Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok, és még (55 db)

A terhesség alatt, mikor kell meni vizsgálatokra, hogy meglegyenek a pecsétek? A 12 hetes uh-on miért nem pecsételnek? 12 hetes vagyok, és még csak 1 van!

Legjobb válasz: Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt,meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!

Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt, meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!
Uh-n nekem sem pecsételtek. A dokim pecsételt amikor vizsgálatra mentem (pl uh eredménnyel) és a védõnõ. Így is bõven meglett a kötelezõ számú! 12 hetesen 1 pecsét az elég, lesz még idõd többet "gyûjteni"!
Nyugi, nekem is egy volt 12 hetesen. Nálunk csak a tanácsadáson pecsételnek és engem elõször csak 8 hét múlva, legközelebb 6 hét múlva, most megint csak 6 hét múlva akarnak látni. De így is meglesz gondolom.
12 hetesen nekem is 1 volt. Most 18 hetes vagyok és 5 van. Uh-n nem pecsételnek, amikor a dokidhoz mész, õ fog pecsételni és a védõnõkhöz amikor mész.

12. hetes vagyok, és még nincs kiskönyvem. Az egyik ismerősöm letolt emiatt, hogy nem lesz meg a kötelező 10 bejegyzés a baba születéséig. Az orvosom mondta, hogy elsőként az uh-n, és a vérvételen legyek túl. Miért kell a 10 bejegyzés?

Akkor nekem már esélyem sincs arra hogy meglegyen?

Legjobb válasz: 4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.

4 vagy 5 pecsét kell a dokitól, hogy szülés után majd megkaphasd az egyszeri anyasági segélyt. Ezen kívül nekem van még benne 5 pecsét a védõnõtõl. Az elsõ trimeszterben nem is írt bele nekem a doki, de azóta bepótolta. Ne izgulj! Menj a védõnõhöz, akkor megkapod a kiskönyvet. Még nem késtél le semmirõl.
4 kell. de a kiskonyv jo lenne, ha mar lenne, mert bele kene irni a vizsgalatokat, meg ilyenek. gyorsan jelentkezz be a vedonodhoz
Védõnõ ügyben itt keresgélj, de ha az egyiktõl megérdezed biztos tudni fogják, de amelyik a legközelebb van a lakhelyedhez. http://www.mave.hu/index.php?p=adatbazis&megye=1&varos=Kecsk.. 30 heteske
szia, ha van háziorvosod szerintem õs is szívesen eligazít majd, ráadásul õ fog majd kiírni táppénzre, ha már nem akarsz dolgozni. Nekem sem volt a 12.hétig kiskönyvem, mert próbaidõn voltam a munkahelyen és nem kaptam szabit, hogy el tudjam intézni. Úgy tudom a nõgyógyásztól kell majd egy igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, a kiskönyvet csak mellékelni kell, úgyhogy ne izgasd magad, nem késtél le semmirõl!
12hetesen még nekem sem volt védõnõm, és már 5 bejegyzés van benne.23hetesen.Mikor vizsgálatokra mész vagy vérvételre azt mindig bejegyzik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy bugyuta kérdés: hol kell keresnem a védõnõmet akihez tartozom(Kecskemét)? Elsõ babás vagyok, fogalmam sincs ezekrõl a dolgokról.

Az előbb szeretkeztem a párommal, és most azt vettem észre, hogy kevés pecsételő vérzésem van. Nagyon megijedtem! 12 hetes vagyok, eddig még nem volt ilyen gond. Nem fáj, nem görcsöl a hasam. Nagy a baj? Szerdán megyek orvoshoz, menjek hamarabb?

