Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes A vérvételem (30 db)

Ha a 12. hetes ultrahang, vérvétel és az AFP is tökéletes volt, ugye nem kell tartanom a 18. heti kötelező ultrahangtól?

Jöv? héten megyek a 18.heti kötelez? genetikai ultrahangra, eddig nem féltem t?le, de most már egy kicsit izgulok. Most nézik át az összes szervét,és nagyon szeretném, ha minden rendben lenne.

Legjobb válasz: Hát sajnos bekövetkezett, amitõl féltem. Egyrészt nagyon boldogok vagyunk,mert gyönyörû szép kisfiunk van, megmutatta 4D-s felvétellel is az arcát..Másrészt viszont találtak egy kis cisztát a fejecskéjében, ami miatt most genetikai tanácsadásra kell mennem. Állítólag ez nem ritka, és ártalmatlan,mert fel fog szívódni, de akkor is... Így sajnos nem felhõtlen az öröm... :( Remélem, Te jobb híreket kaptál!

A kérdező hozzászólása: Hát sajnos bekövetkezett, amitõl féltem. Egyrészt nagyon boldogok vagyunk, mert gyönyörû szép kisfiunk van, megmutatta 4D-s felvétellel is az arcát..Másrészt viszont találtak egy kis cisztát a fejecskéjében, ami miatt most genetikai tanácsadásra kell mennem. Állítólag ez nem ritka, és ártalmatlan, mert fel fog szívódni, de akkor is... Így sajnos nem felhõtlen az öröm... :( Remélem, Te jobb híreket kaptál!
Szia! Sajnálom ami veletek történt, de szerintem nem lesz semmi baj ne aggódj.Olvastam már ilyet és kinõheti a baba.Pozitív gondolkodás csak ezt tudom tanácsolni és fel a fejjel!Nálunk is kiderült, hogy kislány és úgy néz ki minden rendben, de jövõhéten megyek megint, mert nem nagyon volt ideje a dokinak sokáig nézegetni, mert a mûtõbõl jött ki és sietett vissza, de azt mondta, hogy nem lát semmi elváltozást a szerveibe.Ha van kedved írogathatunk egymásnak késõbb is.Vigyázz magatokra és fel a fejjel, gratulálok a kisfiatokhoz!
Biztosan minden rendben lesz!Szerintem mindenki izgul ezek elõtt.Én is lerágtam a körmöm, de vigyorogva, nagyon boldogan jöttem ki.A 12. héten alig néznek valamit, ehhez képest.De nyugtasson meg a gondolat, hogy ha ez jó, akkor tényleg elkönyvelheted, hogy makk egészséges a baba.Nekem ez volt az utolsó nagy izgalom.Azóta úgy járok vizsgálatokra, mintha mindig is ilyenekre jártam volna.Megnézik: koponya, gerinc, szív, gyomor, húgyhólyag, vese, hasfal, csövescsontok, köldökzsinór, magzat fekvése, lepény helyzete, magzatvíz mennyisége.Szemben a 12 hetessel, ahol nekem csak orrcsontot, meg nyaki redõt néztek.Azért ez jóval részletesebb vizsgálat.De mitõl lenne rossz?Minden oké lesz!
Szia!Akkor mi egyidõs kismamik vagyunk:) .Én is jövõhéten megyek 18.hetire és nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen.Én 11.-én voltam utoljára ultrahangon és hát remélem minden rendben van odabent a pocaklakóval.Kedves kérdezõ!Te érzed már õt mocorogni, ha igen milyen sûrûn és intenzíven? Kitartás mindjárt itt a vizsgálat már én is számlálom a napokat, nagyon várom!!!Reméljük minden rendben lesz nálunk. Boldog babavárást, jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: De jó, mindig örülök, ha egyidõs kismamákkal kerülök kapcsolatba! A 17. héttõl érzem a mozgolódásokat, eleinte csak olyan kis pici buborékpattogások voltak, most már szabályosan rugdos és bökdösõdik. Naponta kb. 3-4-szer érzem, mindig fekvõ helyzetben, hol itt bukkan fel, hol ott. Olyan aranyos, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy fiú vagy lány, nem mintha nem lenne mindegy. :) Hát igen, én is számolgatom vissza a napokat, majd írok, hogy mi volt. Drukkolok Nektek is nagyon, várom a válaszod, biztos, hogy már megkönnyebbültebbek leszünk! Addig is szép napokat!!!
A kérdező hozzászólása: Oké, benne vagyok :) Én pedig hadd gratuláljak a picilányhoz!!! Biztos nem lesz baj, tudom és érzem, hogy erõs és egészséges kisfiú! A genetikai eredmény a doki szerint biztos jó lesz, az a kis bibi meg majd elmúlik... Jövõ héten már okosabb leszek, szoríts nekünk! Elõre is köszönöm!

