Találatok a következő kifejezésre: 12 hetesen kell lenni (10 db)

Most akkor mekkorának kell lenni egy 12 hetes magzatnak?

Sok helyen azt olvasom, hogy a babák 12 hetesen 50-55cm-esek (CRL), és 13 hetesen 65-75cm. És a kett? között mi van? Tehát ha nekem 60cm-es, akkor hány hetes?

Legjobb válasz: Ezt kicsit elírtad, mert nem cm, hanem mm. Az én babám a 12. heti UH-on 57 mm-es volt. De lehetnek természetesen eltérések. Van egy ismerõsöm, elméletileg (utolsó menstruációtól számítva) napra pontosan ugyanannyi idõsek vagyunk, az õ babája a 12. hetin 59 mm volt. Szóval te is kb. 12 hetes vagy akkor. De hogyhogy nem tudod mennyi idõs? Utolsó havitól számolják.

Ezt kicsit elírtad, mert nem cm, hanem mm. Az én babám a 12. heti UH-on 57 mm-es volt. De lehetnek természetesen eltérések. Van egy ismerõsöm, elméletileg (utolsó menstruációtól számítva) napra pontosan ugyanannyi idõsek vagyunk, az õ babája a 12. hetin 59 mm volt. Szóval te is kb. 12 hetes vagy akkor. De hogyhogy nem tudod mennyi idõs? Utolsó havitól számolják.
Szia! Ez csak egy nagy átlag. Nem feltétlenül ekkorák a babák. Az én fiam pont 12 hetesen 66 mm volt.
A kérdező hozzászólása: Igen, tényleg elírtam :-) Nekem nem a mensitõl számolnak, mert teljesen máskor volt peteérésem, mint ahogy "normális". A barátnõmnek figyelt peteérése volt. 65mm-es babánál azt mondták neki, hogy 12+5 de csak 12+4 volt.

12 hetes uh-on kiderült hogy a kisbabám súlyos beteg és nem tarthatom meg. Ha meg kell szülnöm az fáj, betétet kell e vinni? érdekelne olyan hozzászólás akivel sajnos már megtörtént. Bővebben lennt

az érdekelne hogy ugye gondolom oxitocint adnak és hogy ugyanúgy az ember órákig szenved v ez hamarabb megvan?betétet kell vinni ?és hány nap alatt engednek ki mert azt mondták kb 3 nap,de van már egy 3 éves kislányom és jó lenne tudni pontosan.

Legjobb válasz: 4. vagyok újra: Nekem a dokim direkt javasolta, hogy ha 12. heti kombinált teszt aggodalomra ad okot, akkor kell magzatvízvizsgálat azonnal, mert akkor még el lehet vetetni. Van egy vérvételes módszer, ami 100%-os, és nincs hasbaszúrás, de annak 1 hónap alatt van eredménye, és akkor már szülni kell. Tehát tutira nem kell a 12. héten szülni. AMúgy sajnálom...

