Találatok a következő kifejezésre: 12 Éves hogyan tudnám (20 db)

Valaki el tudná magyarázni egy 12 évesnek, hogy hogyan és mivel kell beállítani az akvárium vizének ph-ját és nk-ját? (Egyáltalán mik ezek? )

Van egy akvarist szakkönyvem de abból nem értem meg mi is az.

Legjobb válasz: Ha nagyon nem érted, ami 12 évesen nem baj, akkor nem beállítani kell, hanem megmérni, és olyan halakat venni, amiknek az eleve adott értékek jók. Halas boltban vehetsz tesztet, kb.300 Ft lesz a kettõ, ezekkel megméred az akváriumban a vizet. A kapott értékek alapján ki tudod választani, milyen hal érzi jól magát a vizedben. Sokkal egyszerûbb a vízhez igazítani a halakat, mint fordítva.

Ha nagyon nem érted, ami 12 évesen nem baj, akkor nem beállítani kell, hanem megmérni, és olyan halakat venni, amiknek az eleve adott értékek jók. Halas boltban vehetsz tesztet, kb.300 Ft lesz a kettõ, ezekkel megméred az akváriumban a vizet. A kapott értékek alapján ki tudod választani, milyen hal érzi jól magát a vizedben. Sokkal egyszerûbb a vízhez igazítani a halakat, mint fordítva.
Egy részletes leírás: [link]
A pH a kémhatás, (savas, lúgos) Az nk a keménység (kemény, lágy) Ez a kettõ összefüggésben áll egymással, illetve az oldott CO2 mennyiségével. Ha kezdõ vagy, használj csapvizet, ne állítgass semmit, és tarts olyan halakat, amiknek jó a csapvíz. Vannak ennél ezerszer fontosabb dogok, amit sokkal hasznosabb tudni. (pl nitrogén körforgás)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Fõleg Platypusnak :)
Ezzel neked nagyon nem kell foglalkozni csak könnyen tartható halakat kell választanod.Én 13éves vagyok egyébként tudom már elég régóta mi a ph de nem igazán szórakozok vele meg nem is mérek semmit a könnyen tartható állatok mind megmaradnak annyi hogy a növények és a garnik szarakodnak mert nálam szikes a víz de ez egyéni eset ritka szerencsére.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon jó tanácsokat, linkeket kaptál. Gyakorlatban ez úgy néz ki hogy megméred a csapvized példa 20 nk keménység jön ki, ezt kell tudni, utána van egy akváriumod megvan menyi víz megy bele, nem annyi mint amire az akvárium ki van írva, példa 120 literes akváriumba lehet csak 90-100 liter víz megy, ennek az egyharmadát illik lecserélni hetente, ha kevés hal van benne akkor elég a 20% is. Ha olyan hal tetszik meg a kereskedésben mondjuk az én lányomnak a kakadu törpe sügér, törpe gurámi õk 10 nk kemény vizet szeretik, ez van a természetes élõhelyükön. A kereskedés vize kemény, olyan mint ami otthon van, így a halakat csapvízbe kell tenni. Hetente a fenti akvárium méretnél mondjuk 20-30 liter vizet kell cserélni, ennek a fele „0” nk ion cserélt víz, a fele 20nk csapvíz, így a csere víz 10nk kemény lesz. Lényegében fenti akváriumnál heti 10-15 liter, havonta 40-60 liter ion cserélt víz kell, 5 literes flakonban kapható, 200ft környékén van darabja, így 1600- 2400ft havi költséget jelent, erre kell, hogy rábólintsanak a szüleid, vagy a zsebpénzed. Kisesebb akváriumnál kevesebb a költség nyilván, konkrétat akkor lehet mondani ha megvan a keménységteszt, megmérted a vized, nézelõdtél a kereskedésben hal ügyben, melyik tetszik, vagy ha már van hal akkor be lehet állítani az õ igényeik szerint, a heti cseréknél folyamatosan lágyul a víz és a ph érték is megy lefelé, egyszerre sokat lágyítani nem szabad.

Hogyan tudnám rávenni a 12 évesemet, hogy órán figyeljen és ne álmodozzon? Nagyon szétszórt, itthon sem tanul, matekból is rontott jegyet.

