Találatok a következő kifejezésre: 12 hete és (335 db)

11hét és pár naposan (12. hét) vagy 12 hét és pár naposan (13. hét) megfelelőbb integrált teszt 1. vizsgálatára menni? 12 hét 5 napos korban nem késő még? Kérjem előbbre az időpontot?

AZt olvasom több helyen, hogy legoptimálisabb a 12. HÉTEN menni ezen vizsgálatra. A 12. hét még csak 11 hét pár napot jelent. Mutathat mást a vizsgálati eredmény, ha egy héttel kés?bb megyek?

Legjobb válasz: Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.

Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.
Szia! Mielõtt elmész a tesztre, elõtte úgyis kell egy uh-t csináltatni, amibõl a doki megállapítja hogy annyi idõs vagy-e.Ha esetleg úgy látja akkor sztem mondani fogja, hogy várj egy hetet. Ettõl függetlenül, én úgy tudom, hogy a 11-14. hét között kell megcsináltatni, de tény hogy a legbiztosabb eredményt a 12.heti adja, de ez sem 100%. Egyébként egyidõsek vagyunk, én holnap megyek a 12.heti uh-ra, és pénteken a vérvételre.
Amikor integrált tesztre idõpontot adnak, akkor kiszámolják, hogy neked mikor ideális menned, melyik napon. Legalábbis nálunk így volt a Bolgárkerék utcában. Szerintem egyébként az idõpont teljesen megfelelõ.

A dokim azt mondta menjek vissza a kötelező vizsgálatokra, ha betöltöttem a 12. hetet és megkaptam a H1N1 oltást. Most akkor ezt, hogy is kell néznem?

Akkor a 12. hét elején kell visszamennem, vagy ha már a 13. -ba léptem? Mit jelent a betöltött 12. hét? A hét végét? Vagy elég ha már beleléptem?

Legjobb válasz: Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!

Ha már elmultál 12 hetes, akkor menj vissza! Nekem is igy kellett, 12 hét 4 naposan voltam a 12 hetes UH-on, és a papírommal amit ott kaptam, azzal mentem a háziorvosomhoz, hogy betöltöttem a 12 hetet és beadhatja a védõoltást!
A 12+0 hét jelenti az, hogy pont akkor töltötted be a 12 hetet, a 12+1 hét már a 13. (-DIK, fontos a törzsszámnév képzõ), de a 12+6 hetes korodig orvosilag 12 hetesnek számítassz, mindegy, hogy már beléptél a 13-dikba. Õk mindig betöltött héttel számolnak. Tehát 12 hetes vagy: 12+0-12+6 hetes korodig. Ebben a 6 napban már beadathatod szerintem.
Szia! Én 12+6 naposan kaptam meg tegnap. Tõlem annyit kért a nõgyógyászom, hogy várjam meg a 12. hetet, szerintem én ezt teljesítettem, az orvos sem tiltakozott amikor beadta.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért, mert nekem a nõgyógyász azt írta a papírra, hogy 12 hét után védõoltás + nõgyógyászati kontroll.

Megvárjam az első 12 hetet, és csak utána tornázzak?

Régóta vártunk a babára, most vagyok 5 hetes babás :)) Ezelőtt majdnem minden nap, de egy héten 4-5x edzettem. Most is nagyon hiányzik,de gondoltam megvárom a kritikus 12 hetet. Ki mit gondol erről? Csak nem szeretnék semmi bajt csinálni avval, hogy megeröltetem magam. A rubint rékára szeretnék, a légy bombajó kismama című dvd-re:) Vagy ha egészséges a baba, akkor nem árt neki ilyen korán a torna?

Legjobb válasz: Én tornásztam rá a 7. hétig, aztán volt egy kis vérzésem, nem a torna miatt, utána egy hétig feküdnöm kellett. Majd akartam volna rá újra tornászni, de most 12 hetsen nem megy, mert keményedik a mozgástól a pocim. Heti 2-3-szor szerintem nyugodtan tornássz rá, de csak úgy ahogy jól esik, ne erõltesd.

