Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vette észre (9 db)

Kalkulátor szerint 12 hetes vagyok. Nem vettem észre, h terhes vagyok mert megjött a havim. Érezhetem a kicsit, hogy ott van? Tudom, h buta kérdés de ez van. Nem a magzat mozgásra gondolok. Vagy tapintásból érezhettem h ott van?

Ne ítéljetek el a buta kérdésért! Dokihoz van idõ pontom de az sokára lesz :(

Legjobb válasz: Ha nem vetted észre, hogy terhes vagy és a havid is megjött, akkor mirõl beszélünk???? A kalkulátorok az utolsó menzesz elsõ alapján számolva vannak kitalálva. Ha te menstruáltál, akkor már hogy a fenébe lennél 12 hetes terhes??? Vagy netán ennyi ideje nem menstruáltál? Döntsd már el! Amúgy fogod magad, veszel egy terhességi tesztet és az megmondja, hogy terhes vagy-e! Amúgy 12 hetesen még semmit nem kell érezned. Ritka, aki ilyenkor bármit is érez. Nyilván most nem a terhességi tünetekre gondolok, mert azok már nyilván ilyenkor megmutatkoznak, akiknél vannak. Sõt, akiknél vannak terhességi tünetek, 12 hétre már el is múlhatnak akár.

Ha nem vetted észre, hogy terhes vagy és a havid is megjött, akkor mirõl beszélünk???? A kalkulátorok az utolsó menzesz elsõ alapján számolva vannak kitalálva. Ha te menstruáltál, akkor már hogy a fenébe lennél 12 hetes terhes??? Vagy netán ennyi ideje nem menstruáltál? Döntsd már el! Amúgy fogod magad, veszel egy terhességi tesztet és az megmondja, hogy terhes vagy-e! Amúgy 12 hetesen még semmit nem kell érezned. Ritka, aki ilyenkor bármit is érez. Nyilván most nem a terhességi tünetekre gondolok, mert azok már nyilván ilyenkor megmutatkoznak, akiknél vannak. Sõt, akiknél vannak terhességi tünetek, 12 hétre már el is múlhatnak akár.
Ha már 12 hetes terhes vagy, akkor baromira sürgõsen orvoshoz kéne menni!!!!!! Lemaradsz az egyik legfontosabb genetikai ultrahangról. Meg 3 pozitív tesztem van! Anyám......Akkor megint mirõl beszélünk? Terhesség alatt is megjöhet a vérzése ritka esetben a kismamának. És az nem olyan erõsségû és mértékû, mint a normális vérzés. Éppen ezért kell feltûnõnek lennie, ha nem olyan, mint amilyen szokott lenni.
Én 10 hetesen ilyen bugyborékoló érzést éreztem, mintha éhes lennék és elõtte így kavarogna a pocakom.. De sokszor.. És az már tuti a picikém volt..
Tehát utoljára augusztus végén voltál ultrahangon. És ha augusztus végén, vagy szeptember elején lettél terhes, azt orvos még nem is láthatta, viszont akkor 12 hetes terhes sem lehetsz. Viszont ha most elmész orvoshoz, akkor azért kb. a magzati méret alapján, nagyjából megmondja, hogy hol tartasz a terhességben. Kórházba kértél amúgy idõpontot? Mert ha igen, lehet hogy jobban jársz, ha magándokihoz kéred, ott valószínûleg elõbb sorra kerülsz.
A kérdező hozzászólása: Tesztet 4 napja csináltam. 2013.08.16. Akkor elküldtek egy másik ultrahangra ott meg 2013.08.30.
Nem terhességet néztek, hanem cisztát? És szeme nem volt az orvosnak, vagy hol voltál ultrahangon? Az orvos tán észrevesz egy terhességet még akkor is, ha nem azt nézi, nem? Elvégre nem szívultrahangon voltál, hanem kismedencein. Vagy mikor voltál orvosnál? Amúgy az sem biztos, hogy 12 hetes vagy. Ha szeptemberben volt több vérzésed is, akkor ezt nem lehet pontosan megítélni, hogy mikor estél teherbe. Mikor voltál utoljára orvosnál? Mikor voltak a pozitív tesztek?
Nekem haspuffadás, fájó mellek, szédülés, hányás v hányinger.Nekem ezek volak.de én most vagyok 4 hetes terhes!
A kérdező hozzászólása: Voltam és akkor dokinál de nem terhességet néztek hanem cisztát. Magándokit kerestem de senki nem fogadott mert, h itt az ünnep vagy volt. Még fura is volt.
Már bocs de én nem kötelezõ terhesség tudomása vétele után saját orvoshoz menni!!12 hetes ultra hangra kéne már menned, én a helyedben mennék ahoz az orvoshoz aki van ugyanis bejelentkezés nélkül is lehet menni!
A babát még nem étezheted, de nekem 12 hetesen már alul volt egy pici pocakom. Szerintem ne várj a dokival, fõleg ha 12 hetes vagy. Keress egy magándokit, aki fogad hamarabb is!
Menj el orvoshoz, õ megnézi, hogy egyáltalán élõ terhesség-e, a méretek alapján pedig megerõsíti a terhesség korát.
A kérdező hozzászólása: Meg azt ütöttembe a kalkulátorba amikor csak 1 napig volt meg! Szeptemberbe 3 szor volt meg de nem úgy ahogy kellet most meg egy hónapig nem jött meg!
A kérdező hozzászólása: Hát nem a hasamra csaptam és kitaláltam a terhességet. 3 erõs pózitív tesztem van!!!!!
A kérdező hozzászólása: Tudom, h orvos. Csak azt nem értem még ha "12" hetes vagyok akkor a dokinak 2013.08.30 látnia kellet volna terhességre utaló jelet. Mert ultrahangon voltam más probléma miatt.
orvos!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, h nem tudom kiszámolni hány hetes lehet mert mondom meg jött.
Holnap elmehetsz SZTK-ba is. Sürgõsségi alapon kötelezõ fogadniuk!