12. hetes terhes vagyok, amit furcsállok hogy engem még sem az orvos sem a védőnő nem küldött vérvételre. Belgyógyászaton voltam, 12. heti ultrahang megvan. Ti hanyadik héten voltatok vérvételen?

Legjobb válasz: Mondjuk nekem a kombinált teszt miatt volt vérvételem a 12. héten, de elõtte nekem sem. 16 hetesen,amikor az AFP-hez vették, akkor adott a doki beutalót ellenanyag vizsgálathoz, mert általános vérképhez!

Mondjuk nekem a kombinált teszt miatt volt vérvételem a 12. héten, de elõtte nekem sem. 16 hetesen, amikor az AFP-hez vették, akkor adott a doki beutalót ellenanyag vizsgálathoz, mert általános vérképhez!
Betöltött 12. hét után kell menni mindenkinek, ez a protokoll, akkor vesznek vérképet, vércsoportot és genetikai kombinált teszthez markereket. Tudtommal ez mindenhol így megy, és a 12 hetes UH napján veszik le, mert annak az eredménye is kell a kombinált teszthez. Szerintem kérdezz rá...
Szia! Én is a 12. héten voltam elõször, akárcsak Uh-on is, illetve már belgyógyászaton is. Valahol már küldik a kismamákat rögtön az elején, de a 12. hét környékén biztos kellene. Ezért te is kérdezz rá, vagy kérj beutalót, akár a háziorvosodtól is, ha nem éred el a nõgyógyászodat.
A protokoll szerint a 16. héten van az elsõ vérvétel. A 12 héten ott vesznek le vért, ahol csinálnak kombinált tesztet, de nem minden intézményben csinálnak.
Én 8 hetesen voltam elõször vérvételen és vizeletvizsgálaton.
Már engem is elküldtek az elsõ trimeszterben. ellenanyagot is kértek.
8 hetes elmúltam de már volt vérvétel, belgyógyászati vizsgálat már csak fogszihoz kell mennem
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Elég különleges a védõnõ akihez tartozom, 12. heti ultrahangot is valahogy elfelejtette mondani. Mikor rákérdeztem, hogy az hogy mûködik , õ küld vagy magamtól menjek, csak nézett rám. Aztán azt mondta majd ráérek menni a 13-14. héten. Na én elmentem a 12. héten.
Szia! meg kell csinálni mert most hiteles az eredmény!
Említsd meg és ezt majd figyelembe veszik. Egyébként nem 1 hetes idõintervallumot adtak meg arra, hogy elmenj? Nem tudom, de nekem minden vizsgálathoz így adja meg az idõpontot a doki. Én nem is a 12.héten voltam vérvételen, hanem a 9.héten csináltam egy teljes labort, csak az volt a lényeg, hogy a 12.hétig meglegyen.
A kérdező hozzászólása: Nem, nekem nem adtak egyhetes intervallumot, nekem holnap kell mennem, és holnap leszek 12+1 hetes terhes. Remélem minden rendben lesz! Köszi a válaszokat!
Szia! 1 vagyok! Na mi volt? Mit mondtak rá hogy megvagy fázva????


10 hetes terhes vagyok, egy hete küldött el a doki vérvételre. Azt mondta azzal az eredménnyel menjek a védőnőhöz, ami 3-4 nap alatt megvan. A laborban viszont két hetet mondtak. Miért? A másik : vajon 12 hetesen is elküldenek vérvételre megint?

Legjobb válasz: Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.

