Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes volt napi (12 db)

12 hetes leszek pár nap múlva, de a dokim még nem vizsgált meg "alulról", csak hasi UH volt. Ez normális? Igaz novemberben voltam rákszűrésen, és mondta hogy majd a 12 heti UH után lesz rákszűrés, de akkor is. Nem kellett volna megvizsgálnia?

Legjobb válasz: Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami

Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami
En havonta jarok magandokihoz, 24 hetes vagyok eddig meg nem vizsgalt meg alulrol..
Mit jelent az alulról való vizsgálat? Azt sem tudod, hogy a CG-d mennyi? Pedig ezt a papírodra vagy a kiskönyvedben folyamatosan vezetnie kellene, hisz honnan tudod akkor, hogy hány cm a méhnyakad és a méhszáj? Ezek fontos dolgok. Rákszûrésen én sem voltam, mert tavaly novemberben csináltak nekem. Amúgy engem eddig mindig alkalommal megvizsgált alulról is, szóval megnézte, hogy a méhszáj mekkora, méhnyak nem nyílt-e ki. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem voltak ilyenek. Hüvelyi vizsgálatra gondoltam. Eddig egy darab hasi UH volt, meg terhesgondozáson voltam, de ennyi. A kiskönyvet még csak múlt héten kaptam meg.
ha ez vigasztal, én a 35. hetet töltöttem be, és a terhességem alatt egyetlen egyszer sem vizsgált az orvosom hüvelyi úton. Amíg nincsen panaszod, görcsöd, semmid, addig nem túrkál, mert sok kismamát zavar a dolog. Nekem ezt mondta. A szervezet jelezni fog mindent, és ha odafigyelek és megbeszélek mindent az orvossal, õ pontosan fogja tudni, hogy mi mekkora és mennyire nyitott. Persze biztosan vannak más gondolkodású orvosok, de õszintén szólva engem kicsit sem zavar, hogy nem "túrkál" bennem havonta. minden probléma nélkül túlvagyok a 35 héten így is!

12 hetes kismama vagyok és pár napja néha fáj, feszül jobb oldalon a köldököm mellett. Kibírható csak kellemetlen. És ma sokat lüktetett a hasam, feküdtem is sokat, az már kellemetlenebb volt. Mitől lehet? Normális? Eléggé megijedtem.

Legjobb válasz: Szió!A feszülésre magne B6!Nekem is a jobb oldalon dudorodik jobban,mert ott helyezkedik a baba,reggelre nekem is kicsit feszíti.És ott is érzem inkább a mozgását. Mit értesz a lüktetés alatt?Én erre keltem egyszer hajnalban,12 hetes voltam.Rá 1 hétre már éreztem a mocorgást.Szóval szerintem figyelj,mert lehet már készülõdik megmutatni magát!!!:-) 16hetes pocis

Szió!A feszülésre magne B6!Nekem is a jobb oldalon dudorodik jobban, mert ott helyezkedik a baba, reggelre nekem is kicsit feszíti.És ott is érzem inkább a mozgását. Mit értesz a lüktetés alatt?Én erre keltem egyszer hajnalban, 12 hetes voltam.Rá 1 hétre már éreztem a mocorgást.Szóval szerintem figyelj, mert lehet már készülõdik megmutatni magát!!!:-) 16hetes pocis

12-hetes vagyok, eddig hánytam a 5. -hét óta, vészes hányásom is volt, 2-napja nem hányok tegnap nem volt hányingerem sem ma nagyon jól vagyok semmi bajom és teli vagyok energiával, ugye nincs baj, csak elmúlt végre a hányós idő?

Hétfőn megyek UH-ra,rászámolással most 13-hetes vagyok uh-szerint 12.Van ilyen,hogy 2-3 nap alatt elmúlik egy ennyire intenzív tünet,van már egy 3-évesem de vele nem volt semmi tünetem.

Legjobb válasz: Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)

Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)
elmúlik egyik napról a másikra, nem kell emiatt aggódni, inkább örülj neki :D én is azt teszem mióta nem hányok.
Ne aggódj nekem is a tünetek egyik napról a másikra múlnak /múltak :) 14+5htk
örülj neki hogy elmult. Sokakanak van végig vagy jóval tovább mnt 12. hét. sokaknak igy egyik napról a másikra mulik el.
Nekem a 8.-dik héttõl a 16.-dik hétig folyamatos rosszullétem volt. Aztán egyik napról a másikra elmúlt, mintha elvágták volna.


12 hetes fiamnak volt napi tobb széklete 2 hós koráig, aztán hirtelen megváltozott.3-4 nap nincs, aztán kinlódik, glicerin kuppal nagy mennyisegű hig széklet távozik. Próbáltam tornáztatni, babamasszázs, kamillatea, lázmérő sem segitett. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha csak anyatejes, akkor nincs ok aza ggodalomra, valószínûleg jól hasznosít. ha tápszeres, akkor érdemes a gyerekorvossal megbeszélni, hogy esetleg változtatni kell.

