Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok az orvosom (29 db)

8+ hetes vagyok, az orvosom eltiltott a 12 hét végéig a szextől. Ez mindenre vonatkozik?

Már eléggé nehezen tűrjük, de a baba fontosabb.

Legjobb válasz: Nem, a párodat kényeztetheted, viszont neked nem lehet orgazmusod.

Nem, a párodat kényeztetheted, viszont neked nem lehet orgazmusod.
Szia én is elvoltam tiltva mert az orgazmus méh ossszehuzodasokat csinal és az volt nekem veszélyes.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Pont erre voltam kíváncsi. Azt hogy neki lehet azt gondoltam :)

12-hetes vagyok hétfőn megyek vissza az orvóshoz genetikára ott, hogy fognak vizsgálni már egy hónapja nem voltam dokinál ténleg igaz, hogy megtudja mondani az orvos a baba nemét?

Legjobb válasz: Szia!! Én tegnap voltam uh-on,13 hetes vagyok!! egy tuti szakemberhez járok,nagyon ismert.és még nem lehet megmondani,a nemét mert zárva van lent valami,azt mondta.ugy hogy aki azt állitja,hazudik.

Szia!! Én tegnap voltam uh-on, 13 hetes vagyok!! egy tuti szakemberhez járok, nagyon ismert.és még nem lehet megmondani, a nemét mert zárva van lent valami, azt mondta.ugy hogy aki azt állitja, hazudik.
Igen ha épp ugy áll baba akkor megtudja, ha megakarja.Meg ha jó szakemberhez kerülsz.Nekem megmondták a 13-dik héten.
én dokim is kiváló szakember és ugyan azt mondta, mint az elõttem szóló, hogy ennyi idõsem még nem lehet megmondani, max. tippelni, de õ meg azt nem szokott. majd a 18-20. hét környékén lehet biztosan tudni. 15. hetes kismami
Az a baj, hogy sokan halandzsáznak!!Nem lehet tudni még 13 hetesen!!!!
Szia! Nekem egy tényleg tuti szakember mondta meg, nehéz hozzájutni a korházban.Nekem is csak ugy sikerült, h aznap tanulók voltak és nekik magyarázta, mert tanittja öket az egyetemen.Privátul is képtelenség bejutni hozzá-tehát tényleg király orvosnõ.Õ mondta nekem a 13-dik héten h kislány-az lett.Egy pár ismerösöm akinek sikrerült priviben elmenni hozzá azoknak is mind megmondta egyszer sem tévedett-tehát tényleg tud valamit és nem halandzsál......(1 v.ok)
hát nem tudom, én nöhöz biztos nem mennék!!Ahogyan beszélnek a kismamákról:várnak a vemhes kancák!! meg ilyesmi.Egy férfi dokitól ilyet nem hallasz!! Erröl ennyi.Akkor sem lehet, csak tipp, az meg kevés, mint égen a csillag.
Szerintem egy kulturált ember nem mond ilyent hogy:várnak a ..... Egyébként ez a dokinõ bizti nem mondhatott ilyent mert Szerbiábol irok és õ szerb.....
De a többsége így vélekedik, a terhes kismamikról!!Azért aki teheti kerülje a nö dokikat!! Szakmbeli mesélte nekem...

Az előbb szeretkeztem a párommal, és most azt vettem észre, hogy kevés pecsételő vérzésem van. Nagyon megijedtem! 12 hetes vagyok, eddig még nem volt ilyen gond. Nem fáj, nem görcsöl a hasam. Nagy a baj? Szerdán megyek orvoshoz, menjek hamarabb?

Legjobb válasz: Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom,hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama

Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom, hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama
Nem biztos, hogy baj van, az is lehet, hogy a hüvelyed fala belül egy picit sérült, az okozza a vérzést. Nálam is elõfordult és nem lett baj. Ez persze nem szt jelenti, hogy ne beszélj orvossal, ha nyugtalanít a dolog, érdemes felkeresned, legalább telefonon érdeklõdj.
Szia szerintem nézesd meg magad orvossal.Én is így jártam 2 héttel ezelõtt szeretkezés után rózsaszines folyásom lett, de csak pár percig.Az orvos szerint minden jó a méhszáj zárt, de sajnos ellettem tiltva a szextõl.Holnap menj el az orvosodhoz.Szorítok ne legyen semmi gond!!!!üdv 34 hetes kismama.
szia..én szombaton jártam igy.végig izgultam a hétvégét, a doki megnézett és minden rendben annyit mondott hogy ne hü bele Balázs modjára csináljuk..én meg mondtam neki hogy akkor nem is kéne bedugnia:Dannyira vigyáztunk..és javasolta hogy vegyek sikositot-.mert hiába vagy felizgulva belül a terhességtöl nem vagy elég nedves és könnyebben sérülsz.nem lesz semmi.én elkezdtem neki mondani hogy hát....együtt voltam a párommal, , , egyböl tudta mi van..és mondta hogy még elö is fordulhat.azt mondta ha nagyon sok vér van és nem mulik akkor van gáz..de nekem el is mult.és boldog 8 hetes kismami vagyok..ne izgulj.csak pihenj.ha akarsz irj priviben

12 hetes terhes vagyok. Az orvos nagy vonalakban elmondta, hogy milyen élelmiszereket mellőzzek. Pl. Nyers-vagy lágy tojás, máj, puha- és penészes sajtok. Ez azt jelenti, hogy nem ehetek sem feta sem mozzarella sajtot?

