Találatok a következő kifejezésre: 12 hetes és a (307 db)

Babám 12 hetes és a felső fogínye be van gyulladva. Előfordulhat, hogy jön a foga? Sokat nyáladzik és harapdál mindent.

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy kezd a foga jönni, de ez még eltarthat akár 1-2 hónapig is mire kibújik. De lehet hamarabb is, változó.

Elõfordulhat, hogy kezd a foga jönni, de ez még eltarthat akár 1-2 hónapig is mire kibújik. De lehet hamarabb is, változó.
az én kislányom ugyanennyi idõs és ugyanezeket csinálja. most kezd az ínyébe beágyazódni a foga. én szoktam neki az ujjammal dörzsölgetni, az megnyugtatja. ez sajna még hónapokig is eltarthat

12 hetes uh a Család és Nővédelmi Központban Székesfehérváron?

Eddig a Sz?ke doktorn?höz jártam, a 12. heti uh-ra is csak simán kérjek hozzá majd id?pontot vagy azt vki más csinálja?

Legjobb válasz: Szia! Én is pont hozzá jártam. Nekem a 12 hetes uh-ra õ adott idõpontot úgy, hogy 8 hetesen voltam nála, felírta egy papírra az idõpontot, aláírta, lepecsételte és a kartonozóban meg kellett mutatnom, mert sajnos telefonon nem biztos, hogy be tudnak írni, olyan nagy a várólistája. Azonban, 9-ig, ha odamész, akkor biztosan bejutsz hozzá aznap, csak ki tudja, mennyit kell várnod. Jõ a Szõke doktornõ, és az is, hogy ott helyben leveszik a kombinált teszthez a vért. Kérnek majd hozzá telefonszámot, és a sejtbank küld egy sms-t, ha megvan az eredményed, és egy kóddal meg tudod majd nézni az interneten. Nekem 1 héten belül megjött. ...és ingyenes. :) A lényeg, hogy megcsinálja a 12 hetes ultrahangot. Minden jót, és boldog babavárást!

Szia! Én is pont hozzá jártam. Nekem a 12 hetes uh-ra õ adott idõpontot úgy, hogy 8 hetesen voltam nála, felírta egy papírra az idõpontot, aláírta, lepecsételte és a kartonozóban meg kellett mutatnom, mert sajnos telefonon nem biztos, hogy be tudnak írni, olyan nagy a várólistája. Azonban, 9-ig, ha odamész, akkor biztosan bejutsz hozzá aznap, csak ki tudja, mennyit kell várnod. Jõ a Szõke doktornõ, és az is, hogy ott helyben leveszik a kombinált teszthez a vért. Kérnek majd hozzá telefonszámot, és a sejtbank küld egy sms-t, ha megvan az eredményed, és egy kóddal meg tudod majd nézni az interneten. Nekem 1 héten belül megjött. ...és ingyenes. :) A lényeg, hogy megcsinálja a 12 hetes ultrahangot. Minden jót, és boldog babavárást!

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

Most akkor mikor van az első genetikai uh? A neten sok helyen azt olvasom, a 12. héten, úgy tudtam, és a nődokim is úgy küldött, hogy 12 hetesen, azaz a 13. héten.

Továbbá: azt olvastam, ha a 12. hétig nem jelentkezünk be a véd?n?nél, akkor nem jár a szülési segély? Akkor lemaradtam? Holnap akarok bejelentkezni, 11+2leszek! Sok infó olyan össze-vissza!

