Találatok a következő kifejezésre: 12 . genetikai (173 db)

A II. sz. Nőgyógyászatin milyen a 12. genetikai uh? Apuka bejöhet? Hány perces? Videót csinálnak ha viszek kazit? Képet adnak? Jövöhéten kell mennem.

Legjobb válasz: Velem a férjem a 18. heti genetikaira jött. Megkérdeztem és bejöhetett, van egy szék a fali monitorral szemben, így ott tudta nézni a dolgokat. Nem kérdezték meg, hogy kérek-e képet, így természetesen nem is adtak. Nem hinném, hogy csinálnának felvételt( bár ki tudja), de még úgyis aprócska a baba, meg nem is tart sokáig a vizsgálat. Kb 5 perc az egész, mire gyorsan végignézi a doki, hogy mindene megvan-e? Érdemes majd 4d-s UH-ra elmenni, sokkal nagyobb élmény. Az jóval tovább tart és ott már mindent lehet látni. Mi a 23. héten voltunk 4D-n, fél órás volt, azt megkaptuk DVD-n meg CD-n kb 50 db képet + leletet. (12.000 FT-ért) Sok boldogságot a babához! 35 hetes kismama

Velem a férjem a 18. heti genetikaira jött. Megkérdeztem és bejöhetett, van egy szék a fali monitorral szemben, így ott tudta nézni a dolgokat. Nem kérdezték meg, hogy kérek-e képet, így természetesen nem is adtak. Nem hinném, hogy csinálnának felvételt( bár ki tudja), de még úgyis aprócska a baba, meg nem is tart sokáig a vizsgálat. Kb 5 perc az egész, mire gyorsan végignézi a doki, hogy mindene megvan-e? Érdemes majd 4d-s UH-ra elmenni, sokkal nagyobb élmény. Az jóval tovább tart és ott már mindent lehet látni. Mi a 23. héten voltunk 4D-n, fél órás volt, azt megkaptuk DVD-n meg CD-n kb 50 db képet + leletet. (12.000 FT-ért) Sok boldogságot a babához! 35 hetes kismama
Mi is a 18. heti uh-n voltunk, és a férjem is bejött, pedig pont látogatási tilalom volt, de vidékrõl jöttünk, és csak ezért, így megkértük a portást, engedjen be. Szerencsére be is engedett, és a doki is. Viszont egy kicsit panaszkodok is, mert nekem nagyon kényelmetlen volt az ágy, teljesen vízszintesre beállítva, így fel kellett emelnem a fejem, amit persze nem bírtam tartani, így alig láttam a monitort. És nagyon vártuk, hogy mondjanak valamit a nemüket illetõen, de nem nézte doki. Aztán a végén kértük, nézze már meg, és azt mondta, nem. Na, hát ekkor csalódtam egy nagyot! hármasikres kismama Ja, és nekünk sem tartott 5-10 percnél tovább. Azért a képet, dvd-t próbáld meg. Hátha adnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hármasiker?? Azta! Gratulálok! Kár hogy ilyen rövid a vizsgálat.
Szia!Nekem a barátnõm ott csináltatta a genetikai uh-ot, és nagyon rossz tapasztalatai voltak.Azt mondta az orvos bunkó volt vele, nem mondott, nem mutatott neki semmit, se a nemét, se a babát.Aztán mikor a barátnõm megkérdezte hogy fiú vagy kislány, ráförmedt a doki hogy nem mondja meg.Felvételt se kapott, meg képet se.Én meg magándokinál csináltattam genetikai uh-t, és úgy jött ki a dolog, hogy a genetikai uh+4d-s uh+felvétel dvd-n+képek összesen 10000 ft-ba került, és hatalmas élmény volt, kedves segítõkész doktornõvel, és legalább azt is megtudtuk hogy kislányunk lesz. :-)És az egyik válaszolónak üzenem, igenis sokat látni a babából a 18-ik héten, a miénk játszott a köldökzsinórral, szopta az ujját, mosolygott stb.Sok sikert a babóhoz! Egy 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Lehet hogy ha nekem is rossz tapasztalatom lesz, elmegyek egy másik dokihoz is, vagy 4D-re, nekem is megér 10.ezret. :) Még ha a terhesség alatt 2szer is megyünk 4D-re. :)

12. genetikai uh-n miket láttatok, amiket korábban nem?

