, hogy 6-7 mm lenne az, ami alatt nem engedne hüvelyi úton szülni. A 12.5 szerintem nagyon jó.
nekem nem is néztek, pedig kulon rákérdeztem. ..ha az orvosom tartja magát a megbeszeltekhez, természetesen szülok.
10? Az rengeteg! :) Én még 5 mm-t tudtam "határnak". (2 éve)
A kérdező hozzászólása: Koszi a segitseget. Akkor a doki tulaggodo. Majd meglatjuk mi lesz. ;)
Nekem 5 mm. Holnap csaszaroznak pedig 2 het mulva kellene de elvekonyodott
Nekem 4, 5mm a 39.héten és még erre is azt mondta a doki, hogy simán lehet normál szülés...
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, BPD
Persze hogy jó. Egy baba sem a nagykönyvben megírtak szerint fejlõdik, hanem a saját ütemében. A nagykönyvben írtak azok csak támpontot adnak, de nem szentírások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ennyi eltérés simán belefér, a lényeg, hogy folyamatosan fejlõdjön a babád. DE a BPD az a koponya falcsont távolság (magyarán ha szembõl nézed a baba arcát akkor a két halántéka közötti távolság) Az általad említett fejtetõ és far távolság rövidítése a CRL. ;o)

0.9 mm NT a 12 hetes UH-n jó?

Legjobb válasz: A tarkóredõ 1 és 3 mm között megfelelõ. Mivel a tiéd épp az alsó határ alatt van, beszélj errõl a dokiddal. Szerintem nincs baja a babádnak, de egy doki tud ezzel kapcsolatban biztosat mondani. Boldog és gondtalan babavárást! 34 hetes ikres kismama

A tarkóredõ 1 és 3 mm között megfelelõ. Mivel a tiéd épp az alsó határ alatt van, beszélj errõl a dokiddal. Szerintem nincs baja a babádnak, de egy doki tud ezzel kapcsolatban biztosat mondani. Boldog és gondtalan babavárást! 34 hetes ikres kismama
A tarkóredõ nem 1 és 3 mm között jó, hanem 3 mm alatt. Nekem 12+5 hetesen volt az uh-m, szintén 0, 9 mm lett az eredmény. Mivel én itt sok helyen olvastam, hogy 1 és 3 között a jó, így bepánikoltam. A weborvos.hu-n feltettem egy kérdést szakembernek errõl. Õ azt válaszolta, hogy semmi aggódni valóm nincs, a 0, 9 mm tökéletes, mert nem 1-3 közt a jó, hanem 3 alatt nincs ok aggodalomra. Szóval nyugodj meg, teljesen rendben van a babád 0, 9-es nyaki redõvel. 35 hetes gömbike
Szia! nekem is 0, 9mm volt, és azt mondta a doki, hogy tökéletes. nyugi, minden ok. 40+4kismama

12 hetesen ezek az eredmények megfelelőek? CRL: 63 mm, NT: 1, 2 mm

Csak ezt a 2 adatot írták csak rá. 12 hét 2 naposan voltam, viszont azt mondták 12 hét 5 naposnak felelnek meg az adatok. Ez most jó vagy rossz hír?

Legjobb válasz: Alapvetõen jó hír hogy babát vársz! Gratulálok!:) Az hogy már 3 nappal nagyobbnak nézték, szerintem semmit nem jelent! Van akinek sokkal nagyobb "eltérések" vannak. Nekem 13 hét 3 naposan akkora volt mint ami a 14. hétre van "elõírva", most 24 hetes vagyok most pedig pont akkora amekkorának lennie "kell".:) Úgyhogy emiatt ne aggódj! Itt megtudod nézni az adatokat. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8

Alapvetõen jó hír hogy babát vársz! Gratulálok!:) Az hogy már 3 nappal nagyobbnak nézték, szerintem semmit nem jelent! Van akinek sokkal nagyobb "eltérések" vannak. Nekem 13 hét 3 naposan akkora volt mint ami a 14. hétre van "elõírva", most 24 hetes vagyok most pedig pont akkora amekkorának lennie "kell".:) Úgyhogy emiatt ne aggódj! Itt megtudod nézni az adatokat. http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
a baba ülõmagassága fejtetõtõl a fnekéig 6 cm, a nyaki redõ pedig 1, 2 mm-ez utóbbi 3 ig jó. A baba a 6 cm alapján 12 hét 5 naposnak felel meg, de ez csak adat 3 nap eltérés az semmi...két hetes eltérés már nem lenne jó.
A kérdező hozzászólása: ok, akkor minden rendben, köszi! :)

12 hetesen 18 mm az oké?

