Találatok a következő kifejezésre: 12 eves kisfiam nagyon erdeklodo es (1 db)

12 eves a kisfiam nagyon erdeklodo es kivancsi megis egy dolog nem koti le a figyelmet 3 percnel tovabb mit tehetek?

Legjobb válasz: Meg kell keresni azt a dolgot ami tartósabban érdekli és beiratni ilyen iskolába v.szakkörre.Én biztos a sportban gondolkodnék pl.kosárlabda,lovaglás,falmászás,önvédelem... Otthon a gyerekeket általában a számítógépen és a tv-n kívül más nem köti le.Nem árt ha jó a baráti társasága v.vannak jó táborok.

Meg kell keresni azt a dolgot ami tartósabban érdekli és beiratni ilyen iskolába v.szakkörre.Én biztos a sportban gondolkodnék pl.kosárlabda, lovaglás, falmászás, önvédelem... Otthon a gyerekeket általában a számítógépen és a tv-n kívül más nem köti le.Nem árt ha jó a baráti társasága v.vannak jó táborok.
szerintem nem baj az hogyha nem köti le semmi a figyelmét. Picit szétszórt lesz, de azonkívül semmi baj szerintem, az nagyobb gond lenne hogyha a gyerek 10 legódarabbal órákig eltud játszani a sarokba.
Szerintem nézz szét a homeopátiás oldalakon, hátha találsz erre valamit. Ártani nem ártasz!
Ne aggódd el az életét!Hagyd önállósodni.meg fogja találni azt amit szeret.Nem kell gyógyszrezéssel megállítani a kamaszodást!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Írjatok légyszi! Nem akarjuk engedni. Ti engednétek? 8 éves fiamat a nagymamája el szeretné vinni magához 2 éjszakára, mert a jövőhét végén külföldre költözik.

A gyerek elég labilis, érzékeny, hogy érintené ez, hogy magához édesgeti, aztán lelép egy hét múlva? Szerintünk nem jól, nehezebb lenne neki elválni tőle ezek után. Mama szeretné bepótolni, hogy 1 évig szinte nem is találkozott az unokájával, mi engedtük volna, csak ő teljesen el volt foglalva az új barátjával, ezt el is ismeri, meg inkább a barátnőjével ment 2x nyaralni. Csak akkor találkozott vele a gyerekünk, ha mi mentünk, de akkor is nagy családi körben, pár órát. Mi úgy gondoljuk, hogy elég volt, hogy itt volt nála hétvégén egy napot (ezt bármikor megtehette volna), nagyon örült is a fiam, csak teljesen meg szokta hülyíteni őt, túlságosan is magához édesgeti, aztán nehéz visszazökkenteni, azt hiszi, hogy mi gonoszok vagyunk, mert a mama mindent megenged, ő nem szól rá, stb. korábban is többször megígérte neki, hogy nyaralhat nála, de ez sem jött össze. Tavaly előtt augusztus közepén vitte el 2 napra, mert már én erőszakoskodtam, hogy vigye már el, ha már behülyítette, megígérte neki és még rá is ér éppen.
Ráadásul a szülinapja pénteken lesz, amit mindig együtt tartottuk, utána a többiekkel, mivel nem lakunk közel egymáshoz. Iskolába se menne, mondjuk egy nap alatt nem marad le semmiről. És bosszant azon kívül engem is és a férjemet is, hogy megint csak maga miatt, hogy nyugodt lelkiismerettel menjen el, azért vinné el a gyereket, na jó, meg hogy örömet szerezzen az unokájának is... De nem az utolsó percben kell rá gondolni. (Azt mondta, hogy éjszakákat sírt emiatt, hát lehet, hogy megszólalt a lelkiismeret...) A gyerekemnek a jövőhéten meg sokkal nehezebb lenne elválni tőle, így gondoljuk, ha most pár napig nagyon magához babusgatja. Ja és, mondta a férjemnek, hogy ő nem akarja neki mondani, hogy na, kisfiam, jött érted Anya meg Apa, ahogy megbeszéltük, majd jössz legközelebb is, hanem hogy majd mi küzdjünk vele, és hogy hadd döntse el ő, hogy szeretne-e maradni még nála, azzal nem törődve, hogy vasárnapra szülinapi bulit szerveztünk neki a barátaival, amiről tud a Mama is. Na, szóval nem egyszerű az eset.

