Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vette észre az (5 db)

12 hetes uh-on vette észre az orvos hogy 8 hetesen elhalt az embrio nagyon megviselt első babánk lett volna ugye ez nem azt jelenti hogy legközelebb is valami baj lesz?

Legjobb válasz: szia.nem jelenti azt,és lehet hogy jobb igy mert lehet ha megmarad beteg lett volna..ne busulj.legkzelebb minden rendben lesz.:D

szia.nem jelenti azt, és lehet hogy jobb igy mert lehet ha megmarad beteg lett volna..ne busulj.legkzelebb minden rendben lesz.:D
Könnyû mondani, hogy ne búsúlj, pedig ilyenkor csak ezt lehet! Én 10 hetesen veszítettem el az elsõt, azt hittem nem élem túl... és mi történt? Három hónappal késõbb újra terhes lettem és gyönyörû egészséges kislányom született! Most pedig a kistesót várjuk:-) Úgyhogy fel a fejjel! Legközelebb minden rendben lesz! Tuti! Nem volt semmi olyan tuneted, ami gyanús lett volna?
Sajnos én is átestem ezen, és nem volt könnyû. Hiába minden vígasztalás.. ilyenkor sajnos. És azt hiszem felelõtlenség lenne a részemrõl ha azt mondanám , hogy nem lesz baj, azt sosem tudni. Lehet lesz, de lehet semmi. az biztos, hogy nagyon fogank rád figyelni az elõzmények miatt, és te is jobban fogod kímélni magad. Én 13 hónapra estem rá teherbe, és egyáltalán nem volt problémamentes ez a terhesség sem, de van megoldás. Kaptam egy gyóygszert ami megtartotta a terhességet. Tehát ne aggódj elõre. Most ha már majd tudni fogják az elõzményeket tudják mire kell figyelniük. És reméljük nem lesz baj! De most ne rágódj ezen ha tudsz koncentrálj valmi másra. Mert ha folyton a köv babára gondolsz nehezen fog összejönni. Mihelyst nem gondolsz rá annyira egybõl jön. Persze ez is emberfüggõ. remélem segíthettem. Kitartás!!! Sokan vagyunk melletted! És tudjuk mit érzel! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat nagyon kedvesek vagytok vérzéses vagy görcsös tünetem egyeltalán nem volt csak semmit nem bírtam megenni de mindenki azt mondta ez a terhesség miatt van az a legszõrnyûbb az egészben hogy 1 hónapon át úgy volt bennem hogy már nem is élt.
Lehet érdemes lenne kivizsgáltatni magad, hogy mi volt az elhalás oka, nehogy legközelebb is elõforduljon, amennyiben valamilyen szervi, hormonális vagy egyéb kezelhetõ és kezelendõ problémád lenne. Persze az is lehet, hogy tényleg nem lett volna egészséges és a természet így döntött. Nem történnek véletlenül a magzatelhalások és a vetélések, hacsak te nem csináltál valamit, amit nem lett volna szabad (pl megemelted magad). Mindenképpen járj utána, hogy miért történt és 3 hónap pihenés után (ennyit szoktak javasolni) próbálkozzatok újra. So9k sikert kívánok!
Én csak annyit tudok javasolni, hogy ne erre gondolj és ne ebbõl indulj ki. Attól, hogy most ez történt, lehet a következõnél semmi baj nem lesz. De az is igaz, hogy sokat vesztenek el akár 5-6 babát is, mire sikerül. A lényeg, hogy az agyad irányítja a tested, és ha rettegsz, az nem jó. Próbálj arra gondolni, hogy ennek megvolt az oka, de legközelebb rendben lesz minden! Menj majd sûrûbben uhra, bár gondolom ezt kérni fogja a dokid is, és vannak tabik, amik segítenek. Jobb volt most ez így, mint ha késõbb történt volna. Vigyázz magadra, és soha ne add fel!!! :-))
A 4. válaszolónak (a komment után írónak) üzenem, hogy jó lenne, ha nem írkálna olyanokat, hogy a vetélés azért történik, mert valaki olyat csinál, amit nem lett volna szabad!!!!!! Bármennyire is vigyáz mindenre a kismama, akkor is megtörténik az elhalás, ha a babával nincs rendben valami! Ezért senki nem felelõs, pláne nem a kismama! Kikérem ezt minden hasonló helyzetbe került kismama nevében!
Én is a 4.válaszolónak üzenem Az én kisbabám is pont ugyanekkor halt el és nálam is a 12.héten vették észre.Az elhalás oka nem jó tapadás.Valószínûleg nagyon beteg lett volna.Ugyhogy nem kell ahhoz semmit tenni a kismamának, hogy valami baj legyen örüljön, hogy neki semmi ilyesmi baja nem lett.Most én is babát várok 29hetes vagyok.Kaptam egy gyógyszert Duphaston ez egy terhesség megtartó és tapadás megkönnyitõ gyógyszer.3 hónapot várj és probálkozzatzok újra.Nagyon sok sikert és ami a legfontosabb ha nem érzed magad késznek 3 hónap múlva lelkileg akkor még várjatok.Üdv
Szia nagyon sajnálom a történteket.Nekem 2 vetélésem volt 14 hetessen, meg 8 hetessen.Az orvosom szerint a magzat elhalása nem véletlen.Sajnos kiderült hogy a 14 hetes magzatnak súlyos rendellenesége volt, így megpróbálták elmagyarázni ha megszületett volna mivel kell szembenéznem.Nagyon nehéz leírni is de jobb ez így hogy nem született meg.Nagyon nehéz volt magamat túltenni rajta, de sikerült mikkor 6 hónapjára terhes lettem.Ez a terhességem 9 hónapig tünetmentes volt, és született egy kisfiam.Most napok kérdése és lessz egy kislányom.Nyugodj meg, és próbáld meg egy kicsit lefoglalni mással magad.Én is tudom milyen nehéz most neked.üdv 39 hetes kismama