4. vagyok újra: Nekem a dokim direkt javasolta, hogy ha 12. heti kombinált teszt aggodalomra ad okot, akkor kell magzatvízvizsgálat azonnal, mert akkor még el lehet vetetni. Van egy vérvételes módszer, ami 100%-os, és nincs hasbaszúrás, de annak 1 hónap alatt van eredménye, és akkor már szülni kell. Tehát tutira nem kell a 12. héten szülni. AMúgy sajnálom...
Keress egy másik orvost, amíg nem késõ, tehát azonnal, a 12 hetes nem kell megszülni!!!! A halott baba megszülésérõl olvashatsz a Bezzeganya blogon, sajna több ilyen történet is volt nyáron. Szerintem rosszabb, mint a normál szülés, mert ugyanúgy vajúdsz, de nem lesz, ami kárpótoljon, az egészséges baba. De tényleg azonnal keress másik dokit, szerintem elkerülheted még. Vagy... nem 12 hetes a gyerek.
nagyon sajnálom! ugyanúgy 3 napot leszel bent, ha nincs semmi gond veled. és a szülés is ugyanúgy megy, mint a 9 hónap után. sajnos egy barátnõm hasonlóképpen járt. neki 23 hetesen meghalt a babája és ugyanúgy meg kellett szülnie. :( betétet inkább rakj, de a legtöbb kórházban adnak egy csomaggal. szerintem érdeklõdj az orvosodnál, hogy hogyan fog menni, mert lehet, hogy nem mindenhol ugyanúgy. fel a fejjel, és sok erõt kívánok!
Szerintem is inkább kórház függõ :(
A kérdező hozzászólása: volt velem egy 17 éves lány akinek szintén terhesség megszakítása volt és a mellettem lévõ szobában ugyanúgy neki is megindították.szerintem ez is kórház és egyénfüggõ.
En csak arra tudok gondolni, hogy a kerdezonek talan azert kellett megszulni mert vizsgalni akartak a magzatot, tanulmanyozni mert ritka betegsegrol volt szo. Irta a kerdezo, hogy valami folyadekba akartak tenni... Lehet, hogy abortalt magzatot nem lehet annyira tanulmanyozni (ezt inkabb nem fejtenem ki miert). Elnezest kerek, tenleg nem rosszindulatbol irtam ezt csak hirtelen erre tudtam gondolni a kerdezo kommentje utan. Nagyon sajnalom kerdezo ami tortent. :(
Nekem is volt tavaly egy danddy walkeres babym :( Nálunk is a 12. hetes uh-n derült ki a baj , nekem nem kellett szülnöm a 16. héten mûtöttek.... Nem volt egyszerû, a második terhességem volt akkor már rendesen lehetett érezni a mozgását..... Mûtét elõtti napon kellett befeküdnöm, este kaptam laminária pálcát (az elsõ gyerek császárral született), másnap 11-kor mûtöttek, sajna volt egy kis komplikáció, így nem engedtek ki csak másnap reggel. Nagyon nehéz volt elengedni, de otthon ott volt a 2 és fél évesem, miatta és persze magam miatt is muszáj volt . Most a 3. terhességem 24. hetében vagyok, eddig úgy néz ki hogy minden a legnagyobb rendben ;) Kitartás neked!
kedves kérdezõ! nagyon sajnálom, ami veled történt, kívánok mielõbbi felépülést testileg és lelkileg is egyaránt, remélem nemsokára megszületik a kistesó!! :)
Az egyik válaszoló vagyok.Nagyon sajnálom, ami Veled történt.Nem Magyarországon élsz?Mert itthon NEM szülesztenek 12 hetesen, hanem abortuszt végeznek.Még egészséges magzat esetén is, nemhogy betegnél.Megszülni a 20. hét után kell...3 gyerekes
A kérdező hozzászólása: sajnos ezen nem lett volna már mit nézni mert ez egy ritka betegség és az élettel összeegyezhetetlen.egy orvos 3 d-ben is megnézte és vagy 50 fotót biztosan készített és el is akarták tenni valami folyadékba.Az egyik válaszolónak pedig igenis rettentõen fájt.Sajnos most szerdán estem át rajta , 1 órán át voltak fájásaim mire elfolyt a megzatvíz és még 2 órán keresztül vajúdtam de a laminária pálcika nem esett ki, végül egy orvos segített és kézzel befejezte!!!
5. válaszolónak:NINCS olyan vérvétel, ami 100%-os.Az amniocentézis és a korionbiopszia(CVS)is "csak" 99.9%-os.Mindkettõn átestem a Hajdu Krisztinánál...szerencsére mindkét gyerekemnél kiderült, hogy minden rendben.
Dehogy kell megszülni!Én azért vállaltam a CVS-t(korionbiopsziát)mert azt már a 10.-11. héten megcsinálják, 3-4 nap múlva eredmény van(magánúton, pl. az Istenhegyi Géndiagnosztikai Közp.-ban).Mellesleg 39 éves voltam, tehát a korom miatt bõven indokolt volt a genetikai vizsgálat.Az eredményem negatív lett(lassan 1 éves a lányom)ám ha pozitív lett volna, már 12-13 hetesen mehettem volna abortuszra.A barátnõmnek meg kellett szülnie, mivel 22 hetes terhes volt, amikor megjött az amniocentézis eredménye, hogy beteg a baba.... Azért én a helyedben SOS-ben megnézetném-ha lehet-magán úton valami profi genetikussal.Pl. a Hajdu Krisztinával...
Szia.Le írom az én történetemet.A 12 ultrahangon közölte velem, a doki, hogy a babám Dawn szindromás. Mert nem volt látható az orr csont és a fejredõ is magas volt.Kérték, hogy mennyek vissza egy hét múlva genetikai tanács adásra és ott megmondják, hogy mikor lesz az abortusz.Pokolian éreztem magam.Majd az egyik ismerõsöm szólt, hogy menjek el egy másik dokihoz. Kb rá 5 napra el is mentem a nõdokihoz aki ugyan úgy csinált ultrahangot.És kiderült, hogy a babának semmi baja, látható volt az orr csont és a fejredõ is normális volt. 2 éves 8 hónapos egészséges.Az egyik ismerõsömnek kb 1 hónapja volt abortusza 14 héten, sajnos nála beteg volt a baba.
A kérdező hozzászólása: a kórházban mondta az az orvos aki odaadta a beutalót hogy már kedden be is kell feküdnöm.összesen 2 munkanapot kaptam hogy mindent elintézzek.mindenki totál le volt döbbenve mert még a véreredményem is csak aznap lesz kész amikor be kell feküdnöm.egy nagyon ritka betegégben szenved:dandy-Walker szindróma amitõl nagyobb a feje és nagyon sok mindene nem fejlödött ki az agyában mint az ilyenkor átlagos.nem tudom ennek van e köze ahhoz hogy esetleg simán kéne megszülnöm.
A kérdező hozzászólása: igen az orvos mondta hogy meg kell szülnöm.Azért is lennék kíváncsi hogy ez is annyira pokolian fáj e mint amikor a lányom született!!!!
12. héten még nem kell megszülni a babát, tudtommal. Abortusszal is ki tudják venni. Nekem 17 hetes ikreket sem kellett megszülnöm, hanem kivették õket altatásban. 3 napig voltam bent, mert nálam voltak más komplikációk is. Az orvos mondta hogy meg kell szülnöd?
Melyik kórház?

