Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes Az elmúlt (6 db)

12 hetes UH-on azt mondta a doki, hogy kisfiú. Teljesen beleéltem magam, erre most 20hetesen azt mondja kislány. Természetesen nagyon örülök neki és ugyan úgy várom csak kicsit csalódott vagyok. Más is járt így? Ugye ez gyorsan elmúlik és megszokom?

Legjobb válasz: Szia Sajnos ez elõfordul fõleg ha 12 hetesen "tippelgetnek" de azért még a kislányba se éld bele magad teljesen nekem 18 hetesen azt mondta a doki lánynak tippelné 23 hetesen azt mondta lány de még mindig nem éltem bele magam 28 hetes uh-n ismét lányt mondott nah most már bele élem magam. Én akkor lettem volna csalódott ha fiút mond de persze amikor a kezembe tartom a fiamat hát elõtte akármennyire lányt szerettem volna biztos nem cserélném el :)

Szia Sajnos ez elõfordul fõleg ha 12 hetesen "tippelgetnek" de azért még a kislányba se éld bele magad teljesen nekem 18 hetesen azt mondta a doki lánynak tippelné 23 hetesen azt mondta lány de még mindig nem éltem bele magam 28 hetes uh-n ismét lányt mondott nah most már bele élem magam. Én akkor lettem volna csalódott ha fiút mond de persze amikor a kezembe tartom a fiamat hát elõtte akármennyire lányt szerettem volna biztos nem cserélném el :)
Ajánlom a 4D ultrahangot! Ott tuti megmondják, és tök jó látni nem olyan mint a "sima" ultrahang, én 20 hetesen voltam! Sok sikert!!!
Én annyira fiút akartam, de annyira! A párom azt mondta, h lány lesz "csakazértis", én meg majdnem megsértõdtem, h h lehet ilyen! :D Erre kiderült, h tényleg kislány. Elõször nagyon csalódott voltam, sõt, titkon még elég sokáig. Sok ember megkérdezte, h mi lesz, én mindig mondtam, h valószínû, h lány, bár én nagyon szerettem volna fiút (ezt mindig hozzá kellett tennem). Aztán a ruhácskákat nézegetve egyre inkább beletörõdtem, azt mondtam, h mindegy, csak egészséges legyen. Egy kislány meg amúgy is apás kicsinek, majd késõbb meg csinálunk csajos napokat (õ+én). Aztán megszületett a lányom, és azóta szerelmes vagyok. 1000 fiúért vagy másik kislányért nem cserélném el! :)
Szia! Nekem pont fordítva volt.24 hetes kismama voltam amikor azt mondta a doki, hogy kisfiú, 28 hetesen talán kislány, a következõ UH-on már "hááát kislány".36 hetes Uh-on már egyértelmû volt, hogy lány-és az is lett!! Boldog babavárást!!!
Szia! A 12. héten még nem 100%-ra állapítják meg a baba nemét. Az ismeretségi körömben az is elõfordult, hogy az utolsó percig azt mondták, hogy kisfiú, aztán mikor megszületett kislány lett belõle. Azt hiszem õk nem mentek el 4d ultrahangra. Na az volt a nagy meglepetés. Hidd el csak váratlanul ért a dolog, de akkor is a te kisbabád lesz. :) 35 hetes kismama
Nekem a 4D-s ultrahangon sem tudták biztosra megmondani! Elõtte talán-lány volt, ott mintha-fiú-t mondtak. Úgy vittek császározni, h amikor kérdezte a szülésznõ, mi lesz a baba neve fiú és lánynevet is mondtam :D még az orvosom is meglepõdött, h még mindig nem derült ki :D M.
Nekem annak idején a 16. hétnél azt mondták, hogy kislány. Mivel elsõ babás voltam, mondtam, hogy mindegy, csak egészséges legyen! Tényleg csak az egészségével törõdtem, de ahogy teltek a napok egyszerûen beleszerettem a kislány gondolatba, már nézegettem, milyen ruhákat fogok majd venni! :) Erre a 18. héten egy másik orvos közönnyel és nyersen odavágta, hogy kisfiú! Na bumm! Örültem, hogy minden rendben a babóval, de egyben csalódott is voltam... Lehet, hogy inkább az volt a baj, ahogy odavágta a doki, a modora. A 4D-s UH biztosra mutatta, hogy kisfiam lesz, így is lett. 4D után már beleszerettem (addig nem mertem) a kisfiú gondolatba is! :) Most, hogy már megvan a baba, el sem tudom képzelni, milyen lenne, ha kislány lenne! :) Semmiért nem cserélném õt el!

12 hetes kismamák, nektek milyen eredményeitek voltak? Vagy ha valaki már elmúlt 12 hetes, de megvannak a papírjai, leírná az értékeket?