Lehetséges az, hogy ha már 12 hetes terhes elvagyok és hüvelyi ultrahanggal nézett meg az orvos, akkor esetleg nem vette észre, hogy terhes vagyok?

Ezt azért kérdezem, mert tudom, hogy a 12. hét utàn hasi uh-t szoktak màr csinàlni, mivel a terhesség màr tùl nagy a hüvelyi uh-hoz.

Legjobb válasz: Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!

Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!
12 hetesen hüvelyi és hasi ultrahanggal is tisztán látható, ha valaki terhes!
Nekem a 12 hetes uht hüvelyivel nézték teljesen egyértelmûen látszott a baba. 12 hetes baba már 5-6 centi azt nem lehet elnézni vagy nem észrevenni.
pozitiv teszt volt? olyan nincs hogy nagy a terhesség és azért nem látja a babát.
De ha nem vagy terhes honnan számolod a 12 hetet? Mibõl gondolod hogy terhes vagy? Ha egy doki nem vesz észre egy 12 hetes terhességet, az adja vissza a diplomáját.
A hüvelyi ultrahang sokkal pontosabb, tisztább, mint mint a hasi! 12 hetesen már akkora a baba, hog bármilyen ultrahanggal ki lehet mutatni, de hüvelyivel 100% hogy látnia kellett volna! 12 hetesen már van baba, méhlepény, magzat víz, minden kompletten, akkora a méhed mint egy grape fruit, ami ha nem vagy terhes, akkora mint egy szõlõszem! Kézzel is érezte volna ha terhes vagy!
Kizárt. Nem azért csinálnak hasit, mert nem látszik úgy a hüvelyivel, hanem akkor már a méhszájat sem jó piszkálni, és a hüvelyivel azért bántják. Látta volna a doki a terhességet. Nekem 12. héten csinált a dokim hüvelyi uh-ot, mert mást nézett, mint a babát, de mondta, hogy ilyenkor nem szoktak már hüvelyit, és ha véreznék utána azonnal hívjam. és akkor is látta a babát, persze másképpen. Elég bénának kellene lenni a dokinak, ha nem látta volna.
12 hetesen ilyesmit nem lehetne látni. De miért nem csinálsz egy tesztet most?
De a szívhangját akkor is lehet hallani! Tök mindegy milyen uh-val nézik!
Nem vagy terhes, hidd csak el a dokinak. Majd összejön, de hülyeségeket ne képzelj be.
A magzat a 12. héten már 5-6 cm, mindene tisztán kivehetõ, és izeg-mozog! Biztos, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor mivel magyaràzzàtok azt, higy szabad szemmel làthatòan a hasam egyik oldala ellaposodik a màsik oldala kipùposodik.Aztàn vissza?
Fogalmam sincs, ezt a dokitól kérdezd meg. Ha gondolod menj el egy másik orvoshoz uh-ra, de ezt is csak azért hogy megnyugodj végre. Attól a dokitól pedig kérdezd meg miért látod ezt a jelenséget.
Amúgy az hogy szabad szemmel ilyeneket láss, nem 12 hetes terhesnek kéne lenned hanem olyan 24-26 hetesnek.....
