Találatok a következő kifejezésre: 11-12 hetesen ha a baba (2 db)

Érdeklõsni szeretnék, hogy 11-12 hetes terhességnél lehet-e orvosi sztetoszkóppal meghallani a baba szívverését? És ha igen, kb. mennyibe kerülhet egy ilyen mûszer?

Legjobb válasz: Fonendoszkóp az, amire gondolsz. :) Mi próbáltuk meghallgatni a férjem fonendoszkópjával (na jó nem mi, hanem én :)), 38 hetesen sem hallottam vele semmit. Amit persze a férjem elõre megmondott, de én azért megpróbálta, hátha.

Fonendoszkóp az, amire gondolsz. :) Mi próbáltuk meghallgatni a férjem fonendoszkópjával (na jó nem mi, hanem én :) ), 38 hetesen sem hallottam vele semmit. Amit persze a férjem elõre megmondott, de én azért megpróbálta, hátha.
Szia :) mi 14 hetesek vagyunk es a 10 hettok halljuk a baba szivhangjat az angelsoundsal. Nekunk bejott.
Nekem doki sem találta az õ mûszerével egészen a 13. hétig. (Csak uh-on láttuk.) 14. héten vettem Angelsound szívhangfigyelõt, azzal akkor már megtaláltuk.
Ne aggodj engedd el a dolgokat Ha othon ellenorzod a baba szivhangjat csak meg jobban szorongani fogsz hiszen mit teszel hA nem talalod meg?? turelem es kitartas
A kérdező hozzászólása: Igen, az 5.héttõl szedem folyamatosan a Duphostan-t naponta kétszer.Már most 3-szor voltunk Uh-n eddig minden rendben volt a szívhanggal is, és minden "paramétere" jó volt, mondta a doki is szépen fejlõdik növöget, semmi rendellenes elváltozás.És mivel a kritikus idõt már átléptük (9 hét 4 nap) már kevés az esély rá, hogy baj legyen.Pár nap és betöltjük a 12 hetet...De persze az ember egy picit csak aggódik, de olyan 14-16 hétre már alább hagy ez majd :)
Gondolom kapsz hormonális támogatást a vetélés miatt. Ha így a 12. hétig elveszíted, akkor 99%, h beteg volt a baba. Sokkal jobb kis terhességet elveszíteni, mint egy nagyobbat. Én is ezzel nyugtatom magam, addig is próbálom élvezni azt a hányinger mentes pár órát és megnyugtatom magam, h a hányinger jó haver :-) Ez az 5. terhességem, volt, amit fejlõdési rendellenesség miatt kellett megszakítani a 20-22. hétben. Ha válogatni kell kisterhesség elvesztése és a középidõs között, akkor az elsõ nyert. 9+5 hkm.
Nem lehet hallani. Max késõbb, amikor már nagy és akkor is csak ha a háta van odasimulva a hasadhoz. Én mindig próbálgattam vele, de soha nem hallottam. :) Amúgy 2ezerért már kapni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mit befolyásol az, hogy hátsó fali, vagy mellsõfali a lepény??Valamelyik "jobb" a másiknál??Kezdõ kismamaként nem nagyon vagyok néha még képben a dolgokról, bocsi. :)
A kérdező hozzászólása: Azért örültem volna neki, ha elkövetkezendõ 1-3 hétben találtam volna olyan "mûszert", amivel megtalálom a baba szívhangját, mert áprilisban volt egy missed ab-om.most újra sikerült a baba, veszélyeztetettként 2 hetente járunk uh-ra, eddig minden rendben volt, szépen fejlõdik, múlt héten is minden rendben volt, és mondta a doki is, hogy picit meglehet nyugodni, elõtte 9 hetesen volt meg a baj, most 10 hetes 4 naposan minden oké volt, nem kell annyira aggódni, ha eddig nem volt baj, eztán már nem nagyon lehet...mégis az a két hét mikor eltelik, akaratlanul is aggódom, nehogy baj legyen...
Én a 14. héten vettem meg, és mindig megtaláltam vele a kicsi szívhangját, pedig mellsõ fali a méhlepény. A szívhangfigyelõ más elven mûködik, mint a sztetoszkóp.
SZia! Nekünk a 12. héten sikerült megtalálni a a szívhangfigyelõvel, pedig nekem mellsõ fali a lepényem. Még a doki is mondta, hogy nagyon szerencsések vagyunk, mert általában a 16. hét körül lehet vele hallani a baba szívhangját.
A kérdező hozzászólása: Akkor még jó, hogy nem ugrottam bele a múltkor az angelsounds vásárlásba, mert az anyuka azt mondta, már 8 hetes kórtól lehet vele hallgatni a pici szívét.Nekem a hátsó falon tapadt meg a mogyoróm....Akkor még sokat kell várnom, hogy hallgathassam...
Nem lehet. Vannak otthoni dopplerek, mint az angelsounds is, de csak késõbbi használatra tudom javasolni. Legalábbis nekem a 18. hét utan sikerült csak megtalálni vele a pici szívét :-) A sztetoszkóppal úgy tudom a 24-25.között lehet hallgatózni, ha úgy fekszik a babó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató szavakat, igyekszek mindent betartani, amit csak kell (néha elég nehéz) és nem idegeskedni sokat, hanem inkább többet nevetni, ami néha sikerül is, elég jól :) De biztos, ha már idõsebbek leszünk jobban megnyugszom.

11-12 hetesen normális, ha a baba crl mérése 49mm és a nyakiredő mérése 2mm?

Köszönöm a válaszokat egy 14 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! A nyaki redõ 4-5 mm-es érték alatt normális, felette invazív vizsgálat javallt. Tehát semmi okod aggodalomra.

Szia! A nyaki redõ 4-5 mm-es érték alatt normális, felette invazív vizsgálat javallt. Tehát semmi okod aggodalomra.
a nyakiredõ vastagságának mértéke 3mm alatt tekinthetõ normálisnak!!!! Amúgy nyugi, minden rendben van.
Igen ezek jó eredmények. A crl nekem 50mm volt 12 hetesen. Ez teljesen okés ne aggódj!
Szia! Nekem a crl 56mm a nyaki redõ pedig 1.5mm:) Minden oké ne izgulj:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!