Már telefont is ígertem neki jó féléves bizire, de ennek ellenére sem tanult. év elején felajánlottam neki, hogyha matekból, irodalomból, nyelvtanból 5-öst hoz minden egyes alkalommal kap 500ft-ot. azóta csak 1000ft-tal lett gazdagabb..

Legjobb válasz: Igen az elõttem szóló leírta. Amúgy én is ebbe az álmodozó típusba tartozom. csak én emllé firkálgatok is a könyvbe-füzetbe. És igen, a pénz/mobil nem motiválja egyáltalán. Valami olyannal kell motiválni ami neki is megér valamit. Én mondjuk úgy vetek véget ennek ha még tudom, hogy tanulni kell, hogy elmegyek egyet sétálni a könyvekkel együtt. Ha úgy érzem kiszelõztettem magam és kiálmodoztam akkor elõveszem a könyveimet egy csöndes helyem és leülök 1 padra vagy a fûre. Ott megtanulok mindent, hazajövök és már semmi dolgom itthon így azt csinálok amit akarok. Remélem segítehettem.

Igen az elõttem szóló leírta. Amúgy én is ebbe az álmodozó típusba tartozom. csak én emllé firkálgatok is a könyvbe-füzetbe. És igen, a pénz/mobil nem motiválja egyáltalán. Valami olyannal kell motiválni ami neki is megér valamit. Én mondjuk úgy vetek véget ennek ha még tudom, hogy tanulni kell, hogy elmegyek egyet sétálni a könyvekkel együtt. Ha úgy érzem kiszelõztettem magam és kiálmodoztam akkor elõveszem a könyveimet egy csöndes helyem és leülök 1 padra vagy a fûre. Ott megtanulok mindent, hazajövök és már semmi dolgom itthon így azt csinálok amit akarok. Remélem segítehettem.
Milyen a kapcsolat köztetek? Mennyit beszélgettek? Mennyire bízik benned? Szerintem a pénz egyáltalán nem motiválja.
az elözõ vagyok és ez lemaradt: és ha kíváncsi akkor kipróbálja ugye, és ha látja hogy bejön, akkor tovább fogja csinálni. Nem fogja elmopndani neked, és ingerlékeny lesz ha a témáról beszélsz, szóval jobb lesz nemerrõl beszélni ;D, csak mosolyogni hogyha javulnak a jegyei, és persze MINDIG meg kell dícsérned, mert így azt fogja érzeni hogy "húú ez nagyon megéérteee, és anya milyen büszke rám.kész zseni vagyok, és ennek az ára az hogy lustizhatok? TUTIJÓMÓDSZER!" :DD a saját esetemben igy volt. bár nehéz volt ezt leirni, mert mondjuk eléggé gázos, de ez van. L/14
kiegészítem a legutóbbi kommentem: Engem mindig a továbbtanulással ösztönöztek, én nem ajánlom módszernek mert nálam is csak azt érték el, hogy hányok az egésztõl és az istenért sem mennék tovbb gimi után akárhova.
mi érdekli?azzal "fizess"....gördeszka=új deszka vagy egy bamutatóra jegy.....sport=meccsre/versenyre jegy/labda/eszköz.....buli&éjszakaiélet=buliba engedés hétvégén/+1-2 óra a bulizásiidõhöz/elmentek együtt vhova......divat=új ruhák/kiegészítõk......elektronika=e. cuccok.....felvétel=kamera/fotómasina......mûvészet=új eszközök......stb......stb......
Nem tudom, én is álmodozok inkább órán, minthogy figyeljek. Rám mondjuk lolita-ruhákkal lehet hatni.xDD De mivel drága NAGYON , ez nincs felajánlva és nincs mi motiváljon. De mondjuk, én úgy szoktam, hogy órán ha nem figyelek, akkor otthon megtanulok begyakorlok normálisan mindent.
A kérdező hozzászólása: jelenleg vagyis többhete nem gépezik, nem játszhat a psp-vel mégsem erõlködik, hogy jobb legyen a helyzet. tegnap derült ki hogy bukásra áll matekból :((
Lány vagy fiú a gyerek? Különben én is 12 vok és hát figyelek az órán, de ha õ nem teszi annak valami szerelmi ügy lehet a háttérben! XD De szerintem be kéne vezetni hogy nincs gép pl.: 1 hétig vagy a szobafogságot
Hát ha engem a tanár sokszor "leégetne" akkor inkább megutálnám és azért se tanulnék.:) Én most jöttem rá (9.vagyok), hogy magamnak tanulok, most az , hogy anyu pénzt add, akor mivan?A tanuláson fog eldõlni az egész életem, és most ha sz_r jegyeim lesznek akkor már sírhatom vissza, a családban is elég sok ilyen példát láttok, és õk most járnak tanulni a család melett nem ilyen életet szánok magamnak. Álltalánosba 4.2 volt az átlagom. Most félévkor 4.9 lett. Anyukám egyedül nevel és ezért is tanulok, hogy ezen ne idegeskedjen legalább. Szerintem kérdezd meg tõle, hogy mivel tudnál neki segíteni? És mond el neki, hogy most sokat számit az életében az, hogy most-hogy tanul és nem szeretne valami csicskásként dolgozni. Szerintem nyugodtan mondhatód így neki.
A kérdező hozzászólása: jó kapcsolatban vagyunk, én nevelem. ha hazajön megbeszéljuk a sulit, és még estefelé leülünk beszélgetni általában. megbízik bennem természetesen...
Legutóbbi hozzászóló három év távlatából: Végül továbbtanultam.. :D

