Találatok a következő kifejezésre: 12 hét 1 naposan (10 db)

12 hét 1 naposan nem kicsi a combcsont:5-6 mm?

3.babánk lesz :)

Legjobb válasz: 6.5 mm volt 12+4 naposan, makk egészséges kétévesem van, ráadásul bazihosszú combokkal (52 cm, 4 kg-val született 38. héten). :) A 24. héttõl kezdve a combcsontja két héttel volt nagyobb az átlagnál.

6.5 mm volt 12+4 naposan, makk egészséges kétévesem van, ráadásul bazihosszú combokkal (52 cm, 4 kg-val született 38. héten). :) A 24. héttõl kezdve a combcsontja két héttel volt nagyobb az átlagnál.
Kedves kérdezõ. Most én is ebben a cipõben vagyok. Nekünk 12 hét 2 naposan 5, 7mm a combcsont. Clr: 59 mm

12 hétig veszélyes vagy a 13 hétig veszélyes hogy bármi történhet a babával odabent? 12 hét 1 napos vagyok mikor leszek tul a kritikus heteken? Vagy a 40dik hétig?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos végig kritikus, a legkritikusabb a 11-13. hétig, mert akkor veszi át a lepény a feladatokat, de sajnos bármikor bármi adódhat. Ami jó hír, h az esetek nagy százalékában ha "túljut" a terhesség az elsõ trimeszterig nem szokott baj lenni.

Szia! Sajnos végig kritikus, a legkritikusabb a 11-13. hétig, mert akkor veszi át a lepény a feladatokat, de sajnos bármikor bármi adódhat. Ami jó hír, h az esetek nagy százalékában ha "túljut" a terhesség az elsõ trimeszterig nem szokott baj lenni.
túlkép a végéig :-) de ne hogy ezen aggódj végig :-) inkább élvezd azt h ott van valaki a pocakban de a legkritikusabb az elsõ 12 hét és az utcsó 4 szerintem
Hivatalosan a nagyon kritikus idõszak az elsõ trimeszter, azaz a 12. hét vége. Persze mind a 40-42 hétig vigyázni kell Magadra, és utána is!! :-) De ne aggódj!!!! Lassan túl leszel a 12. heti uh-n (ha csak már túl nem vagy rajta), ott látod, hogy a babád szépen fejlõdik :-) Hamarosan (legkésõbb 8 hét múlva) érezni fogod az elsõ magzatmozgásokat is :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 14hkm

12 hét + 1 naposan a crl: 49mm nem túl kicsi?

Valahol azt olvastam, hogy 55 és 65 mm közt kéne lennie.

Legjobb válasz: Szia! Most néztem utána és 12hét + 1 naposan az átlag 58. Ez nem annyira nagy különbség még szerintem....

Szia! Most néztem utána és 12hét + 1 naposan az átlag 58. Ez nem annyira nagy különbség még szerintem....
szia az én babám 12 hetesen 56mm volt. szerintem nem olyan nagy a külömbség. minden jót egy 17 hetes kismama:)
Szia! Az én babám is ennyi volt és kiderült hogy egy héttel késöbb estem teherbe mint ahogy számolják általában. Neked is ez lehet mert azért ennyivel kisebb nem lehet. Ne aggódj majd a köv Uh-n már biztosra megmondják pontosan hány hetes is vagy
Nekem 12 hetesen 50mm volt kereken. Most 20 hetesen már behozta a "lemaradást". Szerintem ne aggódj ha kicsi lenne a doki szólt volna. Szedj vitamint mindenképp mert az sokat segít a babának a fejlõdésben. Én is szedem azóta!
Szia! Nekem is 49mm volt 12 hét 0 naposan. Én is aggódtam egy picit de az UH-n a doktornõ azt mondta, hogy minden rendben van, tökéletes a baba. Ja, és én tudom, hogy az utcsó menses elsõ napjától számított 3 héten fogant a babánk. Valszeg a tied is késõbb fogant. 18 hetes kismama
Sziasztok!Én ma voltam ultrahangon, amire 12 hetesen kell menni!nekem a crl:43mm, gondolom az kicsi, ugye??ja és az orvos azt mondta 11hetes vagyok!akkor most mégis mi lehet a helyzet?tudna valaki segiteni??megköszönném!
Ha a doki azt mondta, hogy jó, akkor bizti jó. Az én lányom mindig "le volt maradva" 1 héttel, ne izgulj. Legalább nem lesz 4 kilós babó. Lányom 39 hét 6 napra született 3000gr 53cm.


A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, BPD
Persze hogy jó. Egy baba sem a nagykönyvben megírtak szerint fejlõdik, hanem a saját ütemében. A nagykönyvben írtak azok csak támpontot adnak, de nem szentírások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ennyi eltérés simán belefér, a lényeg, hogy folyamatosan fejlõdjön a babád. DE a BPD az a koponya falcsont távolság (magyarán ha szembõl nézed a baba arcát akkor a két halántéka közötti távolság) Az általad említett fejtetõ és far távolság rövidítése a CRL. ;o)

12 hét 1 napos Babókánál nem sok a becsült 60g magzati súly? BPD 19mm, NT 0, 8 mm, CRL 55 mm.

A doki nem mondta szerencsére hogy gond lenne, csak most látom neten hogy 18 g körüli az átlagos súly ilyenkor?

Legjobb válasz: Ilyen korban még hülyeség súlyt mérni. Ha nem mondott a doki semmit, ne aggósj.

