Találatok a következő kifejezésre: 12 Éves hogyan (693 db)

Valaki el tudná magyarázni egy 12 évesnek, hogy hogyan és mivel kell beállítani az akvárium vizének ph-ját és nk-ját? (Egyáltalán mik ezek? )

Van egy akvarist szakkönyvem de abból nem értem meg mi is az.

Legjobb válasz: Ha nagyon nem érted, ami 12 évesen nem baj, akkor nem beállítani kell, hanem megmérni, és olyan halakat venni, amiknek az eleve adott értékek jók. Halas boltban vehetsz tesztet, kb.300 Ft lesz a kettõ, ezekkel megméred az akváriumban a vizet. A kapott értékek alapján ki tudod választani, milyen hal érzi jól magát a vizedben. Sokkal egyszerûbb a vízhez igazítani a halakat, mint fordítva.

Ha nagyon nem érted, ami 12 évesen nem baj, akkor nem beállítani kell, hanem megmérni, és olyan halakat venni, amiknek az eleve adott értékek jók. Halas boltban vehetsz tesztet, kb.300 Ft lesz a kettõ, ezekkel megméred az akváriumban a vizet. A kapott értékek alapján ki tudod választani, milyen hal érzi jól magát a vizedben. Sokkal egyszerûbb a vízhez igazítani a halakat, mint fordítva.
Egy részletes leírás: [link]
A pH a kémhatás, (savas, lúgos) Az nk a keménység (kemény, lágy) Ez a kettõ összefüggésben áll egymással, illetve az oldott CO2 mennyiségével. Ha kezdõ vagy, használj csapvizet, ne állítgass semmit, és tarts olyan halakat, amiknek jó a csapvíz. Vannak ennél ezerszer fontosabb dogok, amit sokkal hasznosabb tudni. (pl nitrogén körforgás)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Fõleg Platypusnak :)
Ezzel neked nagyon nem kell foglalkozni csak könnyen tartható halakat kell választanod.Én 13éves vagyok egyébként tudom már elég régóta mi a ph de nem igazán szórakozok vele meg nem is mérek semmit a könnyen tartható állatok mind megmaradnak annyi hogy a növények és a garnik szarakodnak mert nálam szikes a víz de ez egyéni eset ritka szerencsére.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nagyon jó tanácsokat, linkeket kaptál. Gyakorlatban ez úgy néz ki hogy megméred a csapvized példa 20 nk keménység jön ki, ezt kell tudni, utána van egy akváriumod megvan menyi víz megy bele, nem annyi mint amire az akvárium ki van írva, példa 120 literes akváriumba lehet csak 90-100 liter víz megy, ennek az egyharmadát illik lecserélni hetente, ha kevés hal van benne akkor elég a 20% is. Ha olyan hal tetszik meg a kereskedésben mondjuk az én lányomnak a kakadu törpe sügér, törpe gurámi õk 10 nk kemény vizet szeretik, ez van a természetes élõhelyükön. A kereskedés vize kemény, olyan mint ami otthon van, így a halakat csapvízbe kell tenni. Hetente a fenti akvárium méretnél mondjuk 20-30 liter vizet kell cserélni, ennek a fele „0” nk ion cserélt víz, a fele 20nk csapvíz, így a csere víz 10nk kemény lesz. Lényegében fenti akváriumnál heti 10-15 liter, havonta 40-60 liter ion cserélt víz kell, 5 literes flakonban kapható, 200ft környékén van darabja, így 1600- 2400ft havi költséget jelent, erre kell, hogy rábólintsanak a szüleid, vagy a zsebpénzed. Kisesebb akváriumnál kevesebb a költség nyilván, konkrétat akkor lehet mondani ha megvan a keménységteszt, megmérted a vized, nézelõdtél a kereskedésben hal ügyben, melyik tetszik, vagy ha már van hal akkor be lehet állítani az õ igényeik szerint, a heti cseréknél folyamatosan lágyul a víz és a ph érték is megy lefelé, egyszerre sokat lágyítani nem szabad.

Egy 12 éves hogy öltözködik?

