Találatok a következő kifejezésre: 12 . genetikai UH-n a (12 db)

Miért nézik el egy 12 hetes genetikai uh-n a down-kórt? Hát nem egyértelműek a jelek, hogyha ilyen kórja van egy babának?

Legjobb válasz: Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.

Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.
De vannak jelek, de sajnos nem mindig egyértelmûek. A különféle tesztek (kombinált, integrált, négyes) nem mindenkinek áll rendelkezésére és nem is magát a betegséget mutatja, hanem egy kockázati arányszámot ad... sajnos, ha fiatal az anya, akkor sokszor ad fals arányt... Az egyetlen vizsgálat, ami biztos (99, 9%-os) biztonsággal megmondja, hogy beteg-e a baba, az a genetikai mintavétel(magzatvíz vagy horionboholy-mintavétel), de ezt csak indokolt esetben (anya magasabb kora, Down-elõfordulása a családban, magas kockázati arány) végzik el.
Nem, nem egyértelmûek. Sajnos az általad említett jelekbõl csak megítélni lehet a down-kór valószínûségét, nem pedig egyértelmûen kizárni. Létezik olyan, hogy a nyaki redõ vastag, nem látszik az orrcsont, és a baba mégis egészséges, és sajnos olyan is, hogy minden rendben lévõnek látszik, mégis gond van. Az uh-val nem lehet a sejtekbe belátni sajnos. Egyértelmû eredményt a magzatvízvizsgálat adhat.
Nekem genetikus mondta, hogy a tarköredõ sem minidg vastagszik meg, csak az estek 60%-ban. Az amniocentézisen vagy chorionbohoyl viszgálaton kívül semmivel sem lehet bizotsan megállapítani A teszteknél is csak kockázatbecslést végeznek(kombinált, 4-es, integrált)
Szia nálam nem látták az orcsontot , és elküldtek magzatvíz vételre, de én elmentem a nõdokimhoz aki csinált 4d akkor sem lehetett látni az orcsontot, de megnyugtatott, hogy a babának semmi baja, és elkûldõtt méhlepény vételre.És hála az égnek semmi baja..
Az RMC-be járok terhesgondozásra, a 10 héten vettek vért, a 12 héten (tegnap) voltam egy 40 perces genetikai UH-n, ahol néztek orrcsontot, tarkóredõt, szájpadot, arcszöget, szívet, billentyût, áramlást.. (még egy csomó mindent, de úgy emlékszem, hogy ezeket kifejezetten a down szindróma miatt) Minden rendben volt, de mégsem mondott semmi tényt az orvos, hanem elvitte az eredményeket, és összevetették a 2 héttel ezelõtti vérvétel eredményeivel. + az életkorom. Ezeket együtt figyelembe véve, ma telefonálták meg az eredményt. Ráadásul, mikor bementem, aláírattak velem egy papírt, hogy lehet tévesen negatív, lehet tévesen pozitív. Ez a rengeteg dolog együtt, még mindig adhat fals eredményt! No, azt akarom ezzel csak hangsúlyozni, hogy NEM, sajnos nincs egyértelmû jele ennek a betegségnek, amit figyelembe véve felelõsséggel kijelenthetõ lenne bármi.
Igen!Teljesen normálisak! Boldog Karácsonyt!!
Igen, csak azért nagyobb(13hetes), mert valószínõleg korábban ágyazódott be, korábban volt peteérésed.Ne aggódj!

Hány hetes terhes vagyok, ha a 12. hetei uh-n azt mondták, hogy 13 hetes, a 18 hetes genetikai uh-n pedig hogy 19 hetes?

ha ez igy halad nem tudom mikor fogok szülni

Legjobb válasz: Azt jelenti,h korábban volt peteérésed,és nem a hónap felénél,hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:)Amúgy szülni,akkor fogsz,amikor majd a kicsi úgy gondolja,h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre,de majd kiderül.A hetek pontos számolása,fõleg a vizsgálatok miatt kell,és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit,mert az eredmények,egy annyi idõs babának felelnek meg,ha a sokéves átlagot nézzük.

