Találatok a következő kifejezésre: 12 hét milyen (50 db)

13 hetes kismamik. Hogy vagytok? Hogy telt a 12 hét? Milyen lett a genetikai uh-otok? Van más is akinek sokat fáj a feje?

Legjobb válasz: Szia! Én ma töltöm a 14.hetet.De még emlékszem a 12.hétre.:D Szerencsés helyzetben vagyok mert semmi bajom.Nem is volt és nincs is.Talán picit fáradékonyabb vagyok de semmi más.A fejem csak akkor fáj,ha nem alszom eleget vagy felidegesítem magam. Az UH hál' istennek normális.Semmi gond nincs.Azt mondták szépen fejlõdik a baba. Baj van? Boldog babavárást!

Szia! Én ma töltöm a 14.hetet.De még emlékszem a 12.hétre.:D Szerencsés helyzetben vagyok mert semmi bajom.Nem is volt és nincs is.Talán picit fáradékonyabb vagyok de semmi más.A fejem csak akkor fáj, ha nem alszom eleget vagy felidegesítem magam. Az UH hál' istennek normális.Semmi gond nincs.Azt mondták szépen fejlõdik a baba. Baj van? Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: a fejfájáson kivül nincs bajom.nekem is jó lett az uh:-)elsõ baba?nekem igen.
Elsõ, és már most nagyon félek.Úgy mindentõl.Rendben lesz-e vajon minden, na meg a szülés....Szinte állandóan ezzel álmodom.Amúgy is nagyon izgulós vagyok....:(

12. héten milyen vizsgálatok vannak?

Nekem csak ultrahang volt, de többeknél olvastam, hogy genetikai tanácsadásra kellett menniük ill. vérvételre is.

Legjobb válasz: Tarkóredõ vastagságot mérnek a 12. héten. Genetikára a 20. hét körül szoktak küldeni, ha indokolt. Ne izgulj, ha azt mondták minden ok, akkor úgy is van. Kellemes babavárást kívánok.

Tarkóredõ vastagságot mérnek a 12. héten. Genetikára a 20. hét körül szoktak küldeni, ha indokolt. Ne izgulj, ha azt mondták minden ok, akkor úgy is van. Kellemes babavárást kívánok.
A tarkóredõ mérése is genetikai ultrahang. Ha nem kaptál a babáról adatokat hogy mekkora, akkor menj vissza a védõnõhöz és õ megmondja, hova kell menni. Ilyenkor a fej kerületét, az ülõmagasságát stb. nézik. Lesz késöbb is genetikai uh. Egy 13 hetes kismama
Szia! Engem picit meglep hogy vérvételen még nem voltál.Nekem a 8 héten volt UH utána kellett mennem a védõnõhöz aki kitöltötte a terhes kiskönyvet, meg rögtön megírta a beutalókat, vizeletvizsgálatra meg vérvizsgálatra, akkor állapítják meg a vércsoportot. Gratulálok a babaház:)
Szia! Genetikai tanácsadásra, különbözõ vizsgálatokra, vérvételre csak azoknak a kismamáknak kell menni, akiknél a családban valamilyen öröklõdõ betegség már elõfordult. A továbbiakban azoknak a kismamáknak tanácsolják, akik túllépték a 35. évüket.
Nekem is furcsa, hogy nem küldött vérvételre, hiszen abból állapitják meg többek közt a vércsoportodat, és az Rh-dat, hogy pozitiv vagy negativ, illetve a férjedé is számit. Úgy tudom a negativ faktornál lehetnek nehézségek. De nem kell megijedni biztos elfog majd küldeni. Jó egészséget neked és a babának is!

12. héten milyen vizsgálatok lesznek? Miért kell fizetni?

Legjobb válasz: Szia! Én pont tegnap voltam 12.hetin maszekba.Egy hosszabb részletesebb ultrahng volt most (nyakiredõ,koponya,gerinc,fejkörfogat,combcsont meg ilyesmiket nézett) aztán ott vettek tõlem vért is és az eredmény ma vagy holnap már meg is lesz,megtelefonálja a doki.Ezt a vizsgálatot úgy hívják hogy kombinált teszt (én azt választottam) ez 30 ezer ft.De lehet választani az olcsóbbikat is az nem ilyen összetett az 20 ezer.De ezt te döntöd majd el.Hú lehet zavaros voltam egy picit.Összességében egy élmény volt mert már emberi kinézete van a magzatnak és látni ahogy mozgatja a végtagjait :) apuka is bejöhetett,nekünk egy élmény volt.

