Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok. 2 (38 db)

12 hetes vagyok 2 napja szedem a gravida magzatvédőt, megy tőle a hasam, ez normális a magzatvédőknél?

az elevitet is probáltam attól is hasmenésem volt. nektek mik a tapasztalataitok? a dokim javasolta mert 2x elvetéltem. mondjuk én nemszívesen szedem. utálom.megne b-t és calciumot is ajánlott, ezekkel semmi bajom csak ezt a magzatvédö vitamint ne kéne.

Legjobb válasz: Lehet arra is fogni, de nekem gravida nélkül is hasmenésem volt, szerintem ne a vitaminokat okold, de ha az okozza, akkor csak hozzászokás kérdése.. Milyen érdekes, ha valaki centrumot szed, attól nem lesz hasmenése..a gravida elevit, akármi egybõl ilyet okoz..nem értem ezt a laborban nem tanultam..sõt mivel kiemelten magas a vastartalma szorulást kéne okoznia..tehát szedd be nyugodtan, a hasmenést a hormonok okozzák!!-pont úgy mint szülés elõtt, ha pedig akkor majd nem jöhet a beöntés.

Lehet arra is fogni, de nekem gravida nélkül is hasmenésem volt, szerintem ne a vitaminokat okold, de ha az okozza, akkor csak hozzászokás kérdése.. Milyen érdekes, ha valaki centrumot szed, attól nem lesz hasmenése..a gravida elevit, akármi egybõl ilyet okoz..nem értem ezt a laborban nem tanultam..sõt mivel kiemelten magas a vastartalma szorulást kéne okoznia..tehát szedd be nyugodtan, a hasmenést a hormonok okozzák!!-pont úgy mint szülés elõtt, ha pedig akkor majd nem jöhet a beöntés.
A kérdező hozzászólása: ez érdekes valakinél hasmenés másnál székrekedés, reggel óta 3x is ment a hasam, a holnapit be sem veszem, reggel ugyis a dm felé megyek , veszek hipp natalt kiváncsivá tettetek. az a borzasztó ha tudom hogy ez a gravida is ezt okoz megse veszem mert megvan még az egész doboz elevit is, most együtt mennek a kukába. pedig a gravidára azt irták a neten a honlapján nem okoz hasmenést.
Én Elevitet szedtem, de székrekedésem volt tõle, majd áttértem a Hipp Natalra, azóta semmi bajom. Ajánlom neked is. 22 hetes kismama
Én hánytam a gravidától!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, holnap mindenképp veszek és kipróbálom, remélem nekem is beválik.
Szia! Nekem is ez volt a bajom mind a két általad említett vitamintablettával. Én arra fogtam, hogy nem bírja a gyomrom azt a hírtelen sok vitamint feldolgozni. Én is Hipp Natalra váltottam, semmi bajom azóta. De annyit javasolnék, hogy ne a gyógyszertárban vedd meg, mert ott drágább: 1400-ért vettem ott majdnem. A Dm-ben meg a Brendon babaáruházban 999, - . Én mindig ott veszem és még a sor is kisebb, ha egyátalán van, mint a gyógyszertárakban. Minden jót neked! 31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi holnap veszek, látod ezeket én is elõnyben részesiteném mint a magzatvédõt jó hogy irtad nem is tudtam hogy ilyet is lehet kapni.
Szia Próbáld ki a hipp natalt, lehet kapni nagyobb gyogyszertarakban, dm-ben is lattam tegnap. nem igazán vitamin, bár a folsavtól a jódon át minden vitamin megtalálható benne, hanem ilyen 98%ban természetes koncentrátum. Én az elején imádtam az ízét, olyan mint a kubu, bevallva így a 18. hét felé már unom, bár még mindig nem találom rosszízûnek. ja, 20ml-t kell inni naponta, nem tabletta, hanem folyékony. Egy próbát megér, nekem semmi mellékhatása nem volt, se hízás, se székrekedés, a hasam se ment tõle, meg semmi.
A kérdező hozzászólása: érdekes amit irtál, de az a baj az elõzõnél is a magzatvédõ után kezdõdött pár napra a hasmenés. szoval valami csak abban lehet ami ezt okozza.
A kérdező hozzászólása: megvettem a hipp natalt az ize szuper ha lehetne meginnám mind:) egyenlõre semmi bajom köszi a tanácsokat

12-hetes vagyok, eddig hánytam a 5. -hét óta, vészes hányásom is volt, 2-napja nem hányok tegnap nem volt hányingerem sem ma nagyon jól vagyok semmi bajom és teli vagyok energiával, ugye nincs baj, csak elmúlt végre a hányós idő?