Én tornásztam rá a 7. hétig, aztán volt egy kis vérzésem, nem a torna miatt, utána egy hétig feküdnöm kellett. Majd akartam volna rá újra tornászni, de most 12 hetsen nem megy, mert keményedik a mozgástól a pocim. Heti 2-3-szor szerintem nyugodtan tornássz rá, de csak úgy ahogy jól esik, ne erõltesd.
Nem vagyok szakértõ, de sok helyen olvastam, hogy ha eddig is rendszeresen sportoltál, akkor nyugodtan folytathatod ezt az életmódot - természetesen az állapotodhoz igazítva, ésszel. :) Én hat hetes vagyok, és sajnos az elmúlt hónapokban hol sportoltam, hol nem. Még januárban jártam olyan jóga órára, amit kismamáknak is ajánlanak, a mi csoportunkban is voltak. Most majd' megõrülök, olyan szívesen mennék, de az én esetemben szerintem inkább meg kell várni a 12 hetet, mint a Tiédben, aki eddig sem voltál rest tenni az egészségedért. ;) Boldog babavárást!
Kérdezd a dokidtól, ugyanis (szerintem) õ jobban ismeri az állapotodat és terhességed állapotát, mint mi, netezõk. De csak egy tipp...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Meg fogom kérdezni a dokim, de csak egy hét múlva van idõpontom :) ) addig meg kiváncsi voltam, hogy ki hogy gondolja, ki hogy tett :) ) akkor lehet, hogy megpróbálom az elso 20. Percet belõle :) ) meglátom hogy bírom :) )
Én 3 hónapos terhesen hagytam abba a lovaglást, de csak azért, mert a család tagjaim nyúztak miatta. Mi is 2 évet vártunk rá! Amúgy szerintem talán az ötödik, hatodik hónapig lovaztam volna. (a ló is vemhes volt, akin lovagoltam :) )
Az 5-ös vagyok. Még lemaradt: A pulzusod ne menjen fel, mert az nem jó a babának.
Én a helyedben továbbra is rendszeresen mozognék, akár minden nap, csak a megerõltetõ - haspréssel, súlyok emelésével vagy túlzott ugrálással - járó tornát kerülném. Tehát nagyon jó a jóga, a pilates vagy a direkt kismamatorna, a napi fél-egy óra jól kilépõs séta, a biciklizés (amíg nem nagy a hasad, forgalommentes helyen vagy szobabicikli), a lightos kocogás, az úszás (ha van lehetõség tiszta medencében vagy természetes vízben) na és az intimtorna :) Egy egészséges terhességnél akár cigánykerekezni is lehet, míg máskor sajnos egy tüsszentés is árt. 5 hetesen viszont még nem tudhatod, szerintem inkább vigyázz picit jobban.

Hogyan kell abbahagyni az ultrogestant? Ma töltöttem be a 12. hetet, és elvileg eddig kellett szednem 3*1-et.

Pénteken megyek csak dokihoz és nem beszéltük meg, csak azt, hogy a 12. hétig adagoljam. Péntekig még folytassam, vagy egyszer?en hagyjam el?

Legjobb válasz: Szerintem szedd addig amíg nem mész vissza a dokidhoz! Abból baj nem lehet! Van olyan doki amúgy aki a 14.hétig szedeti a kismamákkal! Én Duphastont szedtem és olyan "frankón" kiszámolták, hogy már a 12 hetem elõtt 3 nappal elfogyott. De nem lett belõle gondom. A tanácsadásra kijáró másik doki meg azt mondta miért nem eszem még a 14.-ik hétig. Boldog babavárást! 24h kismama

