Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes vagyok, és (209 db)

12 hetes vagyok, és ez idáig Utrogestant szedtem. A dokim azt mondta, hogy ha elérem a 12 hetes kort, akkor abbahagyhatom. A doki azt mondta, hogy teljesen mindegy hogy hirtelen hagyom abba, vagy fokozatosan. Nem lesz baj, ha hirtelen abbahagyom?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama

Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama
Én a 16. hétig szedtem, biztos ami biztos alapon (orvosi javaslatra), a 12. héttõl fokozatosan csökkentve az adagot. Ártani nem ártasz vele ha tovább szeded, de ha véletlenül elõbb hagyod abba az a baj, szóval az orvosom nálam így döntött. Minden jót! 30 hetes
Én is Utrogestant szedek. Napi 2X1 szemet. Nekem a doki azt mondta, hogy 13 hetes koromig szedjem. Szerdán töltöm a 12 hetet. Nekem azt javasolta, hogy fokozatosan hagyjam abba. A védõnõ is ezt javasolta. Úgyhogy 3-4 napig majd napi 1 szemet veszek be, aztán pedig elhagyom. Boldog babavárást!
Én nekem is fokozatosan kellett abbahagynom, egy hétig napi egy hüvelygolyót, elõtte napi kettõt használtam. A 14. hétig.
Miben kételkedik??? Egyébként szerintem az Ultrahang nem árt!
Szerintem szerencsés helyzetben vagy amiért többször vizsgálnak.Az ultrahang nem árt és ha kételkedik bármiben az orvos az nem véletlen de elmehetsz máshoz is, a 4D szerintem felesleges.Élménynek jó de teljes diagnozisra a hagyományos is szuper.
menj el, én13 hetesen voltam elõször 4d-n, még elég csöppnyi lesz, de rengeteg betegséget kiszûrnek már, a doki szerint a leglényegesebb uh.

12 hetes vagyok és hajfestést szeretnék lehet?

Legjobb válasz: Tök jó, hogy 12 hetesen már tudsz írni :) Gratula! Én csak 5 évesen tudtam, ami akkor korainak számított, de ugy tûnik Te egy fejlettebb gyerek vagy :) Jah, szerintem még ne fesd be a hajad, ilyen idõs korban akármennyire is fejlett vagy, nem ajánlatos még mérgezni magad ilyenekkel :)

Tök jó, hogy 12 hetesen már tudsz írni :) Gratula! Én csak 5 évesen tudtam, ami akkor korainak számított, de ugy tûnik Te egy fejlettebb gyerek vagy :) Jah, szerintem még ne fesd be a hajad, ilyen idõs korban akármennyire is fejlett vagy, nem ajánlatos még mérgezni magad ilyenekkel :)
Igen, manapság már jó hajfestékek vannak, gondolj arra, hogy ezzel az erõvel egy fodrásznak se lenne egészséges gyereke.Én festettem végig és semmi gond nem volt.
a színtõl függ... feketére semmikép... sokkal több benne a mérgezõ anyag, mint a többiben
szia. Én is 12hetes terhesen festettem be a hajam. Nyugodtan! A lányommal vörös voltam végig; kb havonta festettem, most fekete vagyok, most is már kétszer festettem. 19 hkm
12 hetesen én sem tudtam, hogy mit szeretnék...
Igen, nekem is eszembe jutott a poén, a válasz egyébként: igen. Én végig festettem terhesség alatt is. Mindenki azt gondolja, hogy az eredeti színem :)
persze, hogy lehet...21. szazadban elunk mar. a lenyeg, hogy ammoniamentes legyen a festek, mint ahogy az egyik elottem szolo mar irta...lorealnak nagyon jo az ammonia mentes termekcsaladja..:)
Nekem nem engedi a dokim:( Hennat választottam.Nem olyan szép, de kibírom.
10 hetesen befestettem. Évek óta festem a hajam, de a szervezetem sokkal érzékenyebben reagált rá :( Eleinte csak viszketett a fejbõröm, aztán a fülem, majd a szemem is :(
Ammóniamanetesben is van már tartós festék, tehát nem kopik a hajmosások számával. Én ilyet használok. Tökéletesen fedi az õsz hajszálakat is. Sajnos van egy pár :-( Kellemes az illata és jól fed.
Persze! Én ammónia menteset használok, mert a szagát nem bírtam elviselni! :) de, ha sima hajfestékkel festi a fodrász az sem árt!
Ammónia menteset válasz
persze h lehet, én is festettem az eslõ gyerekemmel is és most a másodikkal is. igaz ritkábban mint elõtte, kb 3 szor a terhesség alatt. van aki azt mondja inkább "csak" melíroztassunk mert akkor a tövét ugye nem festik
Úgy tûnik, hogy 12 hetes TERHESEN már nehéz ezt a szót leírni... Mindenesetre az enyémet nem fogta meg, szoptatás alatt sem.