12 éves vagyok és az osztálytársaim megmondták h úgy öltözködök mint egy 7 éves. Pedig szerintem csak visszafogott vagyok. Õket látva pedig ?k próbálnak úgy öltözni mint egy 15 éves. Egy 12 éves hogyan öltözködjön? 12/L

Legjobb válasz: Mindenki úgy öltözködjön, hogy jól érezze magát a ruháiban. Nem másokra kell hallgatni, nekik semmi közük ahhoz te hogy öltözködsz. Húgom 12 éves, teljesen átlagos ruhákba jár, pl. ma: rövid farmer, strandpapucs, egyszerû színes mintás póló.

Mindenki úgy öltözködjön, hogy jól érezze magát a ruháiban. Nem másokra kell hallgatni, nekik semmi közük ahhoz te hogy öltözködsz. Húgom 12 éves, teljesen átlagos ruhákba jár, pl. ma: rövid farmer, strandpapucs, egyszerû színes mintás póló.
A kérdező hozzászólása: De nekem már önkritikám van! Annyira szeretném végre megtalálni azt az "arany középutat".
Szerintem nem kell úgy öltözködni, mint a "nagyok". Élvezzétek, hogy még nem vagytok. ;) Egy farmer, valami színes kis pólóval meg mondjuk tornacipõvel szerintem tökéletes.
Én rühellem az olyan 12-15 éves lányokat, akik úgy akarnak kinézni, mint aki 18. Leszel még te is annyi idõs, öltözködj akkor úgy, mint a 'nagyok', ne ennyi idõsen. Egy 12 éves lány hordjon farmert, színes, vidám pólókat, kisruhákat, tornacipõt, balettcipõt; és ne miniszoknyát, push-up melltartót, csõtoppot, meg miniruhát!
A kérdező hozzászólása: köszi! :)

167cm vagyok, 48kg, 12 éves . Hogy tudnák lefogyni? Egyáltalán kéne?

Szeretnék fogyni , de nem tudom , hogy hogyan ,vagy egyáltalán kéne ? 167cm , 48kg , 12éves . A súlyom ...az ilyen öröklött ... Nézzétek meg aFacebook-omon a kápeket , és mondjátok meg , szükségem van fogyásra ?

Legjobb válasz: A 167 centidhez egyáltalán nem sok a 48 kg, sõt, talán egy picit még kevés is, szóval nem kell fogynod! 167 cm-hez kb. 60 kg az ideális testsúly, te bõven alatta vagy. Mellesleg ilyen fiatalon, mikor még fejlõdés alatt van a tested, nem szabad fogyókúrázni. Mivel 12 éves vagy, valószínûleg nõni is fogsz még egy picit, és óhatatlanul felszedsz majd néhány kilót, ahogy nõiesedni kezdesz, de ez ne ijesszen meg. A csontsovány lányok egyébként sem tetszenek senkinek, hidd el! :)