Az elsõ labor pár nap alatt megvan. Nekem a házidokimnak küldték ki, úgy vittem a védõnõhöz. Ezt az 1-2 hetet nem az RH összeférhetõségi tesztre mondták véletlenül? Mert az nekem is 1-2 hét szokott lenni. 12 hetesen csak akkor van vévétel, ha csináltatsz kombinált vagy integrált tesztet.
A toxoplazma van meg ebbõl sokára, a többi tényleg meglesz 3-4 nap alatt! Engem pl a védõnõ küldött csak erre a laborra! 12 hetesen uh van: megnézik a tarkóredõt, végignézik a babát, fejét, testét, gerincét, arcocskát! Én akkor láttam elõször a szívdobogást is! Nagyon nagy élmény volt látni így egészében, meg hogy integetett! Nem volt labor már, de ha a kórház, ahol a vizsgálatot végzik le van szerzõdve a sejtbankkal, kombinált teszthez vehetnek vért! Csak egy ampulla volt, és nem éhgyomori! Aztán 16 hetesen lesz AFP miatt vérvétel, akkor lehet, hogy mást is szûrnek mindjárt!

A 12. hetes Genetika UH-n, lesz vérvétel is, vagy csak ultrahang?

Legjobb válasz: Elvileg lenne vérvétel is. De egy ideje, nem tudom pontosan mióta,a vérvétel pénzbe kerül. Így eldöntheti a kismama, hogy szeretné-e a vérvételt vagy sem. Ma mondta nekem a védõnõ, hogy talán 30.000,- Ft-ba is kerülhet. Én már túl vagyok rajta, én még nem fizettem ezért sem és a 16 hetesen sem.

Elvileg lenne vérvétel is. De egy ideje, nem tudom pontosan mióta, a vérvétel pénzbe kerül. Így eldöntheti a kismama, hogy szeretné-e a vérvételt vagy sem. Ma mondta nekem a védõnõ, hogy talán 30.000, - Ft-ba is kerülhet. Én már túl vagyok rajta, én még nem fizettem ezért sem és a 16 hetesen sem.
A kérdező hozzászólása: Az igen, 30.000Ft, nem semmi.Én most voltam amúgy 2 hete, mert a védõnõm elküldött.Nem lesz jó az az eredmény, esetleg?
Az a baj, hogy az is genetikai vérvétel. Szóval szerintem egy "sima" labor nem jó. Az összeg nem biztos, arról én is csak ma hallottam.
Kecskeméten az Uh után van vérvétel, ami ingyenes.
Sziasztok. Én ma voltam a védõnõnél jelentkezni, mennem kell majd vérvételre a 12 hét környékén, de nem kell fizetni érte! 1fajta vérvételé kell majd fizetni, valami kombinált teszt, amit ha kéred akkor 9ezer ft
Én is a múlt héten voltam Kecskeméten és nem kellett fizetnem a vérvételért.
Mi tegnap voltunk párommal a 12. heti UH-n, semmilyen vérvétel nem volt. 5 perc volt az egész, megmutogatta a doki mi hol van, adta a papírt és mentünk is.

A 12 hetes genetikai ultrahangot hasi ultrahanggal megcsinálják? Mert nálunk csak hasi van. Kell vinni valamit? A belgyógyászatra a védőnő szerint csak a 16. hét körül kell mennem. Gondolom, akkor lesz vérvétel.

Legjobb válasz: szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós

szia! Igen, általában azt már hasival csinálják, nem hiszem hogy az idõpontkérésen kívül bármi elintéznivaló lenne azzal kapcsolatban. A belgyógyászati vizsgálat és a laborvizsgálatok két különbözõ beutalóval, különbözõ idõpontban történtek nálunk. Laborban már a 12. héten voltam, belgyógyásznál csak a 20. után, az csak egy ekg és általános állapotfelmérés volt a házi orvosomnál a laboreredményeket is vinnem kellett. Vérvételre a nõgyógyász fog beutalót adni, az uh után keresd meg az orvosod és kérj tõle beutalókat ha nincs még nálad. 29 hetes + 22 hós
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.
Nekem is hasi ultrahang volt a 12.heti.Belgyógyászaton pont ma voltam, a 14.héten.EKg volt csak mrg vérnyomásmérés.A 16.héten meg az AFP lesz.