Legjobb válasz: Szia! Én mindkét gyereknél 8-9 hetesen voltam elõször védõnõnél. Olyankor kapsz néhány beutalót formális belgyógyászati vizsgálatra,fogászatra.Ezeket el kell intézned,mielõtt elõször mész a terhes gondozóba.Laborba is menni kell,és ezekkel a leletekkel kell menned a dokihoz. Az elsõ gen. uh tényleg 12 hetesen van,ezt jól tudod. A köv. a 18 héten van. Az,hogy lemaradnál valami támogatásról,mert nem jelentkezel idõben a védõnõnél,ezt még nem hallottam,de a mai világban bármi elõfordulhat. Szerintem ne parázz sokat,de az adott idõpontokat érdemes betartani,mert egyes laborok terhességi héthez vannak kötve,tehát,ha késõbb mész,fals lehet az eredmény,ami miatt megint aggódni fogsz.Nem érdemes ilyesminek kitenni magunkat és a babánkat.

Szia! Én mindkét gyereknél 8-9 hetesen voltam elõször védõnõnél. Olyankor kapsz néhány beutalót formális belgyógyászati vizsgálatra, fogászatra.Ezeket el kell intézned, mielõtt elõször mész a terhes gondozóba.Laborba is menni kell, és ezekkel a leletekkel kell menned a dokihoz. Az elsõ gen. uh tényleg 12 hetesen van, ezt jól tudod. A köv. a 18 héten van. Az, hogy lemaradnál valami támogatásról, mert nem jelentkezel idõben a védõnõnél, ezt még nem hallottam, de a mai világban bármi elõfordulhat. Szerintem ne parázz sokat, de az adott idõpontokat érdemes betartani, mert egyes laborok terhességi héthez vannak kötve, tehát, ha késõbb mész, fals lehet az eredmény, ami miatt megint aggódni fogsz.Nem érdemes ilyesminek kitenni magunkat és a babánkat.
Pont tavaly karácsonykor voltam 12hetes, ezért csak januárban tudtam menni. Semmi gond nem volt.
A védõnõnél akkor jelentkezel be amikor csak tudsz.A szülési segély ezzel nincs összefüggésbe.
Genetikai Uh a 18. héten van. 32km
En is ugy tudom, hogy a genetikai uh a 18-dik heten van. Ekkor nezik at jol a baba szerveit, hogy megvannak a vesek, a gyomor jol mukodik-e, nyel-e a baba, belek, jol atnezik a szivet, az agyat jo alaposan stb. Persze a 12 heti uh is fontos de altalaban a terhesseg korat allapitjak meg vele meg azert atnezik a babat de a szerveket a 18-dik heten nezik ez a genetikai.
én ma voltam dokinál és mondta, hogy 14-16 hetesen kell mennem.
12. héten van az elsõ genetikai uh, de sokan nem mennek erre. Itt fõleg a kromoszóma rendellenségeket nézik (13., 18., 21.). Lemérik a nyaki redõ vastagságát, megnézik, hogy látszik e már az orrcsont. Általában ekkor van ez elsõ genetikai vérvétel is. De ha erre nem mentél, még minidg lehet menni a 16. héten vérvételre és 18-20. héten genetikai ultrahangra. Az naagyon fontos! Most mentem keresztül ezeken, csak ezért tudom. Három vetélésen vagyok túl, ezért nem siettem el a védõnõi látogatást, hiszen nem tudtam, hogy ez a baba velem marad e. A dokim is azt tanácsolta, hogy elég a 12. hét után, akkor mentem, semmit nem szóltak, kedvesen fogadtak. Nem hiszem, hogy a támogatással ez összefügg..de õszintén nem tudom biztosra.