A 167 centidhez egyáltalán nem sok a 48 kg, sõt, talán egy picit még kevés is, szóval nem kell fogynod! 167 cm-hez kb. 60 kg az ideális testsúly, te bõven alatta vagy. Mellesleg ilyen fiatalon, mikor még fejlõdés alatt van a tested, nem szabad fogyókúrázni. Mivel 12 éves vagy, valószínûleg nõni is fogsz még egy picit, és óhatatlanul felszedsz majd néhány kilót, ahogy nõiesedni kezdesz, de ez ne ijesszen meg. A csontsovány lányok egyébként sem tetszenek senkinek, hidd el! :)
NINCS!!
nem néztem végig, hogy pasi is írt-e, vagy csak nõk, de megnyugtatlak, hogy nagyon ideális az alakod, sõt talán még soványabb is vagy a kelleténél. Eszedbe ne jusson fogyókúrázni! Növésben lévõ szervezet vagy, szükséged van minden tápanyagra. Egyél sok zöldséget és gyümölcsöt - nem frázis, tényleg! És abban valamelyik kommentelõnek teljesen igaza van, hogy ahogy majd nõiesedsz (azaz a mellek elkezdenek nõni) a mérleg többet fog mutatni, miközben semennyivel nem leszel kövérebb - így akkor se ess kétségbe, és pláne NE fogyózz!
Isten ments fogyni! Most fogsz Igazán nõiesedni, akarj húst is magadra, nehogy csontkollekció legyél holmi hülye divat miatt... Persze tehénné hízni sem kell :)
nemhogy dagadt nem vagy, még normál testsúlyú sem.szerintem ez így most pont jó, mert hamarosan elkezdesz nõiesedni és rádjön néhány plusz kiló
Szerencsére nem vagyok fent facebook-on, de 12 évesen ne ilyenekkel foglalkozzál. Egyébként sem értem 48 kiló szerinted miért sok. Kezdem azt hinni, hogy ezek a kérdések csak arra mennek ki, hogy mindenki dicsérgessen titeket, meg ismerkedjetek. De ne mutogasd a képed mindenfelé a neten, mert baromira ráfázhatsz. vannak akik kifejezetten ere vadásznak. Aztán jön majd a sírás rívás. Én szóltam.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek a nyugtató válaszokat . Konkrétan az zavart , hogy a körülöttem lévõk nagyon soványak , és azt hittem , hogy hozzájuk képest nagyon kövér vagyok . Meg mondjuk , õk mondták már nekem , hogy kéne fogyókúrázzak ....
A kérdező hozzászólása: túl sovány vagyok ??? Ilyet sem mondott még nekem senki , köszi :)
NINCS SZÜKSÉGED FOGYÁSRA!!! (az én lányom 14 éves, 168/54 kg pont olyan, amilyennek lennie kell)
A kérdező hozzászólása: huha....köszike ... ez nyugtató ...:)
Túl sovány is vagy.
majd ha kicsit nagyobb leszel, megtanulod, hogy nem szabad mindig másra hallgatni. Azt mondják fogyókúráznod kell? Nekik átmosta az agyukat a média, és teljesen torz a testképük... hagynád magad belerángatni az õ torz világukba? 12 évesen úristen azt se tudtam, mi az a fogyókúra. Valahogy 8 éve még nem ekörül forgott a világ, pl. ha visszaemlékszem nekem volt duci és sovány barátnõm is de SOHA nem volt téma, hogy kinek miért mennyit kéne fogynia/híznia. ne foglalkozzatok ezzel ilyen fiatalon, élvezzétek az életet, és ezeket a gondokat hagyjátok meg a duci idõseknek :)


Meghalt a kishúgom édesapja az éjjel. Féltesók vagyunk, anyai ágról, anyu nevel minket. A húgom még csak 12 éves. Hogy segítsek neki?

Az apukája nagyon beteg lett, hetekig kórházban volt, de a húgom teljesen meg volt róla győződve, hogy a papája rendbe fog jönni. Úgy csinált, mintha az édesapja csak megfázott volna, és nem lenne semmi komolyabb gond, teljesen biztos volt benne, hogy meg fog gyógyulni és kikerül a kórházból. Sajnos az éjjel az apukája meghalt... Mi anyuval élünk, ő nevel minket, anyu még nem merte neki elmondani, mert még sose voltunk ilyen helyzetben és fogalmunk sincs, hogyan kéne ezt kezelni. Egyáltalán hogy lehet ilyesmit elmondani egy alig ilyen kislánynak? Hogy nincs többé apukája? Szegény hugi, már előre félek, hogy összetörik, de nem tudom, hogyan kéne segítenem neki, hogy mellette lehessek és átsegíthessem ezen... Mit kéne tennem, vagy csinálnom? :S Hogyan lehet a gyászt enyhíteni? Mi ilyenkor a jó megoldás??? Segítsetek, kérlek!! Ráadásul most hétvégén ünnepeltük volna a hugim névnapját is, hát szép kis névnap lett... :S :( Kérlek, írjatok tanácsot! :S

Legjobb válasz: Ha még eddig nem hunyt el más közeli hozzátartozója vagy távoli rokon akkor biztos hogy még nem fogja teljesen érteni a dolgot. Lehet hogy le lesz törve meg minden de számítsatok arra hogy nem fogja ezt feldolgozni és úgy fog csinálni mintha nem is venne errõl tudomást. Én 10 évesen vesztettem el édesapámat egy balesetben halt meg. Anyukám aznap este tudta meg hogy mi történt. Én akkor már aludtam és másnap reggel mondta meg hogy mi történt. Én akkor teljesen nem tudtam felfogni a helyzetet, egyszerûen sírni sem tudtam, a temetésen is csak álltam mint egy darab fa és nem dolgoztam fel mi volt. Hetekkel késõbb tudatosult bennem igazán hogy apám már nincs többet, és akkor kezdtem el teljesen összeomolni. Voltam pszichológusnál is, meg anyám testvére nagyon sokat volt akkor mellettünk, nagyapám is szinte rengeteget foglalkozott velem akkor (apám apja). nehéz volt feldolgozni, meg kiheverni de szerencsére 1-2 év alatt sikerült. Amikor kimegyünk a temetõbe mindig elkap az érzés hogy már nincs többet, de így a mindennapokban már tudom élni rendesen az életem. Jól tanulok, érettségi jól megy, anyámnak van már egy barátja, aki a nevelõ apám, nagyon jól megvagyok vele, szinte apámnak tekintem õt. De olyan ember mint amilyen az apám többet ne lesz. Persze a húgoddal is ez lesz sajnos hogy sokáig nem fogja tudni hová tenni ezt, álljatok mellette maximálisan, ha problémája van hallgassátok végig, legyetek mellette, próbáljátok a gondolatait elterelni, elfoglalni valamivel, ha szükséges akkor beszéljetek egy pszichológussal is. Õszinte részvétem!