Azt jelenti, h korábban volt peteérésed, és nem a hónap felénél, hanem elõtte ágyazódott be.Megesik.Mi majdnem egy héttel le vagyunk maradva:) Amúgy szülni, akkor fogsz, amikor majd a kicsi úgy gondolja, h itt az ideje.Amúgy tervezheted egy héttel elõbre, de majd kiderül.A hetek pontos számolása, fõleg a vizsgálatok miatt kell, és az uh-n azért mondják eg héttel idõsebbnek a picit, mert az eredmények, egy annyi idõs babának felelnek meg, ha a sokéves átlagot nézzük.
Szia. Nem értem akkor ki állapította meg nálad a 12 heti terhességet ha a doki azt mondta hogy 13.Szerintem egyértelmûen a dokinak kell hinni.Ez a dolga õ jobban tisztában van vele.És ha mindekettõnél 1-el többet mondtak akkor szerintem egyértelmû hogy az.tehát most 19 hetes terhes vagy. Kellemes babavárást
Ezek csak becsült idõk, ha nem tudod a fogantatás pontos idõpontját. Az ultrahangon követik majd a fejlõdését, nekem is visszadatálták közben egy héttel, mert kevesebbet nõtt a pici, aztán újra elõre, mert meglódult... A szülés idõpontja is becsült, két hét ide vagy oda nem számít. Ne aggódj, minden rendben van, számold te is az orvosod szerint aztán kiderül késõbb... Gratulálok!
Én úgy tudom, hogy az elsõ vizsgálaton a doki az utolsó menszeszed alapján kiszámolja, majd az uh dönt, hiszen valóban elõfordul, hogy nem pont középidõben van a peteérés. Az elsõ uh kérõ papíromra nekem úgy írta rá, hogy 7-8 hét és majd ott eldöntik. És a terhesnaptért sem teljesen egyformán használják. Úgy értem, hogy legutóbb ugyanazon a napon volzam a dokinál és a védõnõnél. A doki 17 hetet írt a könyvbe, a védõnõ 16-ot. Itthon megnéztem a naptárt és aznap még valóban 16 voltam, másnap fejezõdött be a 17. hét és ugye a betöltött hét számít. Csak egy picike vonal választotta el a kettõt.

12 hetes uh-n milyen vizsgálatok lesznek? 29-én megyek a 12 hetes uh-ra. Genetikai vizsgálatot lehet kérni vagy az amúgy is kötelező?

Legjobb válasz: Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.

Szia, én ugy tudom, hogy 12 hetesen genetikát csinálnak. Nekem legalábbis az volt a Máv-ban. Lemérik a babát, nézik a szivét, az ujjacskáit, a tarkóredõt, orrcsontot. 25 hetes km.
A 12.heti UH nem genetikai. Kérhetsz genetikai vizsgálatokat is ha van rá indok. Pl: életkor, családban elõforduló szül. rendellenességek. Ha van olyan rendes a dokid beutal egy ilyenre. Létezik integrált teszt, kombinált teszt. Amniocentézis(magzatvízvétel)-ennek 1 a 100-hoz az esálye, hogy elvetélsz emiatt. Viszont bejelentkezhetsz más klinikákra, ahol nem kell beutaló, viszont az fizetõs. Átlag 28eFt. http://www.downszures.hu/

Ma voltam a 12. heti genetikai UH-n, és a szonográfus azt mondta 80%-ban fiú, szerintetek mennyire lehet biztosra venni? Esetleg volt valaki akinek szintén kisfiút mondtak és a végén lány lett?

Legjobb válasz: én is nem rég voltam a 12 hetes uh és nekem is azt mondták h kisfiú! egy picit elvagyok vagy voltam keseredve mert nagyon lányt szeretnénk!de ha kisfiú annak is nagyon örülönk majd!csak elkell telni még pár napnak:)