Péterfy-be megyünk, alig várom. Miket láthatunk majd? Meséljetek erről kicsit! Hüvelyi vagy hasi uh? Mit lehet már megtudni?

Legjobb válasz: * 12. heti (csak lemaradt a vége:)

A kérdező hozzászólása: * 12. heti (csak lemaradt a vége:)
Az én fiam szopta az ujját:) 39+4hkm.
Az egész babát látni lehet már:-))) nekem hüvelyi volt
En videki nagyvarosban lakom. A klinikan csak es kizarolag a tarkoredot neztek meg, es mar ki is voltam dobva... Elmentunk egy maganklinikara, ott 30 percig tartott. Megszamoltuk a 20 ujjat, lattuk a futykoset, es minden fele szervecskejet megcsodalhattuk, kozben tornazott... :-)

Jó volt a 12. genetikai UH-m, rendben volt a Down-kór teszt, az AFP is jó akkor rendben van a baba?

8 hete voltam UH-n utoljára és még 2 hetet kell várnom a következ?re.Volt már 1 missed ab-m.Mocorgást nem érzek (els? baba)és félek valami baj van.

Legjobb válasz: Ezt nem nagyon értem,hogy 8hete voltál uh-on,és még 2 hét mire kell ismét menned?10hetet sehol sem várnak,ez furi.Amúgy 18-20hét között érezni az elsõ babát.

Ezt nem nagyon értem, hogy 8hete voltál uh-on, és még 2 hét mire kell ismét menned?10hetet sehol sem várnak, ez furi.Amúgy 18-20hét között érezni az elsõ babát.
A kérdező hozzászólása: Szia! Nekem mondod, hogy fura!Ráadásul magán dokim van, kértem, hogy vizsgáljon meg de mintha a falnak beszéltem volna.
Elsõ válaszoló vagyok, nekem azért furi mert 4hetente van uh.Nekem is magán dokim van, 4hetente kell hozzá mennem.Sztem ha ennyire aggódsz és hiába mondod a dokidnak, hogy nézzen meg akkor váltsd le.Én tuti nem bírnék ki 10hetet.
Szia! Ha nagyon aggódsz, érdemes lenne befutnod az sztk-ba, egy gyors UHra, ezt megteheted beutaló nélkül. Lehet, hogy kapsz egy-két epés megjegyzést, de ne törõdj vele, a Te gyerekedrõl van szó. Ha nem megy, keress olyan magánrendelõt, akár 4D-st, ahol hamar fogadnak, csak fizetned kell érte. A mocorgás látszólagos hiánya nem vicc, inkább legyen vaklárma, mint komoly baj! Minden jót, üdv 22. hetes km
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint mégsem jó ha még nem mocorog?! :-( Lehet igen csak én nem érzem...
Szia! A magzat, aki eddig észrevétlenül manõverezett a méhben, általában a 18. és a 22. hét között ad elõször jelt magáról. Ha nem õ az elsõ gyermek, lehet, hogy már jó ideje lehet érezni a mocorgását, de ha a kismama hasizmai erõsek, vagy ha vastagabb deréktájon, a rugdalózás élménye még várathat magára. Én is csak 1 hete érzem, szerintem a mocorgás miatt még ne aggódj. 18+3 hetes kismami

Van a Honvéd kórházban 12. heti genetikai vizsgálat? Győrben hol van és mennyibe kerül a 12. heti genetikai vizsgálat?

Köszönök minden választ!!!

Legjobb válasz: A 12. heti genetikai uh ingyenes mindenhol, fizeti a TB.

A 12. heti genetikai uh ingyenes mindenhol, fizeti a TB.
Elõzõ vagyok, rájöttem, hogy lehet, hogy a kombinált tesztre gondoltál... Na arról viszont azt biztosan tudom, hogy a Szt Imre és a Bajcsy kórházban ingyenes, lehet, hogy máshol is. Ez attól függ, köt-e az adott kórház errõl együttmûködési szerzõdést a Sejtbankkal, õk finanszírozzák a vizsgálatot, a kórház meg cserébe "reklámozza" a Sejtbank fizetõs szolgáltatásait.
Szia! A 12.heti szerintem nem a komplett, amit írtál, hanem a genetikai. Engem errõl a komplettrõl érdekelne bõvebb infó! IGEN VAN a Honvédban, illetve a hozzá tartozó MÁV-ban a 12 hetes ingyenes genetikai vizsgálat. Telefonszám, ahol idõpontot tudsz kérni: 475-2775. Én 24.-ére kaptam a második emeletre kell menni az Állatkerttel szemben és fél 2-ig van minden nap rendelés. Szép napokat!

