Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vette (17 db)

16 hetesen csak AFP-re vaszik le a vért? 12 hetesen vettek vérképet, vizeletet, hepatitisre meg vércsoportra. Reggeli vizeletet vegyek? (a védőnőnél veszik)

Legjobb válasz: Nekem kellett reggeli vizeletet vinni, mert megneztek, h tenyeszik-e ki vmi a vizeletbol. Nekem Hepatitis is akkor volt, de latom, neked hamatabb. Minden jot! 25 hetes kismami

Nekem kellett reggeli vizeletet vinni, mert megneztek, h tenyeszik-e ki vmi a vizeletbol. Nekem Hepatitis is akkor volt, de latom, neked hamatabb. Minden jot! 25 hetes kismami
Igen , csak az AFP-re veszik le a vért . Ezt nem a védõnõ veszi le, hanem a kórházban vagy sztk-ban , ahol eddig is levették tõled! Pisi nem kell . 13.hetes Kismama :)
Amit 12 hetesen vettek az az elsõ vérvételed volt? Nem tudom mert nekem egyben vettek vért is, hepatitist is az AFP-vel. Ezt kórházban csinálják, általában abban amelyikben szülni fogsz ahová az orvosod tartozik, mint szülész. Nekem ez a második vérvétel volt, elõtte volt egy kb. 10 hetesen. Vért többször vesznek és vizsgálják mert romlik majd a vérképed és ezt kell figyelniük. Nekem az a tapasztalatom, hogyha nem is viszel vizeletet minden vérvételnél kezedbe nyomnak egy poharad és megmutatják a wc-t. Szóval sztem mivel az AFP-t vérbõl veszik, biztos hogy néznek vérképet is, (hepatitist és vércsoportot már nem kell) de azt egy füst alatt leveszik az AFP-vel, és vizeletet is néznek sztem.
Én éppen most kérdeztem meg a kórházban, mert holnap megyek én is AFP-re. Éhgyomorra kell menni, de vizet lehet, sõt kell is inni elõtte. Nem kell a reggeli elsõ vizelet, majd ott kell produkálni steril kémcsõbe. Remélem tudtam segíteni, bár úgy látom, ez mindenhol másképp mûködik.
Tényleg lehet, hogy mindenhol máshogy van. Leírom, az én esetemben hogyan zajlott. Kb. 10 hetesen a háziorvosom utalt be nagylaborra (rutin vérkép, vércsoport, vizelet vizsg.). 16. héten a kórházban, ahol majd szülök, levették a vért AFP-re + hepa szûrésre. Ennyi volt a 16. héten, viezeletet nem néztek. Az AFP eredményével mész a 18. heti UH-ra. (Nekem ezen kívül volt a 13. héten egy géndignosztikai intézetben +1 vérvétel, rendellenességek kiszûrésére, ez fizetõs vizsg. volt.) Vizeletet pedig a védõnõ mindne hónapban vizsgál. Remélem, tudtam segíteni.

Kalkulátor szerint 12 hetes vagyok. Nem vettem észre, h terhes vagyok mert megjött a havim. Érezhetem a kicsit, hogy ott van? Tudom, h buta kérdés de ez van. Nem a magzat mozgásra gondolok. Vagy tapintásból érezhettem h ott van?

Ne ítéljetek el a buta kérdésért! Dokihoz van idõ pontom de az sokára lesz :(

Legjobb válasz: Ha nem vetted észre, hogy terhes vagy és a havid is megjött, akkor mirõl beszélünk???? A kalkulátorok az utolsó menzesz elsõ alapján számolva vannak kitalálva. Ha te menstruáltál, akkor már hogy a fenébe lennél 12 hetes terhes??? Vagy netán ennyi ideje nem menstruáltál? Döntsd már el! Amúgy fogod magad, veszel egy terhességi tesztet és az megmondja, hogy terhes vagy-e! Amúgy 12 hetesen még semmit nem kell érezned. Ritka, aki ilyenkor bármit is érez. Nyilván most nem a terhességi tünetekre gondolok, mert azok már nyilván ilyenkor megmutatkoznak, akiknél vannak. Sõt, akiknél vannak terhességi tünetek, 12 hétre már el is múlhatnak akár.

