Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok. Ma (46 db)

12 hetes vagyok. Ma megmondtam a fonokomnek. Azt kerdezte, meddig akarok majd dolgozni. Mit mondjak?

Egy szallodaban vagyok takaritono. Szules utan 4-6 hetig maradhatok majd otthon, de ez nem gond, mert anyosom nyugdijas es tud vigyazni a babara. Es egy eves kortol meg mehet bolcsodebe. De szules elott mikortol ajanlott otthon maradni, ha fizikai munkat vegzek? A fonokom azt mondta, nem szeretne, ha nagyon sokat lennek otthon. Ha nincs semmi baj a terhesseggel, akkor a 9. honapban maradjak otthon vagy mar a 8-ban is?

Legjobb válasz: Vegyszereket sokat használsz?mert az nem lenne jó.Ha igen,én már most elmennék.

Vegyszereket sokat használsz?mert az nem lenne jó.Ha igen, én már most elmennék.
Vannak munkakörök, amiket egy terhes nõ, akárhanyadik hétben is jár, nem végezhet. Kérdezd meg a dokidat, õ tud majd biztosat mondani, de igen erõs a gyanúm, hogy már most el fog tiltani a munkától.
Külföldön dolgozol? Én valahogy úgy vettem ki az írásodból, hogy igen. Azt nagyjából tudom, hogy a legtöbb országban nem szoktak olyan korán elmenni táppénzre, mint itthon. Ha fizikailag jól bírod, akkor dolgozhatsz szerintem akár a 8. hónapig is, ha nem kell nehezeket emelned. A vegyszerek miatt szerintem viselj maszkot. És ha nehézséget okoz a munka, akkor mindenképpen kérj legalább rövidebb mûszakot, vagy több pihenõidõt. És feltétlenül beszélj orvossal is, hogy õ hogy látja a dolgot. Én mondjuk fizikai munkát végeztem, és már 3 hónaposan itthon maradtam, de nem fogok szentbeszédet tartani, igazából már az 5. hónapban úgy éreztem, hogy szívesen mennék dolgozni még jó sokáig ha lehetne. És tényleg tisztában vagyok vele, hogy a legtöbb országban nem kezelik ennyire betegségnek a terhességet, bár persze jobban kímélik a terhes nõket, ha elég talpraesettek. Szóval szerintem dolgozz addig, amíg te úgy érzed, hogy képes vagy rá, de arra figyelj, és hívd fel rá a fõnököd figyelmét is, hogy nem fogsz annyit bírni, mint korábban, ezért találjatok ki valami megoldást arra, hogy ne kelljen magadat agyon hajtani. De elsõsorban orvos véleményét kérd ki!
rajtad múlik, de én már 32 hetesen olyan vagyok, mint egy lassított felvétel, képtelen vagyok sokat dolgozni, lépte-nyomon leülok, és azt a fõnokod is beismerheti, hogy ilyen munkaerõvel a 8. hónapban már nem sokra fog menni veled
Szerintem nem a leg ideálisabb a takarítási munka egy kismamának. Nem tudna valami könnyû munkát biztosítani a fõnököd? Csak tõled függ meddig akarsz dolgozni, persze, ha probléma mentes a terhességed. Miért mész 6 hét után vissza dolgozni??
Szerintem nyugodtan dolgozhatsz a 9. hónapig. Gondolom kesztyût használsz a vegyszerekkel.
A kérdező hozzászólása: Igen, kulfoldon dolgozom. Es miert megyek vissza 6 het utan? Mert ennyit lehet itthon maradni szules utan. Nincs mas valasztasom. Itt nincs olyan, hogy itthon vagy evekig a babaval, ezt nem ismerik.
Szia! Nagyon sajnálom, hogy ilyen hamar otthon kell hagynod a picidet! Dolgozz, addig ameddig jól esik és amint, már nehezebben megy inkább pihenj otthon. Kellemes baba várást!

12 hetes vagyok, ma szóltam a munkahelyemen, hogy baba lesz és azt mondták, h. döntsem el hétfőig, hogy meddig akarok dolgozni az utánpótlás miatt. Ti meddig dolgoztatok? Milyen körülmények között?