Ha csak anyatejes, akkor nincs ok aza ggodalomra, valószínûleg jól hasznosít. ha tápszeres, akkor érdemes a gyerekorvossal megbeszélni, hogy esetleg változtatni kell.
nekünk is ugy volt hogy az elsö hetekben minden nap volt, akár napi 2-3 teli pelus is, aztén át állt a heti 1szeri kakira. Csak szopizott. A gyerekorvos is azt mondta hogy ez normális. Ha nem kemény a pocija, nincs székrekedése. Aztán ugy 7-8 honaposan megint válltot, azota ugy 2naponta van széklete.
[link]
Szia! Szerintem nem kell aggódnod, nem ment el a tejed. Az én kislányom is ( 8 hetes) nagyon nyugtalan, egész nap a cicimen lógott. Szerintem az idõjárás miatt lehet... A melled nem baj, ha puha, ez teljesen normális, nekem is csak éjszaka és reggel kemény és feszes, amikor rengeteg tej van benne. napközben nekem is puha. olyan pedig nincs hogy csak ugy elmegy a tej egyik napról a másikra. Ettél ittál ma eleget? Nem idegeskedsz? Ha nyugodt vagy, ittál ma legalább 3 litert, és ettél is, akkor nem lehet nagy gond. van mellszívód? én akkor meg szoktam nyugodni, ha kicsit elkezdem fejni és látom hogy indul. tejleadó reflexed megvolt? szerintem ne aggódj biztos nincs baj a tejjel..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! a folyadékbevitelre figyelek nagyon, de nem pihenek egyáltalán, a baba a harmadik gyerkõcöm, és nagyon összesûrûsödött minden. a férjem segít sokat, de így sem tudok pihenni. Sokat stresszeltem a héten...
Megjött már szülés óta a menzeszed? Mert nekem mikor ott az idõ, hogy meg fog jönni akkor lecsökken a tej mennyisége az elsõ pár napban utána szép lassan vissza áll az eredeti mennyiségre.Ilyenkor az én kisfiam is nyugtalan, állandóan cicizne, csak õ még a tápszert se fogadja el, így hát ilyenkor nehezebben telik az idõ...
Tegnap ez én 2hós fiacskám is szinte óránként cicizett napközben, éjjel meg 4, 5 órát aludt(ami nálunk nagy szám:) ) Mondjuk nekem egész nap majd szétrepedt mindkét cicim...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Aranyosak vagytok, jólesik a sok figyelmes hozzászólás :) a helyzet sajna változatlan... Talán annyi h reggel szopi utan 60 ml-t ke tudtam fejni, tehát vmennyi tej tutira van. Éjjel borzalmas volt sírt tekergett kínlódott. Most is sír. A cicim fàj a nyúzástól mert rázza marcangolja... A mensim még nem jött meg, ez biztos nem váltja ki. Ja es kaki van ...:o

12 hetesen mekkora volt a babátok? Ha lehet a napok számát is odaírnátok?

Legjobb válasz: SZia! A mi kisfiunk 17-én lesz 3 hónapos, szóval még nem egészen annyi. Most 6 kiló 60 deka. 3830 grammal született, anyatejes baba. De már nem méregetem, legfeljebb a védõnõnél-elég, ja látom, hogy szép kerek, egészségesen nõ!

SZia! A mi kisfiunk 17-én lesz 3 hónapos, szóval még nem egészen annyi. Most 6 kiló 60 deka. 3830 grammal született, anyatejes baba. De már nem méregetem, legfeljebb a védõnõnél-elég, ja látom, hogy szép kerek, egészségesen nõ!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a babádhoz, de én igazából a magzatra gondoltam :)
12+3nap CRL:65, 2mm BPD:20mm NT:1, 81mm(normál)
12 hetes genetikai UH CRL:58mm, BPD: 20mm, Tarkóvastagság: 1, 7 mm BPD: 21 mm HC: 85 mm AC: 77 mm TAD: 23 mm FL: 12 mm EFW: 73 gramm Becsült kor: 13 hét 4 nap Tiéd?
12+5nap CRL 6.55cm BPd 2.2cm nt:1.56mm 12+6naposnak felelt meg! :) 1nappal volt nagyobb a koránl
Szia! 12+4 CRL: 69mm BPD: 24mm NT : 1, 3 norm FL : 9 mm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Nekünk 12+1 napos volt és 59, 3mm, és 11+5-re becsülték.
Szia nekem ülõmagasság 60 mm és a nyakiredõ 1, 3 volt!! Én szerintem kicsik a méretek!! A doki nem mondott semmit

A kicsim 12 hetes ebbol majdnem 8 hetig vereztem utanna abba maradt ra egy hetre kb megint vereztem egy par napig szerintem az a menszesz volt es azota semmi, igaz megszakitassal vedekeztunk, de az elovaldektol lehet baba?

nem szeretnenk tobb gyereket, esetleg volt mar valaki hasonlo helyzetben hogy elovaladekbol lett terhes??

Legjobb válasz: Lehetsz az elöváladéktól is terhes, ha nem akarsz több gyereket, akkor VÉDEKEZZ, mert a megszakitás nem védekezés.