Legjobb válasz: Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom,hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama

Igen, menj. Azonnal. A vérzéssel sosem szabad játszani. Nekem kétszer volt eddig a terhességem alatt, a vérzés mindig bajra utal. Lehet semmi komoly, de én akkor is azt gondolom, hogy jobb félni, mint megilyedni, nem? 35 hetes kismama
Nem biztos, hogy baj van, az is lehet, hogy a hüvelyed fala belül egy picit sérült, az okozza a vérzést. Nálam is elõfordult és nem lett baj. Ez persze nem szt jelenti, hogy ne beszélj orvossal, ha nyugtalanít a dolog, érdemes felkeresned, legalább telefonon érdeklõdj.
Szia szerintem nézesd meg magad orvossal.Én is így jártam 2 héttel ezelõtt szeretkezés után rózsaszines folyásom lett, de csak pár percig.Az orvos szerint minden jó a méhszáj zárt, de sajnos ellettem tiltva a szextõl.Holnap menj el az orvosodhoz.Szorítok ne legyen semmi gond!!!!üdv 34 hetes kismama.
szia..én szombaton jártam igy.végig izgultam a hétvégét, a doki megnézett és minden rendben annyit mondott hogy ne hü bele Balázs modjára csináljuk..én meg mondtam neki hogy akkor nem is kéne bedugnia:Dannyira vigyáztunk..és javasolta hogy vegyek sikositot-.mert hiába vagy felizgulva belül a terhességtöl nem vagy elég nedves és könnyebben sérülsz.nem lesz semmi.én elkezdtem neki mondani hogy hát....együtt voltam a párommal, , , egyböl tudta mi van..és mondta hogy még elö is fordulhat.azt mondta ha nagyon sok vér van és nem mulik akkor van gáz..de nekem el is mult.és boldog 8 hetes kismami vagyok..ne izgulj.csak pihenj.ha akarsz irj priviben

12 hetes vagyok, és néha a köldököm környékén érzek egy kis nyomást, néha meg olyan mintha szúrkálna. Normális ez?

Legjobb válasz: én 13+3 vagyok és ugyanezt érzem már kb. a 11és fél héttõl!!!! Pont 11+6nál voltam ultrahangon és kegyetlenül elkezdett szúrkálni a hasam ,hol itt, hol ott, és mondta az ultrahangos, hogy azt bizony a baba csinálja. :-))) Mert hiába nem érzed még mozogni, mert picike, de õ ott belül bizony mocorog és van mikor ez ilyen szúrkálással jár. Sõt ,két hete azt hittem felfáztam, rettentõen fájt a hólyagom, és a pisilés is fájt, de csak délutántól estig. Másnap mentem pont védõnõhöz és õ mondta, ezt a baba csinálta szintén. :-)) Némi nyomásérzés, menzis érzés normális, meg szúrkálás, mert folyamatosan nõ a méh, nyúlnak a méhszalagok.

én 13+3 vagyok és ugyanezt érzem már kb. a 11és fél héttõl!!!! Pont 11+6nál voltam ultrahangon és kegyetlenül elkezdett szúrkálni a hasam , hol itt, hol ott, és mondta az ultrahangos, hogy azt bizony a baba csinálja. :-))) Mert hiába nem érzed még mozogni, mert picike, de õ ott belül bizony mocorog és van mikor ez ilyen szúrkálással jár. Sõt , két hete azt hittem felfáztam, rettentõen fájt a hólyagom, és a pisilés is fájt, de csak délutántól estig. Másnap mentem pont védõnõhöz és õ mondta, ezt a baba csinálta szintén. :-)) Némi nyomásérzés, menzis érzés normális, meg szúrkálás, mert folyamatosan nõ a méh, nyúlnak a méhszalagok.

Megijedjek vagy még ráérek aggódni? 12 hetes vagyok, és HPV-t mutatott ki a cytológia.

Ma kaptam meg az eredményt. P2 az eredmény, és még rajt van a papíron, hogy jóindulatú hámelváltozások HPV. Ismétlés 3 hónap múlva. Valami még van ráírva, de nem tudom elolvasni. Nagyon megijedtem.

Legjobb válasz: A HPV az a vírus ami sok esetben okozhat méhnyakrákot.A szervezetedben csak a vírus található meg,ami nem okozott eddig gondot,azért kell többször járnod,h ne is legyen gond belõle ,többszöri vizsgálatok kellenek.Ne izgulj nem lesz semmi gond....