Ha 4 hetesen 10-12 mm-es petezsák látszik, akkor 6 hetesen már mindenképpen kell lennie benne babónak, és ha nincs, akkor az rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2,4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes

Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2, 4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes
Hát akkor majd látszódnia kell a pici szívverését is. Nyugi, rendben lesz minden.

Hány grammnak kell lenni egy kb.12 hetes macskának? Mert az én macskám kereken 1000gramm.

Legjobb válasz: Szerintem túl kevés. A mi kiskandúrunk 7 hetesen volt 1034 gramm, 8 hetesen pedig 1159 gramm. Se az anyja, sem a fetételezett apja nem nagytestû. De az is lehet, hogy a tiéd lassabban fejlõdõ egyed vagy eleve kisebb lesz. Szerintem ne annyira a konkrét súlyát figyeld, hanem azt, folyamatosan, napról napra gyarapszik-e vagy megáll, esetleg visszaesik a növekedésben.

Szerintem túl kevés. A mi kiskandúrunk 7 hetesen volt 1034 gramm, 8 hetesen pedig 1159 gramm. Se az anyja, sem a fetételezett apja nem nagytestû. De az is lehet, hogy a tiéd lassabban fejlõdõ egyed vagy eleve kisebb lesz. Szerintem ne annyira a konkrét súlyát figyeld, hanem azt, folyamatosan, napról napra gyarapszik-e vagy megáll, esetleg visszaesik a növekedésben.
az enyém is kb. 12 hetes és 1225gramm(kandúr) a testvére 1005gramm(nõstény) szerintem normális
Második vagyok. Ha csak körülbelül tudjátok a kiscica születési dátumát, akkor az is bezavarhat. Én pontosan tudom, és naponta szoktam mérni a súlyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat az én macskám tricolor kandúr.

12 hetesen mekkorának kell lenni a tarkóredőnek?

Legjobb válasz: Szia! Az enyémnek 1.02mm volt 11 hetesen.Azt mondták,hogy az jó. 13 hetes kismami

Szia! Az enyémnek 1.02mm volt 11 hetesen.Azt mondták, hogy az jó. 13 hetes kismami
az enyémnek ekkor 1.6 mm volt. Amúgy 1 mm- 3 mm-ig a jó.
Az enyéné 1, 3 volt. Én is úgy tudom, hogy 3-ig rendben van.
Szia! 3 mm alatt kell lennie az értéknek. Afelett down-szindróma veszély áll fenn. Ha 3 mm alatt lesz akkor megnyugodhatsz.

12 hetes terhes vagyok, szeretnék orvost váltani, vagyis inkább nem szeretnék abban a kórházban szülni, ahol a dokim dolgozik. Az új is már meg lenne, ilyenkor mit kell csináljak, ha a régiben kezdték meg a terhesgondozást?

