Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes hasi (99 db)

Lehetséges (létezhet) olyan, hogy már a 12. hetes hasi UH. -on látható legyen a baba neme?

Volt akinek már kiderült ilyenkor?

Legjobb válasz: Igen, elvileg, unokatesómnak megmondták, hogy talán kisfiú, bár nem értem hogy hogyan létezhet, mert elvileg mindenütt azt olvasom, hogy a 15.ik hétre fejlõdik kia nemi szerv. Nem tudom hol lax, de ez Debrecenben volt a klinikán. No meg orvosfüggõ, és sztem nagyon ritka, hogy mernek is mondani ilyenkor még valamit. De hátha? :) Boldog heteket! 38 hetes kismama

Igen, elvileg, unokatesómnak megmondták, hogy talán kisfiú, bár nem értem hogy hogyan létezhet, mert elvileg mindenütt azt olvasom, hogy a 15.ik hétre fejlõdik kia nemi szerv. Nem tudom hol lax, de ez Debrecenben volt a klinikán. No meg orvosfüggõ, és sztem nagyon ritka, hogy mernek is mondani ilyenkor még valamit. De hátha? :) Boldog heteket! 38 hetes kismama
En olvastam itt hogy valakinek kiderult 12 hetesen a neme, en csak irigyelni tudom, en 13 hetesen es 3 naposan voltam ultrahangon es sajnos barmennyire lehetett volna latni nem latta a doki, pedig nem volt takarasban.Most megyek csutortokon 16 hetes es 3 napos leszek nagyon remelem hogy most latszani fog.Szoval allitolag lehetseges 4D-vel de nagyon kicsi az esely.
igen mert a 11 héten a külsõ nemi jellemzõk elkezdenek kialakulni, amikor egy doki tudja mit kell nézni, lehet hogy látja is. a nemi szerv teljes jellegét valóban a 15 héttõl veszi fel, de elõtte már megvannak az arra utaló jelek. Ha a baba mutatja, akkor látni lehet.
Hát elvileg már kialakult neki, úgyhogy már lehet látni ha jó felbontású a gép, és úgy fekszik a babó. Bár inkább kicsit késõbb szokott olyan 15-16 hetesen szokták látni.
Létezhet, de ne éld bele nagyon magad. Nekem a doki 12 hetesen állította, hogy kislányt várok. Nos, Máté holnap lesz 6 hetes. :-)
Szia! Nekem megmondták, hogy fiú. Aztán ezt egy másik doki megerõsítette a 28 hetesen. Igaz még a pocakban van, de nemsokára kiderül, hogy igazuk volt-e. Bár a kisfiút sztem könnyebben megmondják. 35 hetes kismama
Szia! Én szombaton voltam uh-n, ahol azt mondta a doki félig komolyan, félig viccesen hogy nem lepõdne meg ha fiunk születne. Jelenleg a 12. hetet "taposom". :) Még nem tudom hogy mi az igazság ebbõl, de elképzelhetõnek tartom a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek!

12 hetes leszek pár nap múlva, de a dokim még nem vizsgált meg "alulról", csak hasi UH volt. Ez normális? Igaz novemberben voltam rákszűrésen, és mondta hogy majd a 12 heti UH után lesz rákszűrés, de akkor is. Nem kellett volna megvizsgálnia?