Tudni kell róla a szüleimnek 12 évesen, hogy maszturbálok?

Legjobb válasz: Ez nem olyan dolog, amit be kell vallani a szüleidnek. Ez természetes és - ha most esetleg még nem is sejtik - egy bizonyos kor után már biztosra veszik. Ugyanígy van ez a szûzességgel is. A szülök nem hülyék. Õk is voltak ennyi idõsek és nagyon sok olyan dolgot csináltak, amiket te most nem mondasz el nekik. És lehet, hogy még durvábbakat is. :D Na mindegy, szal ne görcsölj ilyesmin. Mondjuk, tény, hogy nem jó, ha rádnyitnak vagy valami, de végülis ez rajtad múlik.

Ez nem olyan dolog, amit be kell vallani a szüleidnek. Ez természetes és - ha most esetleg még nem is sejtik - egy bizonyos kor után már biztosra veszik. Ugyanígy van ez a szûzességgel is. A szülök nem hülyék. Õk is voltak ennyi idõsek és nagyon sok olyan dolgot csináltak, amiket te most nem mondasz el nekik. És lehet, hogy még durvábbakat is. :D Na mindegy, szal ne görcsölj ilyesmin. Mondjuk, tény, hogy nem jó, ha rádnyitnak vagy valami, de végülis ez rajtad múlik.
nem ez tabu, neked se számolnak be a sexuális életükrõl
Nem. Magánügy. De ha lebuksz szégyellni fogod magad. Csak ne vidd túlzásba...
Mi az, hogy ne vigye túlzásba? Ezt nem lehet túlzásba vinni. Amúgy a szüleidnek nem kell róla tudniuk, mivel ezzel nem ártasz senkinek.
Szerintem gondolják azt azt a szüleid:D:D Barby
Nem kell az ilyet szégyelni:D Barby
Tudni kell? Miért kéne tudni? Talán arról is beszámolsz, hogy mikor szellentesz? Dehogy kell. Bár érdekes jelenet lenne: "-Anya, apa én maszturbálni szoktam!" Tuti hogy nem jutnának szóhoz..."miért monde el ilyesmit a gyerek?"
én is 12 vagyok, gondolom te már több :) de az én szüleim se tudják... amúgy lebuktam vagy 1000x
de már kiverettem a fejükbõl, úgyhogy nem tudják mert régen ruhán keresztül...
mért kellene errõl senki nem szokot az õseivel tárgyalni, ez tabu téma, magánügy.

Nem tudná valaki hogy 12 évest mért nem lehet hátsó keresztszalaggal műteni? Egy szak képzet ember véleményét szeretném kérni!

mert egy haveromnak is ez a baja csak neki elüls? is meg hátsó és ?t megm?tik nekem meg azt mondták hogy még nem lehet! Ez hogy lehet?