Tartok attól hogy egy két eredmény nem a legjobb,bár a doki semmi rosszat nem mondott,csak hogy a héten lehet AFP vérvételt csináltatni. CRL:58mm FL:6,7 nem kicsi? NT:38mm

Legjobb válasz: Én 18+2 hetes vagyok, picit fura, hogy AFP-re most küldött a dokid, azt a 16. héten ideális csináltatni. CRL nálam 71 mm volt (13+2 hetesen) NT pedig 1,1 mm. Nem lehet, hogy az NT értékedet elírtad. Nem lehet a nyaki redõ majdnem akkora, mint az ülõmagasság?!

Én 18+2 hetes vagyok, picit fura, hogy AFP-re most küldött a dokid, azt a 16. héten ideális csináltatni. CRL nálam 71 mm volt (13+2 hetesen) NT pedig 1, 1 mm. Nem lehet, hogy az NT értékedet elírtad. Nem lehet a nyaki redõ majdnem akkora, mint az ülõmagasság?!
Nálunk a fl 8-9 között volt.
AFP-t 16. héten csinálnak elõbb semmi értelme. Amúgy is elavult vizsgálat, de így még fölöslegesebb. Kominált tesztet csináltassad meg annak van itt az ideje, és annak van értelme. Olyan 8000-15.000Ft között csinálják. CRL: 64.7 mm NT: 1.2mm BPD:20mm 12 hetes 5 naposan, fiú.FL: nekem nincs a papíron. Ha vérvételen és a nyaki redõvel is baj van akkor lehet gondolkodni hogyan tovább. Csak a nyakiredõ érték miatt nem szabad kétségbeesni. (bár valóban nem túl jó eredmény) Ha gond van akkor ellehet menni magándokihoz, 4D UH-ra és ott még pontosabb eredményeket tudnak mondani. De el is fognak küldeni genetikai tanácsadásra és ott is fognak segíteni eligazodni.
Ha az NT 1, az teljesen szuper :-) Nem tudom az FL nem kicsi-e, mert nálunk azt nem is mértek.
CrL:57mm FL:nem mértek, ha az NT:3, 8 az nagyon nem jó
Elsõ vagyok: ha 3, 8 az NT, az szerintem is picit sok, talán érdemes lenne kombinált tesztet csináltatnod (ugyan a TB nem támogatja, de megbízhatóbb, mint az AFP), és is konzultálnék egy másik dokival.
A kérdező hozzászólása: Úristen, én néztem el...a másik sor végén van úgy hogy NT:1, és a köv sor elején kezdõdik hogy 38 :D Bocsánat, akkor az jó :D De viszont az FL, a combcsontja nem kicsi? 12 hetesen 10 az átlag, nem tudtam megkérdezni az orvost, mert már kint láttam meg.
Szerintem az NT biztosan 3, 8 és nem 38 mm. De én úgy tudom, hogy 3 felett már nem olyan jó az érték. De inkább menj el egy másik dokihoz kérdezz rá, hogy mi a teendõd most.
Bocs, az utolsó elõtti mondat kérdés akart lenni.
Na akkor nincs is baj! A femur hosszal ne foglalkozz, nekem nem mérték, és azt még nagyon könnyen elmérik, mer picike. Amúgy is ha 2 nap múlva mérnék akkor már jó lenne az eredménye.

12 hetes 1 napos terhes vagyok. Az normális hogy pár napja elmúlt a hányingerem?

A 6. hétt?l sokat émelyegtem, kajaundorom is volt. De most egyre jobban visszajött az étvágyam, aminek persze örülök, de azért félek, terhes vagyok e még, jól van e a babám. A reggeli h?m 37,1 még mindig, és a mellem is picit feszül, de ennyi.

Legjobb válasz: Szerintem örülj neki, biztos Te is hallottad már, hogy ez elmúlik a 12. hét környékén, valószínû Nálad is errõl van szó. :)

Szerintem örülj neki, biztos Te is hallottad már, hogy ez elmúlik a 12. hét környékén, valószínû Nálad is errõl van szó. :)
Igen, normális. Nekem a 10. héten múlt el. Üdv 25 hetes kismama
A babád is biztos jól van és most már te is, ez a lényeg! Ne aggódj, ez teljesen rendjén való!!
Örülj neki hogy tudsz enni :) Nekem nem volt semmi bajom, nem hánytam, csak a hústól undorodtam meg, a babám mégis jól van. Üdv: 29hetes kismama


12 hetes vagyok. Az elmúlt időszakban nagyon jó alvókám lett, de 4-5 napja éjjelente felébredek, és van hogy 2 órákat fent vagyok, forgolódom. Nem fáj semmim, csak nem tudok aludni. Normális ez az elején?

Legjobb válasz: ÓÓ de még mennyire én most vagyok 23 hetes és még mindíg van olyan hogy nem bírok elaludni.Az elsõ 3 hónapot szinte végig aludtam.Sztem amikor csak tudsz aludj,akár hétvégén is napközben.Evés után stb.Én már szinte mindent kiprobáltam és ez vállt be.Sok sikert.

