Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes Jövő (10 db)

12 hetesen volta utoljára ultahangon. Jövő héten kell mennem akkor leszek 18 hetes. Nem sok idő ez ami a két uh közt eltelt? Aggódokhogy minden rendban van e. A kötelezö uh. n kívül többször szeretnék menni azt lehet?

Legjobb válasz: Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske

Szia! Tudom hogy aggódsz mert én is átestem rajta. A kötelezõ UH-k a 12 , 18 , 32 , ill 36 hetes. Persze van hogy nem mindenhol pont azon a héten, de nekem így volt. A babóca nem értékeli annyira az UH-t mint te mert azok a hullámok amik ilyenkor érik az neki nem olyan jó. Nem ártalmas, de ne kínozd a gyerkõcöt. 39 heteske
Szia, én is így voltam uh-n ahogy te, nyugi semmi baja a picinek, elvan õ, szépen növöget! Az én kislányom kifejezetten utálja az uh-t, persze ha tehetném én minden héten megnézném, de úgy gondolom elég így 6 hetenként menni!Mikor már elkezd mocorogni, akkor már uh nélkül is tudni fogod hogy minden ok!Az meg már nem sok idõ! Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismama
én is ugy erzem, hogy rengeteg ido tellik el a ket uh kozott.. pedig en magandokihoz jarok, aki mindig uhz (12, 16, 19 hetesen voltam en a te "idodben"). 4 d ultrahangra mehetsz. én 30 hetesen voltam utoljara, most 34 hetes vagyok, en is a jovo heten megyek, hat alig varom.. mondjuk utana lesz a 36 hetes nagy uh, és utana a dokihoz megyek egy het mulva, es megint uh, de akkor is.. jo lenne tudni, hogy mindig jol van a picim.. 4d ultrahangra mehetsz, de az fizetos, kemenyen, vagy olyan magandokihoz jarsz, aki uh-z, és akkor nemcsak a korhazban lathatod a manód. boldog babavarast, és turelmet (de azonnal, es nekem is :) ))
Hát így igen soknak tûnik a 6hét, tényleg. Én ezt úgy oldom meg, h magándokihoz járok és azt javasolta, hogy a 2.trimeszterben 3hetente szeretne látni. Tudom, ez így másabb, hiszen fizetni kell, és sajnos nem mindenki teheti meg.Én úgy "spórolok", h letelik a 3hét és a 4.héten megyek. :) Jó egészséget kívánok!!!
szia!Én is soknak találom, úgyhogy inkább én is magándokihoz járok. Mivel 4 hetente kell menni, azt gondoltuk a férjemmel, hogy havonta ennyit megér nekünk, így voltunk a 12. héten a kötelezõn a kórházban, a 16-on magán, majd 19 hetesen megint a kórházban, utána 23 hetesen magán...így azért nyugodtabbak vagyunk.Egyébként a kórházban végzett vizsgálatért nem kér pénzt a dokim, úgyhogy így ki lehet bírni.Majd a 36. héttõl kell hetente járni, addig nem vészes az összeg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Jövö héten kéne menne nögyógyászhoz 12 hetes leszek. Utoljára 7 hetesen voltam, és már nagyon ideges vagyok, hogy minden rendben van. Menjek el a héten, vagy várjam csak ki a jövö hetet?

Legjobb válasz: Ha nem lenne minden rendeben, szerintem a tested biztosan jelezte volna... De ha nagyon nyugtalan vagy, esetleg pénteken menj el... Gratulálok a babához...és ne nyugtalankodj, pihenj, olvasgass a terhességrõl.