Legjobb válasz: A lágy sajtokkal az a baj, hogy nem pasztõrizálják a tejet, amibõl készítik. Lehetnek benne emiatt komoly betegséget kiváltó kórokozók. Van aki állandóan eszi, és semmi baja nincsen (ez fõleg szerencse), de olyan is aki csak egyszer evett, és megbetegedett. Kár kockáztatni szerintem. Ugyanez vonatkozik a többi tiltott dologra is. Terhesen már nemcsak magadért vagy felelõs...

A lágy sajtokkal az a baj, hogy nem pasztõrizálják a tejet, amibõl készítik. Lehetnek benne emiatt komoly betegséget kiváltó kórokozók. Van aki állandóan eszi, és semmi baja nincsen (ez fõleg szerencse), de olyan is aki csak egyszer evett, és megbetegedett. Kár kockáztatni szerintem. Ugyanez vonatkozik a többi tiltott dologra is. Terhesen már nemcsak magadért vagy felelõs...
A lágy sajtok baktériumkultúrával készülnek, teljesen higiénikus környezetben..tejszaporító baktériumokkal. Élelmiszerkémia vizsgám részben a lágy sajtokról szólt- A tiltás inkább arra vonatkozik, hogy a legtöbb lágysajt vagy penicillines ( kék vagy zöld penészcsíkok vannak rajta) vagy nemespenésszel együttérlelt sajtok, mint pl a camember..a harmadik lágysajt a rúzzsal érlelt sajt ami tulajdonképpen a pálpusztai és hasonlók. A Feta nem is igazán sajt, hanem inkább túró..a tejtermelés egészen más részébõl készül nyugodtan eheted..a mozzarella pedig gyúrt lágy sajt, de nem olyan mint amilyen a többi , mert a magas zsírtartalma miatt lágy..nyugodtan azt is eheted. Amit leírtam az elején kerüld, mert komoly allergiákat okozhat és a babára nagyon veszélyes lehet..amit a másik válaszoló írt igaz? hogy szerencse kérdése.
Utobbi kettõt én ennék. Igaz én kívántam a kéksajtot és elég sokat meg is ettem, de ezt doki nem tudta.
Én ettem lágy sajtokat.Már évek óta fogyasztom õket, és a családomban mindenki, de eddig senkinek sem lett semmi baja. A májat miért kell kerülni?Magas vastartalma miatt az egyik legjobb természetes vasforrás a szervezetnek.Volt idõszak a várandósságom alatt, amikor meg voltam veszve a májért. A nyers húsok és tojás tényleg nem tartoznak a feltétlenül fogyasztandó élelmiszerek közé.
A májban rengeteg A vitamin van, amire a kismamának és a babának semmi szüksége, sõt, fejlõdési problémát is okozhat a túlzott A vitamin bevitel. Ezért van az, hogy a terhesvitaminok nem tartalmaznak A vitamint.
Az elevitben van A vitamin. Igaz nem nagy mennyiségben, de ha ráeszel még egy rakás májat akkor nem túl szerencsés szerintem. A gravidában és a Centrum Maternában nincsen, csak az elõanyaga amibõl biztonságosan annyi fog átalakulni a szervezetben amennyire a babának és a mamának szüksége van.

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.

Én nem tudok leszokni a dohányzásról.12 hetes terhes vagyok. Az orvos azt mondta inkább szívjam mint hogy görcsöljek érte. Persze mértékkel. Mennyire nagyon ártalmas?

Legjobb válasz: Szerintem keress rá a neten, de elõtte gondolkozz el rajta, hogy igazán akarod e a babát, egészséges babát szeretnél-e, mert egy kicsit felelõtlenségre vall,hogy a babád miatt nem tudod lerakni kb 1 évre. a dohányzásról való leszokás akarat kérdése, neked még okod is van, Az apukám 30 év dohányzás után probál leszokni, eddig sikerrel. Agyban kell eldönteni! Sok sikert!