Ha nem vetted észre, hogy terhes vagy és a havid is megjött, akkor mirõl beszélünk???? A kalkulátorok az utolsó menzesz elsõ alapján számolva vannak kitalálva. Ha te menstruáltál, akkor már hogy a fenébe lennél 12 hetes terhes??? Vagy netán ennyi ideje nem menstruáltál? Döntsd már el! Amúgy fogod magad, veszel egy terhességi tesztet és az megmondja, hogy terhes vagy-e! Amúgy 12 hetesen még semmit nem kell érezned. Ritka, aki ilyenkor bármit is érez. Nyilván most nem a terhességi tünetekre gondolok, mert azok már nyilván ilyenkor megmutatkoznak, akiknél vannak. Sõt, akiknél vannak terhességi tünetek, 12 hétre már el is múlhatnak akár.
Ha már 12 hetes terhes vagy, akkor baromira sürgõsen orvoshoz kéne menni!!!!!! Lemaradsz az egyik legfontosabb genetikai ultrahangról. Meg 3 pozitív tesztem van! Anyám......Akkor megint mirõl beszélünk? Terhesség alatt is megjöhet a vérzése ritka esetben a kismamának. És az nem olyan erõsségû és mértékû, mint a normális vérzés. Éppen ezért kell feltûnõnek lennie, ha nem olyan, mint amilyen szokott lenni.
Én 10 hetesen ilyen bugyborékoló érzést éreztem, mintha éhes lennék és elõtte így kavarogna a pocakom.. De sokszor.. És az már tuti a picikém volt..
Tehát utoljára augusztus végén voltál ultrahangon. És ha augusztus végén, vagy szeptember elején lettél terhes, azt orvos még nem is láthatta, viszont akkor 12 hetes terhes sem lehetsz. Viszont ha most elmész orvoshoz, akkor azért kb. a magzati méret alapján, nagyjából megmondja, hogy hol tartasz a terhességben. Kórházba kértél amúgy idõpontot? Mert ha igen, lehet hogy jobban jársz, ha magándokihoz kéred, ott valószínûleg elõbb sorra kerülsz.
A kérdező hozzászólása: Tesztet 4 napja csináltam. 2013.08.16. Akkor elküldtek egy másik ultrahangra ott meg 2013.08.30.
Nem terhességet néztek, hanem cisztát? És szeme nem volt az orvosnak, vagy hol voltál ultrahangon? Az orvos tán észrevesz egy terhességet még akkor is, ha nem azt nézi, nem? Elvégre nem szívultrahangon voltál, hanem kismedencein. Vagy mikor voltál orvosnál? Amúgy az sem biztos, hogy 12 hetes vagy. Ha szeptemberben volt több vérzésed is, akkor ezt nem lehet pontosan megítélni, hogy mikor estél teherbe. Mikor voltál utoljára orvosnál? Mikor voltak a pozitív tesztek?
Nekem haspuffadás, fájó mellek, szédülés, hányás v hányinger.Nekem ezek volak.de én most vagyok 4 hetes terhes!
A kérdező hozzászólása: Voltam és akkor dokinál de nem terhességet néztek hanem cisztát. Magándokit kerestem de senki nem fogadott mert, h itt az ünnep vagy volt. Még fura is volt.
Már bocs de én nem kötelezõ terhesség tudomása vétele után saját orvoshoz menni!!12 hetes ultra hangra kéne már menned, én a helyedben mennék ahoz az orvoshoz aki van ugyanis bejelentkezés nélkül is lehet menni!
A babát még nem étezheted, de nekem 12 hetesen már alul volt egy pici pocakom. Szerintem ne várj a dokival, fõleg ha 12 hetes vagy. Keress egy magándokit, aki fogad hamarabb is!
Menj el orvoshoz, õ megnézi, hogy egyáltalán élõ terhesség-e, a méretek alapján pedig megerõsíti a terhesség korát.
A kérdező hozzászólása: Meg azt ütöttembe a kalkulátorba amikor csak 1 napig volt meg! Szeptemberbe 3 szor volt meg de nem úgy ahogy kellet most meg egy hónapig nem jött meg!
A kérdező hozzászólása: Hát nem a hasamra csaptam és kitaláltam a terhességet. 3 erõs pózitív tesztem van!!!!!
A kérdező hozzászólása: Tudom, h orvos. Csak azt nem értem még ha "12" hetes vagyok akkor a dokinak 2013.08.30 látnia kellet volna terhességre utaló jelet. Mert ultrahangon voltam más probléma miatt.
orvos!
A kérdező hozzászólása: Az a baj, h nem tudom kiszámolni hány hetes lehet mert mondom meg jött.
Holnap elmehetsz SZTK-ba is. Sürgõsségi alapon kötelezõ fogadniuk!