Nem vagyok veszélyeztetett, de elég stresszes a munkám és egyész nap ülnöm kell, úgyhogy már most dagad a bokám. A f?nökség sem ideálisan áll a terhességhez, de szeretnék minél tovább dolgozni, amíg nem veszélyeztetem a babát.

Legjobb válasz: Szerintem addig dolgozzál amig nem esik nehezedre, érezni fogod ha már sok...

Szerintem addig dolgozzál amig nem esik nehezedre, érezni fogod ha már sok...
Én azt mondtam a fõnökömnek, hogy addig dolgozom, amíg az állapotom engedi. 6 és fél hónapos voltam, mikor táppénzre mentem, elõtte 2 héttel mondtam a fõnökömnek, hogy úgy számítson, hogy két hét múlva táppénz. 2 mûszakban dolgoztam (egyik héten reggel 6-tól du 2-ig, másik héten du 2-tõl este 10-ig), napi 90 km autóvezetés összesen a bejárás miatt, amúgy irodai munka volt, egész munkaidõ alatt ülés.
én hét hónapos terhes múltam, amikor leálltam a melóval. A munkahelyemen nagyon segítõkészek voltak, mindenben támogattak, a kollégáim a döcögõsebb melókat bevállalták helyettem, mivel az egész megyébe kellett járnunk a munkánkkal kapcsolatosan.
Egy vegyesboltban melóztam 7.hónap végéig.Segítõkész kollégáim voltak, nem kellett üdítõket hurcolni...stb
Én a 6. hónapig fogok dolgozni (szept vége) Én is ülõmunkát végzek, és nekem is dagad a bokám-vádlim, vagyis vizesedik. Ma voltam miatta az orvosnál. Azt mondta hogy óránként 10 percet sétálni kell munkahelyen, otthon pedig pihenni és felpolcolni a lábakat. ÜDv 21hetes kismama
En a 30. hetig, egyebkent allomunkam volt egy hutohazban. De egeszsegesnek es erosnek ereztem magam vegig, jol beoltoztem, semmi bajom nem volt. Akkor is csak azert hagytam abba, mert utana volt az eskuvonk es meg kellett szerveznem. Ha nincs bajod a munkaval es jol vagy, akkor szerintem celszeru dolgozni sokaig, mert a penz is tobb es nekem az utolso otthon toltott tevekenyseg nelkuli harom het iszonyat unalmas volt es hosszu. Nem birtam volna ki honapokat igy.

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

12-hetes vagyok, eddig hánytam a 5. -hét óta, vészes hányásom is volt, 2-napja nem hányok tegnap nem volt hányingerem sem ma nagyon jól vagyok semmi bajom és teli vagyok energiával, ugye nincs baj, csak elmúlt végre a hányós idő?

Hétfőn megyek UH-ra,rászámolással most 13-hetes vagyok uh-szerint 12.Van ilyen,hogy 2-3 nap alatt elmúlik egy ennyire intenzív tünet,van már egy 3-évesem de vele nem volt semmi tünetem.

Legjobb válasz: Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)

Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)
elmúlik egyik napról a másikra, nem kell emiatt aggódni, inkább örülj neki :D én is azt teszem mióta nem hányok.
Ne aggódj nekem is a tünetek egyik napról a másikra múlnak /múltak :) 14+5htk
örülj neki hogy elmult. Sokakanak van végig vagy jóval tovább mnt 12. hét. sokaknak igy egyik napról a másikra mulik el.
Nekem a 8.-dik héttõl a 16.-dik hétig folyamatos rosszullétem volt. Aztán egyik napról a másikra elmúlt, mintha elvágták volna.

Ma voltam fogorvosnál. Az érzéstelenítő injekció ártalmas a babóra? 12 hetes vagyok

Legjobb válasz: Szia!32.hetes vagyok és már vagy 5-ször kaptam injekciót a fogorvosnál.Én úgy tudom nem lehet baj!