2 nap telt el a 12 hetes UH és a kötelező vérvétel között, tudom hogy összevetik az eredményeket, ezért kérdem ugye nem sok a 2 nap?

Legjobb válasz: Mi ma kezdjük a 12. hetet, és jövõ7 kedden megyünk az elsõ nagy vizsgálatra. Tegnap azt mondta a nõdokim, hogy egy napon csinálják meg az UH-t és a vérvételt is, állítólag ez így megy, de én nem tudom, Õ nyilván. Tehát nem tudom, hogy az a 2 nap okés-e?

Mi ma kezdjük a 12. hetet, és jövõ7 kedden megyünk az elsõ nagy vizsgálatra. Tegnap azt mondta a nõdokim, hogy egy napon csinálják meg az UH-t és a vérvételt is, állítólag ez így megy, de én nem tudom, Õ nyilván. Tehát nem tudom, hogy az a 2 nap okés-e?
Szia, nem értelek, az elsõ laborra gondolsz, mert az nálam pl 8hetesen vették le... A következõ labor az AFP lesz 16hetesen, és utána lesz egy genetikai uh megint 18-20hét között.
A kérdező hozzászólása: Nálunk 12 hetesen van az 1.genetikai UH után közvetlenül egy kombinált teszt fB-HCG-re és PAPP-A-ra. Ez nincs mindenhol így?
Nem teljesen értem a kérdést, de akár több nap is letelhet, az UH és a vérvétel között, akkor sincs semmi.De az eredményeket majd csak a 16.hét körül vetik össze, mert ehhez 2 vérvétel eredménye kell(a mostani és a 16 heti AFP), ez a kombinált teszt.2 gyerekes anyuka
Bocs, nem több nap is letelhet, hanem eltelhet.
Nekem a kombinált teszt eredményére kb.olyan12-14 napot kellett várni.Leadtam a telefonszámomat és amikor kész lett az eredmény kaptam sms-en egy kódot, ami alapján a neten megnézhettem, de az orvosodnak is elküldik majd.
Én értem a kérdést (azt nem értem, mások miért nem, de mindegy). Szerintem nem sok a két nap. Én is pont ma kaptam meg a beutalómat, jövõhéten megyek, és mondták, hogy elõször uh, utána terhesgondozó, beutaló a vérvételre, és ha még lesz idõ, le is veszik a vért, ha nem, akkor menjek másnap. Szóval gondolom, hogy nem baj a két nap sem.

Mennyibe kerül az a vérvétel, ami nem kötelező, csak ajánlott és 12 hetes korban szokták csinálni? Valami genetikai betegséget szűr, ha jól tudom, de mást nem tudok róla.

doki kérdezte,hogy szeretném-e, rögtön rávágtam,hogy igen, csak nem tudom az árral kapcsolatban mire számíthatok. Miskolcra megyek a megyeibe. de más kórházi árról is írhattok ha tudtok hasonlót!

Legjobb válasz: UH-t nem mondott a doki,csak vérvételt... remélem nem is lesz UH, 20 ezret kicsit soknak tartok.... én 24 vagyok :)