Szerintem keress rá a neten, de elõtte gondolkozz el rajta, hogy igazán akarod e a babát, egészséges babát szeretnél-e, mert egy kicsit felelõtlenségre vall, hogy a babád miatt nem tudod lerakni kb 1 évre. a dohányzásról való leszokás akarat kérdése, neked még okod is van, Az apukám 30 év dohányzás után probál leszokni, eddig sikerrel. Agyban kell eldönteni! Sok sikert!
A cigizéseddel nem csak a gyerek életét teheted tönkre, hanem a sajátodat is. Ha beteg gyereked születik, megvan a program egy életre, az állandó ápolása, felnöttként is. Lehet, hogy ez túlzás, de mivel elég önzõ vagy, talán ezzel lehet rád hatni. Gondold át!! Egy ex-dohányos kismama
Hát amint látjuk, vannak kivételes esetek-hála az Ègnek!-de azért inkább ne kockáztass...Szerintem is csak akarat kérdése az egész.Dohányoztam én is, régóta, igaz nem sokat, de a baba óta egyetlen egyet sem!Mára rosszul vagyok a cigifüsttöl, márcsak a tudat miatt is. Kívánom, hogy sikerüljön mielöbb leszoknod és minden rendben legyen!
De igen, le tudsz szokni róla, erõs vagy és a babád érdekében sikerülni fog! Próbálj tapaszt vagy rágózni, azt hiszem gyógyszertárban lehet kapni Nikotin tartalmú rágógumikat (2 vagy 4 mg, mentolos vagy gyümölcsös ízben) és még pár szál is belefér, de aztán keményebbnek kell lenned és teljesen letenni a cigit. Most rajtad áll hogy egészséges lesz-e a babád vagy sem. Csak ez lebegjen a szemed elõtt. Sok sikert!
CSak annyira, hogy elhal a méhlepényed, nem táplálja a babát, aki ezért kicsi lesz és nagy eséllye koraszülött, nem beszélve az egyéb károsodásról. Döntsd el, melyik a fontosabb számodra, mert mindent lehet, csak akarni kell!!!
Szia! Nagyon ártalmas, úgyhogy le fogsz tudni szokni róla! Én 18 évig dohányoztam közel napi 1 dobozzal és abbahagytam. Minden a fejben dõl el. Gondolj mindig a babádra, hogy nem kap elegendõ oxigént, hogy nikotinfüggõ lehet, hogy kisebbb súlyú, betegesebb baba lesz, csak azért, mert Te dohányzol. Az elsõ két hét nagyon kemény a leszokásnál, de utána már sokkal könnyebb lesz, fõleg, ha a babádra koncentrálsz. Õ rádbízta az életét!
Nekem az egyik rokonom 20 évig dohányzott és pikk-pakk leszokott. Szerintem neked is sikerülne, csak egy kis akarat erõ kell és gondolat elterelés. :)
Szia! Saját pélával tudok szolgálni! Mielõtt minden ide író a torkomnak ugrana, leszögezem: semmi szükség rá, megkaptam már a magamét. Én 14 évig napi 2 doboz cigit szívtam. Megtudtam, hogy babaát várok, ezért elhatároztam: leteszem. Nem sikerült. Napi 3-5 szálat elszipákolta. Nem volt szép tõlem. Aztán elmentem egy uh-ra, és kiderült, nem úgy fejlõdik a baba, ahogy kellene. Azt hittem megõrülök. Persze, rögtön magamat kezdtem okolni érte, és joggal! Vizsgálatok, uh, gyógyszer...stb. Azóta is félek. Pedig minden rendben, szerencsére. Sikerült meggyûlölnöm a cigit egy életre! Nem kívánom neked azt, amit éreztem. Szerintem ember nem tud úgy gyûlölni, mint akkor én magamat. Kérj segítséget, gondolj másra, bármit! Nagyon gondold meg, mint teszel. Nem ér annyit semmi, ezen a világon, mint a pici élet a pocakodban.
Azt kérdezted, hogy van-e aki dohányzott terhesség alatt... Van! Anya 18 éves volt amikor "közbejöttem", akkor mar két éve cigizett. Hát, a terhessége alatt sem hagyta abba, és (szerencsére) nem lettem koraszülött, és beteges sem vagyok így 23 évesen sem :) (Ja, és én még egyetlen szál cigit sem szívtam el életem során...) Az egyik barátnõm is cigizett végig a terhessége alatt is és az õ kislánya is makkegészséges. Ezek biztos, hogy ritka és szerencsés esetek, mert tényleg nagyon káros a cigi a babákra nézve, de szerintem ezt te is tudod jól, azért próbáld csökkenteni a mennyiséget! A kérdés azonban az volt, hogy vannak-e ilyen tapasztalatok. Hát vannak :) Ja és attól, ha cigizel, még nem leszel rossz anya (tapasztalat):)
Szerintem leszoktatni kéne nem bátoritani a kérdezõt, mint az elõzõ hogy csak cigizz nyugodtan ugyse lesz semmi baj, végül is nem az õ gyereke...