Betöltött 12 hetes vagyok, csütörtökön kell mennem a genetikai ultrahangra, ha ott rendben lesz minden akkor ugye már kicsit fel lehet lélegezni?

Eddig jók a leleteim,a babám a múlt héten jól volt az uhn ,szépen fejl?dik.Ez az els? terhességem,és aggódom,jó lenne már megnyugodni.Tudom hogy bármi történhet bármikor,de általánosságban már ilyenkor bele élhetem magam a terhességbe?Sokat pihenek,nem dolgozom,cipekedek.

Legjobb válasz: Szia, ez a genetikai UH már nagyon sokat elárul, h mi újság a picivel. Ha nagyon parás vagy (én az voltam) akkor esetleg menj el egy kombinált v. integrált down szûrésre (én az istenhegyi géndiagnosziktán voltam) de igaziból semmi újat nem mondtak mint amit a saját orvosom, de jó volt mástól is hallani h minden OK.Én még voltam 18. hetesen egy második genetikai UH-on is...Az biztos h semhol senki nem fogja Neked azt mondani h a baba 100%-ig egészséges, mert ilyet nem mondhat, de ha most rendben találnak mindent, akkor nagy a valószínûsége, h minden OK. És igen beleélheted magad. Én is a 12.heti UH után mondtam el a családnak és a munkahelynek.Ne hajtsd túl magad! Legyen nyugodt , örömteli a várandóságod! Nincs ennél szebb érzés:-) irigyellek:-)

Szia, ez a genetikai UH már nagyon sokat elárul, h mi újság a picivel. Ha nagyon parás vagy (én az voltam) akkor esetleg menj el egy kombinált v. integrált down szûrésre (én az istenhegyi géndiagnosziktán voltam) de igaziból semmi újat nem mondtak mint amit a saját orvosom, de jó volt mástól is hallani h minden OK.Én még voltam 18. hetesen egy második genetikai UH-on is...Az biztos h semhol senki nem fogja Neked azt mondani h a baba 100%-ig egészséges, mert ilyet nem mondhat, de ha most rendben találnak mindent, akkor nagy a valószínûsége, h minden OK. És igen beleélheted magad. Én is a 12.heti UH után mondtam el a családnak és a munkahelynek.Ne hajtsd túl magad! Legyen nyugodt , örömteli a várandóságod! Nincs ennél szebb érzés:-) irigyellek:-)
Szia! Nem ijesztgetés. 26 hétig nem teljesen életképesek bármi történhetne de nem fog mert vigyázol magadra :) Most addig stresszelhetnél de azzal ártasz. 12-14 hetet szokták mondani hogy azzal már minimálizálódik a vetélés lehetõsége. Fellélegezhetsz én is mikor 12 hetes lettem megnyugodtam. Azóta semmi bajom a leleteink nekünk is jók. Most genetikán mérnek tarkóredõt és ha megtudják nézni akkor orrcsontot (is ha megmutatja, ) meg szívhangot mutatnak amin én már majdnem sírtam :) Nagyon jó lesz! Én 15 hetesen elmentem még egy 4d-re is ott mindent láttunk belõle csak a lábaközét nem meg kis vékonyka volt még. Így nyugodtam meg teljesen. Üdv 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm nagyon aranyosak vagytok!Remélem minden rendben lesz:-)))

Lehetséges az, hogy babám szopta az úját a 12 heti genetikai ultrahangon? Mért van az, hogy a sima ultrahangon 2 nappal idősebb a baba mind a genetikain? A simán ultrahangon 12hetes és 6napos, a genetikain 12 hetes 4 napos. Most akkor melyik az igaz?

KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!

Legjobb válasz: Ez még annyira mindegy,hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt,és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem,eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.

