Találatok a következő kifejezésre: 11-12 hetesen ha a (8 db)

Érdeklõsni szeretnék, hogy 11-12 hetes terhességnél lehet-e orvosi sztetoszkóppal meghallani a baba szívverését? És ha igen, kb. mennyibe kerülhet egy ilyen mûszer?

Legjobb válasz: Fonendoszkóp az, amire gondolsz. :) Mi próbáltuk meghallgatni a férjem fonendoszkópjával (na jó nem mi, hanem én :)), 38 hetesen sem hallottam vele semmit. Amit persze a férjem elõre megmondott, de én azért megpróbálta, hátha.

Fonendoszkóp az, amire gondolsz. :) Mi próbáltuk meghallgatni a férjem fonendoszkópjával (na jó nem mi, hanem én :) ), 38 hetesen sem hallottam vele semmit. Amit persze a férjem elõre megmondott, de én azért megpróbálta, hátha.
Szia :) mi 14 hetesek vagyunk es a 10 hettok halljuk a baba szivhangjat az angelsoundsal. Nekunk bejott.
Nekem doki sem találta az õ mûszerével egészen a 13. hétig. (Csak uh-on láttuk.) 14. héten vettem Angelsound szívhangfigyelõt, azzal akkor már megtaláltuk.
Ne aggodj engedd el a dolgokat Ha othon ellenorzod a baba szivhangjat csak meg jobban szorongani fogsz hiszen mit teszel hA nem talalod meg?? turelem es kitartas
A kérdező hozzászólása: Igen, az 5.héttõl szedem folyamatosan a Duphostan-t naponta kétszer.Már most 3-szor voltunk Uh-n eddig minden rendben volt a szívhanggal is, és minden "paramétere" jó volt, mondta a doki is szépen fejlõdik növöget, semmi rendellenes elváltozás.És mivel a kritikus idõt már átléptük (9 hét 4 nap) már kevés az esély rá, hogy baj legyen.Pár nap és betöltjük a 12 hetet...De persze az ember egy picit csak aggódik, de olyan 14-16 hétre már alább hagy ez majd :)
Gondolom kapsz hormonális támogatást a vetélés miatt. Ha így a 12. hétig elveszíted, akkor 99%, h beteg volt a baba. Sokkal jobb kis terhességet elveszíteni, mint egy nagyobbat. Én is ezzel nyugtatom magam, addig is próbálom élvezni azt a hányinger mentes pár órát és megnyugtatom magam, h a hányinger jó haver :-) Ez az 5. terhességem, volt, amit fejlõdési rendellenesség miatt kellett megszakítani a 20-22. hétben. Ha válogatni kell kisterhesség elvesztése és a középidõs között, akkor az elsõ nyert. 9+5 hkm.
Nem lehet hallani. Max késõbb, amikor már nagy és akkor is csak ha a háta van odasimulva a hasadhoz. Én mindig próbálgattam vele, de soha nem hallottam. :) Amúgy 2ezerért már kapni.
A kérdező hozzászólása: Egyébként mit befolyásol az, hogy hátsó fali, vagy mellsõfali a lepény??Valamelyik "jobb" a másiknál??Kezdõ kismamaként nem nagyon vagyok néha még képben a dolgokról, bocsi. :)
A kérdező hozzászólása: Azért örültem volna neki, ha elkövetkezendõ 1-3 hétben találtam volna olyan "mûszert", amivel megtalálom a baba szívhangját, mert áprilisban volt egy missed ab-om.most újra sikerült a baba, veszélyeztetettként 2 hetente járunk uh-ra, eddig minden rendben volt, szépen fejlõdik, múlt héten is minden rendben volt, és mondta a doki is, hogy picit meglehet nyugodni, elõtte 9 hetesen volt meg a baj, most 10 hetes 4 naposan minden oké volt, nem kell annyira aggódni, ha eddig nem volt baj, eztán már nem nagyon lehet...mégis az a két hét mikor eltelik, akaratlanul is aggódom, nehogy baj legyen...
Én a 14. héten vettem meg, és mindig megtaláltam vele a kicsi szívhangját, pedig mellsõ fali a méhlepény. A szívhangfigyelõ más elven mûködik, mint a sztetoszkóp.
SZia! Nekünk a 12. héten sikerült megtalálni a a szívhangfigyelõvel, pedig nekem mellsõ fali a lepényem. Még a doki is mondta, hogy nagyon szerencsések vagyunk, mert általában a 16. hét körül lehet vele hallani a baba szívhangját.
A kérdező hozzászólása: Akkor még jó, hogy nem ugrottam bele a múltkor az angelsounds vásárlásba, mert az anyuka azt mondta, már 8 hetes kórtól lehet vele hallgatni a pici szívét.Nekem a hátsó falon tapadt meg a mogyoróm....Akkor még sokat kell várnom, hogy hallgathassam...
Nem lehet. Vannak otthoni dopplerek, mint az angelsounds is, de csak késõbbi használatra tudom javasolni. Legalábbis nekem a 18. hét utan sikerült csak megtalálni vele a pici szívét :-) A sztetoszkóppal úgy tudom a 24-25.között lehet hallgatózni, ha úgy fekszik a babó
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztató szavakat, igyekszek mindent betartani, amit csak kell (néha elég nehéz) és nem idegeskedni sokat, hanem inkább többet nevetni, ami néha sikerül is, elég jól :) De biztos, ha már idõsebbek leszünk jobban megnyugszom.