12 hetes ultrahangon voltam ahol azt mondtak minden rendben van de megaznap elkellet mennem vervetelre ahol 9 ampula vert vettek le tolem ez gond lehet azt jelenti? Vagy miert vettek le ennyiT?

Legjobb válasz: A 12 hetes uh az elsõ, amikor szûrõvizsgálatot végeznek, ennek egyik fele a vérvétel, másik az uh. Ekkor veszik le a legtöbb vért, tõlem is akkor 6 nagy kémcsõvel vettek, ez teljesen normális. Nézik a vércsoportot is, meg már ilyenkor is nézik a rendellenességeket a véredbõl.

A 12 hetes uh az elsõ, amikor szûrõvizsgálatot végeznek, ennek egyik fele a vérvétel, másik az uh. Ekkor veszik le a legtöbb vért, tõlem is akkor 6 nagy kémcsõvel vettek, ez teljesen normális. Nézik a vércsoportot is, meg már ilyenkor is nézik a rendellenességeket a véredbõl.

Vettek vért a 12 hetes genetikai vizsgálaton?

nekem a papiromat a n? aki levette a vért nem vette el ,és most ma a védön? visszaküldött,hogy az fontos de a n? a vérvételen azt mondta nem baj majd meg megcsináljuk a 17 hetesen.most akkor baj vagy nem ha nincs véreredmeny?

Legjobb válasz: szia, 12 hetesen azért vesznek vért hogy a down-kort szûrjék, 17 hetesen pedig az AFP-t nézik, a kettõ más, fontos ez a véreredmény is menj vissza, nálunk is a 12 hetes uh. után van vérvétel, aki meg leveszi annak nem lehet mérlegelni, hogy meg kell-e csinálni, amilyen beutalód van köteles levenni hozzá a vért, neki ennyi a dolga, menj vissza mert fontos ez a szûrés is és máskor nem ad pontos eredményt, minden jót