ne izgulj, a segélyed biztonságba van, mert az orvosodnak négy pecsétet kell adnia a kiskönyvedbe, amíg meg nem szülsz, úgyhogy errõl még nem késtél le.És a szülés után is Õ ad igazolást hányszor jelentél meg a rendelésen és a segélyt az alapján kapod.Nekem a védõnõ így mondta.Majd bele rázódsz mi mikor van és hogyan, elõször nekem is minden kínai volt és zavaros, mit mikor hogyan és hova?!Kész káosz, fõleg ha dolgozol melette.De pár hét múlva már kened vágod a témát, és ha minden igaz a védõnõtõl kaptál, én úgy nevezem menetrend:) , mikor hova kell menni, milyen vizsgálatra.Ezt érdemes olvasgatni és odafigyelni, de az orvosod és a védõnõd feladata hogy figyelmeztessen!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abszolúte betartom a nõdokim által szabott idõpontokat, a neten való olvasgatás zavart meg egy kicsit a genetikai uh-val kapcsolatban. Védõnõnél is a nõdokim tanácsára nem voltam még, aki azt mondta ekkor menjek, eddig ráérek.
Én úgy mentem 12+4 naposan uh-ra, hogy nem volt kiskönyvem, mert a védõnõ addig szóba se állt velem. Semmi hátrányom belõle. Az uh-on a súlyos genetikai elváltozásokat nézik, nézhetik 12 vagy 13 hetesen is, tök mind1. A gép kiszámolja majd a terhességi idõdet, és annak kell majd megfelelni a uh-n látottaknak. Pl. én 12+0 napos voltam a gép szerint. És azóta is minden rendben. De a köv uh-n sem 18, hanem betöltött 19 hetesen voltam.
12.hét után nem lehet elvetetni.
Ha már 12 hetes vagy, akkor nincs min gondolkozni.
Ezt a dokidtól kellett volna megkérdezned, hogy mikor jöhet a következõ baba! 12 hetesen már nem lehet elvetetni, csak téged veszélyeztetõ ok miatt, vagy ha a baba beteg! Kívánom, hogy úgy alakuljon minden ahogy szeretnéd.
A kisfiamat 2010 áprilisában szültem, 2010 októberében lettem terhes a másodikkal. Én nem akartam megtartani, túl korainak gondoltam. Párom unszolására megtartottuk, õ nagy családbarát, már a harmadikat tervezi. Nagyon nehéz volt egy újszülöttel és egy 13 hónapossal. De most már eljátszanak, na meg veszekednek, mert különnemûek. De van játszótársa a nagynak:)
hány hetesen tudtad meg hogy terhes vagy ?
1 . Már nem tudod elvetetni . 2. Tardsd meg , hisz így is sokkal könyebb lesz . Csak csak lesz segítséged
Nem akarlak bantani, de nem kellett volna akkor vedekezni? Amugy meg nezd a jo oldalat, mert elvetetni mar nem fogod tudni. Legalabb hamarabb, illetve majdnem egyszerre leszel tul a legrosszabb idoszakokon, fogzas, nyuglodes stb. Biztos fortelmes lesz az elso par honap, de szulettek mar gyerekek ennel kisebb korkulonbseggel. Remelem minden rendben lesz.
nyugi 2 szer szültél tehát tudod, hogy õ már teljesen kifeljet kis emberhttp://www.youtube.com/watch?v=tTNFiLo9s5M ugye ezt nem gondolod komolyan és csak az elsõ sokk beszél belõled....http://www.youtube.com/watch?v=1Pa7l0aGcIs néz meg a te babád is így nézik :) Itt olvasgathatsz:http://www.gyermeksziget.hu/forumvalasz.php?kerdesid=688&tem..
ja értem ez valaki szórakozása.....:)
A kérdező hozzászólása: meg tartom bár kockáztatok mer 2 császár után a harmadik nem piskota!!!
szerintem nam azért lettél lepontozva...már nincs olyan válasz amit ne pontozna le vki :) )) szóval ez itt általános :DDD
agya úr isten az emberek nem normálisak MOST KOMOLYAN azért lettem le pontozva, mert belinkeltem egy magzati uh videót?????? ja meg gondolom azért, mert rémálmomba se ÖLNÉM meg a gyerekem.Na ez már szõrnyû.
döntöttetek már ??
A kérdező hozzászólása: 2 hete talán mivel szopizot a kislányom
A kérdező hozzászólása: én atol félek hogy császáral szültem mind a két gyerekemet . hogy nem lesz e baj? belöle hogy ilyen hamar jönn a harmadik baba??
gratula !!! hidd el minden okés lesz !!!

