Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok és a (176 db)

Ha gyógyszeresen kezelve leszel, akkor nem veszélyes!
Hüvelykúppal kezelik, a babára nézve egyáltalán nem veszélyes csak a születés pillanatában, mikor keresztül megy a szülõcsatornán. A terhesség alatt hajlamosabbak vagyunk a gombára.Ezért is vesznek a terhesség alatt többször is kenetet. Nekem a 22. hétig négyszer volt azóta elmúlt! Ne aggódj! Üdv.: 36 hetes
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtattatok.

Sok spontán vetélés után végre teherbe estem. Most 12 hetes vagyok, és a nagy boldogságból egyik napról a másikra olyan törés történt a kapcsolatunkban, hogy szakítani akar velem. Nagyon padlón vagyok. Lehet baja a babának?

Megjegyzem, hogy mindketten hibásak vagyunk, de ? nem ismeri el a hibáját. Nagyon félek egyedül felnevelni egy babát. Viszont nem hiszem, hogy mégegyszer sikerülne... Segítsetek nekem...

Legjobb válasz: Az nem kérdés h megtartsd a babát hisz annyit vártál rá és õ nem tehet az egészrõl. Hidd el így is nagyon imádni fogod!!! A kapcsolat meg remélem rendbejön én szurkolok!!! Probálj nyugiba lenni mert a sok idegeskedés korán vetéléshez késõbb koraszüléshez vezethet! 18hetes kismama

Az nem kérdés h megtartsd a babát hisz annyit vártál rá és õ nem tehet az egészrõl. Hidd el így is nagyon imádni fogod!!! A kapcsolat meg remélem rendbejön én szurkolok!!! Probálj nyugiba lenni mert a sok idegeskedés korán vetéléshez késõbb koraszüléshez vezethet! 18hetes kismama
Elõször is próbálj meg megnyugodni, mert az idegeskedés se neked, se a babának tesz jót és a kapcsolatotok sem jön rendbe tõle. Bár a részleteket nem ismerem, próbálj meg azon dolgozni, hogy együtt maradjatok. Ha mindketten hibásak vagytok, és mégis fontosak egymásnak, ki lehet egyezni egy döntetlenben és okosan tovább lehet lépni. Azt azonban sose feledd, hogy csak a gyerek miatt nem szabad együtt maradni. Én nagyon remélem, hogy rendbe jöttök, próbálj meg hatni a párod józan eszére, és a babára pedig vigyázzatok! Drukkolok!
Szia.Csak akkor tartsd meg a babát, ha anyagilag is be tudod vállalni.És ha nem egy feszültséggel teli környezetben tudod felnevelni.Sokat segít ilyenkor, ha a családod Melletted áll.Sok sikert!
Nagyon kíváncsi vagyok azóta hogy alakult az életetek. Leírnád, mi van veletek? Megvan a baba? Együtt maradtatok?

12 hetes vagyok és a hasam alján bal oldalt tegnap óta szúr-nyom. Ez nem baj?

Legjobb válasz: Nekem ilyen kb. a 16. hétig volt, csak nekem a jobb oldalon. Dokit is kérdeztem, azt mondta, hogy ameddig nem fáj, csak max. kellemetlen, addig nincs baj. Ez a terhességgel jár. De ha úgy érzed, akkor kérdezd meg a dokidat, õ tud biztosabbat mondani.

Nekem ilyen kb. a 16. hétig volt, csak nekem a jobb oldalon. Dokit is kérdeztem, azt mondta, hogy ameddig nem fáj, csak max. kellemetlen, addig nincs baj. Ez a terhességgel jár. De ha úgy érzed, akkor kérdezd meg a dokidat, õ tud biztosabbat mondani.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Csak 1 hét múlva megyek hozzá. Nem fáj, csak kellemetlen.


12 hetes vagyok és a méhlepény hátul tapad, fedi a méhszájat, ez baj? Változhat-e még a helyzet?

Legjobb válasz: A hátsó fali tapadás az teljesen jó, az pedig hogy fedi a méhszájat még változhat, a méhed növekedésével feljebb kerülhet.

A hátsó fali tapadás az teljesen jó, az pedig hogy fedi a méhszájat még változhat, a méhed növekedésével feljebb kerülhet.
Igaza van az elötem lévönek én is igy voltam de ahogy nöt a pocim ugy került hátrább a lepény
Szia. Biztos feljebb fog húzodni, de nem mondott semmit a dokid? Mert nekem csak elérte a méhszájat, és szigorú fekvésre, meg gyógyszer szedésre ítélt, meg eltiltott a szex-tõl, amíg feljebb nem ment. Mondjuk lehet, hogy azért mert amúgy is veszélyeztetett terhes voltam. Szerencsére hamar feljebb ment. Minden jót! 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat. Az utolsó válaszadónak üzi: sem az uh orvos sem a nõgyágyász még csak meg sem említette a beszélgetésünk közben, hogy a lepény miért is van ott, és hogy az jó-e vagy rossz.

12 hetes vagyok és a hasam tetejénél teljesen meg van keménykedve. a hasam alján semmi keménység nincs, ez nem a baba még. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Talán a megnagyobbodott méhedet érzed!Semmi gond nincs ne izgulj,a terhesség furcsa dolgokat produkál!

Talán a megnagyobbodott méhedet érzed!Semmi gond nincs ne izgulj, a terhesség furcsa dolgokat produkál!
Szia. Nekem ugyanezek a tünetek voltak a 14. héten, 4 napig folyamatosan éreztem. Én is úgy tudom, hogy a méhszalagok nyúlása okozza.Felhívtam a dokit, azt mondta, ha nem görcsölök nincs gond. Magneb6-ot mindenképen szedj!