szia, 12 hetesen azért vesznek vért hogy a down-kort szûrjék, 17 hetesen pedig az AFP-t nézik, a kettõ más, fontos ez a véreredmény is menj vissza, nálunk is a 12 hetes uh. után van vérvétel, aki meg leveszi annak nem lehet mérlegelni, hogy meg kell-e csinálni, amilyen beutalód van köteles levenni hozzá a vért, neki ennyi a dolga, menj vissza mert fontos ez a szûrés is és máskor nem ad pontos eredményt, minden jót
A kérdező hozzászólása: És még annyi, hogy a terhes vitamin mellé még milyen gyogyszert szedtek?nekem vérképzöt irt fel a védönõm azt mondta minden kismama vérszegény.
3. vagyok, 2 éve még nálunk sem csináltak, én kéthét múlva megyek 12 hetes uh-ra és utána vérvételre, ez az úgynevezett kombinált teszt down-kórra
A 12. héten lehet csináltatni integrált és kombinált tesztet, ami alapján nagy bizonyossággal becsülhetõ a Down és még pár genetikai probléma. Minkét fajta tesztnél van egy vérvétel és egy ultrahang. Ebbõl a kettõbõl becsülnek kockázatot. Ez azonban nem kötelezõ vizsgálat, bár jóval megbízhatóbb, mint a hasonló célú AFP teszt, ami viszont már elég elavult.
Ha csak UH-ra megy vki, akkor nem vesznek vért.Amennyiben a kombinált, illetve az integrált tesztet is elvégezteti, abban az esetben igen.Ha azonban a 12.héten nem vettek vért, nem tudják elvégezni ezt a 2 tesztet, mert a késõbb levett vér ezekhez már nem jó.Ezzel a down kórt, az Edwards szindrómát, és a nyitott gerinc meglétét tudják(nagy biztonsággal)megállapítani(illetve kizárni).Ha errõl lemaradtál menj quartett tesztre, ott a 16-18 hetesen levett vérbõl készítenek kockázat számítást.
A második válaszoló vagyok. Most akkor a 12. heti genetikai nem azért van hogy a down-t szûrjék?Mert én úgy tudtam és tõlem sem vettek vért.Ne ilyeszgessetek.
A kérdező hozzászólása: mi az a minden amit meg tudnak állapitani?
Hát ilyet még nem is hallottam hogy minden kismama vérszegény.Honnan szedte a védõnõ?Én vastablettát szedek plusszba de amikor a terhes vitamint veszembe akkor aznap a vasat nem, mert a terh.vit.-ban is van vas. A 12. heti uhn tõlem nem vettek vért.Szerintem nem baj hogy nincs véreredmény, tudod ezek a védõnõk állandóan túloznak és kötik az ebet a karóhoz.Mondjuk nekem rendes a védõnõm de már kezdem õket utálni.Vajon õk is ennyire "papír szerint" nevelték a gyereküket ahogyan azt tõlünk elvárják?
Szia! Igen, baj, mert ilyenkor tudják megállapítani mindent....Én is szedtem vérszaporítot, a Neoferoforgammát, de az utolsó hetekre leállított az orvos, mert felszaladt a vörösvérsejtszámom.31hetes km
Nem baj, hogy nem vettek le vért, ami egyébként sem kötelezõ. Sok kismamának csak UH van 12. héten, ahol nyaki redõ méretébõl és az orrcsont meglétébõl lehet következtetni arra, hogy a babánál fennáll-e a Down kór veszély vagy sem. A 12. heti vérvételen két értéket néznek: Papp-A és free B-HCG-t, ami szintén a Down kór kiszûrésére alkalmas kb. 80% biztonsággal. A vért a 17. héten is le tudják venni, ekkor Papp-A-t már nem mérnek, de free B-HCG-t, AFP-t és még másik két vérmarket igen, és ennek eredményében állítanak fel egy kockázatszámítást elsõsorban Down kórra. Szóval ne aggódj, a 12. heti UH a fontos, a vérvétel csak lehetõség, amit még le tudnak venni a 17. héten is! Az UH pedig 75% biztonsággal kimutatja, hogy a baba egészséges, a vérvétel csak 50-55% biztonságú, ugyanúgy, ahogy az AFP-nél, ezek a vérértékek is sok kismamánál eltérnek. A kettõ kombinációja tesz ki a 85%-ot. Boldog babavárást!

Lehetséges az, hogy ha már 12 hetes terhes elvagyok és hüvelyi ultrahanggal nézett meg az orvos, akkor esetleg nem vette észre, hogy terhes vagyok?

Ezt azért kérdezem, mert tudom, hogy a 12. hét utàn hasi uh-t szoktak màr csinàlni, mivel a terhesség màr tùl nagy a hüvelyi uh-hoz.

Legjobb válasz: Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!

Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!
12 hetesen hüvelyi és hasi ultrahanggal is tisztán látható, ha valaki terhes!
Nekem a 12 hetes uht hüvelyivel nézték teljesen egyértelmûen látszott a baba. 12 hetes baba már 5-6 centi azt nem lehet elnézni vagy nem észrevenni.
pozitiv teszt volt? olyan nincs hogy nagy a terhesség és azért nem látja a babát.
De ha nem vagy terhes honnan számolod a 12 hetet? Mibõl gondolod hogy terhes vagy? Ha egy doki nem vesz észre egy 12 hetes terhességet, az adja vissza a diplomáját.
A hüvelyi ultrahang sokkal pontosabb, tisztább, mint mint a hasi! 12 hetesen már akkora a baba, hog bármilyen ultrahanggal ki lehet mutatni, de hüvelyivel 100% hogy látnia kellett volna! 12 hetesen már van baba, méhlepény, magzat víz, minden kompletten, akkora a méhed mint egy grape fruit, ami ha nem vagy terhes, akkora mint egy szõlõszem! Kézzel is érezte volna ha terhes vagy!
Kizárt. Nem azért csinálnak hasit, mert nem látszik úgy a hüvelyivel, hanem akkor már a méhszájat sem jó piszkálni, és a hüvelyivel azért bántják. Látta volna a doki a terhességet. Nekem 12. héten csinált a dokim hüvelyi uh-ot, mert mást nézett, mint a babát, de mondta, hogy ilyenkor nem szoktak már hüvelyit, és ha véreznék utána azonnal hívjam. és akkor is látta a babát, persze másképpen. Elég bénának kellene lenni a dokinak, ha nem látta volna.
12 hetesen ilyesmit nem lehetne látni. De miért nem csinálsz egy tesztet most?
De a szívhangját akkor is lehet hallani! Tök mindegy milyen uh-val nézik!
Nem vagy terhes, hidd csak el a dokinak. Majd összejön, de hülyeségeket ne képzelj be.
A magzat a 12. héten már 5-6 cm, mindene tisztán kivehetõ, és izeg-mozog! Biztos, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor mivel magyaràzzàtok azt, higy szabad szemmel làthatòan a hasam egyik oldala ellaposodik a màsik oldala kipùposodik.Aztàn vissza?
Fogalmam sincs, ezt a dokitól kérdezd meg. Ha gondolod menj el egy másik orvoshoz uh-ra, de ezt is csak azért hogy megnyugodj végre. Attól a dokitól pedig kérdezd meg miért látod ezt a jelenséget.
Amúgy az hogy szabad szemmel ilyeneket láss, nem 12 hetes terhesnek kéne lenned hanem olyan 24-26 hetesnek.....
Tök mindegy, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: De nem 12 hetes vok (ha vok).Ha az én felételezéseim igazak akkor max. 21 hetes, de inkàbb olyan 18 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat.Egy kicsit hosszù lenne leìrni hogy mibõl gondoltam hogy terhes vagyok.Viszont én nõgyògyàsztòl tudom hogy plpl. egy 16hetes terhesség tùl nagy a hüvelyi vizsgàlathoz.És igaz hogy itt mindenki 12 hetes terhességrõl ìr, de én a kérdésemben ùgy ìrtam hogy ha màr 12 hetes elvagyok.
12hetesen hüvelyi uh-n voltam, egyértelmûen látszott a kisfiam! Szerintem nem vagy terhes
A kérdező hozzászólása: De te is azt mondod hogy csak az elsõ a hüvelyi.De nekem 12. hét utàn nézték hüvelyivel.És ugy tudom hogy akkor màr nagy ahhoz a terhesség és nem annyira észrevehetõ.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az hogy amikor kézzel nézett akkor azt mondta hogy meg van nagyobbodva a méhem.Ezért megnézett uh-on is és azt mondta hogy furcsa az alakja is.De nem vagyok terhes.
szia a hüvelyi az ahogy irták is 100%-osan kimutatja ha terhes vagy, igaz hüvelyit csak az elsö vizsgálaton csinálnak utána már nem, mert veszélyes is lehet, voltál elötte utrahangon? ha ugy gondolod terhes vagy menj el egy másik dokihoz is, hogy megnyugodj , nekem elsö vizsgálat hüvelyi volt akkor már 13 hetes voltam, csak közbe meg is volt, de egész pontossággal kimutatta a babát, utána már hasit csinált 20 hkm
Sõt, van, akinek vastag a hasfala, és emiatt inkább hüvelyi ultrahanggal nézik meg 12 hetesen.
12 hetes genetikai uh-n hüvelyit is csináltak nekem és jól látszódott a baba. Úgyhogy tuti hogy olyan nincs hogy hüvelyi uh-val nem látják a babát. 26 hkm
Engem mar vagy 4x ultrahangoztsk, abbol csak egy volt hasi...az is kb a 8. Heten, mar akkor kimutatta szepen hogy ott a babaaa:) De a masik 3 huvelyi, ami tegnap is volt...es csodas kepet kaptam a babarol, teljesen latszik rajta mindene:) szoval, ha a tes esetedben nem mutatna ki a terhesseget....az eleg valoszinutlen. Sot kizart. Megha lenne par pozitiv teszted...de nincs, gondolom. Udv:11hkm
Sajna kizárt dolog, hogyha terhes vagy és 12 hetes nem vette észre hüvelyivel, ahogy a 3-as is írta azért használják kisebb terhességnél a hüvelyit, mert sokkal érzékenyebb és az olyan kicsi terhességet is mutatja, amit a hasi nem.
Mindkét terhességemnél hüvelyi uh volt a 12. hétig és csak utána lett hasi. Lehetetlen nem észrevenni a babát, hiszen akkor már te is látod, olyan nagy!
12 hetesen vak az az orvos, aki nem látja a terhességet. Nálunk akkor már mocorgott, jól hallható szívhangja volt, még a nemét is meg tudták tippelni. Méretre olyan 6-7 cm között mozognak már a babák, és kézzel is kivehetõ a méh nagyobbodása. Ha ott nem látnak babát, akkor vagy nincs, vagy éppen pár napja fogant, azaz még kimutathatatlan idõszakban jár.
Hát szerintem 21 hetesen sem nagyon látni még ilyesmit... volt pozitív teszted? Azóta nem menstruáltál? Mibõl gondolod (a hasfélreálláson kívül ami tutira nem attól van mert ahhoz fiatal a terhesség) hogy terhes lehetsz?