Ha még eddig nem hunyt el más közeli hozzátartozója vagy távoli rokon akkor biztos hogy még nem fogja teljesen érteni a dolgot. Lehet hogy le lesz törve meg minden de számítsatok arra hogy nem fogja ezt feldolgozni és úgy fog csinálni mintha nem is venne errõl tudomást. Én 10 évesen vesztettem el édesapámat egy balesetben halt meg. Anyukám aznap este tudta meg hogy mi történt. Én akkor már aludtam és másnap reggel mondta meg hogy mi történt. Én akkor teljesen nem tudtam felfogni a helyzetet, egyszerûen sírni sem tudtam, a temetésen is csak álltam mint egy darab fa és nem dolgoztam fel mi volt. Hetekkel késõbb tudatosult bennem igazán hogy apám már nincs többet, és akkor kezdtem el teljesen összeomolni. Voltam pszichológusnál is, meg anyám testvére nagyon sokat volt akkor mellettünk, nagyapám is szinte rengeteget foglalkozott velem akkor (apám apja). nehéz volt feldolgozni, meg kiheverni de szerencsére 1-2 év alatt sikerült. Amikor kimegyünk a temetõbe mindig elkap az érzés hogy már nincs többet, de így a mindennapokban már tudom élni rendesen az életem. Jól tanulok, érettségi jól megy, anyámnak van már egy barátja, aki a nevelõ apám, nagyon jól megvagyok vele, szinte apámnak tekintem õt. De olyan ember mint amilyen az apám többet ne lesz. Persze a húgoddal is ez lesz sajnos hogy sokáig nem fogja tudni hová tenni ezt, álljatok mellette maximálisan, ha problémája van hallgassátok végig, legyetek mellette, próbáljátok a gondolatait elterelni, elfoglalni valamivel, ha szükséges akkor beszéljetek egy pszichológussal is. Õszinte részvétem!
Most 18 vagyok, 14 éves koromban halt meg apukám... Nekem is ugyan ez volt...anyát hajnal 4kor hívták, elmondták mi történt a kórházban. Õ is szintén felébresztett, és én semmit se tettem. A temetésig, mintha...semmi se történt volna. Egyszerûen...még most se tudom miért nem sírtam akkor. Én többet vígasztaltam anyát, mint õ engem. Aztán elkezdõdött az új suli, és akkor döbbentem rá, hogy milyen jó lenne apának ezeket az új dolgokat elmondani. Borzasztó volt az elsõ sulis év, ki voltam...most is jó lenne az érettségis dolgokat elmesélni neki..szóval lehet a hugod se fogja fel mi a szitu, csak hónapokkal utána. Mindig legyetek mellette, engem mindig 'körülrajongtak' a családba..sokkal de sokkal könnyebb volt. A család sokkal többet ér, mint egy pszichológus...részvétem!
Szia A mi családunkban is volt ilyen tragédia sajnos. Én 14 a hugom 12 éves volt. Huginak sajnos olyan nehezen ment a dolog , hogy dilidokihoz kellett vinni aki beszélgetett vele és elég jól rendbe hozta a dolgokat. Anyukánk aznap hajnalban megmondta amikor történt. Mindenki tudta , hogy be fog következni ezért mondhatjuk , hogy a család fel volt készûlve. Anya úgy adta elõ , hogy apa nincsen többé és nem fog soha visszajönni. Borzasztó nehéz volt , de a család támogatásával sikerült túllépjünk rajta. Arra a kérdésre , hogy És hogy vagy? Azt kell válaszolni , hogy Mit gondolsz hogy lennék? Erre magukba szállnak az emberek. Nekünk nagyon sok olyan hülye volt aki képes volt ezt megkérdezni. Most csak egymásra számíthattok, minden jót nektek!
adom

Hogy lehet rávenni egy 12 évest hogy törődjön az állatával?