Hétfőn megyek UH-ra,rászámolással most 13-hetes vagyok uh-szerint 12.Van ilyen,hogy 2-3 nap alatt elmúlik egy ennyire intenzív tünet,van már egy 3-évesem de vele nem volt semmi tünetem.

Legjobb válasz: Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)

Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)
elmúlik egyik napról a másikra, nem kell emiatt aggódni, inkább örülj neki :D én is azt teszem mióta nem hányok.
Ne aggódj nekem is a tünetek egyik napról a másikra múlnak /múltak :) 14+5htk
örülj neki hogy elmult. Sokakanak van végig vagy jóval tovább mnt 12. hét. sokaknak igy egyik napról a másikra mulik el.
Nekem a 8.-dik héttõl a 16.-dik hétig folyamatos rosszullétem volt. Aztán egyik napról a másikra elmúlt, mintha elvágták volna.

12 hetes vagyok. Az elmúlt időszakban nagyon jó alvókám lett, de 4-5 napja éjjelente felébredek, és van hogy 2 órákat fent vagyok, forgolódom. Nem fáj semmim, csak nem tudok aludni. Normális ez az elején?

Legjobb válasz: ÓÓ de még mennyire én most vagyok 23 hetes és még mindíg van olyan hogy nem bírok elaludni.Az elsõ 3 hónapot szinte végig aludtam.Sztem amikor csak tudsz aludj,akár hétvégén is napközben.Evés után stb.Én már szinte mindent kiprobáltam és ez vállt be.Sok sikert.

ÓÓ de még mennyire én most vagyok 23 hetes és még mindíg van olyan hogy nem bírok elaludni.Az elsõ 3 hónapot szinte végig aludtam.Sztem amikor csak tudsz aludj, akár hétvégén is napközben.Evés után stb.Én már szinte mindent kiprobáltam és ez vállt be.Sok sikert.
Szia! Ez normális. Az elején ülve elaludtam nappal nem egyszer :-) Aztán éjjelente felébredtem 2-3 órára. A terhesség végén pedig talán 2-3 órát aludtam egy éjszaka. Pihenj sokat, amikor teheted!
Szia Tényleg normális:-) Nekem a terhesség elejétõl -most 19 hetes vagyok-korszakok váltják egymást. Pár napig alszom jól, pár napig alig alszom, majd megint alszom és megint nem. Nem vettem észre, hogy bármi befolyásolná. Ez még nem baj, nagyobb baj ne legyen:-) Ha érzed hogy kéne, és tudsz, pihenj:-)


12 hetes vagyok es erzek valamit a pocimban talan mar 2 hete. Mik ezek az erzesek?

nem allitom, h.mocorgas, mert bizti meg korai. luketeteseket erzek, foleg a koldokom mellett, hol jobb, hol bal felen.de teljesen nyugalmi alapotomban, nem az idegek okozzak. es akkor erzem mikor haton fekszem.olyan erzes mintha egy kis halacska a farkaval csapdosna, utemes , pulzalo, lukteto erzes. mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen természetes, hogy figyeled a tested rezdüléseit. Én 15-16 hetes koromban éreztem elõször a babám mocorgását, más szerint ez is korai volt. Mintha kis buborékok szálltak volna a hasam alsó felénél. Vagy ahogy ismerõsöm mondta, pillangók verdestek a szárnyaikkal... A köldököd mellett az ér is szokott lüktetni és nagyon csalóka az érzés, én is gyakran gondoltam, hogy az az. A gyerek mocorgása nem szabályos lüktetés, így azt gondolom, te is az eret érzed. Hidd el, nemsokára egyértelmû lesz, hogy mit is érzel! Élvezd ki a kismamaság minden percét, úgy elreppen a 9 hónap, hogy észre sem veszed!