12 hetes kismamik hogy vagytok? Tünetek, közérzet? Nálam a tünetek enyhülnek, a közérzetem egyre jobb. Viszont azt észre vettem, hogy nagyon hamar elfáradok. Már híztatok valamennyit. Én kb.2 kg-ot.

Legjobb válasz: Ém holnap leszek 12 hetes én már jobban vagyok,jobb a közérzetem de néha még mindig hányingerem van s szédülök,a vérnyomásom meg szörnyû alacsony!az utazást még mindig nem birom sajnos!!de rem.hogy egyre jobb lesz minden!!

Ém holnap leszek 12 hetes én már jobban vagyok, jobb a közérzetem de néha még mindig hányingerem van s szédülök, a vérnyomásom meg szörnyû alacsony!az utazást még mindig nem birom sajnos!!de rem.hogy egyre jobb lesz minden!!
Szia!Én 12+3 vagyok.A tüneteim lassan kezdenek eltûnni.Most egy kicsit furcsa is, mert eddig ezek alapján éreztem, hogy terhes vagyok.A 12 hetes uh-n voltál már?Engem egyedül az borít ki, hogy sokan fárasztanak az ilyenkor "szokás" babonákkal, amikben én nem hiszek.
A kérdező hozzászólása: Laborban már voltam, szerdán pedig megyek a 12 hetes szûrõvizsgálatra. Te már voltál? Ha igen hogyan zajlik?
Igaz, hogy én még csak jövõhéten leszek 12 hetes, de nekem még mindig kaja undorom van és iszonyatosan jön fel a sav, ja és hányni is szoktam. :-( 5 hét alatt több, mint 4 kg-ot fogytam. (Mondjuk rám fért!) Remélem nekem is hamar elmúlnak ezek a tünetek, mert így nem lehet élvezni a terhességet!
Sziasztok! Én is 12 hetes vagyok, a második babóval. Minden hányinger, émelygés elkerült, mint a kisfiamnál, csak nem nagyon kívánok enni, így eddig fogytam 2 kg-ot. Labaoron múlt héten voltam, én is szerdán megyek uh-ra, csütörtökön magánrendelésre. Nekem a részben a méhszájon tapadó lepény miatt kell aggódnom, remélhetõleg feljebb mászik. Az elsõ szülésem nagyon gyors volt, az elsõ fájástól az utolsó öltésig kevesebb mint 4 óra, remélem megúszom a császárt és ismét szülhetek. Esténként még mindig nagyon álmos vagyok, de ez a kisfiam miatt is van. Elmondtátok már mindenkinek a hírt? Ti tornáztok? Mikor tervezitek beszerezni a babaholmit? Házátaléakítás, építés, festés esedékes valakinél? :)
A kérdező hozzászólása: Mi csak szûk családi körben mondtuk el. Még nem vettünk semmit a babának még nagyon korainak tartjuk. Átalakítást pedig nyár elejére tervezzük.

