Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes A vérvételem eredményén a (9 db)

Meglett a 12 hetes vérvételem eredménye: PApp-a szint: 1980. 00 miu/l 0.69 MoM Szabad ß hCG szint: 18.6 Ng/mL 0.48 MoM NT: 2.40 mm 1.58 MoM Down-kor kockázat: 1:9800 18-as triszómia kockázat: 1:16000 Jók ezek az értékek?

Legjobb válasz: Az eredményt orvos adta oda,nem??Akkor biztos elmondta,hogy jó,vagy nem jó. Én el sem jövök addig az orvostól,míg át nem nézzük a leleteket.

Az eredményt orvos adta oda, nem??Akkor biztos elmondta, hogy jó, vagy nem jó. Én el sem jövök addig az orvostól, míg át nem nézzük a leleteket.

10 hetes terhes vagyok, egy hete küldött el a doki vérvételre. Azt mondta azzal az eredménnyel menjek a védőnőhöz, ami 3-4 nap alatt megvan. A laborban viszont két hetet mondtak. Miért? A másik : vajon 12 hetesen is elküldenek vérvételre megint?

Legjobb válasz: Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.

Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.
A toxoplazma van meg ebbõl sokára, a többi tényleg meglesz 3-4 nap alatt! Engem pl a védõnõ küldött csak erre a laborra! 12 hetesen uh van: megnézik a tarkóredõt, végignézik a babát, fejét, testét, gerincét, arcocskát! Én akkor láttam elõször a szívdobogást is! Nagyon nagy élmény volt látni így egészében, meg hogy integetett! Nem volt labor már, de ha a kórház, ahol a vizsgálatot végzik le van szerzõdve a sejtbankkal, kombinált teszthez vehetnek vért! Csak egy ampulla volt, és nem éhgyomori! Aztán 16 hetesen lesz AFP miatt vérvétel, akkor lehet, hogy mást is szûrnek mindjárt!

2 nap telt el a 12 hetes UH és a kötelező vérvétel között, tudom hogy összevetik az eredményeket, ezért kérdem ugye nem sok a 2 nap?

Legjobb válasz: Mi ma kezdjük a 12. hetet, és jövõ7 kedden megyünk az elsõ nagy vizsgálatra. Tegnap azt mondta a nõdokim, hogy egy napon csinálják meg az UH-t és a vérvételt is, állítólag ez így megy, de én nem tudom, Õ nyilván. Tehát nem tudom, hogy az a 2 nap okés-e?