Legjobb válasz: Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami

Nekem is csak 12 hetesen volt az elsõ hasi UH. Elõtte nem volt hüvelyi, csak a doki nyomkodta meg a hasamat.Szerintem ne izgulj! Boldog babavárást. 20 hetes kismami
En havonta jarok magandokihoz, 24 hetes vagyok eddig meg nem vizsgalt meg alulrol..
Mit jelent az alulról való vizsgálat? Azt sem tudod, hogy a CG-d mennyi? Pedig ezt a papírodra vagy a kiskönyvedben folyamatosan vezetnie kellene, hisz honnan tudod akkor, hogy hány cm a méhnyakad és a méhszáj? Ezek fontos dolgok. Rákszûrésen én sem voltam, mert tavaly novemberben csináltak nekem. Amúgy engem eddig mindig alkalommal megvizsgált alulról is, szóval megnézte, hogy a méhszáj mekkora, méhnyak nem nyílt-e ki. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Nekem nem voltak ilyenek. Hüvelyi vizsgálatra gondoltam. Eddig egy darab hasi UH volt, meg terhesgondozáson voltam, de ennyi. A kiskönyvet még csak múlt héten kaptam meg.
ha ez vigasztal, én a 35. hetet töltöttem be, és a terhességem alatt egyetlen egyszer sem vizsgált az orvosom hüvelyi úton. Amíg nincsen panaszod, görcsöd, semmid, addig nem túrkál, mert sok kismamát zavar a dolog. Nekem ezt mondta. A szervezet jelezni fog mindent, és ha odafigyelek és megbeszélek mindent az orvossal, õ pontosan fogja tudni, hogy mi mekkora és mennyire nyitott. Persze biztosan vannak más gondolkodású orvosok, de õszintén szólva engem kicsit sem zavar, hogy nem "túrkál" bennem havonta. minden probléma nélkül túlvagyok a 35 héten így is!

Már a hasam nő? 12 hetes 3 napos kismama vagyok és ha be is húzom a hasam a köldöktől lefele dudorodik. Nektek is volt így? Fáj a derekam is egy kicsit és enyhén néha a hasam. Ez normális ilyenkor?

Nem korai a derékfájás? Vagy csak alakul a szervezet, tágul a medence?

Legjobb válasz: en 11 hetes vagyok ugy erzem nekem is a poci kezd dudorodni,en lattam sok kepet 11-12 hetes kismamakrol nekik mar siman latszott hogy az nem hizas jele.szerintem lehetseges.a derekfajas nekem is van,nekem az elejetöl van,es a hasam is gyakran fajdogal azt mondjak ez termeszetes,alakul a mehed. hiaba faj nekem olyan jo erzes:)

en 11 hetes vagyok ugy erzem nekem is a poci kezd dudorodni, en lattam sok kepet 11-12 hetes kismamakrol nekik mar siman latszott hogy az nem hizas jele.szerintem lehetseges.a derekfajas nekem is van, nekem az elejetöl van, es a hasam is gyakran fajdogal azt mondjak ez termeszetes, alakul a mehed. hiaba faj nekem olyan jo erzes:)
Az már a pocak!Én 13 hetes vagyok és szép pocim van, nem bírom már behúzni!Nem is értem ezért, hogy akik titkolni akarják a babát, hogy tudják...
A kérdező hozzászólása: De jó! Jaj már úgy várom hogy szép nagy pocim legyen! :) Csak ez a derékfájás és enyhe alhasi fájdalom idegesít kicsit. Mintha az egész medencém szét akarna szakadni (csak enyhébben).
Én is 12 hetes vagyok. Ha hanyatt fekszem, akkor érzem a legjobban a hasam. Érzem ott a dudort, ami egyre jobban kiemelkedik:) Ez már tuti az, nõ a hasunk:)
szia! én még pontosan nem tudom mennyi idõs vagyok majd hétfõn derül ki de nekem is nagyon látszik és elvileg 6 hetes vagyok.az elsõ terhességemnél még 16 hetesen sem volt ekkora :) nem értem pedig vékony vagyok.


Veszprémben a kórházban a 12 hetes UH hasi vagy hüvelyi?

Legjobb válasz: 12 hetes az már hasi. Nekem azt mondta már 11 hetesen a doki hogy õ már nagy és hasi ultrahangon is jol láthato.-) Boldog babavárást !

12 hetes az már hasi. Nekem azt mondta már 11 hetesen a doki hogy õ már nagy és hasi ultrahangon is jol láthato.-) Boldog babavárást !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Neked is boldog babavárást!
Dehogy!A 12 hetes az hüvelyi ultrahang!De ki lehet bírni.
1vagyok. Nekem ezt mondta a dokim és azota is igy van (hasi).
A kérdező hozzászólása: Hasi UH volt!