Szerintem szedd addig amíg nem mész vissza a dokidhoz! Abból baj nem lehet! Van olyan doki amúgy aki a 14.hétig szedeti a kismamákkal! Én Duphastont szedtem és olyan "frankón" kiszámolták, hogy már a 12 hetem elõtt 3 nappal elfogyott. De nem lett belõle gondom. A tanácsadásra kijáró másik doki meg azt mondta miért nem eszem még a 14.-ik hétig. Boldog babavárást! 24h kismama
Szia! Én fokozatosan hagytam abba, nekem a doki azt mondta úgy célszerûbb. Ha van még néhány szemed, azt oszd be péntekig, illetve ha csak 1-2 db maradna, akkor úgy, hogy teljesen elfogyjon. Üdv! 17+3 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szerintem szedd, amíg a dokihoz nem mész. Nekem napi 8at kellett adagolnom, és amikor túl gyorsan kezdtem elhagyni orvosi utasításra, bizony bevéreztem. Nem lett baj, de túl gyorsan csökkentették az adagomat, vissza kellett venni, mert még nem mûködött tökéletesen a méhlepény, instabil volt a méhem, így mondták. Nekem 3 naponta 1 szemet kellett elhagynom, a 15.héten értem a végére.
Én Duphastont szedtem a 12. hétig 2-szer 1-et. Az utolsó 6 darabot egyesével szedtem, mármint egy nap egyet, és el is fogyott.Igy mondta a doki.
Úgy van ahogy a többiek irták, nézd meg hány szem van és oszd el pár napra.én elõszõr 3*1 szemet, amjd 2*1 szemet, utánna pedig napi 1 szemet szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!
Szia, én 3x2-t szedtem a 12. hétig, utána fokozatosan csökkentve hagytam el a 14. hétre. Így érdemes, nem pedig hirtelen abbahagyni.

Lett valakinek beteg babája úgy, hogy a 12. heti és 18. heti genetikai uh-ja tökéletes volt?

Értem ez alatt, hogy országos hír? doktor végezte a vizsgálatot és semmi rendellenességre utaló jelet nem talált. Minden mérés jó lett?

Legjobb válasz: Hát..az az igazság, h egy ismerõsömnek a 12. heti uh-n még nem , a 18-on derült ki, h baj van(nyitott gerinc, agykamratágulat). Vmi nagynevû ember volt az orvosa, de amint ez kiderült, le is passzolta rögtön. (fújjj)

Hát..az az igazság, h egy ismerõsömnek a 12. heti uh-n még nem , a 18-on derült ki, h baj van(nyitott gerinc, agykamratágulat). Vmi nagynevû ember volt az orvosa, de amint ez kiderült, le is passzolta rögtön. (fújjj)
Biztos van ilyen, hiszen a kromoszóma rendellenesség nem szûrhetõ ultrahanggal.
És hol lehet ilyet találni?
A kérdező hozzászólása: http://www.kismamacafe.hu/heti/heti-hir.php?ID=12 http://www.gendiagnosztika.hu/nogyogyaszat/4d-ultrahang/ Én csak arra lennék kíváncsi, hogy valakinek lett -e esetleg így beteg a babája.

Ma léptem be a 12. hétbe és a baba 55mm. Mindenki szerint szép nagy . De nem túl nagy? Ez normális méret?

Legjobb válasz: Az enyém a 12. hét elsõ napján 62 mm volt. Szerintem nem túl nagy. Sõt, örülj neki, hogy szépen fejlõdik! :)

Az enyém a 12. hét elsõ napján 62 mm volt. Szerintem nem túl nagy. Sõt, örülj neki, hogy szépen fejlõdik! :)
Teljesen jó a méret, de itt meg is tudod nézni, a késõbbiekben is!http://dilidomino.freeblog.hu/archives/2008/02/16/1857_Magza..
Légy büszke rá inkább és ne félj, nem fog ez végig ilyen ütemben haladni! :) )
Normalis a meret. Az en picim 12 het 4 naposan mar 6, 8cm volt. Ennyit szamitanak a napok. Ugyhogy ne aggodj.
Én 57 cm voltam, amikor születtem, a súlyom nem haladta meg a 3 kilót, vagyis elég soványka baba voltam, de nem volt gond. Szerintem inkább a súly fontosabb, mint a hossz. Nincs baj a kicsivel, szerintem felesleges aggódnod :)

Ugye, már nem lesz baj? Minden rendben lesz a babámmal? 12. heti és 16. heti UH-on is mindent a legnagyobb rendben találtak.

Egyszer már elvetéltem és a mostani terhességem is nehezen indult, de nem akarom végig izgulni a terhességet! Van, aki hasonló helyzetben volt és jól végződött a terhesség?