Tök mindegy, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: De nem 12 hetes vok (ha vok).Ha az én felételezéseim igazak akkor max. 21 hetes, de inkàbb olyan 18 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat.Egy kicsit hosszù lenne leìrni hogy mibõl gondoltam hogy terhes vagyok.Viszont én nõgyògyàsztòl tudom hogy plpl. egy 16hetes terhesség tùl nagy a hüvelyi vizsgàlathoz.És igaz hogy itt mindenki 12 hetes terhességrõl ìr, de én a kérdésemben ùgy ìrtam hogy ha màr 12 hetes elvagyok.
12hetesen hüvelyi uh-n voltam, egyértelmûen látszott a kisfiam! Szerintem nem vagy terhes
A kérdező hozzászólása: De te is azt mondod hogy csak az elsõ a hüvelyi.De nekem 12. hét utàn nézték hüvelyivel.És ugy tudom hogy akkor màr nagy ahhoz a terhesség és nem annyira észrevehetõ.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az hogy amikor kézzel nézett akkor azt mondta hogy meg van nagyobbodva a méhem.Ezért megnézett uh-on is és azt mondta hogy furcsa az alakja is.De nem vagyok terhes.
szia a hüvelyi az ahogy irták is 100%-osan kimutatja ha terhes vagy, igaz hüvelyit csak az elsö vizsgálaton csinálnak utána már nem, mert veszélyes is lehet, voltál elötte utrahangon? ha ugy gondolod terhes vagy menj el egy másik dokihoz is, hogy megnyugodj , nekem elsö vizsgálat hüvelyi volt akkor már 13 hetes voltam, csak közbe meg is volt, de egész pontossággal kimutatta a babát, utána már hasit csinált 20 hkm
Sõt, van, akinek vastag a hasfala, és emiatt inkább hüvelyi ultrahanggal nézik meg 12 hetesen.
12 hetes genetikai uh-n hüvelyit is csináltak nekem és jól látszódott a baba. Úgyhogy tuti hogy olyan nincs hogy hüvelyi uh-val nem látják a babát. 26 hkm
Engem mar vagy 4x ultrahangoztsk, abbol csak egy volt hasi...az is kb a 8. Heten, mar akkor kimutatta szepen hogy ott a babaaa:) De a masik 3 huvelyi, ami tegnap is volt...es csodas kepet kaptam a babarol, teljesen latszik rajta mindene:) szoval, ha a tes esetedben nem mutatna ki a terhesseget....az eleg valoszinutlen. Sot kizart. Megha lenne par pozitiv teszted...de nincs, gondolom. Udv:11hkm
Sajna kizárt dolog, hogyha terhes vagy és 12 hetes nem vette észre hüvelyivel, ahogy a 3-as is írta azért használják kisebb terhességnél a hüvelyit, mert sokkal érzékenyebb és az olyan kicsi terhességet is mutatja, amit a hasi nem.
Mindkét terhességemnél hüvelyi uh volt a 12. hétig és csak utána lett hasi. Lehetetlen nem észrevenni a babát, hiszen akkor már te is látod, olyan nagy!
12 hetesen vak az az orvos, aki nem látja a terhességet. Nálunk akkor már mocorgott, jól hallható szívhangja volt, még a nemét is meg tudták tippelni. Méretre olyan 6-7 cm között mozognak már a babák, és kézzel is kivehetõ a méh nagyobbodása. Ha ott nem látnak babát, akkor vagy nincs, vagy éppen pár napja fogant, azaz még kimutathatatlan idõszakban jár.
Hát szerintem 21 hetesen sem nagyon látni még ilyesmit... volt pozitív teszted? Azóta nem menstruáltál? Mibõl gondolod (a hasfélreálláson kívül ami tutira nem attól van mert ahhoz fiatal a terhesség) hogy terhes lehetsz?

