Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok. Nem lett (5 db)

12 hetes vagyok. Az elmúlt időszakban nagyon jó alvókám lett, de 4-5 napja éjjelente felébredek, és van hogy 2 órákat fent vagyok, forgolódom. Nem fáj semmim, csak nem tudok aludni. Normális ez az elején?

Legjobb válasz: ÓÓ de még mennyire én most vagyok 23 hetes és még mindíg van olyan hogy nem bírok elaludni.Az elsõ 3 hónapot szinte végig aludtam.Sztem amikor csak tudsz aludj,akár hétvégén is napközben.Evés után stb.Én már szinte mindent kiprobáltam és ez vállt be.Sok sikert.

ÓÓ de még mennyire én most vagyok 23 hetes és még mindíg van olyan hogy nem bírok elaludni.Az elsõ 3 hónapot szinte végig aludtam.Sztem amikor csak tudsz aludj, akár hétvégén is napközben.Evés után stb.Én már szinte mindent kiprobáltam és ez vállt be.Sok sikert.
Szia! Ez normális. Az elején ülve elaludtam nappal nem egyszer :-) Aztán éjjelente felébredtem 2-3 órára. A terhesség végén pedig talán 2-3 órát aludtam egy éjszaka. Pihenj sokat, amikor teheted!
Szia Tényleg normális:-) Nekem a terhesség elejétõl -most 19 hetes vagyok-korszakok váltják egymást. Pár napig alszom jól, pár napig alig alszom, majd megint alszom és megint nem. Nem vettem észre, hogy bármi befolyásolná. Ez még nem baj, nagyobb baj ne legyen:-) Ha érzed hogy kéne, és tudsz, pihenj:-)

Mit tegyek hogy ne kapjam el? A férjem nagyon beteg lett, 39.3 fokos láza van. Én 12 hetes vagyok. Oscillococcinumot vettem be (homeopátia), és nem alszunk mától együtt.

Elevitet szedek de vettem most be 1000g-os c-vitamint. Mit tehetek még?

Legjobb válasz: Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!

Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, remélem hogy nem fogom elkapni. :( Reméljük. Sok boldogságot Neked is!

12 hetes kismama vagyok. Nem lett jó a vizelet eredményem. Ez nagy baj?

A nitrit pozitív lett.Nagyon félek.Azt is hallottam,hogy daganatot is jelenthet.Semmi tünetem nincs.Ki lehet kezelni?Volt valaki ebben a helyzetben?

Legjobb válasz: Ez baktériumok jelenlétére utal. Nekem is volt ilyen, amikor terhes voltam, szerintem nincs miért aggódni.

Ez baktériumok jelenlétére utal. Nekem is volt ilyen, amikor terhes voltam, szerintem nincs miért aggódni.
Szia! Nekem minden esetben a legelejétõl találtak valamit a vizeletemben. Hol a nitrit volt sok, hol a fehérvérsejt sõt volt olyan, hogy még egy kevéske vért is találtak benne. Az elsõ ilyen alkalom a 8. héten volt és hát teljesen ki voltam borulva, hogy elveszthetem a babámat és hogy valami baja lehet. Az orvosom minden alkalommal antibiotikumot irt fel, mert szerinte gyulladás volt a szervezetemben. Most már ott tartók, hogy nem idegesítem magam rajta, a nõgyógyászom szerint a terhesség alatt eleve megváltozik az ember teste és a leletek közel sem lesznek olyan tökéletesek mintha nem várnánk babát. Nekem sem volt semmi tünetem ami bajra utalhatott volna, a babával mindig minden rendeben volt. Szóval azt tanácsolom, hogy semmi idegeskedés, csak a babával törödj és ha semmi tüneted nincs és jól érzed magad akkor hidd el, nem lesz próbléma. Gondolj arra, hogy mindenkinél van valami ami elöjön ilyenkor csak azt te nem tudod csak a tiedet láttod. Remélem sikerült egy kicsit megnyugtatnom. 35 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Olvastam, hogy felszálló is lehet, és az nem jó a babának.Kaptam kliont, de nem használt.Vagy sok olyan ételt ehettem, amiben nitrit van?
A kérdező hozzászólása: Köszi aválaszt, kicsit megnyugtattál.Holnap megyek dokihoz, mert csak most kaphatok antibiotikumot.
ne idegeskedj ez baktériumot jelent, és csak antibiutikumrs fog el mulni én a helyedben kérnék tenyésztést, mert csak arra fog a baci eltuni amire érzékeny tapasztalatbol mondom a harmadik gyermekem várom, és mindel volt ez a probléma, az elsövel nagyon is 2hétig injekcioztak a korházban, 12hetes kismama
Kaptál rá antibiotikumot?Mert ezt ki kell lezelni!
Ne aggódj, nincs daganatod! Nekem is volt egyszer benne nitrit, de másnap már nem. Baktériumoktól van a vizeletben nitrit. Vagy húgyúti fertõzéstõl, de lehet enyhe hüvelyi folyástól is. Ha nem múlt volna el, kaptam volna antibiotikumot. Igyál sok folyadékot, az tisztítja a húgyutakat. Írd be a keresõbe, hogy : vizelet nitrit, már az elsõ oldalon pontosan leírják.
Szia! Olyan nincs hogy étellel vagy itallal kerül be a szervezetbe, mert az ételek és italok nitrátot tartalmaznak, nem nitritet, és amikor a nitrát baktériumokkal találkozik, akkor alakul nitritté. Tehát jól mondta az elõttem szóló, valamilyen baktérium jelenlétére utal, ami lehet egy enyhébb húgyúti fertõzés, amit te észre sem veszel. Azért vagyok ilyen jól tájékozott, mert 2 napja az én laboromon is poz.lett és a doki elmagyarázta hogy ne rémüljek halálra, kaptam rá gyógyszert és ennyi. és nekem sem volt semmi tünet, szóval ne aggódj, nincs semmi gáz! :) 32 khm