én is nem rég voltam a 12 hetes uh és nekem is azt mondták h kisfiú! egy picit elvagyok vagy voltam keseredve mert nagyon lányt szeretnénk!de ha kisfiú annak is nagyon örülönk majd!csak elkell telni még pár napnak:)
Nekem egy nagyon jó imserösömnél volt. 12-14-16 hetesen volt UH-n egyértelmüen kisiut mondtak ( lányt szeretett volna, de örült hogy fiu lesz), majd 20 hetesen kislány lett belöle, és teljesen el volt keseredve, mert már bele élte magát. Kislánya lett, de jó pár hét eltelt mire bele tudta élni magát egy másik nembe. 80%-nál ott a kislány lehetösége. èn azt mondom 12-ik héten egy normál orvos még nem mond semmit sem, vagy ha találgat akkor 50%-nál többet nem mond. Nekem 12-iken semmit nem mondott, most voltam egy család barátnál (fél család orvos vagy eüben dolgozik, és anyósom elvitt a barátjához), 14 hetesen de rosszul feküdt és látta a köldökzsinort de igazából mást nem. köldökzsinor egyébként annyira egyértelmü volt a kishurkák meg minden. (masoidk gyerek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, szerintem 20. hét körül elmegyek 4D-uh-ra és akkor hátha megmutatja magát és pontosan megmondják. Boldog babavárást nektek!
12 hetesen lányt tippelt a szonográfus, 24 héten doki 99%-ra megerõsítette.
12hetesen csak tippelt a szonográfus hogy lány, aztán 14+4hetesen 100%ra mondta, ma a 19+2hetes ultrahangon is megerõsítette hogy kislány! A kis punciját is láttuk.
12 hetesen egyértelmûen fiúnak mondták, 18 hetesen inkább lánynak. Február elején megyek a 32. hetire, kíváncsi leszek, ott mit tippelnek majd. Szerintem sem szabad biztosra venni a 12 heti meghatározást, hiszen akkor még annyira picuri minden.
Nõvéremnek 12hetes uh-tól azt mondták fiu.36hetesen volt egy 4d-én és ott egyértelmûen azt mondták lány.Lány is lett.Nekem 12uh-án azt mondták lány, lány is lett.Tapasztalt orvos megtudja mondani, sok mindenbõl.Az enyém az volt.
biztosra csak a 20-ik het utan tudjak megmondani de meg akkor sem 100%
Nekem is a 12 heti UH-on mondták 80%-ra hogy kisfiú. Most a 4D-n ezt meg is erõsítették. 29 hetes km
Nekem is a 12.-en mondtak fiút, és be is jött.
Szia! Két kisfiam van. Mindkettõnél a 12. héten megmondta a doki, hogy van valami a lábaik között. :) A 4D-vel szerintem még várj! Én a 34. héten mentem, addigra már annyira szépen látszik minden. A második fiam például mintha kacsintott volna, meg szopizta az ujját. :)

A 12 hetes uh-on azt mondta a doki, hogy a méhlepény a hátsó falon tapadt. A 18-20hetes genetikai uh-n meg azt, hogy a lepénytapadás a mellső falon. Van ennek valami jelentősége?

Ha igen mi?

Legjobb válasz: Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!

Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!
Elvileg a lepény nem vándorol, mármint egyik oldalról a másikra. Fura :-) Igazából nincs jelentõsége. Azért kérdezz rá a következõ ultrahangon, csak hogy tudd, amúgy tényleg semmi gáz.

Leghamarabb hányadik héten tudnak információt adni a méhlepényről? Hol helyezkedik el, stb? A 12. heti genetikai uh-n már látható?

Legjobb válasz: Nem tudom, talán. A 12. héten fejlõdik ki a lepény a beágyazódásnak megfelelõ területen levõ bolyhokból.

Nem tudom, talán. A 12. héten fejlõdik ki a lepény a beágyazódásnak megfelelõ területen levõ bolyhokból.
Nekem már a 8.héten mondta a doki, hogy a mellsõ falon van, és érinti a méhszájat. De szerencsére azóta feljebb is húzódott. Te hány hetes vagy?
14:52-es vagyok, bocsi, megnéztem és a 12 hetes leletemen volt nekem is a méhlepény elhelyezkedése... :)
Nekem is ott írták elõször a papírra.

Mit lehet látni a babábol a 12. heti genetikai uh-n?

az érdekelne hogy ki mit látott belöle..már igazi kis ember?kéz láb stb..sokat olvasok ezekröl de még is érdekelne..sokan azt is irják hogy valakinek kiderül a neme..de szerintem az korai lenne.most vagyok a 9.hétben és már annyira várom mert az lesz a következö ultrahangom.

Legjobb válasz: Szia!Én nem gondoltam volna,hogy 12 hetesen olyan nagy már a baba,amikor megláttam,nem hittem a szememnek.Láttam a fejét,kezeit,lábait,igaz,még eléggé ösze volt gömbölyödve,de ki lehetett venni!Grat a babához!31 hetes kismama!