Szia!32.hetes vagyok és már vagy 5-ször kaptam injekciót a fogorvosnál.Én úgy tudom nem lehet baj!
szia, nem árt.én késõbb úgy a 33. héten voltam anno fogászaton, és nekem azt mondta a fogorvos, h nyugodtan kérhetek érzéstelenítõt, nem hat ki a babára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod, megnyugodtam. Minden jót!
szívesen.minden jót neked is
Igen, túlaggódod. :) A 12. héten a legideálisabb megnézni a redõ vastagságát. Legalábbis ezt mondják. Örülj neki, hogy csak 0, 8. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egyébként nagyon örülök!! Nagyon élénken mozgott a vizsgálat alatt :-) jó volt látni.
Ha tudod hogy jó akkor miért írsz?
A kérdező hozzászólása: Mert elbizonytalanodtam...
Az Uh gép gondolom kidobta, hogy a méretei szerint hány hetesek vagytok. Ha a gép is 12 hetet adott ki, akkor ez nagyon jó érték. :)
Nekem 1, 7, akkor az sok? Én nem tudom mik a normál értékek...
Hali! Nálunk a 11. héten végzik el ezt a vizsgálatot, és nekem a nõdokim azt mondta, hogy a 3, 5-ös értékig "jó", de aki nagyon közel van hozzá, azt már további vizsgálatra küldik. Nekem majdnem kerek 1 mm volt, így megnyugodtam, és az AFP-m is 0.8 MoM lett :) Én azt tanácsolnám annak, aki aggódik az értékek miatt, hogy menjen el a legközelebbi 4d-s UH-ra, ott nagyobb pontossággal meg tudják mondani mi a helyzet :) Boldog babavárást mindenkinek! 24 hetes kismami
Szia! Nekem a 9. héten volt hüvelyi uh és nem fájt, sajnálom, hogy neked igen. Fel a fejjel, úgy tudom, innentõl már csak hasi lesz...
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat!Remelem legkozelebb nem fogok gorcsolni elotte, de gondolom akkor mar nekem se fognak tobbet csinalni mert ma vagyok epp 12 hetes es ma csinaltak az uh ot!Remelem nem lesz semmi gond!Boldog kismamai
Ne görcsölj a vizgálatokon. Fogd fel úgy, hogy ezzel csak segítenek a babának. Nem fájhatna elvileg. Nincs gyulladásod? Nem csíp, amikor pisilsz? Esetleg ég... Mert ha kis gyulladás is van, akkor valóban fájhat, vagy nem kent elég zselés anyagot a doki az uh.fejre (amit a hüvelyi uh-nál a gumi felhelyezése után kennek rá). Nekem a citológia (rákszûrés) fájt, mert pici gyulladásom volt. Egyébként ne félj a hüvelyi uh-tól, ha lazítasz és nincs gyulladás, akkor meg sem érzed. Nekem a 20 hetes uh-on hasi uh-t is és hüvelyi uh-ot is csinált a doki (mondta, hogy ilyenkor már nem szokták, de ezzel jobban látja azt, ahol elõször gondot látott a hasi uh-on (elõtte egy héttel). Ne félj a vizsgálatoktól, nem fog fájni legközelebb. Így állj hozzá. Boldog babavárást. Üdv.: 23 hetes kismama