Ha nem lenne minden rendeben, szerintem a tested biztosan jelezte volna... De ha nagyon nyugtalan vagy, esetleg pénteken menj el... Gratulálok a babához...és ne nyugtalankodj, pihenj, olvasgass a terhességrõl.
Én is mindig ilyen voltam, soha sem birtam vàrni. Màr a napokat szàmoltam a köv vizsgàlatig. De felesleges. Ahogy az elözö irta: Màr jelezte volna a szervezeted ha gond van. Lesz még elég vizsgàlatod, csak bird öket végicsinàlni:) ))))) Én màr a 28. hétben vagyok, én màr nem jàrok vizsgàlatra szivesen, örülnék, ha a 40. hetet taposnàm:) ))))) Nyugi van még elég idöd!
A kérdező hozzászólása: Mit éreznék ha nem lenne rendben valami?
szia!en is teljesen kivoltam a 12heti uh elött, elötte 8hetesen voltam.hänyingerem nem volt, meg semmi különös, mintha terhes sem lennek.a doki mär hasi uh-t csinält nekem, mert azt mondta vekony vagyok, es mär igy is lätszik.hät tiszta ideg voltam, hogy mi lesz, de amikor meglättam a monitoron, hogy ver a kis szive, es mozgolodik, nagyon megkönnyebbültem.te se izgulj, ha nem görcsöltel, vereztel, biztos minden rendben van!
Szia! Ne izgulj ha nem lenne valami rendben görcsölnél véreznél. Hidd el minden rendben! Ne aggódj mert a 40. hétig még nagyon sok vizsgálat van hátra és ártassz a Babának a sok idegeskedéssel.
A kérdező hozzászólása: Elmentem a rendelésre, és a doktornö szó szerint majdnem kidobott és közölte velem, hogy ne mászkáljak oda csak akkor amikor õ mondja.Hát nem is fogok többet hozzá mászkálni ezek után.

12-hetes babás vagyok, jövö héten kell mennem 3-dik uh-ra, de akkor már 13 hetes leszek. Milyen vizsgálatok következnek? Látni rendesen a babát?

Legjobb válasz: Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat,2 agyféltekét,a szemeket,gerincet,kezeit,lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre,vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!

Szia!En is 13 hetes vagyok!Tegnap voltam uh-on.Nagyon aranyos volt mar!Igaz ugy nez ki mint egy "kis ufo" de nagyon aranyos!!!!!Latni lehettet a koponyat, 2 agyféltekét, a szemeket, gerincet, kezeit, lábait.Nagyon édes!!!!Nekem össze vissza mocorgott alig tudott rola a doki képet csinálni! Ma volt nállam a védõnõ és legközelebb 16 hetesen kell mennem vérvételre, vizeletre(beutaloval amit ö adott) majd 18 hetesen a következö uh-ra.Januárban lesz a következö tanácsadásom addig mennem kellett beutaloval (kaptam a tanácsadáson)a belgyogyászatra ott csinaltak egy ékg-t(es bepecsételt a kiskönyvbe!) es fogászatra(ahol szinten kellett pecsételni a kiskönyvbe). Remelem tudtam segiteni!!!Minden jot!


Debreceni kismamák! A klinikára megyek 12 hetes ultrahangra jövő héten. Kell már oda vinni a kiskönyvet? Be kell jelentkezni előre?

Nekem még nincs kiskönyvem, mert két vetélésem volt és az orvosom azt mondta, hogy ráérek a 12 hetes ultrahang után menni a védőnőhöz. Viszont több helyen úgy olvastam, hogy a 12 hetes ultrahangra már kellett vinni a kiskönyvet. Debrecenben is kérik már? BE kell jelentkezni előre? Hüvelyi uh-t csinálnak még?

Legjobb válasz: Szia,nekem hasi uh volt,és kérték a kiskönyvet,de ha te megmondod,hogy neked miért nincs még,akkor biztosan nem ellenkeznek.