6-7 hetesen észre vettem hogy nől a pocim. Holnap megyek a 12 hetes ultrahangra.2-3 hete nemveszek észre változást. Más is volt így? Remélem nincs semmi baj!

Legjobb válasz: Nincs semmi baj,ne aggódj!Valószinü puffadtál,azért nõtt a hasad.Majd ezután kezd el nõni a babától.nekem kb 14 hetes koromtól kezd nõni.18 hetes km

Nincs semmi baj, ne aggódj!Valószinü puffadtál, azért nõtt a hasad.Majd ezután kezd el nõni a babától.nekem kb 14 hetes koromtól kezd nõni.18 hetes km
Semmi gond. Mert nem a babától nõtt a hasad, õ 7 hetesen 1-1, 5 cm... Hanem a puffadástól nõtt. Nekem is a 13. hét körül kezdett el nõni, - akkor már a babától. 16 hetes kismama

Lehetséges az, hogy ha már 12 hetes terhes elvagyok és hüvelyi ultrahanggal nézett meg az orvos, akkor esetleg nem vette észre, hogy terhes vagyok?

Ezt azért kérdezem, mert tudom, hogy a 12. hét utàn hasi uh-t szoktak màr csinàlni, mivel a terhesség màr tùl nagy a hüvelyi uh-hoz.

Legjobb válasz: Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!

Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!
12 hetesen hüvelyi és hasi ultrahanggal is tisztán látható, ha valaki terhes!
Nekem a 12 hetes uht hüvelyivel nézték teljesen egyértelmûen látszott a baba. 12 hetes baba már 5-6 centi azt nem lehet elnézni vagy nem észrevenni.
pozitiv teszt volt? olyan nincs hogy nagy a terhesség és azért nem látja a babát.
De ha nem vagy terhes honnan számolod a 12 hetet? Mibõl gondolod hogy terhes vagy? Ha egy doki nem vesz észre egy 12 hetes terhességet, az adja vissza a diplomáját.
A hüvelyi ultrahang sokkal pontosabb, tisztább, mint mint a hasi! 12 hetesen már akkora a baba, hog bármilyen ultrahanggal ki lehet mutatni, de hüvelyivel 100% hogy látnia kellett volna! 12 hetesen már van baba, méhlepény, magzat víz, minden kompletten, akkora a méhed mint egy grape fruit, ami ha nem vagy terhes, akkora mint egy szõlõszem! Kézzel is érezte volna ha terhes vagy!
Kizárt. Nem azért csinálnak hasit, mert nem látszik úgy a hüvelyivel, hanem akkor már a méhszájat sem jó piszkálni, és a hüvelyivel azért bántják. Látta volna a doki a terhességet. Nekem 12. héten csinált a dokim hüvelyi uh-ot, mert mást nézett, mint a babát, de mondta, hogy ilyenkor nem szoktak már hüvelyit, és ha véreznék utána azonnal hívjam. és akkor is látta a babát, persze másképpen. Elég bénának kellene lenni a dokinak, ha nem látta volna.
12 hetesen ilyesmit nem lehetne látni. De miért nem csinálsz egy tesztet most?
De a szívhangját akkor is lehet hallani! Tök mindegy milyen uh-val nézik!
Nem vagy terhes, hidd csak el a dokinak. Majd összejön, de hülyeségeket ne képzelj be.
A magzat a 12. héten már 5-6 cm, mindene tisztán kivehetõ, és izeg-mozog! Biztos, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor mivel magyaràzzàtok azt, higy szabad szemmel làthatòan a hasam egyik oldala ellaposodik a màsik oldala kipùposodik.Aztàn vissza?
Fogalmam sincs, ezt a dokitól kérdezd meg. Ha gondolod menj el egy másik orvoshoz uh-ra, de ezt is csak azért hogy megnyugodj végre. Attól a dokitól pedig kérdezd meg miért látod ezt a jelenséget.
Amúgy az hogy szabad szemmel ilyeneket láss, nem 12 hetes terhesnek kéne lenned hanem olyan 24-26 hetesnek.....
Tök mindegy, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: De nem 12 hetes vok (ha vok).Ha az én felételezéseim igazak akkor max. 21 hetes, de inkàbb olyan 18 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat.Egy kicsit hosszù lenne leìrni hogy mibõl gondoltam hogy terhes vagyok.Viszont én nõgyògyàsztòl tudom hogy plpl. egy 16hetes terhesség tùl nagy a hüvelyi vizsgàlathoz.És igaz hogy itt mindenki 12 hetes terhességrõl ìr, de én a kérdésemben ùgy ìrtam hogy ha màr 12 hetes elvagyok.
12hetesen hüvelyi uh-n voltam, egyértelmûen látszott a kisfiam! Szerintem nem vagy terhes
A kérdező hozzászólása: De te is azt mondod hogy csak az elsõ a hüvelyi.De nekem 12. hét utàn nézték hüvelyivel.És ugy tudom hogy akkor màr nagy ahhoz a terhesség és nem annyira észrevehetõ.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az hogy amikor kézzel nézett akkor azt mondta hogy meg van nagyobbodva a méhem.Ezért megnézett uh-on is és azt mondta hogy furcsa az alakja is.De nem vagyok terhes.
szia a hüvelyi az ahogy irták is 100%-osan kimutatja ha terhes vagy, igaz hüvelyit csak az elsö vizsgálaton csinálnak utána már nem, mert veszélyes is lehet, voltál elötte utrahangon? ha ugy gondolod terhes vagy menj el egy másik dokihoz is, hogy megnyugodj , nekem elsö vizsgálat hüvelyi volt akkor már 13 hetes voltam, csak közbe meg is volt, de egész pontossággal kimutatta a babát, utána már hasit csinált 20 hkm
Sõt, van, akinek vastag a hasfala, és emiatt inkább hüvelyi ultrahanggal nézik meg 12 hetesen.
12 hetes genetikai uh-n hüvelyit is csináltak nekem és jól látszódott a baba. Úgyhogy tuti hogy olyan nincs hogy hüvelyi uh-val nem látják a babát. 26 hkm
Engem mar vagy 4x ultrahangoztsk, abbol csak egy volt hasi...az is kb a 8. Heten, mar akkor kimutatta szepen hogy ott a babaaa:) De a masik 3 huvelyi, ami tegnap is volt...es csodas kepet kaptam a babarol, teljesen latszik rajta mindene:) szoval, ha a tes esetedben nem mutatna ki a terhesseget....az eleg valoszinutlen. Sot kizart. Megha lenne par pozitiv teszted...de nincs, gondolom. Udv:11hkm
Sajna kizárt dolog, hogyha terhes vagy és 12 hetes nem vette észre hüvelyivel, ahogy a 3-as is írta azért használják kisebb terhességnél a hüvelyit, mert sokkal érzékenyebb és az olyan kicsi terhességet is mutatja, amit a hasi nem.
Mindkét terhességemnél hüvelyi uh volt a 12. hétig és csak utána lett hasi. Lehetetlen nem észrevenni a babát, hiszen akkor már te is látod, olyan nagy!
12 hetesen vak az az orvos, aki nem látja a terhességet. Nálunk akkor már mocorgott, jól hallható szívhangja volt, még a nemét is meg tudták tippelni. Méretre olyan 6-7 cm között mozognak már a babák, és kézzel is kivehetõ a méh nagyobbodása. Ha ott nem látnak babát, akkor vagy nincs, vagy éppen pár napja fogant, azaz még kimutathatatlan idõszakban jár.
Hát szerintem 21 hetesen sem nagyon látni még ilyesmit... volt pozitív teszted? Azóta nem menstruáltál? Mibõl gondolod (a hasfélreálláson kívül ami tutira nem attól van mert ahhoz fiatal a terhesség) hogy terhes lehetsz?