6 hetesen 12 mm-es a babám. Nem nagy? Lehet hogy nem is 6 hetes vagyok?

Legjobb válasz: Kinek mekkora a babája 6 hetesen?

A kérdező hozzászólása: Kinek mekkora a babája 6 hetesen?
Szia! Nézd csak itt tudod követni a méreteket egy ideig :) ! http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html
12mm az 1, 2cm... Az nem olyan sok.
Nekem 7 hetesen 10, 33 mm.
A kérdező hozzászólása: hát köszi a válaszokat.akkor inkább sztem már 7 hetes vagyok.
nekem 6+3 hetesen 3, 1mm es azt mondta a doki, hogy a koranak tokeletesen megfelel! mar a kis szivpulzalast is lehetett latni, csodalatos volt! szerintem te korabban termekenyulhettel meg. boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: köszi Neked is gratulálok ! Nekünk is volt már szívhang.
A kérdező hozzászólása: Ja , csak a doki akinél voltam, bunkó volt, ugyh én nem láthattam semmit. mindent kérdeznem kellett, semmit nem mondott magától, azt sem tudtam, h minden rendben van-e. ugyh máshoz megyek jövõ héten.

Ha valaki menstruál terhessége alatt, és már elmúlt 12 hetes elvetetheti a babát?

Legjobb válasz: Rosszul tudod, 12. hét után csak súlyos fejlõdési rendellenesség esetén vesznek el babát, pl ha méhen kívül fejlõdik, vagy Down kóros, vagy ilyesmi. Az ilyen késõn felfedezett terhességekbõl született gyermekeket szokták nyílt örökbefogadással örökbeadni a szülés után.

Rosszul tudod, 12. hét után csak súlyos fejlõdési rendellenesség esetén vesznek el babát, pl ha méhen kívül fejlõdik, vagy Down kóros, vagy ilyesmi. Az ilyen késõn felfedezett terhességekbõl született gyermekeket szokták nyílt örökbefogadással örökbeadni a szülés után.
Nem menstruálsz terhesség alatt, de lehet vérzésed.Attól fügetlenûl ha elmult 12 hetes akkor nem ha csak nincs valami fogyatékossága a babának ami indokolná az abortuszt.
Ha nincs veszélyeztetve az élete, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Igen leírok mindent, de nem tudom még mikor lesz.Holnap megyek vérvételre és jövõhét szerdán vissza a dokihoz a leletekért, aztán védõnõ, onnan családsegítõ és csak aztán mehetek a kórházba.
És semmiképpen sem akarod megtartani? Rengeteg szervezet/ember segít szívesen, bár felnevelned valóban Neked kell. De azért gondold át. Én úgy gratulálnék a Picihez és jó egészséget kívánnék Nektek...
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmiképp, nem tudom megtartani.
Szia! Végül hogy döntöttél? Elvetetted?
A kérdező hozzászólása: Szia! Hétfõn megyek abortuszra.
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=10 - ekkora most a gyermek a hasadban. Már van arca, a szíve teljesen kifejlõdött és egy hónapja dobog, a belsõ szervei is majdnem teljesen kifejlõdtek, 20 fogcsíra van a szájában, ujjai különváltak, átlagosan 4 cm fejtõl fenékig.
Majd ugye reszletesen leirod milyen elmeny volt?
Majd utána leírnád mit csinálnak pontosan és hogyan és fáj-e és hogy megy ott? Mert barátnõm is gondolkodik rajta hogy elvetet egy babát...
A kérdező hozzászólása: Ma voltam dokinál, 5 hetes vagyok.
Szia! Ha csak most lett pozitív a teszt és most maradt ki a vérzésed, akkor most lettél terhes is, tehát az minden, csak nem 12 hetes, szóval még megteheted, hogy nem tartod meg a babát. Ez az önhibán kívüliség arra vonatkozik, ha félrediagnosztizálnak. Ennyi erõvel mindenki mondhatná, hogy negatív a teszt, ezt nem lehet bizonyítani, de nyugi, nem vagy még 12 hetes.
Szia! Megint én vagyok, az utolsó kommented elõtti. A baba fejlettsége mérvadó és nem az, hogy önhibán kívül nem tudja. Aki elveteti addig az is azért veteti el mert nem tudta hogy terhes, gondolom van annyi eszük az embereknek ha védekezés nélkül szexelnek vesznek esemény utáni tablettát de ki tudja...végülis sokan vannak "megszakításos védekezõk" -.- Hány éves vagy ha szabad kérdeznem?
A kérdező hozzászólása: Én olvastam, hogy ha valaki önhibáján kivül nem tudja, hogy terhes az 18 hétig elvetetheti.Menstruáció és a negatív teszt szerintem ilyen.
Nem, 12 hetes magzatot már nem lehet elvetetni.
Az orvos tudja megmondani az UH alapján nagy pontossággal, hogy mennyi idõs a ......
A kérdező hozzászólása: 2-3 hónapja kevesebb a menstruációm, csináltam 2 tesztet mindkettõ negatív.A második tesztet a menstruációm elött 6 nappal csináltam ami negatív volt.De nem jött meg már 12 napja késik csináltam tesztet és pozitív lett.De gondolom ha csak most lett pozitív akkor nem lehetek több mint 4 hetes.
Na, mondtam én. A 12. hétig mehetsz abortuszra.
Szomorúan hallom..boldogan lettem volna az édesanyja a csöppségnek :(

