Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok és beteg (6 db)

Mit tegyek hogy ne kapjam el? A férjem nagyon beteg lett, 39.3 fokos láza van. Én 12 hetes vagyok. Oscillococcinumot vettem be (homeopátia), és nem alszunk mától együtt.

Elevitet szedek de vettem most be 1000g-os c-vitamint. Mit tehetek még?

Legjobb válasz: Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!

Hát nem akarlak elkeseríteni, de csak várni tudsz. Mi is külön aludtunk, aztán én is ugyanolyan beteg lettem 5 hetesen, mint Õ. De egyelõre jól vagyunk. (kop-kop-kop) :o) Én akkor Panadol (paracetamolt) vettem be, mikor felszökött a lázam. De bízz benne, hogy nem kapjátok el!!! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, remélem hogy nem fogom elkapni. :( Reméljük. Sok boldogságot Neked is!

12 hetes kismama vagyok és beteg lettem nátha meg köhögés lázam hála istennek nincsen, de a sok köhögéstől fájdogál a hasam alja. Lehet ettől baja a picinek?

Legjobb válasz: én is ilyen idossen voltam beteg, mese nincs ha kitudod fekudni otthon a betegséget forro teákkal ,izzadással a palan alatt akkor 2-3napon belul jobban lesztek es a picinek sem lessz semmi baja!

én is ilyen idossen voltam beteg, mese nincs ha kitudod fekudni otthon a betegséget forro teákkal , izzadással a palan alatt akkor 2-3napon belul jobban lesztek es a picinek sem lessz semmi baja!
Nyugi nem lesz a babának semmi baja és én is csak azt tudom mondani, mint az elõttem szóló szigorú otthon fekvés sok kivi narancs forró tea és meglásd rendbejönnek a dolgok hamar.

Beteg vagyok, fáj a torkom és folyik az orrom, a közérzetem pedig, mint egy kivert kutyáé. Semmi étvágyam, mit javasoltok? 12 hetes kismama

Sziasztok! Sajnos lebetegedtem... Egész éjjel forgolódtam, úgy fájt a torkom és úgy kiszáradt a szám, hogy nem tudtam aludni szinte semmit. A mai napon meg csak fetrengtem az ágyban, jól betakarózva és kamilla teát ittam, mézet ettem és 3-4 strepsilst bevettem. Ennyi, amit mertem csinálni. :( Hogyan lehet ezt átvészelni? Teljesen rossz a közérzetem, ráadásul olyan szinten forog a gyomrom, hogy alig bírok letuszkolni valamit a torkomon. Mondjuk ez sajnos ezelőtt is így volt... Azt mondják a 12. hét után jobb lesz, de nálam egyelőre fent áll ez a furcsa gyomorégés és émelygés... A másik, hogy voltam kombinált teszten és azt mondták, hogy a placentám takarja a méhszájamat, úgyhogy nem szabad nemi életet élni, amíg az el nem mászik onnan. Volt valakinek ilyen? És elmászott? Remélem nem marad ez így a terhesség végéig, mert az azért nagyon durva lenne. Most 12 hetes és 4 napos vagyok. Köszönök előre is minden segítséget!

Legjobb válasz: Én mindenképpen a gyógyszertárban kérdezném meg, hogy mit ajánl, amit lehet szedni kifejezetten terhesség idején. De addigis kamilla tea, sok pihenés. Bár tudom, hogy ez most nem segít rajtad:) én is ugyanígy érzem magam, én se merem túlzásba vinni a gyógyszereket, bár én még csak a próbálkozós fázisban vagyok. Jobbulást.