Már annyit járattam a számat emiatt, de mintha fel sem fogná, hogy annak az állatnak enni, inni kell adni minden nap. És takarítani... 3 hete b?zölgött már a terrárium a szobájában. Azt mondta is hogy büdös de eszébe nem jutna kitakarítani.

Legjobb válasz: Sajnos én is ilyen voltam.Nagyon szégyelem magam miatta!Anyának kellet törõdnie a sok állatommal.Aztán egyik nap észrevettem hogy a pici Borzas, a tengerimalacom elpusztult.Folyton sírtam mert, bár jó pár hónapja nálunk volt, meg sem ismertem a személyiségét!Azóta is bánom!Mostmár foglalkozom a többivel.Fájdalmas lecke volt, de egy életre megtanultam!

Sajnos én is ilyen voltam.Nagyon szégyelem magam miatta!Anyának kellet törõdnie a sok állatommal.Aztán egyik nap észrevettem hogy a pici Borzas, a tengerimalacom elpusztult.Folyton sírtam mert, bár jó pár hónapja nálunk volt, meg sem ismertem a személyiségét!Azóta is bánom!Mostmár foglalkozom a többivel.Fájdalmas lecke volt, de egy életre megtanultam!
Szia! Sajnos ugyan ez történik az egyik barátnõmmel is! Csak õ halakat "tart". Nagy halakat kis, zsúfolt helyen. Büdös is, és rossz nézni azt a nyomorult aranyhalat 13 literben. ( Mikor neki 100 l körül kellene..) szûrés sincsen. -.- Nem lehet rá beszélni, azt mondja, hogy neki van igaza...
El kell kobozni. Felnõtt esetében rendõrrel is lehet koboztatni, ugyanis ez állatkínzás, gyerektõl praktikus családon belül kupaktanáccsal elrendelni a kobzást... Ha egy ideje már te eteted, itatod az állatot, akkor takarítsd is ki, és vidd át a saját szobádba, és esetleg hirdesd is meg, hogy eladó... Ha a tesód vevõ lenne a saját állatára, csak úgy add vissza, ha ledolgozza, amit eddig te csináltál meg helyette, de kamatostul (+ állatvédelmi bírság)... Pontos munkaórában, mosogatás, bevásárlás, szobatakarítás számban egyezkedjetek. A kamaszokhoz az alku a kulcsszó.
Szerintem ha így bánik az állatokkal akkor nem szereti õket. Az lesz a legjobb ha ráveszed, hogy adja el, vagy ajándékozza el õket. Õ sem akar velük foglalkozni, és ez az állatoknak sem tesz jót.
az elkobzos tenyleg bejohet.. Szerintem ha nincs otthon, siman fogd a hori cuccat es vidd at a szobadba.. Ha tenyleg szereti az alatokat, es kell neki a hori, akkor meg fog dolgozni erte :) nekem teknoseim voltak ilyen idosen (most is megvannak) en se soat foglalkoztam veluk, neha megetettem oket, de ki nem takaritottam oket, aztan nyu megfenyegetett, h elengedi oket a toba a parkben, azota mindig kitakaritom oket, meg gyujtottem is ra hogy vehessek nkik cuccokat a zsebpenzembol, saurot meg uj terrariumot :)

Hogyan tudnám rávenni a 12 évesemet, hogy órán figyeljen és ne álmodozzon? Nagyon szétszórt, itthon sem tanul, matekból is rontott jegyet.

Már telefont is ígertem neki jó féléves bizire, de ennek ellenére sem tanult. év elején felajánlottam neki, hogyha matekból, irodalomból, nyelvtanból 5-öst hoz minden egyes alkalommal kap 500ft-ot. azóta csak 1000ft-tal lett gazdagabb..