Terhesség alatt lehet hason aludni? Ma reggel kénytelen voltam a hasamra fordulni, mert fulladtam, és másképp nem tudtam aludni. Holnap leszek 12 hetes.

Legjobb válasz: Még 12 hetesen igen, de 16 hét után nem ajánlott mert nyomhatod a babádat! Van aki tovább is hason alszik, ahogy érzed!

Még 12 hetesen igen, de 16 hét után nem ajánlott mert nyomhatod a babádat! Van aki tovább is hason alszik, ahogy érzed!
En kb a 20. hetig hason aludtam:) igaz, kb a 16. hettol mar csak fel hason, felhuztam az egyik labam:) csak a 22-23. he korul kezdett el noni a hasam:) nyugodtan aludhatsz ameddig kenyelmes. 31 hkm
Ilyen idõsen szerintem is lehet még, majd úgyis érzed, mikortól kényelmetlen...egyébként pár hét múlva elérkezik ez az idõ is :) Egyébként én csak hason aludtam elõtte, úgyhogy el sem tudtam gondolni, hogy fogok aludni nagy pocakkal. Vettem terhespárnát, és azzal nagyon sokáig tudtam még félig hason aludni, úgyhogy ha elõfordulnak ilyen problémák, hogy hason kell aludni, akkor érdemes megfontolni, ilyentájt vettem én is...
A kérdező hozzászólása: Csak nem szeretném összenyomni a babát :) Úgy aludtam, hogy az egyik lábamat felhúztam, hogy ne helyezzem a teljes testsúlyomat a babára.Amióta terhes vagyok egyszer sem aludtam hason, de ma reggel muszáj volt(max fél óra volt), nem tudom, hogy fekve miért nem volt elég a levegõm, csak nagyokat sóhajtoztam, és mire sikerült volna elaludnom, akkorra megint kevés volt a levegõm. :( Nem tudom, hogy mi lehet ez.Este lefekvés elõtt 1-2 órával még semmi bajom sem volt.
Ameddig kényelmes. A babát nem tudod összenyomni, mivel folyadékban van, azt meg nem lehet. Alap fizika.

A 12 hetes genetikai ultrahangot hasi ultrahanggal megcsinálják? Mert nálunk csak hasi van. Kell vinni valamit? A belgyógyászatra a védőnő szerint csak a 16. hét körül kell mennem. Gondolom, akkor lesz vérvétel.

Legjobb válasz: szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós

szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
Nekem is hasi ultrahang volt a 12.heti.Belgyógyászaton pont ma voltam, a 14.héten.EKg volt csak mrg vérnyomásmérés.A 16.héten meg az AFP lesz.

12 hetes, első kórházi (genetikai) uh hüvelyi vagy hasi? Mi történik még ezen a vizsgálaton?

Azt tudon, hogy kell beutaló és id?pont, csak az érdekelni, hogy hogy zajlik?

Legjobb válasz: szio, nekem 9. heten volt az utolso huvelyi ultrahangom, utana csak hasi. ha szepen fejlodik a baba, akkor szerintem mar 12 hetesen siman lathato hasival.