Szerintem mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy dohányzik-e vagy sem. Én anyukám is elszívott pár szálat a terhessége alatt és hálistennek nem lett semmi baj. Nem értem a " aki dohányzik annak minek gyerek..." kezdetû mondatokat. Érdekes, hogy mindig csak olyanok válaszolnak, akik természetesen soha nem cigiztek vagy amikor megtudták rögtön le tudták tenni. Nem vonom kétségbe, de azért kíváncsi lennék hány olyan kismama van, aki még gyorsan elszív egy cigit az erkélyen, amikor senki nem látja, amikor még apa sincs otthon, közben pedig azt mondja, hogy Õ bizony már rég letette a cigarettát...Mindig a dohányosok a legnagyobb emberiség ellenes bûnözõk, de mi van az alkoholista, ill.drogos terhes nõkkel? Érdekes, azokról soha nem beszél senki. Elnézést, hogy hosszú lettem, de idegesít az álszentség. Aki tudja, az pedig tegye le a cigit.
Sziasztok!Az elöttem szólóhóz te nem tudod felmérni ezt a helyzetet!Igen is le lehet tenni a cigit ha nagyon akarja az illetõ.Az meg a saját lelkén szárad az iletõnek aki dugiba elszív ja a cigit!
Igen sok eltérõ véleményt olvastam, és nagyon érdekesnek találtam... Csatlakozom ahoz a válaszolóhoz, aki az alkoholista és drogos kismamákról írt, teljesen igaza van. Sõt vannak ennél rosszabbak is. Anyukám velem is dohányzott, és igaz, hogy koraszülött lettem, de közel sem ez volt az oka, hanem a vércsoõort összeférhetetlenség. (anyukám 0- és pedig A+)Az elsõ évben nagyon sok baj volt velem (sárgaság, vesemedence-gyulladás, 3x vércsere stb.)Ha folyton azon aggódnánk, hogy mi az ami káros lehet, én biztos megbolondulnék. Annyi minden más van, ami szennyezi és káros a kismamának és ezeket nem lehet kivédeni. Nálunk az egész család dohányzik, tehát ha nagyon izgulós és fanatikus lennék, nyugodtan élhetnék 9 hónapig egy burokban. Én inkább élvezem a terhességem, tervezgetem a jövõnket és próbálok minden boldog pillanatra emlékezni, ami ebben a csodálatos idõszakban velünk történik :) :) :) :)
Épp azért, mert rengeteg káros anyag ér minket, amiket nem tudunk kivédeni, nem kéne még a dohányzással tetézni. Mindenkinek joga van elrontani a saját életét! Ebben az a bosszantó, hogy ez a készülödõ kis élet mit tehet róla, ha bármi baja lesz?!! És éppen az édesanyja teszi vele... Háááát! Nem szép!!
Na én sem szeretnék ilyen doki kezei közé kerülni. Ez milyen hozzáállás?
A kérdező hozzászólása: Igen!Mindenkinek igaza van.Tényleg alapvetõ és fontos, hogy ne dohányozzunk a terhesség alatt.Az hogy valaki egybõl lerakja ..irigylem.Számomra ez a dolog nem egy csoki amit nem szabad megenni és csak ugy ki lehet dobni.Ezt is meg lehet érteni szerintem.És nem.Nem vagyok önzõ mert nem csak magamra gondolok.Nagyon régóta cigizem, és a lelki egyensúlyom sincs rendben a gyerekkorom miatt (persze ez nem mentség) de egyszerûen ha egy nap nem tudok rágyujtani, remeg a kezem és hiába az akarat erõ csak az jár az eszemben hogy rá kell gyújtanom.És nem ám azthiszi itt mindenki hogy én nem akarok egézséges babát.Dehogyisnem.És próbálok ellene küzdeni de sikertelen.Azért remélem valaki ezt megérti.És milyen érdekes mert láttam én is nem egy pocakos hölgyet szívni a bagót az utcán és még én is felfigyeltem.:) Bár én az utcán meg sehol se nem szoktam csak otthon néha.Ami már nagyon kell.
Ez aztán a hozzászólás: "Tudod a dohányosok babái mindig sokkal csúnyábbak lesznek te meg majd irigykedsz a korházba a szép kisbabákra" Honnan veszel ekkora hülyeséget? Anyukám is végigcigizte a terhességet. Mégis szép vagyok és makk egészséges. Egyébként kinek mi köze hozzá, hogy a másik mit csinál az utcán? Ha cigizni akar, szívja, nem a mi dolgunk. Ha nem tetszik, ne nézzetek oda.
Szia! Én most olyat fogok írni ami miatt biztos le fogod tudni tenni a cigit, feltéve ha egészséges babát szeretnél. Az egyik ismerõsöm nem tudta letenni, és sajnos nagyon beteg kisbabája született. Elmúlt 2 éves, és csak 8 kg, nem tud ülni sem és nem beszél csak nyöszörög szegény. Az orvosok mind a mai napig nem tudják pontosan hogy mi is a baja, de vissza van maradva a fejlõdésben.Ezt tartsd szem elõtt amikor rágyújtasz. Sok sikert!
Tudod a dohányosok babái mindig sokkal csúnyábbak lesznek te meg majd irigykedsz a korházba a szép kisbabákra és majd nem érted a tiéd miért ilyen kicsi csúnya és koraszülött, esetleg késõbb beteges.Ha ilyen önzö vagy ne szülj gyereket!Majd cigivel a szádba szoptatod?
Szia! Ne haragudj, de nem értem, hogy lehet valaki ennyire önzõ.Igenis le lehet tenni! Gondoltál már rá mit érezhet a törpe a hasadban? Mielõtt bármit is gondolnál, én is cigiztem.10 évig min. napi 1 doboz.Mikor a párommal a babán kezdtünk gondolkodni azt mondta, h majd ha már 1 éve nem szívom, akkor beszélhetünk a tervezésrõl. Akkor nagyon durvának tarottam, de ma már tudom, hogy ha így direkbe nem veszélyeztetem a gyerekemet, akkor is van miért aggódni, már a terhesség alatt is. Már 3 éve nem dohányzom, ma is van, hogy eszembe jut, de szeretnék még egy kisbabát, és szeretném õket felnevelni is, szóval még kb. 20 évig nem gyújtok rá. Utána lehet, mert nagyon imádtam füstölni.
