Találatok a következő kifejezésre: 12 hetesen a (1046 db)

Szerintetek 12 hetes UH-n, melyik a mérvadóbb adat? A Femur (FL) vagy a BDP méretei? Ugyanis egyik szerint 12 hetes a másik szerint 13 hetes vagyok.

Legjobb válasz: ne haragudj, de nem mindegy?:) ehhez nem mérnek semmit, megállapítják, minden ok, és kész:)

ne haragudj, de nem mindegy?:) ehhez nem mérnek semmit, megállapítják, minden ok, és kész:)
A kérdező hozzászólása: Nektek milyen méreteket mértek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm msty. :) Nekem CRL-t nem is mért. :( Boldog babavárást Neked is. :)
egyébként a kombi teszt pl. a legtöbb, ilyenkor látható problémát felderíti, nem kell 5 UH, csak egy normális, úgymond, ha van olyan ok, ami miatt gond lehet (gyógyszerek) + a szokásos vizsgálatok
Nezd, az en dokim szerint ezeknek az adatoknak a 12. heten semmi jelentosege sincs, ezert le se merte oket, csak a crl-t es az nt-t. Valoszinuleg igy van, kulonben nem adta volna ki a leletet az alairasaval es pecsettel. Bar en sem voltam elajulva, hogy ezeket le sem merte, de vsz tenyleg nincs meg jelentosege. Viszont megnezte a kicsi szerveit (sziv, maj stb) es mindent rendben talalt. Es nekem is problemas a terhessegem... A doki biztos ertekelte a latottakat, ha azt mondta minden remdben, akkor hidd el! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: R E N D B E N További szép napot neked! SZIA
Ha gyógyszereket szedtél akkor is totál tök mindegy az az egy hét.
A kérdező hozzászólása: Normál esetben nekem is teljessen mindegy lenne, de én ezelõtt tizenx héttel gyógyszereket szedtem, mellé az állandó gyógyszereim és ezért NEM MINDEGY számomra... 5 UH-n voltam ezek miatt a gyógyszerek miatt 12-13 hetesen és egyik orvosi vélemény sem esik egybe a másikéval.
Tök mindegy!MINDIG az utolsó menzi elsõ napjától számítanak!!!Nekem már a legeleje óta 2 héttel nagyobbnak mérik a babát a szülés idõpontja mégis ugyanaz maradt!Rá is kérdeztem a dokimtól de azt mondta, hogy az nem változtat semmin.38hkm
7-es vagyok, kombin voltam, szinte mindent.

12 hetes a fiam ha fekszem és a térdem felhuzom és oda ültetem állandoan fel ül magátol baj ez?

üfi pozicioba állandoan a lábán áll és fesziti ám

Legjobb válasz: Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?

Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?
Az én 4 hós nagylányom is folyton ezt mûveli de igazából nem szabad még nekik ülni. a fejtartásuk még nem az igazi, néha ugye kilengenek, mivel még nem derékból tartják meg. Néha egy kis idõ így nem káros de nem szabad sokat megengedni mert megterheli a gerincet. Én azt olvastam, majd ha már segítség nélkül tudnak felülni, az az igazi.
A lányom most 9 hetes, de legalább 2 hete õ is állandóan állna, ha hagynám. Mindent sokkal hamarabb csinál, olyan dolgokat mûvel, hogy a védõnõ is kinevetett, hogy biztos nem, meg csak beképzelem, aztán mikor a saját szemével látta, hogy a 3 hetes gyerek átfordul, aki 38.hétre született, akkor nagyot nézett. Olyan érzésem van, mintha már utálna feküdni, és ezért akarna állandóan magasról nézelõdni. Csúcs a csaj
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom én is szeretném tudni ha tudja valaki irja meg
A kérdező hozzászólása: aha értem de van olyan idõszak hogy másképp nem lehet vele birni csak akkor nem ordit ha igy van.

12 hetesen a baba neme nem egyértelmû még?