szio, nekem 9. heten volt az utolso huvelyi ultrahangom, utana csak hasi. ha szepen fejlodik a baba, akkor szerintem mar 12 hetesen siman lathato hasival.
Szia! Nekem (Székesfehérváron) hasi UH volt a 12. héten. Megmérték a pici méreteit és a tarkóredõt, ami úgy todom, ideális esetben 1 és 3 mm között van. Nézik már a méhlepény helyzetét is. Én szerencsés voltam, mert nekem ingyenesen elvégezték az integrált teszt 12. heti részét is, tehát vért is vettek. (pontosabban ki tudják szûrni a betegségeket). Végülis ennyi volt.
Szia Orvos függõ hogy hasi vagy hüvelyi uh-lesz de álltalában a 12.heti az utolsó hüvelyi uh
Nekem hasi uh volt! Ezen a vizsgálaton nézik a nyaki tarkóredõ méretet, hogy rendben van-e!
Szia! Szombathelyen hüvelyi. Boldog babavárást: 33 hetes kismama
Csak akkor csinálnak hüvelyi uh-t, ha a hasi már nem ad pontos, ellenõrizhetõ képet a babáról, legalábbis a dokim nekem ezt mondta a 12.heti uh-n, ami hasi volt. Ezen kivül még vérvételre számithatsz, aminek az eredménye kb 3hét alatt készül el. Kb:10 perc lesz az egész. Boldog babavárást.
Szia!Épp ma voltam én is a 12.heti vizsgálaton (Székesfehérváron).Nálam elsõdlegesen hasi ultrahangon nézte a doki a bébit (leginkább a méreteit), majd elvégzett egy genetikai vérvételt, aminek két hét múlva lesz eredménye.Egyetlen dolgot hiányoltam, ami azért rosszul esett:nincs plussz monitor amin a kismama is látná a kis pocaklakót:( Nekem annyi szerencsém volt, hogy elkísért a párom és õ legalább láthatta, még azt is ahogy rugdalózik.

12 hetes ultrahangon mit néznek, és mennyi idő, apuka bejöhet, és csak hasi?

Legjobb válasz: Általában hüvelyi a 12 hetes, nekem is úgy kezdte a doki, aztán mondta, hogy nagyon jól fekszik a hasihoz, ezért azzal folytatta a vizsgálatot. Mindent néznek rajta, ami ilyenkor már látható, a fontosabbak: tarkóredõ mérete, orrcsont van-e, a szívet, gerincét megnézik, koponya és hasüreg zártság vizsgálják, végtagokat számolnak, ülõmagasságot mérnek. 38 hkm

Általában hüvelyi a 12 hetes, nekem is úgy kezdte a doki, aztán mondta, hogy nagyon jól fekszik a hasihoz, ezért azzal folytatta a vizsgálatot. Mindent néznek rajta, ami ilyenkor már látható, a fontosabbak: tarkóredõ mérete, orrcsont van-e, a szívet, gerincét megnézik, koponya és hasüreg zártság vizsgálják, végtagokat számolnak, ülõmagasságot mérnek. 38 hkm
Nekem elsõnél csak hasi volt, másodiknál hüvelyi is. Tarkóredõt mérnek, végtagokat számolnak, gondolom a szívet, és a már látható belsõ szerveket. Helyfüggõ, hogy apuka bemehet-e. Érdeklõdj ott, ahová mész.
Én múlt héten voltam (12+2). Mi nem kérdeztük, hogy bejöhet e apuka? Szerintem ez természetes ha ott van velem. Neki is a legszebb élményei közé tartozik. Általában hasi UH, de hallottam olyat is, hogy valahol ezt még hüvelyin nézik. Mit néznek: ülõ magasság, a két halántékcsont közti távolságot, a tarkóredõt, combcsontot ezt mindegyiket mérik is. Aztán a doki egybõl látja, hogy ver e szíve (a párom is látta a doki monitorján, de amit én látok a tv-n azon nem látszik), megszámolják a végtagjait, nézik a csontosodást, ha jó a gép megnézik a köldökzsinórt is, hogy három erû e --> nálunk ez nem volt. Ezeket tuti! De van ahol még sok mást is. Ábrázolódik e a vese meg ilyenek. Mi a kórházban most megnéztük egymás papírjait akik máshonnan jöttek. Van ahol sok mást is néznek. DE amiket az elején írtam azokat mindenképpen.
Nálunk bejöhetett apuka! (11.ker sztk)Kb 10-max 15 perc volt, de nagyon alapos. Engem hasi és hüvelyi uh-val is néztek, mert volt terhesség elõtt is már jócskán felesleg a hasamon, és így a doki pontosabban látott mindent! Nekem nézték a nyaki redõt, hogy ábrázolódik e az orra, a lepény kialakult e már, illetve hol; nézték a hólyag telítõdéseit, az agyát, gerincét, már amennyire ezeket lehet látni, ja meg persze a szívét is! A nemét is megnézték.
Mi sem kérdeztük, hogy bejöhet-e az apuka, természetesnek vettük, hogy ott lesz, mindig jön velem UH-ra :) Nem rugták ki. Nekem hasi UH volt, a többiek már leírták, hogy miket néznek.