Normális ha 11-12 hetesen kezd igazán égni a gyomrom?

Legjobb válasz: Teljesen normális. Nekem is volt ilyen gondom, szedtem a Rennie-t, de egy idõ után sz..rt sem ért. Ittam tejet, az jó volt ideig-óráig.

Teljesen normális. Nekem is volt ilyen gondom, szedtem a Rennie-t, de egy idõ után sz..rt sem ért. Ittam tejet, az jó volt ideig-óráig.

11-12 hetesen normális, ha a baba crl mérése 49mm és a nyakiredő mérése 2mm?

Köszönöm a válaszokat egy 14 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! A nyaki redõ 4-5 mm-es érték alatt normális, felette invazív vizsgálat javallt. Tehát semmi okod aggodalomra.

Szia! A nyaki redõ 4-5 mm-es érték alatt normális, felette invazív vizsgálat javallt. Tehát semmi okod aggodalomra.
a nyakiredõ vastagságának mértéke 3mm alatt tekinthetõ normálisnak!!!! Amúgy nyugi, minden rendben van.
Igen ezek jó eredmények. A crl nekem 50mm volt 12 hetesen. Ez teljesen okés ne aggódj!
Szia! Nekem a crl 56mm a nyaki redõ pedig 1.5mm:) Minden oké ne izgulj:)

Az baj, ha a 12 hetes UH-ra 11+2 hetesen megyek?

Addigra hívott vissza, megnézte a naptárat, és akkor egyel több hetesnek mondott, pedig a bébi épp elérte a méretet, amit kell 7 hetesen (akkor voltam 7+2), 10mm volt

Legjobb válasz: Nekem az volt írva a vizsgálat után a papíromra, hogy 11-13 heti vizsgálat. Én úgy tudom ebbe az intervallumba belefér a 12. heti vizsgálat. Amúgy én sem töltöttem még be akkor a 12 hetet, és nem volt baj.