10 hetes 4napos terhességnél minden adat Bpd:16 mm Crl:34 mm Combcsont 7mm orrcsont látható volt. Nyaki redõre viszont konkrét értéket nem írt, csak azt, 3 mm alatt, norm. Szerdán megyünk a 12 hetesre és nagyon aggódom a nyaki redõ miatt. Lehet baj?

Legjobb válasz: Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm

Sz.né Reni rendszeresen visszatérõ, aggódó kismama... Lehet baj? Lehet. Ennyi. Ha nem lehetne baj, akkor senkinek sem kellene mennie genetikai vizsgálatra. De ha mindenki ezen parázna, akkor mindenkinek idegbeteg idegeskedõ gyereke születne. Nem kell túllihegni. Élvezd a terhességed. 19hkm
Miért aggódsz? Ha most normális, nem hinném hogy egy hét alatt ez megváltozik. Orrcsont is jó jel. Semmi baj nem lesz! :)
Így van, minden babaoldal más méreteket ír. Az a legjobb, ha minden uh után megkérded az orvost, hogy minden méret a korának megfelelõ-e és rendben vagytok-e. Ha azt mondja igen, akkor nyugodj meg! Próbáld élvezni a terhességed! Azt megkérdezhetem, hogy a missed ab-od hány hetesen volt, és milyen okból?
A kérdező hozzászólása: 12 hetes uh-n derült ki, hogy 3 hete halott....Elõtte 6 hete 5 napos Uh-n szépen fejlõdött, volt szívhang is...Nem tudjuk miért történt...egészségesek vagyunk a férjemmel, és úgy is élünk.Lelkileg is és tetsileg is nagyon megviselt, fõleg a mellem, mert már elég erõteljesen beindult az elõtej termelés. Igyekszem nem aggódni, tudom, hogy bármikor lehet baj, próbálok úgy élni, hogy ne lehessen gond, mindent betartani...csak tényleg nehéz nem aggódni...de nagyon igyekszem.
Értem, sajnálom. Az elsõ pár hét az olyan, hogy egy szinte észrevehetetlen vírus vagy baktérium is elviheti a babát. Nem kell ehhez a férjednek vagy neked betegnek lenned. A 12 héttõl mondják, hogy olyan stramm és ellenálló lesz a baba. 11 hetes vagy, és él a babád, jók az értékek. Mostantól már baj nem lehet, csak vigyázz magadra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.és vigyázok, ahogy csak tudok :) szedem még mindig a hormon gyógyszert is, ahogy a doki mondta. Bár õ azzal nyugtaott az utolsó uh-n is (akkor voltunk 10 hetes 4 napos), hogy mivel az elõzõ terhesség ekkor már egy hete halott volt, mostmár nagyon kevés esély van az elhalásra, de persze sosem lehet tudni, bármi megtörténhet.