ÓÓ de még mennyire én most vagyok 23 hetes és még mindíg van olyan hogy nem bírok elaludni.Az elsõ 3 hónapot szinte végig aludtam.Sztem amikor csak tudsz aludj, akár hétvégén is napközben.Evés után stb.Én már szinte mindent kiprobáltam és ez vállt be.Sok sikert.
Szia! Ez normális. Az elején ülve elaludtam nappal nem egyszer :-) Aztán éjjelente felébredtem 2-3 órára. A terhesség végén pedig talán 2-3 órát aludtam egy éjszaka. Pihenj sokat, amikor teheted!
Szia Tényleg normális:-) Nekem a terhesség elejétõl -most 19 hetes vagyok-korszakok váltják egymást. Pár napig alszom jól, pár napig alig alszom, majd megint alszom és megint nem. Nem vettem észre, hogy bármi befolyásolná. Ez még nem baj, nagyobb baj ne legyen:-) Ha érzed hogy kéne, és tudsz, pihenj:-)

12 hetes kislányom az elmúlt napokban nyűgösebb, sírósabb, mint általában. Látszólag nincs baja, értem ez alatt hogy láztalan, külső elváltozás nincs stb. Mi lehet a baj?

Megfordult a fejemben az is hogy itt az ideje az újabb növekedési ugrásnak, ezért több táplálékra van szüksége. Alkalmanként többet is eszik, de olyan mint ha még akkor sem lakott volna jól, viszont kiköpdösi a tápszert (mert sajnos már csak ez van) ha adnám neki még. Nem értem. Lehet, hogy nem elég tápláló neki?

Legjobb válasz: Ha egy gyereknek kevés a kaja (vagy nem elég tápláló),akkr nem kiköpködi, hanem még többet akar és sir, hogy nem lakott jól. Lehet, hogy lassan jön az elsö foga, vagy éppen változik valami a napirendjében - pl. eggyel kevesebbszer akarna nappal aludni: három alvás sok neki, kettö meg kevés, - ne ess pánikba. Várj néhány napig, majd lassan beáll megint és akkor nyugodtabb is lesz. Ez természetes dolog babáknál.

Ha egy gyereknek kevés a kaja (vagy nem elég tápláló), akkr nem kiköpködi, hanem még többet akar és sir, hogy nem lakott jól. Lehet, hogy lassan jön az elsö foga, vagy éppen változik valami a napirendjében - pl. eggyel kevesebbszer akarna nappal aludni: három alvás sok neki, kettö meg kevés, - ne ess pánikba. Várj néhány napig, majd lassan beáll megint és akkor nyugodtabb is lesz. Ez természetes dolog babáknál.
Kíváncsi vagyok tud-e valaki erre magyarázatot adni, mert az én kisfiam is ezt csinálja. 3 és fél hónapos. Bár szerintem az idõjárás teszi, ebben a nyirkos, borús idõben én se vagyok toppon...
Vannak védõnõk akiknek ezt el kell mondanod és talán tud segíteni, Van a tápszeren 1 táblázat az adagolásról. fontos betartani és a rendszerességet. A kicsi hasikája nem fáj? A vizet mindig forrald fel.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat! Ez a "lehet hogy a fogacskája kezd nõni" megfogott, ugyanis egy hete eléggé nyáladzik, bár az ínyén még semmi elváltozás nincs. Amúgy, igen : nagyon hasfájós szegénykém, viszont az elmúlt három nap mégis a szokottnál is nyûgösebb. Persze az idõjárás változásokat is nagyon megérzik a babák. Remélem tényleg csak errõl van szó, és nincs komolyabb baj. Még egyszer köszi a válaszokat!

15 hetes kisfiam 11-12 órát alszik éjjel (20-7ig), eddig 4kor felkelt enni, de az elmúlt két éjszaka csak reggel 7 és 8 között. Ez baj? Keltsem fel? Szépen gyarapszik.

Legjobb válasz: Nem kell,nekik ennyi az éjszakai alvásigényük és vszinû jóllakottan alszik el.A enyém még csak most tart ott,hogy éjszaka ébredés nélkül aludjon 4-5 órát egyfolytában.Már 10 hónapos.

Nem kell, nekik ennyi az éjszakai alvásigényük és vszinû jóllakottan alszik el.A enyém még csak most tart ott, hogy éjszaka ébredés nélkül aludjon 4-5 órát egyfolytában.Már 10 hónapos.
Szia! Örülj neki:) Eljutottatok oda hogy átalussza az éjszakát:) Az én bébim és este 21-reggel 6-7ig alszik de van amikor felkel hajnalban de ez már elég ritka:) Üdv 7hetes anyuka
Nehogy felkeltsd, ügyesek vagytok.Bár mi tartanánk itt:-) Ahogy írod szépen gyarapszik, nincs baj.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!