Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok és tegnap (13 db)

12 hetes vagyok, és tegnap egy icipici kullancs beleállt a lábamba. A férjem kivette és meg jobb híján pálinkával lefertőtlenítettem. Jól tettem?

Ma megmutattam egy egészségügyi n?vérnek, aki azt mondta, hogy minden oké. Kicsit azért aggódom. Járt már valaki így mint én?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egyik barátnõm járt így. Õk is kiszedték, és elvitték megmutatni a dokinak, és szerencsére minden rendben volt. Azóta van egy helyes és egészséges 10 hónapos kislányuk. :)

Szia! Nekem az egyik barátnõm járt így. Õk is kiszedték, és elvitték megmutatni a dokinak, és szerencsére minden rendben volt. Azóta van egy helyes és egészséges 10 hónapos kislányuk. :)
nekem is volt! 3-4 hétig figyeld a testedet, fõleg a kullancs csípés környékét, hogy nem jelenik -e meg egy min. tenyérnyi kokárdaszélû piros folt, ami lehet nagyon halvány és akár 50-60 cm átmérõjú is, sõt nagyobb is. ha nem jelenik meg nincs semmi baj, ha megjelenik (Lyme kór) irány az orvos (pl. lászló kórház)

Ugye nem lehet baj? 12 hetes vagyok, és tegnap disznótoroztunk.

12 hetes vagyok, és tegnap disznótoroztunk. Sehogy nem lehetett elkerülni hogy ne fogjam meg a nyers húst, kolbászgyúrás ilyesmi. Persze utána mindig jól megmostam a kezem. Csak azért aggódok mert hallottam hogy kerülni kell a nyers hússal érintkezést a bacik miatt.

Legjobb válasz: Azért szerintem ne csináljunk már ilyeneket-mert megfogtad a húst?! :( Anyukák napi szinten fõznek a családjuknak--húst is.

Azért szerintem ne csináljunk már ilyeneket-mert megfogtad a húst?! :( Anyukák napi szinten fõznek a családjuknak--húst is.
Kizárt hogy bajod legyen!!!Ahhoz meg kellett volna enned a nyers húst, és még akkor sem biztos, hogy megfertõzõdtél volna.Sõt!Ha a kezeden a bõr ép , nincs rajta seb, nem vérzik stb., a toxoplasma kórokozója nem fog a bõrödön átugrani, és belekerülni a keringésedbe!!Ez képtelenség!A bõrünk az elsõ védelmi vonalunk.Fõleg, hogy kezet is mostál.Én 38 hetes leszek, és ha fõztem, soha senki nem csinálta meg helyettem a nyers hús darabolást, kockázást.Semmi bajunk nincs!Nagyanyáinknak halvány lila fogalmuk nem volt arról, hogy létezik toxoplasma, mégis egészségesek lettek a szüleink.Ne fújd fel ennyire.Nem lehet 9 hónapig gumikesztyûben és maszkban közlekedni!NYUGI
Ha nem ettel is nyers hust, vagy felig fottet, akkor nem lesz semmi baj, ne aggodj.En majonezes eteleket ettem, mikor meg nem tudtam, hogy nem szabad, de hala Istennek nem lett semmi baj. 36 hetes kismami :)
Kerülni kell a nyers hús és tojás fogyasztását. De gondolom, ellenõrzött állatot vágtak, nem volt beteg a malacka. Mint írtad, gondosan kezet is mostál, biztosan nem lesz semmi bajotok!:) Jó babavárást!

12 hetes vagyok és a hasam alján bal oldalt tegnap óta szúr-nyom. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Nekem ilyen kb. a 16. hétig volt, csak nekem a jobb oldalon. Dokit is kérdeztem, azt mondta, hogy ameddig nem fáj, csak max. kellemetlen, addig nincs baj. Ez a terhességgel jár. De ha úgy érzed, akkor kérdezd meg a dokidat, õ tud biztosabbat mondani.

Nekem ilyen kb. a 16. hétig volt, csak nekem a jobb oldalon. Dokit is kérdeztem, azt mondta, hogy ameddig nem fáj, csak max. kellemetlen, addig nincs baj. Ez a terhességgel jár. De ha úgy érzed, akkor kérdezd meg a dokidat, õ tud biztosabbat mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak 1 hét múlva megyek hozzá. Nem fáj, csak kellemetlen.

12-hetes vagyok, eddig hánytam a 5. -hét óta, vészes hányásom is volt, 2-napja nem hányok tegnap nem volt hányingerem sem ma nagyon jól vagyok semmi bajom és teli vagyok energiával, ugye nincs baj, csak elmúlt végre a hányós idő?