12 hetes kismamik hogy vagytok? Tünetek, közérzet? Nálam a tünetek enyhülnek, a közérzetem egyre jobb. Viszont azt észre vettem, hogy nagyon hamar elfáradok. Már híztatok valamennyit. Én kb.2 kg-ot.

Legjobb válasz: Ém holnap leszek 12 hetes én már jobban vagyok,jobb a közérzetem de néha még mindig hányingerem van s szédülök,a vérnyomásom meg szörnyû alacsony!az utazást még mindig nem birom sajnos!!de rem.hogy egyre jobb lesz minden!!

Ém holnap leszek 12 hetes én már jobban vagyok, jobb a közérzetem de néha még mindig hányingerem van s szédülök, a vérnyomásom meg szörnyû alacsony!az utazást még mindig nem birom sajnos!!de rem.hogy egyre jobb lesz minden!!
Szia!Én 12+3 vagyok.A tüneteim lassan kezdenek eltûnni.Most egy kicsit furcsa is, mert eddig ezek alapján éreztem, hogy terhes vagyok.A 12 hetes uh-n voltál már?Engem egyedül az borít ki, hogy sokan fárasztanak az ilyenkor "szokás" babonákkal, amikben én nem hiszek.
A kérdező hozzászólása: Laborban már voltam, szerdán pedig megyek a 12 hetes szûrõvizsgálatra. Te már voltál? Ha igen hogyan zajlik?
Igaz, hogy én még csak jövõhéten leszek 12 hetes, de nekem még mindig kaja undorom van és iszonyatosan jön fel a sav, ja és hányni is szoktam. :-( 5 hét alatt több, mint 4 kg-ot fogytam. (Mondjuk rám fért!) Remélem nekem is hamar elmúlnak ezek a tünetek, mert így nem lehet élvezni a terhességet!
Sziasztok! Én is 12 hetes vagyok, a második babóval. Minden hányinger, émelygés elkerült, mint a kisfiamnál, csak nem nagyon kívánok enni, így eddig fogytam 2 kg-ot. Labaoron múlt héten voltam, én is szerdán megyek uh-ra, csütörtökön magánrendelésre. Nekem a részben a méhszájon tapadó lepény miatt kell aggódnom, remélhetõleg feljebb mászik. Az elsõ szülésem nagyon gyors volt, az elsõ fájástól az utolsó öltésig kevesebb mint 4 óra, remélem megúszom a császárt és ismét szülhetek. Esténként még mindig nagyon álmos vagyok, de ez a kisfiam miatt is van. Elmondtátok már mindenkinek a hírt? Ti tornáztok? Mikor tervezitek beszerezni a babaholmit? Házátaléakítás, építés, festés esedékes valakinél? :)
A kérdező hozzászólása: Mi csak szûk családi körben mondtuk el. Még nem vettünk semmit a babának még nagyon korainak tartjuk. Átalakítást pedig nyár elejére tervezzük.