Legjobb válasz: Igen az elõttem szóló leírta. Amúgy én is ebbe az álmodozó típusba tartozom. csak én emllé firkálgatok is a könyvbe-füzetbe. És igen, a pénz/mobil nem motiválja egyáltalán. Valami olyannal kell motiválni ami neki is megér valamit. Én mondjuk úgy vetek véget ennek ha még tudom, hogy tanulni kell, hogy elmegyek egyet sétálni a könyvekkel együtt. Ha úgy érzem kiszelõztettem magam és kiálmodoztam akkor elõveszem a könyveimet egy csöndes helyem és leülök 1 padra vagy a fûre. Ott megtanulok mindent, hazajövök és már semmi dolgom itthon így azt csinálok amit akarok. Remélem segítehettem.

Igen az elõttem szóló leírta. Amúgy én is ebbe az álmodozó típusba tartozom. csak én emllé firkálgatok is a könyvbe-füzetbe. És igen, a pénz/mobil nem motiválja egyáltalán. Valami olyannal kell motiválni ami neki is megér valamit. Én mondjuk úgy vetek véget ennek ha még tudom, hogy tanulni kell, hogy elmegyek egyet sétálni a könyvekkel együtt. Ha úgy érzem kiszelõztettem magam és kiálmodoztam akkor elõveszem a könyveimet egy csöndes helyem és leülök 1 padra vagy a fûre. Ott megtanulok mindent, hazajövök és már semmi dolgom itthon így azt csinálok amit akarok. Remélem segítehettem.
Milyen a kapcsolat köztetek? Mennyit beszélgettek? Mennyire bízik benned? Szerintem a pénz egyáltalán nem motiválja.
az elözõ vagyok és ez lemaradt: és ha kíváncsi akkor kipróbálja ugye, és ha látja hogy bejön, akkor tovább fogja csinálni. Nem fogja elmopndani neked, és ingerlékeny lesz ha a témáról beszélsz, szóval jobb lesz nemerrõl beszélni ;D, csak mosolyogni hogyha javulnak a jegyei, és persze MINDIG meg kell dícsérned, mert így azt fogja érzeni hogy "húú ez nagyon megéérteee, és anya milyen büszke rám.kész zseni vagyok, és ennek az ára az hogy lustizhatok? TUTIJÓMÓDSZER!" :DD a saját esetemben igy volt. bár nehéz volt ezt leirni, mert mondjuk eléggé gázos, de ez van. L/14
kiegészítem a legutóbbi kommentem: Engem mindig a továbbtanulással ösztönöztek, én nem ajánlom módszernek mert nálam is csak azt érték el, hogy hányok az egésztõl és az istenért sem mennék tovbb gimi után akárhova.
mi érdekli?azzal "fizess"....gördeszka=új deszka vagy egy bamutatóra jegy.....sport=meccsre/versenyre jegy/labda/eszköz.....buli&éjszakaiélet=buliba engedés hétvégén/+1-2 óra a bulizásiidõhöz/elmentek együtt vhova......divat=új ruhák/kiegészítõk......elektronika=e. cuccok.....felvétel=kamera/fotómasina......mûvészet=új eszközök......stb......stb......
Nem tudom, én is álmodozok inkább órán, minthogy figyeljek. Rám mondjuk lolita-ruhákkal lehet hatni.xDD De mivel drága NAGYON , ez nincs felajánlva és nincs mi motiváljon. De mondjuk, én úgy szoktam, hogy órán ha nem figyelek, akkor otthon megtanulok begyakorlok normálisan mindent.
A kérdező hozzászólása: jelenleg vagyis többhete nem gépezik, nem játszhat a psp-vel mégsem erõlködik, hogy jobb legyen a helyzet. tegnap derült ki hogy bukásra áll matekból :((
Lány vagy fiú a gyerek? Különben én is 12 vok és hát figyelek az órán, de ha õ nem teszi annak valami szerelmi ügy lehet a háttérben! XD De szerintem be kéne vezetni hogy nincs gép pl.: 1 hétig vagy a szobafogságot
Hát ha engem a tanár sokszor "leégetne" akkor inkább megutálnám és azért se tanulnék.:) Én most jöttem rá (9.vagyok), hogy magamnak tanulok, most az , hogy anyu pénzt add, akor mivan?A tanuláson fog eldõlni az egész életem, és most ha sz_r jegyeim lesznek akkor már sírhatom vissza, a családban is elég sok ilyen példát láttok, és õk most járnak tanulni a család melett nem ilyen életet szánok magamnak. Álltalánosba 4.2 volt az átlagom. Most félévkor 4.9 lett. Anyukám egyedül nevel és ezért is tanulok, hogy ezen ne idegeskedjen legalább. Szerintem kérdezd meg tõle, hogy mivel tudnál neki segíteni? És mond el neki, hogy most sokat számit az életében az, hogy most-hogy tanul és nem szeretne valami csicskásként dolgozni. Szerintem nyugodtan mondhatód így neki.
A kérdező hozzászólása: jó kapcsolatban vagyunk, én nevelem. ha hazajön megbeszéljuk a sulit, és még estefelé leülünk beszélgetni általában. megbízik bennem természetesen...
Legutóbbi hozzászóló három év távlatából: Végül továbbtanultam.. :D