Az orvosom helyett most egy másik doki volt és nem volt barátságos a genetikai ultrahangot 5perc alatt megcsinálta,mikor azt kérdeztem ha fiú lenne lehetne már látni a nemét?Erre azt felelte elméletileg lehetne már de én ilyet nem látok,szerintetek reménykedjek még a fiúban vagy ez már tuti kislány lesz?12+1 hetes voltam,kaptam képet de csak a kezei és lábai látszanak,közte semmi

Legjobb válasz: Még lehet fiú, ismerõsömnek 8.hónapban mondták hog fiú, addig lánynak hitték. Nekem 14 hetesen és 18 hetesen is lányt mondtak reméljük így is marad :)

Még lehet fiú, ismerõsömnek 8.hónapban mondták hog fiú, addig lánynak hitték. Nekem 14 hetesen és 18 hetesen is lányt mondtak reméljük így is marad :)
Az enyém is SZTK-s doki volt és kérdezte, hogy van-e fogadott doki. Azt mondta, mikor visszakérdeztem, hogy miért fontos ez (mellesleg nincs és nem is akarok) akkor azt mondta, ha van fogadott orvos, akkor majd õ megcsinálja a mintavételt, meg a részletes vizsgálatot, azért fizet neki az ember.
A kérdező hozzászólása: Hát megmérte a nyakiredõt meg ráírta h van orrcsont és kb ennyi volt, a baba széttárt lábakkal feküdt de nem nézte tovább kb fél percnél, csak gyorsan lemérte.Látszik h nem magándoki volt
Nekem ma volt a 12 hetes UH, (12/6 vagyok) és fél órán át méricskélt mindent. Vagy 10 féle méretet ráírt a papíromra a fejátmérõtõl a hasátmérõn át a nyakiredõig bezárólag mindent. Nekem szerencsém volt, szétrakta a lábát a baba, kérdés nem fért hozzá, hogy kisfiú:) Nem is értem, téged miért rázott le 5 perc alatt. Mit tudott annyi idõ alatt megnézni? Nekem a keneteknek a levétele, meg az adminisztráció hosszabb volt, mint 5 perc.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenképp elmegyünk 4D-re a 16.héten.Türelmet kívánok neked utolsó:)
Nekem a 12.heti gen.ultrahangon 90% lányra mondta a szonográfus rá 3 hétre a nõdokim azt mondta fiú szoval nem lehet tudni mi is lesz, most a 18.heti ultrahangot várjuk mert a férjem már nagyon türelmetlen:-D Szoval a kérdésre válaszolva ennyire nem egyértelmû:-) Boldog babavárást.
Én is ezen a héten voltam 12. heti uh-n, de az orvos nem is próbálta megállapítani a nemét, azt mondta, még nagyon korai lenne. A magándokim ugyanígy.
Nekünk a 12. heti genetikai uh-on kislányt tippelt a szonográfus, de azt mondta, hogy ez még nagyon tipp, ne vegyük 100 %-ra. Aztán a 18. hetin már egyértelmûen kislányt mondott, azóta is az maradt :) Ha ilyen bunkó doki vizsgált, szerintem meg se próbálta megnézni, csak azt mondta, hogy nem látja, menjetek el 4D-re valamikor!
Nálunk 4D.n is csak 25 hetesen látszott, elõtte egészen egyszerûen nem mozdult úgy, hogy látható legyen, pedig a férjem is nézegette uh-n többször a 12. és 25. hét között. A 12. hetin egyébként fiút tippeltek, kislányunk lett.
12+4 hetesen volt a genetikai uh. annyira látszott a kuki, h kisebb csoda lett volna, ha végül lány lesz. de 100%-ra, "hivatalosan" csak a 18. héten merték állítani. gondolom, nem árt az óvatosság. amúgy attól, h nem látszott, még lehet fiú. elképzelhetõ, h sosem fordult olyan szögben, stb.
A kérdező hozzászólása: A 4D ultrahangon énis gondolkodtam, sajnos a kórházban a 16.héten csak vérvétel lesz meg tesztek, így külön kell elmenni 4D uh-ra de nagyon remélem h fogjuk már látni akkor a nemét és remélem ébren lesz és mutatja majd:)
13+1 hetesen voltam genetikai ultrahangon, 45 percig nézelõdhettünk. A szonográfus tippelni sem próbált. 16 hetesen mentünk ismét, csak akkor 4D-re, ott már gyönyörûen látszódott a kukaca. :) 2D-n is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod:) Gratulálok a babához!
A kérdező hozzászólása: hm... jellemzõ.Énsem fogadtam mert feleslegesnek tartottam eddig azt a sok pénzt minden alkalomra de most már tudom hogy legalább normálisak lennének velem.