A HPV az a vírus ami sok esetben okozhat méhnyakrákot.A szervezetedben csak a vírus található meg, ami nem okozott eddig gondot, azért kell többször járnod, h ne is legyen gond belõle , többszöri vizsgálatok kellenek.Ne izgulj nem lesz semmi gond....
Akinek HPV-je van, annak leginkább legalább P4 az eredménye, de legalább p3!!!
nekem hpv gyanúm volt, p2 mellett.3 hónap múlva visszahívott, akkor teljesen negatív volt.nyugi, ha nagy gond lenne, akkor nem lenne a doki ilyen nyugodt.
Köszönöm neked 8-as a felvilágosítást. Én sem voltam tisztában ezzel kapcsolatban mindennel. Én járok évente rendszeresen, de ezután meg még komolyabban fogom venni.
Nekem még terhesség elõtt volt P3as HPV eredményû leletem nem is egyszer! 3 havonta jártam a nõgyógyászomhoz mintavételre.Aztán mikor kijött a második p3 is akkor elküldte a mintát kivizsgálásra. Negatív lett így nem kellett járnom csak fél évente. Sorban jöttek a p2es eredmények. Valószínûleg legyõzte a szervezetem a vírust.A vége az lett, hogy babát vállaltunk :) Azóta nem volt p3as eredményem és HPV-m sem.Ne izgulj csak járj el minden mintavételre amire hív az orvos és minden rendben lesz.A lényeg az ellenõrzés, mert ezt sajnos nem lehet mással gyógyítani csak mûtéttel. Ez egy hajlam. A te esetedben mivel babát vársz nagyobb figyelemre van szükség.Figyelni kell a vírus állapotát a szervezetedben. A babádra nincs veszéllyel.Ne aggódj boldog babavárást :)
A P2 teljesen jó eredmény. Nyugi!
A kérdező hozzászólása: A doki annyit mondott, hogy nincs nagy gond, de többször szeretne látni, mint ami indokolt. Annyira megijedtem, hogy szinte szóhoz sem jutottam, de nem is igazán lett volna idõm beszélni vele, mert a kórházban kerestem meg, és épp sietett a mûtõbe.
Nem vagyok doki, úgyhogy inkább az orvosod kérdezd, nem szeretnélek félretájékoztatni. Amit a P2-es eredményrõl tudok. A P2 az jó. Azt jelenti, hogy nincsen semmi olyan kóros helyzet, mely rákra vagy rákmegelõzõ állapota utalna. Tehát nem kell félned a HPV-tõl. Általában az aktív nemi életet élõ nõknek P2-es a citológiai eredményük. A nemi életet nem élõknek pedig P1-es.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy a P2 jó eredmény, ennél jobb nem is lehetne, mert már szültem. De a HPV???
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a sok hasznos választ! Nincs semmi más a leletemen. Vagyis csak az, amit nem tudok elolvasni. Ezt kézzel írták rá. Nekem nincs semmi problémám, a férjemnek sem. A doki megvizsgált, azt mondta, a hátra hajló méhemet leszámítva minden rendben van. Biztos észre vette volna, ha lenne ott valami.
Szia! Nekem a 9. héten volt hüvelyi uh és nem fájt, sajnálom, hogy neked igen. Fel a fejjel, úgy tudom, innentõl már csak hasi lesz...
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat!Remelem legkozelebb nem fogok gorcsolni elotte, de gondolom akkor mar nekem se fognak tobbet csinalni mert ma vagyok epp 12 hetes es ma csinaltak az uh ot!Remelem nem lesz semmi gond!Boldog kismamai