Szia!Én nem gondoltam volna, hogy 12 hetesen olyan nagy már a baba, amikor megláttam, nem hittem a szememnek.Láttam a fejét, kezeit, lábait, igaz, még eléggé ösze volt gömbölyödve, de ki lehetett venni!Grat a babához!31 hetes kismama!
A kérdező hozzászólása: szia..azt nagyon megköszönném..és boldog babavárást kivánok minden kedves válaszadomnak..
A 12 hetes UH-on semmit nem tudtam kivenni a buksiján kívül (nálunk elég régi az UH-gép), de én nagyon korán, már 13 hetesen voltam 4D Uh-on (gyógyszer mellett maradtam terhes és izgultam, hogy biztosan nincs-e baja, ezért menetem ilyen korán). Ezt csak azért írom le, mert az ugye csak 1 hét különbség és mégis: nemcsak a doki, hanem én is láttam teljesen tisztán, hogy kisfiú! Ha érdekel, elõkerítem a képet és elküldöm a címedre.
A kérdező hozzászólása: az a válaszolo aki azt irta hogy irjak privit és elküldi a cimet, nincs ki irva az irásodhoz hogy privát üzenet...inkább megadom az enyé[email protected] és szivesen várok másoktol is uh-s képet 12-hetest..annyira izgulok.
Nekem a 12. heti UH-on hasit csináltak (sõt, nálam egyáltalán nem csinált hülvelyit, mert szuper UH-gépe van), arra már bejött a párom és igen nagy élmény, teljesen babaformájú, mozog össze-vissza, nagyon furi és nagyon cuki! Párod ne hagyja ki!!!
Szia! Mivel a 12.hétre kialakul mindene, ezért nagyon jól látható, fõleg a buksija, de nekem mindig a gerincvonala, bordái voltak a legjobban láthatók. Maszek rendelésre tuti bemehet a párod, úgyis elõször hüvelyi UH-t csinálnak, mert így tudnak a legpontosabb adathoz jutni, a tarkóredõ vizsgálathoz.Közben kérdezd meg, h bejöhet-e a párod a hasi UH-ra, bár miért ne, ha már fizetsz, nem is keveset.Aki a kórházba jár ki nálunk, na, oda nem engedik be a kispapákat, ott amúgy is olyan káosz van mindig, futószalagon, 3 percenként nyomják kifele a kismamákat, én ezért megyek inkább maszekhoz, õ nagyon alaposan, akár 10 percig is vizsgálgatja a babát. Nekem a 12. hetes uh-n nagyon jó képeket adott a doki, még a kis arcáról is.
Én tegnap voltam, és nagyon elcsodálkoztam a csöppségen, hogy ennyire látszik keze, lába, feje, teste, van képem is, ha gondolod, irj privit vagy add meg az e-mail címet, és elküldöm neked .
Esküszöm, hogy az egyik ismerõsöméknek látták, hogy fiú lesz! Tudom, hogy egy nagyon hihetetlen, nem is tudom, hogy a doki mit látott, de tényleg az lett nekik! :) )
Orvosa válogatja, de nálunk minden UHra bejöhet a párod.Amúgy nagyon szépne fpg látszani.Én is azt hittem, hogy csak egy kis gombóska lesz ott, vagy valamilyen felismerhetetlen szövethalmaz, de nem.Minden jól kivehetõ. A neme tényleg nagyon ritkán derül ki ilyen korán, inkább a 18-20. heti UHn biztosabban mondják.Bár az én kislányom szégyenlõs volt 30. hétig nem volt hajlandó megmutatni magát:)
A kérdező hozzászólása: szia..köszönöm, , már alig várjuk a párommal.és erre a genetikai uh-ra bejöhet a párom is?
Szia! 12 hetesen a baba fejétól a popsiig kb 70-80 mm-es, szépen látszik mindene!A fejecskéje, a bordái, a szív 4 üregû metszete, a keze, a lába. A harmadik babánkat várjuk és tegnap tudtuk meg, hogy kisfiú!!! Az elsõ gyermekem kisfiú, akivel a 12. heti uh-on megmondta a dokim, hogy fiú lesz. Bejött neki! A lányommal a 12. heti uh-on is jól mondta meg a doki, akkor is igaza lett. Remélem, hogy most sem tévedett, mert ha már 2x is jól mondta, akkor nem hiszem, hogy 3x-ra tévedne!!! A legjobbakat!!!

12 hetes uh-n, hogy csinálják a genetikai vizsgálatot? Mire számítsak?