Tudni kell róla a szüleimnek 12 évesen, hogy maszturbálok?

Legjobb válasz: Ez nem olyan dolog, amit be kell vallani a szüleidnek. Ez természetes és - ha most esetleg még nem is sejtik - egy bizonyos kor után már biztosra veszik. Ugyanígy van ez a szûzességgel is. A szülök nem hülyék. Õk is voltak ennyi idõsek és nagyon sok olyan dolgot csináltak, amiket te most nem mondasz el nekik. És lehet, hogy még durvábbakat is. :D Na mindegy, szal ne görcsölj ilyesmin. Mondjuk, tény, hogy nem jó, ha rádnyitnak vagy valami, de végülis ez rajtad múlik.

Ez nem olyan dolog, amit be kell vallani a szüleidnek. Ez természetes és - ha most esetleg még nem is sejtik - egy bizonyos kor után már biztosra veszik. Ugyanígy van ez a szûzességgel is. A szülök nem hülyék. Õk is voltak ennyi idõsek és nagyon sok olyan dolgot csináltak, amiket te most nem mondasz el nekik. És lehet, hogy még durvábbakat is. :D Na mindegy, szal ne görcsölj ilyesmin. Mondjuk, tény, hogy nem jó, ha rádnyitnak vagy valami, de végülis ez rajtad múlik.
nem ez tabu, neked se számolnak be a sexuális életükrõl
Nem. Magánügy. De ha lebuksz szégyellni fogod magad. Csak ne vidd túlzásba...
Mi az, hogy ne vigye túlzásba? Ezt nem lehet túlzásba vinni. Amúgy a szüleidnek nem kell róla tudniuk, mivel ezzel nem ártasz senkinek.
Szerintem gondolják azt azt a szüleid:D:D Barby
Nem kell az ilyet szégyelni:D Barby
Tudni kell? Miért kéne tudni? Talán arról is beszámolsz, hogy mikor szellentesz? Dehogy kell. Bár érdekes jelenet lenne: "-Anya, apa én maszturbálni szoktam!" Tuti hogy nem jutnának szóhoz..."miért monde el ilyesmit a gyerek?"
én is 12 vagyok, gondolom te már több :) de az én szüleim se tudják... amúgy lebuktam vagy 1000x
de már kiverettem a fejükbõl, úgyhogy nem tudják mert régen ruhán keresztül...
mért kellene errõl senki nem szokot az õseivel tárgyalni, ez tabu téma, magánügy.

12 évesen hogyan kezdjek neki az android alapú szoftverfejlesztéshez? És a javát hogyan tanulhatnám meg?

12 évesen hogyan kezdjek neki az android alapú szoftverfejlesztéshez? És a javát hogyan tanulhatnám meg?

Legjobb válasz: Ha tudsz angolul akkor Google-lel Android developer weboldal, tutorialok stb.... Ha nem tudsz angolul annyira akkor inkább angolul elõszõr