12 hetes kismama vagyok és a Toxoplazma vizsgálaton mind a két eredmény(IgG, IgM) pozitív lett. Mi van ilyenkor, nagy a baj? Elvileg csak egyszer lehet elkapni és utánna a szervezet immunis lesz rá, de nekem nem így történt.

Legjobb válasz: Szia én ugy emlékszem nekem azt mondta a védönöm hogy a pozítiv azt jelenti hogy már átestél a fertözésen de nem vagyok benne biztos boldog babavárást 20 hetes kismama

Szia én ugy emlékszem nekem azt mondta a védönöm hogy a pozítiv azt jelenti hogy már átestél a fertözésen de nem vagyok benne biztos boldog babavárást 20 hetes kismama
Mindenképp kérdezz rá, mert ha mindkét értéked pozitív, az azt jelenti, hogy átestél (de ez lehet, hogy az aktuális állapotot mutatja), illetve jelenleg van benned fertõzés. Én legalábbis így tudom, hogy az aktuális állapotot és az elõzményt mutatja a két eredmény. De furcsálom, hogy semmit nem mondtak amikor odaadták a leleted.
a lelet mindig az aktuális állapotot mutatja, s a pozitiv azt mutatja, hogy eltér a normálistól. mindig a negativ a jó. de ha nem mondtak semmit, s nem küldtek tovább, akkor valószinû nincs baj. több adatot is néznek egyszerre, s ha mondjuk neked csak ez a kettõ tért el a normálistól, még nincs baj.. Amúgy hidd el tudják az orvosok a dolgukat, sok kismama mindig kételkedik, de bizzál az orvosodban, ha baj lenne, azonnál tudni fogod. de nem lesz. Meg ha van bármi kérdésed, nyuogodtan kérdezz rá az orvosnál!! Ez a dolga, ne légy szégyenlõs!
Szia! itt nem a negatív eredmény a feltétlen jó, mert az azt jelenti, hogy min 2 havonta ismételni kell, mert nem esett át rajt a kismama, és ha terhesen kapja el, akkor a babánál fogyatékosságot okozhat.A pozitív teszt azt mutatja, hogy átestél rajt, és az már mindig pozitív is marad. Viszont a kérdõjel, hogy régen estél át, vagy frissen fertõzött vagy-e?Ez nem mindegy, mert gondot okozhat. Hívd fel a védõnõt, és kérdezz rá.Ha terhesen kapod el, tudják kezelni antibiotikummal.Általában teljesen tünetmentes, vagy gyenge influenzaszerû tüneteket produkál, amivel nem biztos hogy dokihoz megy az ember. Jó egészséget.
Na En most megneztem az enyemet, es nekem az IgG pozitiv, amire a doki mondta, h volt ez a fertozes, a masik az IgM negativ, erre maeg azt mondta, h ez jo mert nincsen a szervezetemben most. En kerdeztem, h ha lenne mi lenne a teendo, es azt modnta, h kapnek gyogyszert es semmi gond nem lenne a babaval. Szeritnem hivd fel az orvost, es kerdezd meg, h ilyenkor mi a teendod. De nincsen nagy baj, fogsz ra kapni vmi gyogyszert es a babad olyan egeszsegesen fog szuletni mint a makk. Nagyon boldog babavarast kivanok 24 hetes kismama
AZ IgG azt jelenti, hogy nem friss fertõzésrõl van szó, hanem hogy már valamikor régebben átestél rajta és van antitest a szervezetedben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a nyugtató szavakat.Azóta már beszéltem az orvosommal és holnap megyek újabb vizsgálatra, de megnyugtatott, hogy nem kell egybõl kétségbeesni. Boldog babavárást mindenkinek!