Legjobb válasz: Az elsülsõ keresztszalag sokkal fontosabb a térd stabilitásához, habár a hátsónak is van szerepe. 12 évesen még növésben van a csont, a pótlás során átfúrják a csontvégek növekedési zónáját, ennek a kockázata, hogy leállhat a növekedés. Ez a veszély persze az elsõ-hátsó mûtétnél is fennáll, ott viszont a stabilitás olyan mértékû valószínûleg, hogy nem akarják kockáztatni az esetleges porcsérülést. Ha megáll a csont a növekedésben, akkor rövidebb lehet a lábad tõle. Ne siettesd a mûtétet, hord térdrögzítõt sportoláshoz.

Az elsülsõ keresztszalag sokkal fontosabb a térd stabilitásához, habár a hátsónak is van szerepe. 12 évesen még növésben van a csont, a pótlás során átfúrják a csontvégek növekedési zónáját, ennek a kockázata, hogy leállhat a növekedés. Ez a veszély persze az elsõ-hátsó mûtétnél is fennáll, ott viszont a stabilitás olyan mértékû valószínûleg, hogy nem akarják kockáztatni az esetleges porcsérülést. Ha megáll a csont a növekedésben, akkor rövidebb lehet a lábad tõle. Ne siettesd a mûtétet, hord térdrögzítõt sportoláshoz.
A kérdező hozzászólása: köszi! de így ha térdrögzítõt hordok akkor nem fog fájni vagy kii fordulni a térdem vagy valami ilyesmik?
A kérdező hozzászólása: irjatok mert ez nekem nagyon fontos lenne de télleg!!!!
nekem is elvannak szakadva és térdrögzítõt használok de azzal is nagyyon ovatosan kell sportolnod mert nekem térdrögzítõvel sem az igazi mert nem bírja a terhelést és ha mr rosszul lépek összesek mintha ki akarna akadni valószínüleg engem nyáron fognak vele mûteni 18/L
12 évesen még nyomjad a fegyencedzést. Megveheted könyvben vagy letöltöd netrõl.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
12 évesen tök mindegy mit csinálsz csak mozogj sokat és ne eröltesd meg magadat esetleg nézz valami edzést...
ahogy az elõzõ írta mozogj sokat, és semmiképpen ne gyúrj abszolút káros a nagy izomtömeg, csontozatodra, növekedés miatt, stb
Fegyenccel nem lesz nagy izomtömeg, elõzõ. Az saját testsúlyos edzés. Nem súlyzósat ajánlottam, kicsit gondolkozz már!!
mert szerinted mindenki tudja milyen a fegyenc edzés nem tudom észre vetted-e hogy arra nem is írtam semmit de biztos jó lehet olyan mint a szappanért hajolgatás vagy a gályarab tréning de fejthet követ is tûzõ napon
Igen, szerintem az ide válaszolóknak ezt tudni kell, mivel csal 10ezerszer lett kitárgyalva. Ha meg nem tudod, beírod a szót a google-ba és mit ad isten, elsõ helyen ezt adja ki:http://fegyenc.com/fegyenc-edzes/ Tehát benne van hogy saját testsúllyal végzett edzés, fekvõtámasz, guggolás, stb..

12 éves vagy mikor fogom tudni hogy mikor lessz magömlésem?

Legjobb válasz: nem is vagyok 12 éves.

Nekem nem volt.
nem is vagyok 12 éves.
Majd amikor dugod micimackót
nyakig úszni fogsz benne, csupa lucsok lesz az egész ágy.
Valószínûleg reggel úgy fogsz ébredni, hogy tiszta ragacs vagy.
A kérdező hozzászólása: és elsõnek átlátszós lessz?
éjszakai erotikus álomtól spontán magömlésre ébredsz.
Amikor magömlésed lesz, akkor biztosan tudni fogod, mert kénytelen leszel megmosakodni utána.
A kérdező hozzászólása: de honnan fogom tudni?
mindenkinek máskor nekem már 11 évesen volt.
Amikor elönti az ágyékodat egy forró, fehér anyag!

