Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok, lejárt a szerződésem, (2 db)

12 hetes terhes vagyok, lejárt a szerződésem, passzív táppénzre megyek 45 napra. Utána viszont kellene munkaviszony, mert gyed nem jár a munaknélkülieknek? Legyek egyéni vállalkozó?

Azt gondoltam, néhány hónapig fizetem a járulékokat és az egyéni vállalkozók is mehetnek tgyás-ra, meg kapnak gyed-et is. Vagy ez ráfizetés? Nem hiszem, hogy pár hónapra felvesz valaki, csak hogy legyen munkaviszonyom. Van valakinek ment?ötlete? Tapasztalat? Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szia! Vagy fizetsz egy válalkozónak magad után... vagy menj el õstermelõnek! Az utóbbi jobb, mert akkor saját magadnak vallasz be jövedelmet és saját jogon mehetsz táppénzre. Persze magad után így is kell fizetned, de inkább Te magad után, mint szívességért kuncsorogni valakinél, nem? Egyébként van 180 biztosított napod? Ha bõvebben érdekel a téma írj priv.

Szia! Vagy fizetsz egy válalkozónak magad után... vagy menj el õstermelõnek! Az utóbbi jobb, mert akkor saját magadnak vallasz be jövedelmet és saját jogon mehetsz táppénzre. Persze magad után így is kell fizetned, de inkább Te magad után, mint szívességért kuncsorogni valakinél, nem? Egyébként van 180 biztosított napod? Ha bõvebben érdekel a téma írj priv.
A passzív tp. 45 nap, de kérvényezhetsz méltányossági tp-t, az még 45 nap, aztán a munkaügyibe kérdezz már hogy ezekkel együtt meg elõzõ munkahellyel együtt, biztosítva vagy e a szülés idõpontjáig, ha igen akkor mindenképp járni fog. Én ugyanígy vagyok!

Tisztelt! Most 12 hetes terhes vagyok, a szerződésem szept.30-ig van, ha elmegyek táppénzre, csak a lejárat után küldhetnek el? És ha tavaly okt.24-től dolgozom, előtte pedig gyes-en voltam, a bruttóm 160000ft. Mennyi táppénzt kapok?

Legjobb válasz: Hiába mégy táppénzre, mert a határozott idejû munkaviszony megszûnik a határozott idõ lejártával akkor is, ha táppénzen vagy. Mikorra vagy kiírva? Ha el tudod kezdeni legkésõbb szeptember 30-án a tgyást, akkor passzív jogon a gyed is járni fog utána. Ha nagyjából április végéig dolgozol, és csak utána mégy táppénzre, akkor meglesz a 180 bérezett napod, így a táppénz alapja a bruttó kereseted lesz. Ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tavalyi gyes miatt a táppénzedet a minimálbér alapján fogják megállapítani.

Hiába mégy táppénzre, mert a határozott idejû munkaviszony megszûnik a határozott idõ lejártával akkor is, ha táppénzen vagy. Mikorra vagy kiírva? Ha el tudod kezdeni legkésõbb szeptember 30-án a tgyást, akkor passzív jogon a gyed is járni fog utána. Ha nagyjából április végéig dolgozol, és csak utána mégy táppénzre, akkor meglesz a 180 bérezett napod, így a táppénz alapja a bruttó kereseted lesz. Ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tavalyi gyes miatt a táppénzedet a minimálbér alapján fogják megállapítani.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!