Szia, elõször is, én a konkrét kérdésre válaszolnék. A babamnal , 10+4nél 1, 2 volt a nyaki redo, 12+1 én 3, 5 13+4nél 4, 2! Sok ilyet hallottam, h valahol csak úgy adják meg ar értékét, h3 alatti. Kérdezd szépen meg, h mégis mennyi a 3alatti? 1, 2 vagy 2, 9 , mertnem mindegy. De a meglévõ orrcsont jó jel! Ami velem történt, ritka dolog, de létezik, csak ezért írtam le. Chorion biopsziam volt, ami olyan mint a magzatviz vétel , és negatív lett. Tehát down kizárva! Próbálj ne aggodni , az nem segít, de légy tisztában a pontos eredményekkel !!! Én is 24éves vagyok. És 17+ 4:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget, szerdán akkor a vizsgálat során mindenképp megkérdezem, ha az orvos pontos értéket nem mondana.
Szia, most szerdán voltál dokinal ? Mindent rendben talált?
A kérdező hozzászólása: Szia!Igen, most voltam, mindent rendben talált, a nyaki redõ még mindig 3 mm alatti. :)
Szuper , örülök nagyon és gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Én is ebben reménykedem...meg igyekszem....de komolyan ezt olvastam és hidd el, ugyan úgy megvoltam lepõdve rajta, mint most te.Én már pl azért nem is nézem a magzatparamétereket, mert ahány oldal annyi érték...ezen már nem idegesítem magam....De ezen én is nagyot néztem, mert én is úgy gondolom, minél fiatalabb egy nõ, annál egészségesebb egy terhesség....Fura az biztos...
Figyelj, persze nõ a redõ, de ez nem jelenti azt, hogy másfél hét múlva nagyon vastag lesz. Lehet, hogy most 1 mm, 1, 5 hét múlva, meg 1, 8 mm. Azt meg kétlem, hogy a fiatal nõknél lenne nagyobb a kockázat. A nõi test fizikailag és biológiailag 24-25 évesen van a legjobb kondicióban a szüléshez, és ehhez hozzájön az, hogy egy fiatal nõnek sokkal jobb minõségû a génállománya. Az évek során ez romlik, azért is lesz több beteg baba. 10+4 hetsen már van látható orrcsontja! Bõven a 12. hét elõtt. Gondolj erre! Sajnálom az elveszített babádat, de a legtöbb missed ab. a 12 hét elõtt van, és te a 11. hétben jó uh-eredményeket kaptál. Túl vagy a nehezén!
A kérdező hozzászólása: Azért aggódom, mert olvastam itt más kérdésben, hogy valakinek tizedesjegy pontossággal megmondták tarkóredõ nagyságát.nekem csak 3 mm alatt volt írva.Illetve olya hozzászólás is volt, hogy tarkóredõ nagysága nõ a baba méretével együtt.Ezért is kérdeztem, hogy van -e esetleg aggódni valóm....
sok helyen nem írnak pontos számot, csak annyit amit neked is, hogy 3mm alatt.
Hát nekem egyáltalán nem mondták meg pontosan. Annyit mondtak, hogy tökéletes. Õszintén, 28 hetes vagyok, de azóta sem néztem meg, hogy mit írtak a 12. héten kapott papírra:)
A kérdező hozzászólása: Én aggódom ezelõtti terhességem áprilisban missed ab.-bal lett vége, és persze, aggódik az ember...ennél a terhességnél eddig hála istennek minden rendben volt, szépen fejlõdött (kop-kop-kop)nagyon remélem, hogy a 12 hetes után már azért meglehet nyugodni, hátha már tényleg megmarad a baba, de itt is lehet néha elég hajmeresztõ dolgokat olvasni, kivel mi megnem történik...