Szia, nekem hasi uh volt, és kérték a kiskönyvet, de ha te megmondod, hogy neked miért nincs még, akkor biztosan nem ellenkeznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségeteket lányok. Még két nap és mehetek. Már annyira várom.
Nem ugyanaz a kettõ, de ugyanabban az épületben van.A nõgyógyászati klinikára mész, ha bemész az épületbe, szemben lesz a porta.Te elindulsz balra és ott szépen ki lesz táblázva, hogy ultrahang meg ilyesmi...utána meg nagyon sok kismama lesz, tehát ha elakadnál õk is segítenek.Meg a portán is megmondják.
A kérdező hozzászólása: Hol van a terhes ambulancia? A nõgyógyászati ambulanciára gondoltok?
Szia! Nekem sem volt kiskönyvem a 12 hetes UH-on, mégis megcsinálták.Nem szóltak semmit.Mentem a dokim által adott papírral.A terhes ambulanciára kell menned, ahol regisztrálnak, majd odaküldenek az Uh-os ablakhoz, ahol majd bekérik a papírodat.Utána leülsz, vársz és majd szólítanak.Védõnõhöz én is csak a 12 hetes Uh után mentem, mert az én doki nem szokott hamarabb küldeni.Tehát ne aggódj, mindent megcsinálnak. 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: A munkahelyrõl nincs probléma az elengedéssel kiskönyv nélkül is.
A kérdező hozzászólása: Milyen terhesgondozóba jelentkezek elõször? A regisztrációba? (Debreceni klinika)
Nem az uh-hoz kell a kiskönyv, ha jól tudom kötelezõ felkeresni 12. hétig a védõnõt. Nálunk legalábbis. Ha van kiskönyved, akkor a munkáltató köteles elengedni a kötelezõ vizsgálatra! 34 hetes kismama
Jelentkezel a terhesgondozóba, majd mész az uh-s ablakhoz és ott is jelentkezel. Hasi uh van már, apuka is bemehet.
Bejelentkezni nem kell, hasit csinálnak, és nekem sem volt még kiskönyvem, megcsinálták. :)
Nincs mit.Én sem tudtam elõször, hogy mi merre....aztán kis segítséggel, de megtaláltam.Nyugi, biztos minden rendben lesz, jó lesz látni :) kitartás!
Nem, mert a belgyógyászati vizsgálatot be kell írni a kiskönyvbe.
Igen, mert a leleteket amit kapsz, a védõnõ írja a kiskönyvbe a kiskönyvet pedig a védõnõtöl kapod!! :) Kérsz a terhesgondozáson beutalókat(az elsõ alkalmával nem kérik még a kiskönyvet) Elmész belgyógyra, fogászhoz, vérvételre, meg kell az orvos igazolása a terhességrõl és utána irány a védõnõ aki kiállítja a kiskönyvet, és be is ír minden adatodat!

Megkaptam a 12.hetes kombinált tesztem eredményét. Megnyugodhatok? Jövő héten tudok csak a dokimmal beszélni kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Megkaptam a 12.hetes kombinált tesztem eredményét amik a következ?k:

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Csak mert a Down-kórra a kockázat is emelkedik az anya életkorából kifolyólag! Amúgy jók az eredményeid! Én nem aggódnék!