Hétfőn megyek UH-ra,rászámolással most 13-hetes vagyok uh-szerint 12.Van ilyen,hogy 2-3 nap alatt elmúlik egy ennyire intenzív tünet,van már egy 3-évesem de vele nem volt semmi tünetem.

Legjobb válasz: Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)

Általában a 12. hétig elmúlnak ezek a tünetek, ha korán jönnek elõ. Persze nem mindenkinél. Jönnek-mennek, nem kell aggódni :)
elmúlik egyik napról a másikra, nem kell emiatt aggódni, inkább örülj neki :D én is azt teszem mióta nem hányok.
Ne aggódj nekem is a tünetek egyik napról a másikra múlnak /múltak :) 14+5htk
örülj neki hogy elmult. Sokakanak van végig vagy jóval tovább mnt 12. hét. sokaknak igy egyik napról a másikra mulik el.
Nekem a 8.-dik héttõl a 16.-dik hétig folyamatos rosszullétem volt. Aztán egyik napról a másikra elmúlt, mintha elvágták volna.

12 hetes terhes vagyok és tegnap párimmal szeretkeztünk. Én utána annyira rosszul voltam, mint eddig soha. Fájt a fejem, sorozatban hányram stb. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: ne aggodj, sima terhessegi tunetek lehetnek....nalam ez harom honapig ment, hanyas minden nap, plusz 12. hettol fejfajas szinte minden nap 16. hetig. Nyugodj meg, tuti nem a szex az oka :)

ne aggodj, sima terhessegi tunetek lehetnek....nalam ez harom honapig ment, hanyas minden nap, plusz 12. hettol fejfajas szinte minden nap 16. hetig. Nyugodj meg, tuti nem a szex az oka :)
Nem hinném, hogy összefügg a két dolog!

Miért van ilyen nagy hasam? 12 hetes terhes vagyok, és tegnap megkérdezte egy idegen, hogy 1-2 hónapom van hátra, sokan meg már félidősnek néznek.

Lehet ez még puffadás, vagy mi? Ha állok olyan kemény a hasam, mint a k?, de ha leülök már be tudom nyomni. Ez normális, vagy ez keményedés?

Legjobb válasz: A pocakkeményedés leülésre nem szokott megszûnni. Én megkérdezném a dokit a helyedben. Na meg persze nem mindegy, honnan indultál, ha már a terhesség elõtt is volt kisebb-nagyobb "úszógumid", az megmarad, plusz a poci... Az tuti, hogy egy babó van? Ha voltál már 12. heti uh-n, és akkor csak egy baba volt, akkor annyi van, de ha még nem, akkor bármi lehet. Az is megmagyarázná, hogy nagyobb a pocid. Kérdezz rá a dokitól, mi okozhatja4

A pocakkeményedés leülésre nem szokott megszûnni. Én megkérdezném a dokit a helyedben. Na meg persze nem mindegy, honnan indultál, ha már a terhesség elõtt is volt kisebb-nagyobb "úszógumid", az megmarad, plusz a poci... Az tuti, hogy egy babó van? Ha voltál már 12. heti uh-n, és akkor csak egy baba volt, akkor annyi van, de ha még nem, akkor bármi lehet. Az is megmagyarázná, hogy nagyobb a pocid. Kérdezz rá a dokitól, mi okozhatja4
Sógornõmnek szinten ekkor már azt mondták, hogy húúú mindjárt szülni fog, nekem meg 20 hetesen is azt kérdezték, hogy hol a hasam? Alkati kérdés, de valóban idegesítõek néha a kérdések. :) A keményedés valóban nem jó, mindenképpen kérdezz rá a dokinál!
Szia! Mi is titkolni akartuk(Nem akartuk mindenkinek elmondani, mert véreztem az elején és jobban elõjött a babaona, 12 hétig), de akkora hasam nõtt az elejtõl, hogy már 10 hetesen sokan rákérdeztek?A 12 hétig letagadtam, (mindig bocsánatot kértem tõle), de utána már nem!32.héten mindenki azt mondta napokon belül szülök, hát majdnem!Sokat keményedtem én is, nagyon magnéziumot kellett szednem!De mikor megszületett hüvelyi úton, én sem hittem el a méreteit!61 cm és 3950 gramm!Kislány!Azóta is nagyon nagy, de hosszra is meg súlyra is!Bár mindketten a párommal magasak vagyunk! Boldog babavárást!
Igaz nekem már a második törpém, de nekem a gyerekorvos kb 3-4 hetesen megkérdezte, hogy jön e a kistesó! Én még nem is tudtam, hogy terhes vagyok!:) Most 21 hetes vagyok, és giga a hasam tényleg, szerintem sok kismamának kb ekkora lehet a 7-8 hónapban!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, akkor nemcsak nekem van ekkora hasam. Nekem is a 2. babám, lehet ezért nõ hamarabb a pocak.