Mi ma kezdjük a 12. hetet, és jövõ7 kedden megyünk az elsõ nagy vizsgálatra. Tegnap azt mondta a nõdokim, hogy egy napon csinálják meg az UH-t és a vérvételt is, állítólag ez így megy, de én nem tudom, Õ nyilván. Tehát nem tudom, hogy az a 2 nap okés-e?
Szia, nem értelek, az elsõ laborra gondolsz, mert az nálam pl 8hetesen vették le... A következõ labor az AFP lesz 16hetesen, és utána lesz egy genetikai uh megint 18-20hét között.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 12 hetesen van az 1.genetikai UH után közvetlenül egy kombinált teszt fB-HCG-re és PAPP-A-ra. Ez nincs mindenhol így?
Nem teljesen értem a kérdést, de akár több nap is letelhet, az UH és a vérvétel között, akkor sincs semmi.De az eredményeket majd csak a 16.hét körül vetik össze, mert ehhez 2 vérvétel eredménye kell(a mostani és a 16 heti AFP), ez a kombinált teszt.2 gyerekes anyuka
Bocs, nem több nap is letelhet, hanem eltelhet.
Nekem a kombinált teszt eredményére kb.olyan12-14 napot kellett várni.Leadtam a telefonszámomat és amikor kész lett az eredmény kaptam sms-en egy kódot, ami alapján a neten megnézhettem, de az orvosodnak is elküldik majd.
Én értem a kérdést (azt nem értem, mások miért nem, de mindegy). Szerintem nem sok a két nap. Én is pont ma kaptam meg a beutalómat, jövõhéten megyek, és mondták, hogy elõször uh, utána terhesgondozó, beutaló a vérvételre, és ha még lesz idõ, le is veszik a vért, ha nem, akkor menjek másnap. Szóval gondolom, hogy nem baj a két nap sem.
Hány éves vagy? Elképzelhetõ, hogy a korod miatt lett kevés.
A kérdező hozzászólása: Az uh- n rendben volt minden megnézett a dokim, mikor bevittem hozzá az afp eredményt. De azért elmegyünk genetikai tanácsadásra és genetikai ultrahangra is. Ezt az 1:95-öt a 16 héten levett vérbõl hozták ki, 4 szegmenst néztek a vérben, AFP, HCG, PAPP, meg még egy nem tom mi a neve és ezek alapján...
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál csinált ultrahangot, mindent rendben talált, de emiatt az 1:95 miatt genetika tanácsadásra és genetika uh-ra kell mennem... Remélem ha rendben lesz ott is a genetika uh, akkor nem kerül sor magzatvízvételre. Ha valami baj lenne már megmutatkozna az ultrahangokon?!?
Na mi volt az orvosnál? Mondtak valamit, csináltak uh-t? Remélem nincsen baj és minden rendben lesz!
Hát akkor csak az AFP- vel kapcsolatban hozhatták ki ezt a 1:95, csak ez a vizsgálat van ami nem fizetõs, és 16. héten csinálják. Nem lehet, hogy el írták, vagy félre nézted, és az nem is 1:95 ha nem 1, 95. Mert az teljesen jó eredmény 3-alatt kell lennie.
A kérdező hozzászólása: Nekem a kötelezõ, 16 hetes vérvételt végezték el. Nem csináltattam korábban sem kombinált tesztet. Ez a vérvétel az a bizonyos vérvétel mikor az afp-t nézik, ezért nem is értem, hogy mi az hogy down szûrés eredménye... Vagy vesznek különbözõ adatokból egy átlagot és így jön ki ez az arányszám? Mert nekem fizetõs kimondottan down vizsgálatom nem volt. Voltam a 12 hetes uh-on, ahol minden rendben volt és ezen a 16 hetes vérvételen, amin úgy tudtam az afpt nézik.
Kombinált tesztnél van arány szám, de ez mindenhol fizetõs. kb. 8000-13000Ft Down- kórt néznek és Edwards-kórt. AFP-nél nincs arány szám ott egy darab érték van. pl: MOM:1, 67, korrigált AFP MOM 1, 7 Szerintem valamit félre nézett a védõnõd, kíváncsi leszek az orvosod mit mond maja, meg hogy egyáltalán mi ennek a vizsgálatnak a neve amit csináltak és ilyen eredménye lett. Erre így nem tudunk neked válaszolni, mert ha nem integrált teszt eredmény ez a 1:95 és nem is AFP (ez egészen biztos!!!) akkor mi honnan tudjuk milyen vizsgálatot csináltak nálad és milyen eredmény a jó. Majd írd meg mit mondott az orvos mert most már nagyon kíváncsi vagyok. Az AFP-d mennyi lett amúgy?