12 hetes kismamik hogy vagytok? Tünetek, közérzet? Nálam a tünetek enyhülnek, a közérzetem egyre jobb. Viszont azt észre vettem, hogy nagyon hamar elfáradok. Már híztatok valamennyit. Én kb.2 kg-ot.

Legjobb válasz: Ém holnap leszek 12 hetes én már jobban vagyok,jobb a közérzetem de néha még mindig hányingerem van s szédülök,a vérnyomásom meg szörnyû alacsony!az utazást még mindig nem birom sajnos!!de rem.hogy egyre jobb lesz minden!!

Ém holnap leszek 12 hetes én már jobban vagyok, jobb a közérzetem de néha még mindig hányingerem van s szédülök, a vérnyomásom meg szörnyû alacsony!az utazást még mindig nem birom sajnos!!de rem.hogy egyre jobb lesz minden!!
Szia!Én 12+3 vagyok.A tüneteim lassan kezdenek eltûnni.Most egy kicsit furcsa is, mert eddig ezek alapján éreztem, hogy terhes vagyok.A 12 hetes uh-n voltál már?Engem egyedül az borít ki, hogy sokan fárasztanak az ilyenkor "szokás" babonákkal, amikben én nem hiszek.
A kérdező hozzászólása: Laborban már voltam, szerdán pedig megyek a 12 hetes szûrõvizsgálatra. Te már voltál? Ha igen hogyan zajlik?
Igaz, hogy én még csak jövõhéten leszek 12 hetes, de nekem még mindig kaja undorom van és iszonyatosan jön fel a sav, ja és hányni is szoktam. :-( 5 hét alatt több, mint 4 kg-ot fogytam. (Mondjuk rám fért!) Remélem nekem is hamar elmúlnak ezek a tünetek, mert így nem lehet élvezni a terhességet!
Sziasztok! Én is 12 hetes vagyok, a második babóval. Minden hányinger, émelygés elkerült, mint a kisfiamnál, csak nem nagyon kívánok enni, így eddig fogytam 2 kg-ot. Labaoron múlt héten voltam, én is szerdán megyek uh-ra, csütörtökön magánrendelésre. Nekem a részben a méhszájon tapadó lepény miatt kell aggódnom, remélhetõleg feljebb mászik. Az elsõ szülésem nagyon gyors volt, az elsõ fájástól az utolsó öltésig kevesebb mint 4 óra, remélem megúszom a császárt és ismét szülhetek. Esténként még mindig nagyon álmos vagyok, de ez a kisfiam miatt is van. Elmondtátok már mindenkinek a hírt? Ti tornáztok? Mikor tervezitek beszerezni a babaholmit? Házátaléakítás, építés, festés esedékes valakinél? :)
A kérdező hozzászólása: Mi csak szûk családi körben mondtuk el. Még nem vettünk semmit a babának még nagyon korainak tartjuk. Átalakítást pedig nyár elejére tervezzük.
nem lehet h csak a hüvelyváladékot fokozódott?terhesség során szokott....
Próbáld ki az intim segítség nevû csodakrémet, nekem ez jött be, amikor fertõzésem volt. Abszolút veszélytelen a babódra nézve, és nekem pár nap alatt teljesen rendbe jöttek a "lenti dolgok" :) Én gyógyszertárban vettem, de azt hiszem lehet neten is rendelni, ha beírod a keresõbe, hogy intim aid, szerintem kidobja. Gyors gyógyulást!
Szerintem menj be a terhes ambulanciára és mondd meg, hogy az orvosod szabin van, de neked van panaszod és szeretnéd ha megvizsgálnának.

12 hetes uh-on vette észre az orvos hogy 8 hetesen elhalt az embrio nagyon megviselt első babánk lett volna ugye ez nem azt jelenti hogy legközelebb is valami baj lesz?