Szia! Én pont tegnap voltam 12.hetin maszekba.Egy hosszabb részletesebb ultrahng volt most (nyakiredõ, koponya, gerinc, fejkörfogat, combcsont meg ilyesmiket nézett) aztán ott vettek tõlem vért is és az eredmény ma vagy holnap már meg is lesz, megtelefonálja a doki.Ezt a vizsgálatot úgy hívják hogy kombinált teszt (én azt választottam) ez 30 ezer ft.De lehet választani az olcsóbbikat is az nem ilyen összetett az 20 ezer.De ezt te döntöd majd el.Hú lehet zavaros voltam egy picit.Összességében egy élmény volt mert már emberi kinézete van a magzatnak és látni ahogy mozgatja a végtagjait :) apuka is bejöhetett, nekünk egy élmény volt.
Idézek:
Valamikor ilyen idõsen végzik a toxoplasma vizsgálatot is, ha kéred.Azért fizetni kell.


12. héten milyen ultrahangot csinálnak?

Hasi vagy hüvelyi ultrahang lesz ezután? A legutolsó alkalommal már hasi uh volt és mindent nagyon szépen lehetett látni. Holnap megyek Fehérvárra kombinált tesztre és az orvosomhoz is vissza kell mennem még a héten. Ilyenkor már hasi ultrahanggal nézik a babát, ugye?

Legjobb válasz: nekem a 12. heti genetikai hüvelyi volt. Mindenhol más a rutin. Akik egy ugyanebben a megyében lévõ másik kórházban voltak, azoknak végig csak hasi volt.

nekem a 12. heti genetikai hüvelyi volt. Mindenhol más a rutin. Akik egy ugyanebben a megyében lévõ másik kórházban voltak, azoknak végig csak hasi volt.
elvileg a 12 hetes uh-on még hüvelyi lenne a kötelezõ, de hallottam már, hogy valakinek hasit néztek. én azt mondanám készülj a hüvelyire! jó babavárást!
nálunk hasi van végig
Nekem az elsõ trimeszterben szinte mindig(egy alkalmat kivéve)hüvelyi volt.A 12. is az volt.Szerintem is készülj a hüvelyire.És a 12. héten van a tarkóredõ mérés.
Szia! Nekem a 6. és a 9. héten hüvelyi volt, a 12. héten már hasi uh volt.

Segitseg! Egy hete nem tudok nagy wc-zni, mert cyclogest progeszteron kupot kell szednem a 12. hetig, milyen hashajtot hasznalhatnek?

Esetleg valamilyen hazi praktika? Az aszalt szilva+ leve sem valt be eddig :(

Legjobb válasz: Te jó ég! Szerintem csak a beöntés segít ilyen esetben. Az a legbiztosabb ha holnap elmész a háziorvoshoz szerintem, mert bélcsavarodást is kaphatsz. Egyszer nekem is volt szorulásom egy hétig, és a szüleim beöntést adtak egy bébibeöntõvel. Elõtte mindent próbáltam, köztük a szilvalekvárt is. Gyógyszert nem merek ajánlani, mert nem tudom terhesnek mit szabad. :(