Ez még annyira mindegy, hogy hány napos!Nekem egy hetes eltérésem volt, és minden a legnagyobb rendben van a kicsivel.Majd a 36.heti lesz mérvedó!Addig meg még sok van vissza neked! Szerintem túl kicsi még akkor a kezecskéje..legalábbis ah én az UHképeket nézegetem, eléggé kicsi.Bár az enyém végigaludta.
Szia! Szerintem lehetséges, mivel én a 13. héten voltam genetikain, és a videón is látszik, hogy kétszer is elkezdte szopni az ujját. Ilyenkor már ki van fejlõdve annyira, hogy látod a kis kezét. Gondolhatod, már rongyosra néztük a felvételt:) Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még sem káprázott a szemem:) Doki is mondta nézze csak babája szopja úját:) Úgy örültem neki, mert közbe járt keze, lába, és látszott rajta, hogy jól érzi magát.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!További szép babavárást, ennél szebb nem is lehet egy nõ éltebe:)

Masnak is mondtak ilyet a 12. heti genetikai vizsgalat utan? Van ennek valami igazsag alapja?

Ma voltam az orvosomnal,13 hetes vagyok,kiertekelte az eredmenyeket,bar mar a vizsgalat soran is mondtak,hogy minden tokeletes.

Legjobb válasz: Udvarias volt. Ennyi. Semmit nem lehet 12. heti genetikai uh-n megállapítani ilyen messzemenõen.

Udvarias volt. Ennyi. Semmit nem lehet 12. heti genetikai uh-n megállapítani ilyen messzemenõen.
MIndig mindenkinek azt mondják, hogy övé a legszebb, legtökéletesebb:)
ez a szám az inteligencia szintetn me fogja soha kimutatni. arra akart célozni sztem, h, a baba nem beteg!
Nekem a kombinált teszt eredménye 1:50000, de nem mondott rá semmit az orvosom:) Biztos szimpatikus vagy neki, és kedves akart lenni:) Örülj neki!
Amikor én megkérdeztem az orvcost, hogy jók-e az eremények. azt mondta: Hogy jó-e? Egyenesen tökéletes! De nem hinném, hogy ilyesmibõl bármilyen komolyabb következtetést le kéne vonni.
Nehezen hiszem el, hogy 13 hetes terhességnél, genetikai vizsgálat után látaj az orvos, akármilyen nagy szakember is, hogy egy kis Einstein lesz. Nekem nem mondtak ilyet és õszintén szólva, elég furán hangzik ez egy tanult embertõl :-(
Udvariaskodott. :) Ettõl függetlenül lehet, hogy tényleg Õ lesz az új Einstein, de az majd csak késõbb derül ki. Most erre biztosan nem tudnak még következtetni :)

12. hetes genetikai u. h. idõpontja jó lesz így?

Hétfõre kaptam idõpontot, ami az utolsó mensi szerint 11+5 nap, a dokim azért ilyenkor küldött, mert a magzat az õ gépe szerint nagyobb ennél, szerinte 12+2 napos lesz ezen a napon. Jó lesz így mindenképp ha hétfõn megyek? Azért kérdem, mert a genetikai u.h. fizetõs, s barátnõm korábban ment, mint kellett volna, s visszahívták, de mind kétszer "lehúzták" szegényt, ezt szeretném elkerülni. (ugyan ennél a szakembernél járt) Jó lesz így? Köszi!

Legjobb válasz: teljesen jó,a fiammal éni s 12+2 hetesen voltam,a lányommal 11+4 hetesen.Egyébként ez a genetikai uh a 11-13 hét között van. :)

teljesen jó, a fiammal éni s 12+2 hetesen voltam, a lányommal 11+4 hetesen.Egyébként ez a genetikai uh a 11-13 hét között van. :)
Én egy kis zavarodás miatt, hosszú történet, késve kerestem idõpontot a 12 hetes UH-ra. Találtam egy fizetõset, ahol tudtak fogadni és nagyon örültem mert 14. hétig írták a honlapjukon, és a hirdetéseikben is. Elmentünk, pont 14 hetesen hát tök le lettem bacva hogy már 14 hetes vagyok és ezt a 13. hétig kell megcsinálni. Nagyon mérges voltam, mert az õ honlapjukon olvastam. Szerencsére a tarkóredõ íggy is normális volt, és azt is megtudtuk hogy 95%, hogy kislány. Szóval a példámból tanulva a 13. hétig menj. A 11+5 már teljesen jó, ennyi eltérés mindig lehet a babáknál. Nálam mindig pont az a baj, hogy az orvosok mensi szerint számolják (most 25+1), viszont én pontosan tudpm a fogantatását, és az UH is ezt bizonyítja, hogy még csak 24+1. Mégis az elõzõek szerint néznek mindent, és azserint írtak ki szülni is..