Legjobb válasz: szia.nem jelenti azt,és lehet hogy jobb igy mert lehet ha megmarad beteg lett volna..ne busulj.legkzelebb minden rendben lesz.:D

szia.nem jelenti azt, és lehet hogy jobb igy mert lehet ha megmarad beteg lett volna..ne busulj.legkzelebb minden rendben lesz.:D
Könnyû mondani, hogy ne búsúlj, pedig ilyenkor csak ezt lehet! Én 10 hetesen veszítettem el az elsõt, azt hittem nem élem túl... és mi történt? Három hónappal késõbb újra terhes lettem és gyönyörû egészséges kislányom született! Most pedig a kistesót várjuk:-) Úgyhogy fel a fejjel! Legközelebb minden rendben lesz! Tuti! Nem volt semmi olyan tuneted, ami gyanús lett volna?
Sajnos én is átestem ezen, és nem volt könnyû. Hiába minden vígasztalás.. ilyenkor sajnos. És azt hiszem felelõtlenség lenne a részemrõl ha azt mondanám , hogy nem lesz baj, azt sosem tudni. Lehet lesz, de lehet semmi. az biztos, hogy nagyon fogank rád figyelni az elõzmények miatt, és te is jobban fogod kímélni magad. Én 13 hónapra estem rá teherbe, és egyáltalán nem volt problémamentes ez a terhesség sem, de van megoldás. Kaptam egy gyóygszert ami megtartotta a terhességet. Tehát ne aggódj elõre. Most ha már majd tudni fogják az elõzményeket tudják mire kell figyelniük. És reméljük nem lesz baj! De most ne rágódj ezen ha tudsz koncentrálj valmi másra. Mert ha folyton a köv babára gondolsz nehezen fog összejönni. Mihelyst nem gondolsz rá annyira egybõl jön. Persze ez is emberfüggõ. remélem segíthettem. Kitartás!!! Sokan vagyunk melletted! És tudjuk mit érzel! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat nagyon kedvesek vagytok vérzéses vagy görcsös tünetem egyeltalán nem volt csak semmit nem bírtam megenni de mindenki azt mondta ez a terhesség miatt van az a legszõrnyûbb az egészben hogy 1 hónapon át úgy volt bennem hogy már nem is élt.
Lehet érdemes lenne kivizsgáltatni magad, hogy mi volt az elhalás oka, nehogy legközelebb is elõforduljon, amennyiben valamilyen szervi, hormonális vagy egyéb kezelhetõ és kezelendõ problémád lenne. Persze az is lehet, hogy tényleg nem lett volna egészséges és a természet így döntött. Nem történnek véletlenül a magzatelhalások és a vetélések, hacsak te nem csináltál valamit, amit nem lett volna szabad (pl megemelted magad). Mindenképpen járj utána, hogy miért történt és 3 hónap pihenés után (ennyit szoktak javasolni) próbálkozzatok újra. So9k sikert kívánok!
Én csak annyit tudok javasolni, hogy ne erre gondolj és ne ebbõl indulj ki. Attól, hogy most ez történt, lehet a következõnél semmi baj nem lesz. De az is igaz, hogy sokat vesztenek el akár 5-6 babát is, mire sikerül. A lényeg, hogy az agyad irányítja a tested, és ha rettegsz, az nem jó. Próbálj arra gondolni, hogy ennek megvolt az oka, de legközelebb rendben lesz minden! Menj majd sûrûbben uhra, bár gondolom ezt kérni fogja a dokid is, és vannak tabik, amik segítenek. Jobb volt most ez így, mint ha késõbb történt volna. Vigyázz magadra, és soha ne add fel!!! :-))
A 4. válaszolónak (a komment után írónak) üzenem, hogy jó lenne, ha nem írkálna olyanokat, hogy a vetélés azért történik, mert valaki olyat csinál, amit nem lett volna szabad!!!!!! Bármennyire is vigyáz mindenre a kismama, akkor is megtörténik az elhalás, ha a babával nincs rendben valami! Ezért senki nem felelõs, pláne nem a kismama! Kikérem ezt minden hasonló helyzetbe került kismama nevében!
Én is a 4.válaszolónak üzenem Az én kisbabám is pont ugyanekkor halt el és nálam is a 12.héten vették észre.Az elhalás oka nem jó tapadás.Valószínûleg nagyon beteg lett volna.Ugyhogy nem kell ahhoz semmit tenni a kismamának, hogy valami baj legyen örüljön, hogy neki semmi ilyesmi baja nem lett.Most én is babát várok 29hetes vagyok.Kaptam egy gyógyszert Duphaston ez egy terhesség megtartó és tapadás megkönnyitõ gyógyszer.3 hónapot várj és probálkozzatzok újra.Nagyon sok sikert és ami a legfontosabb ha nem érzed magad késznek 3 hónap múlva lelkileg akkor még várjatok.Üdv
Szia nagyon sajnálom a történteket.Nekem 2 vetélésem volt 14 hetessen, meg 8 hetessen.Az orvosom szerint a magzat elhalása nem véletlen.Sajnos kiderült hogy a 14 hetes magzatnak súlyos rendellenesége volt, így megpróbálták elmagyarázni ha megszületett volna mivel kell szembenéznem.Nagyon nehéz leírni is de jobb ez így hogy nem született meg.Nagyon nehéz volt magamat túltenni rajta, de sikerült mikkor 6 hónapjára terhes lettem.Ez a terhességem 9 hónapig tünetmentes volt, és született egy kisfiam.Most napok kérdése és lessz egy kislányom.Nyugodj meg, és próbáld meg egy kicsit lefoglalni mással magad.Én is tudom milyen nehéz most neked.üdv 39 hetes kismama