Legjobb válasz: Ne aggódj,nem lesz semmi baj.Én kétszer vetéltem el (elsõt 6.héten,másodikat a 11. héten)És most 3 héten belül várom hogy megérkezzen a pici fiam :D Nyugi minden rendben lesz!!!!Mocorgást érzel már?Mert amint megérzed hidd el kicsit majd megnyugszol :) Szép babavárást !!!!

Ne aggódj, nem lesz semmi baj.Én kétszer vetéltem el (elsõt 6.héten, másodikat a 11. héten)És most 3 héten belül várom hogy megérkezzen a pici fiam :D Nyugi minden rendben lesz!!!!Mocorgást érzel már?Mert amint megérzed hidd el kicsit majd megnyugszol :) Szép babavárást !!!!
Erre a kerdestre nem hogy mi de abszolut senki nem tud valaszolni neked! Nekem az elso terhessegem tokeletes volt! A masodikkal minden renben volt a 18-ik hetig!! Majd minden ok nelkul elkezdtem pecsetelni, es 2 nap alatt elveteltem. Elve szuletett de azonnal meghalt a fiunk.. Biztos cask akkor lehetsz ha mar a kezedben tartod egeszseges csecsemod! Ezt te is tudod szerintem...
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ! Köszi. :) Már érzem, hogy mocorog, és ez valóban megnyugtat egy kicsit. Kedves Második! Igen, tudom, hogy senki sem látja a jövõt! Csak megnyugtatásra vágytam! Reméltem, pozitív történeteket és tapasztalatokat írnak majd. Sajnálom, ami veled történt! :(

16 hetes kismama vagyok. A 12. heti és a 18. heti uh között olyan sok idő van, Ti hogy bizonyosodtatok meg arról, hogy a Babával minden rendben van?

Legjobb válasz: én magándokihoz is járok plusszba,igy 4 hetente megyek hozzá,plusz a kötelezõkre.igy vagyok nyugodt,megbizhato kezekben vagyok és még képet is kapok,meg pontos felvilágositást is igy nem félek. Boldog Babavárást! 17 hetes Kismami

én magándokihoz is járok plusszba, igy 4 hetente megyek hozzá, plusz a kötelezõkre.igy vagyok nyugodt, megbizhato kezekben vagyok és még képet is kapok, meg pontos felvilágositást is igy nem félek. Boldog Babavárást! 17 hetes Kismami
Én úgy, h 4 hetente járok az orvosomhoz, tehát 16. héten is voltunk.
Nekem is rengeteg idõnek tûnt. De szerencsére 16 hetesen éreztem elõször a mozgását, utána minden nap. Ez megnyugtató volt.
Én is ezen rágódom!!! 15 hetes vagyok, pont egy olyan határon, amikor már nem feszülget, szúrogat annyira a méhem, sem környéke, de van akkora, hogy más helyzetben készülve kiemelkedni a hasüregbe, amiktõl szinte anatómiailag nem is annyira "látványos" a terhesség mint az elõzõ hetekben. Mivel még nem érzem Õt és magát a terhesség fizikai tüneteit is egyre gyengébben, csak simogatni tudom a pocakomat és kérdezgetni, hogy "rendben vagy-e". Illetve ahogy a párom esténként a nagy tenyerével körülöleli a tájékot, melegség fogja el... Hát sajnos csak ennyi. Viszont. Félreteszek pénzt, ahogy tudok és kicsit korábban elmegyek 4D uh-ra. Terhességem története során találtam egy kellemes/kedves helyet, ahova szívesen megyek és nincs csillagászati ára. Jövõhéten ott leszek, hogy végre tudjam, mi lehet a kicsivel. Az SZTK-ban biztos, hogy elküldenének, mert csak úgy nem néznek rá, mert csupán kérem.
Elso terhessegem alatt sajnos volt gondunk a 12. heten, igy utana sok ellenorzes volt. En inkabb kihagytam volna, ebben a formaban nem volt jo dokihoz jarni es hetrol hetre izgulni. A masodik terhessgemnel az elso uh 13 hetesen volt, inkabb az tunt hosszu idonek (elmaradt mensi napjan, negy hetesen derult ki a terhesseg, bo 9 hetet vartunk uh-ra). De igazabol az is elment, a 14. hettol meg mar mozgott a baba, igy konnyen kibirtuk a 20. hetig.
Én a 12. heti után 13. héten elmentem 4D-re, aztán 18. hétig én is aggódtam néha, legszívesebben elmentem volna még egy 4D-re, de elõtt voltam sok ultrahangon, gondoltam, inkább nem viszem túlzásba. Meg úgy a 16. hét környékén én is elkezdtem érezni a babát. Szerintem, ha aggódsz, akkor elmehetsz egy 4D-re addig is. De ugye nem járhatsz arra minden nap:)
Én a 16. héten elmentem 4D-re. Ott megnyugtattak, hogy egészséges (genetikai vizsgálatot csináltak, megmértek mindent, ellenõrizték a pociját, az agyát, stb.), így az AFP-re is nyugodtabban mentem. Most 18 hetes vagyok, jövõ héten megyek a kötelezõ genetikaira (betöltött 19. héten). De a 16. héten megmozdult a picurkám, azóta minden nap érzem, így azért nyugodtabb vagyok.