Szia! Teljesen természetes, hogy figyeled a tested rezdüléseit. Én 15-16 hetes koromban éreztem elõször a babám mocorgását, más szerint ez is korai volt. Mintha kis buborékok szálltak volna a hasam alsó felénél. Vagy ahogy ismerõsöm mondta, pillangók verdestek a szárnyaikkal... A köldököd mellett az ér is szokott lüktetni és nagyon csalóka az érzés, én is gyakran gondoltam, hogy az az. A gyerek mocorgása nem szabályos lüktetés, így azt gondolom, te is az eret érzed. Hidd el, nemsokára egyértelmû lesz, hogy mit is érzel! Élvezd ki a kismamaság minden percét, úgy elreppen a 9 hónap, hogy észre sem veszed!
Szia A köldököd mellett szerintem egy ér lehet, biztos nem a baba. A méhed még csak most emelkedik ki a szeméremcsont mögül, egy kicsit a csont felett van a teteje.
Szia, A köldök mellett még csak az te lüktetsz. Kitartást, pár hét, és érezni fogod a picit is. Nekem nagyobb babóm van 20hetes, és bizony 6hete rendetlenkedik érezhetõen... Nekem úgy mozdult meg elõször, hogy 100% legyen õ volt... Amennyire fel tudott "úszni" addig ment, és rúgott... "gyomron rúgott" kifelé...

12 hetes vagyok. Kézzel megvizsgált a doki és a hasam is megnyomkodta. Normális, hogy utána 1-2 órát fájt és szurkált a hasam?

Veletek el?fordult ilyen,Nem egyfolytában szurkált utána,csak néha belenyilalt.

Legjobb válasz: Szia! Még jó,hogy ennyivel megúsztad,mert én utána 3 napig barnáztam meg véreztem is!

Szia! Még jó, hogy ennyivel megúsztad, mert én utána 3 napig barnáztam meg véreztem is!
Szerintem egyáltalán nem normális!!!!!!Én 14hetes vagyok de a dokim nem nyulkált fel, és semmi baj nincsen!!!!Pihenj !!!
Szia könnyen megusztad nekem a 12 h uh-n a szonográfus ugy megnyomkodta a hasam hogy este véreztem és 4 napig barnáztam szörnyû volt majd össze pisiltem magam annyira fájt.Sana a fogadott dokim szabin volt azért mentem a korházba õ nem csinált volna ilyet de orvosi vizsgálat alkalmával még nem volt ilyen finoman csinálja.Ne aggodj! nem lesz semmi baj
Az elõzõ terhességemnél a baba ezért halt el, mert a doki megnyomorgatta!! A mostaninál eddig soha meg nem vizsgáltak, csak uh volt. Szerencsére ez a doki nem turkál feleslegesen, csak akkor, ha panaszod van, de akkor sem feltétlenül. 33hetes pocis

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

10 hetes vagyok és a doki azt mondta, hogy szedjek femibion 800-at. én úgy tudom, hogy azt 12. hétig kell szedni.1 dobozba 30 db van. Még 2 hetem van a 12. hétig. A többit dobjam ki? annyira nem olcsó! Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami

Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami
Szedd be nyugodtan, tényleg csak a folsav miatt ajánljáj 13. héttõl a femibion 400-at mert abban már csak a fele van. A folsavat nem lehet túladagolni , bajod nem lesz, csak már nincs szüksége a szervezetdnek rá. Ugyanis a velõcsõ már ilyenkor rendezõdik!!!
Nem szedek semmit. Eszek epret, cseresznyét, borsót, almát, házi tejet, tojást és még sok egészséges házi ételt.
Szia, sztem nyugodtan szedd másnaponta. Nekem ez a megoldás amúgy is kellemesebb volt. Az viszont nem igaz, hogy nincs már szükség késõbb folsavra, vas mellé is gyakran teszik (én ilyet kaptam a vérszegénységemre): segít a sejtosztódásban, a vérképzésben. A DHA-ról pedig nagyon jókat olvastam, azt is végig ajánlják. Én sokáig szedtem a másikat, ami a 12. hét utánra ajánlanak, de most csak sima dha-t veszek majd sztem, mert annyi mindent kell már szednem a vérképem miatt.