Az előbb szeretkeztem a párommal, és most azt vettem észre, hogy kevés pecsételő vérzésem van. Nagyon megijedtem! 12 hetes vagyok, eddig még nem volt ilyen gond. Nem fáj, nem görcsöl a hasam. Nagy a baj? Szerdán megyek orvoshoz, menjek hamarabb?

Legjobb válasz: Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom,hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama

Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom, hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama
Nem biztos, hogy baj van, az is lehet, hogy a hüvelyed fala belül egy picit sérült, az okozza a vérzést. Nálam is elõfordult és nem lett baj. Ez persze nem szt jelenti, hogy ne beszélj orvossal, ha nyugtalanít a dolog, érdemes felkeresned, legalább telefonon érdeklõdj.
Szia szerintem nézesd meg magad orvossal.Én is így jártam 2 héttel ezelõtt szeretkezés után rózsaszines folyásom lett, de csak pár percig.Az orvos szerint minden jó a méhszáj zárt, de sajnos ellettem tiltva a szextõl.Holnap menj el az orvosodhoz.Szorítok ne legyen semmi gond!!!!üdv 34 hetes kismama.
szia..én szombaton jártam igy.végig izgultam a hétvégét, a doki megnézett és minden rendben annyit mondott hogy ne hü bele Balázs modjára csináljuk..én meg mondtam neki hogy akkor nem is kéne bedugnia:Dannyira vigyáztunk..és javasolta hogy vegyek sikositot-.mert hiába vagy felizgulva belül a terhességtöl nem vagy elég nedves és könnyebben sérülsz.nem lesz semmi.én elkezdtem neki mondani hogy hát....együtt voltam a párommal, , , egyböl tudta mi van..és mondta hogy még elö is fordulhat.azt mondta ha nagyon sok vér van és nem mulik akkor van gáz..de nekem el is mult.és boldog 8 hetes kismami vagyok..ne izgulj.csak pihenj.ha akarsz irj priviben

12 hetes terhes vagyok, és azt vettem észre, hogy nem mindig kell felkelnem éjszakánként olyan sűrűn pisilni. Normális ez?

Legjobb válasz: Persze. Akkor kell sokat pisilni járni, ha a baba úgy fekszik vagy mozog, hogy közel van a húgyhólyaghoz. Neked a kevésbé mászkálós éjszakákon nem "ült" rá. Örülj neki, hiszen nem olyan jó az, ha minden öt percben pisiérzete van az embernek.

Persze. Akkor kell sokat pisilni járni, ha a baba úgy fekszik vagy mozog, hogy közel van a húgyhólyaghoz. Neked a kevésbé mászkálós éjszakákon nem "ült" rá. Örülj neki, hiszen nem olyan jó az, ha minden öt percben pisiérzete van az embernek.
Elvileg a terhesség elején van ez az inger és a végén, amikor már nyomja a baba. Te már lassan átjutsz a 2. trimeszterbe , ezért nem jársz annyit wc-re. Élvezd ki a középsõ idõszakot az a legjobb. :) És boldog babavárást!!! 5 hós kisfiú anyukája
Ha este már nem iszol olyan sokat, természetesen nem is kell annyit pisilned! További nyugodt babavárást!
Normális. Én az elején abszolút nem voltam pisilõs. Inkább az utolsó pár hétben:)
Kezdõdik.... :-) igen, tejesen normális.
Szia! Én most vagyok a "csúcson". 22 hetes vagyok és ÁLLANDÓAN pisilnem kell. Éjjel minimum kétszer, pedig lefekvés elõtt semmit sem iszok már. Tulajdonképpen hónapok óta nem volt egy átaludott éjszakám. Mindegy, megéri!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!