A kérdező hozzászólása: Én kérek elnézést, ha aggódom az értékeim miatt, 24 éves kezdõ kismamaként.3 kérdést tettem fel eddig...rendszeresen visszatérõ....nem kötelezõ válaszolni úgy gondolom, ha én más embereket normális hangnemben megtudok szólítani, akkor ez várom el én is, mert ismeretlenül is megadom a tiszteletet.
neaggodj mert nemhiaba mérik a 12.héten. Elötte illetve utanna nem mérvado ezért nem is mérte meg. Azt 12hetesen kell. De ha akkor is csak enyit ir az is tökéletes mert ez a lényeg hogy 3mm alatt legyen. Nem is értem most mért nézte meg, nemszokták.
A kérdező hozzászólása: Szerintem azért, hogy veszélyeztetett kismama vagyok, és most mindent ellenõrizni akart....
Ne haragudj, hol nem kaptad meg a tiszteletet? Lehet, hogy egyenes vagyok és nyers, de nem voltam bunkó. Ezekbõl az adatokból nem lehet megállapítani semmit, mert még korai adatok. Az orrcsont annyiból jó jel, hogy a legtöbb Down-os babának csak a második trimeszterben kezd látszódni, mert fejlettlen az orrcsontjuk. De egy orcsont sem garancia. Viszont nagyon fiatal vagy még, nincs meg az öregségi kockázat, sokkal nagyobb esélyed van egy egészséges babaára, mint egy 38 évesnek. Nem bunkóból mondom, hogy nem szabad túllihegni, és túlidegeskedni, mert a baba idegrendszere egyre inkább összeköttetésben vana tiéddel, és kihat rá is, ha sokat stresszelsz.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert olvastam itt más fórumban, hogy a redõ a baba nagyságával nõ...erre következtettem, hogy mivel folyamatosan nõ a baba a 12. hétig lehet a tarkó redõ is, és mivel teljesen pontos összeget nem mondott az orvos elérheti a nem egészséges határt... a korom miatt viszont én azt olvastam, hogy 30 éves kor alatt sokkal nagyobb az esély arra, hogy beteg legyen a baba, mint idõsebb nõknél...orvosi fórumon olvastam tegnap...azt hittem itt nyugodtan lehet kérdezni, ha bármi kételye van az embernek...a férjem "tudatlan" anyukám 24 évvel ezelõtt szült...kit kérdezzek??? és elhiheted, hogy fele ennyire sem lennék ideges, hanem vesztettem volna már el egy babát, tudom mivel jár testileg-lelkileg...egyiket sem kívánom senkinek....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, nagyon jól esik, és sokat segített a bíztatás abban, hogy megnyugodjak.Remélem most már tényleg élvezhetem igazán a terhességet, mostmár, hogy a rosszullétek is alább hagytak, és betöltve a 12. hetet....Nagyon boldogok vagyunk :)