12 éves vagyok elkezdtem szőrösödni, meg a mellem is 1-2 hónapja kezdett el nőni, ki tudná megmondani, hogy mikor lesz meg az első menzeszem?

Legjobb válasz: hát leginkább senki mert ez véletlenszerû nincs a kettõ között szoros összefüggés lehet hogy holnap megjön de az is lehet hogy csak egy év múlva.

hát leginkább senki mert ez véletlenszerû nincs a kettõ között szoros összefüggés lehet hogy holnap megjön de az is lehet hogy csak egy év múlva.
A kérdező hozzászólása: most már mindenkinek megvan :((
Ne keseredj el, mert aki korábban menstruál, semmivel sem ér többet! Ez nem kiváltság.
A kérdező hozzászólása: De õk már érettnek érezhetik magukat.
De nem tehetnek róla, ahogy Te sem tehetsz arról, hogy még nem menstruálsz. Mondom, õk sem érnek Nálad többet! Vagy azt is mondhatnám, Te sem vagy kevésbé értékes, mint õk! :)
A kérdező hozzászólása: Ahha, bisztos......:/
Ne a nemi érésed alapján ítéld meg magad, és azt se hagyd, hogy mások ez alapján ítéljenek, mert senki nem tehet arról, hogy milyen ütemben fejlõdik!
Egy emberben csak a belsõ érték számít!
A kérdező hozzászólása: Mondani könnyü az ilyeneket, de nagyon rossz érezni :((
De értsd meg, nem az határozza meg, hogy milyen értékes egy ember, hogy milyen ütemben fejlõdik, mert senki nem tehet arról!
kb 1 év múlva meg fog jönni..:)
Szia. En 13vagyok. Nekem mar 3 eve no a mellem es meg csak most jott meg egy honapja az elso, szoval lehet h. egy het lehet h. par nap
Azért nekem vannak kétségeim, hogy minden lánynak megjött már... Szerintem többen sumákolnak, hogy "felnõtt"nek látszanak.
A kérdező hozzászólása: okké :D
A tegnapi 05:44-es vagyok. Ne azt nézd, hogy más lány már menstruál, mert senki nem tehet arról, hogy milyen ütemben fejlõdik. Egy fejlettebb lány sem értékesebb semmivel azoknál, akik késõbb érnek!!!
Nem sokára ;))
A kérdező hozzászólása: köszii :)
A kérdező hozzászólása: Mostanában meg fáj a pocim ez utal valamire ??
Ezt sajnos nem lehet megmondani, de szerintem 1-2 éven belül megjön.
A kérdező hozzászólása: :((
Nekem kb. fél év volt a szõrösödés és a menzesz között.De ne várd annyira.Nem jó buli. :)
Csak annyi biztos, hogy 16 éves korodig kell megjönnie az elsõ menstruációdnak.
Sajnos ezt nem lehet megmondani, de az elõjelek már jelentkeztek nálad. Sok lánynál a fehérfolyás is megelõzi kb 1 évvel a menstruávió kezdetét. Akkor lenne gond, ha 17, 18 éves korodra nem jönne meg.
De aranyos. Hogy várod. :) Én is pont ilyen voltam, már alig vártam, mert az osztályban már jóformán mindenki túl volt rajta, csak páran voltunk még "kislányok". Nekem kb 1 év telt el a kettõ között. 13 voltam mikor megjött (kb. még ált. suliba jártam). A lényeg az hogy ne türelmetlenkedj és ne érzed magad rosszul ha mondjuk a környezetedben valakinek hamarabb megjön az elsõ. Nem maradsz le semmirõl sem. És ahogy elõttem írták, nem olyan jó buli ez, amennyire várod annyira akarod majd néha hogy elmúljon. :D
A kérdező hozzászólása: koszi mindenkinek fõleg neked utolsoo meg másoknak is :) )
A kérdező hozzászólása: már mindenkinek megjott az egesz suliba csak nekem nem :((
#26vagyok. **lehet , hogy pár év

Miből lehet tudni hogy tetszel egy 12 éves srácnak? A félénkeknél miből látjuk?