Mit tegyek hogy ne kapjam el? A férjem nagyon beteg lett, 39.3 fokos láza van. Én 12 hetes vagyok. Oscillococcinumot vettem be (homeopátia), és nem alszunk mától együtt.

Elevitet szedek de vettem most be 1000g-os c-vitamint. Mit tehetek még?

Legjobb válasz: Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!

Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, remélem hogy nem fogom elkapni. :( Reméljük. Sok boldogságot Neked is!

6-7 hetesen észre vettem hogy nől a pocim. Holnap megyek a 12 hetes ultrahangra.2-3 hete nemveszek észre változást. Más is volt így? Remélem nincs semmi baj!

Legjobb válasz: Nincs semmi baj,ne aggódj!Valószinü puffadtál,azért nõtt a hasad.Majd ezután kezd el nõni a babától.nekem kb 14 hetes koromtól kezd nõni.18 hetes km

Nincs semmi baj, ne aggódj!Valószinü puffadtál, azért nõtt a hasad.Majd ezután kezd el nõni a babától.nekem kb 14 hetes koromtól kezd nõni.18 hetes km
Semmi gond. Mert nem a babától nõtt a hasad, õ 7 hetesen 1-1, 5 cm... Hanem a puffadástól nõtt. Nekem is a 13. hét körül kezdett el nõni, - akkor már a babától. 16 hetes kismama
nem lehet h csak a hüvelyváladékot fokozódott?terhesség során szokott....
Próbáld ki az intim segítség nevû csodakrémet, nekem ez jött be, amikor fertõzésem volt. Abszolút veszélytelen a babódra nézve, és nekem pár nap alatt teljesen rendbe jöttek a "lenti dolgok" :) Én gyógyszertárban vettem, de azt hiszem lehet neten is rendelni, ha beírod a keresõbe, hogy intim aid, szerintem kidobja. Gyors gyógyulást!
Szerintem menj be a terhes ambulanciára és mondd meg, hogy az orvosod szabin van, de neked van panaszod és szeretnéd ha megvizsgálnának.

12 hetes uh-on vette észre az orvos hogy 8 hetesen elhalt az embrio nagyon megviselt első babánk lett volna ugye ez nem azt jelenti hogy legközelebb is valami baj lesz?

Legjobb válasz: szia.nem jelenti azt,és lehet hogy jobb igy mert lehet ha megmarad beteg lett volna..ne busulj.legkzelebb minden rendben lesz.:D