Ha 12 hetesen a CRL 52mm volt akkor mennyi lesz szerintetek 16 hetesen?

Legjobb válasz: 16 hetesen már nem mérnek ülõmagasságot! Legalábbis én így tudom!

16 hetesen már nem mérnek ülõmagasságot! Legalábbis én így tudom!
A kérdező hozzászólása: Akkor honnan tudom, hogy mekkora lesz? :/
nekem 12hetesen 73mm a crl és elõzõ terhességnél is mérték minden uh-nál.
12 het utan mar nem mernek crl-t. A tovabbaikban a tobbi adatbol(fej-haskorfogat, combcsont meret...stb) szamoljak ki a baba uh szerinti korat es sulyat. De a 12. het utan mar minden baba egyeni utemben fejlodik. Nincs ket egyforma baba.
Elozo vagyok. En akarhanyszor megyek uh-ra, meg voltunk mar 2x 4d-n is. Mindig mas kort mernek:) hol 2 nappal kisebb, hol ket nappal nagyobb. Neha tobbet fejlodik, neha kevesebbet:) 22 hetes kismami
A teljes hossza durván 10-12 cm lesz-persze ez attól függ, hogy mekkorák vagytok a Pároddal, illetve ha a családban volt magasabb személy, akkor is lehet hosszabb a magzat! Ha alacsonyak, akkor valószínû 10 cm, ha magasabbak, akkor 14 cm is lehet! Ilyenkor már nem nézik az ülõmagasságot. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 15hkm
Nekem a várandós könyvemben az van, hogy 16 hetesen már 16 cm lesz. De ezek körübelüli értékek, 1-2-3 cm eltérés bõven lehetséges.
Nem tudom, megfigyeltétek e, de mindenhol más értéket írnak...

12 hetesen a babának megvan már mindene?

Kifejl?dött már a keze lába...stb?

Legjobb válasz: Igen, mindene megvan, az enyémnek a 12 hetes uh-n megnézték az összes ujját, a szívét, a gyomrát, veséjét, agyát. Mindene megvan már ilyenkor.

Igen, mindene megvan, az enyémnek a 12 hetes uh-n megnézték az összes ujját, a szívét, a gyomrát, veséjét, agyát. Mindene megvan már ilyenkor.
Igen az összes belsõ szerve és a végtagjai is.
Hogy minden rendben van, az a 18. heti uh-on derül ki. Van -e agya, nyitott -e a gerince, van -e szívfejlõdési rendellenessége, ezek mind csak a 18. héten derülnek csak ki.
A kérdező hozzászólása: köszi
A második nem jól tudja, mert amiket leírt, mindent a 12. héten néznek!!!

12 hetesen a babát érezhetem mozogni?

2. baba, nem bélmozgás, felismerem :) Nyugodtam feküdtem és néztem a tv-t.

Legjobb válasz: Akkor miért kérded ha ennyire biztos vagy benn!!!? Én is annyiszor hittem azt hogy a baba, erre csak bélmozgással volt, mert mikor tényleg a baba volt, az merõben más volt, mint a bélmozgás! 12 hetesen annyira pici a baba, nem lehet érezni, nekem ez a véleményem!!!