Ma voltam uh-on ott kiderült, hogy még nem vagyok 12 hetes csak 10 de az utrogestan kapszula nem lesz elég még 2 hétig. Mennyek vissza az orvosomhoz feliratni megint? Az uh-ot nem ő csinálta.

Legjobb válasz: minden képpen ha 12 hetes korodig mondta hogy szedned kell és kérjed hogy írjon több adagot ha estleg tovább kéne szedjed ne mindig keljen menjél gyógyit írítni .De azért remélem nem lesz rá szükség szép baba várást

minden képpen ha 12 hetes korodig mondta hogy szedned kell és kérjed hogy írjon több adagot ha estleg tovább kéne szedjed ne mindig keljen menjél gyógyit írítni .De azért remélem nem lesz rá szükség szép baba várást
nekem maradt 25 szem, ha az elég, szívesen elküldöm Neked
Nekem azt mondták, h fokozatosan kell elhagyni. Mennyit szedsz belõle? Lehet, h ha fokozatosan kezdenéd elhagyni, elég lenne?
18:04-es vagyok. Ha nem, akkor kérd meg a dokidat, h írjon még fel!

33 hetes vagyok .1-2 percre begörcsöl fájdalom mentesen a pocakom. Pontosan 12 percenként. Ugye ez még nem az?

26 hetesen is begörcsöltem egyszer de az nagyon fájt és nem volt szabájos hanem fojamatos. Légyszi írjatok ,nagyon ideges vagyok!

Legjobb válasz: Most ugy van , hogy 12 perc 12 perc, 12 perc 11 perc, 10 perc

A kérdező hozzászólása: Most ugy van , hogy 12 perc 12 perc, 12 perc 11 perc, 10 perc
Szia! Én úgy tudtam, ami szabályos fájás az ár a szülés kezdete... nekem szabályosan 10 ercenként jöttek be (nem volt erõs fájás de rendszeres volt) , bementünk: két ujjnyira voltam nyitva, 3 óra múlva megszületett a babánk...én azért bemennék a kórházba (persze csak ha minimum 2-3 órája érzed ezt a rendszeres fájásokat). Én is úgy mentem be, hogy jajjj bitos ki fognak röhögni, hogy bementem, hát ne röhögtek ki... inkább szültünk.
És persze írj majd, hogy mi van veled! (utolsó hozzászóló)
Szia! Így van, a meleg elmulasztja a jóslót, ha nem mersz vízbeülni, akkor tehetsz bármi meleget a derekadra (én már nyitott méhszájjal nem ülhetek vízbe :( ) De ha bizonytalan vagy, inkább menj be a szülõszobára, tesznek rád egy ctg-t, megvizsgálnak, õk tutira meg tudnak nyugtatni. Mi itt nem bizti :) Ha pesti vagy és be tudsz menni a Barossba, ott is megnéznek, és van ügyelet a szülõszobán.. Boldog babavárást! 34 hetes kismama
Azért ha sûrüsödik akkor mindenképp menj be a kórházba.Írd majd meg mi ban, mert kíváncsi vagyok.Nekem is voltak 32-33 hetesen görcseim, de nem ilyen rendszeresen, meg viszonlag folyamatosan.Feküdj le, de elötte vegyél egy langyos fûrdõt.Azt mondják ha jóslófájás, akkor elmúlik a fürdõtõl.Írd majd meg légyszí mi van.
Nem gondolnám hogy beindulnak, elõzõ válazsoló vagyok, jobban vagy???
Nekem is volt valahogy itt körül tehát a 32-34 hét között szabályos fájások, kb 2 órán át tartottak. Mostz mkég ehetsz magne B6ot. Vegyél be két szemet, segít!! És még most ne induljon be a baba. Nekem is akkor volt azóta sem.. :) Megértem hogy aggódsz én is bepánikoltam. De nyugi, vegyél egy meleg fürdõt jól fog esni! ;) És a jóslók elmúlnak tõle úgy tudom. 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: De ugye a szülés még nem indul be???
Ezek nagy eséllyel klasszikus jóslófájások! Ne idegeskedj, minden rendben, a tested készíti fel magát és a babát a szülésre! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! Letusoltam és minden elmult. Nagyon féltem. Jó hogy megnyugtattatok. Mocorog mostmár a babucikám és még csuklik is. Még egyszer köszönöm