szia.nem jelenti azt, és lehet hogy jobb igy mert lehet ha megmarad beteg lett volna..ne busulj.legkzelebb minden rendben lesz.:D
Könnyû mondani, hogy ne búsúlj, pedig ilyenkor csak ezt lehet! Én 10 hetesen veszítettem el az elsõt, azt hittem nem élem túl... és mi történt? Három hónappal késõbb újra terhes lettem és gyönyörû egészséges kislányom született! Most pedig a kistesót várjuk:-) Úgyhogy fel a fejjel! Legközelebb minden rendben lesz! Tuti! Nem volt semmi olyan tuneted, ami gyanús lett volna?
Sajnos én is átestem ezen, és nem volt könnyû. Hiába minden vígasztalás.. ilyenkor sajnos. És azt hiszem felelõtlenség lenne a részemrõl ha azt mondanám , hogy nem lesz baj, azt sosem tudni. Lehet lesz, de lehet semmi. az biztos, hogy nagyon fogank rád figyelni az elõzmények miatt, és te is jobban fogod kímélni magad. Én 13 hónapra estem rá teherbe, és egyáltalán nem volt problémamentes ez a terhesség sem, de van megoldás. Kaptam egy gyóygszert ami megtartotta a terhességet. Tehát ne aggódj elõre. Most ha már majd tudni fogják az elõzményeket tudják mire kell figyelniük. És reméljük nem lesz baj! De most ne rágódj ezen ha tudsz koncentrálj valmi másra. Mert ha folyton a köv babára gondolsz nehezen fog összejönni. Mihelyst nem gondolsz rá annyira egybõl jön. Persze ez is emberfüggõ. remélem segíthettem. Kitartás!!! Sokan vagyunk melletted! És tudjuk mit érzel! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat nagyon kedvesek vagytok vérzéses vagy görcsös tünetem egyeltalán nem volt csak semmit nem bírtam megenni de mindenki azt mondta ez a terhesség miatt van az a legszõrnyûbb az egészben hogy 1 hónapon át úgy volt bennem hogy már nem is élt.
Lehet érdemes lenne kivizsgáltatni magad, hogy mi volt az elhalás oka, nehogy legközelebb is elõforduljon, amennyiben valamilyen szervi, hormonális vagy egyéb kezelhetõ és kezelendõ problémád lenne. Persze az is lehet, hogy tényleg nem lett volna egészséges és a természet így döntött. Nem történnek véletlenül a magzatelhalások és a vetélések, hacsak te nem csináltál valamit, amit nem lett volna szabad (pl megemelted magad). Mindenképpen járj utána, hogy miért történt és 3 hónap pihenés után (ennyit szoktak javasolni) próbálkozzatok újra. So9k sikert kívánok!
Én csak annyit tudok javasolni, hogy ne erre gondolj és ne ebbõl indulj ki. Attól, hogy most ez történt, lehet a következõnél semmi baj nem lesz. De az is igaz, hogy sokat vesztenek el akár 5-6 babát is, mire sikerül. A lényeg, hogy az agyad irányítja a tested, és ha rettegsz, az nem jó. Próbálj arra gondolni, hogy ennek megvolt az oka, de legközelebb rendben lesz minden! Menj majd sûrûbben uhra, bár gondolom ezt kérni fogja a dokid is, és vannak tabik, amik segítenek. Jobb volt most ez így, mint ha késõbb történt volna. Vigyázz magadra, és soha ne add fel!!! :-))
A 4. válaszolónak (a komment után írónak) üzenem, hogy jó lenne, ha nem írkálna olyanokat, hogy a vetélés azért történik, mert valaki olyat csinál, amit nem lett volna szabad!!!!!! Bármennyire is vigyáz mindenre a kismama, akkor is megtörténik az elhalás, ha a babával nincs rendben valami! Ezért senki nem felelõs, pláne nem a kismama! Kikérem ezt minden hasonló helyzetbe került kismama nevében!
Én is a 4.válaszolónak üzenem Az én kisbabám is pont ugyanekkor halt el és nálam is a 12.héten vették észre.Az elhalás oka nem jó tapadás.Valószínûleg nagyon beteg lett volna.Ugyhogy nem kell ahhoz semmit tenni a kismamának, hogy valami baj legyen örüljön, hogy neki semmi ilyesmi baja nem lett.Most én is babát várok 29hetes vagyok.Kaptam egy gyógyszert Duphaston ez egy terhesség megtartó és tapadás megkönnyitõ gyógyszer.3 hónapot várj és probálkozzatzok újra.Nagyon sok sikert és ami a legfontosabb ha nem érzed magad késznek 3 hónap múlva lelkileg akkor még várjatok.Üdv
Szia nagyon sajnálom a történteket.Nekem 2 vetélésem volt 14 hetessen, meg 8 hetessen.Az orvosom szerint a magzat elhalása nem véletlen.Sajnos kiderült hogy a 14 hetes magzatnak súlyos rendellenesége volt, így megpróbálták elmagyarázni ha megszületett volna mivel kell szembenéznem.Nagyon nehéz leírni is de jobb ez így hogy nem született meg.Nagyon nehéz volt magamat túltenni rajta, de sikerült mikkor 6 hónapjára terhes lettem.Ez a terhességem 9 hónapig tünetmentes volt, és született egy kisfiam.Most napok kérdése és lessz egy kislányom.Nyugodj meg, és próbáld meg egy kicsit lefoglalni mással magad.Én is tudom milyen nehéz most neked.üdv 39 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!