Te jó ég! Szerintem csak a beöntés segít ilyen esetben. Az a legbiztosabb ha holnap elmész a háziorvoshoz szerintem, mert bélcsavarodást is kaphatsz. Egyszer nekem is volt szorulásom egy hétig, és a szüleim beöntést adtak egy bébibeöntõvel. Elõtte mindent próbáltam, köztük a szilvalekvárt is. Gyógyszert nem merek ajánlani, mert nem tudom terhesnek mit szabad. :(
glicerines kup! nem kellemetlen bedugni, 10-15 percet setalgatsz a lakasban, utana garantaltan kiurulsz. korhazban is ezt adjak pl szules utan.
Hát ne csodálkozz, a kúpot nem szedni kell, hanem dugni...
A tejcukor még ami segíthet, de ha a szilva Sem segített... akkor lehet jobb a doki. Nekem a terhesség idejére tejcukrot ajánlott a doki, 1-2 óra után tudtam menni. Habár külföldön élek, de nálunk Dm-ben lehet kapni.
Én az elsõ terhességemnél szedtem Levolac szirupot. Nagyon ajánlom, kíméletes.
A laevolac szirupot és a glicerines kúpot lehet terhesség alatt is alkalmazni, de azért kérdezd meg az orvost. Megpróbálhatsz még valami olajos magot nagy mennyiségben enni: szotyi, kesudió, sós mogyoró, de egyél meg legalább két zacskónyit, ne csak pár szemet. Esetleg valami olajos tocsogós étel jól megkenve egy kis fokhagymás tejföllel (pl. lángos), vagy más olajosabb kaja, mondjuk sült szalonna tükörtojással. De érdemes végiggondolnod, hogy alapesetben mitõl szokott lágyabb székleted lenni.
Nekem az vált be, ha egy kanál lenmagolajat kaptam be étkezések elõtt. Nagyon egészséges, és nem hogy árt, hanem használ. Omega3, stb... és még lazítja is a székleted. De amit írt egyik válaszoló, ebben az esetben már ne várj, mert sok méreg szívódik föl a beleidben 1 hét alatt a lerakódott székletbõl, tehát glicerines kúpot alkalmazz gyorsan. Az sem árt, de meghozza a dolgot. Minden jót!

8-12. héten milyen gyakran vetélnek el? Borzasztóan félek a vetéléstől, pedig már második terhességem lenne, és már van egy 5, 5 éves gyerekem.

Legjobb válasz: Ebben az idõszakban megnõl a vetélés esélye azoknál, ahol sárgatest elégtelenség van.

Ebben az idõszakban megnõl a vetélés esélye azoknál, ahol sárgatest elégtelenség van.
Minél idõsebb a terhesség, annál kisebb a vetélés esélye. Én is féltem annak idején. De gondolj arra, hog a félelemmel nem használsz a babádnak: sem az óvodásnak, em a pocaklakónak. Nekik egy kiegyensúlyozott anyukára van szükségük, és a terhességednek is jót tesz a nyugalom. Ha megnyugtat, imádkozz. Nekem segített.
Ne félj tõle, nem lesz semmi baj. Nem olyan gyakori, csak ha valami egészségügyi probléma van, de miért nálad lenne? Nekem ez meg sem fordult a fejemben, tudtam, hogy az én babóm már most egy vasgyúró. :) És nem is lett gond, legyél pozitív!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Igyekszem én pozitívan állni hozzá, meg mindig másra gondolok, hogy van tõlem sokkal-sokkal rosszabb helyzetben lévõ kismama is, de valahogy az a nyomorult kisördög mindig visszatér.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, nem azért írom le a történetemet. Februárban volt egy vetélésem, ami spontán kiürült.A doki azt mondta lehet tovább próbálkozni.2 menszi után ismét terhes lettem, aminek nagyon örültünk.Most pénteken mentünk a párommal a 10 hetes uh-ra, ahol kaptuk a hidegzuhanyt.Sajnos a baba elhalt és visszafejlõdött., semmi tünet nélkül.Csütörtökön mütenek, aztán a doki kért kromoszóma rendellenességre vérvételt. Fel a fejjel mindíg pozitívan! Nem lehet semmi baj! Már alig várom, hogy túl legyek rajta és próbálkozhassunk tovább.

Terhesség 12 hetében milyen gyógyszer szedhető megfázásra, torokfájásra?

Legjobb válasz: Én is terhes voltam, amikor nagyon csúnyán megfáztam.Az orvos SINUPRET DRAZSÉT javasolt.Ez recept nélkül kapható.Gyógynövényekbõl van és tényleg hatásos volt.Terhesek is szedhetik.

Én is terhes voltam, amikor nagyon csúnyán megfáztam.Az orvos SINUPRET DRAZSÉT javasolt.Ez recept nélkül kapható.Gyógynövényekbõl van és tényleg hatásos volt.Terhesek is szedhetik.