Nekem az volt írva a vizsgálat után a papíromra, hogy 11-13 heti vizsgálat. Én úgy tudom ebbe az intervallumba belefér a 12. heti vizsgálat. Amúgy én sem töltöttem még be akkor a 12 hetet, és nem volt baj.
Vagy szívesen visszahív még 1x 7 rugóért...hívd fel, hogy elutaztok, stb., van-e mód 1 héttel késõbbre...
nekem szept.28.-án volt meg és én 2 ünnep közt megyek, akkor már elvileg 13 hetes leszek.de mondjuk a doki úgyis tudja, h mikorra hívjon.ne idegeskedj, biztos tudja, mettõl meddig jó neked..:-))
Hát, nem feltétlen jó!Betöltött 12. hetesen kell menni.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az. Õ találta ki az idõpontot, már akkor is csodálkoztam, mivel pontosan tudtam, mikor van a 12. hét. Nagyon nehéz UH nélkül, de itt 7000ft...
Szia! Nekem utolsó mensi szept. 19-én volt, tegnap voltam uh-n 9+5 hetes volt tegnap a mérete alapján a babó, engem dec 15-re hívott vissza, akkor leszünk 12+4 hetesek..de szerintem is próbálj meg idõpontot kérni a 12. hét környékére, meg kér egyet korábban is..én nem bírnék olyan sokat várni..ez a 3 hét is nagyon hosszú lesz..:D
A kérdező hozzászólása: hát így gondoltam én is :( akkor elég bénán jön ki, most nem megyek 4 hétig, utána meg hetente... Tudom, hogy ciki a kérdés, de ha magánrendelésre járok, és visszahív, akkor a következõ héten is fizetnem kell?
nem túl jó, vissza fog rendelni, mert tényleg fontosak a méretek. Mostmár ingyenes és kötelezõ lett a kombinált teszt (hû azt hiszem ez a neve) a lényeg, hogy ez is down és még edwards szindrómát is szûr, így tényleg fontos az idõpont. Attól még megultrahangozhat, megnézi, minden rendben-e úgy általában, de szerintem visszahív.
Amikor én voltam 12 hetes UH-on, 11+3 voltam, de egy hét múlva vissza hívtak, mert nem láttak mindent!
Szia! Igen, "baj". Azért 12 hetes uh, mert az ezen a héten optimális méreteket nézik, tehát tarkóredõ-vastagság, crl... Nálunk pl. csak 12+1-->12+6-ig lehet menni. Kérj akkorra idõpontot... 25h km
Engem napra pontosan akkor hívott mikor betöltöttem pont a 12. hetet....
Tovább fog nézelõdni valószínüleg a doki, mert kisebb, nehezebb bemérni. Nekem annyit mondott, hogy pl áramlásnál nehezebb dolga van, meg a kicsi is elemében volt, izgett-mozgott de, ettõl még le kell mérnie és különben is én ezzel ne foglalkozzak, ez az õ baja...
Nekem minden leletemen rajta volt az utolsó mensi dátuma, mindig kérdezték és a sz.gép számolta ki, hogy mennyi idõs a terhesség. Én sem pont 12 hetesen voltam.
A kérdező hozzászólása: okés, valamit kitalálok... :S
Pár nap eltérés nem gond! Jó babavárást :)
Nem gond, ezt nem kell annyira pontosan csinálni. Én is 11+5 hetesen voltam.
Amikor voltam, azt mondták, hogy 11 hetestõl elfogadható, abból tudnak már értékelhetõt mondani (mármint, hogy UH-n 11 hetesnek mérik, nem a menszi szerint). Ha ennél kevesebb, visszahívnak.
Nem gond, nekem azt mondta a doki a 12. heti uh-ot, 11-13 hét között kell elvégezni, nekem a 13.-on volt.
Szia! Ha jól emlékszem, akkor nekem mind a 3x a 11. héten volt a "12. heti" uh. Boldog babavárást és egészséges kisbabát!! Üdv: 3 lányos, 11hkm

Ha egy samponra rá van írva, hogy 12 hetes kor alatt nem ajánlott akkor 11, 5 hetes cicánál lehet már használni, vagy tényleg csak attól a naptól?

Legjobb válasz: Valószínûleg sokat számít az a 3 nap persze, ha 3 nappal elõbb használod leég a szõre ,mi?

Valószínûleg sokat számít az a 3 nap persze, ha 3 nappal elõbb használod leég a szõre , mi?
A kérdező hozzászólása: énis így gondoltam.. :D akkor rendben
Nem tudom mit pakolnak ezekbe a samponokra, de a mi macskánk pl. fürdetés után egy-két héten belül mindig tüzelni kezd. Elsõ fürdetése 4, 5 hónapos korában volt, csodálkoztunk is, hogy már ilyen fiatalon tüzel, de még nem láttuk az összefüggést. Azóta még kétszer fordult ez elõ, és egyértelmû az összefüggés...

Normális érzés, hogy 11. hetes terhesen, még várakozva a 12. heti Uh-ra, ami nagyn nehéz, lassan telik az idő, olyan érzésem van, hogy mi van, ha oda kerülök és kiderül nem is vagyok terhes, meg nincs ott semmi?

1-2héten belül mehetünk végre Uh-ra, az els?re.., külföldön vagyunk épp, és itt csak akkor néznek meg el?ször...és annyira aggódok, hogy tényleg minden rendben legyen, meg ott legyen a pici, és dobogjon a kis szive!2 teszt poz.volt,meg van változás..de szerencsére nem vagyok rosszul, nem émelygek, csak a mellim fájnak, n?ttek, meg a pocim is kezd kicsit dudorodni..de annyira aggódok, hogy valóban minden OK-e ?

Legjobb válasz: Szia. Teljesen normális. Én is féltem minden uh elõtt, amíg meg nem éreztem a mozgást. Kiidegeltem mindenkit a környezetemben, azután az uh megnyugtatott, de csak a következõig. Amióta érzem mocorogni, azóta persze már nem aggódom. Te is így leszel, ne aggódj ott a baba, és már most mozog, ver a szíve, hamarosan megláthatod az uh-on. Minden jót! 28 hetes kismama.