A kérdező hozzászólása: UH-t nem mondott a doki, csak vérvételt... remélem nem is lesz UH, 20 ezret kicsit soknak tartok.... én 24 vagyok :)
A kérdező hozzászólása: nah hát 16 E volt. UH-t csináltak meg vérvétel (jól összeszurkáltak... :() Istenhegyi klinika neve volt a csekken. úgy látszik mindenhol más az ára!
A kérdező hozzászólása: ismerõst kérdeztem, õk nem rég csináltatták, nem emlékezett pontosan, olyan 10-16E ft-ot mondott. mindegy. megcsináltatom, nem a gyereken kezdek el spórolni! szégyellném is magam!
A kérdező hozzászólása: ez elég soknak tûnik... hmmm... még jó hogy az ember csak egy 20ezrest hagyott itthon és elment egy hétre. faca lesz ha elmegyek és 30ezret kérnek...:S de hát nem gonoltam volna, hogy ennyibe is kerülhet... :S
A DOwn-kór szûrésre gondolsz ami UH-val együtt van. nálunk gyõrben a vérvétel 10e az ultrahang 20e ft. Nekem nem ajánlották (23éves vagyok), de ragaszkodtam hozzá. 37hkm
A Margitban úgy volt, hogy az UH ingyenes és kötelezõ, a kombinált teszt pedig nem kötelezõ, és lehetett választani, hogy a 9 ezreset vagy a 11 ezreset csináltatom, ha akarom. (Az olcsóbb a Bognárkerék utcai, a drágább az Istenhegyi klinika-féle teszt.)
A Sote 2-n nekünk ingyen volt, azt hiszem a Szent Imrében is az. Én 24 voltam, én is kértem.
Csak a vérvétel 9000 körül van! De kell hozzá az UH is, ha azt már megcsinálták. Együtt számítják ki az eredményt.
Elvileg csak UH-val együtt van, itt nálunk legalábbis igen! Elsõ voltam
Több ilyen jellegü DOWN-szürésre alkalmas vérvétel létezik.Az olcsóbbat a 12 héten az aktuális genetikai UH-gal együtt végzik el, annak az ára 9000Ft-t volt (nekem a SOTE 2-es klinika), míg a másik fajta szürés ha jól tudom egy speciális intézetben végzendö, 2szeri maga a vérvétel és az ára ismereteim szerint 25ezer FT körül mozog.

Ha a 12 hetes vérvétel pozitív, de az ultrahangon minden oké volt, az mit jelent?

14 hetes kismama, 32 évesen, els? babával, aki teljesen kétségbe van esve...

Legjobb válasz: mit jelent, hogy a vérvétel pozitív?

mit jelent, hogy a vérvétel pozitív?
genetikai vérvételre gondolsz? ott hcg és PAPP-A szintet néznek. nem pozitív vagy negatív az eredmény!
12 hetes vérvételen nálunk többmindent néznek, egyrészt luesre, vércsoportra, ill. hagyományos labort.Te melyikre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Szóval, a hüvelyi uh-on minden méret jó volt, a vért Gyulára küldik, és kaptam egy levelet, hogy pozitív lett... 11.-én kell mennem, hamarabb nem lehet... Nagyon félek...
nem tudsz telefonálni vagy emailt írni a dokidnak? szerintem csak õ tudja elmagyarázni/kiértékelni az eredményt. próbálj megnyugodni, persze tudom, könnyû mondani...
Itt mi nem tudunk erre válaszolni, mert nem tudjuk mit néztek. Nekem az elsõ vérvételen általános labor volt (tehát ott különbözõ értékeket adtak meg pl. cukor) valamint vércsoportvizsgálat volt. Nem lehet, hogy az pozitív? Mindenképpen kérdezd meg a dokit, vagy esetleg még tudom ajánlani a netes tanácsadókat, hogy írd le neki pontosan a leletre ráírt dolgokat, mert biztosan nem csak annyi van rajta, hogy pozitív. Én minden leletemet amit megkapok és tudom, hogy x ideig még nem megyek a dokimhoz, leírom neki mélben, és még aznap válaszol általában.(igaz, nekem magánorvosom van, nem tudom Neked van-e) Ezt attól függetlenül teszem, hogy a lelet átvételekor rákérdezek, hogy rendben van-e minden. Szerintem így tud nyugodt maradni az ember lánya.
az attol függ mi a pozitív

Ma voltam az elsõ 12. Hetes vérvételen Székesfehérváron! Ugye 5 beutalót kaptam az egyik eredményért a laborba kell mennem, a dokinak is postáznak ki de nemtudom hogy hova kell mennem meg egy eredményért?

Legjobb válasz: Ha jól tudom a vércsoportért kell máshova. De mivel nekem közben missed ab lett még januárban (vérvétel másnapján) ezért az osztályra felhozták, mert szükséges volt a mûtéthez.

Ha jól tudom a vércsoportért kell máshova. De mivel nekem közben missed ab lett még januárban (vérvétel másnapján) ezért az osztályra felhozták, mert szükséges volt a mûtéthez.
Dunújvárosba úgy van hogy menni kell a laborba és a véradóba is eredményér. A váradóba adják a vércsoportot és az ellenanyagot nézik ott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!