Aki hamarabb vagy később ment 12. hetes genetikai uh. Ra volt gond az eredménnyel?

Én az sztk-s doki szerint 11+1napos vagyok és véd?n? jöv? hetet mondott uh.ra.De vérzés szerint 10+2hetes vagyok!Most akkor mikor menjek??? A genetikai uh.os szerint a vérzés szerint,de véd?n? azt mondta a n?doki által megadott uh.méret(terhességi kor szerint). Már bekavarnak teljesen:-(Kire halgassak?

Legjobb válasz: A védõnõ szerint és a vérzésem szerint én is két héttel elõrébb vagyok.Ne aggódj nekem is minden rendben volt.Hallgass az orvosodra valószínûleg te sem a mestruációs ciklusod közepén estél teherbe, mint ahogy én sem. A 12. ultrahangon 11hetes és hat napos terhes voltam mivel ott megmondják napra pontosan. A menzeszem szerint meg már 13 hetes, én is aggódtam mi lesz. Most 20. hetes vagyok holnap megyek a genetikaira, oda is az uh. szerint kaptam az idõpontot.

A védõnõ szerint és a vérzésem szerint én is két héttel elõrébb vagyok.Ne aggódj nekem is minden rendben volt.Hallgass az orvosodra valószínûleg te sem a mestruációs ciklusod közepén estél teherbe, mint ahogy én sem. A 12. ultrahangon 11hetes és hat napos terhes voltam mivel ott megmondják napra pontosan. A menzeszem szerint meg már 13 hetes, én is aggódtam mi lesz. Most 20. hetes vagyok holnap megyek a genetikaira, oda is az uh. szerint kaptam az idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi, de nem juttam közlebb mert én inkább hamarabb fogantam, mármint a baba mint középidõ ezért volt nagyobb mikor 7hetesen mentem, a mérete alapján 8hetsere írt:-/ Áh..asszem majd egyszercsak megyek uh.ra:-D
Szia!Nekem a 12.heti UH-on derült ki hogy 13+1hetes vagyok, de minden eredmény jó lett.(Én sajnos nemtudom pontosan " pontosan mikor eshettem teherbe", mivel 1éve rendszertelen volt a menstruációm, úgy volt hogy 2hónapig megvolt, 2hónapig nem...szóval nekem 8 hetesen derült ki hogy babát várok.)Azt mondják hogy a betöltött 12.héten kell menni. (21h)És az UH a legpontosabb, az adja ki ki mennyi idõs terhes vagy!
A kérdező hozzászólása: Köszi!Nekem is így mondták genetikai uh.on mikor felhívtam, hogy ez a gondom..ma meg védõnõ gyõzködött hogy amit a doki beírt az alapján kéne mennem, legfeljebb megyek még egyszer:-/ Szivem szerint én is a vérzés szerint mennék..
A kérdező hozzászólása: 18:31es! Megírnád mekkora volt 13+1hetesen a babád?Köszönöm:-)

Most voltam 12. heti genetikai szűrésen. Mik a tapasztalatok?