16 hetes kismama vagyok. A 12. heti és a 18. heti uh között olyan sok idő van, Ti hogy bizonyosodtatok meg arról, hogy a Babával minden rendben van?

Legjobb válasz: én magándokihoz is járok plusszba,igy 4 hetente megyek hozzá,plusz a kötelezõkre.igy vagyok nyugodt,megbizhato kezekben vagyok és még képet is kapok,meg pontos felvilágositást is igy nem félek. Boldog Babavárást! 17 hetes Kismami

én magándokihoz is járok plusszba, igy 4 hetente megyek hozzá, plusz a kötelezõkre.igy vagyok nyugodt, megbizhato kezekben vagyok és még képet is kapok, meg pontos felvilágositást is igy nem félek. Boldog Babavárást! 17 hetes Kismami
Én úgy, h 4 hetente járok az orvosomhoz, tehát 16. héten is voltunk.
Nekem is rengeteg idõnek tûnt. De szerencsére 16 hetesen éreztem elõször a mozgását, utána minden nap. Ez megnyugtató volt.
Én is ezen rágódom!!! 15 hetes vagyok, pont egy olyan határon, amikor már nem feszülget, szúrogat annyira a méhem, sem környéke, de van akkora, hogy más helyzetben készülve kiemelkedni a hasüregbe, amiktõl szinte anatómiailag nem is annyira "látványos" a terhesség mint az elõzõ hetekben. Mivel még nem érzem Õt és magát a terhesség fizikai tüneteit is egyre gyengébben, csak simogatni tudom a pocakomat és kérdezgetni, hogy "rendben vagy-e". Illetve ahogy a párom esténként a nagy tenyerével körülöleli a tájékot, melegség fogja el... Hát sajnos csak ennyi. Viszont. Félreteszek pénzt, ahogy tudok és kicsit korábban elmegyek 4D uh-ra. Terhességem története során találtam egy kellemes/kedves helyet, ahova szívesen megyek és nincs csillagászati ára. Jövõhéten ott leszek, hogy végre tudjam, mi lehet a kicsivel. Az SZTK-ban biztos, hogy elküldenének, mert csak úgy nem néznek rá, mert csupán kérem.
Elso terhessegem alatt sajnos volt gondunk a 12. heten, igy utana sok ellenorzes volt. En inkabb kihagytam volna, ebben a formaban nem volt jo dokihoz jarni es hetrol hetre izgulni. A masodik terhessgemnel az elso uh 13 hetesen volt, inkabb az tunt hosszu idonek (elmaradt mensi napjan, negy hetesen derult ki a terhesseg, bo 9 hetet vartunk uh-ra). De igazabol az is elment, a 14. hettol meg mar mozgott a baba, igy konnyen kibirtuk a 20. hetig.
Én a 12. heti után 13. héten elmentem 4D-re, aztán 18. hétig én is aggódtam néha, legszívesebben elmentem volna még egy 4D-re, de elõtt voltam sok ultrahangon, gondoltam, inkább nem viszem túlzásba. Meg úgy a 16. hét környékén én is elkezdtem érezni a babát. Szerintem, ha aggódsz, akkor elmehetsz egy 4D-re addig is. De ugye nem járhatsz arra minden nap:)
Én a 16. héten elmentem 4D-re. Ott megnyugtattak, hogy egészséges (genetikai vizsgálatot csináltak, megmértek mindent, ellenõrizték a pociját, az agyát, stb.), így az AFP-re is nyugodtabban mentem. Most 18 hetes vagyok, jövõ héten megyek a kötelezõ genetikaira (betöltött 19. héten). De a 16. héten megmozdult a picurkám, azóta minden nap érzem, így azért nyugodtabb vagyok.

12. hetes és négy napos terhes vagyok. A babám 10. hetesen 43mm volt, most 56mm. Nem nőtt keveset 2. hét alatt? Ez normális méret ilyenkor?

Legjobb válasz: www.mamanet.hu oldalán megtalálod a kornak megfelelõ méreteket. Nekem 57 mm volt ebben a korban az orvos szerint is és a táblázat szerint is teljesen normális. Jó babavárást, ne aggódj minden rendben! :)

http://www.mamanet.hu oldalán megtalálod a kornak megfelelõ méreteket. Nekem 57 mm volt ebben a korban az orvos szerint is és a táblázat szerint is teljesen normális. Jó babavárást, ne aggódj minden rendben! :)
Szia! Nézd meg ezt az oldalt, és itt követni tudod majd a babád fejlõdését. http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl&h=12 Gratulálok a bébihez!
Nekem 6, 4mm volt 13 hetesen és három naposan.
Szia! Ne aggódj jók a méretei. Nekem 12 hetesen 49mm volt. Gratula! 22 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!