Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes Az (445 db)

25 éves vagyok, terhes vagyok, 12 hetes. Az apa külföldön van, mindenki ellenem fordult és egyedül maradtam, az apa fenyegetőzik hogy nem könnyíti meg a helyzetem. Én rettegek, az apai szülők teljesen kikeltek magukból. Tudnátok segíteni?

Munkanélküli vagyok

Legjobb válasz: Bocs, kisanyám, de annak oka is van, ha mindenki ellened fordult, még a gyerek apja is. A te szüleiddel mi van? Amúgy az a rettentõ rossz hírem van, hogy felnõtt, önálló, a döntéseiért és a gyerekéért felelõsséggel tartozó ember. Milyen segítségre vársz?! Neveljem fel helyetted?! Apát be kell perelni gyerektartásért, ha külföldön van, nem kereshet olyan rosszul, a nagyszülõkkel nem kötelezõ neked tartani a kapcsolatot. Kapsz némi pénzt az államtól is, ha kicsit nagyobb, beadod bölcsibe, kiváltod a start kártyát, és keresel állást. Más segítségére ne várj, mert senki se fogja felnevelni a gyereked, helyetted....illetve de. Egyszerûen lemondasz róla a szülés után, és valaki örökbe fogadja.

Bocs, kisanyám, de annak oka is van, ha mindenki ellened fordult, még a gyerek apja is. A te szüleiddel mi van? Amúgy az a rettentõ rossz hírem van, hogy felnõtt, önálló, a döntéseiért és a gyerekéért felelõsséggel tartozó ember. Milyen segítségre vársz?! Neveljem fel helyetted?! Apát be kell perelni gyerektartásért, ha külföldön van, nem kereshet olyan rosszul, a nagyszülõkkel nem kötelezõ neked tartani a kapcsolatot. Kapsz némi pénzt az államtól is, ha kicsit nagyobb, beadod bölcsibe, kiváltod a start kártyát, és keresel állást. Más segítségére ne várj, mert senki se fogja felnevelni a gyereked, helyetted....illetve de. Egyszerûen lemondasz róla a szülés után, és valaki örökbe fogadja.
12 héttel ez elött kellett volna gondolkodni ...
Én le sem feküdtem volna azzal, akitõl nem akarok gyereket.
egy ilyen kapcsolatba a semmibe miért vállalsz gyereket? Mibõl fogod eltartani, hiszen egyedül kell majd...kemény életnek nézel elébe.
Lehet hogy el kellene vetetni! Még pont beleférsz az intervallumba.
Válaszolhatnál, mondhatnál többet is ha feltetted a kérdést, amíg nem tisztázol mindent csak bántó megjegyzést fogsz kapni a többiektõl.Együtt avgy még az apával? Szüleiddel mi van? Gondolkodtál az örökbefogadáson? Gondolkodtál anyaotthonon?
A kérdező hozzászólása: Tényleg elég dúrva válaszokat kaptam, az apával 2 éve lakótársakként éltünk. Már régóta van vmi kapcsolatink. Õ elvált és van egy kislánya. Magyarázhatnám hogy miért nem vállalhattuk fel egymást de nincs értelme. A külföldi munkája lehet h jól fizet, de nem értem ment oda hanem h kifizesse a volt asszonyt aki mindent követel. Szóval édesanyám tud segíteni, de õ sem velem van. Most a rezsit fizeti de mivel egy olyan terhességrõl van szó ahol tünete nem volt hogy lesz egy új jövevény így átgondolni se tudtam. Persze az orvos közölte, hogy elmúltam 12hetes és a törvény védi. Meg a pici fejlettebb a korához képest. A védõnõ annyit segített hogy milyen vizsgálatokra kell elmenjek, de hogy anyagi téren mi járhat nekem arról fogalmam sincs. Szóval egy pár "JÓ" tanácsot szívesen veszek.
mindenkepp beszelj folyamatosan a vedonovel, a teruleti gyamhivatallal, onkormanyzattal. ha mar igy alakult, akkor vigyazz a tovabbiakra. es gondold vegig, hogy mit is szeretnel, megtartani vagy esetleg orokbe adni(ha nem tudsz gondoskodni rola az a legtisztabb ut). nem tudom, hogy merre elsz, ha pest kornyeken vagy irj ram egy privatot, van egy-ket ismeros, aki ilyemivel foglalkozik, tan tudnak segiteni.
Három hónapig nem jutott eszedbe, hogy gondolkodni kéne?! Ha már egyszer eldöntötted, hogy megtartod a gyereket, akkor felelõsséget is vállaltál érte. Ne kérj segítséget! Kértél volna akkor, amikor úgy döntöttél, hogy megszülöd! Legközelebb jobban megválogatod, kivel fekszel le. Olyannal, aki fenyegetõzéssel reagál a gólyahírre, és gyûlölnek a szülei, pl. ne kefélj. Nem volt kötelezõ.
Az ilyen felelõtlen embereknek úgy is kell, sõt ezután se védekezz becsúszik még pár.
:( miben szorulsz segitsegre?
Miben kellene segítség Szerintem keress egy anyaotthont De nem értem, hogy miért csinál vki gyereket, ha marhára nem akarja...
nem fér bele, sztem keress egy leányanyaotthont ott segítenek majd, és a te szüleiddel mi van?
tényleg nem ártana megírni azt sem, hogy miben látod a segítséget. Erkölcsi? Anyagi? Lelkitámasz? Barátság?
Megtartod?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó hozzászólónak! Zemplénben lakom, szóval nem sok esélye van! Amúgy az elõzõekhez hozzászólva furcsa hogy miért kell elítélni vkit aki segítséget kér! Az emberek nagy többsége arról ír hogy mi történt elõzõleg, miközben szerintem az lenne a fontos, hogy mi fog történni a jövõben! Szóval nem én vagyok az elsõ és nem is az utolsó akivel ilyen történik! Sokan várnak segítséget és pár jó szót nem mindig a fejbevágást! Köszönöm azoknak akik átérezték a helyzetemet! Kérlek titeket hogy gondoljatok rám 7végén mert hazatér az apuka és kiderül hogyan tovább!