Én 20 hetes vagyok, nekem nem számoltak az afp-nél semmilyen valószínûséget - ezt az arány én sem teljesen értem. Az AFP-nél a rossz értékek olyan apró bevérzések miatt szoktak kialakulni, amiket meg sem érzünk, állítólag ez okozza a sok pozitív eredményt. Egyébként a 18 hetes genetikai UH az egy kötelezõ vizsgálat, oda mindenképpen elküldenek - nem jelent rosszat. Nálunk a 12. hetit normál rendelésen öltözéssel 3 perc alatt zavarták le. A 18. héten viszont elmentem az Istenhegyire Hajdú Krisztához - ugyan pénzbe került, de egy pillanatig sem sajnáltuk. A doktornõ profi és nagyon alaposan átnézett többször is mindent. Ha meg tudod engedni magadnak én nagyon javasolnám.
A kérdező hozzászólása: persze mondta a védõnõ, hogy pozitív lett, már hívtam az orvosomat is, és hétfõn megyek hozzá, és utána valószínû, hogy genetikai uh-ra is, vagy esetleg magzatvízvételre.
Jó lenne tudni akkor mi a vizsgálat neve ahhoz, hogy értékelni tudd. Lehet ebben a vizsgálatban a 1:95 teljesen jónak számít. Mondta valaki egyáltalán neked, hogy rossz ez az eredmény? Vagy csak te jutottál erre a következtetésre?
A kérdező hozzászólása: Nem fizettem. A 16. héten elvégzett vérvétel eredménye lett ez ahol az afp-t is nézik.
Mielõtt azért a magzatvíz vétel mellett döntesz fontold meg más vizsgálatok elvégeztetését is. - kombinált teszt 11-14 hét, quartett teszt 15-20 hét, integrált teszt (elõzõ két vizsgálat eredménye) - Nifty (elég drága) - Prena teszt (drága) - genetikai uh valamelyik magán klinikán - genetikai tanácsadás - 4D uh genetikai tanácsadónál
Tisztázzuk, hogy az kombinált tesztrõl beszélünk amikor a 1:95 ös eredményt mondod ugye? (ezt a vizsgálatot 11-14 hét között végzik, csak most lett eredménye?) Csak azért kérdezem, mert ha pl. rossz idõben csinálták az integrált tesztet az okozhatja az alacsony értéket. Ez a vizsgálat sehol sem ingyenes, tehát ha nem fizettél a vizsgálatért biztosan nem ezt csinálták meg.
Akkor egyébként is most következik a legrészletesebb genetikai UH, az eredmény ismeretében biztos, hogy nagyon részletesen meg fogják vizsgálni a babádat. Ettõl függetlenül én is elmennék géndiagnosztikára a helyedben, a teljes nyugalom érdekében!
A kérdező hozzászólása: 12 hetes Uh-n a z orvosomnál voltam, és azt mondta tökéletes... Azóta nem kellett mennem, csak a 16 hetes vérvételre aminek most lett meg az eredménye. Most 18 hetes leszek.
ki csinlat a 12. heti genetikát, specilaista? Valszeg mindenképpen kell csináltatni amniot. Az afp nem mérvadó.
Hát akkor sajnos nem tudom. Tudom, hogy ez nem nyugtat meg, engem sem nyugtatna meg, de ha amúgy az uh-n minden rendben volt, az Afp jó lett akkor nincsen okod aggodalomra. Kérd ki az orvosod véleményét, esetleg menj el az isten hegyi géndiagnosztikába egy genetikai uh-ra (Lintner Balázshoz, de máshoz is mehetsz, én õt ajánlom) vagy más magán intézménybe egy genetikai uh-ra és akkor ha ott is megállapítják, hogy nincsen baj akkor megnyugszol. Amúgy nekem 18. hetes uh-n látták a kis ujja középsõ új percét ilyen egy Down szindrómás babának nincsen, ez is egy tünet. Így ha azt megmutatja a baba akkor szinte 100% ban megnyugodhatsz.
A kérdező hozzászólása: 28 vagyok még, úgyhogy valószínû hogy nem, De akkor mi miatt lehet?
Ha ezt a 4 értéket nézték, akkor ez egy integrált teszt volt, nem egy sima 16. heti AFP! Egy sima 16. heti AFP-n, csak AFP van és hepatits B-re szûrnek! Nem tudom, hogy hová mégy genetikai tanácsadásra, de a SOTEI-en ilyen eredménnyel el szoktak küldeni amniócentézisre. Ha meg tudod oldani, keresd meg Hajdú Krisztinát az Istenhegyin, õ a legprofibb ultrahangos orvos Magyarországon, a tõle kapott ultrahang leletet elfogadják a SOTEI-en is. Általában 4-6 hétre elõre van hozzá idõpont, de ha elmondod, hogy mi a helyzet nálad, keresnek hamarabb is idõpontot.