Lehetsz az elöváladéktól is terhes, ha nem akarsz több gyereket, akkor VÉDEKEZZ, mert a megszakitás nem védekezés.
A kérdező hozzászólása: rendben

Miért keményedik be a méhem 7 hetesen? Félek, nehogy baj legyen. És 4 nappal kisebb a baba uh szerint pedig nov.12. én volt meg utoljára és tudom hogy nov 26. án fogant.

Félek nehogy valami baja legyen, és azért keményedik a méhem mert valami rossz történik.

Legjobb válasz: Szia, Csak a méhtartó izmok lazulnak... Azért érzed a keményedést. Kitartást... Természetes folyamat, nem lest baja a picinek...

Szia, Csak a méhtartó izmok lazulnak... Azért érzed a keményedést. Kitartást... Természetes folyamat, nem lest baja a picinek...
Szia! 4 nap eltérés - ha van is - nem gond. Nekem azt mondta a dokim, hogy nincs olyan baba, aki lineárisan fejlõdne. 4 nap eltérés olyan kevés, hogy lehet legközelebb azt modják, 2 nappal nagyobb... Persze az is lehet, végig megtartja a 4 nap lemaradást, de nincs azzal semmi baj. A méh mélyizomzatának lazítására magnézium tartalmú - recept nélkül kapható - szert szoktak ajánlani, pl. a MagneB6-ot. Megkérdezhetsz mást is - lehetõség szerint orvost, vagy gyógyszerészt - de én is a neten olvasva kezdtem el szedni, és az orvosom azt mondta, jól tettem.
A méretek a különbözõ táblázatokban és weboldalakon csak átlagok, attól lehet kisebb és lehet nagyobb egy baba bármely mérete, ezért ne aggódj.
Igen már látszódhat a baba!Gratulálok!
Szia! Nekem is látszódott már 12 hetesen. Szerintem neked is biztos a babától van fõleg ha sovány vagy.
én nem bagyok sovány, inkább picit vaskos, és mindig is volt, hasam, de most, igencsak növöget. egy 13 hetes mami
A vernyomasnak nincs koze mert nekem mindig alacsony es nekem elmult 12 het utan..Lehet neked hosszabb ideig tart.
Ne aggódj, nem mindenkinél múlik el. Én 15 hetes 2 napos vagyok és a mai napig hányingerem van, ha nem is minden nap, de hányok, a vérnyomásom meg 102/61, bár mindig is alacsony volt. Az alacsony vérnyomás amúgy fáradtságot okoz, úgyhogy próbálj meg minél többet pihenni. A terhesség is kemény munka a szervezetnek. Egyél sok gyümölcsöt, igyál sok folyadékot, a pihenés mellett próbálj meg azért mozogni is, sétálni.
Ha az alacsony vernyomas faradekonysagot produkal akkor en 80/50es vernyomassal miert nem tudok aludni?Nem iszok terhessegem ota se kavet sem kolat, sot harsfateat kell igyak hogy legalabb valamit aludni tudjak.Ezert nem kotnem a vernyomashoz..
Az elsõ hozzászólónak üzenném, hogy olvasson már utána a vérnyomásértékeknek és a szervezetre gyakorolt hatásainak.
En tapasztalatbol irtam!Sokkal kisebb a vernyomasom mint neketek es 10-12 hetem ota nincs mar az almossag, faradekonysag!sot!
Én meg a munkám folytán (orvosi mûszereket és eszközöket forgalmazok a vattától az ultrahangig)eléggé járatos vagyok vérnyomásmérésben és a a vérnyomásmérõk világában is. Sõt, a munkámhoz tartozik, hogy tisztában legyek a vérnyomásértékek szervezetre gyakorolt hatásának. Nekem is világ életemben alacsony volt a vérnyomásom, általában 100/60 körül, néha kevesebb. Akinek ilyen "gondja" van nem biztos, hogy reálisan tudja megítélni, hogy alaphelyzetben mennyire fáradékony. A lényeg, hogy az alacsony vérnyomás egyebeken kívül fáradékonyabbá teszi a szervezetet. Ezzel légyszi ne vitatkozzatok. Bár inkább legyen alacsony, mint magas. Viszont mivel az elmúlt 2 hétben az idõjárás is elég változó volt ez is okozhatja a fáradékonyságot, úgyhogy több kisebb dologból tevõdik össze. És persze nem is mindenkinek múlik el a rosszulléte a 12. hét után, mint ahogy én is a halálomon vagyok ma is, pedig 15 hetes vagyok.
Vérnyomás ide vagy oda, nekem világ életemben a béka popsia alatt vegetált valahol, most 16 hetes vagyok és át tudnám aludni a napot! Remélem egyszer tényleg elmúlik!
Én 18 hetes vagyok, szintén nagyon alacsony a vérnyomásom, és még mindig rengeteget tudnék aludni...és alszom is. Most ennek van itt az ideje. Aztán egy jó darabig úgysem alhatunk nyugodtan...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!