Normális 12 hetesen az enyhe mensis érzés?

Egyik nap van másik nap nincs. Meg néha szorkálást is érzek.

Legjobb válasz: Ha kismama vagy és vérzel, az semmiképp nem jó!!!!Hívd az orvosodat, ha van és azonnal indulj a kórházba!

Ha kismama vagy és vérzel, az semmiképp nem jó!!!!Hívd az orvosodat, ha van és azonnal indulj a kórházba!
A kérdező hozzászólása: Enyhe mensis érzésem van csak!
Jaj, bocsánat! Vérzést olvastam :S Az nyhe görcsök normálisak, fõleg amikor normálisan meg kellene jönnie. Ha csupán enyhék és olyan "mindjárt megjön" -szerû, akkor nincs gond. Minden jót!
Én is most vagyok 12 hetes. Kb. másfél hete érzek kisebb nagyobb görcsöket. A nõgyógyászom javaslatára nospa-t kéne beszednem rá. Én inkább maradok a magne B6-nál és igyekszem a két rosszcsontom mellett többet pihenni. Különben nem aggódott miatta az orvosom.
A kérdező hozzászólása: Most lenn aktuális a mensim, lehet hogy csak azt érzem meg.Köszi a válaszokat!
Magnézium és pihenés.Nem lesz semmi baj, ne agagódj!

12 hetes vagyok, és ez idáig Utrogestant szedtem. A dokim azt mondta, hogy ha elérem a 12 hetes kort, akkor abbahagyhatom. A doki azt mondta, hogy teljesen mindegy hogy hirtelen hagyom abba, vagy fokozatosan. Nem lesz baj, ha hirtelen abbahagyom?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama

Szia! Nekem is kellett használnom az Utrogestant a 12.-ik hét végéig. Nem kellett fokozatosan leállnom vele, csak egyszerûen abba kellett hagynom. Nekem 3x2 volt a napi adagom. Az utolsó napon már csak reggel a 2 szemet vettem be és ezzel véget ért a kezelés. Azért kell abbahagyni szigorúan, mert a 12. héttõl a magas hormon tartalma miatt már nagyon károsítja a májat.A 12. hétig tulajdonképpen teljesíti is a szerepét, mert innentõl a méhlepény veszi át a gyógyszer helyét. Lényegében ez a 12. hét a határ ennél a gyógyszernél. Jó baba várást! 31 hetes kismama
Én a 16. hétig szedtem, biztos ami biztos alapon (orvosi javaslatra), a 12. héttõl fokozatosan csökkentve az adagot. Ártani nem ártasz vele ha tovább szeded, de ha véletlenül elõbb hagyod abba az a baj, szóval az orvosom nálam így döntött. Minden jót! 30 hetes
Én is Utrogestant szedek. Napi 2X1 szemet. Nekem a doki azt mondta, hogy 13 hetes koromig szedjem. Szerdán töltöm a 12 hetet. Nekem azt javasolta, hogy fokozatosan hagyjam abba. A védõnõ is ezt javasolta. Úgyhogy 3-4 napig majd napi 1 szemet veszek be, aztán pedig elhagyom. Boldog babavárást!
Én nekem is fokozatosan kellett abbahagynom, egy hétig napi egy hüvelygolyót, elõtte napi kettõt használtam. A 14. hétig.

12-hetes AFPÿ (grav) eredményem 19, 9. és az AFP mom 0, 66. ezek jó értékek?

Legjobb válasz: 12 hetesen AFP? 16 hetesen szoktak AFP-t csinálni, nem 12 hetesen. Amúgy nem jók az értékek, mert alacsonyak, de ha ilyen korán csinálták a vizsgálatot, nem is kell rajta csodálkozni. Nekem pont 16 hetesen csinálták, de még nekem is alacsony volt az értékem, mert még az is korai vizsgálat volt, mert egyébként minden rendben volt a fiammal. Nem egy jó vizsgálat amúgy, sok helyen az elavultság miatt nem is csinálják.

12 hetesen AFP? 16 hetesen szoktak AFP-t csinálni, nem 12 hetesen. Amúgy nem jók az értékek, mert alacsonyak, de ha ilyen korán csinálták a vizsgálatot, nem is kell rajta csodálkozni. Nekem pont 16 hetesen csinálták, de még nekem is alacsony volt az értékem, mert még az is korai vizsgálat volt, mert egyébként minden rendben volt a fiammal. Nem egy jó vizsgálat amúgy, sok helyen az elavultság miatt nem is csinálják.
A kérdező hozzászólása: Bocsi elnéztem 16 heteses csinálták nekem is.
0, 7-töl jó, szerintem nem rossz a te értééked.Valahol 0, 5 a normál határérték alja.
Azért, egy kicsit meglepõdtem.:) De a lényeg, hogy alacsonyak az értékek, amik akár rosszat is jelenthetnének, de ez azért nem így van. Nekem is és még nagyon sok ismerõsömnek, velem együtt szült anyukáknak is volt alacsony az érték, de teljesen egészséges babákat szültek. Ilyenkor nálunk genetikai uh és genetikai tanácsadás van. De ha a 12 hetes eredmények, tehát uh és az azon nézett tarkóredõ mérés rendben van és nincs olyan a családban, az anyuka kora is rendben van, akkor általában rendben is szokott minden lenni.
0, 66 teljesen jó! A lányommal is annyi volt!

07.12-én jött meg utoljára, 9 hetes múltam. A 12. hetes genetikai UH-ra milyen dátumra kell időpontot kérnem? 10. 04-én leszek pont 12 hetes. Akkor arra a hétre kell az időpont?

Ott milyen ultrahangot csinálnak?

Legjobb válasz: Hüvelyit általában.Mikor felhívod õket, meg fogják kérdezni, hogy hány hetes vagy, arra figyelj, hogy BETÖLTÖTT hetet mondj, ne olyat, amit most kezdtél, vagy majd leszel.Tehát ha 9 hét 5 napos vagy, akkor az 9 hetes pl.A dátumot õk mondják majd meg, hogy mikorra kell menned.