Valószínû görcsöltél a dolgon, ezért volt ez a fájdalom. Meg esetleg a doki a méhszájhoz ért többször, ez lehet fájdalmas valakiknél. A 12. heti UH az utolsó hüvelyi, onnantól kezdve hasi van, kivéve ha valami rendellenesség vagy probléma indokolja az elõzõt (nekem 15. héten vérzés miatt csináltak egy hüvelyit is). Ne izgulj, várd békében és nagy örömmel a kicsit! :)
A kérdező hozzászólása: Amugy abszolut nem faj a szex!A parom iszonyat ovatos es figyelmes sose szokott fajni plane nem igy mint ez fajt! Remelem nem csinalnak tobb ilyet, mert tiszta gorcsbe vagyok a kov.vizsgalatoktol!Koszi a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos en annyira tudatlan vagyok meg nem is tudom hogy az egyaltalan uh. volt vagy csak egy vizgalat amivel nezett valamit, hogy minden rendben van e?Gondolom uh. volt csinalt hasit is es latszott a kis babym!Most varom az elsot azert vagyok ilyen tudatlan!
Ne izgulj, biztos hogy nincs gond veled. A szex fáj? Mert he nem akkor tényleg megnyugodhatsz!
Nekem a 12 heten csinalt utoljara huvelyi uh-t, es egyszer sem fajt, ratett arra a huvelyi uh fejre egy gumit, es bekente vmivel amitol meg konnyebben becsuszott. Nagyon sajnalom, h neked fajt, es ha esetleg legkozelebb megis csinalna, mondjuk En ugy tudom, h a 12 heti az utolso huvelyi, akkor mond meg neki, h ovatosabban. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Isszonyatosan izgultam!Szoval lehet azert fajt annyira!Az orvosom szerintem nem volt durva nagyon kedves es megerto volt o is azt mondta hogy alt. nem szokott fajni ill. nem kene hogy fajon szoval akkor valami gond van nalam??
folytatom az elõzõt...Mindenesetre ha mégis csinál, említsd meg neki!!!!!Boldog babavárást!Ne felejtsd el, most van a tarkóredõ mérés, Down-kór szûrés!!!16 hetes kismama
Hát ez nagyon érdekes, mert én szinte nem is éreztem. Izgultál?Nagyon összeszorítottad magad?De én inkább azt gondolom az orvos csinálta durván, mert annak nem szabadna fájnia. De megnyugodhatsz, mert a 12.héttõl már hasi UH-t csinálnak. Csak az elsõ hetekben csinálják hüvelyivel, amikor még annyira pici a baba, hogy hasin nem jól látszik.Mindenestere, ha mégi
szia.arra , hogy neked miért fájt ennyire csak egy rövid történet. : mikor elõszõr mentem nõgyógyászhoz nõvérem kísért el.a váróban ott rágta a körmét.kérdeztem mi baja.azt mondta nagyon izgul miattam, mert nagyon fájdalmas a vizsgálat.hát mire sorra kerültem gondolhatod hogy izgultam.aztán nem is fájt :) szóval van aki érzékenyebb. már ne gondolj rá.csak a babádra! boldog babavárást 23hetes kismama