Az előbb szeretkeztem a párommal, és most azt vettem észre, hogy kevés pecsételő vérzésem van. Nagyon megijedtem! 12 hetes vagyok, eddig még nem volt ilyen gond. Nem fáj, nem görcsöl a hasam. Nagy a baj? Szerdán megyek orvoshoz, menjek hamarabb?

Legjobb válasz: Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom,hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama

Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom, hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama
Nem biztos, hogy baj van, az is lehet, hogy a hüvelyed fala belül egy picit sérült, az okozza a vérzést. Nálam is elõfordult és nem lett baj. Ez persze nem szt jelenti, hogy ne beszélj orvossal, ha nyugtalanít a dolog, érdemes felkeresned, legalább telefonon érdeklõdj.
Szia szerintem nézesd meg magad orvossal.Én is így jártam 2 héttel ezelõtt szeretkezés után rózsaszines folyásom lett, de csak pár percig.Az orvos szerint minden jó a méhszáj zárt, de sajnos ellettem tiltva a szextõl.Holnap menj el az orvosodhoz.Szorítok ne legyen semmi gond!!!!üdv 34 hetes kismama.
szia..én szombaton jártam igy.végig izgultam a hétvégét, a doki megnézett és minden rendben annyit mondott hogy ne hü bele Balázs modjára csináljuk..én meg mondtam neki hogy akkor nem is kéne bedugnia:Dannyira vigyáztunk..és javasolta hogy vegyek sikositot-.mert hiába vagy felizgulva belül a terhességtöl nem vagy elég nedves és könnyebben sérülsz.nem lesz semmi.én elkezdtem neki mondani hogy hát....együtt voltam a párommal, , , egyböl tudta mi van..és mondta hogy még elö is fordulhat.azt mondta ha nagyon sok vér van és nem mulik akkor van gáz..de nekem el is mult.és boldog 8 hetes kismami vagyok..ne izgulj.csak pihenj.ha akarsz irj priviben

12 hetes terhes vagyok, és azt vettem észre, hogy nem mindig kell felkelnem éjszakánként olyan sűrűn pisilni. Normális ez?

Legjobb válasz: Persze. Akkor kell sokat pisilni járni, ha a baba úgy fekszik vagy mozog, hogy közel van a húgyhólyaghoz. Neked a kevésbé mászkálós éjszakákon nem "ült" rá. Örülj neki, hiszen nem olyan jó az, ha minden öt percben pisiérzete van az embernek.

Persze. Akkor kell sokat pisilni járni, ha a baba úgy fekszik vagy mozog, hogy közel van a húgyhólyaghoz. Neked a kevésbé mászkálós éjszakákon nem "ült" rá. Örülj neki, hiszen nem olyan jó az, ha minden öt percben pisiérzete van az embernek.
Elvileg a terhesség elején van ez az inger és a végén, amikor már nyomja a baba. Te már lassan átjutsz a 2. trimeszterbe , ezért nem jársz annyit wc-re. Élvezd ki a középsõ idõszakot az a legjobb. :) És boldog babavárást!!! 5 hós kisfiú anyukája
Ha este már nem iszol olyan sokat, természetesen nem is kell annyit pisilned! További nyugodt babavárást!
Normális. Én az elején abszolút nem voltam pisilõs. Inkább az utolsó pár hétben:)
Kezdõdik.... :-) igen, tejesen normális.
Szia! Én most vagyok a "csúcson". 22 hetes vagyok és ÁLLANDÓAN pisilnem kell. Éjjel minimum kétszer, pedig lefekvés elõtt semmit sem iszok már. Tulajdonképpen hónapok óta nem volt egy átaludott éjszakám. Mindegy, megéri!