Legjobb válasz: Nekem Szegeden hüvelyi volt.Úgy tudom hogy a legtöbb helyen még az mert így jobban látják a babót.Ez lesz az utolsó aztán már csak hasi lesz.36h

Nekem Szegeden hüvelyi volt.Úgy tudom hogy a legtöbb helyen még az mert így jobban látják a babót.Ez lesz az utolsó aztán már csak hasi lesz.36h
Nekem már hasi volt, ez sztem helyfüggõ.Én bp-en az Examed-nél voltam, kaptam DVD-t, képeket, 12E volt.
Szia!nekem Szentendrén csinálták és hüvelyi volt és alapos.Én kaptam képet róla és nagyon jó volt látni a kis drágámat:-)).de szerintem ez helyfüggõ.Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: Ha elvégezték a 12 hetes uh-t akkor egybõl meglesznek az eredmények?vagy várni kell?(down kór, nyakiredõ stb.)
A kérdező hozzászólása: Persze olyanok válaszát is várom, akik nem a Bajcsyban voltak!
A kérdező hozzászólása: Hátha jár erre valaki vagy valakinek hasznos lehet: aug. 14-én megvolt a biopszia (abszolút túlélhetõ, fõleg a szuper rendes doki és csapata segítségével) utána a 3 hét várakozást viszont nem kívánom senkinek! az eredmény viszont kárpótolt mindenért: egészséges kislány!!! Múlt pénteken magzati szívultrahangon is voltunk dr Hajdú Júliánál (aki egy tündér) és ott is minden a legnagyobb rendben volt! Ez azért volt fontos, mert a picit vastagabb tarkóredõ a kromoszómarendellenesség mellett még szívproblémákra utalhatott volna! Végre élvezhetem a terhességet:-) Köszi a drukkokat és mindenkinek a legeslegjobbakat kívánom!
Gratulálok!!, de jó hogy irtál, én az utolsó válaszoló vagyok. Mi ugyan ezt az utat jártuk végig, csak nekem kisfiam lesz, mostmár hamarosan :) Nagyon boldog babavárást kivánok neked. Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: de jó, hogy írtál:-)) Én január végén, elvileg 29-e a céldátum:-) te mikor szülsz?
:D nekem már nincs annyi :) hivatalosan dec 4. de én elõbbre számitok, mert elég dagi a kisfiam. múlt héten 28+4 naposan volt 1400 gramm... :) voltunk babamozin és szerintem tökéletes kis manónk van. a terhességet egész jól birom eddig, de most indul a vége szakasz, mostmár kezdõdik az láb és hátfájás, meg a sav... de már hamarossan találkozom Olivérrel. :) neked neved van már?
A kérdező hozzászólása: De jó:-) Biztosan tökéletes kiskrapek lesz Olivér! Melyik héten mentetek babamozizni?mikor érdemes? Hol fogsz szülni? Nálunk egyenlõre Lili a befutó és a Stella (sz-szel kiejtve, mert a Férjem olasz:-)
ha lány lett volna Lili lett volna :) nekem is az a kedvencem de a Stella is nagyon szép. Hú akkor temperamentumos csaj lesz ha az apa Olasz :) Most voltunk a 28. héten, de egészben már nem fért bele, viszont nagyon helyes a pofikája, már nem olyan ufós. még 1x szeretnék menni szerintem a 32 héten, bár azt mondta a doktornõ, hogy akkor már annyira kevés a helyük nehéz lesz kiimátkozni, hogy mutassa a pofiját. de én ugyse birom ki :) Én pesti vagyok, pontosabban Óbudai, és a Margitban szülök. Te?
A kérdező hozzászólása: :-) hát már most sokat mozgolódik:-) Apukája olasz, de Északról, úgyhogy nem az a nápolyi hangoskodós fajta (szerencsére). Én is Budán lakom, de a Bajcsyban szülök végül, mert ott van olyan orvos akiben nagyon megbízom meg szuper szülésznõ is. nálatok apás szülés lesz?
12-es válaszoló vagyok, örülök, hogy nincs baj, most már nyugodj meg, élvezd a terhességet!!! Azóta nekünk már megszületett a kislányunk aug. 29-én, Szofi baba. Neked is kívánok egészséget és minden jót. Most már 3 gyermekes anyuka :)
A kérdező hozzászólása: Szia 12-es:-) nagy gratula a kisasszonyhoz:-))!!
Köszönjük!
:) igen nálunk is apukás szülés lesz. remélem birja majd :) na ha budai vagy lehet összefutunk majd egy játszón, és jót nevetünk ezen a tarkóredõ marhaságon :)
Kérdezõ, ha még jársz erre megírnád, hogy egészséges lett-e a pici?
uh, akkor nem csodálom. remélem minden okés lesz veled. szerdán már augusztus, eltelik hamar.