Himlő? Mit tegyek? Óvónő vagyok, 12 hetes terhes, ma fedezték fel, hogy az egyik kisfiú a csoportomban lehetséges hogy himlős.

Még az orvos sem tudja pontosan. Én sosem voltam himl?s utána néztem. Mit tegyek? 3 napot járt oviban amíg lappangott benne. Nem puszilgattam semmi, de az is elég ha ott volt. Vélemény? Mi lesz ha én is elkapom a himl?t. Szerdán megyek dokihoz, majd ? is elmondja a véleményét, úgy, hogy ne azt írjátok, hogy majd a doki elmondja, hanem amit ti gondoltok.

Legjobb válasz: Én is úgy tudom, hogy lappangási idõ alatt, de nem feltétlenül kaphattam el.Jaj remélem inkább nem. Bele halnék ha a magzatomnak, a kisbabámnak baja lenne.

A kérdező hozzászólása: Én is úgy tudom, hogy lappangási idõ alatt, de nem feltétlenül kaphattam el.Jaj remélem inkább nem. Bele halnék ha a magzatomnak, a kisbabámnak baja lenne.
Sajnos a himlõ lappangási idõ alatt is fertõz.Én igy tudom.
A himlõ akkor fertõz, ha már kijön rajta, illetve a pöttyök száradnak :)
Nem tudom, nekem orvos mondta, hogy akkor van rá legnagyobb esély, ha száradnak a pöttyök. Ebben az esetben remélem, hogy igazam lesz, nagyon szorítok nektek :)
Elõször is tisztázni kellene, hogy milyen himlõ?? Ha bárányhimlõ, akkor van esély, hogy nem okoz károsodást, még akkor sem, ha elkaptad. A bárányhimlõ akkor lehet veszélyes korai terhességben, ha magas lázzal jár. Tehát nem maga a betegség, hanem a láz az, ami baj. Illetve az utolsó trimeszterben lehet gond, mert a kicsi is "bepöttyösödhet", és lehet, hogy betegen (értsd: bárányhimlõsen) születik. Ha rózsahimlõ, vagyis rubeola, akkor baj van, ugyanis a rózsahmlõ magzatkárosító, pl. vakságot okozhat. Bár fõként az elsõ trimeszterben veszélyes, éppen a határon vagy. Ha kiderülne, hogy ez a baja az ovisodnak, azonnal irány a genetikai tanácsadás, ott megmondják, hogy vajon akkor is gond lehet-e, ha rajtad nem jönnek ki a tünetek, vagy nem, illetve elküldhetnek vérvételre, hogy kiderüljön, van-e korábbi védettséged rubeola ellen, valamint van-e friss fertõzés. Szurkolok, hogy minden rendben legyen, írj majd mi lett. És szerintem fontold meg a táppénzt! Szintén óvónõ vagyok, a dokim azt javasolta, hogy ne járjak dolgozni, így én a 10. hét óta itthon vagyok. 37 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Hát kíváncsi vagyok, mit mond a doki szerdán. Tehát még nem biztos, hogy himlõ, a doki sem tudja, gyanakszik arra. A gyerek nem lázas, csak kijött pár pötty rajta. Még várjuk, hogy lám kiüti-e a gyereket. Erdélyben, egy vidéki óvodában dolgozom, és szerencsém, hogy a kiscsoportos falusi gyerekek nem nagyon járnak, igy csak három gyerekem volt, és azok is csak három napi, mivel az elõtt voltak az ünnepek, igy olyan szoros kapcsolatban nem kerültem vele. Hát én remélem, hogy nem az, vagy ha az sem kaptam el. Mindenképp megnézetem a vérem az a biztos. És majd a dokival is elbeszélgetek a melómról, az sem kicsi dolog, hogy minden nap alkalmival járok, mert mással nem tudok. Plusz most a melegedéssel elindul minden vírus. Hát lám mit tanácsol

Kicsit megfájdult a gyomrom, sült szalonnát ettem, sült hagymával, és tükörtojással! 12. hetes vagyok, ez a kaja nem árt a babának ugye? Megjegyzem, h. nem mindennapos kaja ez nálam, de ma valahogy ezt kívántam! Nem lehet belőle baj ugye?

Legjobb válasz: A babának nem árt :) csak a Te gyomrodat viseli meg egy picit. Igyál egy kis szódát, egy-két büfi és jobb lesz. Én imádom az ilyen kajákat, de néha nekem is minden bajom van tõle.... 21 hetem kismami

A babának nem árt :) csak a Te gyomrodat viseli meg egy picit. Igyál egy kis szódát, egy-két büfi és jobb lesz. Én imádom az ilyen kajákat, de néha nekem is minden bajom van tõle.... 21 hetem kismami
Ide is passzolhatnál ha maradt. amúgy én is imádom az ilyen "egészséges" ételeket. Nekem az olajtól szokott bajom lenni.
A kérdező hozzászólása: :D utolsónak, sajna nem maradt! :D
én virslit ettem mustárral utána azt hittem fala mászok
tegnap én is ettem virslit és nagyon marta a hasam. érdekes mert ezelõtt soha. még amivel nekem pl vigyáznom kell a sült krumpli. már éttermes szóba sem jöhet mert sok az olaj rajta és meghalok tõle.
Egészségedre! Nekem az utolsó másfél hónapra fogott sómentes diétára az orvosom csak, bár nem értem az okát, csak 10 kg-t híztam, és nincs semmi problémám eddig (vizesedés, vérnyomás). Az elején és közepén egyél ami jólesik (kivéve nyers tejet húst, halféléket, pasztõrözetlen sajtokat), de csak mértékkel! Szerintem a bûntudat tesz a legrosszabbat a babának, a mamának meg a túl sok hízás.
Úristen, borzasztóan megkívántam!!! :-P Amúgy dehogyis árt!!
A kérdező hozzászólása: Utolsó akkor készítek neked is legközelebb, okés? :D

Elvileg 12 hetes terhes vagyok, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy csak 11 hetes. Ma is voltam UH-n és 45mm a pici, de akkor a papírjaimra miért azt írják, hogy 12 hetes x napos?

Legjobb válasz: A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják,mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes,de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)

A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják, mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes, de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval. Úgy van ahogy írta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!