Ne görcsölj a vizgálatokon. Fogd fel úgy, hogy ezzel csak segítenek a babának. Nem fájhatna elvileg. Nincs gyulladásod? Nem csíp, amikor pisilsz? Esetleg ég... Mert ha kis gyulladás is van, akkor valóban fájhat, vagy nem kent elég zselés anyagot a doki az uh.fejre (amit a hüvelyi uh-nál a gumi felhelyezése után kennek rá). Nekem a citológia (rákszûrés) fájt, mert pici gyulladásom volt. Egyébként ne félj a hüvelyi uh-tól, ha lazítasz és nincs gyulladás, akkor meg sem érzed. Nekem a 20 hetes uh-on hasi uh-t is és hüvelyi uh-ot is csinált a doki (mondta, hogy ilyenkor már nem szokták, de ezzel jobban látja azt, ahol elõször gondot látott a hasi uh-on (elõtte egy héttel). Ne félj a vizsgálatoktól, nem fog fájni legközelebb. Így állj hozzá. Boldog babavárást. Üdv.: 23 hetes kismama
Valószínû görcsöltél a dolgon, ezért volt ez a fájdalom. Meg esetleg a doki a méhszájhoz ért többször, ez lehet fájdalmas valakiknél. A 12. heti UH az utolsó hüvelyi, onnantól kezdve hasi van, kivéve ha valami rendellenesség vagy probléma indokolja az elõzõt (nekem 15. héten vérzés miatt csináltak egy hüvelyit is). Ne izgulj, várd békében és nagy örömmel a kicsit! :)
A kérdező hozzászólása: Amugy abszolut nem faj a szex!A parom iszonyat ovatos es figyelmes sose szokott fajni plane nem igy mint ez fajt! Remelem nem csinalnak tobb ilyet, mert tiszta gorcsbe vagyok a kov.vizsgalatoktol!Koszi a valaszokat!
A kérdező hozzászólása: Sajnos en annyira tudatlan vagyok meg nem is tudom hogy az egyaltalan uh. volt vagy csak egy vizgalat amivel nezett valamit, hogy minden rendben van e?Gondolom uh. volt csinalt hasit is es latszott a kis babym!Most varom az elsot azert vagyok ilyen tudatlan!
Ne izgulj, biztos hogy nincs gond veled. A szex fáj? Mert he nem akkor tényleg megnyugodhatsz!
Nekem a 12 heten csinalt utoljara huvelyi uh-t, es egyszer sem fajt, ratett arra a huvelyi uh fejre egy gumit, es bekente vmivel amitol meg konnyebben becsuszott. Nagyon sajnalom, h neked fajt, es ha esetleg legkozelebb megis csinalna, mondjuk En ugy tudom, h a 12 heti az utolso huvelyi, akkor mond meg neki, h ovatosabban. 17 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Isszonyatosan izgultam!Szoval lehet azert fajt annyira!Az orvosom szerintem nem volt durva nagyon kedves es megerto volt o is azt mondta hogy alt. nem szokott fajni ill. nem kene hogy fajon szoval akkor valami gond van nalam??
folytatom az elõzõt...Mindenesetre ha mégis csinál, említsd meg neki!!!!!Boldog babavárást!Ne felejtsd el, most van a tarkóredõ mérés, Down-kór szûrés!!!16 hetes kismama
Hát ez nagyon érdekes, mert én szinte nem is éreztem. Izgultál?Nagyon összeszorítottad magad?De én inkább azt gondolom az orvos csinálta durván, mert annak nem szabadna fájnia. De megnyugodhatsz, mert a 12.héttõl már hasi UH-t csinálnak. Csak az elsõ hetekben csinálják hüvelyivel, amikor még annyira pici a baba, hogy hasin nem jól látszik.Mindenestere, ha mégi
szia.arra , hogy neked miért fájt ennyire csak egy rövid történet. : mikor elõszõr mentem nõgyógyászhoz nõvérem kísért el.a váróban ott rágta a körmét.kérdeztem mi baja.azt mondta nagyon izgul miattam, mert nagyon fájdalmas a vizsgálat.hát mire sorra kerültem gondolhatod hogy izgultam.aztán nem is fájt :) szóval van aki érzékenyebb. már ne gondolj rá.csak a babádra! boldog babavárást 23hetes kismama