Hüvelyit általában.Mikor felhívod õket, meg fogják kérdezni, hogy hány hetes vagy, arra figyelj, hogy BETÖLTÖTT hetet mondj, ne olyat, amit most kezdtél, vagy majd leszel.Tehát ha 9 hét 5 napos vagy, akkor az 9 hetes pl.A dátumot õk mondják majd meg, hogy mikorra kell menned.
A 12 hetes uh hasi szokott lenni. Szerintem nagyon ritka, hogy hüvelyit csinálnak. Én 12 hét 5 naposan voltam.
Elsõ vagyok.Most voltam a múlt héten.Hüvelyit csináltak.Az elsõ gyerekemnél 3 éve hasit.
Nálunk kizárolag hüvelyit, mert igy minden látható, hasin kevésbé.De az az utolsó hüvelyi, fel lehet lélegezni.:-)

Utoljára 5 hetesen voltam ultrahangon. Az orvos mondta, h élő embrioról van szo, de szívhang még nem volt, és mondta h jöjjek a 12 hetesi ultrahangra! Ha valami baj lenne a babocával (ha nem lenne szívverés, nem növekedne) megérezném?

Lenénnek tünetek v még az sem?Most nagyon félek h valami baj van!Görcsök se vérzésem nincs!Tüneteim amik voltak idáig még mindig vannak:érzékenyebb mellek,szúrkálások,hányinger(de nem mindig)...

Legjobb válasz: Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))

Ne félj, ez a természetes menete a dolgoknak. Én is 5 hetesen voltam, és utána csak 12 hetesen. De közben van 7 hetesen egy vérvétel is. Én is akaratlanul sokat gondoltam arra, hogy lehet, nem is él a babám, de nem szabad ilyenen gondolkodni!!.-)Minden rendben lesz. A vetélés általában görcsökkel és vérzéssel jár, de van kivétel is. De mint mondtam, ne gondolj erre. Nagy öröm lesz a 12 heti uh, hidd el, elröpül az idõ!4.-))
A kérdező hozzászólása: Külföldi vagyok és csak magánrendelõbe tudok járni mert itt nincs egészség.bíztosításom!Ebbe a magánrendelõbe meg sajna nincs ultrah!Azt a vizsgálatott otthon végeztem de olyan sûrûn nem tudok hazautazni!Jellenleg pécsen éllek!
Ha nem vérzel és nincsenek erõs görcseid, akkor biztos rendben van minden a babáddal! Ne aggódj!
Szia! Ha jelenleg pécsen élsz és nincs biztosításod és ennyire aggódsz akkor elmehetsz a Citrom utcába ultrahangra. Hozzáteszem 15.000 Ft! Ha nincsenek görcseid sem vézrésed akkor nincs min aggódni. ha lenne valami gond vele akkor azt úgyis megéreznéd, észrevennéd. Mondjuk elég érdekes hogy csak a 12.-ik heti ultrahangra hivott vissza és nem 2 hét múlva. Kihez jársz orvoshoz? Üdv: 22 hetes pécsi kismama

Elvileg 12 hetes terhes vagyok, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy csak 11 hetes. Ma is voltam UH-n és 45mm a pici, de akkor a papírjaimra miért azt írják, hogy 12 hetes x napos?

Legjobb válasz: A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják,mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes,de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)

A terhességet elvileg az utolsó menstruációd elsõ napjától számítják, mivel nem tudják pontosan megállapítani mikor fogant. Ezért a baba 11 hetes, de "hivatalosan" 12 hetes terhes vagy. De a lényeg, hogy egészségesek vagytok!!! :)
Teljesen egyetértek az elöttem szólóval. Úgy van ahogy írta.

12 hetes uh-n milyen vizsgálatok lesznek? 29-én megyek a 12 hetes uh-ra. Genetikai vizsgálatot lehet kérni vagy az amúgy is kötelező?

Legjobb válasz: Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.

Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.
A 12.heti UH nem genetikai. Kérhetsz genetikai vizsgálatokat is ha van rá indok. Pl: életkor, családban elõforduló szül. rendellenességek. Ha van olyan rendes a dokid beutal egy ilyenre. Létezik integrált teszt, kombinált teszt. Amniocentézis(magzatvízvétel)-ennek 1 a 100-hoz az esálye, hogy elvetélsz emiatt. Viszont bejelentkezhetsz más klinikákra, ahol nem kell beutaló, viszont az fizetõs. Átlag 28eFt. http://www.downszures.hu/

Már a 12 hetes uh-n is látszik az a bizonyos jellegzetes 3 csík a kislányoknál? Vagy az csak késõbb lesz mérvadó?