A 12. héten milyen vizsgálatot szoktak végezni? És akkor mit csinálnak? Hogy néz ki?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ! Kicsit féltem, hogy mit akarnak csinálni

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Kicsit féltem, hogy mit akarnak csinálni
Nem kell félni, mert olyan vizsgálatot nem végeznek, ami neked, vagy a babának árt. A 12 hetes az elsõ genetikai ultrahang, ahol -mint azt már elõttem írták- a Down-kórt szûrik ki. Van, ahol hüvelyi ultrahangot csinálnak, van ahol hasit, nálunk mindkettõt. Errõl már itt ment a vita, de mindenhol más. A hüvelyivel jobban látják, de van, ahol azt nem szokták, vagy csak azt. Orvosa és kórháza válogatja. Legközelebbi genetikai ultrahang 18hetesen van.
UH-on nyakiredõ vizsgálat és az orrát is mednézi.A down kórt szûrik.2mm a nyakiredõ és ha lapos a nózi az nem jó.Ha már vizsgálnak akkór a baba belsõ szerveit is megnézik, hogy jól mûködnek-e.(A nemét még nem látni.)32kismama
Azt hiszem ekkor csinálják a hûvely uh-ot.

A 12. heten még biztosan nem tudják megmondani, hgy a babám milyen nemű lesz? Akkor mit néznek a 12 hetes uh-on? Nem a 16-dik heten kellene menni?

Legjobb válasz: Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.

Szia. A 12.héten szûrik a Down-kórt, a következõ uh az általában a 18 heti genetikai.
A kérdező hozzászólása: köszi, mar beugrott, feledékeny vok:) pedig ezt nem kéne elfelejtenem.most nezik a nyaki borredot, ugye?mennyire pontos ez a vizsgalat?
Meg, hogy rendben van -e a gerince, és megnézik a combcsont nagyságát, fejkörméretet stb.
Szia! Úgy van ahogy az elõttem szóló írta. Többnyire pontos ez a vizsgálat, figyelembe véve az orrot is!
Nekem pontosan a 12-dik héten a négy dimenziós UHG-n derûlt ki, hogy kislány lesz. Lehet, hogy sokan ezt nem hiszik el de így van tisztán látszik a nagyított felvételen is a nuni.
Nekem is a 12. heten mondtak meg, h kukacos :)
A 12. héten nézik a nyaki redõt ami 3 mm-ig jó, ill. az orrcsontot is. Elenõrzik, hogy a végtagok megvannak-e, mekkorák, a gerinc és a hasfal zárt-e stb. Ha szerencséd van az is kiderül, hogy fiú-e vagy lány! Bár ez ebben a korai idõben még bizonytalan! Boldog babavárást!

A 12. heti vizsgálat előtt milyen vizsgálatok vannak?

9+6hetesen megyek a dokihoz. Ekkorra hívott vissza. Legutóbb 6hetesen voltam. Most vérvétel+uh lesz. Ezt nem a 12.héten szokták? Mármint a vérvételt? Lehet, hogy nem is fog visszahívni a 12.-13.hétre? Hanem már csak a következ? 16hetesre /ha jól tudom/?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, nincs vérvétel a 12. héten, csak uh. A 12. heti genetikai uh van ekkor, ami kötelezõ, szóval tuti visszahívnak. Esetleg csináltathatsz integrált vagy kombinált tesztet, az fizetõs, akkor lesz vérvétel is. 36hkm

Ha jól emlékszem, nincs vérvétel a 12. héten, csak uh. A 12. heti genetikai uh van ekkor, ami kötelezõ, szóval tuti visszahívnak. Esetleg csináltathatsz integrált vagy kombinált tesztet, az fizetõs, akkor lesz vérvétel is. 36hkm
A kérdező hozzászólása: Húú, nagyon remélem. Mert különben egy rémálom lesz nekem az az idõszak. Legyen igazad!:)
Nekem 12 hetsen volt az 1. vérvétel. Akkor nézik pl. a Down kórt, de attól nem fogsz elvetélni.... Meg UH is van, ott is a Down kórt nézik, meg ülümagasságot, lepény helyzetét.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!