Szia. Teljesen normális. Én is féltem minden uh elõtt, amíg meg nem éreztem a mozgást. Kiidegeltem mindenkit a környezetemben, azután az uh megnyugtatott, de csak a következõig. Amióta érzem mocorogni, azóta persze már nem aggódom. Te is így leszel, ne aggódj ott a baba, és már most mozog, ver a szíve, hamarosan megláthatod az uh-on. Minden jót! 28 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a megnyugtatást, remélem így lesz és minden rendben lesz !Eleve, hogy elsõ terhesség, is aggódik az ember, meg, hogy külföldön van, nem otthon, ahol már 100-szor megnézték volna az embernek minden leletét, stb..meg vizsgélgatnák..bár itt úgy van, ha nem vagy rosszul, nem görcsölsz, akkor minden ok, ráéreünk a 12.héten megnézni mindent !:) De azért én nyugpdtabb lettem volna, ha amikor kiderült terhes vagyok (mint pl.otthon már azért a 8-10 hét körül megnéztek volna biztosan, hogy jó helyen van-e, hány embrió, van-e szívhang, stb.. )No mindegy most már csak meg lesz a 12.heti UH !:)
Ugyanaezeket az érzésket éreztem én is majdnem minden UH elõtt. Ez természetes reakció, és elég fura, hogy még egyetlen UH-d sem volt. Õrület, milyen felületesek! Persze, ha nincsenek fájdalmaid, vérzésed, akkor bitosan minden rendben van. Ne aggódj!
Én 12. hetes terhes vagyok, a 6. héten erõsítette meg az orvos.Nagyon boldogok vagyunk, de én is aggódtam az UH elött...az elején nagyon parázik mindenki, nem érzed a baba mozgását, nem tudod mi történik odabent. De minden rendben lesz!

24 hetes kismama vagyok, 12 órás ülő munkát végzek, amiből kb 11-et töltök valóban üléssel estére már nagyon kényelmetlen az ülés, fájdogál, nyilal a hasam, akkor javul, ha otthon lefekszem, ártalmas lehet ez a bébire nézve?

Legjobb válasz: jobb lenne már táppénzre menni, ha ez kényelmetlen. Nem kell mártírkodni!!! Az segít ha néha felkelsz a székbõl és jársz egy kört!!De ne dolgozz ennyit egyfolytában!!!

jobb lenne már táppénzre menni, ha ez kényelmetlen. Nem kell mártírkodni!!! Az segít ha néha felkelsz a székbõl és jársz egy kört!!De ne dolgozz ennyit egyfolytában!!!
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Már ne dolgozz, sokkal jobb itthon lenni és akkor lepihenni amikor jól esik. A babádnak sem jó ami neked is kényelmetlen. Vigyázz magatokra. 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat, akkor azt hiszem hamarosan változtatok ezen a helyzeten :-)
Szia én is kb ennyit dolgoztam naponta és kb 28-30hétig, de ha tehettem volna már régen abbahagytam volna.Hiába effektív nem olyan fizikai meló mint amikor pakolgat vki, de a szervezetünk megérzi és nekem pl közölte a doki 32hetesen, hogy megrövidült a méhnyak ami az üléstõl is lehet , mert a méh ránehezedik folyamatosan.Sokkal többet görcsölök mint kellene és nekem is nyilalt sokat a hasam.Most gyógyszert kell , hogy szedjek-izomlazítót, hogy a bébi bennt maradjon kicsit még.Szval sztem ha megteheted menj el táppénzre, nekem nagyon kellett a pénz a táppénz meg nem ad vmi sokat, így muszály volt dolgozni amíg tudtam.35hetes kismama
Szia! Én is a 24. hétben vagyok. Bár én "csak" 8 órát ülök egyfolytában, én sem tehetem meg, hogy akármikor fogom magam és felállok. És nekem a lábam is elkezdett vizesedni ez miatt. Már néha alig bírok ráállni, annyira fáj. El kell menni betegállományba. Én még ezt a hónapot valahogy leszenvedem itt, aztán búcsút intek egy pár évre. Neked is ezt kéne tenned!
Még annyit az elõzõ hozzászóláshoz, hogy valószínûleg a sok pocifájás, nyilalgatás az üléstõl van. Mindig azt hittem, hogy valami bajom van, mert a hozzám hasonló korú kismamáknak semmi ilyen tünete nem volt. Most már biztosan tudom, hogy az állandó ücsörgéstõl van. :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!