28 hetes vagyok, ha Femibion 800 szedek és hozzá Omega 3-6 E vitaminnal (1000mg halolaj) az baj? Ez 12 hétig szedhető, de maradt még belőle és szedném három naponta vagy 2 naponta

Legjobb válasz: Femibion 800-at szedtem a 13.hétig. Utána pedig Femibion 800+DHA-t szedek. A DHA halolaj. Nem értem, hogy mire írod, hogy a 12.hétig szedhetõ. Ha a Femibionra írod, az azért van a dobozon, mert a 12.hét után DHA-val ajánlják. Vagyis a vitamintabletta összetevõje teljesen megegyezik, csak van mellette még 1 kapszula(DHA) is.

Femibion 800-at szedtem a 13.hétig. Utána pedig Femibion 800+DHA-t szedek. A DHA halolaj. Nem értem, hogy mire írod, hogy a 12.hétig szedhetõ. Ha a Femibionra írod, az azért van a dobozon, mert a 12.hét után DHA-val ajánlják. Vagyis a vitamintabletta összetevõje teljesen megegyezik, csak van mellette még 1 kapszula(DHA) is.
Szerintem nem baj, bár én nem szedtem vitamint csak a 12. hétig, azt szerintem amit Te írsz, Femibionból a 12. hétig javasoltat. Amint betöltöttem a 12. hetet már nem szedtem. Végig csak C vitamint, vasat késõbb, és néha néha Magne B6-ot. Nekem azt mondta a nõdokim, ne szedjek vitaminokat, mert nagy lesz a baba. Természetes módon kell a vitaminokat magadhoz venni. Bár én télen voltam terhes ez nem volt könnyû. Sok gyümi, saláta, kevés szénhidrát, cukros. úsztam, tornáztam, egészséges 3420 g-os kislányom született. Szerintem nyugodtan beszedheted, bajotok nem lesz tõle.
Szia, én a Garavidát szedtem és nem is lettek nagyok a babák. Ami jó, ha eszel vitamint a terhesség alatt akkor utána a szoptatás alatt sem merülsz ki annyira és jobban bírod az éjszakázást és a többi strapát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, én szinte minden nap szoktam salátát enni, ez abból áll hogy=saláta , uborka paradicsom, hagyma, retek, pici só , alma ecet és olíva olaj Imádom még leveshez is eszem(mindenki csodálkozik hogy leveshez is eszem) Ezt a vitamin 3 naponta gondoltam hogy beveszem
Szia! Arra figyelj, hogy 13. héttõl a Femibion 400-at kell szedni (hacsak az orvos nem mondja valamiért, hogy többet szedj)! A barátnõmnek napi 2 Femibiont kellett szednie (400-ast, mert vegetáriánus), és 2, 9 kg-val született a babája. A 400-ashoz van halolaj kapszula, 1 Femibion tablettát, és 1 halolaj kapszulát kell bevenni mindennap. Sok boldogságot a picúrhoz!
Elõzõnek: Igazad van, csak azt már nem Femibion 800-nak hívják, hanem Femibion 400-nak, és azt kell a 12. héttõl szedni. Én a szoptatás végéig szedtem és nem lett nagy baba
szia sztem semmi baj ha beszedted végül is az kismamáknak van kifejlesztve.az hogy ráírják a 12. hétig az csak egy dolog. hagy ne dobjuk ki a drága terhesvitamint mert arra "12 hétig" van írva.én szedem a 400-at is heti 1-2 alkalommal de ha a megmaradt 800-ból akad épp a kezembe azt is beveszem teljes nyugalommal. jó babavárást
A kérdező hozzászólása: köszönöm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!