Ha valaki a mi városunkba eljönne mikor szakorvosi van hát igen meglepõdne hogy mennyi kismama cigizik még az orvost várjuk, és van aki a az otthoni töltött cigit szívja!!! Mondanom sem kell h nem épp a mi fajtánk azok akik szívják!(Jelzem nem azért írtam mert van velük valami gondom) Nekik pedig egészséges gyerekük van ja és nem is egy! Én is cigiztem elõtte nem ítélem el azokat akik cigiznek ök tudják. Engem csak az bánt h ne az utcán szívja ne olyan helyen ahol 1000 ember látja õket!!! 25 hetes kismama
Szia!Akarat kérdése az egész!Én is cigarettáztam a terhességem elõtt, mikor megtudtam hogy babát várok nem is volt kérdés letettem rögtön.Jobb lenne nélküle neked is és a babádnak is.Egy probálkozást megér a gyermekedrõl van szó.hidd el megéri!Sok sikert!
A terhességem elõtt is dohányoztam. Igaz, nekem egy doboz cigi egy hétig, vagy tovább is eltartott. Amikor terhes lettem az elsõ babámmal, akkor sem hagytam abba. Az orvosom azt mondta, ha szûkségem van erre a pár szálra, akkor szívjam. Volt, hogy napokig rá sem néztem a cigire. A kislányom egészségesen és normál súllyal született a kiírt idõre. A mostani terhességem alatt is kívánom. Most is van, hogy napokig nem gyújtok rá. A babám rendesen fejlõdik. Teljesen jól van és egészséges. Az anyukám erõsen dohányzott. napi egy doboz volt a minimum. Hárman vagyunk testvérek. Egészségesek vagyunk és anyu sosem hagyta abba a dohányzást. Az irások alapján azt gondolom, szerencsések vagyunk. Hallottam olyat is, hogy a kismama leszokott a dohányzásról és elvonási tünetek jelentkeztek nála. Rosszul lett, elájult, stb. Boldog babavárást.
Én is dohányoztam, és amikor megtudtam letettem.Az lebegett a szemem elõtt, hogy ha a cigi miatt baja lesz a gyereknek, akkor azt sosem tudnám megbocsátani magamnak, hiszen az én gyengeségem tette tönkre egy ember életét.A szülés után a férjem is abbahagyta a dohányzást, mert õ sem szeretné mérgezni a gyereket. Lehet keményen hangzik, de aki ennyit nem tud megtenni a gyerekéért, az inkább ne is vállaljon gyereket.
Hát szerintem is inkább mértékkel dohányozz, mint hogy görcsölj érte. Napi 1-2 szál cigi nem mondom hogy nem árt. De amit a kismama kíván azt sajnos meg kell adni a szervezetnek, mert még rosszabb lesz ha nem adod meg magadnak szerintem. Ezzel biztos sokan nem értenek egyet, de ez van, ez csak az én magánvéleményem. Van akinek 1 szál cigi annyira kell, mint másnak egy pohár víz. Nekem anyukám erõs dohányos volt, aztán velem is és a testvéremmel is végig dohányzott, azt nem tudom naponta hány szálat szívott el, de mindketten teljesen egészségesek vagyunk!! Semmi betegségünk nem volt a szokásos gyerekbetegségeken kivül, és egyikünk se dohányzik. Mindketten 3000 gramm felett születtünk és 50 centi felett. Pedig régen nem voltak ilyen-olyan vitaminok meg nem tudom milyen szerek.. Vagy másik példa, keresztanyukám 40 éves januárba szülte meg makk egészséges kislányát 3500 grammal és õ is cigizett végig, sõt hát még most is. Koraszülés se volt egyiküknél se. Szóval szerintem ezt neked kell eldöntened! Mindenesetre nagyon szép babavárást és egészséges kisbabát kívánok neked!;) 27 hetes kismama
én azt nem értem, hogy amig dohányzik valaki, addig minek akar gyereket? úgy értem, miért kezd el próbálkozni? hiszen ha logikusan végiggondoljuk, amint szülõ leszel, az egy hatalmas életmódváltoztatással jár. a dohányzás letétele ehhez képest semmi. de ha még a cigit sem birja lerakni a gyereke kedvéért, akkor vajon késõbb, amikor sokkal nagyobb áldozatokat kell vállalni, akkor mi lesz?
Egyszerûen elképesztõ nagy hülyeségnak tartom azt, hogy azért nem tud ülni, és renndesen beszélni, mert az anyukája dohányzott. Azok gének, örökölt valamit. A cigi nem okoz ilyesmit. Ezzel foglalkozom 20 éve. Rengeteg ismerõsöm dohányzott terhesen, egészséges babájuk született. Olyan is van, aki soha nem dohányzott, 3 gyereke van, és mind a három beteges. Ha egy nap elsziv a mama 3-5 szálat, sem árt többet, mintha a Blahán sétálgatna 1 órát a kipuffogófüsben!!!!

