Találatok a következő kifejezésre: 12 hét 1 (104 db)

12 hétig veszélyes vagy a 13 hétig veszélyes hogy bármi történhet a babával odabent? 12 hét 1 napos vagyok mikor leszek tul a kritikus heteken? Vagy a 40dik hétig?

Legjobb válasz: Szia! Sajnos végig kritikus, a legkritikusabb a 11-13. hétig, mert akkor veszi át a lepény a feladatokat, de sajnos bármikor bármi adódhat. Ami jó hír, h az esetek nagy százalékában ha "túljut" a terhesség az elsõ trimeszterig nem szokott baj lenni.

Szia! Sajnos végig kritikus, a legkritikusabb a 11-13. hétig, mert akkor veszi át a lepény a feladatokat, de sajnos bármikor bármi adódhat. Ami jó hír, h az esetek nagy százalékában ha "túljut" a terhesség az elsõ trimeszterig nem szokott baj lenni.
túlkép a végéig :-) de ne hogy ezen aggódj végig :-) inkább élvezd azt h ott van valaki a pocakban de a legkritikusabb az elsõ 12 hét és az utcsó 4 szerintem
Hivatalosan a nagyon kritikus idõszak az elsõ trimeszter, azaz a 12. hét vége. Persze mind a 40-42 hétig vigyázni kell Magadra, és utána is!! :-) De ne aggódj!!!! Lassan túl leszel a 12. heti uh-n (ha csak már túl nem vagy rajta), ott látod, hogy a babád szépen fejlõdik :-) Hamarosan (legkésõbb 8 hét múlva) érezni fogod az elsõ magzatmozgásokat is :-) Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! :-) Üdv: 3 lányos, 14hkm

12 hét 1 naposan nem kicsi a combcsont:5-6 mm?

3.babánk lesz :)

Legjobb válasz: 6.5 mm volt 12+4 naposan, makk egészséges kétévesem van, ráadásul bazihosszú combokkal (52 cm, 4 kg-val született 38. héten). :) A 24. héttõl kezdve a combcsontja két héttel volt nagyobb az átlagnál.

6.5 mm volt 12+4 naposan, makk egészséges kétévesem van, ráadásul bazihosszú combokkal (52 cm, 4 kg-val született 38. héten). :) A 24. héttõl kezdve a combcsontja két héttel volt nagyobb az átlagnál.
Kedves kérdezõ. Most én is ebben a cipõben vagyok. Nekünk 12 hét 2 naposan 5, 7mm a combcsont. Clr: 59 mm
Szerintem dokihoz kéne menned.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azért vettem végig teszteket, és figyeltem az elmúlt 3 hónapban, hogy ezt elkerüljem. végig amióta a gyûrût késve raktam fel, csinálom a teszteket, mind negatív. ennyire lehetek szerencsétlen? az én élethelyzetemben most nem jöhet baba :(
A kérdező hozzászólása: Légyszi mondjátok, hogy nem, vagyok tehes :'(
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, elírtam, BPD
Persze hogy jó. Egy baba sem a nagykönyvben megírtak szerint fejlõdik, hanem a saját ütemében. A nagykönyvben írtak azok csak támpontot adnak, de nem szentírások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ennyi eltérés simán belefér, a lényeg, hogy folyamatosan fejlõdjön a babád. DE a BPD az a koponya falcsont távolság (magyarán ha szembõl nézed a baba arcát akkor a két halántéka közötti távolság) Az általad említett fejtetõ és far távolság rövidítése a CRL. ;o)

12 hét + 1 naposan a crl: 49mm nem túl kicsi?

Valahol azt olvastam, hogy 55 és 65 mm közt kéne lennie.

Legjobb válasz: Szia! Most néztem utána és 12hét + 1 naposan az átlag 58. Ez nem annyira nagy különbség még szerintem....