12 hetes terhes vagyok reggel óta világos sárgásbarnás a székletem de eszre vettem hogy kb 2mm hosszú sötétbarna csikok vannak benne. Mitől lehet? Ugye nem vér?

megilyedtem, tegnapel?tt hasmenésem volt, tegnap semmi széklet, ma meg ez. nem ettem semmi olyat tegnap, karfiolt, grill csirkét turós rétest, enny . segitsetek, már beképzelem a gyomorvérzést.( sok a gyomorsavam és szokott a gyomrom fájni.)

Legjobb válasz: Sztem normális , ami leírsz. De hogy megnyugodj, menj el a gyógyszertárba ott van már olyan gyors teszt is, ami a székletbõl kimutatja az egészségügyi problémákat. Ha negatív sztem megnyugodhatsz :o) Kimutatja a vért is! Ha gyomorvérzésed lenne az naaaaaagyon nagyon nagyon fájna, ráadásul bûzlene a szád, te sem tudnád elviselni. Ha meg végképp meg akarsz nyugodni, menj el a háziorvoshoz. De sztem koncentrálj a babára, mert olyan hatalma gond nem lehet, ha Õ jól érzi magát odabent :o) Ne izzgulj, mert az Õ is átveszi és ilyenkor szoktak keletkezni ezeka csúnya vörös úgynevezett félelem foltok .... Minden rendben lesz neizgulj! Azért csináld meg a tesztet! Boldog babavárást!