MÁV kórházban a 12 hetes genetikai UH hasi, vagy hüvelyi?

Legjobb válasz: A 12 hetes UH hüvelyi volt nálunk,azóta mind hasi.Nem tudom máshol hogy megy.

A 12 hetes UH hüvelyi volt nálunk, azóta mind hasi.Nem tudom máshol hogy megy.
Nem MÁV-os tapasztalat, de nálunk hasinak indul mind és attól függ, hogy a baba mutatja-e magát vagy sem. Nálam a 12 hetesen negyed órát vacakolt az orvos a hasi uh-val, de mivel a fiam nem volt hajlandó úgy fordulni, hogy a dokibácsinak is jó legyen, így csinált egy hüvelyit is.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ahogy olvasgattam itt az oldalon van ahol hüvelyit csinálnak, van ahol hasit. Csak azért kérdezem, mert eddig 2x voltam a MÁV-ban, és elõször 6 hetesen hüvelyi volt, majd 9 hetesen hasi UH-al néztek meg, és most nem tudom mire készüljek, ill. hogy a párom bejöhet-e velem?!
Elsõ vagyok.Az én párom bent lehetett.Amikor szólítottak, kérdeztem, hogy jöhet-e, és már mehettünk is :) Végülis csak van valami köze hozzá :) )
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülnék én is, ha a párom is látná már a picit! Az eddigi 2 alkalommal rendesek voltak, és mindig kaptam képet, és boldogan mutogattam a férjemnek, de "élesben" látni, és hallani a kis szívét mégis nagyobb élmény :)
Mi pont ma voltunk a MÁVban 12 hetes genetikai UH-n, és hasi volt. Mondjuk nagyon szépen mutatta magát a babánk. :) Lehet, hogy akinek nem jól fekszik, annak hüvelyit is csinálnak. Arra készülj fel, hogy rengetegen vannak, legalább 2 órát kell várni, akármilyen korán is mész. Egyébként simán bemehet a párod. A legtöbb kismama, aki ott volt, hozta magával az apukát is. :)
Szia! Én 35 hetes terhes vagyok, és a 12. héten voltam genetikai uétrahangon a MÁV kórházba. Nem csinálnak hüvelyit csak hasit! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! :)

Mostanában a II. Női Klinikán 12 hetes ultrahangon már hasit csinálnak?

Legjobb válasz: Voltam ultrahangon, tényleg hasit csináltak, 11 + 4 hetes voltam naptár szerint, a doki 12 + 2nek ítélte meg. Elég hamar lezajlott a vizsgálat és elõbb bejutottam, mint az idõpontom lett volna.

A kérdező hozzászólása: Voltam ultrahangon, tényleg hasit csináltak, 11 + 4 hetes voltam naptár szerint, a doki 12 + 2nek ítélte meg. Elég hamar lezajlott a vizsgálat és elõbb bejutottam, mint az idõpontom lett volna.
Szia ! Igen , hasi uh-t csinálnak úgy nézik meg a picit . Megmérik a fejét, ülõmagasságot , magzatvíz mennyiséget, végtagokat és ami a legfontosabb számomra volt a nyakiredõt .Nagyon jó látni a picit ! Minden jót !
A kérdező hozzászólása: köszönöm. Adnak illetve lehet venni képet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!