12 hetes vagyok, és ez idáig Utrogestant szedtem. A dokim azt mondta, hogy ha elérem a 12 hetes kort, akkor abbahagyhatom. A doki azt mondta, hogy teljesen mindegy hogy hirtelen hagyom abba, vagy fokozatosan. Nem lesz baj, ha hirtelen abbahagyom?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama

Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama
Én a 16. hétig szedtem, biztos ami biztos alapon (orvosi javaslatra), a 12. héttõl fokozatosan csökkentve az adagot. Ártani nem ártasz vele ha tovább szeded, de ha véletlenül elõbb hagyod abba az a baj, szóval az orvosom nálam így döntött. Minden jót! 30 hetes
Én is Utrogestant szedek. Napi 2X1 szemet. Nekem a doki azt mondta, hogy 13 hetes koromig szedjem. Szerdán töltöm a 12 hetet. Nekem azt javasolta, hogy fokozatosan hagyjam abba. A védõnõ is ezt javasolta. Úgyhogy 3-4 napig majd napi 1 szemet veszek be, aztán pedig elhagyom. Boldog babavárást!
Én nekem is fokozatosan kellett abbahagynom, egy hétig napi egy hüvelygolyót, elõtte napi kettõt használtam. A 14. hétig.

18 hetes vagyok és a 12. -ik héttől szedek napi egy Gravidát. Kell egy idő után csökkenteni a szedését vagy esetleg teljesen elhagyni? Vagy szedhetem nyugodtan a terhesség végéig?

Legjobb válasz: sztem a 12. héttõl már tök felesleges volt elkezdeni szedni.én 5 hetesen kezdtem el,és kb 14 hetesen már abba fogom hagyni.

sztem a 12. héttõl már tök felesleges volt elkezdeni szedni.én 5 hetesen kezdtem el, és kb 14 hetesen már abba fogom hagyni.
Szedheted a terehesség végéig, de már elõbb el kellett volna kezdeni.
kedves elsõ hozzászóló! nem felesleges a 12. hét után sem, mert az egész terhesség alatt szükség van a vitamin pótlásra, pláne téli idõszakban! Úgy tudom, hogy a harmadik harmadban lehet csökkenteni az adagot
ajánlott a szedése egész terhesség alatt. Sõt még a szoptatás alatt is. Én a kezdettõl szedem az Elevitet meg a Jodid 200-at. 35km
A kérdező hozzászólása: A 12.-ik hét elõtt folsavat szedtem, de mondta az orvosom hogy azt már abbahagyhatom. Ezért kezdtem a 12.-ik héttõl szedni a Gravidát.
A kérdező hozzászólása: Ja és 8 hetesen tudtam meg hogy babát várok és akkor kezdtem a folsavat szedni.
Én már a terhesség elõtt elkezdtem szedni a Graviát, a nõgyógyász javaslatára, és végig fogom szedni a terhesség alatt, sõt még lehet utána is!
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.

10 hetes vagyok és a doki azt mondta, hogy szedjek femibion 800-at. én úgy tudom, hogy azt 12. hétig kell szedni.1 dobozba 30 db van. Még 2 hetem van a 12. hétig. A többit dobjam ki? annyira nem olcsó! Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami

Szia! Én is így jártam a Femibionnal, de én tovább szedtem a míg el nem fogyott, ha jól emlékszem a folsav tartalma magasabb mint a 400-as tablettának. De szedheted másnaponta is én a 24. hét óta már csak magnéziumot calciumot és cinket szedek, mert az orvos szerint most van bõven zöldség, gyümölcs amiben van minden vitamin. Boldog babavárást 36 hetes kismami
Szedd be nyugodtan, tényleg csak a folsav miatt ajánljáj 13. héttõl a femibion 400-at mert abban már csak a fele van. A folsavat nem lehet túladagolni , bajod nem lesz, csak már nincs szüksége a szervezetdnek rá. Ugyanis a velõcsõ már ilyenkor rendezõdik!!!
Nem szedek semmit. Eszek epret, cseresznyét, borsót, almát, házi tejet, tojást és még sok egészséges házi ételt.
Szia, sztem nyugodtan szedd másnaponta. Nekem ez a megoldás amúgy is kellemesebb volt. Az viszont nem igaz, hogy nincs már szükség késõbb folsavra, vas mellé is gyakran teszik (én ilyet kaptam a vérszegénységemre): segít a sejtosztódásban, a vérképzésben. A DHA-ról pedig nagyon jókat olvastam, azt is végig ajánlják. Én sokáig szedtem a másikat, ami a 12. hét utánra ajánlanak, de most csak sima dha-t veszek majd sztem, mert annyi mindent kell már szednem a vérképem miatt.

A terhesség alatt, mikor kell meni vizsgálatokra, hogy meglegyenek a pecsétek? A 12 hetes uh-on miért nem pecsételnek? 12 hetes vagyok, és még csak 1 van!

Legjobb válasz: Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt,meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!

Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt, meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!
Uh-n nekem sem pecsételtek. A dokim pecsételt amikor vizsgálatra mentem (pl uh eredménnyel) és a védõnõ. Így is bõven meglett a kötelezõ számú! 12 hetesen 1 pecsét az elég, lesz még idõd többet "gyûjteni"!
Nyugi, nekem is egy volt 12 hetesen. Nálunk csak a tanácsadáson pecsételnek és engem elõször csak 8 hét múlva, legközelebb 6 hét múlva, most megint csak 6 hét múlva akarnak látni. De így is meglesz gondolom.
12 hetesen nekem is 1 volt. Most 18 hetes vagyok és 5 van. Uh-n nem pecsételnek, amikor a dokidhoz mész, õ fog pecsételni és a védõnõkhöz amikor mész.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!