12 hetes terhes vagyok az orvosom az utolsó vizsgálaton azt mondta, majd 2 hónap múlva menjek újra UH-ra. Nem túl sok idő ez?

Legjobb válasz: szia.egyáltalán nem sok idõ hisz addig lesz még egy csomó vizsgálat vérvétel stb.az elsõ uh-nál megnézik mekkora van-e látható baj.majd a 20.hétnél kell újra menni.ez a genetikai ultrahang.ez után megint csak 1-2 hónap múlva mész újra.ne aggódj.a lényeg hogy minden rendben legyen a leletekkel és gratula a babához!!

szia.egyáltalán nem sok idõ hisz addig lesz még egy csomó vizsgálat vérvétel stb.az elsõ uh-nál megnézik mekkora van-e látható baj.majd a 20.hétnél kell újra menni.ez a genetikai ultrahang.ez után megint csak 1-2 hónap múlva mész újra.ne aggódj.a lényeg hogy minden rendben legyen a leletekkel és gratula a babához!!

11 hetes kismama vagyok. Nincs fogadott orvosom, A 12 hetes uh-ra kell beutalót kérnem? Be kell jelentkeznem az sztk-ba, vagy csak simán mehetek a rendelésre?

Legjobb válasz: a védõnõnél kérdezd meg körzetileg kihez tartozol nõgyógyászhoz oda kérj idõpontot, menj el vizsgálatra és mond meg mennyi idõs terhes vagy ..Ott kell adjanak beutalót a 12 hetes uh-ra anélkül nem mehetsz. Aztán az uh eredménnyel vissza a dokihoz és majd sorra adni fogja a többi beutalót. Eddig nem is voltál orvosnál??? A védõnõ legyen az elsõ és õ tudja kihez tartozol, de ha nem akarsz oda menni, akkor valaki magánrendelésére is bejelentkezhetsz, de az szerintem elsõre felesleges.

a védõnõnél kérdezd meg körzetileg kihez tartozol nõgyógyászhoz oda kérj idõpontot, menj el vizsgálatra és mond meg mennyi idõs terhes vagy ..Ott kell adjanak beutalót a 12 hetes uh-ra anélkül nem mehetsz. Aztán az uh eredménnyel vissza a dokihoz és majd sorra adni fogja a többi beutalót. Eddig nem is voltál orvosnál??? A védõnõ legyen az elsõ és õ tudja kihez tartozol, de ha nem akarsz oda menni, akkor valaki magánrendelésére is bejelentkezhetsz, de az szerintem elsõre felesleges.
Voltál már orvosnál?Védõnõhöz csak akkor kell menni, ha jártál már orvosnál.Szerintem ne szaladj magánrendelésre.Ha elmész nõgyógyászhoz, akkor õ mindent elmond!
Az elsõ vagyok! Kedvas második osztom a véleményed, de azért írtam , hogy menjen le a védõnõhöz, ha egyáltalán nem volt orvosnál akkor a védõnõ tudja megmondani, hogy körzetileg melyik dokihoz tartozik, hogy egyáltalán el tudjon menni, aztán persze amit a doki ad eredményt azzal ismét védõnõ a kiskönyv miatt.
A kérdező hozzászólása: voltam már nõgyógyásznál 3 szor, de amikor meglátta h helyileg nem oda tartozom, közölte h a magánrendelõjében tud fogadni, vagy menjek a helyi nõgyógyászhoz.Azóta 2 hét telt el, és most jön a kötelezõ 12 hetes uh, ezért kérdeztem h hol kérjek beutalót, és be kell e jelenkeznem.A védõnõ se tudja pontosan.
szia én más kerületbe vagyok bejelentve, mint ahova járok Sztk-ba és a dokinak esze ágában sem volt elküldenie. Már lassan egy éve járok hozzá, és soha nem mondta, h menjek oda ahova tartozom vagy a magánrendelésére. Úgyh sztem csak pénzt akar... Ja és a dokinak kötelessége ellátnia hiába tartozol máshova. Egyetlenegy esetben tagadhatja ezt meg, ha akadályozod azoknak az ellátását, akik oda tartoznak. Ez meg gondolom nem így van. Úgyh ne engedd lerázni magad. Bár az elgondolkodtató, h hozzá járj e, ha neki csak az számít h a magánrendelésén többen legyenek. Nem tûnik nagyon felelõsség teljesnek.