Mennyi lehet egy genetikai vizsgalat a 12. heten? Es mibol all?

Legjobb válasz: Én magánrendelõbe járok, ott 30 ezer Ft. volt, amiben benne volt egy vérvétel és egy ultrahang. Aznap délutánra meg is volt a vérvételi eredmény, ami a kockázati számokat tartalmazta. E-mailben küldték át.

Én magánrendelõbe járok, ott 30 ezer Ft. volt, amiben benne volt egy vérvétel és egy ultrahang. Aznap délutánra meg is volt a vérvételi eredmény, ami a kockázati számokat tartalmazta. E-mailben küldték át.
Én most megyek 16-án a 12. heti vizsgálatra. Az ultrahang nem kerül semmibe már hogy ha nincs magánorvosod, viszont a vérvétel ami ugye az ultrahangon kívül még jobban kiszûri hogy nem-e beteg a kicsi az 9900 ft. Érdemes a csekket a vizsgálat elõtti napokban elkérni befizetni és már ugy menni az ultrahangra hogy rögtön le tudják venni a vért. Az eredményrõl értesítenek sms-ben illetve az orvosodat is. Nálunk ez így megy.
Szia! Én magánrendelõbe járok, nekem 29 ezer volt az Integrált teszt. Ez tartalmaz egy vérvételt a 12. héten, egy másikat a 16.héten (nekem ez most 10-én lesz) illetve egy ultrahangot. S ezek eredménye alapján kapom meg a választ. Ez 97%-osan kizárja a betegséget. Remélem segítettem.
13. és 16. héten volt egy-egy uh és vérvétel, 25000-et fizettem. Integrált teszt volt.
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen :)

Három napja fáj az alhasam, folyamatos tompa fájdalom, "mindjárt-megjön" érzésem van. Betöltöttem már a 12. hetet, és eddig ezt nem éreztem. Normális ez?

Annyira nem aggódok, mert olvastam, hogy ez a terhességgel jár, csak kíváncsi vagyok, hogy lehet-e ez ellen tenni esetleg. Van valami ötletetek? Amúgy hétf?n megyek majd orvoshoz. Köszönöm el?re is.

Legjobb válasz: Ez a terhesség folyamán többször elõfordulhat, a méh változásai miatt. Teljesen normális. Igazából nem nagyon szoktak ellene tenni, de ha sokáig tart és nagyon kellemetlen, akkor esetleg a magnéziummal lehet próbálkozni. Gratula a babóhoz!

Ez a terhesség folyamán többször elõfordulhat, a méh változásai miatt. Teljesen normális. Igazából nem nagyon szoktak ellene tenni, de ha sokáig tart és nagyon kellemetlen, akkor esetleg a magnéziummal lehet próbálkozni. Gratula a babóhoz!
Szia! Ez tök normális, a méh növekszik, ezért érzed. A szervezeted felkészül a baba kihordására. Én is sokat éreztem, mára már ritka. A megnézium lehet, hogy segít, bár én most sokat szedek a gyakori méhösszehúzódások miatt, most mégis ilyen érzésem van. Boldog babavárást. 22 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!