Szia! Most néztem utána és 12hét + 1 naposan az átlag 58. Ez nem annyira nagy különbség még szerintem....
szia az én babám 12 hetesen 56mm volt. szerintem nem olyan nagy a külömbség. minden jót egy 17 hetes kismama:)
Szia! Az én babám is ennyi volt és kiderült hogy egy héttel késöbb estem teherbe mint ahogy számolják általában. Neked is ez lehet mert azért ennyivel kisebb nem lehet. Ne aggódj majd a köv Uh-n már biztosra megmondják pontosan hány hetes is vagy
Nekem 12 hetesen 50mm volt kereken. Most 20 hetesen már behozta a "lemaradást". Szerintem ne aggódj ha kicsi lenne a doki szólt volna. Szedj vitamint mindenképp mert az sokat segít a babának a fejlõdésben. Én is szedem azóta!
Szia! Nekem is 49mm volt 12 hét 0 naposan. Én is aggódtam egy picit de az UH-n a doktornõ azt mondta, hogy minden rendben van, tökéletes a baba. Ja, és én tudom, hogy az utcsó menses elsõ napjától számított 3 héten fogant a babánk. Valszeg a tied is késõbb fogant. 18 hetes kismama
Sziasztok!Én ma voltam ultrahangon, amire 12 hetesen kell menni!nekem a crl:43mm, gondolom az kicsi, ugye??ja és az orvos azt mondta 11hetes vagyok!akkor most mégis mi lehet a helyzet?tudna valaki segiteni??megköszönném!
Ha a doki azt mondta, hogy jó, akkor bizti jó. Az én lányom mindig "le volt maradva" 1 héttel, ne izgulj. Legalább nem lesz 4 kilós babó. Lányom 39 hét 6 napra született 3000gr 53cm.

12 hét 1 napos Babókánál nem sok a becsült 60g magzati súly? BPD 19mm, NT 0, 8 mm, CRL 55 mm.

A doki nem mondta szerencsére hogy gond lenne, csak most látom neten hogy 18 g körüli az átlagos súly ilyenkor?

Legjobb válasz: Ilyen korban még hülyeség súlyt mérni. Ha nem mondott a doki semmit, ne aggósj.

Ilyen korban még hülyeség súlyt mérni. Ha nem mondott a doki semmit, ne aggósj.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. itt megtudod nézni, de én is hülyeségnek tartom ilyenkor a súlyt mérni! 30 hetes pocis
Szia!! Nekünk 13 hetesen mértek BPD:24mm, FL:8mm, NT:1mm. Nekem sem volt nagy!! Szerintem nem sok, de a súlybecslés még nagyon korai!! De ha vigasztal, a tapasztalatok alapján még a 32. héten sem tudnak pontosan súlyt becsülni!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

A 12. heti Uh-n megegyezett a menstruáció által számolt hét, és az Uh alapján számolt hét! Viszont, most a 30. heti Uh-on kb.1 hét eltérés van! Ez nem jelent semmit? A 12. heti Uh-t kell alapul venni, ha a magzat korát akarják megállapítani?

Legjobb válasz: Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!

Egy hét még nem a világvége, sõt kettõ vagy három sem. Nálam szinte állandóan volt eltérés, egyik alkalommal 1 héttel nagyobb volt, másik alkalommal 1 héttel kisebb a babám. Doki soha nem mondta, hogy ez gond lenne, és nem is lett baj belõle, lányom tök normális méretekkel született (kicsi túlhordással végül). Nálam mindig az utolsó mensi alapján számolták ki a szülés dátumát, a magzat korát, és az 1-1 hét eltérés miatt soha nem is módosítottak ezen, mivel a babák (fõleg már az utolsó trimeszterhez közel) másképp fejlõdnek, más a hosszuk-súlyuk! Az átlag csak egy irányszám, ha babád kicsit kisebb az nem baj!
Szia! Nálunk a 20.heti genetikai uh számít, addig nem is mondják a szülés várható idejét, hanem csak annak függvényében. Utána bármi van ehhez viszonyítanak. Boldog babavárást: 36 hetes kismama
Minden baba más tempóban fejlõdik, ezért nem születik 2 ugyanolyan gyerek!

11hét és pár naposan (12. hét) vagy 12 hét és pár naposan (13. hét) megfelelőbb integrált teszt 1. vizsgálatára menni? 12 hét 5 napos korban nem késő még? Kérjem előbbre az időpontot?