A kérdező hozzászólása: Szia! Az Istenhegyin voltam kombinált teszten, de a doki ott azt mondta, hogy õk 13. hétig végzik ezt a mintavételt, így az amniot javasolta. Ráadásul azóta még az is kiderült, hogy vsz ELSZÁMOLTÁK az arányszámaimat is (a Bajcsys genetikus hölgy számolt utána)...Sajnos elvesztettem a bizalmamat. A Bajcsyban sokkal emberségesebbek és profibbak voltak..úgyhogy inkább várok..
Szia, elsõ vagyok megint. ha nem a Bajcsiban csináltatod, hanem az istenhegyi úton, (nagyon nem olcsó, 65000) hétfõn szúrtak, és szerdán délután már csörgött a telefon a jó hirekkel. Igazából, aznap amikor mentem a szúrásra, úgy keltem, hoy nincs a kisfiamnak semmi baja. de ez olyan erõs megérzés volt, hogy vártam az eredményt, de akkor már nem féltem, valahogy tudtam 100%ra hogy jó lesz. kivánom hogy neked is igy legyen!!!
szia, nekem 2, 4-et mértek a 12. héten, de elküldtek az istenhegyi útra, ahol egy hét múlva már 3, 8-at. Javasolták a mintavételt, és megcsináltattam. Egyáltalán nem fájt, csak egy kicsit kellemetlen volt, és hamar meg is kaptuk az eredményt, ami jó lett hál istennek. már túl vagyok a 21-héten és minden rendben a kisfiammal. sose tudjuk meg mitõl volt a magas tarkõredõ, de nem akartam végigrettegni a terhességem, háthavalami baja lesz a kicsinek... szerintem csináltasd meg.
ja és csak hogy mennyit változik a atrkóredõ, a szúrás napján, már ''csak" 2, 9 volt.
Szerintem is csináltasd meg, mert jobb félni...Ilyenkor az a legjobb, ha pontosan tudják/tudjátok, beteg-e a baba vagy sem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Mindenképpen megcsináltatom, mi is így gondolkodunk! Ferenczi doktor, azt mondta, hogy a saját lányának is javasolná! szerintük 90% h minden rendben lesz.. Második válaszoló:neked hányadik héten csinálták meg?
szia, 13+4 voltam akkor. Az istenhegyi úton csinálták, nem volt olcsó, de 2 nap alatt volt eredmény.
A kérdező hozzászólása: Szuper! sajna nálam augusztus 14-ig várni kell, mert nagyon hátul tapad a lepény...
tudom, hogy nehéz, de próbálj meg ne idegeskedni. sok mindenkivel beszéltem én is, akinek hasonló eredményei voltak, de mégsem lett beteg a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Próbálok pozitív maradni, muszáj! pont tegnap mesélte a genetikus, h múlt hónapban volt egy kismama, akinek 1, 8-as tarkóredõvel down-os volt a babája..tehát sajnos sem az UH, sem a vérbõl végzett tesztek nem adnak biztonságot, csak a kromoszóma vizsgálat
:) na látod, csak pozítívan! és egy kis ráadás, ha akarod megmondják a baba nemét is 100%-ra ha kéred persze. Én kértem, ha már kiderült.. de csak beigazolta amit éreztem az elejétõl, azt hogy fiú. :)
Mindenképpen csináltassátok meg a mintavételt! Én is átestem rajta: alacsony AFP, magas HCG, 1/44 Down-esély, ráadásul elõtte még az ultrahang is rossz volt: több magzatvíz, feszesen telt magzati gyomor... Az amnio nekem fájt nagyon, rosszul is lettem utána, de megérte, így utólag. 24 napot végigidegeskedtem, minden nap attól féltem, nehogy megcsörrenjen a telefonom, majd mikor visszamentünk, közölték velem: egészséges a kisbaba, kislány lesz. Hozzáteszem, az ultrahang most tökéletes volt... (DEOEC klinika-genetika) 24+4 hkm
Én is voltam amnio-n, de nekem egyáltalán nem fájt, sõt, egy sima vérvétel nekem kellemetlenebb volt. Én csak a korom miatt mentem, de jó volt megnyugodni. Nekem 17 hetesen csinálták. 34 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat! Mindenképp megcsináltatom! persze nagyon félek az eredmény-várós idõszaktól..ti hogy éltétek túl?
ha már erre jártam több mint egy év után, elárulom, hogy Olivér fiam a 38. hétre 3550 grammal 53 cm-el megszületett makk egészségesen. Mára lassan 1 éves izgõ mozgó nagyfiú lett belõle, és egészséges. :) Neked kedves kérdezõ? minden rendben lett a kislányoddal?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!