Tegnap osszevesztem a párommal. Nem érzem hogy akar engem és hogy kiván engem. Ez természetes? 12 hetes vagyok. A hormonok játszanak velem?

sziasztok.tegnap elkezdtünk együtt lenni,de megállitottam mert nem éreztem hogy o is akarja.azt mondta de igen,de nem olyan volt mint régen és nem azért mert vigyáz a babára,vagy mert fél hogy baja lesz.nagyon aggodom hogy nem szeretet már,nem mondja már annyiszor,kérdeztem mi a baj,nem kiván?annyit mondd flugos vagyok,agyamra ment a terhesség-.pedig csak vágyom arra hogy mellém bujjon.egész héten egyedül vagyok mert melozik és hétvégén sehol semmi csak nagy ritkán?muszáj ezt elviselnem?

Legjobb válasz: Nagyon vigyázz, mert ilyenkor nem feltátlenül ítélsz helyesen! A hormonok piszokul megkutyulják az embert és ha ezt a párod nem tudja, nem érti, egy életre tönkreteheted a kapcsolatotokat. Lehet, hogy jól látod és igazad van, de nagyon valószínû, hogy tévedsz. Próbáld meg vele ezt nagyon finoman megbeszélni és közben ne kapd fel a vizet. A pasik egy határig tolerálják, hogy most terhes az ember lánya, szükségképpen flúgos is kicsit, de nem korlátlanul. Amúgy pedig gondolj arra, hogy értetek - érted és a babáért - dolgozik. Próbáld magadat te is lefoglalni valami hasznos dologgal és koncentrálj a babára. Minden jót nektek!

Nagyon vigyázz, mert ilyenkor nem feltátlenül ítélsz helyesen! A hormonok piszokul megkutyulják az embert és ha ezt a párod nem tudja, nem érti, egy életre tönkreteheted a kapcsolatotokat. Lehet, hogy jól látod és igazad van, de nagyon valószínû, hogy tévedsz. Próbáld meg vele ezt nagyon finoman megbeszélni és közben ne kapd fel a vizet. A pasik egy határig tolerálják, hogy most terhes az ember lánya, szükségképpen flúgos is kicsit, de nem korlátlanul. Amúgy pedig gondolj arra, hogy értetek - érted és a babáért - dolgozik. Próbáld magadat te is lefoglalni valami hasznos dologgal és koncentrálj a babára. Minden jót nektek!
Szia. Tegnap ezt már leírtam egy kismamának, most leírom Neked is. "Megértem mit érzel. Nekem is volt ilyen idõszak a terhesség elején, hogy annyira nem bírtam elviselni a páromat, hogy rosszul voltam még a fényképétõl is. Minden irritált amit csinált, ha szeretgetett, az volt a baj, ha nem, akkor meg az. A végére annyira elmérgesedett a kapcsolatunk, hogy napokig egymáshoz se szóltunk, mit ne mondjak, szörnyû volt. De nem bírtam már meg se csókolni. Minden lépésébe belekötöttem. Pedig õ mindent megtett akkor is, és amikor már azt hittem rámegy a kapcsolatunk, egyszercsak valami megváltozott, elvonultak a haragfelhõk és elgondolkodtam, hogy mennyire megbántottam õt annyi héten keresztül. Hálával tartozom neki amiért annyi mindet elvisel nekem, nagyon szeretem és tudom, hogy õ is nagyon szeret minket. Szerintem gondold át százszor mielõtt bármit döntesz." 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: sziasztok, ugy érzem rájottem mi volt a baj foleg ha sexre kerult volna a sor.a baba.nem mondta sot tagadta hogy félne meg félti, de amikor mondtam neki hogy most felejtsd el 1 orácskára hogy terhes vagyok minden olyan lett mint azelott.és augy sejtettem hogy télleg nálam van a dili, ugyhogy nagyon remélem hogy most már lassan lenyukszom.:D
A baba mérete és fejlettsége alapján értékelt a gép!:) Boldog babavárást
a baba méretei alapján számol az uh de nálam ez bejöt vagyis nekem az én számitásaim szerint is a gép adja a jó hetek számát nem a menzi de még itt az elején neked változhat a szülésig egy párszor lehet hogy a végén még rá is fotok húzni egy hetet majd a babód eldönti mikor akar megszületniaddig jó baba várást

20 hetes terhes vagyok és tegnap voltam UH-on. A kicsi koponyájának jobb oldalán 10 mm-es, bal oldalán 12 mm-es cysta-t találtak. Mire számíthatok?