12 hetes vagyok és a méhlepény hátul tapad, fedi a méhszájat, ez baj? Változhat-e még a helyzet?

Legjobb válasz: A hátsó fali tapadás az teljesen jó, az pedig hogy fedi a méhszájat még változhat, a méhed növekedésével feljebb kerülhet.

A hátsó fali tapadás az teljesen jó, az pedig hogy fedi a méhszájat még változhat, a méhed növekedésével feljebb kerülhet.
Igaza van az elötem lévönek én is igy voltam de ahogy nöt a pocim ugy került hátrább a lepény
Szia. Biztos feljebb fog húzodni, de nem mondott semmit a dokid? Mert nekem csak elérte a méhszájat, és szigorú fekvésre, meg gyógyszer szedésre ítélt, meg eltiltott a szex-tõl, amíg feljebb nem ment. Mondjuk lehet, hogy azért mert amúgy is veszélyeztetett terhes voltam. Szerencsére hamar feljebb ment. Minden jót! 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: KÖszönöm a válaszokat. Az utolsó válaszadónak üzi: sem az uh orvos sem a nõgyágyász még csak meg sem említette a beszélgetésünk közben, hogy a lepény miért is van ott, és hogy az jó-e vagy rossz.

12 hetes vagyok, és tegnap egy icipici kullancs beleállt a lábamba. A férjem kivette és meg jobb híján pálinkával lefertőtlenítettem. Jól tettem?

Ma megmutattam egy egészségügyi n?vérnek, aki azt mondta, hogy minden oké. Kicsit azért aggódom. Járt már valaki így mint én?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az egyik barátnõm járt így. Õk is kiszedték, és elvitték megmutatni a dokinak, és szerencsére minden rendben volt. Azóta van egy helyes és egészséges 10 hónapos kislányuk. :)

Szia! Nekem az egyik barátnõm járt így. Õk is kiszedték, és elvitték megmutatni a dokinak, és szerencsére minden rendben volt. Azóta van egy helyes és egészséges 10 hónapos kislányuk. :)
nekem is volt! 3-4 hétig figyeld a testedet, fõleg a kullancs csípés környékét, hogy nem jelenik -e meg egy min. tenyérnyi kokárdaszélû piros folt, ami lehet nagyon halvány és akár 50-60 cm átmérõjú is, sõt nagyobb is. ha nem jelenik meg nincs semmi baj, ha megjelenik (Lyme kór) irány az orvos (pl. lászló kórház)

12 hetes vagyok és a hasam tetejénél teljesen meg van keménykedve. a hasam alján semmi keménység nincs, ez nem a baba még. Mitől van ez?

Legjobb válasz: Talán a megnagyobbodott méhedet érzed!Semmi gond nincs ne izgulj,a terhesség furcsa dolgokat produkál!

Talán a megnagyobbodott méhedet érzed!Semmi gond nincs ne izgulj, a terhesség furcsa dolgokat produkál!
Szia. Nekem ugyanezek a tünetek voltak a 14. héten, 4 napig folyamatosan éreztem. Én is úgy tudom, hogy a méhszalagok nyúlása okozza.Felhívtam a dokit, azt mondta, ha nem görcsölök nincs gond. Magneb6-ot mindenképen szedj!

Normális dolog az ha még csak 12 hetes vagyok, de 1 hónapja már nagyon fáj a derekam alatti rész, talán a medencetágulás miatt? Végig fájni fog, kezeljem valamivel? Éles és tompa fájdalmaim is vannak és alhasi fájdalmam is van néha.

Legjobb válasz: 12 hetesen nem a tágulástól fáj ez a terület,hiszen nincs akkora az embrió ami feszítené a medencét.Inkább a szalagok és méhtartó izmok nyúlására gondolok. Elkezdted már szedni a MagneB6-ot?Mert ha nem itt az ideje és terhesség 36 hetéig szedjed.Napi 3X2 simán mehet ha erõsebb görcsök és fájdalom törne rád,amúgy elég a napi 2x1. Eseteleg még felfázva nem vagy? Másra nem tudok hirtelen gondolni. Ha nem javulna magnéziumra sem,beszélj dokival.Még pici a terhességed,jobb félni,mint megijedni. 34 hetes kismami.

12 hetesen nem a tágulástól fáj ez a terület, hiszen nincs akkora az embrió ami feszítené a medencét.Inkább a szalagok és méhtartó izmok nyúlására gondolok. Elkezdted már szedni a MagneB6-ot?Mert ha nem itt az ideje és terhesség 36 hetéig szedjed.Napi 3X2 simán mehet ha erõsebb görcsök és fájdalom törne rád, amúgy elég a napi 2x1. Eseteleg még felfázva nem vagy? Másra nem tudok hirtelen gondolni. Ha nem javulna magnéziumra sem, beszélj dokival.Még pici a terhességed, jobb félni, mint megijedni. 34 hetes kismami.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszönöm hogy írtál, már a dokimmal is beszéltem és õ is a magne b6-ot ajánlotta! Remélem segíteni fog, és elmúlnak a fájdalmaim végre. További jó egészséget kívánok nektek, és könnyû szülést :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!