Akkor miért kérded ha ennyire biztos vagy benn!!!? Én is annyiszor hittem azt hogy a baba, erre csak bélmozgással volt, mert mikor tényleg a baba volt, az merõben más volt, mint a bélmozgás! 12 hetesen annyira pici a baba, nem lehet érezni, nekem ez a véleményem!!!
Akik nem érezték miért mondják, hogy lehetetlen? Vékony hasfal, simán lehet. Én is éreztem 12 hetesen, elsõ baba és uh-n is láttam a mozgást amit éreztem! Késõbb ugyanaz az érzés lett erõsebb!
A lányomat 13. hetesen éreztem bugyborékolni, most vagyok 11 hetes és már éreztem ugyan azt! Simán érezhetted a babádat! :D
12 hetesen éreztem az elsõ babámat. Vékony hasfal, simán elõfordulhat, a doki is mondta. Elõször én is azt gondoltam, hogy valami más. Aztán gyanús lett, mikor már többedszer mocorgott egy nap. Ilyen bélmozgásaim nem szoktak lenni, szóval ezt a kaparászós-csikizõs, bugyborékolós mocorgást betudtam babának. UH-n is voltunk 12 hetesen, és világosan látszott a képen, hogy bukfencezik, amit éreztem is.
A rosszullétek nekem nagyon késõn múltak el, (félidõ után)szerintem azzal nincs semmilyen összefüggésben. Elõzõ voltam
A kérdező hozzászólása: Utánnaolvasgattam kicsit, nagyon sok kismama számol be arról, hogy érzi a babát 11-12 hetesen. Ez nem olyan dolog, amit össze lehet keverni mással, konkrétan egy helyen, ott ahol az ultrahangon is nézték, simogatás, vagy bugyborékolás, cirógatás, le sem tudom irni, milyen érzés pontosan. Érdekelnek a tapasztalatok, azért kédeztem. Köszönöm és várom a további válasokat. Egyébként a rosszullétek elmúltak már 2 hete és most érztem elõször.
Én az elsõt a 14. héten (tehát betöltött héten) éreztem és biztos vagyok benne, hogy az volt. Elvileg akkor miért ne lehetne, hogy 12. héten érezd?... Én azt mondom, hogy elképzelhetõ. (Mozogni már 8 hetesen elkezdenek, csak akkor még nagyon picikék, az nem érezhetõ, de egy 12 hetes baba már jóval nagyobb)
En is így vagyok vele. A lányomat a 16. héten éreztem meg eloszor és akkor elmaradt a hányás is. Most még mindég hányok, ugyhogy gondolom nem a babát érzem mozogni. Remélem ha megérzem a babát, akkor elmulik a rosszullét is. 13 hetes kismama
Én 15 hetesen éreztem elõször mozogni a 2. babámat. Szerintem is a 12 hét picit még korai.
Azt mondják, hogy a többedik terhességnél elõfordulhat hogy már ilyen korán érzed :) De irigyellek :) Bárcsak én is már itt tartanék kistesó ügyben.... Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm Nektek :) Olyan jó, hogy már ebben a formában is tudatja, hogy ott van :)

12 hetesen a genetikai uh. On mekkora volt a babád?

Bpd, crl, tarkóred?? Légyszi írjátok ki pontosan hogy 12 hét és hány naposan volt az ultrahang! Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem ez volt a 12.heti, de 13hetesnek írta a doki. BPD:22mm CRL:68mm NT (tarkóredõ):2,3mm Nálunk itt még nem néztek combcsontot.

Szia! Nekem ez volt a 12.heti, de 13hetesnek írta a doki. BPD:22mm CRL:68mm NT (tarkóredõ):2, 3mm Nálunk itt még nem néztek combcsontot.
Szia !A kisfiam méretei 12 hetesen:CRL : 57mm BDP : 22mm NT : 1.7mm
szia!12 hetes 3napos uh eredményeim: bpd :20mm fl:7mm crl:61mm
BPD:22 CRL:63 mm NT:1, 8 12+3 NAPOSAN
12 hét 3 nap: bpd 16, 2 mm fl 8, 2 mm crl 59, 9 mm tarkóredõ 1, 5 mm
Szia! 12+3 naposan (tegnap): CRL: 54 mm BDP:22.5 mm TN: 1.1 mm

12 hetesek a kiscicáim, de még mindig szopiznak normális ez?

2012 április 7.-én születtek, mindvégig együtt voltak négyen, és még most is együtt vannak.