12. hetes terhes vagyok, amit furcsállok hogy engem még sem az orvos sem a védőnő nem küldött vérvételre. Belgyógyászaton voltam, 12. heti ultrahang megvan. Ti hanyadik héten voltatok vérvételen?

Legjobb válasz: Mondjuk nekem a kombinált teszt miatt volt vérvételem a 12. héten, de elõtte nekem sem. 16 hetesen,amikor az AFP-hez vették, akkor adott a doki beutalót ellenanyag vizsgálathoz, mert általános vérképhez!

Mondjuk nekem a kombinált teszt miatt volt vérvételem a 12. héten, de elõtte nekem sem. 16 hetesen, amikor az AFP-hez vették, akkor adott a doki beutalót ellenanyag vizsgálathoz, mert általános vérképhez!
Betöltött 12. hét után kell menni mindenkinek, ez a protokoll, akkor vesznek vérképet, vércsoportot és genetikai kombinált teszthez markereket. Tudtommal ez mindenhol így megy, és a 12 hetes UH napján veszik le, mert annak az eredménye is kell a kombinált teszthez. Szerintem kérdezz rá...
Szia! Én is a 12. héten voltam elõször, akárcsak Uh-on is, illetve már belgyógyászaton is. Valahol már küldik a kismamákat rögtön az elején, de a 12. hét környékén biztos kellene. Ezért te is kérdezz rá, vagy kérj beutalót, akár a háziorvosodtól is, ha nem éred el a nõgyógyászodat.
A protokoll szerint a 16. héten van az elsõ vérvétel. A 12 héten ott vesznek le vért, ahol csinálnak kombinált tesztet, de nem minden intézményben csinálnak.
Én 8 hetesen voltam elõször vérvételen és vizeletvizsgálaton.
Már engem is elküldtek az elsõ trimeszterben. ellenanyagot is kértek.
8 hetes elmúltam de már volt vérvétel, belgyógyászati vizsgálat már csak fogszihoz kell mennem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elég különleges a védõnõ akihez tartozom, 12. heti ultrahangot is valahogy elfelejtette mondani. Mikor rákérdeztem, hogy az hogy mûködik , õ küld vagy magamtól menjek, csak nézett rám. Aztán azt mondta majd ráérek menni a 13-14. héten. Na én elmentem a 12. héten.

Lehetséges az, hogy ha már 12 hetes terhes elvagyok és hüvelyi ultrahanggal nézett meg az orvos, akkor esetleg nem vette észre, hogy terhes vagyok?

Ezt azért kérdezem, mert tudom, hogy a 12. hét utàn hasi uh-t szoktak màr csinàlni, mivel a terhesség màr tùl nagy a hüvelyi uh-hoz.

Legjobb válasz: Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!