A doki szerint igen. Esetleg tudja valaki, hogy mit jelent a JBP?

Legjobb válasz: Szia! Hát ha a doki azt mondja oké akkor biztos de nekem 9 hetesen volt 18 mm és nem mondták hogy nagy

Szia! Hát ha a doki azt mondja oké akkor biztos de nekem 9 hetesen volt 18 mm és nem mondták hogy nagy
Nekem is 11-12 hetesen volt a baba BPD-je 18 mm. A BPD a két falcsont közötti távolság, ha a baba fejét szembõl nézzük, a fej "szélessége".
Szia! 18mm mi?? mert azt nem írtad.de az én babám:12 hetesen ülõmagassága:6, 5cm BPD-je pedig:21mm ha a BPD-re gondoltál mert szerintem igen akkor jó...de ha nem akkor valami nem stimm...

Mit jelentenek ezek az adatok? Jók 12 hetesen? CRL: 63, 2 mm, NT: 1, 1 mm.

Legjobb válasz: CRL az ülõmagasság, 63,2 mm a babád a fejecskéje tetejétõl a popsijáig. Tökéletes. NT a tarkóredõ.

CRL az ülõmagasság, 63, 2 mm a babád a fejecskéje tetejétõl a popsijáig. Tökéletes. NT a tarkóredõ.
Szuper jó, most már nyugodj meg és élvezd a babavárást!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm :) Minden jót nektek!
nekünk 11+4hetesen volt a CRL:51mm NT:1, 2mm A te babád picit nagyobb :) de teljesen tökéletes az eredményed :) Gratulálok
Szia! Bocsánat, ha nem a kérdésre válaszolok. Inkább visszakérdezek. Miért nem az orvostól kérdezted meg? Vagy, ha már egyszer van otthon számítógéped és interneted, akkor miért nem nézed meg ott, ahol ezek vannak bõvebben kifejtve? Vagy a többiek megerõsítésére vársz? Ne haragudj, de az ilyen kérdéseket sosem értem itt, a gyik-en.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Szia! Semmi baj, hogy megkérdezted. Az orvostól azért nem kérdeztem meg, mert a papírt amit kaptam itthon néztem meg, és nem ott amikor bent voltam. Egyébként azért itt kérdeztem meg, mert az interneten hiába találnék bármit is róla, annyiféle variáció lehet, pl. hogy meddig ideális a nyaki bõrredõ vastagsága, hogy csak elbizonytalanodtam volna. Itt pedig a kedves válaszolók megnyugtattak, hogy teljesen jók az adatok.bár nem a kérdésemre válaszoltál, ettõl függetlenül neked is köszönöm a válaszod, és az õszinteséged. Minden jót.
A kérdező hozzászólása: Jav. Takaróredõ.
Szia! Elõzõ vagyok! Én is nemrég szültem, és csak tanácsot tudok adni abban, hogy az orvostól mindig mindent kérdezz meg ott helyben. Én magamról tudom, hogy inkább sokkal többet kérdezek, mint az átlag, de így legalább mindenre megkapom a választ. (Néha sajnos már túlzásba is viszem.) Én mindig azon voltam, hogy mivel a kisbabám és az én egészségemrõl volt szó, az orvos vagy a terhesgondozós asszisztens-ha van bizonytalan vagyok- segítsen. Mindig, mindenre kérdezz rá!! Még sok idõd van hátra, cirka 28 hét, nagyon sok rövidítéssel fogsz találkozni, ami mindig majd érdekelni fog, hogy mit jelent, és hogy abban a terhességi hétben az jó-e a mért érték. Magamból kiindulva én mindig izgultam, hogy mikor mi a jó! Te ne aggódj, ne légy olyan mint én, élvezd a terhességed, mert az egy csoda! Boldog babavárást! Üdvözlettel: Ági (Azért a részletekrõl majd tájékoztass, ha nem vagyok tolakodó)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!