Legjobb válasz: Hogy normális-e nem tudom, szerintem csak a nagyon jó anyamacskáknál van ez. Az enyém 11 hetes és õ is szopik van is az anyjának tejd mert alig eszik inkább csak a szószt nyalogatja a macskakajáról viszont szépen nõ. Egyébként másik macskám ugyanettõl az anyától 8 hónapos koráig szopott. Jó hogy azt látom nem csak velünk fordult ez elõ mert eddig akárkinek mondtam hülyének nézett :)

Hogy normális-e nem tudom, szerintem csak a nagyon jó anyamacskáknál van ez. Az enyém 11 hetes és õ is szopik van is az anyjának tejd mert alig eszik inkább csak a szószt nyalogatja a macskakajáról viszont szépen nõ. Egyébként másik macskám ugyanettõl az anyától 8 hónapos koráig szopott. Jó hogy azt látom nem csak velünk fordult ez elõ mert eddig akárkinek mondtam hülyének nézett :)
Egy macska ha ki is nõtt a szopásos korból akkor is vissza sunnyog a mamájához ha tud. Csak mi emberek választjuk el õket egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat, nõnek rendesen, 1, 5 kilósak, holnap küldök képet is. :)
Igen :) ! Nekünk régebben az anyacicának 1 kismacskája született, és még 6 hónaposan is szopizott! Persze normális kaját is evett már.
Nekünk április 9.-én születtek a kiscicáink, és õk is szopiznak még mindig :) Egyébként persze, normális, a gyerekeknél is teljesen eltérõ ez. Nálunk volt olyan macska, aki még 2 évesen is odaült az anyjához, mikor a kicsik szopiztak, és õ is szopizott akkor :D
"aki még 2 évesen is odaült az anyjához, mikor a kicsik szopiztak, és õ is szopizott" Fiú vagy lány volt? Én lányra tippelek, a fiú talán mást akarna a mamától. :)
Igen, lány :D De ez csak párszor fordult elõ :)
Normális.

12 hetesen a derékfájás ugye normális?

El?tte is fájdogált,de pár napja már ha többet ácsorgok,pl f?zök,vagy már van ha mosogatok is érzem a derekam.Nem er?s fájás,de tompán érzem ált egy ponton,a derekam közepe felé.Ma pl már reggel óta,ugye másnak is van igy,ez nem jelent bajt?Már örülök hogy elértem a 12.hetet,jó lenne kicsit fellélegezni:-)

Legjobb válasz: Teljesen normális! Nekem a 8. héttõl fáj a farokcsontom is - sokszor elég erõsen - meg a derekam is rendszeresen! Fõleg estére! Ez most boldogan kell tûrni! :) 16 hetes kismami

Teljesen normális! Nekem a 8. héttõl fáj a farokcsontom is - sokszor elég erõsen - meg a derekam is rendszeresen! Fõleg estére! Ez most boldogan kell tûrni! :) 16 hetes kismami
szia!nekem is úgy a 14.héttõl mintha leakarna szakadni a derekam, pedig nem "cipelek" sokat:D boldog fájdalom...
Szió! Igen, az :) normális. Nekem 5. héttõl fáj. Azt mondta a védõnõm, hogy kitartás a végéig:) Megnyugtató, nem? De emellett boldog babavárást neked! 18 hetes Km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is boldog babavárást kivánok Nektek_!

Debrecenben az otiban megmondják 12 hetesen a nemét, ha látszik, és ha rákérdezek?

Legjobb válasz: bár nem debreceni vagyok... ha egyértelmûen látszik, akkor megmondják szerintem. de általában a 16. hét elõtt nem nagyon mondanak semmi ilyesmit, max 4D-n.

bár nem debreceni vagyok... ha egyértelmûen látszik, akkor megmondják szerintem. de általában a 16. hét elõtt nem nagyon mondanak semmi ilyesmit, max 4D-n.
Igen megmondják, nekem megmondták az OTI-ban. 35 hkm
Szia! Nekem az OTI-ban 12 hetesen fel sem merült, hogy megmondják e, pedig nagyon kíváncsi voltam. :( Azóta persze már tudom, hogy kisfiú, mert a 18 hetesen 200%-osan látszott, plusz voltunk 16 hetesen magánorvosnál. :) De én szerintem ha kisfiú, azt már elvileg látniuk kellene a 12. héten, és meg is kellene mondani...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Második válaszoló: rákérdeztél, vagy maguktól mondták?
Kedves kérdezõ lassan 10 hetes leszek én is az OTIba járok. Ki az orvosod?Esetleg tarthatnánk a kapcsolatot! :)
2es vagyok. Nekünk maguktól megmondták.Nem kérdeztünk rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!