Legjobb válasz: A kislányokat, csak késõbb tuják megmondani biztosra, mert ha nem látszik kuki akkor abból még azért lehet kuki, de ha már most látszik a kukaca akkor abból már lány nem lesz. Ahhoz, hogy már 12 hetesen azt mondják, hogy nagy esélyjel lány ahoz nagyon nagyon szerencsésen kell feküdnie, és nagyon jó uh orvos kell. Nem mondom, hogy lehetetlen, de kicsi az esély, hogy már most meg mondják, viszont ha most nem látnak kukit az félig már jó jel. (már ha lányt akartok) 12 hetes uh a fiam úgy szét tette a lábát, hogy még a vak is látta a fütyijét.

A kislányokat, csak késõbb tuják megmondani biztosra, mert ha nem látszik kuki akkor abból még azért lehet kuki, de ha már most látszik a kukaca akkor abból már lány nem lesz. Ahhoz, hogy már 12 hetesen azt mondják, hogy nagy esélyjel lány ahoz nagyon nagyon szerencsésen kell feküdnie, és nagyon jó uh orvos kell. Nem mondom, hogy lehetetlen, de kicsi az esély, hogy már most meg mondják, viszont ha most nem látnak kukit az félig már jó jel. (már ha lányt akartok) 12 hetes uh a fiam úgy szét tette a lábát, hogy még a vak is látta a fütyijét.
nekem semmi nem látszott a 12 hetesen, mert eltakarta magát. Hiába volt 4D-s.
Nekem azt mondták a 12 hetesen, hogy ne vegyem még biztosra a nemét, mert a 12 hetes magzatnak még van ott az a dolog, ami a lányoknál késöbb visszahúzódik, a fiúknál nem. Az én kislányomnak is volt 12 hetesen, már teljesen beleéltük magunkat, hogy fiú lesz, annak ellenére, amit mondtak. A következõ uh-n már tisztán látszott, hogy kislány.
Nekem a 12.héten azt mondta a doki, hogy ha tippelnie kéne, lányt mondana, a 16.héten 80 % lányt mondtak, és a 19.héten már 150%-ra.Szóval nekünk eltalálta a 12.héten, sógornõméknek meg 100%-ra mondták a kislányt a 12.héten (az is lett).De persze ehhez valóban jó doki kell és a babának is magamutogatósnak kell lennie, mi még nem éltük bele magunka a 12.héten semmibe.

Most akkor mikor van az első genetikai uh? A neten sok helyen azt olvasom, a 12. héten, úgy tudtam, és a nődokim is úgy küldött, hogy 12 hetesen, azaz a 13. héten.

Továbbá: azt olvastam, ha a 12. hétig nem jelentkezünk be a véd?n?nél, akkor nem jár a szülési segély? Akkor lemaradtam? Holnap akarok bejelentkezni, 11+2leszek! Sok infó olyan össze-vissza!

Legjobb válasz: Szia! Én mindkét gyereknél 8-9 hetesen voltam elõször védõnõnél. Olyankor kapsz néhány beutalót formális belgyógyászati vizsgálatra,fogászatra.Ezeket el kell intézned,mielõtt elõször mész a terhes gondozóba.Laborba is menni kell,és ezekkel a leletekkel kell menned a dokihoz. Az elsõ gen. uh tényleg 12 hetesen van,ezt jól tudod. A köv. a 18 héten van. Az,hogy lemaradnál valami támogatásról,mert nem jelentkezel idõben a védõnõnél,ezt még nem hallottam,de a mai világban bármi elõfordulhat. Szerintem ne parázz sokat,de az adott idõpontokat érdemes betartani,mert egyes laborok terhességi héthez vannak kötve,tehát,ha késõbb mész,fals lehet az eredmény,ami miatt megint aggódni fogsz.Nem érdemes ilyesminek kitenni magunkat és a babánkat.