Sztem normális , ami leírsz. De hogy megnyugodj, menj el a gyógyszertárba ott van már olyan gyors teszt is, ami a székletbõl kimutatja az egészségügyi problémákat. Ha negatív sztem megnyugodhatsz :o) Kimutatja a vért is! Ha gyomorvérzésed lenne az naaaaaagyon nagyon nagyon fájna, ráadásul bûzlene a szád, te sem tudnád elviselni. Ha meg végképp meg akarsz nyugodni, menj el a háziorvoshoz. De sztem koncentrálj a babára, mert olyan hatalma gond nem lehet, ha Õ jól érzi magát odabent :o) Ne izzgulj, mert az Õ is átveszi és ilyenkor szoktak keletkezni ezeka csúnya vörös úgynevezett félelem foltok .... Minden rendben lesz neizgulj! Azért csináld meg a tesztet! Boldog babavárást!
Ne gondolj gyomorverzesre. (Ugy latszik minden kismama tulaggodja magat, tobbek kozt en is...). Szerintem csak meg a beleid urulnek a hasmenes utan. Ilyen elo szokott fordulni velem is hasmenes utan.
Gyomorvérzés esetén SZÉNFEKETE a széklet.
A kérdező hozzászólása: bocs csak el kellett mennem, nagyon aranyos vagy hogy megirtad miket probáljak ki. a gyomorfekélyre meg a teszt után én sem gondolnék, kicsit megnyugodtam.
A kérdező hozzászólása: köszi jót nevettem amit irtál, való igaz kezdek hipohonder lenni, de megértem magam mert két spontán vetélés után sajnos ilyen lettem aggódós. probálom azért leküzdeni.köszi a tanácsokat
Na ijesztgesd még!!!! Azt kimutatta volna a TESZT!!!! Gyõzöm napok óta nyugtatgatni, Te meg ideírsz valami bõdületet, hihetetlenek az emberek! Annak lennének más tünetei is!!! Ne aggódj kimutatta volna a teszt!
Nincs véletlenül gyomorfekélyed???
Figyelj, ne görcsölj! az a baj, hogy görcsölsz! ráadásul már olyan dologra rágörcsölsz, ami majd csak x hónap múlva lesz... NEM SZABAD!!! sztem ez inkább a baj... Minden betegség avagy tünet 50%-a pszihés eredetû. Ne hara, hogy ezt írom, de az alapján, amit írsz sztem nálad ez valamivel több. Tessék abba hagyni a hipohonderkedést!!! (írja ezt egy hipohonder :o)))) ) Tessék odafigyelni a babára. próbáld ki a tejcit, ha tényleg csak a savaddal van gond akkor segíteni fog, de ahhoz fejben is úgy kell hozzáállnod. Gondolj a bébikére! Próbálj meg inkább lúgos dolgokat enni, de ne csak azokat!!! Tehát eszedbe ne jusson pl a husit elhagyni. Egyél sok gyümit, pl banánt vagy zöldséget. Ne gyógyszerrel próbáld helyre rakni a szervezeted, mert az biztos vagyok benne nem lesz jó a kicsinek. Tényleg lehet csak egy kicsit az étkezési szokásaidon kell változtatni. (Tudom terhesen nem egyszerû, amikor ölni tudnál mondjuk egy kolbász házikóért :o), de minimum egy mézeskalács házikó csokis tejszínhabbal egy kis krémessel a tetején és ha ezt már bevágtad, akkor még egy 5 literes üveg savanyú uborka, lehetõleg töltött káposztával :o)))) ) De tényleg kicsit ha megpróbálsz rá odafigyelni sokat segíthet. Nagyon sok kismama oldal van, ahol a hülye tanácsokon túl jókat is lehet találni. Pl: , hogy terhessen diétázz :oS na szóval ne ilyet. De hogy mibõl érdemes többet enni mibõl kevesebbet, ha gyomorsavad van, ha cukrod van, ha magas vérnyomásod van. Vannak tök jó tippek. S amíg a vitaminokat természetesen is be tudod vinni, addig ne tablettákkal tedd. Ha szereted pl a répát...Nagyon finom ám a vajas kenyér reszelt répával, kicsit megsózva, vagy alma sajttal és kenyérkével (kenyér kell pláne ha savad van). De szerintem olvassgass kicsit utána! (Védõnõt nem érdemes kérdezni, hacsak nem 50 év feletti, különben fogalma sem lesz és csak abromságokat fog mondani) (ugye mint nálunk 8 hónaposan azt mondta: már lassan ki lehet préselni egy alma levét és meg lehet próbálni adni neki...amikor a gyerek hisztizett a vajkrémes kenyérért... de bnõm kisfia pl 9 hónaposan már szalonnát evett... meg rántott húst (jó ez sem feltétlen normális) na de a védõnõk el vannak tájolva és gyereket akkor láttak elõször mikor kijöttek a képzésrõl...jobb esetben meg tudja állapítani, hogy na ez a feje, ez meg vszínüleg a segge lesz... már bocsi) Na szóval, NO PARA!!! JÓL VAGY!!!!! Bármi van írj csak!
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyos vagy, kiprobálom a tejet, de éjjel is nagyon fájt, néha azt gondolom korai ez a gyomorégés még, sok barátnõm az utolsó honapokban tapasztalta, mi lesz velem akkor, ha már most igy fáj, már gondolkodtam hogy megkéne nézetni, persze nem tükrözéssel, nem tudom kismamának csinálnak e gyomorröntgent persze megfelelõ védelemmel a sugarak ellen, van e ilyen, majd megkérdezem a dokit.a férjem kapott gyogyszert és azóta tök jól van, én meg már nem birom.
Jajj d enagyon örülök :o) Meglátod most el fog múlni lassan a pocak görcsöd is mert megnyugszol :o) és végre nyugodtan örülhetsz a kis pocak lakónak! :o) Igyál kis tejcit, langyos tejcit az lúgos, ha esetleg tényleg a gyomorsav rendetlenkedik és meglásd nagyon jó lesz :o) Figyelj a babócára és tessék egészségesnek maradni! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: szia, hála istennek a teszt negatív lett , igazad volt:) csak azért aggódtam mert nagyon fáj a gyomrom, görcsöl, és ég de biztos a sav miatt. ezért megijedtem. köszi a biztatást a tippeket és az érdeklõdést.
Szia, íííííírj! Biztos vagyok benne, hogy minden oké :o)
A kérdező hozzászólása: ma tudtam megvenni a tesztet, de majd holnap reggel csinálom meg. mindenképp megirom mi lett remélem semmi komoly.
ÍRj majd holnap, hogy mi lett az eredmény!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindannyiótoknak.
A kérdező hozzászólása: köszi a patikában most nincs képzeld, csak hétföre tudtak rendelni.
Na helyes! Nyugi van! Engem meg megint valami nagyokos lepontozott, a lényeg, hogy Te látod a választ :o) Na csak hajrá! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!