Legjobb válasz: Teljesen egyénfüggö, de ha nagyon félénk akkor lehet, hogy még félénkebb lesz.

Teljesen egyénfüggö, de ha nagyon félénk akkor lehet, hogy még félénkebb lesz.
A kérdező hozzászólása: kössz

Szerintetek tetszem neki, lehet ebből valami? Jó lenne tudni hogy ezek után hogy viselkedjek mert most bizonytalan vagyok és még mielőtt valaki megkérdezné 17 múltam nemsokára 18 leszek tehát nem ez a 12 éves kategória.

van egy osztálytársam igazából jóban vagyunk egymással oszt.kiránduláson is tök jókat elbeszélgettünk meg jól elvoltunk, a suliban azt vettem észre hogy amikor így körbenézek csak a teremben sokszor összeakad tekintetünk mintha sokszor bámulna aztán múltkor egyik órán egymás mellett ültünk és véletlen összeért a térdünk nekem el?ször fel se t?nt aztán amikor igen akkor elhúzódtam ennyi maradt de másnap megint egymás mellé kerültünk és amikor leültem kb 2perc múlva megint összeért a térdünk aztán úgy is maradt aztán a srác egyre közelebb jött és az egész lábunkkal összeértünk és már vállamig is eljött szinte teljesen egymáshoz voltunk dölve/simulva igaz hogy egy könyvb?l dolgoztunk de ennyi "érintkezést" azért nem igényelt volna aztán a keze is hozzáért a lábamhoz és úgy rajta is maradt

Legjobb válasz: Általában lehet, hogy nem biztos, de elképzelhetõ, hogy nem tudom.:D Szóval döntsd el, kezdesz-e vele, vagy sem. Ha igen reagálj, mosolyogj, kicsit kacérkodj, elõbb-utóbb csak elhív valahová...:) (Azért gondold át, nem csak meg-e akar fektetni! - Igen tudom, hogy tanyasi fogalmazás, így esett jól!:DD) 18F

Általában lehet, hogy nem biztos, de elképzelhetõ, hogy nem tudom.:D Szóval döntsd el, kezdesz-e vele, vagy sem. Ha igen reagálj, mosolyogj, kicsit kacérkodj, elõbb-utóbb csak elhív valahová...:) (Azért gondold át, nem csak meg-e akar fektetni! - Igen tudom, hogy tanyasi fogalmazás, így esett jól!:DD) 18F
A kérdező hozzászólása: Annyira ismeremhtutinem aza fajta aki megfektetni akar...de a többivel kapcsolatban nem tudom mi lesz....

A kutyámat Hogyan tudnám rá szoktatni hogy megvédje a 12 éves kislányomat? Mi hamarabb várom a válaszokat!

3 hónapos és kicsi.Bullterier

Legjobb válasz: Lehetetlent ne várj el attól a szerencsétlen kölyök kutyától.

Lehetetlent ne várj el attól a szerencsétlen kölyök kutyától.
A bullterrier nem az az ÖV típus. És még nagyon kicsi. Úgy fél-egy év múlva elkezdhettek vele járni ÖV-re, és majd a képességeihez mérten kiderül, mennyire lesz alkalmas személyvédelemre. Mivel egy ember centrikus fajta, ne számíts biztos megoldásra. Egyenlõre még nektek kell õt védeni és megfelelõen szocializálni az emberekhez.
Minden kutya megvédi a családtagjait a maga módján (hogy hogyan, azt kutyája válogatja), de ahhoz, hogy ezt biztonságosan csinálja, az adott családtagnak tudnia kell leállítania a kutyát. Ha egy bullterrier elkezdi eldönteni egyedül, kitõl kell megvédenie valakit és kitõl nem, annak nincs jó vége. Én a helyedben nem szórakoznék ilyennel. Egyáltalán miért akarod, hogy a kutya védje a 12 éves gyereket? Védd te, te vagy az anyja, nem?
Kis gyámoltalan kölyök még jobban fél, minthogy megvédjen bárkit is. Majd 7 hónapos kora körül már meg lehet ismertetni vele a rongyot, csibészkart, de csakis szakember mellett, nem otthon. Aztán vagy jó védõ válik az ebbõl, vagy nem
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!