Ha tudsz angolul akkor Google-lel Android developer weboldal, tutorialok stb.... Ha nem tudsz angolul annyira akkor inkább angolul elõszõr
#1 vagyok. Az elõzõ hozzászólást ne érezd támadásnak, kioktatásnak stb... Az IT (ezáltal a programozás) nyelve az angol. Már ha ott tartunk akkor az IDE-k amikor METÓDUS-okat ajánlanak fel akkor azok is az angol után könnyen kikövetkeztethetõek. Kereshetsz magyar dolgokat is természetesen, amibõl eljutsz valameddig, de mikor úgy érzed, hogy neked kell valamit csinálnod magadtól/magadnak akkor az angol nélkül nem fogsz tudni messzire jutni, esetleg itt segítenének, de legtöbbször itt is linkekkel segítenek külföldi oldalakra :)
[link]
Google: java alapok Sok hasznos oldal van, de tény, hogy angolul egy nagyságrenddel több és frissebb. (Java tutorial)
Szia! Ajánlom ezt a tutorial-sorozatot: http://www.youtube.com/watch?v=IBnqrjw8My0&list=PLuYHIg_0xQJ.. Én is csak most kezdtem, de egyelõre érthetõnek tûbnik :)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); #1 (és #2) Nagyon helyes amit írtál, remélem megfogadja a kérdezõ. A videó tutorialok nagyon aranyosak, és jók ha valakinek elképzelése sincs róla mi hogyan mûködik. De 5 lecke után már semmi hasznuk nincs. Egyszerûen fölösleges nézni, bõven elég lenne olvasni is a feladatot. Aki nem így látja, az csak szórakozásból nézi õket. Ha netes tutorialból, referenciáról, doksiból vagy techfórumról nem tudsz megtalálni valamit, akkor rossz irányba halad a tanulásod. Egy jó dolog van a videó tutorialokkal kapcsolatban; a tanuló magának írja le a kód részleteket, nem kimásolja. Persze az a legjobb ha emlékezetbõl próbálod meg megoldani a feladatot, a videó megtekintése után. Autószerviz videókat és nézhetsz, de attól még nem leszel autószerelõ, maximum okosabb kicsivel. 12 évesen feküdj rá az angolra, az legyen az elsõ. Az alapokat tanuld meg magyar egyetemi jegyzetekbõl, arra bõven jók. Késõbb ha már megy az angol szerezhetsz naprakész, hasznos, gyakorlatias tudást is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat !
a szofterfrissétés (Android) az ugy folymamodik hogy minden telefonhoz van egy program oldala ahonann lelehett tölteni PL:(Samsung és annak Samsung Kies a programja azzal lehet frissiteni és a java csak annyi hogy beirod hogy java játékok downloasd és kész XD Amugy Legegyserübb Megoldás A szofterFrissitéshez hogy hogy ha androidos a telod akkor belle a beáálitások-ba és telefon adatai vagy telefon tulajdonságai és szofterFRISSITÉS AMUGY INKÁBB TANULJ ANGOLT JÓL MONDJÁK AMUGY ÉN 12 ÉVES VAGYOIK OSZT TUDOK MINDET ANGOLUL EZT NEVEZIK SZOPACSNAK FIAM :)

Miért érzem azt 12 évesen, hogy csak vagyok és nem tartozom sehova?

Sokszor úgy érzem, hogy csak úgy vagyok a nagyvilágba. Nem találom önmagam... Nem tudom hova tartozok és sokszor azt sem tudom eldönteni, hogy szeretnék-e valamit vagy sem. Semmifajta stílusom nincs mindig csak átlagos és unalmas vagyok. L/12

Legjobb válasz: Nem vagy egyedül. L/14 (lesz a nyáron)

Nem vagy egyedül. L/14 (lesz a nyáron)
A kérdező hozzászólása: Ezt jó tudni... :)
most kezded el a kamaszodást, ez teljesen normális.. pár év, és kint is leszel belõle

Szerintetek 12 évesen hogyan tudnék egy kis pénzhez jutni?

(Csak nem akarok a szüleimt?l kérni. Meg, ?k mindíg azt mondják, hogy 12 évesen gyümölcsöt szedtek, de én nem tudom, hogy még lehet e ilyeneket csinál ? És ha igen, hogy hol !!

Legjobb válasz: Fûnyírás,falevél gyûjtés rokonoknál,szomszédoknál, autómosás kívûl belül, ablakpucolás a nagyinál,gyümölcsszedés-öcsém ilyenekbõl csinál magának zsebpénzt

Fûnyírás, falevél gyûjtés rokonoknál, szomszédoknál, autómosás kívûl belül, ablakpucolás a nagyinál, gyümölcsszedés-öcsém ilyenekbõl csinál magának zsebpénzt
ha csak nincs valami rokon, barát akinél tudsz dolgozni erõsen kétlem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat !! Hány éves az öcséd ??
4
esetleg gyerekfelügyeletet is vállalhatnál


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!