Szia! Én mindkét gyereknél 8-9 hetesen voltam elõször védõnõnél. Olyankor kapsz néhány beutalót formális belgyógyászati vizsgálatra, fogászatra.Ezeket el kell intézned, mielõtt elõször mész a terhes gondozóba.Laborba is menni kell, és ezekkel a leletekkel kell menned a dokihoz. Az elsõ gen. uh tényleg 12 hetesen van, ezt jól tudod. A köv. a 18 héten van. Az, hogy lemaradnál valami támogatásról, mert nem jelentkezel idõben a védõnõnél, ezt még nem hallottam, de a mai világban bármi elõfordulhat. Szerintem ne parázz sokat, de az adott idõpontokat érdemes betartani, mert egyes laborok terhességi héthez vannak kötve, tehát, ha késõbb mész, fals lehet az eredmény, ami miatt megint aggódni fogsz.Nem érdemes ilyesminek kitenni magunkat és a babánkat.
Pont tavaly karácsonykor voltam 12hetes, ezért csak januárban tudtam menni. Semmi gond nem volt.
A védõnõnél akkor jelentkezel be amikor csak tudsz.A szülési segély ezzel nincs összefüggésbe.
Genetikai Uh a 18. héten van. 32km
En is ugy tudom, hogy a genetikai uh a 18-dik heten van. Ekkor nezik at jol a baba szerveit, hogy megvannak a vesek, a gyomor jol mukodik-e, nyel-e a baba, belek, jol atnezik a szivet, az agyat jo alaposan stb. Persze a 12 heti uh is fontos de altalaban a terhesseg korat allapitjak meg vele meg azert atnezik a babat de a szerveket a 18-dik heten nezik ez a genetikai.
én ma voltam dokinál és mondta, hogy 14-16 hetesen kell mennem.
12. héten van az elsõ genetikai uh, de sokan nem mennek erre. Itt fõleg a kromoszóma rendellenségeket nézik (13., 18., 21.). Lemérik a nyaki redõ vastagságát, megnézik, hogy látszik e már az orrcsont. Általában ekkor van ez elsõ genetikai vérvétel is. De ha erre nem mentél, még minidg lehet menni a 16. héten vérvételre és 18-20. héten genetikai ultrahangra. Az naagyon fontos! Most mentem keresztül ezeken, csak ezért tudom. Három vetélésen vagyok túl, ezért nem siettem el a védõnõi látogatást, hiszen nem tudtam, hogy ez a baba velem marad e. A dokim is azt tanácsolta, hogy elég a 12. hét után, akkor mentem, semmit nem szóltak, kedvesen fogadtak. Nem hiszem, hogy a támogatással ez összefügg..de õszintén nem tudom biztosra.
ne izgulj, a segélyed biztonságba van, mert az orvosodnak négy pecsétet kell adnia a kiskönyvedbe, amíg meg nem szülsz, úgyhogy errõl még nem késtél le.És a szülés után is Õ ad igazolást hányszor jelentél meg a rendelésen és a segélyt az alapján kapod.Nekem a védõnõ így mondta.Majd bele rázódsz mi mikor van és hogyan, elõször nekem is minden kínai volt és zavaros, mit mikor hogyan és hova?!Kész káosz, fõleg ha dolgozol melette.De pár hét múlva már kened vágod a témát, és ha minden igaz a védõnõtõl kaptál, én úgy nevezem menetrend:) , mikor hova kell menni, milyen vizsgálatra.Ezt érdemes olvasgatni és odafigyelni, de az orvosod és a védõnõd feladata hogy figyelmeztessen!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abszolúte betartom a nõdokim által szabott idõpontokat, a neten való olvasgatás zavart meg egy kicsit a genetikai uh-val kapcsolatban. Védõnõnél is a nõdokim tanácsára nem voltam még, aki azt mondta ekkor menjek, eddig ráérek.
Én úgy mentem 12+4 naposan uh-ra, hogy nem volt kiskönyvem, mert a védõnõ addig szóba se állt velem. Semmi hátrányom belõle. Az uh-on a súlyos genetikai elváltozásokat nézik, nézhetik 12 vagy 13 hetesen is, tök mind1. A gép kiszámolja majd a terhességi idõdet, és annak kell majd megfelelni a uh-n látottaknak. Pl. én 12+0 napos voltam a gép szerint. És azóta is minden rendben. De a köv uh-n sem 18, hanem betöltött 19 hetesen voltam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!