Igen elvileg csak az elsõ uh a hüvelyi.A 12 hetesen már BIZTOS, hogy észrevennék, ha terhes vagy!
12 hetesen hüvelyi és hasi ultrahanggal is tisztán látható, ha valaki terhes!
Nekem a 12 hetes uht hüvelyivel nézték teljesen egyértelmûen látszott a baba. 12 hetes baba már 5-6 centi azt nem lehet elnézni vagy nem észrevenni.
pozitiv teszt volt? olyan nincs hogy nagy a terhesség és azért nem látja a babát.
De ha nem vagy terhes honnan számolod a 12 hetet? Mibõl gondolod hogy terhes vagy? Ha egy doki nem vesz észre egy 12 hetes terhességet, az adja vissza a diplomáját.
A hüvelyi ultrahang sokkal pontosabb, tisztább, mint mint a hasi! 12 hetesen már akkora a baba, hog bármilyen ultrahanggal ki lehet mutatni, de hüvelyivel 100% hogy látnia kellett volna! 12 hetesen már van baba, méhlepény, magzat víz, minden kompletten, akkora a méhed mint egy grape fruit, ami ha nem vagy terhes, akkora mint egy szõlõszem! Kézzel is érezte volna ha terhes vagy!
Kizárt. Nem azért csinálnak hasit, mert nem látszik úgy a hüvelyivel, hanem akkor már a méhszájat sem jó piszkálni, és a hüvelyivel azért bántják. Látta volna a doki a terhességet. Nekem 12. héten csinált a dokim hüvelyi uh-ot, mert mást nézett, mint a babát, de mondta, hogy ilyenkor nem szoktak már hüvelyit, és ha véreznék utána azonnal hívjam. és akkor is látta a babát, persze másképpen. Elég bénának kellene lenni a dokinak, ha nem látta volna.
12 hetesen ilyesmit nem lehetne látni. De miért nem csinálsz egy tesztet most?
De a szívhangját akkor is lehet hallani! Tök mindegy milyen uh-val nézik!
Nem vagy terhes, hidd csak el a dokinak. Majd összejön, de hülyeségeket ne képzelj be.
A magzat a 12. héten már 5-6 cm, mindene tisztán kivehetõ, és izeg-mozog! Biztos, hogy nem vagy terhes.
A kérdező hozzászólása: Akkor mivel magyaràzzàtok azt, higy szabad szemmel làthatòan a hasam egyik oldala ellaposodik a màsik oldala kipùposodik.Aztàn vissza?
Fogalmam sincs, ezt a dokitól kérdezd meg. Ha gondolod menj el egy másik orvoshoz uh-ra, de ezt is csak azért hogy megnyugodj végre. Attól a dokitól pedig kérdezd meg miért látod ezt a jelenséget.
Amúgy az hogy szabad szemmel ilyeneket láss, nem 12 hetes terhesnek kéne lenned hanem olyan 24-26 hetesnek.....
Tök mindegy, csinálj tesztet!
A kérdező hozzászólása: De nem 12 hetes vok (ha vok).Ha az én felételezéseim igazak akkor max. 21 hetes, de inkàbb olyan 18 hetes.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat.Egy kicsit hosszù lenne leìrni hogy mibõl gondoltam hogy terhes vagyok.Viszont én nõgyògyàsztòl tudom hogy plpl. egy 16hetes terhesség tùl nagy a hüvelyi vizsgàlathoz.És igaz hogy itt mindenki 12 hetes terhességrõl ìr, de én a kérdésemben ùgy ìrtam hogy ha màr 12 hetes elvagyok.
12hetesen hüvelyi uh-n voltam, egyértelmûen látszott a kisfiam! Szerintem nem vagy terhes
A kérdező hozzászólása: De te is azt mondod hogy csak az elsõ a hüvelyi.De nekem 12. hét utàn nézték hüvelyivel.És ugy tudom hogy akkor màr nagy ahhoz a terhesség és nem annyira észrevehetõ.
A kérdező hozzászólása: Pont ez az hogy amikor kézzel nézett akkor azt mondta hogy meg van nagyobbodva a méhem.Ezért megnézett uh-on is és azt mondta hogy furcsa az alakja is.De nem vagyok terhes.
szia a hüvelyi az ahogy irták is 100%-osan kimutatja ha terhes vagy, igaz hüvelyit csak az elsö vizsgálaton csinálnak utána már nem, mert veszélyes is lehet, voltál elötte utrahangon? ha ugy gondolod terhes vagy menj el egy másik dokihoz is, hogy megnyugodj , nekem elsö vizsgálat hüvelyi volt akkor már 13 hetes voltam, csak közbe meg is volt, de egész pontossággal kimutatta a babát, utána már hasit csinált 20 hkm
Sõt, van, akinek vastag a hasfala, és emiatt inkább hüvelyi ultrahanggal nézik meg 12 hetesen.
12 hetes genetikai uh-n hüvelyit is csináltak nekem és jól látszódott a baba. Úgyhogy tuti hogy olyan nincs hogy hüvelyi uh-val nem látják a babát. 26 hkm
Engem mar vagy 4x ultrahangoztsk, abbol csak egy volt hasi...az is kb a 8. Heten, mar akkor kimutatta szepen hogy ott a babaaa:) De a masik 3 huvelyi, ami tegnap is volt...es csodas kepet kaptam a babarol, teljesen latszik rajta mindene:) szoval, ha a tes esetedben nem mutatna ki a terhesseget....az eleg valoszinutlen. Sot kizart. Megha lenne par pozitiv teszted...de nincs, gondolom. Udv:11hkm
Sajna kizárt dolog, hogyha terhes vagy és 12 hetes nem vette észre hüvelyivel, ahogy a 3-as is írta azért használják kisebb terhességnél a hüvelyit, mert sokkal érzékenyebb és az olyan kicsi terhességet is mutatja, amit a hasi nem.
Mindkét terhességemnél hüvelyi uh volt a 12. hétig és csak utána lett hasi. Lehetetlen nem észrevenni a babát, hiszen akkor már te is látod, olyan nagy!
12 hetesen vak az az orvos, aki nem látja a terhességet. Nálunk akkor már mocorgott, jól hallható szívhangja volt, még a nemét is meg tudták tippelni. Méretre olyan 6-7 cm között mozognak már a babák, és kézzel is kivehetõ a méh nagyobbodása. Ha ott nem látnak babát, akkor vagy nincs, vagy éppen pár napja fogant, azaz még kimutathatatlan idõszakban jár.
Hát szerintem 21 hetesen sem nagyon látni még ilyesmit... volt pozitív teszted? Azóta nem menstruáltál? Mibõl gondolod (a hasfélreálláson kívül ami tutira nem attól van mert ahhoz fiatal a terhesség) hogy terhes lehetsz?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!