A 12. hetes vérvétel eredménye mennyi idő alatt van meg? (Kecskemét)

Legjobb válasz: Két hét alatt.A Down szûrés eredményéért a földszinti andrológiára kell menned ( a vérvétel helyétõl nem messze), a másikat a védõnõd kapja meg.Így ha legközelebb mész hozzá, már adja is.

Két hét alatt.A Down szûrés eredményéért a földszinti andrológiára kell menned ( a vérvétel helyétõl nem messze), a másikat a védõnõd kapja meg.Így ha legközelebb mész hozzá, már adja is.

12 hetes vagyok. A vérvételem eredményén a süllyedés nagyon magas lett. Veszélyes a babára nézve?

Kb. 2 hét múlva megismétlik a vizsgálatot.

Legjobb válasz: Nem vagyok benne biztos, de asszem a süllyedés eredményed gyulladásra utalhat...

Nem vagyok benne biztos, de asszem a süllyedés eredményed gyulladásra utalhat...
igen gyulladás jele
Szia ! A vérsüllyedés magas értéke gyulladásra utal, nem írtál számadatot.Terhesség alatt az ertéke normál esetben is magasabb.Bízz az orvosodban, ha kóros kivizsgálnak.

12 hetes vérvételnek (PAPP-A) mikor lesz meg az eredménye?

2 beutalót kaptam, egyik vércsoportra a háziorvostól, meg egyéb dolgokra (vitaminok, süllyedés, általános vérkép...) és egyet a n?gyógyászomtól, PAPP-A-ra. A véremet egyszerre levették. Ma amikor a leletet kikértem, csak egy papírt kaptam azokról a vizsgálatokról amiket a háziorvos kért. A leleten a PAPP-A vizsgálat nincs feltüntetve. Annak lehetséges, hogy csak kés?bb lesz eredménye és nem is én hanem a n?gyógyász kapja meg? A leleten van még egy ilyen, hogy RAPID PLAZMA REAGIN (RPR): Negatív. Ez mit jelent? Lehetséges, hogy ez lenne a n?gyógyász által kért vizsgálat?

Legjobb válasz: Szia, a rapid plazma reagin az a jó ha negatív, mert ezzel nemi betegségeket néznek (szifilisz,stb). Úgy emlékszem nekem egyszerre lett meg az összes eredmény, kivéve persze a vércsoport, és ellenanyagot (az majdnem 2 hétbe telt) Hívd fel a védõnõdet, szerintem õ szívesen segít, hogy nálatok, hogy mint mennek ezek a dolgok! 28 hkm