Első babások hanyadik héten kezdtétek érezni hogy mozog? Mert én 12 hetes vagyok és belül mintha éreznék vmit de kivülről nem lehet

Legjobb válasz: én elsõ babás vagyok és 14+5 hetesen éreztem elõször. szinte biztos vagyok benne, hogy õ volt. néha kimarad pár nap, de azóta is érzem. izomrángáshoz tudnám hasonlítani. 12 hét elég korainak tûnik, de ki tudja? te érzed. pár hét múlva mikor egyértelmûvé válik, majd össze tudod hasonlítani, hogy valóban az volt-e.

én elsõ babás vagyok és 14+5 hetesen éreztem elõször. szinte biztos vagyok benne, hogy õ volt. néha kimarad pár nap, de azóta is érzem. izomrángáshoz tudnám hasonlítani. 12 hét elég korainak tûnik, de ki tudja? te érzed. pár hét múlva mikor egyértelmûvé válik, majd össze tudod hasonlítani, hogy valóban az volt-e.
A kérdező hozzászólása: Én is mondtam a páromnak de õ is csak annyit mondott hogy biztos nem az...mert úgye õ kivülrõl nem érzi...köszönöm neked is a választ és kellemes babavárást mindkettõtöknek
A kérdező hozzászólása: Nekem is olyan mint mikor a nyakamon az ütõér gyorsan ver...de igazad van majd pár hét múlva kiderül köszönöm a választ
Sziasztok! Valószínüleg jól érzitek, én is ezt éreztem már a 10. hét környékén, amit Ti, de nem is mondtam senkinek, úgyis csak legyintettek volna, hogy az nem lehet ilyen korán még, de most már tudom a 21. héten, hogy tényleg az volt- most is ugyanazt érzem, csak sûrûbben, és intenzívebben.
hát a párod kívülröl nem is fogja még érezni egy jó darabig min.22 hét környékén érzi majd ö is. 29 hetes km
A kérdező hozzászólása: Igen tudom hogy csak akkor fogja érezni
Kivulrol ne is vard h erez, majd csak a 20.het korul.Allitolag elso babasok a 18.het korul ahogy jomagam is pontosan a 18.heten ereztem konkretan, de mar elotte is ereztem olyan kis buborekolas szeru vmit lefekveskor.Ezt a 16-17.hettol kezdtem el erezni.Allitolag a 2.terhessegnel mar joval elobb is erzik, mar a 12.hetben...

A terhesség alatt, mikor kell meni vizsgálatokra, hogy meglegyenek a pecsétek? A 12 hetes uh-on miért nem pecsételnek? 12 hetes vagyok, és még csak 1 van!

Legjobb válasz: Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt,meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!

Nekem ultrahangon soha nem pecsételtek!Csak a nõgyógyász pecsételt, meg a körzeti doki pecsételte le a védõnõi látogatásaimat!Nekem 15db volt mire mentem szülni!
Uh-n nekem sem pecsételtek. A dokim pecsételt amikor vizsgálatra mentem (pl uh eredménnyel) és a védõnõ. Így is bõven meglett a kötelezõ számú! 12 hetesen 1 pecsét az elég, lesz még idõd többet "gyûjteni"!
Nyugi, nekem is egy volt 12 hetesen. Nálunk csak a tanácsadáson pecsételnek és engem elõször csak 8 hét múlva, legközelebb 6 hét múlva, most megint csak 6 hét múlva akarnak látni. De így is meglesz gondolom.
12 hetesen nekem is 1 volt. Most 18 hetes vagyok és 5 van. Uh-n nem pecsételnek, amikor a dokidhoz mész, õ fog pecsételni és a védõnõkhöz amikor mész.

.12 hetes vagyok és amikor szeretkezek a férjemmel nagyon ég odabent. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy fertõzés. Nekem semmi bajom nincs, mégis amióta terhes vagyok, fõként a második harmadban, nekem is ég szeretkezés után és sokkal érzékenyebb is vagyok. A doki szerint a vérbõség okozza, mivel jobban be van szûkülve a hüvely emiatt és nem annyira nedves. A gátam is érzékenyebb, a szövetek ellazulása miatt. 2 gyermekes,20 hetes km

Nem biztos, hogy fertõzés. Nekem semmi bajom nincs, mégis amióta terhes vagyok, fõként a második harmadban, nekem is ég szeretkezés után és sokkal érzékenyebb is vagyok. A doki szerint a vérbõség okozza, mivel jobban be van szûkülve a hüvely emiatt és nem annyira nedves. A gátam is érzékenyebb, a szövetek ellazulása miatt. 2 gyermekes, 20 hetes km
Fertozes, irany a doki, neki is kell majd a kremet hasznalnia.