8

Figyelemzavaros gyermek esetén, egy jó pszichológus mit javasol? Gyógyszert? Terápiát?

Úgy néz ki figyelemzavaros a 7.5 éves fiam.pénteken fogják megmondani a vizsgálatok és teszt eredményét.
A pszichológus behívatott minket,de nem tudjuk hogy mi a jó a figyelemzavaros gyereknek. Gyógyszert nem szívesen szedetnénk vele,ha nem muszáj.Mit lehet elfogadni,milyen terápiát?
Mit javasol ilyenkor egy jó pszichológus?

3

3, 5 éves kislányom az utóbbi hónapokban teljesen megváltozott, nem tudom hogy milyen módszerrel kezeljem?

Októbertől oviba jár, és azóta szépen lassan egyre szemtelenebb. Ez az utóbbi 1-2 hónapban eléggé eldurvult. Idáig szófogadó volt, ha kértem valamit megcsinálta ... most meg sem hallja. Bármit mondok, mintha süket fülekre találna és csak azért is az ellentettjét teszi. " Anya ehetek édességet? Igen, ebéd után! Jó! ... és megy elveszi (ebéd előtt) hogy akkor megeszi. Most a napi 1000ből csak egyet mondtam, de van durvább is. Már több mint egy éve biciklizünk úgy hogy mindketten a saját biciklivel megyünk. Szépen útszélén megy, sarkon megáll, stb. Na mostanában ha azt mondom neki állj, jön az autó egyszerűen a képembe nevet. Meg kell fogjam, hogy biztonságban tudjam.
Ezek mellett mindenre visszafelesel, én nem tudom hogy az oviban lehet e olyan gyerek akitől látja, de arogánsan beszél velünk. Hihetetlen. Egy példa erre is. Mondom neki menj fel az ágyra (kanapéra gondoltam, de ez jött a számra) úgy öltözz meg ne fázzon a lábad. Erre ő: Nem tudod felfogni hogy ez egy kanapé??? Ilyenekre gondolok amikor arogáns és ez mellé a hangnem amit megenged szörnyű. Elég szigorú vagyok, sosem tűrtem ilyen hangnemet se velem szemben, se senkivel. Most meg olyan mint aki mindent megtehet.

Próbáltam szép szóval, próbáltam kérni, próbáltam sarokba küldeni, próbáltam ráhagyni és egyenlőre semmi nem vált be

6

Sztetek normális, hogy 5 évesen, bepisil, bekakil, hazudozik, nem fogad szót. Sokszor még öltözni se akar egyedül?

Nem mindennap fordul elő, van, hogy egy évig nem történt semmi, aztán megmint. Mostanában rászokott a hazudozásra, igen elpakkolt, igen elment pisilni, meg hasonlók, persze nem. Az apja meg védi, ilyenkor felbátorodik és még flegmázni és feleselni is elkezd velem. Sztetek mit tehetnék? Kezdem eléggé unni. Hetente kétszer van a mamánál, és utána (mivel a mama megcsinálja) öltözni sem hajlandó, azzal a kifogással, hogy Õ nem tudja. Pedig 3 éves kora óta egyedül öltözött.

24

Titkol, esetleg rejteget valamit előlem a lányom?