Szia, a rapid plazma reagin az a jó ha negatív, mert ezzel nemi betegségeket néznek (szifilisz, stb). Úgy emlékszem nekem egyszerre lett meg az összes eredmény, kivéve persze a vércsoport, és ellenanyagot (az majdnem 2 hétbe telt) Hívd fel a védõnõdet, szerintem õ szívesen segít, hogy nálatok, hogy mint mennek ezek a dolgok! 28 hkm
Nekem AFP-vel együtt vették le a Papp-ot is.Két hét kellett az eredményhez és nekem a védõnõnek küldték el.
Ez egy szép eredmény, ami szerint egészséges a babád! Megértem az aggodalmad, én is akkor nyugodtam meg végleg, amikor a dokm is megerõsítette, hogy minen ok. Jó babavárást! Sok örömöt! 24 hetes Km
Mi is 14 napot vártunk az eredményre.
A kérdező hozzászólása: Köszike!
Amúgy még annyi hogy ezt a vizsgálatot külföldön elemzik ki. Onnan kapod a eredményt is, ami mindenkinek egyforma határértékek szerint van megállapítva. Szóval nem lehet eltérés a határértékek és eredmények között. Ami negatív az negatív.
Köszönöm a lepontozást mindenkinek. Csak aggódjatok nyugodtan ha úgy jó.
Én megértelek, hogy bizonytalan vagy, már csak azért is, mert emlékszem, hogy én is végig idegeskedtem az egészet, mivel van, hogy kórházanként/orvosonként változnak a határértékek, és volt, ami az orvosom szerint még jó volt, a védõnõ szerint meg már nem:-S De amiket leírtál, ez alapján minden rendben van.:-) Boldog babavárást kívánok és jó egészséget mindkettõtöknek:-)
Szerintem ez azt jelenti, hogy minden oké. Azt hiszem a tarkóredõ 2, 5 cm-tõl kóros.
Szerintem ez azt jelenti, hogy minden ok! Gratulálok.
Nézd én nem bántani akartalak, hanem tényleg kíváncsi voltam. Azért olvastam el, mert azt hittem, talán volt valami probléma, nem tiszta az eredmény, esetleg pozitív. De mikor egyértelmû hogy a vizsgálat negatív, akkor tényleg nem értettem, hogy milyen megnyugtatást vársz. Próbáld picikét lazábban venni a dolgokat, mert különben a 40. hétre begolyózol, az utána következõ idõszakról nem is beszélve. Tudom hogy nehéz, és aggódik az ember, de legalább azon ne agyalj ami tuti. Ezt sem bántásból mondom, bár tudom hogy ezt is saját kárán tanulja meg az ember. További szép és problémamentes babavárást kívánok neked.
Ne haragudj meg, de tényleg nem értem az ilyen kérdéseket. Ott van hogy negatív, és az arányokból látszik hogy nagyon pici az esélye a betegségeknek. Akkor minek kitenni ide? Tényleg nem tudod értelmezni egyedül? Amúgy minden rendben.
A kérdező hozzászólása: Én meg azokat nem értem, akik elolvassák azokat a kérdéseket amik igazából idegesítik. Nem értem, hogy miért olvassák végig és miért válaszolnak. De, hogy válaszoljak is, azért írom ki, mert bennem van egy kis bizonytalanság, mivel elsõ baba és fogalmam sincs, hogy annak ellenére, hogy negatív mi- mit jelent. De azért köszönöm, hogy Te is megnyugtattál.
Neked hol vették le a vért? mennyi idõ után kaptál eredményt? Mert nekem múlt kedden küldték el a vérem és még semmi. Smst sem kaptam. kezdek aggódni..
Nálunk 10-14nap volt az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Nekem a klinikán vették le a vért 11.-én és azt mondták két hét, míg megjön az sms. Ezt be is tartották. Ne aggódj, meg jön az sms! :)

11 hetesen az uh-án azt mondta a dokim hogy 12+2 hetesnek felel meg a babám.16 hetessen megyek vérvételekre de valójában csak 15 hetes leszek. Ez befolyásolhatja az eredményeket?

talán el?bb is fogok szülni mint a kiírt id?pont?teljessen összezavarnak a hetek!

Legjobb válasz: 16 hetes vérvételnél befolyásolja az eredményt! De a doki uh szerinti kort számolja nem?

16 hetes vérvételnél befolyásolja az eredményt! De a doki uh szerinti kort számolja nem?
A kérdező hozzászólása: igen az uh szerint.azt mondja hogy az a mérvadó nem az utolsó menszesz, mert ahogy írtam is bõ egy héttel elõre vagyok a baba fejlõdése szerint.
mindig az uh-hoz igazodj! ne a menstr. vedd alapul, fõleg, ha nem 28 naposak voltak a ciklusaid!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!