12 hetes vagyok es erzek valamit a pocimban talan mar 2 hete. Mik ezek az erzesek?

nem allitom, h.mocorgas, mert bizti meg korai. luketeteseket erzek, foleg a koldokom mellett, hol jobb, hol bal felen.de teljesen nyugalmi alapotomban, nem az idegek okozzak. es akkor erzem mikor haton fekszem.olyan erzes mintha egy kis halacska a farkaval csapdosna, utemes , pulzalo, lukteto erzes. mi lehet ez?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen természetes, hogy figyeled a tested rezdüléseit. Én 15-16 hetes koromban éreztem elõször a babám mocorgását, más szerint ez is korai volt. Mintha kis buborékok szálltak volna a hasam alsó felénél. Vagy ahogy ismerõsöm mondta, pillangók verdestek a szárnyaikkal... A köldököd mellett az ér is szokott lüktetni és nagyon csalóka az érzés, én is gyakran gondoltam, hogy az az. A gyerek mocorgása nem szabályos lüktetés, így azt gondolom, te is az eret érzed. Hidd el, nemsokára egyértelmû lesz, hogy mit is érzel! Élvezd ki a kismamaság minden percét, úgy elreppen a 9 hónap, hogy észre sem veszed!

Szia! Teljesen természetes, hogy figyeled a tested rezdüléseit. Én 15-16 hetes koromban éreztem elõször a babám mocorgását, más szerint ez is korai volt. Mintha kis buborékok szálltak volna a hasam alsó felénél. Vagy ahogy ismerõsöm mondta, pillangók verdestek a szárnyaikkal... A köldököd mellett az ér is szokott lüktetni és nagyon csalóka az érzés, én is gyakran gondoltam, hogy az az. A gyerek mocorgása nem szabályos lüktetés, így azt gondolom, te is az eret érzed. Hidd el, nemsokára egyértelmû lesz, hogy mit is érzel! Élvezd ki a kismamaság minden percét, úgy elreppen a 9 hónap, hogy észre sem veszed!
Szia A köldököd mellett szerintem egy ér lehet, biztos nem a baba. A méhed még csak most emelkedik ki a szeméremcsont mögül, egy kicsit a csont felett van a teteje.
Szia, A köldök mellett még csak az te lüktetsz. Kitartást, pár hét, és érezni fogod a picit is. Nekem nagyobb babóm van 20hetes, és bizony 6hete rendetlenkedik érezhetõen... Nekem úgy mozdult meg elõször, hogy 100% legyen õ volt... Amennyire fel tudott "úszni" addig ment, és rúgott... "gyomron rúgott" kifelé...

12 hetes vagyok, és pár napja sokkal erősebb a hányingerem, mint eddig, ráadásul egész nap tart. Normális ez?

Reggelenként szoktam csak öklendezni, vagy epét hányni, de egész nap kínoz ez az er?s émelygés.

Legjobb válasz: Teljesen normális nekem nemcsak hányingerem volt és hánytam is egész nap és csak az segített hogy aludtam sem kekesz sem semmi más.Kb 5.tõl 16.hétig tartott.Most néha émelygek ha nagyon éhes vagyok.Szóval azonnal kell ennem ha kezdek éhes lenni.24 hetes

Teljesen normális nekem nemcsak hányingerem volt és hánytam is egész nap és csak az segített hogy aludtam sem kekesz sem semmi más.Kb 5.tõl 16.hétig tartott.Most néha émelygek ha nagyon éhes vagyok.Szóval azonnal kell ennem ha kezdek éhes lenni.24 hetes
Sajnos ez a terheséggel jár és ez alkat függõ.Én az egész terheséggem alatt még nem hánytam és az elsõ 2 napba volt enyhe hányingerem.Kitartás!Pihizz sokat és hát én egy doitól hallottam de ha nem akarod ne tedd ha nem akarod és tudom sokan nem értenek egyet, de ha erõs hányingered van hideg pici coca-colat igyál ettõl jobb lesz egy picit. Boldog Baba várást! 34 hetes pocis
jobb lesz és nem picit. elsõ válaszoló
Cola, CanadaDry, és Kinley gyömbér... nekem ezek használtak, valamint a szénsavas ásványvíz. Picit böfiztem utána, és jobb lett. A 31.hétig csak buborékos ásványvizet tudtam inni, utána pedig csak buborékmenteset. Semmi baja nem lett a babámnak.