Hány éves vagy? Csak mert a Down-kórra a kockázat is emelkedik az anya életkorából kifolyólag! Amúgy jók az eredményeid! Én nem aggódnék!
Megnyugodhatsz! Mivel 1, 8mm a tarkoredõ. Nekunk 1, 7 volt. 0, 75-3 mm-ig rendben szokott lenni!
nyugi! ez tenyleg csak egy statisztika amit mas anyak eletkora es a betegseg elofordulas alapjan szamolnak. nagyon jok az eredmenyeitek! viszon az 1:5000 eredmeny eseten is 1 baba az 5000 db-bol beteg ami szamara 100%os betegseg es 4999 egeszseges, ezert nem erdemes ezekkel a tesztekkel foglalkozni csak ha valakinel felmerul a gyanu(magasabb eletkor, csaladi elofordulas, alkohol, drogo vagy gyogyszrszedes a teherbeeses alatt). en is megcsinaltattam anno, a laborban egyszeruen elhibaztak es a kihozott eredmeny alapjan epphogy suroltam a normalis also hatarat. ne tudd meg mit eltunk at. de aztan rajjottem ez csak egy statisztika es ha az echoval kovetik a terhesseget minden ok! UDV, orvos mami :)
A kérdező hozzászólása: 27 éves vagyok
Nyugodj meg nekem a Down kockázat 1:500 volt/1:150-tõl negatív/, az összes többi eredményem mind jó lett, sõt elmentünk a Géndiagnosztikai Kp.-ba UH-ra és ott is mindent rendben találtak, igaz én már 36 éves vagyok, de mint utólag kiderült hamarabb lettek a vizsgálatok megcsinálva másfél héttel.Ne aggódj, nincs semmi probléma az eredményeiddel.Üdv:24 hetes
Ahogy te is írtad, ultrahanggal!
ultrahang vizsgálat lesz, vagy hasi vagy hüvelyi.ez kórhazanként eltérõ.nekem még egy hüvelyi se volt. boldog babavárást
Nekem a nyakiredõ mérés volt, az utolsó hüvelyi UH-val végzett vizsgálatom. Nagyon aranyos képet kaptam a pöttömrõl...:) Boldog babavárást! 31 hetes kismami
Azt hittem, hogy ezt a 12. héten nézik nem pedig a 13.on.Hogyha vastag a nyaki rwdõ akkor az a down kórra utaló jel, azt nem értem ha idõsebb a baba akkor honnan fogják számolni mi a normál érték.Nem ijesztegetni akarlak.

12 hetes vagyok. Jövő kedden megyek az ekkor szokásos uh-ra. Mennyi ideig tart a vizsgálat? És miket néznek?

Legjobb válasz: Ha a várakozáast nem számítjuk, néhány perc, talán 5. Megnézik a méh tágulását, a megtapadt méhlepényt és helyét és a pinduri szivet. Felejthetetlen élmény!

Ha a várakozáast nem számítjuk, néhány perc, talán 5. Megnézik a méh tágulását, a megtapadt méhlepényt és helyét és a pinduri szivet. Felejthetetlen élmény!
Bizti kapsz majd olyan jó adatokat, amiket itt is szoktak kérdezni. Biztos lesz egy hüvelyi vizsgálat-4 legalább kell a terhesség alatt-, és az uh, ahol megnézik, a picid rendben van-e. Megmérik a fejét, hosszát, nyakiredõjét.Meghallgathatod a szívhangját is.-) Én jövõ csütörtökön megyek , és izgulok, már nagyon látni szeretném:-) Utojára még 5 hetes pötty korában láttam:)
itt csak ultrahang van ami pár percet vesz igénybe. semmi mást se csinálnak.
Nem tudjuk mire kaptad, mikor én a fogamra kaptam, edzettem mellette.
milyen antibiotikum? Az hogy 1000mg az nem jelenti azt hogy erõs
A kérdező hozzászólása: hát torokfájás, láz volt, aztán egyszer hánytam és ment a hasam is, valami vírusos szarság. duomox a neve

11 hetes vagyok. Jövő pénteken megyek a 12. heti vizsgálatra (nyakiredő) + integrált teszt. Utána csak a 16. heti afp vizsgálatra. Na de az afp az a toxoplazma?

Legjobb válasz: Szia! Az afp-az egy fehérje,amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan,hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom,nekem is eltérõ eredmény lett,és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés,errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)

Szia! Az afp-az egy fehérje, amit a magzati máj termel. Ezzel a vizsgálattal próbálják meg kiszûrni idõben a fejlõdési rendellenességeket, de sajnos napjainkban annyira megbízhatatlan, hogy sokszor téves eredményt mutat.Én már csak tudom, nekem is eltérõ eredmény lett, és egészséges a babám! Itt olvashatsz róla bõvebben: http://www.anyaleszek.hu/az-afp-vizsgalat--cikk A toxoplazmózis az pedig egy fertõzés, errõl is van egy itt cikk: http://www.informed.hu/eletmod/terhesseg__szules/terhesseg/?.. Boldog babavárást! Egy második babáját váró kismama :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!