Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes elég sokat (5 db)

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

12 hetes kismamák hogy vagytok? Nekem elég sokat szúrkál a hasam és fájdogál is de nem görcsöl, ez normális? Ti hogy vgytok ezzel?

Legjobb válasz: Szia,szerintem normális,legalábbis remélem:-))Nekem is sokat fájdogál ,szurkál a hasam,épp most is....Amúgy jól vagyok,várom a csütörtöki ultrahangot,remélem minden rendben lesz a Picivel!Neked megvolt már?

Szia, szerintem normális, legalábbis remélem:-))Nekem is sokat fájdogál , szurkál a hasam, épp most is....Amúgy jól vagyok, várom a csütörtöki ultrahangot, remélem minden rendben lesz a Picivel!Neked megvolt már?
Szia! Igen ez normális, ha elsõ terhességed akkor meg fõleg, a méhed ahogy tágul az okozza, vegyél be néha Magne B6-ot, az izomlazító, használni szokott! Nekem ez a második derhességem, az elsõnél nekem is mindig szurkált és fájdogált a hasam, most szinte semmi ilyen panaszom nincs.(Úgy látszik megegyzõdik az ember méhe egy terhesség után. :D ) Boldog babavárást! 13hetes kismama (+3éves kisfiú anyukája)
Szó szerint u.azt tudnám írni mint az 1.!!! Én is várom a csütörtököt és szurkál és fáj. De tuti normális ez! Érzem :)

12 hetes terhes vagyok, és mostanában elég sokat fáj a fejem. Ha már nagyon elviselhetetlen, akkor 1-1 panadolt be lehet venni?

Legjobb válasz: szia nekem a dokim algopirint irt fel! De az lenne a legjobb ha inkább borogatnád, vagy fokhagymát ennél egy 2-3 gerezdet! nem tudom hogy kávézol e, de nem lehet hogy le megy a vérnyomásod?

szia nekem a dokim algopirint irt fel! De az lenne a legjobb ha inkább borogatnád, vagy fokhagymát ennél egy 2-3 gerezdet! nem tudom hogy kávézol e, de nem lehet hogy le megy a vérnyomásod?
a panadolban úgy tudom paracetamol a hatóanyag, azt szerintem szetheted már így 12 hetesen. Én amikor már nagyon nem bírtam olyan 3 nap után vettem be és nem lett semmi baj.
A Panadolt nyugodtan szedheted. En amugy nagyon fejfajos vagyok, es nekem a Coca-Cola jott be. Ilyenkor el lehet gondolkodni, melyik a kevesbe karos.
nekem is sokat fájt a fejem a front miatt, én amikor érzem h kezd fájdogálni, akkor iszom egy gyenge tejes kávét. próbálj meg elõbb cselekedni és ne a gyógyszer legyen az elsõ.
Szia! En is fejfajos tipus voltam, vagyok es nekem is a dokim a Panadolt ajanlotta. Szerencsere bevalt. Meg akkor is azt vettem be amikor megfaztam, persze csak napi egyet es azt is 2-3 napig. De semmi baj nem lett:-)

A babátok is hol nyűgös, hol aluszékonyabb ma? Elég sokat alszik a picurkám, nem köti le semmi. Ha fenn van sír, de leginkább szundikál.12 hetes.

Legjobb válasz: Igen, az én 4 hónapos kislányom is nyûgösebb és aluszékonyabb ma. Sõt, ma a babúszáson még a férjemnek is feltûnt, hogy mennyivel többen és többet sírtak ma a babák. Biztos az idõjárás teszi...

Igen, az én 4 hónapos kislányom is nyûgösebb és aluszékonyabb ma. Sõt, ma a babúszáson még a férjemnek is feltûnt, hogy mennyivel többen és többet sírtak ma a babák. Biztos az idõjárás teszi...
Van az idõban valami:-) 16 hetes lányommal sem bírunk ma:-) Cicin alszik , de ha elveszem, megy a nyügi:-)
Igen nálunk is ez van.Hideg front van
Csatlakoznék. Az amúgy alig alvó lánykám ma elég sokat aludt, amikor nem aludt akkor nyöszörgött.
Igen a hideg fronttól. Az én kisfiam is nyûgös volt egész nap. Most alszik:)

12 hetes kislányom elég sokat van kézben. Aggódom, hogy emiatt nem erősödnek a hátizmai és nem tanulja meg kinyomni magát. Jól gondolom?

Bár már sikerült Neki hason kinyomni magát, de ha leteszem hasra akkor csak sír szakadatlanul és nem próbálkozik semmivel. Hogy tudnám rávenni, hogy próbálgassa? Másnál ez hogy zajlott? Ugyanígy gondolom a megfordulást is, hogy ha mindig kézben van nem fogja gyakorolni. De amint leteszem sír. Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Eljön az ideje,hogy nem fog majd sírni,nekem kb.4-5 hónaposan maradt el jobban hason.Nem szeretett hason feküdni,inkább megfordult és el is volt kényeztetve,mindig kiharcolta,hogy kézbe legyen.Ha érdekelni fogja valami,akkor próbálkozni fog addig még el nem éri a célját.Nem kell kétségbe esni magától fog gyakorolni és erõsödni.Várj még vele,az elsõ úi.az lesz,hogy megfordul,majd mászik(ha mászik),ül,fehúzza magát stb...

Eljön az ideje, hogy nem fog majd sírni, nekem kb.4-5 hónaposan maradt el jobban hason.Nem szeretett hason feküdni, inkább megfordult és el is volt kényeztetve, mindig kiharcolta, hogy kézbe legyen.Ha érdekelni fogja valami, akkor próbálkozni fog addig még el nem éri a célját.Nem kell kétségbe esni magától fog gyakorolni és erõsödni.Várj még vele, az elsõ úi.az lesz, hogy megfordul, majd mászik(ha mászik), ül, fehúzza magát stb...
Valószínûleg azért sír, mert mindig kézben van és ha leteszed az azt nem szokták szeretni. Tedd le és próbáld elfoglalni valamivel. Az enyém nem akart hason lenni szinte mindig pár perc múlva elkezdett sírni. Próbáltam játékokkal elvonni a figyelmét és mára már teljesen megszokta és szeret is így játszani. Egyébként sem jó, ha állandóan kézben van, mert még WC-re sem tudsz majd elmenni. Mondjuk Õ még elég pici, úgyhogy van idõtök.
az én babámmal is ez a helyzet volt. utál kezdetektõl fogva hason feküdni de mondta a doktornõ h néha bizony tegyem ugy mert kell hogy erõsödjön a háta. naponta 2* 5-10 percre teszem le, az elején folyamatossan üvöltött de ahogy erõsödött a háta és miota ki tudja nyomni magát és nézegethet azota nem sir és elvan hason is. de mivel ugye utált hason lenni gyorsan már 7-8hetesen hátára fordult ma már vissza is, ügyesen kinyomja magát és nem sir. kezdetben nem volt neki élvezetes de most annál inkább. jah és még egy tipp amit a dokim mondott és bevált hogy tekerj fel hengerbe egy törölközõt és mikor hasra teszed ugy tedd h az a holalja-melkasa alatt legyen így jobban lát és nem sír mégis ugyanugy tornázik. remélem tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: köszönöm Nektek a válaszokat, próbálgatom 5-10 percekre lerakni. Ezzel magamnak is be tudom magyarázni, hogy ez az érdeke a babámnak, így nem szakad meg annyira a szívem, ahogy sír.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!