Kozuletek bejott valakinek a Jonas modszer? Utolag ki lehet szamolni? 12 hetes vagyok es mar probaltam neten rakeresni de nekem valah nem megy. Kiszamolna nekem valaki? Privibe kuldom az adatokat.

Legjobb válasz: Nekem igen! Több hónap sikertelen ovu számolgatás után, kiszámoltattam, nem a neten, hanem a pesti dokival és össze is jött. A mensim utáni 2-3. nap volt a Jónás nap és terhes is lettem, biztos hogy akkor mert pár nap múlva meg is volt a beágyazódási vérzés akkor tudtam, hogy terhes vagyok, a nemvárt elõtt egy héttel már nagyon hányingerem volt és az elsõ UH-n mondták, hogy nagyobb mint a számított hetek szerinti lenne. Mi lesz a babó azt még nem tudjuk, ha gondolod majd megírom, pár hét és kiderül szerintem. Bemásolok egy oldalt ahol ki lehet számolni. http://www.astro.com Ha nem boldogulsz írj és kikeresem, van egy részletes leírás hogy kell itt kiszámolni.

Nekem igen! Több hónap sikertelen ovu számolgatás után, kiszámoltattam, nem a neten, hanem a pesti dokival és össze is jött. A mensim utáni 2-3. nap volt a Jónás nap és terhes is lettem, biztos hogy akkor mert pár nap múlva meg is volt a beágyazódási vérzés akkor tudtam, hogy terhes vagyok, a nemvárt elõtt egy héttel már nagyon hányingerem volt és az elsõ UH-n mondták, hogy nagyobb mint a számított hetek szerinti lenne. Mi lesz a babó azt még nem tudjuk, ha gondolod majd megírom, pár hét és kiderül szerintem. Bemásolok egy oldalt ahol ki lehet számolni. http://www.astro.com Ha nem boldogulsz írj és kikeresem, van egy részletes leírás hogy kell itt kiszámolni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom a valaszod, es orulok h sikerult es osszejott a babad.en most vagyok 12 hetes de mar nagyon kivancsi vagyok h kisfiu vagy kislanyka.mar mindenfele vicces modszert kiprobaltam, a viroskaposzta tesztet is megcsinaltam nagyon mokas, allitolag mindenkinek bejott, nem szamit igazabol csak egesseges legyen.a Jonas modszert a riziko faktor miatt szerettem volna tudni, mar probaltam azon az oldalon kiszamolni, de valami nem stimmel mert majus, juniusra nem mutatja es en juniusba maradtam terhes, ezert gondoltam h valaki esetleg tobb szerencsevel jar.:) es timit szeretnetek kisfiut vagy kislanyt? Boldog babovarast!;)

12 hetes vagyok, és néha a köldököm környékén érzek egy kis nyomást, néha meg olyan mintha szúrkálna. Normális ez?

Legjobb válasz: én 13+3 vagyok és ugyanezt érzem már kb. a 11és fél héttõl!!!! Pont 11+6nál voltam ultrahangon és kegyetlenül elkezdett szúrkálni a hasam ,hol itt, hol ott, és mondta az ultrahangos, hogy azt bizony a baba csinálja. :-))) Mert hiába nem érzed még mozogni, mert picike, de õ ott belül bizony mocorog és van mikor ez ilyen szúrkálással jár. Sõt ,két hete azt hittem felfáztam, rettentõen fájt a hólyagom, és a pisilés is fájt, de csak délutántól estig. Másnap mentem pont védõnõhöz és õ mondta, ezt a baba csinálta szintén. :-)) Némi nyomásérzés, menzis érzés normális, meg szúrkálás, mert folyamatosan nõ a méh, nyúlnak a méhszalagok.

én 13+3 vagyok és ugyanezt érzem már kb. a 11és fél héttõl!!!! Pont 11+6nál voltam ultrahangon és kegyetlenül elkezdett szúrkálni a hasam , hol itt, hol ott, és mondta az ultrahangos, hogy azt bizony a baba csinálja. :-))) Mert hiába nem érzed még mozogni, mert picike, de õ ott belül bizony mocorog és van mikor ez ilyen szúrkálással jár. Sõt , két hete azt hittem felfáztam, rettentõen fájt a hólyagom, és a pisilés is fájt, de csak délutántól estig. Másnap mentem pont védõnõhöz és õ mondta, ezt a baba csinálta szintén. :-)) Némi nyomásérzés, menzis érzés normális, meg szúrkálás, mert folyamatosan nõ a méh, nyúlnak a méhszalagok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!