A vizsgálat eredménye összességében negatív lett. Az UH vizsgálat jó. Tarkóred? 1,7 mm, orrcsont látható. De a vérértékeim nem lettek jók: free-b-hcG 1,72 MoM, PAPP-A 0.51 MoM, ami teljesen kikészített. A kockázati eredmény 1:824. Sz?rés eredménye negatív lett,de nem vagyok nyugodt. Járt így valaki, hogy nem lett jó, a véreredmény, de minden rendben volt?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a kockázat 1:230 volt, Hcg 2,32 MOM, Papp-A 0.61 MOM. Tarkóredõ, orrcsont rendben. 16hetesen AFP 0.69 MOM, Hcg2,36 MOM Ezután megcsináltattam az amniocentézist, is kiderült, a baba teljesen egészséges!!! Viszont rettegésben éltünk le 2 hónapot (12.-tõl a 21. hétig,mire kész lett a kromoszóma vizsgálat). Nekem az a véleményem, hogy most mindenki isteníti ezeket az újfajta vizsgálatokat, de ezeknél is nagyon sok a tévedés!!! Csak a dokim kismamái között folyamatosan van 2-3-4 anyuka, akinek pozitívra hozzák ki az eredményét, teljesen alaptalanul! Nekem egy genetikus doktornõ mondta, hogy elég sok kismamánál egész egyszerûen alkatilag eltérõek ezek az értékek, de hogy miért, annak okát soha nem fogják tudni megmondani. Nekem pl. az AFP az elsõ gyereknél is pontosan ugyanilyen érték volt, én mérget mertem volna rá venni, hogy a másodiknál is ugyanannyi lett-és bejött. De a kolléganõm ugyanígy volt, csak nála még alacsonyabb volt az AFP mindkét babánál. Nyugodj meg, nálad sincs semmi baj, egyáltalán nem rosszak az eredményeid!!! Nem szabad azokkal foglalkozni, akik az 1 a soktízezerhez eredményeikkel kérkednek! 18 hetesen menj el egy nagyon profi 4d genetikai UH-ra, kérd, hogy szûrjenek a Down gyanújelekre, és ha ott is minden rendben lesz, akkor teljesen megnyugodhatsz!!!! Igaz, hogy az UH sem mutat ki mindent, de nagyon sok bajt ki tudnak vele szûrni!!! (Én rákérdeztem egy nagyon-nagyon elismert genetikus doktornál, hogy neki mi errõl a véleménye, és õ azt mondta, hogy õ mindig sokkal jobban hisz az ultrahangnak, mint a vérteszteknek.)

Szia! Nekem a kockázat 1:230 volt, Hcg 2, 32 MOM, Papp-A 0.61 MOM. Tarkóredõ, orrcsont rendben. 16hetesen AFP 0.69 MOM, Hcg2, 36 MOM Ezután megcsináltattam az amniocentézist, is kiderült, a baba teljesen egészséges!!! Viszont rettegésben éltünk le 2 hónapot (12.-tõl a 21. hétig, mire kész lett a kromoszóma vizsgálat). Nekem az a véleményem, hogy most mindenki isteníti ezeket az újfajta vizsgálatokat, de ezeknél is nagyon sok a tévedés!!! Csak a dokim kismamái között folyamatosan van 2-3-4 anyuka, akinek pozitívra hozzák ki az eredményét, teljesen alaptalanul! Nekem egy genetikus doktornõ mondta, hogy elég sok kismamánál egész egyszerûen alkatilag eltérõek ezek az értékek, de hogy miért, annak okát soha nem fogják tudni megmondani. Nekem pl. az AFP az elsõ gyereknél is pontosan ugyanilyen érték volt, én mérget mertem volna rá venni, hogy a másodiknál is ugyanannyi lett-és bejött. De a kolléganõm ugyanígy volt, csak nála még alacsonyabb volt az AFP mindkét babánál. Nyugodj meg, nálad sincs semmi baj, egyáltalán nem rosszak az eredményeid!!! Nem szabad azokkal foglalkozni, akik az 1 a soktízezerhez eredményeikkel kérkednek! 18 hetesen menj el egy nagyon profi 4d genetikai UH-ra, kérd, hogy szûrjenek a Down gyanújelekre, és ha ott is minden rendben lesz, akkor teljesen megnyugodhatsz!!!! Igaz, hogy az UH sem mutat ki mindent, de nagyon sok bajt ki tudnak vele szûrni!!! (Én rákérdeztem egy nagyon-nagyon elismert genetikus doktornál, hogy neki mi errõl a véleménye, és õ azt mondta, hogy õ mindig sokkal jobban hisz az ultrahangnak, mint a vérteszteknek.)
Szia! Az 1:824-es arány azt jelenti, hogy 824 hasonló adatokkal rendelkezõ terhességbõl 1 baba születik betegen. Ha utánaszámolsz, az azt jelenti, hogy 99.87% az esély arra hogy a babád egészséges, mint a makk! :) A nyakiredõ és az orrcsont teljesen rendben van. Ne aggódj! Ha nem nyugodtál meg, még a 16. héten is kérhetsz 2. trimeszteri vérvizsgálatot (igaz felénk az 20ezer Ft, de ha megengedhetitek magatoknak, a nyugalmad megéri). Minden jót! 19 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató válaszokat! Remélem, minden rendben lesz a babóval. Annyira szép volt UH-n, mindene megvan és mûködik, biztosan egészséges babóca, de ezektõl az értékektõl kicsit megijedtem. Mindenesetre megnyugtattatok, még egyszer köszönöm szépen! Boldog babavárást Nektek is!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!