Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok, lejárt a (3 db)

12 hetes terhes vagyok, lejárt a szerződésem, passzív táppénzre megyek 45 napra. Utána viszont kellene munkaviszony, mert gyed nem jár a munaknélkülieknek? Legyek egyéni vállalkozó?

Azt gondoltam, néhány hónapig fizetem a járulékokat és az egyéni vállalkozók is mehetnek tgyás-ra, meg kapnak gyed-et is. Vagy ez ráfizetés? Nem hiszem, hogy pár hónapra felvesz valaki, csak hogy legyen munkaviszonyom. Van valakinek ment?ötlete? Tapasztalat? Köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szia! Vagy fizetsz egy válalkozónak magad után... vagy menj el õstermelõnek! Az utóbbi jobb, mert akkor saját magadnak vallasz be jövedelmet és saját jogon mehetsz táppénzre. Persze magad után így is kell fizetned, de inkább Te magad után, mint szívességért kuncsorogni valakinél, nem? Egyébként van 180 biztosított napod? Ha bõvebben érdekel a téma írj priv.

Szia! Vagy fizetsz egy válalkozónak magad után... vagy menj el õstermelõnek! Az utóbbi jobb, mert akkor saját magadnak vallasz be jövedelmet és saját jogon mehetsz táppénzre. Persze magad után így is kell fizetned, de inkább Te magad után, mint szívességért kuncsorogni valakinél, nem? Egyébként van 180 biztosított napod? Ha bõvebben érdekel a téma írj priv.
A passzív tp. 45 nap, de kérvényezhetsz méltányossági tp-t, az még 45 nap, aztán a munkaügyibe kérdezz már hogy ezekkel együtt meg elõzõ munkahellyel együtt, biztosítva vagy e a szülés idõpontjáig, ha igen akkor mindenképp járni fog. Én ugyanígy vagyok!

Tisztelt! Most 12 hetes terhes vagyok, a szerződésem szept.30-ig van, ha elmegyek táppénzre, csak a lejárat után küldhetnek el? És ha tavaly okt.24-től dolgozom, előtte pedig gyes-en voltam, a bruttóm 160000ft. Mennyi táppénzt kapok?

Legjobb válasz: Hiába mégy táppénzre, mert a határozott idejû munkaviszony megszûnik a határozott idõ lejártával akkor is, ha táppénzen vagy. Mikorra vagy kiírva? Ha el tudod kezdeni legkésõbb szeptember 30-án a tgyást, akkor passzív jogon a gyed is járni fog utána. Ha nagyjából április végéig dolgozol, és csak utána mégy táppénzre, akkor meglesz a 180 bérezett napod, így a táppénz alapja a bruttó kereseted lesz. Ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tavalyi gyes miatt a táppénzedet a minimálbér alapján fogják megállapítani.

Hiába mégy táppénzre, mert a határozott idejû munkaviszony megszûnik a határozott idõ lejártával akkor is, ha táppénzen vagy. Mikorra vagy kiírva? Ha el tudod kezdeni legkésõbb szeptember 30-án a tgyást, akkor passzív jogon a gyed is járni fog utána. Ha nagyjából április végéig dolgozol, és csak utána mégy táppénzre, akkor meglesz a 180 bérezett napod, így a táppénz alapja a bruttó kereseted lesz. Ha nem lesz meg a 180 bérezett napod, akkor a tavalyi gyes miatt a táppénzedet a minimálbér alapján fogják megállapítani.

12 hetes terhes vagyok.7 hétől tápénzen vagyok vérzés miatt. Januárban lejár a munkaszerzödésem a cégemnél mivel szerzödéses voltam. Védetséget ad a tápénz így is vagy elküldhetnek?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül adhat védettséget, de általában mûködik. Én is ugyan így voltam, viszont beszéltem a fõnökömmel és rákérdeztem, hogy szülésig megtudják-e hosszabítani a szerzõdésemet. Azóta havonta írogatom alá. Ez így megy majd a szülésig. Beszélj vele szerintem. ( Férjemmel mentem nem egyedül)

Nem feltétlenül adhat védettséget, de általában mûködik. Én is ugyan így voltam, viszont beszéltem a fõnökömmel és rákérdeztem, hogy szülésig megtudják-e hosszabítani a szerzõdésemet. Azóta havonta írogatom alá. Ez így megy majd a szülésig. Beszélj vele szerintem. ( Férjemmel mentem nem egyedül)
Szia! A szerzõdésed lejártáig védelmet ad a táppénz. Azon a napon azonban, amikor a hátorozott idejû szerzõdésed lejár, megszûnik a munkaviszonyod akkor is ha táppénzen vagy. A szabadságodra pedig figyelj, mert nem fogod tudni kivenni a jogviszonyod megszûnése után, hiszen az a munkaviszonyban töltött munkanapokra jár, nem pedig a megszûnés utánra. Ha marad szabis napod, akkor azt kifizeti a munkáltatód a megszûnéskor, de kivenni nem fogod tudni, tehát nem fog attól meghosszabbodni a jogviszonyod. Én is azt tanácsolom, hogy beszélj a fõnököddel, hátha segít megoldani a problémádat.
Nagyon sajnálom, de bizony elküldenek!Mivel határozott idejû a szerzõdésed, így bizton számíthatsz rá, hogy a lejárat után búcsút vesznek tõled.Ugyan ez lenne a próba idõ alatt is.Ugye úgy mondja ki a szerzõdés, hogy a próbaidõ alatt bármelyik fél felmondhatja a szerzõdést.Na ez itt is érvényesül, de csak a szerzõdés lejárta után...
1 hozzászóló vagyok!Ezt a cikket olvasd el mindenképpen:http://www.origo.hu/uzletinegyed/magyargazdasag/20070518nemm.. A 2 hozzászólónak üzenem, mázlista!Ritka jó fej a fõnököd!De igazad van. Próbáld meg Te is ezt!
szia!!addig nemküldhetnek el, mert a szerzõdés köti õket is!!sajna azt már énsem tudom, hogy utána mi lesz, de szerintem, akkor sem kell aggódnod, lehet a szerzõdésed lejár, de kiadják a maradék szabijaidat, szülési szabi, s utána megmár ugyis lassan szülsz, utána meg a GYED-GYES az elõzõ évbõl lesz számolva!szoval szentem NE aggodj!
én is ugyanebben a helyzetben vagyok, megszûnik a munkám, én 21 hetes vagyok, és a 7. héttõl táppénzen vagyok. sajnos el fognak küldeni, engem is, téged is. gyes-gyed járni fog, mert a gyes alanyi jogon jár, gyed meg - gondolom megvan az elmúlt 2 évben a 180 napod - így az is jár. viszont egyre vigyázz: mivel szüléskor nem lesz munkaviszonyod, így nem jár tudtommal a tgyás, ami ugye ahhoz kötött hogy biztosítva legyél -illetve konkrétan hogy legyen munkahelyed- szüléskor. nekem 2 hónappal a szülés elõtt jár le, még nem tudom, hogy fogom megoldani.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a válaszokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!