Én mindenképpen a gyógyszertárban kérdezném meg, hogy mit ajánl, amit lehet szedni kifejezetten terhesség idején. De addigis kamilla tea, sok pihenés. Bár tudom, hogy ez most nem segít rajtad:) én is ugyanígy érzem magam, én se merem túlzásba vinni a gyógyszereket, bár én még csak a próbálkozós fázisban vagyok. Jobbulást.
Mivel terhes vagy, így én homeós bogyókat ajánlanék mindenképpen. Nekem az oscillococcinum vált be. Torokfájásra pedig a legjobb a Tantum verde spray, gyereknek is lehet adni, én szoptatás alatt használom (gyerekorvos ajánlotta, hogy ettõl biztos nem lesz baja a kicsinek), szóval terhesen is lehet fújni. Fájdalomcsillapító, fertõtlenítõ, gyulladáscsökkentõ hatása van és szerintem sokkal hatásosabb mint a szopogatós tabletta. Csinálhatsz kamillás inhalálást is, orrdugulásra teljesen jó! :) Az evésrõl meg annyit, hogy próbáld meg, hogy nem egyszerre eszel sokat, hanem többször kevesebbet. Én terhesen volt, hogy este egy fél literes joghurtot ettem müzlivel, iszonyat jól esett és jól is laktam tõle. :) De figyelj arra mit kívánsz, a tested jelzi mire van szüksége! Nekem is fedte a méhszájamat a placenta. Mondták, hogy ne emeljek, ne nyújtózkodjak (éppen így tavasszal volt, húsvét elõtt, így az ablakpucolást ki kellett hagyjam). De szépen a helyére került, már nem tudom pontosan mikor, de talán a következõ uh-on már nem volt gond. Szóval emiatt ne aggódj! Annyit mondott még a védõnõ, hogyha vérzés van, vagy bármilyen barnás folyás, egybõl irány a kórház, mert baj lehet. Amúgy annyi az egész, hogy a méhszáj kemény, a placenta pedig eléggé sérülékeny és emiatt kell vigyázni, mert könnyen bevérezhet. Hozzáteszem, én azért néha óvatosan ölbe vettem a 16 kilós nagyobbik gyermekem, ha muszáj volt. De nem történt baj. Az esetek nagyrészében "elmászik" a lepény. :) Boldog babavárást és jobbulást!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Érdekes nekem azt nem mondták, hogy nem nyújtózkodhatok vagy ilyesmi, csak a nemi életre tértek ki. Hogy azt most hanyagoljuk. Remélem elmozdul. A kamilla tea bevált és a strepsilsbõl bevettem azt hiszem 4et. Plusz egész nap ágyban feküdtem és rengeteget aludtam. Kb, 2 óránként felkeltem akkor ittam teát, meg mézet és ennyi. Most jobban vagyok, remélem ez így is marad. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Most vagyok 12 hetes kismama. Nekem 1 héttel elötte azaz a 11 hétben vettek genetikai vérvizsgálatot. és most voltam az eredményért, és nem mondta pontosan az orvos, de magas a kockázat a betegségre. Ez mit jelent? Beteg lesz?

azt mondta,hogy csütörtökön visszakell mennem,hogy megismételje a vérvételt.nem birom ki addig,már most sirogörcsöm van.mit csináljak?ha korábban lett csinálva,igy mutathat az eredmény tévesen rosszat?

Legjobb válasz: Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt,ugye?