Amikor kiderült, hogy terhes vagyok volt UH, csak a petezsák látszott. Utána a 12 hetes Uh-n megfelelő méretű petezsák volt, de nem volt benne embrió. Hová lett a babám?

Ilyenkor mi van? Ha felszívódott akkor mikor? És miért n?tt egészen 12 hétig a petezsák? Volt egyáltalán benne baba szerintetek?

Legjobb válasz: Nem értem,hogy ezeket a kérdéseket miért nem tetted fel az orvosodnak?????? Hiszen Õ látta a monitort, ezekre a kérdésekre csak Õ tud normális választ adni. Ne haragudj,de hihetetlen számomra,hogy úgy ki tudtál jönni a vizsgálóból,hogy nem kérdeztél semmit! Le vagyok döbbenve,hogy ilyen van. Én biztos nem tudtam volna ezzel a tudattal hazamenni.

Nem értem, hogy ezeket a kérdéseket miért nem tetted fel az orvosodnak?????? Hiszen Õ látta a monitort, ezekre a kérdésekre csak Õ tud normális választ adni. Ne haragudj, de hihetetlen számomra, hogy úgy ki tudtál jönni a vizsgálóból, hogy nem kérdeztél semmit! Le vagyok döbbenve, hogy ilyen van. Én biztos nem tudtam volna ezzel a tudattal hazamenni.
Szerintem nem volt benne élet, vagy megindult a szive, de megállt, vagyis meghalt, és nem ürült ki a méhedbõl.Bár ha nem növekedett akkor inkább az elõzõ a valószínû, hogy életképtelen volt az embrió.Fel a fejjel, a következõ alaklomkor biztos sikerül!
Szia! Létezik olyan, hogy csirátlan pete. Ez egy olyan petezsák amely nem tartalmaz embriót. Az esetek felében kromoszóma-rendellenesség az oka, de kialakulhat cukorbetegség, valamint pajzsmirigy és a mellékvese hormonális mûködésének rendellenssége esetén is. Én csak azt nem értem, hogy ha az elsõ UH-n csak a petezsák látszott a dokid miért nem rendelt vissza két hét múlva.
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem a dokit, annyit mondott, hogy elõ fordul, igazából nagyon sok mulasztás volt az a 12 hét alatt. :( Az utolsó válaszadótól kérdezem, hogy ha valaki cukorbeteg, többször is elõfordulhat ez az eset? Fontos ugyanis nekem 17 éve van gyerekkori cukorbetegségem. Bár nagyon stabil, és jó, de mégis? Megtörténhet mégegyszer? Most 6 hetes vagyok. Köszi a válaszokat.
Szia! Szerintem volt benne bab, vagy nem látta a dokid egyszer sem? Nekem is ugyanez volt az elsõvel. Felszívódott és kész a dokik sokszor semmit sem mondanak maguktól, ha meg mondanak akkor is igencsak diplomatikusak és megragozzák a semmit. Ne aggódj, ez a legfontosabb, bár én is aggódtam.. mert attól tartottam, mi van ha újra megtörténik... ha újra megtörténik akkor valószínûleg az is beteg lett volna.. de azért nem gondolnám. annyira nem gyakori, no meg ilyenkor a doki igencsak elõvigyázatos és százszor jobban odafigyel rád. Legalábbis az én esetemben, pedig egy fillért sem adtam neki. Mindig elsõnek hív be és nagyon rendes. Bár most is vérezgettem többször is de kaptam gyógyszert... és most minden rendben a 11-12 hét óta. Tudod addig rizikós, de azért a 14. triplán legyél óvatos mint más!!! Én most járok a 20. hétben :) Szorítok neked!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!