Az orvosom azt mondta, hogy a 25-26 hétre ezek felszívódnak és javasolt egy magzatvízvételes vizsgálatot, amire megyek a jöv? héten. Az AFP-m jó lett.

Legjobb válasz: Szia. Látom még nem válaszolt neked senki,ezért gondoltam megírom a véleményem. Ha az orvosod azt mondta,hogy fel fog szívódni,akkor az úgy is lesz. Nem fognak kímélni az orvosok (és ez a jó), ha gond lenne és aggódnod kéne,azt megmondanák. Ha nem lenne jó az AFP-d az másfajta rendellenességre utalna,mint például a nyitott gerinc,de neked jó lett. És minden más is jó lesz,ne aggódj! A magzatvízcsapolást a biztonság kedvéért végzik el,de nem lesz gond ott sem. Hogy mire számíthatsz? Arra,hogy egy egészséges gyönyörû kisbabád lesz :) .

Szia. Látom még nem válaszolt neked senki, ezért gondoltam megírom a véleményem. Ha az orvosod azt mondta, hogy fel fog szívódni, akkor az úgy is lesz. Nem fognak kímélni az orvosok (és ez a jó), ha gond lenne és aggódnod kéne, azt megmondanák. Ha nem lenne jó az AFP-d az másfajta rendellenességre utalna, mint például a nyitott gerinc, de neked jó lett. És minden más is jó lesz, ne aggódj! A magzatvízcsapolást a biztonság kedvéért végzik el, de nem lesz gond ott sem. Hogy mire számíthatsz? Arra, hogy egy egészséges gyönyörû kisbabád lesz :) .
Szia, nem lesz semmi gond, nekem 5 cm-es bevérzést állapítottak meg és 10 nap alatt felszívódott. Bízz az orvosodban és ne aggódj. Nincs semmi baja a picinek! Sok sikert!!!!

12 hetes kismama vagyok és tegnap kihúzták a fogamat, be lehet gyulladva a helye?

Sziasztok!Tegnap fogorvosnál voltam és sajnos ki kellett húzni az egyik fogamat. Nagyon nehéz foghúzás volt, miután hazaértem, be is lázasodtam, és az arcom is feldagadt, a fog helye is úgy fájt, hogy majd meg bolondultam. Estére a lázam le ment, már a seb sem fáj annyira, viszont a duzzanat még mindig nem múlik az arcomról. Mit tegyek?Be lehet gyulladva a fogam?Árthat ez a kisbabámnak? Tudok ilyenkor valamit szedni? Foghúzás után az orvos nem mondott és nem is írt fel semmit. Előre is köszönöm a válaszokat, amelyek remélem gyorsak lesznek mert nagyon aggódom.

Legjobb válasz: Ha pl eleve gyulladásban volt, akkor elõfordulhat a duzzanat. Ha nem múlik, akkor menj vissza, de mindenképp hívd fel.

Ha pl eleve gyulladásban volt, akkor elõfordulhat a duzzanat. Ha nem múlik, akkor menj vissza, de mindenképp hívd fel.
Szia. Próbáld meg jegelni az arcod. Nekem is tegnap kihúzták a fogam és a doki azt mondta, ahogy hazaérek tegyek az arcomra hideg zséles parnacskat(nem tudom mi a rendes neve). Azért szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá, mert az a biztos és akkor te is megnyugodhatsz!
Jegeld az arcodat(akár egy konyharuhába csavart mirelit zödborsóval, vagy ami van otthon).A duzzanat teljesen normális ilyenkor. Még akár be is lilulhat az arcod(mint akit jól megvertek:) ) Ami fontos, hogy tejterméket, csokit néhány napig ne fogyasszál, mert ezek jó táptalajok a baciknak, és könnyen begyulladhat a seb( a fog helye). Ha nagyon fáj, algopirint bevehetsz. Ha 4-5 nap múlva újra elkezd fájni(elég erõsen), rossz ízt érzel a szádba, kellemetlen a szaga, akkor kell visszamenni a fogorvoshoz, mert begyulladt a fog helye, ki kell tisztítani. jobbulást! egy fogászati asszisztens, 2 éves kisfiú anyuája
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!Sajnos nem volt itthon algopyrin, ezért algoflexet vettem be 1 szemet, remélem nem lesz baja a babámnak.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!