Ilyen korban még hülyeség súlyt mérni. Ha nem mondott a doki semmit, ne aggósj.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. itt megtudod nézni, de én is hülyeségnek tartom ilyenkor a súlyt mérni! 30 hetes pocis
Szia!! Nekünk 13 hetesen mértek BPD:24mm, FL:8mm, NT:1mm. Nekem sem volt nagy!! Szerintem nem sok, de a súlybecslés még nagyon korai!! De ha vigasztal, a tapasztalatok alapján még a 32. héten sem tudnak pontosan súlyt becsülni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

11hét és pár naposan (12. hét) vagy 12 hét és pár naposan (13. hét) megfelelőbb integrált teszt 1. vizsgálatára menni? 12 hét 5 napos korban nem késő még? Kérjem előbbre az időpontot?

AZt olvasom több helyen, hogy legoptimálisabb a 12. HÉTEN menni ezen vizsgálatra. A 12. hét még csak 11 hét pár napot jelent. Mutathat mást a vizsgálati eredmény, ha egy héttel kés?bb megyek?

Legjobb válasz: Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.

Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.
Szia! Mielõtt elmész a tesztre, elõtte úgyis kell egy uh-t csináltatni, amibõl a doki megállapítja hogy annyi idõs vagy-e.Ha esetleg úgy látja akkor sztem mondani fogja, hogy várj egy hetet. Ettõl függetlenül, én úgy tudom, hogy a 11-14. hét között kell megcsináltatni, de tény hogy a legbiztosabb eredményt a 12.heti adja, de ez sem 100%. Egyébként egyidõsek vagyunk, én holnap megyek a 12.heti uh-ra, és pénteken a vérvételre.
Amikor integrált tesztre idõpontot adnak, akkor kiszámolják, hogy neked mikor ideális menned, melyik napon. Legalábbis nálunk így volt a Bolgárkerék utcában. Szerintem egyébként az idõpont teljesen megfelelõ.
nincs sok különbség. mehetsz amikor jó. az AFP-nél számít az idõ.
Betöltött 11.héttõl a 13.hét végéig teljesen jó az eredmény szempontjából.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Amikor voltam uh-n a méret szerint 11 hét 1 napos volt. A menzi szerint is valahogy 11 hetes lehetek. Akkor a méret szerintit figyeljem? Mert akkor holnap tölteném a 12. hetet. Számolhatok így?

Legjobb válasz: Ne a méret szerintit nézd, hanem a mensid óta eltelt hetekben számolj. Nekem 19 hetesen 19+5 hetesnek felelt meg a babám, mégis csak 19 hetes voltam.

Ne a méret szerintit nézd, hanem a mensid óta eltelt hetekben számolj. Nekem 19 hetesen 19+5 hetesnek felelt meg a babám, mégis csak 19 hetes voltam.
A kérdező hozzászólása: Oksi, köszönöm!

Az 1, 92 MoM szabad béta hCG szintem magas 12 hét + 6 naposan?

A kombinált tesztnél mi a norm. szabad béta-hcg szint?

Legjobb válasz: Ez egy integrált teszt eredménye, kell rajta lenni egy kockázat becslésnek. Igazából az az érték számít. Önmagában a Pap-A és Béta Hcg értékét önmagában nem kell nézni, mert a kockázat becsléshez nem csak ezek eredményét veszik figyelembe, hanem életkorral és más értékekkel is korrigálnak.

Ez egy integrált teszt eredménye, kell rajta lenni egy kockázat becslésnek. Igazából az az érték számít. Önmagában a Pap-A és Béta Hcg értékét önmagában nem kell nézni, mert a kockázat becsléshez nem csak ezek eredményét veszik figyelembe, hanem életkorral és más értékekkel is korrigálnak.
A kérdező hozzászólása: kombinált teszten voltam. azért kérdezem, mert sok helyen olvastam, hogy az egyébként magas hcg szint minden down kór képére utal.
Nekem 12 hét 3 naposan 0, 48 MoM volt. De az a lényeg, amit a lelet aljára írnak, hogy negatív vagy pozitív. Nálam a kockázat 1:41000 -hez volt.
13+1 hetes terhességre 13 hetes terhességet írnak.
12+3/4= 12 hetes 13+1= 13 hetes
nálam a leletre a baba méretei alapján számított hetet írják
Nekem mindig összevissza írták.
Ha 13+1 napos vagy, akkor betöltött 13 hetes vagy, de már beleléptél a 14. hétbe, hisz elmúltál egy nappal 13 hetes. Érted mit akarok mondani? :) Nekem éppen a múltkor magyarázta el a védõnõ, hogyan kell értelmezni a papíron leírtakat. Orvosa válogatja, hogy a betöltött hetet írja-e rá, vagy azt amibe beleléptél. Általában az elsõ variáció a jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: Nekem is eddig össze-visza írták a leleteimet.Már fogalmam sincs, hogy hol tartok.Se táblázat alapján, se orvosi vélmény alapján.Utolsó elõtti vizsgálaton, azt írták a leletemre 8-9 hetes.Azóta a kilenchéthez viszonyítva számolnak.Az utolsó uh alapján 12 hetet mondott a doki, de ránéztek az elõzõ leletemre, aztán eszerint javítottak 13 hétre.Amit mért egyik adat 12. héthez húz, másik adat 13. héthez.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!