AZt olvasom több helyen, hogy legoptimálisabb a 12. HÉTEN menni ezen vizsgálatra. A 12. hét még csak 11 hét pár napot jelent. Mutathat mást a vizsgálati eredmény, ha egy héttel kés?bb megyek?

Legjobb válasz: Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.

Mindenképpen a betöltött 12.hét után ajánlatos.
Szia! Mielõtt elmész a tesztre, elõtte úgyis kell egy uh-t csináltatni, amibõl a doki megállapítja hogy annyi idõs vagy-e.Ha esetleg úgy látja akkor sztem mondani fogja, hogy várj egy hetet. Ettõl függetlenül, én úgy tudom, hogy a 11-14. hét között kell megcsináltatni, de tény hogy a legbiztosabb eredményt a 12.heti adja, de ez sem 100%. Egyébként egyidõsek vagyunk, én holnap megyek a 12.heti uh-ra, és pénteken a vérvételre.
Amikor integrált tesztre idõpontot adnak, akkor kiszámolják, hogy neked mikor ideális menned, melyik napon. Legalábbis nálunk így volt a Bolgárkerék utcában. Szerintem egyébként az idõpont teljesen megfelelõ.
nincs sok különbség. mehetsz amikor jó. az AFP-nél számít az idõ.
Betöltött 11.héttõl a 13.hét végéig teljesen jó az eredmény szempontjából.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan kell abbahagyni az ultrogestant? Ma töltöttem be a 12. hetet, és elvileg eddig kellett szednem 3*1-et.

Pénteken megyek csak dokihoz és nem beszéltük meg, csak azt, hogy a 12. hétig adagoljam. Péntekig még folytassam, vagy egyszer?en hagyjam el?

Legjobb válasz: Szerintem szedd addig amíg nem mész vissza a dokidhoz! Abból baj nem lehet! Van olyan doki amúgy aki a 14.hétig szedeti a kismamákkal! Én Duphastont szedtem és olyan "frankón" kiszámolták, hogy már a 12 hetem elõtt 3 nappal elfogyott. De nem lett belõle gondom. A tanácsadásra kijáró másik doki meg azt mondta miért nem eszem még a 14.-ik hétig. Boldog babavárást! 24h kismama

Szerintem szedd addig amíg nem mész vissza a dokidhoz! Abból baj nem lehet! Van olyan doki amúgy aki a 14.hétig szedeti a kismamákkal! Én Duphastont szedtem és olyan "frankón" kiszámolták, hogy már a 12 hetem elõtt 3 nappal elfogyott. De nem lett belõle gondom. A tanácsadásra kijáró másik doki meg azt mondta miért nem eszem még a 14.-ik hétig. Boldog babavárást! 24h kismama
Szia! Én fokozatosan hagytam abba, nekem a doki azt mondta úgy célszerûbb. Ha van még néhány szemed, azt oszd be péntekig, illetve ha csak 1-2 db maradna, akkor úgy, hogy teljesen elfogyjon. Üdv! 17+3 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Szerintem szedd, amíg a dokihoz nem mész. Nekem napi 8at kellett adagolnom, és amikor túl gyorsan kezdtem elhagyni orvosi utasításra, bizony bevéreztem. Nem lett baj, de túl gyorsan csökkentették az adagomat, vissza kellett venni, mert még nem mûködött tökéletesen a méhlepény, instabil volt a méhem, így mondták. Nekem 3 naponta 1 szemet kellett elhagynom, a 15.héten értem a végére.
Én Duphastont szedtem a 12. hétig 2-szer 1-et. Az utolsó 6 darabot egyesével szedtem, mármint egy nap egyet, és el is fogyott.Igy mondta a doki.
Úgy van ahogy a többiek irták, nézd meg hány szem van és oszd el pár napra.én elõszõr 3*1 szemet, amjd 2*1 szemet, utánna pedig napi 1 szemet szedtem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek!
Szia, én 3x2-t szedtem a 12. hétig, utána fokozatosan csökkentve hagytam el a 14. hétre. Így érdemes, nem pedig hirtelen abbahagyni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!