Legjobb válasz: Fogod magad és odamész az új dokihoz.Megmondod neki,h szeretnél nála szülni,mert...Innentõl kezdve el van intézve.Nekem is két kh-ban folyt a gondozásom,és én is a 12. hét után kerültem az újba.

Fogod magad és odamész az új dokihoz.Megmondod neki, h szeretnél nála szülni, mert...Innentõl kezdve el van intézve.Nekem is két kh-ban folyt a gondozásom, és én is a 12. hét után kerültem az újba.

Mennyi a normális amit egy 12 hetes béby eszik, mert van hogy 120 ml eszik de van hogy úgy nézem a 140 ml se elég neki, na most azt tudni kell hogy az én kisfiam ha 200 ml lenne a cicimben azt is megenné, nem tudja mi az hogy elég? Jucus

Legjobb válasz: Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.

Az én kisfiam 13 hetes, és néha (gondolom amikor van annyi tejem) megeszi õ is a 200-at, sõt olyan is volt hogy 210-et. Mivel nem jön neki vissza, így gondolom nem baj.
Bár mennyi lehet normális. Amennyit szopik, annyi a normális. NEm kell minden szopit mérni, fõleg nem egy 3 hónaposnál. Ha az összfejlõdése jó, akkor nem kell egyáltalán méricskélni, hanem igény szerint szoptatni, és rendben lesz. Egyébként ha eddig kizárólag szoptattad és rendben gyarapodott, akkor ezután is elég lesz neki.
bármennyi normális ha nõ a súlya és jókedvû baba, akkor akármennyit eszik neki az a jó. Én elsõ babámat mértem egy hónapi minden evés elõtt és után jól bestresszeltem tõle, a most 11 hetes csak akkor mérem ha a védõnõ kérdezi a súlyát. Kb átlagban 130 ml-t eszik, ezt is csak onnan tudom, hogy néha kap cumisüvegbõl anyatejet, és abból láttam.
3 hónapos körül van egy növekedési ugrás, ezekben a hetekben simán eszik többet a szokottnál, utána majd visszaáll.

12 hetes ultrahangon milyen eredményeknek kell lenni? Holnap megyek és izgulok minden rendben van e mert tavaly volt egy missed-ab-om.

Legjobb válasz: Nekem 49mm és tarkóredõ 1,5mm volt 11+2hetesen. Bizti minden rendben, ne izgulj!! Bár én is mindig izgultam, ám! 4 hós anyuka

Nekem 49mm és tarkóredõ 1, 5mm volt 11+2hetesen. Bizti minden rendben, ne izgulj!! Bár én is mindig izgultam, ám! 4 hós anyuka
12 hetes uh-on a tarkóredõt nézik, ez a legfontosabb akkor. biztosan rendben lesz. nekem 11+6 naposan 52mm-es volt a babám, ami normális méretnek számít. jó babvárást
Szia! Hasonló a helyzetünk, nekem is tavaly volt spontán vetélésem. Most viszont minden rendben. :) A CRL-em 58mm volt, a nyaki redõ 1, 9mm. Ép koponya és gerinc, zárt hasfal, 4 végtag. Nekem ennyi volt írva a 12 hetes uh leletemre. Remélem nálad is minden rendben lesz, holnap mindenképp írj, hogy mi volt! :) Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: köszi a vállaszt boldog babavárást kivánok neked
elsõ vagyok, a nyaki redõje a babámnak 1, 5 volt.
A kérdező hozzászólása: holnap irok mindenképp reménlem minden oké
Nekem 11+5 naposan 55mm volt a babó és a nyaki redõ 1mm.Minden rendben lesz meglátod:)
Szia!nekem pont 12 hetesen csinálták.54mm volt a baba, nyakiredõ 1, 9mm.a combcsonthossz viszont kisebb volt.6, 2mm.a doki aztmondta ezek jó méretek.irj majd.Boldog babavárást!

Hol tudom megnézni, hogy milyen eredménynek kell lenni 12 hetesen?

Legjobb válasz: Milyen eredményre gondolsz? A nyaki tarkóredõre? Vagy a baba hosszára?

Milyen eredményre gondolsz? A nyaki tarkóredõre? Vagy a baba hosszára?
A kérdező hozzászólása: MINDENRE AMI A 12HETES ULTRAHANGON MÉRNEK, NEKEM EZEKET MÉRTÉK, CRL, BPD, NT, FL, HL, YS,
Szia!én ezt a kettõt tudodm ajánlani: http://www.mamanet.hu http://www.timmermann.hu 21 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!