A kombinált teszt eredményét 1:150 vagy ennél kisebb arány esetén tekintik pozitívnak. Ez csak egy kockázat becslés, a mi nem jelenti azt, hogy biztosan gond van. Ha jól tudom száz nagy kockázatú eset közül kb. egy amikor tényleg gond van.
Szia! Nekem is viszonylag magas lett a Down kockázata a kombinál teszten. (Nekem is 11 hetesen vették le, de elvileg a erhességi korhoz korrigálják mindig az eredményt, tehát ha a papírodra 11 hetes kor volt írva, akkor õk annyival számoltak) Én végig stresszeltem 2 hónapon keresztül, mert bár az UH-n semmi probléma nem mutatkozott (kétszer elmentünk fizetõs genetikai szûrésre) de a különbözõ vérmarkerjeim mindig a kockázatos tartományban voltunk. Én végül megcsináltattam az amniocentézist, és kiderült semmi baja a kicsinek. Egyszerûen van olyan, hogy az anyának alkatilag eltérõek a vérmarkerei (nekem több mint kétszeres volt a HCG és a normális fele a PaPP). Ezt nem reklámozzák mostanában, de a dokimnak mindig van épp 1-2 érintett kismamája, akinek kihozzák a pozitív eredményt, e de eddig (másfél éve csinálják a kórházban rutinszerûen a vizsgálatot) még senkinél nem igazolódott be a gyanú, vagyis nem volt beteg egy baba sem!!!! Saját véleményem, hogy ezek a vizsgálatok semmivel sem pontosabbak, mint a sokat szidott AFP. Csak most még új, és divatos.
Utolsó vagyok.Ez kombinált tesz volt, ugye?
Szia, én ugyanigy jártam mint te. A 12 heti genetikai vérvétel (kombinált teszt) nekem is rossz lett. Vissza kellett volna mennem, de én inkább beszéltem a genetikussal, és a magzatvízvételt választottam.Azóta megjött az eredmény, és minden rendben van. Tudom min mész keresztül, én is sokat sírtam, nagyon nehéz volt. De hidd el, annak hogy valami baj lesz, nagyon kicsi az esélye.Azt tudom, hogy ez a vizsgálat a 11.héttõl a 13hétig pontos. Én is abban reménykedtem, hogy talán az idõpont nem volt jó, és azért lett rossz az eredmény. Viszont az AFP-m tökéletes lett. Sok nyugit, és boldog babavárást kivánok. 22 hetes kismama.
elsõ vagyok... nekem a hcg-t már 5 hetesen levették, meg az egész vérképet, mást nem néztek 16. hétig. szerintem se aggódj, mert biztos, hogy minden rendben van veletek! gondolom uh-ot csinált a doki, és ott minden rendben volt
Ne keseredj el, nem lesz semmi gond.Az a helyzet a kismamákat sokszor paráztatják feleslegesen.Pl.nem idöben végzett vérvétel, sokat számít, és sok kismama jár így, mint te most.98%, hogy minden rendben lesz.Nyugodj meg.20hetes
Szia! Próbálj megnyugodni, amit most(12 het)Fognak levenni az lesza pontos!Neked is volt uh meg utána vérvétel? Nekem a dokim azt mondta, h itt az idõpont a legfontosabb!csak betöltött 12 hét után lehet a 13-ig!Várd meg azt az eredményt és reméljük utána teljesen megnyugszol!Amúgy ez csak egy becsült érték, és ha nem tetszik nekik akkor elõbb további vizsgálatokra küldenek, ami pontosabb eredményeket ad!Tudom ezt a nyugi dolgot könnyû mondani, nekem is mondhatta bárki, én csak az orvos magyarázata után nyugodtam meg! Minden jót nektek!16+1 km
milyen genetikai vérvétel van 11-12 hetesen? nekem 1x sem volt, csak az AFP 16 hetesen 12. héten van a genetikai uh.
A kérdező hozzászólása: biztos?azért köszönöm, remélem, igazad van.
A kérdező hozzászólása: nemtudom, valami papp teszt, meg hcg mérés vérbe.többit nem tudom.
bocsi, hogy ide kérdezek... de ha ennyire nagy annak a veszélye, vagy hogy is írjam...szóval nagy %-ban nem mutat jó eredményt ez a teszt, akkor minek csinálják? hogy stresszeljék a kismamákat :S :(
A kérdező hozzászólása: köszönöm a nyugtatásokat, már kicsit jobban vagyok, már nem sirok, mert azzal is csak ártanák a babának
Utolsó hozzászólónak!Én is úgy érzem, hogy a kismamákat íjesztegetik(a legtöbb esetben), mert az orvosok még a legcsekélyebb kockázatot sem vállalják a babákért.Még úgy "emberileg"sem mernek olyan tanácsot adni, ami esetleg megnyugtatóbb lenne a kismamáknak.Pedig ezer UH-ot végeznek, amin azért sok minden látszik.

Debreceni Klinikán van olyan vizsgálat, hogy már a 12 hetes magzatnál kimutatják ha esetleg beteg? Vagy érdemes felutazni Pestre? Istenhegyi Klinikára. És milyen vizsgálatokat csinálnak? Tapasztalatok?

Az elözõ babámnál 23 hetesen derült ki h vízfejû. Akkor megfogadtam h ha még egyszer kismama lészek akkor megcsináltatjuk akár mennyibe kerül is.

Legjobb válasz: Ez engem is èrdekelne

Ez engem is èrdekelne
Igen, van 12 hetes genetikai szûrés. Idõpont sem kell, csak egy beutaló a nõgyógyásztól és a terheskönyved. Csinálnak ultrahangot és chorionbiopsziát is. Ingyenes.
Szerintem csak attól aki beteg, vele ne érintkezz!
Szerintem attól függetlenül, hogy a férjed már nem kaphatja el, hordozó azért lehet. De ne vedd 100-ra, én így gondolom. Boldog babavárást.:) 34hkm
A kérdező hozzászólása: Tóth Bernadett2 köszönöm remélem akkor megússzuk!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!