16 éves a lányom és feltűnően sokat eszik, miközbe nemhízik tőle.. sőt az utobi időben talán fogyott is, nem tudom a súlyát megmondani, mert nekemsem árulja el. De sokszor naponta többször méregeti magát a mérlegen. Ritkán ezsik velünk, hiába szeretnék együtt vacsorázni... Ha mégis velünk vacsizik, többet eszik, mint az apja! Van hogy kisebb nagyobb időkre eltűnik, aztán megjelenik mintha mise történt volna... És valamit még kihagytam:bár rendszeresen jár sportolni, otthon is naponta edz 1-2 órákat. (Fiú tesói miatt vannak edzőgépek itthon..)
Szóval szerintetek aggódnom kéne, vagy ez egy teljesen normális, kamasz fogyizás/karbantartás akar lenni?

44

Mennyit eszik 21 hónapos gyereketek? (+/- 3 hónap)

3

Hol lehet nagyobb méretű gördeszkát vásárolni elfogadható áron? Otthoni TSMT tornához kellene. Az egyensúlyozót kb. mennyiből hozta ki az asztalos?

Egyensúlyozó:70x70-es fa lap két félkörrel és 4 db ütközővel az alján.
Csak hogy ne vágjanak át.
Gördeszkát megéri inkább csináltatni?
Egyébként kb 20 kiló a gyerkőc.
Köszi a segítséget!:)

12

7 éves a kislányom és még mindig velem alszik mit tegyek?

Nem az apukájával nevelem 3 éve májusban születik az öccse. Nagyon szemtelen flegma és ráadásul rosszul tanul!!! :-(
Könyörögni kell neki mindenért mindent megigér és semmit nem tart be!!! Mit tegyek kétségbe vagyok esve nagyon!!!!

5

7 éves kislányomhoz kérnék segítséget?

Nagyon megváltozott. Most kezdte az iskolát, most is sokat változott, "nagylányoskodik", de a problémáink már hamarabb is kezdődtek. Szemtelen lett, felesel. Ez biztos életkori sajátosság is. Soha semmi nem jó neki. Ha elmennénk valahová, "én nem megyek", Ha itthon vagyunk, miért nem megyünk valahová. Egyszer szeret valami ételt, következő alkalommal húzza rá a száját. Ha két reggel ugyanolyan reggelit készítek, már nyavalyog. Ha megbüntetem, ordít....
Durván hangzik, de ez már régóta gyülemlik bennem, és tényleg mindenért nyavalyog. Ma már sírtam is miatta, pedig általában bírok magamon erőt venni.
Itthon vagyok gyesen a 2,5 éves öccsével, úgyhogy csak délig van iskolába, együtt tanulunk, míg a kicsi alszik, aztán játszunk még. Ha felkel, aztán meg együtt csinálunk valamit.
Próbáltam már, hogy mindig odafigyelek az igényeire, hogy hátha az a baj, hogy olyasmit is megtiltok, amit nem kéne, de ez sem vezetett eredményre, akkor is talált kifogásolnivalót. Próbáltam, a sok hisztiért büntetést, de csak pillanatnyi hatása volt...
Szóval sok mindent kipróbáltam.
Közbe meg olyan rosszul érzem magam, mert a kisfiam is nagyon rossz, sok butaságot csinál, viszont szemlátomást szeret, így teljesen másképp hat rám az a rosszaság.

Nem tudom, hogy így le tudtam-e írni azt az érzést, kétségbeesést, amit érzek folyamatosan, hogy az én áldott jó kislányom kifordult önmagából, és nem sikerül semmi olyan nevelési módszert találnom, ami kicsit visszatéríteni.

Senkit nem akarok megbántani, de kérem, hogy bevált tanácsokat adjatok. Mert elméletben én is sok mindent kitaláltam, de a gyakorlatban kellene sikerülnie.

11

Nem szobatiszta 3, 5 évesen?

Voltunk mindenféle vizsgálaton, egészséges, okos. Egyszerűen LUSTA elmenni vécére. Ha a pelenkába csinál, akkor sem szól, már egyszer lángoló pirosra kimarta a kaka a seggét, akkor sem szólt. Addig pisil-kakil be, míg el nem fogy a ruhája, és akkor megint pelenkát kell rá adni. Mit csináljak vele???

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!